Signes tänder

Glömde ju för tusan att Signes andra tand har börjat synas. Så nu har hon två väldigt små vita gaddar i nederkäken.

Back in Granbo

Nu är jag hemma! Kom hem igår kväll vid tjugo i tio. Var riktigt trött efter bilåkning i 60 mil! Tävlingen gick inge bra. Jag slog många bra slag men var dålig runt green och då blir det inge bra iaf. Och Anso var... ja inte så bra hon heller :) Men Anso är en härlig tjej så vi hade hur roligt som helst!

På natten drömde jag om Signe hela tiden. Letade efter henne i sängen, var tom och tog på Ansos hår för att se om det var Signe! Haha tokigt! Det gick bra att vara borta från henne, men jag ville hem fort igår. Förstår inte hur det finns de som klarar av att jobba borta från sina barn på veckorna. Skulle jag aldrig klara av. Nog för att det kanske oftast är pappan som jobbar borta och de är ju inte med barnet dygnet runt som en mamma är, men ändå.

Det hade gått bra med Signe, men hon hade ätit dåligt. Det gör väl inte så mycket med tanke på att hon har en del att ta av, och hon hade varit väldigt glad. Men man undrar ju om det dåliga matintaget berodde på att jag var borta? Hon åt då bra med gröt imorse.

I fredags var vi och lekte med mammorna och deras små. Vi träffades hemma hos Magdalena och fick en jättegod kladdkaka + äppelpaj!
I lördags var det babysim. Per kunde inte vara med för han spelade innebandymatch. Som jag skrev tidigare så dök Signe, dvs doppa ansiktet (inte huvudet) under vattnet. Vi ska gå en fortsättningskurs med henne har vi bestämt. Det kommer hända mer då och så känns det lite tidigt att sluta efter de här första 11 veckorna.

Gick ut med vagnen vid kvart över åtta imorse. Två grader kallt var det ute då! Burr! Vinterkläder var det som gällde.

Nu ska jag kika lite på bloggkoll. Antar att jag har sjukt många inlägg att läsa. 54 stycken. Dags att börja.

Signes rum del 5 "färdigt!"



Nu är Signes rum klart! Där den lilla gungstolen står i hörnet ska Signes säng stå, så detta är en möblering tills vidare. Visar mer bilder sen nån gång.

Snabbis

Hinner inte blogga något idag heller! Och imorgon bitti far jag till Vimmerby för att spela en golftävling med Anso! Vi gick ju vidare på en tävling i somras, så nu ska vi spela Sverigefinal. Heja! Det ska bli både roligt och skönt att komma hemifrån lite. Jag behöver nog det. Och Per behöver vara med Signe på tu man hand. Få ta hand om henne på natten och få vara pappa hela dagar! Jag åker imorrn och kommer hem på måndagkväll. Kommer såklart att sakna lillskruttan nå väldigt, troligen mest på hemvägen... Men det ska nog gå bra.

Signes rum är iaf klart! Det blev så himla fint! Pysslade igår kväll och gjorde fint där inne :)

Som sagt, nu ska jag försöka sova lite. Lovar att göra ett bättre uppdatering på måndagkväll kanske. Eller på tisdagen.

Idag har Signe dykt flera gånger på babysimmet iaf! Det gick superbra!

Hörs snart igen.

Gjort stan utan barnvagn

Tack för alla snälla kommentarer! Det är jätteroligt att ni tar er tid att skriva och kommentera om inläggen och bilderna. Kul att det är fler än vi som tycker att Signe är gudomligt söt :) Intressant dock att det är ungefär samma som kommenterar, trots att bloggen ligger runt 100 läsare om dagen. Hmm. Nåt måste jag ju skriva om som lockar er att läsa också?

Natten var fantastisk! Signe fick välling halv ett, sov till fem och fick välling igen. Inte vet jag om det blir för mycket välling men just nu prioriterar jag sömn! Tror jag var upp och gav henne nappen en gång däremellan. Vid fem fick jag byta blöja för Signe kissar nå otroligt vissa nätter. Gör era små det också? Hon somnade inte om, så jag tänkte att det kunde bero på blöjan. Efter bytet somnade hon och sov till kvart över sju! Sedan flyttade jag över henne till vår säng och tror minsann att hon slumrade till där också! Vaknade av att hon låg och snackade vid tjugo över åtta tror jag. Sen låg vi kvar och busade ett tag innan vi klev upp. Det finns inget härligare än att ligga i sängen och mysa med en liten söt Signe.

Under förmiddagen gnällde Signe en del. For till Röste och lämnade henne där med sin mormor. Jag skulle ned på stan och tror att Signe har det mycket roligare hos mormor än i vagnen på stan. Skönt för mig med att slippa tänka på nån tid för matning och bara kunna strosa in på vilka affärer jag vill.

På eftermiddagen for vi till golfbanan för att gratulera Elin som fyller år idag! Signe var väldigt gnällig i bilen påväg dit, verkar som att hon har slutat gilla åka bil. Hade bara sovit 45 minuter på förmiddagen också så hon var troligen trött.
Men på kvällen var hon för det mesta glad! Så det går i vågor. Helst av allt vill hon gå nästan hela tiden. Då får ju välja själv vart hon vill sätta sig och vad hon vill leka med. Smart tjej.

Efter att vi hade ätit middag kom Tomas och Amelia hit. Tomas tapetserade Signes rum och det blev så fint! Amelia tyckte dock inte om tapeten så värst mycket tror jag. Hon skakade på huvudet när jag frågade om hon tyckte den var fin. Ajdå. Tur att Signe verkade uppskatta den iaf!

