Äntligen helg

Tänkte skriva lite kort om gårdagen och dagen. Igår skulle vi egentligen ha träffats hemma hos en i mammagruppen, men Signe har vart förkyld så länge och det var fullt fart i början på veckan så jag beslutade att vi skulle vara hemma och ta det lugnt bara. Hon sov tre timmar på förmiddagen så hon behövde nog lite vila.

På kvällen kom Pers föräldrar förbi och lekte och gick runt med Signe tills det var läggdags.

Idag har Signe också bara vart hemma. Vi har lekt, läst och gått massa. Hon var väldigt fundersam över snön som jag skrev tidigare även om hon inte fick vara ute och leka nåt. Det var ju riktigt blåsigt och trist! Men imorrn ska det ju bli sol och några minus så då blir det nog till att dra på vinteroverallen och vinterskor och ut och kika lite! Ska bli kul att se vad hon säger. Kan tänka mig att det blir mycket "eehhh!!" och "ahh!"

Jag har vart och storshoppat på Ica för nästan 1700:- Jisses. Var in på Dollarstore och köpte två fina pappstjärnor på ekfot till första advent och lite mer krafs. Köpte en domkraft på Rusta så imorgon ska jag få vinterdäck på min bil. Det kan behövas efter dagens snöväder!

Per har vart och spelat DM match ikväll. I Edsbyn. Den slutade 4-4. Men enligt Per hade de vunnit med 15 mål om det hade vart en period till. Edsbyn var tydligen helt slut. Men är det bara två perioder så är det.

Signe har ju inte vänt sig tidigare från mage till rygg. Har inte verkar som hon har tyckt att det har behövts. Hon vände sig tidigt från rygg till mage och de på bvc sa att det är då de måste göra en ansträngning. NU har hon helt plöstligt börjat glida över helt omärkt från mage till rygg. Som att det är nåt hon kunnat hela tiden men helt enkelt inte velat göra. Märkte det först för några nätter sedan när hon helt plötsligt låg på rygg fastän hon nyss sov på mage.
Men det är inte så att hon tycker att det kanske kan va kul att rulla runt runt, det verkar hon inte ha nåt intresse av :)

Idol. Johan Palm överraskade idag faktiskt. Så det var andra som var sämre. Lars. Åk hem. Kevin kan få komma och bo i vår friggebod! Han är ju bara för underbar! Det var inte bara Laila som blev tårögd. Hans glädje över detta kan omöjligt gå omärkt förbi.

Hinner inte lägga in nån bild nu. Blir imorgon kanske.

Trevlig fredagkväll!

Förresten hämtade jag ut Signes
rosa spis från Blå Elefant idag. Såå härlig! Den ska hon få när hon fyller ett år är det tänkt.

Jag ser det snöar

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt, hurra.

Det ligger verkligen ett snötäcke här! Och Signe satt och stirrade ut genom fönstret vid frukosten och lät "eeehhh!" om och om igen. Hon undrade nog var det var för tokigt.

Om ett tag ska vi väl ta morgonpromenaden i snövädret. Och blåser gör det också.

Dagen i Granbo.


MAMAM

Signe har ju inte ens vart i närheten av att låta nåt som liknar mamma. Bara bpabpa. Igår tyckte jag mig vid två tillfällen höra nåt som började med m iaf. Det enda som hon brukar säga med bokstaven M är mmm. När vi bytte blöja nyss blev Signe ledsen och började gråta och då kom följande ur hennes mun: Mamam. Pappan säger att mamman hör vad hon vill höra. Men med tanke på att det aldrig ens vart nära förrut så var detta väldigt roligt! :)

Godmorgon förresten.


Signe och Sigrid

Idag har Sigrid vart här och lekt med Signe! Mamma Anna och tant Elin var också med. Vi hade en väldigt trevlig eftermiddag! Signe tyckte det var väldigt roligt att gå efter Sigrid medan hon kröp omkring. Sigrid är drygt ett år och Signe tyckte det var väldigt kul att ha en lekkamrat på besök. Hon såg väldigt fundersam ut när Sigrid kröp fram med en väldans fart. Då ville Signe upp och gå direkt, eftersom det är hennes enda sätt att ta sig framåt. Tur att Elin var här och kunde gå med henne :)

Frågar man Signe vart pappa eller bollen är förstår hon nu precis vad hon ska leta efter! Det är lite mer osäkert med mamma tror jag. Tror att pappan i familjen måste leka den leken lite oftare...
Hon är också väldigt duktig att gå med gåvagnen, men hon kan falla raklång så det gäller att vara med. Hon har liksom inte riktigt greppat det där med att man ska sätta sig på rumpan om man ramlar, utan hon verkar stupa med raka ben! Och då kan det ju bli en rejäl smäll... Så än så länge känns hon för liten för att ratta runt vagnen helt på egen hand. Jag må vara en överbeskyddande mamma, men man måste ju tänka lite på barnens säkerhet också väl? Idag gick Per med henne och hon slog huvudet i väggen och började gråta och sträckte sig efter mig. Då började Per busa bakom min rygg och hon glömde för en stund bort det onda. Tur att det räcker med lite bus så är allt bra igen. Iaf när det är små vurpor.

Signe är fortfarande snorig... Drygt. Och vad gör man efter att man har använt nezeril i 10 dagar om hon fortfarande är täppt? Vi försöker att bara ta det när det verkligen behövs.
Typ varje blöjbyte inleds numera med ett gallskrik. Inte heller speciellt kul. Bra att ha up and go blöjor som man kan dra på stående!

Här följer Signes berättelse om dagen som varit.

Bilderna har Elin tagit!


Shoppingtur till Gävle



Vi var till Gävle för att shoppa lite idag med mammorna! Jättetrevligt att komma iväg på nåt. Tog X-tåget vid nio och var framme i Gävle vid tio.

Signe fick med sig två pyjamaser, tre strumpbyxor, ett par leggings, ett par tights, en kjol, en body, ett par mockasiner och en klänning. Mamma fick med sig... nada. Jag tycker det är svårt att hålla på att prova och dona när Signe är med. Kollade faktiskt inte ens på nåt till mig. Vi var ju fem morsor så vi kunde ju hjälpas åt, men vi gick inte med varandra hela tiden.

Jag och Signe åkte med tåget som gick 14:06, de andra valde att stanna till fyra. Det kändes lite sent att komma hem vid fem tyckte jag. Signe var så glad hela dagen och verkade trivas med att kika på kläder eller sussa i vagnen.

Fortfarande snorigt...

Igår gick jag och la mig vid halv tio för jag var så himla trött. Så det blev varken bloggläsande eller skrivande. Signe vaknade även igår vid halv fem... jag hade sovit fyra och en halv timme. Inte kul. Sov iaf en stund när hon sov förmiddag. Eller när hon sov på morgonen för klockan var kvart över sex när hon somnade i vagnen. Men nån måtta får det vara! Jag går inte ut med vagnen klockan sex på morgonen, så jag gungade den i vardagsrummet. Sen sov jag på soffan tills hon vaknade vid åtta.

Vi var på Öppna Förskolan igår. Signe lekte på och hade väldigt roligt. Men när vi kom hem märktes det att hon nästan hade blivit sämre i förkylningen... Så vi skippade babysimmet, vilket var tur för hon blev rätt hostig igår kväll. Ingen fara, men hon hostade lite på kvällen och på natten. Snorigt och täppt också. Trist att det aldrig blir riktigt bra.

Jag for och tränade styrkepuls vid sju och Per stoppade Signe i säng då för hon bara grät och grät för hon var så trött...

Imorse sov hon till sex, vilket var jättebra! Jag tror inte att hon har vant sig vid den nya tiden så klockan var nog sju för henne. Och med tanke på att hon la sig så tidigt igår kväll så var den skönt att klockan inte var fyra när hon ville upp.

Vi skulle åka till Gävle med mammagruppen idag och shoppa och Signe är ju pigg fastän hon är snorig och hon skulle ju mest sitta i vagnen, inte lika mycket lek som på Öppna, så vi följde med. Tog tempen innan vi åkte och hon låg på 37,7... Så jag gav henne en alvedon utifall tempen skulle stiga under dagen.
Skriver mer om Gävle i ett annat inlägg.

Jag är fortfarande skittrött men måste ju se DH!