Ikväll har jag kollat på Idol och Per har tränat. Han dyker nog upp snart. Sen har jag tagit hand om en massa disk. Såg förjäkligt ut i köket. Men nu är det ganska fint iaf.

Imorgon ska jag försöka få upp gardiner i allrummet när Signe sover på förmiddagen och sedan vid halv ett tiden ska vi mammor träffas hos Magdalena i föräldragruppen. Barnen har mycket utbyte av varandra nu. Tror det är viktigt med den sociala biten, även om Signe mest sitter och iaktar de andra och pillar på sina leksaker :) Sötfisen.

Signes rum del 4 "nytapetserat"



Äntligen så var tapeten uppe! Det gick snabbt och blev supersnyggt! Det är så ljust och fint! Längtar nu bara tills golvet är på plats så att vi kan flytta in alla Signes saker. Det ser ut som ett bombnedslag i resten av huset.
Signe verkade gilla sin nya tapet! Hon skrek av förtjusning och flinade när hon såg väggen och ville gärna ta på det fina mönstret!

Om ni vill se hur det såg ut innan så kika in på kategorin "Signes rum".

Tack Tomas

Vårgöra?

Det kändes som vår idag när jag putsade fönster och duschade blommor! Det var alldeles för varmt i solen för att vara höst. Iaf den här hösten som har vart rent bedrövlig!

Jag och lillbruttan har bara vart hemma idag. Hon valde att vara vaken i två timmar mellan halv fyra och halv sex så vi klev inte upp förrän framåt nio idag. Inatt så tog jag med henne till soffan vid strax efter fem. Hon låg på rygg i min famn och somnade utan ett ljud. Tror hon är i stort behov av närhet nu. Bar in henne sittandes till hennes säng, och hon sov i den ställningen med. Stackarn var nog trött. Det var rätt mysigt, längesen hon somnade i famnen sådär. Men jag kan lova att jag var arg innan vi hade kommit dit. Sålänge man bara är arg inombords är det väl okej? Det finns väl ingen som kan sitta mitt i natten och vara glad när ens bebis inte vill sova. Det tror då inte jag.

Så, putsat fönster och städat Signes rum har jag gjort idag. Och jag och lillfjollan har busat, lekt, läst och gått.

Signe fick smaka gurka idag. Lite skeptiskt var hon allt. Och jag höll ett vakande öga över biten så att den inte skulle komma för långt in i munnen.

Skönt att golvet börjar komma på plats!





Signes rum del 3 "golvläggning"

Ikväll började Per med att lägga golv i Signes rum. Pers pappa var hit med en pinal och passade på att hjälpa till. Eftersom det väsnas en otroligt massa (det kan man ju inte tro!) kunde de inte hålla på så värst länge eftersom prinsessan skulle sova. Tapeterna har ännu inte kommit upp.




Vi kör på ett riktigt budgetgolv. 59:-/kvm på Coop. Ek. Vi har likadant i sovrummet och det är fint. Färgen på golvet är inte riktigt lika rödgult som på bilden. Mycket behagligare färg. Hade vart roligt med en mysig heltäckningsmatta men men... Vi får ha en mysig matta på golvet istället!

Åh vad det kittlas mamma!



Jag busade lite med Signe tidigare idag och kittlade henne. Det är så härligt att höra det kluckande skrattet!


Hallå tanden?



Det tog en jäkla tid för den här tanden att komma upp! Den 13/9 såg man en vit prick och sedan kände man en liten pigg. På alla dessa dagar har det inte hänt mycket. Hur lång tid tar det för en tand att ploppa upp?
Det ser väldigt ljust ut på några andra ställen i nederkäken också. Ser iaf ut så på bilden.

På upptäcksfärd i Kilafors

Som ni ser i det förra inlägget så har jag och Signe vart ute på promenad. Men här i skogen finns inte så mycket att titta på så vi for in till det stora samhället Kilafors istället. Skulle köpa salva till Signe på apoteket så vi parkerade på Ica och promenerade gatan ner. Gick också upp och kikade på dagiset Junibacken som en läsare tipsade om tidigare. Eller förskola heter det väl nu för tiden. Såg mysigt ut med en liten skog alldeles inpå. Kanske ska ringa och kolla om vi får komma och kika på insidan också.
Letade efter en Loppisaffär som troligen skulle finnas i stationshuset. Jo, för flera år sedan. Någon som vet en bra loppis med lite möbler? Skulle vilja hitta barnmöbler åt Signe. Jag är ju verkligen ingen hejare på loppis. Ser massa fynd som andra bloggare har gjort och då vill jag också ut på loppis. I min vildaste fantasi tror jag att jag kommer att hitta precis det jag vill ha...
Signe tittade sig förtjust omkring på allt som lät och rörde sig. Bilar, traktorer, cyklar, människor. Ja det mesta var intressant.

Vi träffade på Signes farfar hela två gånger! Tänka sig, i stora Kilafors...

Förresten så sov nog Signe rätt bra inatt! Minns inte att jag var upp och gav henne nappen mer än kanske två gånger! Och så välling vid halv två. Skönt! Vid halv sju vaknade hon och fick välling igen, men hon ville inte somna om. I och med att hon fick något i magen blev hon nöjd och kunde ligga och tjattra och sparka bredvid mig i sängen så kunde jag halvsova lite fram till tjugo över sju då vi klev upp. Hon blir så glad när hon äntligen får stiga upp! Gofisen!

Trots att natten var okej så passade jag på att sova tillsammans med Signe mellan halv tio till tolv! Tänkte inte sova så länge, men har man väl lagt sig blir man ju så himla trött!
Imorse efter nio när hon ville sova var det tre grader ute, när vi vaknade vid tolv var det över 13 grader. Hur löser man det med kläder? Eftersom jag inte vet och inte vill att hon varken ska behöva frysa eller svettas under någon del av sovstunden fick hon sova inne i sängen. Det är lämpligast om jag också vill sova. Ligga och snosa på varandra.

Signe spatserar runt som en stolt tupp här hemma! Nu går hon ända från allrummet till köket utan problem. Nästan springer på slutet om jag tex står och tar emot henne och Per går med henne. Riktigt fin stil har hon den lilla hönan! Så jag tror att vi kommer att ha två riktigt onda ryggar här framöver. Än så länge måste hon ju vila efter en stund, men sen när vi ska gå med henne hela tiden... puh!

Kollade på Idol ikväll. Många tycker att uttagningen är roligast för att de får se en massa idioter rent ut sagt. Jag blir bara så trött på de utan någon som helst självinsikt så det är nu det roliga har börjat tycker jag! När det är de duktigaste kvar! Någon som håller med?

Min brorsa
Johan var och spelade en tävling i Hjo idag. Där vi var på sambo SM tidigare i år. Det var för de som hade gjort en HIO i år. Han lyckades komma tvåa och får nu spela en final i Danmark nästa år! Grattis!



Igår på Öppna Förskolan

Härliga väder!


Middagssömn

Jag och Signe har precis vaknat efter att ha sovit middag i två timmar. Skönt. Jag var tvungen, var så himla trött!

Signe fick välling vid ett inatt, sen somnade hon om efter det. Behövde lyfta upp henne en gång under natten och det var för att en rap ville upp. Så på det viset var natten bra. Men då smågnällde hon efter nappen massa gånger istället så jag klev upp flera gånger för att ge henne den. Då blir hon ju tyst direkt och självklart är det skönare än att stå och vagga henne. Men det allra skönaste vore ju såklart att få sova några timmar i sträck utan att kliva upp och ge nappen. Vid sex fick hon välling igen, min förhoppning var att hon skulle somna om. Det resulterade i bajsning istället... Efter blöjbyte fick hon ligga kvar i sin säng medan jag halvsov en halvtimme. Sen fick hon mysa med oss i vår säng istället. För det är otroligt härligt att ligga och lukta på lillsigne på morgonkvisten. Helst på morgonkvisten vid åtta...

Nu ska Signe snart få i sig lite lunch och sedan bär det av till Öppna Förskolan. Ska in till stan en sväng också. Jag är ju lite småsnorig och vill ju inte smitta några småkids med det känns bättre i förskylningen idag så jag tror nog att det inte ska vara någon fara.

Det är lite dåligt med bilder i min blogg nu för tiden... måste ta och fota mera!


Bild från början av september. Bus med morfar!
Signes mormor som har tagit bilden.

Mycket trevligt!

Vilket väder det har vart idag! Härligt! Hösten är ju helt underbar när solen skiner. Har iofs inte vart ute överdrivet mycket, men det var trevligt att sitta i solskenet på mamma och pappas inglasade altan!

Allt gick bra igår. Det var supertrevligt på banketten hos Elin och Jonas! Elin är så duktig och hade fixat värsta trerättersmiddagen till 14 personer! Gott! Drack en välkomstdrink som gick rätt ner i benen på mig haha och sedan 2,5 glas vin. Och lite lite baileys. Och lite lite minttu. Alldeles lagom blev det! Sjöng Sing Star tills jag tappade rösten. Och måste bara meddela att jag blev Sing Star champion!

Vi kom hem till mamma och pappa vid tre tiden på natten. Kändes liiite sent att somna runt halv fyra. Men men. Signe hade precis vart vaken och druckit välling. Hon hade skött sig mycket bra må jag säga! Åt första gången vid 3 och somnade vidare direkt och hade innan det gnällt lite, men inget farligt utan hon hade sovit i resesängen hela tiden. Och så fick mamma ge henne nappen vid fem och sen sov hon vidare till... HALV ÅTTA! Men hallå, när gjorde hon det här hemma senast?! Morr. 
Kan bero på vällingen. Hon kanske inte alls blir mätt av att amma längre, så inatt blir det välling. Nu är det slut på amning.

Var kvar i Röste till efter halv två. Jag sov någon timme på förmiddagen också när Signe sov i vagnen. Det var skönt. Känner mig slut nu också, så det blir tidigt ikväll. Per ska ju jobba imorrn med så han behöver nog också lägga sig i tid. Kan bli svårt med tanke på att det är Ryder Cup på tv...

Pers mamma kom förbi en sväng i kväll. Var ett tag sen hon träffade Signe så hon tyckte det var dags! Stackars Janne fick vara hemma för han har fått en sån besvärlig hosta!

Själv är jag också lite snorig och småhes... men tror att det sistnämnda kan bero på annat än förkylningen.


Sova borta

Godmorgon godmorgon, hör fåglar sjunga glatt, godmorgon godmorgon i kööör!

Tro inte att jag är pigg. Det är jag väl inte. Signe har ändå sovit helt okej inatt. Men om hon lägger sig en timme senare än hon brukar borde det väl vara logiskt att sova en timme längre. Eh, nä. Så tjugo över sex var vi uppe. Då hade hon vart vaken en stund.