Ikväll har mamma och pappa vart här och lekt lite med Signe. Hon är så himla duktig! Står och håller i sig i saker jättelänge och går och går och går! På tåget idag gick hon omkring lite i sina stövlar och charmade alla passagerare! Hade med de utifall hon skulle tröttna på att sitta, hon har de inte på sig annars.
Och fastän hon var lite varm och täppt i näsan ikväll så var hon superglad ändå! Annat blev det när det var dags för läggning. Blev jätteledsen och ville varken sitta eller ligga. Knappt stå heller när vi skulle på med pyjamas. Men det är nog för att hon blir föör trött, om hon fortfarande är inställd på den gamla tiden. När hon väl hamnar i sängen somnar hon som en stock.
 
Har glömt att skriva att hon stod utan stöd i kanske 15-20 sekunder i förrgår! Hon stod vid tvätten och tog tag i en strumpa och så släppte hon korgen. Duktig flicka!

Nu är det DH. Återkommer.

Promenix i höstskorna


Lösenord: Signe

Och ja, man låter sådär när man har småbarn... Haha

Snart är helgen förbi

Gårdagen spenderade vi ute och krattade löv i blåsten och rensade i garaget. Så nu får min bil stå inne i garaget! Kändes skönt med tanke på att jag troligen inte kommer att använda den varje dag, och nu när det blir kallare är det inte skoj att ställa sig att skrapa rutorna eller borsta av snö om jag och Signe ska iväg på nåt. Dessutom är lampan i bilen glapp, så när jag öppnar dörren tänds inte lampan och det är drygt att hålla på med Signe i bilen i mörker.
Pers föräldrar var här under tiden, så Janne hjälpte till ute och Christina gjorde fint i köket eftersom Signe valde att sova förmiddag i 3,5 timme. Skönt för henne då det blev så lite sömn i förrgår och eftersom hon fortfarande är snorig.

Vid femtiden kom Helene, Johan och Klara. Så vi käkade middag och spelade Nintendo Wii som de hade tagit med. Det var roligt! Trevligt med sällskap på en lördagkväll. Signe slockande tvärt efter vällingen strax före åtta. Klara däremot orkade hålla på fram till halv tio då de begav sig hemåt. Men då var hon riktigt trött efter allt tennisspelande!

Signe vaknade som vi förstod strax efter halv fem imorse. För henne var det ju halv sex och morgon. Drygt. Men jag hade tagit natten som var väldigt lugn. Upp en gång innan halv fem bara och gav henne nappen. Sen fick hon välling vid tjugo i fem, men hon trodde ju det var dags att kliva upp så då fick Per masa sig ur sängen och börja dagen med att byta ett stort lass i blöjan! :)

Jag sov till halv tio då Per kom in till mig. Det var hur skönt som helst att få sova ut lite!

Jag och Signe var ut en sväng och gick på plattorna idag. Det var lite svårt för henne att gå på gräset, men på plattorna gick det bra i fina stövlarna! Som för övrigt har stl 16/17! Måste vara stora i storleken, för så små fötter tror jag inte att hon har... Per åkte iväg till hallen för de har match idag. Vet inte om han spelar dock, för han började känna sig lite knöven igår och kände sig fortfarande lite klen idag.

Brorsan och Sara kom förbi innan de åkte vidare hem till Stockholm. Johan tyckte väl att Signe minsann borde känna igen honom eftersom han är hennes morbror men hon såg honom som en väldigt skrämmande människa och började gråta av rädsla när han kom lite för nära, lite för fort. Efter ett tag gick det bättre och hon lekte och gick omkring både med morbror och med Sara innan hon blev för trött och det var dags för lite välling och sova.

Vi hoppas såklart att Signe kommer att kunna somna vid sin vanliga tid och vakna vid sin vanliga tid, men det är nog lättare sagt än gjort. För om hon inte somnar förrän halv nio en dag betyder det inte att hon sover en timme extra på morgonen precis... Vore ju inte så skoj om hon ska vakna vid femtiden varje morgon fram tills våren.



Shoppingen




En härlig dag

Var upp flera gånger inatt pga Signes snuva. Usch. Men det verkar som det är på bättringsvägen. Hon ville kliva upp klockan sex. Själv var jag så trött att jag höll på att somna sittandes i skräddarställning. Puh. Eftersom Signe valde att bara sova knappt en timme imorse resulterade det i att det inte blev nån sömn för mig... Hon vaknade strax efter att det blev klart med biljetter för vår del.

Då hon fortfarande var snorig och rätt sur och grinig i förmiddags ringde jag och avbokade fototiden. Inge kul att fota en tjej som är missnöjd med det mesta. Och vi får verkligen inte röra hennes näsa. Närmar man sig med pappersnäsduk, näsfrida, nässpray eller pippetter skriker hon som en galning och slänger med kroppen. Jobbigt för både henne och för oss!

Per slutar ju tidigt på fredagar så vi for ner på stan. Det är ju Drömchansen och jag hoppas som vanligt på det omöjliga. Att få vinna. För er som inte bor i området kan jag informera lite vad Drömchansen är för nåt. Om man handlar i utvalda butiker tors-sön denna vecka får man lotter beroende på hur mycket man handlar för. De biljetterna lägger man i en mjölkkanna som står på ett ställe i staden (ja, det är ett väldigt litet centrum...) och på måndag dras det en lott, den personen vinner 50 000:- att handla för på alla de butiker som är med i detta. Det vill säga, de flesta. Tom Ica var med så vi fick biljetter där med. Shoppingen på stan resulterade i skor till per, mössa till per, skor till mig och en ny skitsnygg skötväska (SARA K - vi köpte den på Busungen :)) eftersom den gamla var bedrövlig och har gått sönder på flera ställen! Och denna kan jag använda som vanlig väska också för den var jättesnygg. Vit med svarta blommor. Vi fick 7 lotter för det, plus 2 för mathandlingen. Per betalade både för skor och skötväska, väldigt snällt! Tack.

Signe somnade som väntat i bilen på väg ner till stan, men vaknade när vi åt lunch, så det blev bara en halvtimmes sova där. Och sen har hon vart vaken resten av eftermiddagen. Sen klockan halv två! Per gick ut med henne vid fem tiden men efter tjugo minuter var han tillbaka och hon var inte ett dugg trött. Så jag följde med ut och vi tog en promenad ner till bandyplan då hon fick sitta upp en stund och kika runt istället. Hon ville helt enkelt inte sova. När vi kom in blev hon däremot trött men då var det för sent för att få sova. Så tjugo över sju slocknade hon.
Nåt jag inte längtar till är söndag. Då har man ställt om klockan och då kanske Signe vaknar kvart i fem och vill kliva upp. Tur att Per brukar ta helgerna...

Imorgon tänkte vi kratta löv. Pers föräldrar ska komma hit och umgås med Signe under tiden. Jag skulle nog även tro att Janne passar på att hjälpa till. Han kan nog inte låta bli :)
På eftermiddagen kommer Helene, Johan och Kara hit på middag. Det ska bli trevligt!  Hoppas bara maten blir god.

Nu har jag kikat på Idol (skrev det mesta av inlägget innan programet började) och väntar på att Per ska komma hem från träning. Fy tusan så trist fredagsträningarna är.
Iaf så var Robin E, Anna, Kevin och Alice skitbra. Men Johan gapet Palm kan komma tillbaka om två år. Typ.

Visar bild på köpen i ett senare inlägg.


Signe gick med stolta steg runt i sina ascoola converse i stl 19 som hon har fått av Steph och Dan! Lite stor men ändå perfekta!

Melodifestivalen i Leksand!

Inväntar att klockan ska bli 9. Då släpps nämligen biljetterna till MELODIFESTIVALEN! Vi ska satsa på att få biljetter till Leksand den här gången. I våras var jag inte med eftersom Signe bara var någon vecka, men i år sitter både jag och Schlagersson redo att försöka kapa hem 10 biljetter!

Jag är ingen ticneträv så jag är lite nervös...

Skulle egentligen behöva sova för jag är sjukt trött, men jag får vänta tills vi har (förhoppningsvis) fått biljetterna!

UPPDATERING! VI SKA TILL LEKSAND! Schlagersson, som är en rutinerad biljettbokare, lyckades fixa biljetter! Själv hamnade jag i en 15 min lång kö på deras hemsida. Ingen nybörjartur precis...