Idag är det babysim. Egentligen är vi inbjuden att spela den hedersvärda partävlingen P&E Invitational, men pga av att Per har innebandymatch vid 16 idag så kan vi inte vara med. Vi ska dock komma på middagen och festen ikväll! Whoho! Så ikväll tänkte jag dricka alkohol på riktigt för första gången på mycket mycket länge. Det där glas vinet för några veckor sedan räknar jag knappt.
Signe ska sova hos mormor och morfar där även jag och Per ska sova. Mamma tyckte väl att vi kunde sova hemma "så att vi fick sova ut så länge vi ville" som hon fint sa. Men det ville inte jag. Så inatt får Signe bara dricka välling när hon ska äta. Vi får se hur det går... om hon lyckas somna om efter vällingen eller om hon helt sonika lever rövare med mormor och morfar. Hon vaknar ju till mer när hon dricker vällingen. Amma kan hon ju göra i sömnen i princip.

Nu ska jag packa badväska.



Bild från festen efter tävlingen ifjol

Gamla minnen inknuffad på vinden

Jag är så trött känner jag. Men Per har inte kommit hem än, och det är ju ändå fredagkväll så det vore väl kul om vi kunde ses en stund iaf.

Uppe på jobbet var det trevligt. Träffade massa arbetskamrater och fick lite fika. Signe flinade mest hela tiden men mot slutet av besöket blev hon lite hungrig och gnällde lite. Så hon fick äta sitt första mål mat (välling) på Anthill idag. Förhoppningsvis hennes sista där också! Signe ska ju bli golfproffs...

Efter jobbet åkte jag till Röste och hälsade på mina föräldrar. Signe visade stolt upp sina nya färdigheter i gång. Hon kanske hoppar över krypstadiet? Per gick utan stöd när han var 10 månader. Tänk om hon går när det är jul! Då måste hon sätta fart nu.
Jag var in på vinden och kikade lite. Tog med mig lite saker ut. Men jag vill helst ta med dockvagnen, dockorna, barbies och allt sånt också. Och det kan ju kännas liiiite onödigt med tanke på att Signe bara är 7 månader. Men tog iaf ut en bultbräda, sån burk man stoppar i runda, trekantiga och kvadratiska klossar i och några små dockor som är lämpliga för små händer.
Det är skoj att leta bland gamla saker. Hittade en kalender från 1996. Jag förde kontobok. Bland annat stod det följande:

(Under kolumn inkomst)

Mamma låna skor 10:-
Diska 10:-
Dömma i pingis 74,50:-

(Under kolumn utgifter)
Lånat till J M 1:-
Godis 3:-
Kläder 30:-

Plus massa annat skoj. Det gäller att ha koll på sina pengar! Klart man ska skriva upp om man lånar ut en krona! Haha Och vad betyder det att jag fick 10:- när mamma lånade nå skor?! Diskningen kan jag helt klart säga att det var pappa som finansierade. Ofta kom han på att han hade lovat att diska innan mamma kom hem från jobbet och då han själv låg på soffan framför tvn försökte han muta mig istället!
Stod också att vi hade sovit i husvagnen hos Uffe och att vi hade vart vaken till 6 på morgonen! Haha det kommer jag ihåg än idag!
Kul att läsa massa gammalt. Men nu är den slängd. 

Nu väntar jag med spänning på att se hur natten kommer bli. Sov sött.

Redo att lämna skogen

Jag är redo att lämna skogen. Men Signe ligger fortfarande och sussar i vagnen. Eller? Sprakade till lite i barnvakten. Säkert alldeles för varmt för henne, för gradantalet har sjunkit en hel del sedan hon somnade strax före tio.

Efter Signe har ätit blir det en tur till Bollnäs. Ska in till jobbet som sagt och sedan till mamma och pappa.

Inatt struntade jag helt i vad klockan var och lät henne amma direkt när hon började gråta. Orkade helt enkelt inte försöka få henne att somna om. Plockar man upp henne blir hon tyst direkt och sover mot axeln. Helst skulle nog hon sova så hela natten. Men så fort man lägger ner henne igen börjar hon gråta. Så vid halv tolv då hon vaknade första gången ammade jag henne och likaså vid halv tre. Jag struntade i att hon troligen inte var hungrig. Hon somnar ju iaf om när hon får tutta. Och hon fick sova i vår sängen resten av natten. Ville inte riskera att hon skulle vakna om jag lyfte över henne. Vid halv sex började hon halvgråta igen. Skyndade upp och fixade välling. Har ju inget att erbjuda efter två måltider på natten, så det blir flaska istället. Hon slurpade i sig 160 ml drygt så hon var nog lite hungrig. Men inte somnade hon om inte...
Men tur som jag har så gick Per upp med henne strax efter klockan sex och jag fick sova till 8 iaf. Kommer bli jobbigt när han börjar jobba på måndag om hon inte sover längre än så här.

Måste kolla över vad för gardiner jag ska sätta upp. Är väl dags att byta inför hösten och vintern. Måste väl torka fönstrena också. Inte världens roligaste jobb. På söndag möjligen.

Det var så soligt och fint för en stund sedan och nu har det blivit helt mulet. Trist.

Måste köpa fler strumpor till Signe med halkpluttar (?) på. Hon tycker det är så roligt att gå omkring om man håller henne under armarna. Jätteduktig på att lyfta foten och sätta fram benet har hon blivit! Ser hon nåt skoj så staplar hon dit och så sätter hon sig ner så att hon kan leka med det roliga hon hittat. Det brukar ofta vara sådant som tidningar, dammsugaren, pers innebandyfodral. Sånt som inte är leksaker. Varför köper man så mycket leksaker till barn egentligen?


Tidigare i veckan. Signe kollar in hopphästen. En leksak.

Sömnlöst. Igen.

Inatt var en sån där rolig natt. Signe var vaken mellan strax efter två till halv sex... Jisses. Per vaknade vid fyra och gick och satte sig i soffan med Signe. Till slut var hon så trött så hon höll på att somna sittandes. Så han la henne på sidan på soffan och då sov hon nästan. Tänkte att det var lika bra att lägga henne i sängen. Men icke. Så fort hon nuddade sin sängmadrass blev hon stel som en pinne!
Per gjorde iordning en flaska välling medan jag försökte hålla henne lugn. Hon somnade direkt efter att hon hade druckit upp den. Så tröttsamt!! Ska det vara så svårt att sova?!

Har slutat amma henne på dagarna nu också. I två dagar har hon istället fått välling då jag brukade amma henne. Målet mellan lunch och middag. Men hon får fortfarande tutta på natten. Jag kan inte ta bort allt samtidigt. Får vänta en liten stund med det iaf. Kan ju vara så att mjölken försvinner nu när jag ammar så sällan. Vi får se. Just nu längtar jag efter att Signe ska sova som vanligt. Just nu är jag nöjd om hon vaknar vid två och sedan vid halv sex. Kommer ihåg när hon var riktigt liten och hon ibland sov enda till framåt fyra. Det var längesen det...

Och jag säger då det. Ni mammor som har barn som sover hela nätterna... Jag hoppas ni är tacksamma över det! För utan sömn fungerar man inte som människa.

Så, då fick halva inlägget handla om sömn. Igen.

Familjen åkte till golfbanan och spelade lite idag. Skönt att komma ut lite. Har vart hemma två dagar utan att göra nåt speciellt. Signes farfar var som vanligt med och sköt vagnen. Tur vi har! Imorgon tänkte jag åka in till jobbet. Har börjat fundera på om jag ska jobba nån dag här och där framöver. På helgen. Kan ju vara bra att spara några föräldradagar genom att göra på det viset. Sen ska jag åka till mamma och pappa. Per ska åka och spela Bro Hof golfbana imorgon så jag och Signe blir ensamma.

Signe hade svårt att somna igår, men idag somnade hon direkt. Har inte behövt gått in en endaste gång. Hon sov middag enda till kvart över sex, ändå gnuggar hon sig i ögonen vid åtta. Då känner hon att det är kväll och att hon borde sova.


Jag och Signe ute i skogen med mamma i början på september

Signes rum del 2 "färdigmålat"

Nu är Signes rum färdigmålat. Det enda som är kvar är att tapeten ska upp och golv ska läggas. Sedan ska golvlisterna tillbaka. Väggen blev så vit och fin så listerna ser inte alls vit ut längre... Och ska vi måla dom, måste vi måla listerna runt dörren också. Ja, vi får se.

Känns som att jag skippar en bild idag. Är ju ungefär som igår. Men när tapeten är uppe kommer det en bild! Det kanske blir redan imorgon!

Signes rum del 1 "grundmålat"



Tomas har vart här och slipat väggarna plus målat grundfärg där det ska vara vita väggar.

Sussa skönt i gammal kappa

Signe ligger nu och sover i något som jag tror en gång i tiden var en kappa. Mamma sydde en åkpåse av den när jag var liten, alldeles varm och skön! Perfekt att stoppa ner Signe i när vi inte ska iväg nånstans. Bara på med en mössa och ner i "påsen". Som en overall utan armar.





Sommarens sista andetag


Spackling

Ikväll har Tomas vart här och spacklat Signes rum. Det är ju otroligt vad fort det går när någon som kan gör det. Så nu ska det torka, sedan imorgon är det troligen slipning som gäller och sedan kan jag och Per börja måla. Ska måla vitt på tre väggar och ha en fondvägg med den här tapeten. När väggarna är klara ska vi lägga in nytt golv och sedan på med golvlisterna. De ska också målas, för det behövdes.

Skönt att det har kommit igång. Det betyder att det snart är klart!

Har inte gjort speciellt mycket mer idag. Jag och Signe har bara vart hemma. Hon har förresten börjat röra sig i gåstolen nu! Per satte ner henne utan leksaker och då blev det fart minsann! Men bara åt sidan än så länge. Hon sitter och lutar sig åt höger och då blir det att hon trycker på med vänsterbenet.

Lek med småtjejerna

Idag har jag och Signe vart på Öppna Förskolan. Lekte med de andra barnen från mammagruppen. Signe och Maja hade så roligt åt en hopphäst när jag gneggade och tog den mot dom. De var så söta när de satt och skrattade bägge två! Så jag var tvungen att pumpa upp Signes hopphäst ikväll som jag köpte i somras på Lidl. Och hon hade nästan lika roligt åt den med.

Vi har bytt bilbarnstol nu. Satt in den större vi köpte tidigare. Kändes som att det var läge nu när det börjar bli så kallt. Det står inte på förrän Signe ska ha vinteroverall på sig och då blir det trångt i babyskyddet.
Helene, Johan och Klara kom hit igår kväll så att Johan kunde hjälpa oss att sätta in den. Det var trevligt med lite besök på kvällskvisten.
Igår på dagen var vi till Kilafors för att hälsa på hos mamman till två av Pers barndomskompisar. Deras pappa gick bort för inte ens en vecka sedan, och eftersom Per är uppvuxen med dom kändes det rätt att åka och hälsa på. Det är ofattbart att livet kan ta så oväntade vändingar. Så fort. Ibland är det bara så orättvist.