Gävle 2007

Träningspass


Lösen är som vanligt Signe

Signe tränar för fulla muggar! Jag försökte få henne att sova i sängen i förmiddags, det resulterade i det här. Det blev vagnen innan det var färdigt.
Man kan tro att det är hennes pappa som försökt lärt henne några moves...

(Jag sätter lösen för att jag inte vill att alla användare på Vimeo ska kunna se den)

Datafri dag

Idag satte jag på datorn första gången 20:16. Har haft massa att göra. Struntade i att sova i förmiddags när Signe sov, bestämde mig att jag skulle lägga mig vid 21:30 ikväll. Det är 10 minuter kvar så jag får skynda mig...

Signe sov i tre timmar i förmiddags. Då passade jag jag på att dammsuga hallen, köket, vardagsrummet, badrummet, toan och allrummet. Signes rum dammsög jag igår kväll och vårt sovrum får jag kanske ta imorrn. Det "blåa" rummet som vi inte använder, dammsuger jag sällan i. Torkade golvet i köket och badrummet. Gjorde rent bakom spisen och ovanpå kyl och frys. Så jag hade att göra. Det kändes skönt när jag var klar. Rent.

Sen har vi väl lekt en massa, läst böcker, lyssnat på barnvisor och gått såklart. Både med gåvagnen och utan. Signe skiner upp så fort hon ser gåvagnen :) Och om hon går med Per och så dyker jag upp blir hon så till sig att hon skrattar glatt och nästan rusar framåt! Haha sötfis.

Var till Kilafors på Ica också. Blir som vid varje besök där frustrerad över att utbudet är sådär och att brödet bakades för tre dagar sedan... De som alltid handlar där och inte har vart in på Kvantum i stan vet inte vad de missar. Kanske lika bra det.

Ikväll flyttade vi ner Signe i spjälsängen. Hon har börjar bli så rörlig och det går så snabbt nu så helt plötsligt kommer hon att ha dragit upp sig själv, och då vill vi inte att sängen ska vara högst upp.

Hon är fortfarande väldigt snorig. Det har tjockat på sig och blivit lite mer grönaktigt. Låter det som att läget håller på att förvärras? Tidigare har det ju vart genomskinligt och ganska tunt. Hoppas hon fortfarande är pigg imorrn iaf så att vi kan fota henne. Vore kul att ha det gjort.

Ikväll har jag satt upp två tavlor! Äntligen har förstoringen som jag väntat på så länge kommit! De framkallade den alldeles fel i färgerna två gånger innan jag fick prata med en kille som själv skulle se till att de blev ljusare som jag ville. Som bilden var egentligen! Så nu fick jag två kopior dessutom. Kanske pga allt strul.

Nu ska jag borsta gaddarna och sova. Per kommer hem från innebandyträning vid halv elva kanske. Hoppas att Signe sover skönt tills dess iaf så jag slipper gå upp och stoppa i nappen.





Och nu är klockan 21:32...

Fototid

Efter att jag och Signe hade sovit på förmiddagen lekte vi massa till Elin kom förbi och hälsade på i några timmar. Det var jättekul att träffa henne. Vi tog en promenad när det var dags för Signes eftermiddagsvila. Skönt att komma ut lite i blåsvädret.

Ikväll har mamma och pappa vart här och hälsat på. Signe var jätteglad och ville gå omkring hela tiden! Skönt att någon annan får slita sin rygg lite så att våra får vila en aning. Jag undrar var det här kommer sluta. Vi får väl hoppas att hon lär sig gå själv tidigt helt enkelt!
Är ju lite balansproblem fortfarande med gåvagnen. Även fast man nu kan låta henne gå själv en hel del, bara man har händerna i beredskap. Eftersom hon kan tappa balansen både framåt och åt sidan. Inte bara på ändan som hon kan landa alltså.

Nu sover hon sött. Hon blev toktrött och stortjöt jättelänge efter vi hade använt näsfrida och gett henne nezeril. Stackarn, men det är sånt man måste göra. Efter lite välling vart allt lugnt iaf och sen har jag inte hört nåt mer från hennes rum.

På fredag har vi förresten bokat in en fototid för Signe på Expert. Signe fick ju ett presentkort av Johan och
Sara på namnkalaset så nu ska vi dit och fota henne! Känns kul att hon kan stå lite själv för då kanske vi kan ta någon bild när hon håller i sig i nåt också.

Idag åkte Signe runt lite i gåstolen. Hon kikade i papperskorgen vid datorn, rev i lite papper och pillade på gardinen. Jag kände direkt att det har vart himla skönt att hon har intresserat sig för andra saker tidigare än att åka på upptäcksfärd som flera andra i mammagruppen har gjort i flera månader!

Ikväll är det Roomservice och Oskyldigt dömd som gäller på tvn.


Flinka fingrar

Signe vill ha!

Jisses vilka ljuvliga saker från Blåelefant! Allt är i trä, vilket är kanon då det håller för evigt!

Ska försöka kika runt där lite ikväll och se om det finns nå fina saker till Signe i julklapp eller tills hon fyller ett år. Ska ju försöka att inte handla så mycket till jul, hon förstår ju iaf inte och sen fyller hon ett i februari.

Men den rosa spisen bara måste jag ha! Så mycket finare än de vanliga röda från typ Micki. Och hur gulligt är det inte med det stekta ägget? Jag har för mig att Ture fick en sådan fast en turkos för ett tag sedan och sen dess har jag förälskat mig i den jag med!


Godmorgon Granbo.

Klockan är tjugo över sju och det är redan 11 stycken utöver mig som har vart in på bloggen. Barnfamiljer kanske?

När Signe vaknar som idag före klockan sex är jag så trött att jag också måste passa på att sova när hon sover. Då blir det ingenting gjort här hemma. Skulle hon kunna tänka sig att sova till halv åtta vore det en helt annan sak. Drygt bara att hon inte vill sova inne på dagen. Då kan det ta en timme att lägga henne och det vill man inte riskera. På kvällarna går det ju så bra, men det är väl för att hon känner igen rutinen. På dagen är hon ju van att somna i vagnen.
Idag fick hon sitta med Per under hans frukost så jag fick vila lite till iaf. Sen kunde vi mysa hela familjen i sängen en stund innan han for till jobbet.

Så, jag hoppas att hon blir trött snart så att jag också får krypa ner och sova ett tag.

Inatt vaknade jag förresten första gången kl 3. Hon somnade om med napp. Nästa gång 4.20 - hon somnade om med napp. Sen tjugo i sex. Fick välling. Somnade inte om överhuvudtaget. Kan bero på att jag var tvugen att byta blöja. Två gånger! Men jag gjorde det med bara napplampan tänd, men hon blev kanske pigg ändå.

Godmorgon Granbo. 2132 är vakna sedan länge.

Förkylningsnatt

Inatt blev en typiskt förkylningsnatt. Om inte Signe vaknade och snorade så vaknade jag av att jag hostade eller var täppt. Drygt. Det värsta är ju iaf Signe såklart. Tänk er själva när man är riktigt snorig och vaknar upp och det är alldeles täppt. Det är ju jobbigt för en själv att inte kunna andas alls genom näsan, men för en sån liten tjej måste det kännas panik. Nu var hon ju inte täppt, men hon var otroligt snorig så jag var tvungen att ta nässugen. Och den är ingen favorit hos henne när hon är helvaken ens, så halvvaken mitt i natten blev ingen hit. Hon blev jätteledsen och stortjöt när jag sög ut snoret. Hon gjorde inte ens speciellt mycket motstånd utan bara grät och snörvlade. Stackars liten var så trött. Som tur var gick det ju ganska snabbt eftersom hon inte skruvade på sig och efter en stund i min famn blev hon lugn igen.

Imorse när Signe var pigg och ville upp, det vill säga kvart över 6, var jag otroligt trött! Så när hon sov förmiddag i 2,5 timme passade jag på att sova i 2 timmar också. Det var välbehövligt för förkylningen kändes bättre sen. Något mer som vore välbehövligt är en dammsugning här hemma. Men det är mycket viktigare att jag fungerar som mamma och människa än att vi har rena golv. Faktiskt.

På eftermiddagen åkte vi till Helene. Vi gick och hämtade Klara på förskolan medan Signe sov i vagnen och sedan lekte vi ett tag hemma hos dom innan vi for hem och käkade middag.