Ikväll har jag vart och tittat på damernas DM match i innebandy. Trevligt att komma ut lite. Efter matchen handlade jag på Ica.

Sömnen. Igår natt sov Signe precis som hon brukar. Utan ett knyst till två tiden, då skyndade jag mig att plocka upp henne och ge henne mat så att hon skulle somna om. Jag kände verkligen att både hon och jag behövde få sova. Då sov hon vidare till tjugo över fem och fick äta igen. Hon lyckades dock inte somna om. Tror jag. Hon låg ganska tyst mellan mig och Per så jag slumrade nog till iaf en stund. Men det var skönt att slippa vagga henne. Hade förhoppningar om att det skulle gå lika bra inatt. Men icke. Redan vid strax efter elva när vi skulle lägga oss började hon gnälla och gråta i sömnen. Och vid halv tre var hon också ledsen. En liten pigg av hennes vänstra mittentand på nederkäken har börjat synnas nu. Hoppas den ploppar upp snart.

Nu är det godnatt.



Signe hade roligt med pappa igår morse

Dagisplats?

Tänkte kolla om det är någon/några som läser min blogg som har barn på dagis i Kilafors eller i Bollnäs? Vilket dagis? Är ni nöjda? Bra pedagogisk personal som hinner med barnen? Någon som kanske till och med har sitt barn hos dagmamman Eva i Granbo?

Är väl dags att börja tänka på dagisplats, men det känns så fel att behöva åka till Kilafors och lämna Signe när vi jobbar i Bollnäs. Blir ju tidigare morgnar och senare eftermiddagar för henne än om vi har henne i Bollnäs eftersom det blir åt fel håll. Nu vill jag helst inte skola in henne förrän nästa höst, men det kanske är dags att kolla runt lite iaf. Och i dagsläget vet vi inte vart Per jobbar då, men in det här scenariot så låtsas vi att det är i Bollnäs. Känns som att det är mest troligt.

Det finns alltså en dagmamma i Granbo, vilket ju vore kanon. Men... Jag har hört av en tjej här i byn som har sitt barn där att det är väldigt mycket barn. Hon tar alltså in väldigt många. Plus att hon har fritidsverksamhet och det innebär ju att det blir mycket äldre barn också.

Jag vill att Signe ska hamna på ett ställe där personalen har en pedagogisk utbildning. Signe ska ju inte ha en plats att bara "vara på" när mamma och pappa jobbar. Hon ska ju lära sig nåt också. Leka och lära sig. Det känns viktigt för mig.

Nån som har ett bra tips? Åker såklart hellre till ett riktigt bra dagis i Kilafors än till ett dåligt i Bollnäs.

Alla åsikter mottages tacksamt!


Plask i bassäng


Det är kul att få kommentarer! Roligt att ni tar er tid och skriva nåt litet, det uppskattas! Oavsett om det är tips eller om det bara är en åsikt, ändå roligt.

Idag var det simning på schemat. Vi for till Söderala för babysim. Signe tyckte det var roligt. Roligast var när vi sång ...och fönstren på bussen de går upp och ner, upp och ner, upp och ner...  Då hissande man upp barnet och sedan ner i vattnet. Det tyckte Signe var skoj. Fick blåsa på ansiktet och hälla vatten över idag. Signe brydde sig inte så mycket om det. Tuggade mest på badankan hon fick låna.

Efter badet for vi till E-center och köpte golv på coop till Signes rum. Sedan åkte Per och spelade innebandymatch inne i Söderhamn och jag och Signe gick in på Barnens Hus och köpte dregellappar för 29:- styck. Köpte även en ny haklapp med Mumin, nya nappar och en bitgrej för tänderna. Påminner om en napp, men de är specialgjorda just för tänderna. Ser inte ut som en leksak, så vi får väl se om hon tröttnar på den eller om den är skön att använda. Tycker mig se en liten prick på ena tanden nu iaf. Vore skönt om de kom upp.

Åkte även in till Söderhamn och bytte byxor på Kapp Ahl och köpte mat på Donken. Körde Drive Thru för Signe sov.

Ikväll har mamma och pappa vart här och lekt med Signe. Hon somnade som en stock sedan, så hon var nog trött av både simningen och lekandet.

Golfbaneluft

Idag har vi vart och spelat golf. Jag, Per och Pers mamma. Jag måste ju ut och spela lite med tanke på att jag och Anso ska till Vimmerby och spela Sverigefinal i en tävling 28-29 september. Det var skönt golfväder idag! Signe sov från hål 1-14. Det var bra! Sedan fick hon åka bärstol på farfars rygg. Bra för henne att få andas in den härliga höstluften i några timmar. Hon har förresten blivit snorig igen... Det är inte helt lätt för henne nu.

Per är och spelar DM match mot Alfta ikväll. De är nog klara vid det här laget. Strax innan han åkte kom pappa hit. Han blev bjuden på en riktigt fredagsmiddag av mig. Korv och makaroner!

Signe sov inge vidare inatt heller... Gnällde och gnydde om vart annat. Vissa gånger lyckades och komma till och ro och slumra in själv men nån gång var jag tvungen att ta upp henne så att hon fick sova mot min axel och bli lugn. Försöker smeka henne på huvudet och ryggen, men det är inte alltid det hjälper. Drygt att få sån ryckig nattsömn! Per tog henne imorse så att jag fick sova till nästan tio iaf. Helst skulle säkert min kropp vela ha ännu mer sömn. Man blir inte utvilad om man vaknar med max två timmars sammanhållen sömn.

Pers farmor hade ramlat inne i huset idag. Det blev så illa så att hon bröt lårbenshalsen och fick åka ambulans till Gävle. Magda är över 90 år och när man är så gammal och bryter lårbenshalsen brukar läkningen vara besvärlig... Hoppas att allt går bra, trots hennes höga ålder.



Skogens guld



Dagens skörd!
Tänk att det fanns kantareller här omkring ändå!

Skogsmulle


Idag skulle jag och Signe ta en promenad i skogen med "nya" bärstol. Den har både jag och mina syskon suttit i, men den fungerar utmärkt! Signe verkade trivas ypperligt! Hon pratade på när vi gick på stigen i skogen, men så plötsligt hör jag lite stånkade där bak... Bara att gå hem och byta blöja. Så det blev ingen lång tur, var ute i drygt 20 minuter. Men det var trevligt! Använde en gammal leksaksbackspegel som tillhör(de) min lillebror för att hålla koll på bönan. Funkade utmärkt!
Under tiden var Per på stan och donade med lite ärenden. Skulle bland annat köpa dregellappar till Signe. De där trekantiga som man knäpper runt halsen. Men på Busungen var de slut, skulle få in någon gång i september. Hon dreglar ju så väldigt nu så det vore bra att ha fler än en.

Har inte haft någon vakentid de här nätterna, däremot så har hon gnällt en massa gånger inatt istället... så min sömn har knappast varit sammanhängande. Och hon är väldigt besvärlig vid läggningen. Jag hoppas det går tillbaka till det normala snart, för jag vill helst inte behöva köra nån 5-minuters metod.

Ikväll har vi vart hos Pers föräldrar. Eller ikväll och ikväll. Vi for dit till fyra och kom hem strax efter sju.

Nu är Per på träning och jag ska gå och sova. Skönt.
 

Hallå där flåset, var är du?!

Igår drog jag på mig innebandydojjorna för första gången på ett år! Det var jättekul att träffa alla brudar igen! Lyckades få med mig Elin också, hon var väldigt svårövertalad... Men hej hallå flåset, vart tog du vägen?! Efter en kvart hade jag blodsmak i mun och var tvungen att sätta mig och dricka vatten mitt i en övning. Då måste jag väl erkänna att vi hade kört målvaktsuppvärmning också, så egentligen hade jag ansträngt mig i sisådär 8 minuter kanske. Och absolut inte 8 sammanhängande minuter. Men det var en övning som höll på att få mig att kasta in handduken direkt.
Men jag lyckades hålla ihop. Jag ansåg mig berättigad till extra vila med tanke på min totala frånvaro gällande all fysisk aktivitet det senaste året.
Och ja Elin, jag har träningsvärk. Men inte alls så farligt som jag trodde. Kanske slår till imorgon. 

Per kom hem från Åland igår förmiddag. Jag och Signe hämtade honom i Tönnebro vid kvart i tolv. Killen han åkte med skulle upp till Sundsvall. Det gick inte så bra för honom. Synd, med tanke på att det var bra prispengar för ett varv. Det hade tydligen ösregnat och det är ju inte speciellt roligt.

Signe 7 månader

Idag blev Signe 7 månader!


Just nu är tänderna det största problemet. Det kliar och gör ont. Titta bara på de små bullarna jag har under tandköttet som vill fram! Aj


Ibland är det gott att äta mat, men när tänderna kliar kan det vara besvärligt. Dricka vatten och gnugga nappen och flaskan mot tandköttet är skönt! 



Jag vet att lampan sitter i taket nu.


Regnväder = inneväder

Idag har det vart ett trist väder. Vi har inte vart ute mycket. Sov förmiddag inne mellan 9-11.40. Skönt. Men jobbigt att lägga Signe. Hon somnar inte bra alls inne på dagen. Ett riktigt projekt blir det. Men det regnade massor så jag gillade inte tanken på att böka med vagnen.

Efter sovstunden käkade vi lunch och lekte. Signe vill ha massa uppmärksamhet och nöjer sig med att leka själv en kort stund bara. Leksakerna tröttnar hon rätt fort på också och vill komma upp i famnen. Väl där är inte det heller så skoj. Tror minsann att hon är inne i ett utvecklingssprång. Lite väl tidigt men alla tecken tyder på det.
När Signe skulle sova igen packade jag på mig regnkläderna och gick ut. Det duggade bara lite så det kunde jag allt ta.

Har fått hem förstoringarna på fotona nu. Den största hade de gjort jättemörk så den ska jag reklamera så att de får göra om den. När jag fick den förrut i storlek 11x15 var det bra mycket ljusare än denna, trots att den också var nån nyans för mörk enligt mig. Trist. Men det kostar inget att skicka tillbaka så jag får väl snällt vänta på att de gör om den.

Elin kom förbi idag. Hon hade möte på golfbanan vid 19 och spenderade eftermiddagen här istället för att åka till Bollnäs. Trevligt med lite sällskap men bökigt att försöka ge Signe uppmärksamhet och samtidigt lyssna och prata med Elin. Det är en konst och något man lär sig med tiden.