Signe gick lite själv med gåvagnen idag. Jag är lite mesig och vågar inte släppa henne när det gäller både det ena och det andra för jag är rädd att hon ska göra illa sig. Jag vet att barn lär sig genom att slå sig, men jag känner att jag vill försöka förhindra det sålänge det går eftersom hon är så liten ännu. Så därför gick jag med mina händer under hennes armar fast i luften och då staplade hon på i några steg innan hon tappade balansen lite. Hon går rätt fort med vagnen nu fastän vi har dragit åt skruvarna väldigt hårt. De bakre hjulen rör sig inte alls så hon får nästan fösa den framför sig.
Hon har mer och mer börjat försöka komma upp på alla fyra och gunga lite också. Eller det ser mer ut som ett juckande faktiskt! Så nu har nog intresset för att röra sig själv börjat komma.

Nu har jag kollat på Äntligen Hemma och DH. Men vad fasen är det som händer i DH?! Ska nästa avsnitt börja där detta slutade eller var det bara en lite förhandstitt så att man inte behöver se nå mer eftersom man ändå vet hur det kommer bli?

Nu ska jag läsa lite bloggar och sedan fika lite innan det är sängdags. Per kommer nog snart hem från innebandyträningen.



Signe Alshammar

Det är Signes nya efternamn. Alshammar. Hennes nya simfröken kallade henne det idag. Hon simmade som en toka! De andra föräldrarna log när de såg henne hundsimma fram i bassängen. De fick dyka från sittande idag. Alla barnen satt på en stor madrass och så fick de dyka ner i vattnet. Sedan skulle man blåsa bubblor i vattnet påväg tillbaka till madrassen. Signe tyckte det var tokroligt! Hon var på ett strålande humör.

Hon var även på ett strålande humör vid läggningen. Var trött och motade bort vällingflaskan för att ta nappen och vända sig på sidan och somna. Men efter en stund hör vi någon som låter och när vi kollar till henne ligger hon på mage längst ner i sängen och kämpar för att komma upp på alla fyra! Haha så söt så. Sådär höll hon på att bra tag tills hon fick komma upp i soffan en sväng. Sen tröttade hon ut sig själv och somnade som en stock på mage.

Nu är det Prison Break... Men jag är egentligen alldeles för trött.

Stå och leta böcker

Signe gillar böcker. Och att få välja ut en själv är ju extra skoj! Prata med mamma går inte när man koncentrerar sig.


Lösenord: Signe

Inge Öppna Förskolan idag

Det blev inge Öppna idag. Har fortfarande ont i halsen. Inte lika illa som igår kväll men det känns inte helt hundra. Blir ingen träning ikväll heller. Man ska ju inte träna när man har ont i halsen, kan ju faktiskt vara livsfarligt.

Signe åt välling först vid halv fem imorse! Kanonbra! Det är lite olika varje natt, men inatt var bra! Vi fick sova till tjugo över 7 innan hon ville upp. Härligt!

I förmiddags när Signe sov krattade jag undan lite löv och tog bort alla uteblommor och krukor. Skönt att få bort det. Nu är det bara att invänta snön...

I eftermiddag är det babysim. Får se om vi lyckas få till med middag till Signe och eftermiddagssömn innan vi åker iväg. Blir nog lite tajt för hon sov enda till 12 i förmiddags.

Just nu sitter hon och leker och lyssnar på barnvisor. Hon är väldigt fascinerad över att musiken kommer ur den svarta lilla grejen... Hmm...

Förra veckan under älgjakten fick jag möte precis när jag skulle svänga in på gården. Det var en bil med ett släp. På släpvagnen stack det upp två ben. Älgben. Usch.

Såååå ont!

Har nå fruktansvärt ont i halsen! Har vart snorig i ett par dagar nu och idag på eftermiddag fick jag skitont i halsen! Skittrist om jag ska bli förkyld på riktigt. Snorigt går väl an, men det är ju inge kul alls att ha jätteont i halsen. Och så bor man ute i skogen, så att köpa tabletter är ett jäkla projekt. Ska skriva lite snabbt bara sen ska jag dricka te.

Fick sluta tidigare idag på jobbet. Det var så lugn, så det var skönt att komma hem lite tidigare! Per och Signe stod i hallen när jag kom och Signe sken upp som en sol och skrattade till lite! När jag sträckte armarna mot henne sträckte hon hela kroppen mot mig. Sötfia. Kramades en stund och så tittade hon på mig och öppnade munnen och böjde sig fram och pussade mig på munnen! Signes pussar är ett öppet dregelgap men ack så mysiga!

Imorgon är det ju måndag och då brukar vi vara på Öppna men eftersom jag verkar bli riktigt förkyld kanske vi måste stryka det... Trist. Men jag får se imorrn hur jag känner mig. Vill ju inte smitta ner de andra småkottarna.

Nu ska jag sätta mig i soffan med en kopp te. Det gör verkligen ont ska ni veta!

Sötaste städvagnen

Åh vilken mysig städvagn till lillbönan! Men hon är lite för liten att leka med den även när hon är 1 år va? Skulle gärna beställa den från Ellos annars för 349 pix. Ser ni att det är en eletroluxdammsugare?

Det är lite att göra på jobbet förstår ni... Längtar hem.

Ja! Jag får gå hem tidigare! Ses snart sötnötar där hemma :)

Lunch

Just nu har jag lunch på jobbet. Det går väl bra antar jag. Men jag känner att jag hellre vill vara hemma med min lilla 8 månaders skrutt än att sitta här. Hon är bara liten en gång, så är det. Så jag är hellre hemma med henne under hennes första år då det händer så himla mycket än att vara på jobbet. Jag kommer väl få jobba så det räcker och blir över innan det är färdigt iaf. Det finns vissa som har ett jättekul jobb och som längtar tillbaka. Det gör inte jag.

Igår efter jobbet for jag hem till mamma och pappa och umgicks med sötnosen till strax efter 19. Då skjutsade jag ner Per till deras innebandyfest och sedan åkte jag på Ica och köpte godis, for hem i min ensamhet, la mig under en filt i soffan och kollade på tv och molade godis. Efter en dag framför datorn kände jag inte för att ens knäppa på den när jag kom hem. Jag tittade lite på Stjärnor på is men tycker inte att det är roligt så då kikade jag på Dansbandskampen istället! Och det var trevligare! Peter Settman gillar jag, han är en kul kille! Vid 22 tiden hade jag bäddat rent i sängen och gick och la mig. Skönt.
Vid halv åtta när klockan ringde imorse var jag trött och ville sova vidare. Tror ni min kropp får för lite sömn i vanliga fall...? Så jag ställde om klockan och sov vidare en kvart till.

Nu längtar jag efter att den här dagen tar slut så att jag kan få åka hem till mina godingar! Längtar efter lillskiten.

Allt hade gått bra hos mamma och pappa iaf. Signe är ju oftast en snäll och glad tjej, även om hennes humör har ändrats radikalt! Gissa om hon har fått bestämda "åsikter"! Hon vet minsann vad hon vill.

Imorgon är det måndag och Öppna Förskolan. Men vi kommer nog att få åka hem lite tidigare för att få Signe att sova innan det är babysim vid 17 tiden. Vi bytte dag mot för förra kursen. Man kan liksom inte åka bort en helg när man har simmet en lördag. Så måndageftermiddag känns bra.

Signes nya förskola?

Idag har vi vart och besökt Julibackens förskola i Kilafors. Det var trevligt! Inte så stort, men det kanske det inte är. Jag har ju inte vart på nån annan och tittat. Det var uppdelat på tre avdelningar, men man kunde gå emellan avdelningarna på ett enkelt sätt. Nåt som var bra var att de minsta sov ute i vagnen! Såg inget om det  på deras hemsida och jag vill att Signe ska få sova ute. Är det dåligt väder kanske de inte är ute och leker så mycket men då är det bra att kunna få lite friskluft medan man sover iaf.
Föreståndaren tyckte absolut att vi skulle kolla på fler alternativ. Hon tyckte det var viktigt att kolla runt. Den här förskolan drivs som ett personalkoperativ och det känns bra! Då är det personalen som bestämmer hur det ska skötas, inte kommunen. De hade en egen mattant också som lagade all mat till barnen. Hon rullade till och med köttbullarna! Gör man det även på de kommunala förskolorna? Jag tvivlar... Och hembakat bröd fick dom!
Deras inrikting är barns utveckling genom rörelse. Jag tycker det låter bra. Vi funderar på att skola in Signe till hösten -09, när ska era små få börja förskola är det tänkt?

På eftermiddagen var jag till jobbet och gick igenom lite. Jag jobbar endast för att kunna spara några föräldradagar men herregud hur många dagar blir det liksom?! Men men, nu ska jag jobba och så får vi se hur det går. Egentligen vill jag ju bara vara hemma och njuta av Signe. Men ingen har ju tvingat mig att jobba, däremot har mamma nämnt några gånger att hon jobbade extra när hon var mammaledig så att de kunde spara dagar... Men känner jag att jag verkligen inte vill jobba mer efter det här då är det så. Då ska jag vara hemma och njuta igen. Har skrivit upp två söndagar i november också tror jag, sen får jag ta en utvärdering :)

Ikväll har Per haft DM match mot Edsbyn. De vann med 10-3. Själv har jag kikat på Idol. Alice är helt klart bäst! Yazmina kan åka hem. Det är verkligen klasskillnad på dom två!

Signe gillar verkligen att lägga sig på kvällen. Det är ytterst sällan som hon är svår att lägga. Bara att säga godnatt och gå därifrån. Det är så himla skönt! Men vi började rätt tidigt med att göra så. Kommer ihåg att hon låg vaken och filosoferade i en timme första kvällen innan hon somnade. De första veckorna vaggade vi henne till sömns i famnen.

Imorgon börjar jag jobba klockan nio. Slutar fem. Per ska ha innebandymatch och sedan lagfest. Så Signe ska sova hos mormor och morfar eftersom jag ska upp och jobba på söndagen också. Men Per ska också sova i Röste. Så himla bökigt att ta sig ut till oss med skjuts fram och tillbaka. Antar att han inte kommer att vara duglig att köra bil varesig på lördagnatt eller söndag förmiddag...

Nu är det Idol igen! Hej då Yazmina!

Klappa händerna!


Lösenord: Signe

Sov gott

Såhär söt var Signe igår när hon låg och sov och jag tittade till henne.





Nya färdigheter

Jag skrev ju för ett tag sedan att Signe troligen var påväg in i ett utvecklingssprång eftersom tiden innan de är redo att ta in nya saker är kaos för de och det resulterar ofta i gnällighet, matproblem, sömnproblem och sånt. Jag skulle vilja ge boken Växa och upptäcka världen nåt pris! Det märks så himla väl att Signe är redo för de nya utmaningarna nu. 
Förutom att hon klappar händerna har hon börjar försökt komma upp i krypställning. Det sägs att barn kan lära sig en sak för att sedan "lägga undan" det medan de lär sig något nytt. Jag tror inte jag hörde Signe säga Bpabpa eller gacka någon gång igår, utan då hade hon fullt sjå med att klappa händerna och komma upp på alla fyra!
Det märks också att hon börjar få en egen vilja. Det är inte speciellt kul att klä på sig, och ska vi på med ytterkläderna så spänner hon och kränger sig.

Jag tycker att alla BB borde dela ut Växa och upptäcka världen. Om du inte har den redan och vill köpa den gå in på
Adlibris. Där betalar man ingen frakt och boken kostar 39:- tror jag.
Undrar hur många sånna här böcker jag har sett till att de har såldt. Har du köpt Växa och upptäcka världen för att jag har skrivit om den boken? 

Igår var vi bara hemma mest hela dagen. Jag for till Ica i Kilafors och handlade lite. Jag blir lika irriterad varje gång jag ställer mig framför deras barnmatssortiment. EN endaste stor burk med små bitar i för sexmånaders barn! Är inte det helt sjukt? De verkar ha valt att sata ekologiskt och kör på Hipps sortiment. Bara det att Hipps burkar från sex månader är som ketchup! Bitarna från åtta månader är för stora för Signe eftersom hon bara har två tänder och jag vill ju att hon ska träna genom att äta de små bitarna i sex månaders burkarna. En burk! Fattar ni?! Stackars stackars de barn som bor i Kilafors och får burkmat från Ica. Jag måste nog prata med han som är ansvarig över butiken, Semper har ju också ett ekologiskt sortiment om de nu vill köra ekologiskt.

Måste nämna att när Per hade natten igår så fick han kliva upp en fyra, fem gånger också. Så kanske han bara hade tur de två tidigare nätterna...

Idag ska vi hem till en av mammorna i bvcgruppen. Det ska bli kul! Ska bli skoj att se om Signe blir lika glad att träffa tjejerna denna gången.
Idag vaknade hon redan före halv sex... tror inte hon sov nåt mer sen heller. Så vid halv nio sov hon i vagnen. Tio över nio vaknade hon. Så jag undrar lite hur denna dagen kommer att bli. Jag hade hoppats på att hon skulle sova till framåt elva eller nåt!


Våran utställningshund! Med tanke på armarna gissar jag på en Bulldog :)


Åka vagn och också kul!

Genibarnet?

Måste kanske börja med att förtydliga några saker så att ni inte tror att vi har ett genibarn haha
Signes "ord" är ju egentligen läten så som bebisar gör. Men de låter som verkliga ord och därför tog jag mig friheten att översätta dom till de mest logiska förklaringarna :) Så hon kan ju inte prata ännu. Eller vem vet egentligen vad hon menar? Hon kanske visst menar docka när hon säger gacka. Likaså lära-gåvagnen. Vi går och håller henne under armarna medan hon har händerna på vagnen.
Jag ska ta lite kort så fort jag har rensat kameran som nu är full.

Men klappa händerna, det gör hon på helt egen hand!

Båda mina älsklingar ligger nu och sover. Signe har sovit i vagnen sedan tio och Per har kanske sovit i en halvtimme. Jag tror att jag ska byta lite kläder, slänga in en tvätt och kanske åka och handla. Är ju lättare att göra det utan Signe och eftersom Per inte jobbar idag så kanske jag ska passa på.

Har jag nämnt att jag ska jobba i helgen förresten? Lördag och söndag. Jag längtar inte precis. Men jag kände att det kunde vara bra att spara nån föräldradag och få lite extra pengar. Vi får väl se hur det. Ska in på lite info på fredag. Förresten ska vi kolla på en förskola till Signe på fredag också. Kul kul.



Den här bilden med vagnen är från Öppna Förskolan, men det är så det kan se ut :)
Och så lite bus med pappas öra!


Klappa händerna när du är riktigt glad!

Signe har klappat händerna för första gången idag! Och som hon har klappat! Vi var till Öppna Förskolan på eftermiddagen för vår BVC grupp skulle ha Barn- och Olycksfallsinformation. Vi var där först och gav Signe lite mellis. När hon hade käkat upp kom de andra barnen och då var Signe verkligen på topp! Hon blev så glad av att se de andra småtjejerna så hon började klappa händerna! Och hon klappade och skrattade och klappade och hoppade med hela kroppen! Verkligen på toppenhumör. Såå roligt att se!
Under kvällen har hon fortsatt att klappa händerna lite nu och då :)

På förmiddagen var vi bara hemma idag. Per jobbade inte för det hade inte kommit nå grejer så han hade inget att montera. Efter att jag hade gett Signe gröt imorse fick jag gå och lägga mig igen och sov till tjugo över tio. Skönt!
Innan vi var till Öppna var vi på stan. Köpte två nya dregelhaklappar, moccasiner, bluffolle,döskallehaklapp och en lära gåvagn. Så ikväll har Signe travat runt i sina mokasiner med händerna på lära gåvagnen! Och klappat händer däremellan. Sötnosen! Signes farmor och farfar kom och hälsade på en sväng ikväll så att Signe fick leka lite.

Igår var jag och Signe också till öppna förskolan. Vi brukar ju träffas där på måndagar då det bara är barn till 1 år som får vara där. Tycker att det är rätt skönt för det blir en helt annan ljudnivå de andra dagarna och det är lugnast för våra små istället för att behöva sitta ivägen för tvååringar.

Igår kväll var jag och tränade Styrke Puls. Skönt att komma iväg och röra på sig! Men det är riktigt jobbigt må jag säga!

Nu känner jag mig riktigt trött så jag ska lägga ner det här nu.


Signes ordförråd

Signe har börjar "prata" massvis nu på slutet. Hon jollrar på ett sätt som gör att orden låter som riktiga bebisord. Iaf så tycker Signes mamma det :) Jag har översatt hennes läten till de mest självklara orden.

Ordlista:
Bpabpa = Pappa eller lampa
Gacka = Docka
Heei eller Eeei = Hej
Dää = Där
Näe = Nej

Saknar dock något som låter typ, Mamma...

Nu är ju det här såklart läten som sägs i alla möjliga situationer så innebörden av lätena är ju troligen inget hon förstår. Men jag tror att det kanske kan vara så att vi har sagt de här orden så mycket att hon härmar lätena. Kanske? Eller är det ett önsketänkande? Men faktiskt satt hon med en docka häromdagen och sa gacka! Mamma förstod självklart att det var dockan hon pratade om ;)

Guld är inte allt som glimmar

Två dagar med guldkantade promenader.



Söndag

Igår kväll var jag tvungen att ta upp Signe och vagga henne några gånger mellan 22-23. Hon rapade till nån gång, så kanske det var lite knip i magen. Sen vaknade hon inte förrrän vid fem och ville ha välling! Jag sov med hörselproppar och det var sååå skönt! Så nu kanske man kan säga att Signe har sovit sin första hela natt. Får se om det blir lika inatt när jag ska sova utan proppar, eller om det helt enkelt är Per som inte hör henne och att hon därför somnar om innan det är färdigt.

Idag har hela familjen vart ut i skogen på en promenad med bärstolen. Mysigt i det härliga höstvädret. Gick i skogen ner till sjön och sedan vägen tillbaka hem. Signe gillar verkligen att sitta i stolen och kika på allt runtomkring. Det är ju så fint med alla härliga färger på träden nu! Synd bara att det inte finns så mycket träd med klarröda löv här omkring. Mest gult i olika skiftningar, men det är fint det med!

På eftermiddagen for Per till Hudik för att spela match, de vann. Per gjorde ett mål av Bollnäs/Hertsjös 13. Han kommer nog hem vilken minut som helst.
Jag och Signe åkte till Röste till mina föräldrar. De beställde pizza och jag tog en taco tallrik från Take Off. Käkade en pizza igår och kände att det fick räcka för den här helgen...
Vi kom hem vid 19 tiden och då var det bara att byta till pyjamas på Signe och ge henne välling sen slocknade hon direkt.

Jag har kollat på Tre systrar och en mamma. Det var en lagomt trevlig komedi för mig att kika på en söndagkväll! Ska se om jag orkar fixa med ett inlägg med massa höstbilder från igår och idag, annars blir det imorgon.

Signe har fått diplom!

Måste börja med att berätta om natten. Herregud, det är så att man inte tror att det är sant. Per skulle ta hand om natten och jag skulle sova, med hörselproppar i öronen. Vi la oss strax innan tolv, och strax efter tolv innan någon av oss hade hunnit somna började Signe gråta. Per gav henne välling efter en stund och hon somnade om. Sen hade han vaknat vid halv sex av att hon lät. Han gav henne välling och gick sedan och la sig. Hon hade sett pigg ut, men han hoppades väl att hon skulle somna om. Vilket hon gjorde...
Vid åtta tror jag det var vaknade jag till och såg att Per var borta. Jag hade lite ont av de gula öronpluttarna så jag tog ur de och hörde inte ett knyst. Märkligt. Men jag tänkte att de kanske var i köket eller nåt så jag tog risken att fortsätta sova utan pluttar. Vid nio vaknade jag till och precis då kom Per in med Signe, som var nyvaken! Jag trodde knappt det var sant. Jag hoppas ju nu att Signe faktiskt lät under natten och ville ha sin napp men att Per inte vaknade och det resulterade i att hon somnade om utan napp, för då kanske hon lär sig det! Men man vet ju aldrig... Synd att Per har börjat jobba nu annars kunde ha ta alla nätter tills hon sov hela nätter med undantag för ev vällingmål. SKÖNT att få sova var det iaf.

Eftersom Signe sov så länge så blev det varken förmiddagssömn eller lunch innan babysimmet. Men det gick så bra så! Idag var sista gången i nybörjargruppen och Signe fick diplom. Hon somnade som en stock strax efter att vi satt oss i bilen. Men hon har bara sovit en gång under dagen och då sov hon bara i drygt 1 timme! Hoppas på att hon sover skönt i natt också. För vid 19 tiden ikväll var hon supertrött och slockade direkt efter vällingen.

På eftermiddagen åkte Per och kollade på innebandy. Jag och Signe tog bärstolen och gick en sväng i skogen och kikade på höstlöv. Men det skriver jag mer om i ett annat inlägg.



Den fina prinsessrocken har Signe fått skickad från Pillan i USA. Var ju inte så mycket badande för Signe i sommar, så nu är hon finast på babysimmet istället :)



Dyka from Frida Forsman on Vimeo.

Sparka ballong!

Håller på och fixar med bilder från idag, jag lägger ut en video så länge. Vi var på middag hos Helene och Johan i början av September och Klara och Signe hade himla roligt med en ballong!




Sparka ballong är kul! from Frida Forsman on Vimeo.

Sex småfisar i lekrummet

Det är så kul att läsa alla kommentarer, även om det bara är mest bekanta namn. Men jag är glada över att ni kommentarar om och om igen iaf!

Idag har det var fem andra småkids här och stökat runt i Signes rum! Det var jätteroligt att alla mammorna och deras små kunde komma! Hade gärna lagt upp en bild på sötisarna men har inte kollat om de andra vill ha sina barn på internet. Måste nog göra det först. Så det var full rulle i 2 timmar. Tänk de som får sexlingar! Sjukt!

Kollar på Idol nu. Johan Palm är ett sämre exemplar av Cissi Ramsby från en grannby som var med för några år sedan. Hon kunde inte heller sjunga så bra men hon lyckades göra bra rockiga uppträdanden emellanåt iaf. Det gör inte Johan Palm. Han kan lämna idol nu. Det är inte kul. Däremot blir jag sååå lycklig över Kevins glädje till allt och alla!

Per är påväg hem från innebandyträning. Är det kul att ha det en fredagkväll? Nä, det tycker inte jag. Tror nog han kom nu. Ja visst :)

Imorgon är det diplomutdelning på babysimmet.


Utmärkelse till mig

Jag har fått en utmärkelse av Sara. Tack så mycket!
Nu ska jag skicka denna vidare till 7 stycken bloggar men jag väljer att ge den till min favoritblogg just nu.

Jag ger min utmärkelse till:

Emmy

Man ska nog inte motivera men jag tycker att de här tjejen skriver många inlägg med varierande innehåll. De är roliga, allvarliga, ärliga och inspirerande!

Eftersom jag vet att Emmy har fått utmärkelsen förrut struntar jag i att skriva ner "reglerna".

Signe 8 månader

Åtta månader ida! Hurra hurra!




Leka med bollar är något som jag gillar just nu! Och gå och spela fotboll såklart! Höga knän och bredsida!


Pussas tyckte jag är mysigt! Och framförallt när man kan pussa sig själv!



Bygga torn tycker mamma är kul. Jag tycker det är roligast att äta på klossarna eller riva tornen som mamma byggt.



Signe sussar skönt

Igår förmiddag hade vi besök av grannen och hennes son Isak som är född nästan exakt ett år före Signe. Det skiljer bara någon dag. Det var trevligt! Signe tog bara en kort tupplur på förmiddagen och var vaken när de kom förbi. Det var full fart på Isak medan Signe satt och pillade på sina leksaker. Jag kan inte riktigt förstå att Signe snart är där! Det är ju helt omöjligt att tänka sig det, även fast man vet att det är så. Märklig känsla. Även de som bara är två månader äldre klarar så mycket mer saker, man fattar inte att Signe kanske ställer sig upp mot saker, går med hjälp av gåvagn och sånna saker om två månader. Nä, det går helt enkelt inte att föreställa sig.

Efter lunch sov Signe i tre timmar, hon blev nog helt färdig av att kika på allt Isak tog sig för :)

På kvällen var mamma och pappa här och hälsade på och lekte med Signe. Sen efter badning somnade hon så sött och sov fantastiskt bra! Vi har börjat ge henne burkmat till middag också och jag tror att det kanske kan vara en anledning. Jag gav henne nappen nån gång bara och så fick hon mat först kvart i fyra! När hände det senast? Och så sov hon ända till strax efter sju! Underbart! Så förhoppningsvis går det åt rätt håll!

Även gårdagsnatten var härlig då Per lyckades vakna när hon lät och inte jag!? Troligen berodde det på att jag hade in i djupsömn för jag la mig tidigare, men Per tror inte ens att det var Signe som väckte honom utan snarare en tillfällighet att hon lät samtidigt. Så han gick upp och gav henne välling helt utan min vetskap eftersom jag sussade skönt! Vid kvart i tre gav jag henne nappen och jag kände mig nästan pigg när hon ville kliva upp vid sex!

Idag har vi vart på BVC. Signe blev ju åtta månader idag! Kommer ett eget inlägg om hennes åtta månaders dag. Vikten var nu 9100, så att hon hade vart kinkig på maten några dagar och att hon går mycket märktes knappast för den 8/9 vägde hon 8460.
Viktuppgång: 640 gram!
På längden hade hon växt 2,1 cm. Hon är nu 72,6 cm lång. Det känns långt för 8 månader! Hon har ju använt stl 74 på kläder länge. Nu har hon tom börjat använda 80 i vissa plagg.
Huvudomfånget hade också dragit på rejält med 1,7 cm. Hon har brukat öka 1 cm i månaden tidigare. Men det händer mycket med hjärnaktiviteten nu efter 8 månader, och då växer huvudet mer. Nu ligger hon på 45 cm.

Efter bvc handlade vi lite på Ica och sedan for vi en snabbis till Erikshjälpen för att en tjej i mammagruppen hade sett att de hade en karmsax där för 20 spänn. En sån man sätter upp hoppgungor i. Vi har fått en hoppgunga men har inget bra ställe att skruva upp en krok och därför vore ju en karmsax bra. Men den var borta nu... Hur länge kan de använda hoppgungan?

Idag fick vi köttgryta här hemma. Jag lagade det för första gången och helt utan recept. Gick på känsla helt enkelt. Och det blev helt okej! Tur det. Annars hade jag väl fått åkt till Hambogrillen och köpt en pizza...


Här sover Signe!
Sängen är upphöjd med böcker i huvudändan pga den snoriga näsan, det är inte målaren som satt tapeten snett!

Kasta saker är roligt


Kasta grejer from Frida Forsman on Vimeo.

Det var ju jättekul att lägga in filmer! Och inte alls svårt :) Hoppas ni tycker att det är lika roligt att titta också! Och att ni är duktiga på att kommentera! Signe hälsar att hon tycker det skulle vara roligt om mormor å morfar och farmor å farfar som alltid läser bloggen skulle kommentera också :)

Signe gillar att kasta grejer. Hon är väldigt fokuserad och slänger sakerna hej vilt.

Filmpremiär!


Kul med blöjan from Frida Forsman on Vimeo.

Vem behöver leksaker?

Höstmys

Idag har jag och Signe bara vart hemma. Hon har sovit lite dåligt under dagen och vart smågnällig och glad om vartannat plus att det bara är roligt med mat ibland. Är säker på att det är för att hon ska gå igenom ett utvecklingssprång snart. Hon brukar vara så i perioden innan språnget, då allt känns kaos. Läste att de kan skratta ena stunden och sedan skiftar det till gråt i nästa, och så har det vart lite under eftermiddagen. 
När jag skulle försöka få ur snor med näsfridan så började hon gråta vid ett antal tillfällen och vanligtvis brukar hon bara streta emot och gnälla lite. Så hon är nog i lite oblans. Plus att hon är snorig och täppt också. Fick en alvedon tidigare idag för hon har legat runt 37,8 från och till ett tag. Hon verkar ha en ganska hög kroppstemp som normaltemp och små barn har ju inte feber förrän över 38 sägs det. De säger ju också att man ska förlita sig på allmäntillståndet och hon är ju inte hängig på nåt sätt, men jag kände att jag ville ge henne en alvedon iaf.

Eftersom Signe har sovit korta stunder idag har dagen känts lång. Det har blivit mycket lek och bus och det tar på krafterna. Lyckades dammsuga lite plus att jag fick ett sug efter att torka golven, vilken typ aldrig sker, så det var bäst att passa på medan jag kände för det.
Brukar ha Signe liggandes på filtar här hemma för det är rätt kallt på golven, men så på Öppna Förskolan igår låg hon på golvet och då såg jag att hon kunde hasa sig bakåt. Så då kände jag att det måste vi ju uppmuntra, men helst med rena golv... Så nu reser hon upp sig med raka armar och sedan puttar hon ifrån och så vrider hon på sig så att hon till slut har förflyttat sig i en stor cirkel.

Jag har bjudit hem mammorna och småtjejerna plus Wilmer som är enda pojken i gruppen på fredag, så då passade det bra med att torka lite golv då det är flera småttingar som vill ta sig fram.

Vi har borstat tänderna på Signe i några dagar nu, för de har kommit fram ganska mycket de två hon har. Först borsta jag eller Per sen får Signe borsta lite själv. Men hon har lite svårt för turordningen...

Idag gick jag och Signe på en höstpromenad efter lunch. Det var mysigt i solskenet! Tänkte kolla på korna, men det var inga där. Signe verkade nöjd med att titta på en bäck som rann under oss och på de gula fina löven.

Imorgon kanske vi får besök av
grannen och hennes pojke. Det vore trevligt! Eller granne och granne, men här i skogen räknas det som granne! Hade vi bott på Ren hade vi bara bott på samma område, om ens det! 
På torsdag är det vägning och mätning som gäller. Jag blir inte förvånad om hon har vuxit en 2-3 cm, för hon känns så lång vår lilltjej!




Video på bloggen... snart kanske!

Tänkte försöka ladda upp en video på vimeo ,som pyrmamman tipsade om i en kommentar, för att sedan ta in den i bloggen. Men nu uppdaterar de sin uppladdningssida... typiskt.

Nu är det DH som gäller!

Signe, bilägare

Igår fyllde Per år, snällt av er att grattulera honom! Vi var bara hemma, fick besök av Stockholmarna först och sedan var våra föräldrar här. Ett alldeles lagomt födelsedagsfirande. Undrar hur det ser ut när jag fyller 34 år. Om 10 år...

Signe fick en "begagnad" Bobbycar av Stockholmarna som var som ny! De bor i lägenhet på Söder så den bilen har inte sett solsken ens! Jättetack för den!
Jag sa till Per att vi kanske kan slå in lite prylar vi fick av dom till Signe i julklapp. Eftersom hon redan har massa leksaker har vi lagt undan lite som man kan ta fram eftersom, lagom till jul ;)

Idag var jag och Signe till Öppna Förskolan efter lunch. Det var trevligt! Signe hade jätteskoj och skrattade och busade med de andra småtjejerna. Är så roligt att se att de har kul ihop fastän de är så små.
Signe var vaken mellan 10-15, fem timmar alltså och det är nog rekord för henne! Hon var så glad och lycklig över allt skoj på förskolan att hon inte började gnugga sig i ögonen förrän mot slutet. I bilen somnade hon på två minuter.

Ikväll har jag vart och tränat Styrke Puls. Shit. Det var jobbigt! Men kul! Hängde på Veronica och Elin som brukar gå varje vecka och så var Anna med. Trevligt att komma iväg lite.

Signe är lite snorig och nyss när jag var in och kikade småsnarkade hon lite... Mycket snorigt har det vart nu fram och tillbaka ett tag. Men det är väl sånna tider. Man hinner knappt bli av med en förkylning förrän man träffar någon som är snorig och vips så fick man tillbaka den igen.

Igår sov Signe fyra timmar på förmiddagen. Fyra timmar! Mellan 8.30-12.30. Hon tycker det är så skönt att kura nedbäddad i vagnen när det är lite kyligt ute. Men hon vaknade tidigt också, kvart i fem... Så inte undra på kanske. Hon ville väl upp tidigt och sjunga för pappa som fyllde år! Vet inte om han uppskattade det så värst mycket. Själv stoppade jag i öronproppar och sov vidare. Det gnälls och skriks om vartannat nu när det är dags för gröt så jag vaknar annars. Nu sov jag som en prinsessa! Skönt.



Hemmagjort kolsyrewasser

Begravningen gick bra. Jag är en otroligt blödig människa som gråter väldigt lätt. Många säger att de gråter lättare efter att de har fått barn, men jag har alltid varit en känslomänniska. Igår när man skulle gå fram till kistan för att ta ett sista farväl var det en pojke som var runt 10-12 år kanske som var jätteledsen och grät när han stod framför kistan. Det gjorde att jag inte kunde hålla tillbaka. Att se andra människors sorg kan vara oerhört svårt. Sorgen och smärtan som folk känner blir väldigt påtagligt när vuxna personer gråter. För det är inte ofta man ser vuxna människor gråta. Men det var bara så hemskt att se den här lille killen vara så ledsen. Att gråta för andra människors sorg är väl precis som det ska vara. Att kunna känna empati är en viktigt egenskap. Som sagt, det var min första begravning och det var ingen i min eller Pers släkt som hade gått bort. Jag har varit lyckligt lottad. Men ju äldre jag blir desto äldre blir mina mor- och farföräldrar. Nog för att åldern inte alltid har med det att göra...

Efter begravningen var jag och köpte present till Per som fyller år imorgon. Han fick öppna paketet igår. Han hade önskat sig en pryl. Jaha, en pryl?! Jag for till Elgiganten där de har massa prylar, men åh så svårt. Per dricker massa läsk och därför slog jag till på en Wasser Maxx Deluxe. En kolsyremaskin. Per blev jätteglad och tyckte det var precis en sån pryl han önskat sig, användbar men ändå lite onödig :) Tyckte den var mycket snyggare än Sodastream så jag la till 200:- extra för designen. Nu ska vi bara försöka fixa nån plats till den...
Vad ner på stan också och hämtade ut en förstoring på vår BB fotografering som var i tidningen när Signe föddes. Sent jag vet, men kände först nu att jag ville ha det eftersom vi alla tre är med och det händer inte ofta.

Idag var det babysim. Per spelade match så det blev bara jag och skruttan som åkte. Signe dök massa gånger och tyckte det var allmänt trevligt att bada. Hon är så förväntansfull inne i omklädningsrummet när man har klätt av henne. Som att hon vet vad som ska komma. Pers match mot Ljusdal slutade oavgjort. 6-6.

Ikväll har vi vart i Kilafors. Pers kusin Mia och hennes man Kent och deras två tjejer från Stockholm är uppe och hälsar på i helgen. Signe fick massa leksaker som tjejerna är för stora för. Tack så jättemycket! Vi kommer inte behöva köpa nå julklappar åt Signe... hon har massa leksaker redan! Tur vi har som har Pers kusinbarn.
Något riktigt kul var att Kent hade 13 rätt på oddset(?). Finns det nåt mer att ha 13 rätt på? Iaf så hade han och hans kompisar 13 rätt och det var bara fem personer i hela Sverige som hade prickat in det. Superskoj! Grattis Kent!

De två senaste nätterna har Signe sovit till morgonen (dvs strax före sex...) i sin säng. Är ju upp flera gånger pga den där jäkla nappen men hon somnar om så fort man stoppar in den. Och så äter hon välling en gång. Är det någon som har ett nappbarn som sover hela nätter? Alltså inte vaknar för att få nappen igen. Signe kan ju sova utan nappen om hon tappar den när hon somnat, men vaknar hon till kan hon nog inte somna om utan den... drygt jag vet, men det är ju vi som har gett henne napp så nu får vi väl stå vårt kast. Vi och vi. Det är ju JAG som får kliva upp alla gånger för att ge henne den.

Imorgon kommer Stockholmarna och hälsar på för att se hur vi bor och så antar jag att mamma och pappa och pers föräldrar dyker upp nån gång också eftersom Per fyller hela 34 år.


Tiden bara försvinner

Jäkla bloggande. Eller jäkla bloggläsande borde jag säga. Jag läser så mycket bloggar att jag hinner med annat. De uppdaterar för ofta de bloggar jag läser. Måste någ sålla bort några för jag hinner verkligen inte göra nåt på kvällarna. Poar med min egen blogg, vilket jag gillar, och läser massa andras bloggar. Finns massa annat vettigt jag borde göra.

Klockan 22:15 ska jag ligga i sängen ikväll. Sov alldeles för lite inatt. Signe ville inte alls ligga i sin säng efter att hon hade vaknat och fått välling redan före klockan tolv. Hon slumrade nog till lite eller så låg hon bara tyst och funderade tidvis. Iaf så tog jag med henne till oss vid tio över ett och då kurade hon ihop sig på sidan mot mig och somnade bums. Lillskruttan. Trygghet heter det nog. Men hon sover i sitt rum nu också, så vi får se hur det går inatt. Måste ju testa några nätter iaf innan vi kanske får flytta tillbaka sängen. Det är ju inte svårare än så. Är ingen panik med att få henne att sova i eget rum, men tror det blir svårare ju längre vi väntar.

Idag har vi vart på Aquapark (?) i Söderhamn. Signe vaknade så tidigt så det var lika bra att åka iväg så fort som möjligt så att hon skulle orka och i Arbrå öppnade de inte förrän 13, så vi for till Söderhamn istället. Var jättemysigt! Signe var väldigt fascinerad över alla figurer och vatten som sprutade och bubblade. Simmade även lite i den lilla poolen som var lite varmare idag, tränade dykning och sånt. Signe var som en fisk i vattnet! Klara tyckte dock att hennes simstil var lite "hoppande". Haha ja, som en groda som simmar hundsim typ.
Tack för en trevlig dag tjejer!

Käkade lunch på Donken och sedan somnade Signe som en stock i bilen. Vaknade dock när vi kom hem så hon var trött tidigt ikväll.

Har ätit dåligt idag... Lunchen var okej, men inget mål efter det har vart bra. Inte undra på att hon är hungrig och äter välling på natten.

Nu är klockan kvart över... Skit.

Imorgon ska jag på begravning. Min första. Känns lite otäckt tycker jag. Signe ska få leka med mormor och morfar under tiden.



Aquapark


Tänder

Signe plöjer igenom Ikea


Lek. Massvis med lek.

Imorse vaknade Signe astidigt. Hon fick ligga i vår säng i hopp om att hon skulle somna om. Det gjorde hon inte. Pratade och donade massa. Per gick upp med henne nån gång efter sex. Då hade hon vart vaken rätt länge. Sen kvart, tjugo över fem tror jag. Minns faktiskt inte för jag var så sjukt trött. Själv halvsov jag sista stunden med ett par små fötter sparkandes mot mig och med bebistjatter i örat. Rätt mysigt ändå. Fast det hade upplevts mysigare om jag hade vart pigg.

Efter Signes förmiddagssömn på 2,5 timme for vi till Segersta och hälsade på Veronica och Amelia. Jättetrevligt att få träffas, fika och snacka lite. Signe älskar verkligen barn som är några år. Tror vi måste adoptera ett storasyskon. Signe fick gunga lite i en sån säck från Ikea (orkar inte kolla upp vad de heter, men den är i kraftigt tyg och grå med röd botten. Och man hänger den i taket) och hon tyckte det var jätteskoj! Ännu roligare var det när Amelia gungade högt i den.

Ikväll har mamma och pappa vart här. Signe lekte så väldigt med mormor att hon blev så trött så hon orkade inte dricka mer än hälften av vällingen. Får väl se när hon vaknar inatt... Eller ikväll kanske det blir.
Vi har ställt in hennes säng i hennes rum ikväll. Eftersom hon var så trött när hon skulle sova var det inga problem vid läggning. Vet inte ens om hon reflekterade över att vi var i hennes rum. Körde ju samma rutin som vanligt med läsning och välling. Vi brukar ju läsa och ge henne välling i vår säng, men nu fick hon ligga i sin säng från början. Vi har ju vårt sovrum vägg i vägg så det borde inte vara några problem att höra henne. Tänker köra med öppna dörrar, inte med barnvakten. För då hörs ju varenda ljud iaf, och det är ju det som jag vill slippa.

Imorgon ska jag och Signe åka och bada med Helene och Klara i Arbrå. Det ska bli mysigt. Tänkte åka till Söderhamn, men Signe orkar ju inte så länge så vi testar Arbrå en gång först. I Söderhamn har de väldigt fint med "lekland" och grejer.


Signe busar med mormor. Se hennes härliga igelkottrumpa på Me&I byxorna!


Höga knän! Här tränas det för fullt.