När det var dags att sova för Signe blev det bökigt igen. Hade gett henne en alvedon ikväll också för tempen visade på 37,9 och det är lite mer än vanligt. Men den hade ingen inverkan på läggningen. Hon grät och ville upp hela tiden. Gäller att få henne att känna sig avslappnad. Helst vill hon vara i famnen verkade det som. Höll om mig hårt och lät "hmmm hmmm". Som att hon slappnade av och trivdes.

Idag är det 080909. Det betyder att Signe är sju månader! Så det kommer ett inlägg om det också.

02:13


03:25
(Såg precis att Per hade tagit kort igår inatt också :))


Signe fick prova borsta tandköttet igår innan läggning...


Kul att plocka ur Pixieböcker ur väskan!
Lockade Signe med "var är lampan?" och vart tror ni hon kikar? :)

Sömn. Eller bristen på sömn.

Igår var jag trött. Riktigt trött. Signe sov dåligt igår natt också. Först var hon svår att lägga och sen var vaken mellan 1-4. Vaknade och grät vid halv elva redan. Eller hon vaknade inte, utan grät i sömnen. Så fort hon kom upp mot min axel blev hon tyst och fortsatte sova. Men när jag la ner henne vred hon på sig och grät igen. Provade tre gånger sen gav jag upp och ammade henne i vår säng där hon somnade om och sov till strax efter ett. Sen blev hon vaken. De dreglar ju mer när de håller på och få tänder och sedan sväljer de det och det resulterar i att de bajsar oftare. Så efter blöjbytet igår natt förblev hon vaken.

Jag gick in med henne till hennes rum vid två så att Per fick sova lite. Medan hon lekte av sig rev jag lite tapeter. Var några ställen där det lossnade lite till. Sjukt att riva tapeter klockan halv tre på natten. Fastän hon gnuggade sig i ögonen ville hon inte somna. Per bytte av mig och lekte med henne till halv fyra... Då satt hon och nickade med huvudet och höll på att somna sittande! I Pers famn slappande hon av och somnade och sov sedan i sin säng. Per däremot kunde inte somna om så han förblev vaken.

Han skulle åka till Åland och kliva upp klockan kvart i sex så hans mobil låg i sovrummet när den ringde tjugo i sex. Resultatet av det blev att stackars trötta Signe vaknade och grät och inte kunde somna om. Det gjorde att den sjukt trötta morsan också grät, både av ilska på mannen och av trötthet. Har man inte sovit en endaste hel natt på sju månader blir man rätt skör. Fick vara vaken till halv åtta och sen sov vi till halv elva. Det var iaf skönt men inte tillräckligt kändes det som.

Var på BVC och vägde Signe. Väger nu 8460 gram och är 70,5 cm lång. Stora tjejen! Signe var så trött så det blev inte mycket lek på Öppna förskolan. Vi åkte till mamma och pappa i röste istället där jag fick mat.

BVC sköterskan trodde att Signe kan ha kommit in i en separationsfas. Att hon nu förstår att jag och hon inte sitter fast längre och det gör att hon blir rädd och så blir det svårare att somna in på kvällen och hon drömmer på natten som gör att hon gråter. Plus att tänderna håller på att spricka fram. Man ser två små bullar genom tandköttet.

Igår gick det iaf jättelätt att lägga henne. Efter bokläsning och välling la jag henne i hennes säng och så somnade hon utan ett pip. Hade fått en alvedon också mot den eventuella smärtan pga tänderna. Kanske hjälpte. Jag gick och la mig vid halv tio eftersom jag var så trött. Signe vaknade vid ett och då ammade jag henne och så somnade hon om direkt. Skönt. Hon gnällde till en gång vid halv tre men somnade om när ja smekte henne på ryggen, men vid halv fyra vaknade hon och grät. Bajsade och sen blev det bra. Dumma mage. Hon lyckades somna om själv efter fyra, så det var en lyckad natt och man jämför med de två tidigare! Och vi fick sova enda till sju imorse! Det är väl härligt att vakna upp bredvid en pratglad liten fis!

Tror jag gör ett nytt inlägg om resten av dagen. Blev riktigt långt det här. Bara om sömn. Eller bristen på sömn.


ME&I party



Bilder från
Me&I

Signe fick de beiga byxorna som har en brun igelkott bak! Så himla söta när de satt på :) Och den rosa bodysuiten tyckte jag också hon kunde få. Kvaliten är tydligen jättebra på dessa kläder. Storlekarna är stora så hon kommer kunna ha de länge, vilket är bra med tanke på priset... Bara att vika upp!

Tänderna?

Inatt var en rolig natt. Signe vaknade strax före ett och ville inte somna om. Det slutade med att hon var vaken till nån gång efter halv fyra. Gnällde när man inte höll i henne, så jag fick sitta med henne i famnen eller gå runt. Ville inte alls ligga ner. Vid halv tre tog Per med henne och lekte i hennes rum. Hon hade blivit överlycklig! Aldrig hade han sett henne så glad över att få leka. Hon hade roligt åt alla leksaker.

När det är dags att äta så är det oftast inte en sån kul aktivitet. Signe verkar hungrig men hon är grinig och verkar inte vilja ha maten. Sjunger man samtidigt så hon får nåt annat att fokusera på går det bra en stund iaf.

Två nätter i rad har hon bajsat. Det var längesen hon brukade göra det på natten. Och hon bajsar som jag sagt tidigare flera gånger per dag.

Nån som har barn som betedde sig liknande när de fick tänder? Tror nämligen att det är det som är på gång. Det verkar klia i nederkäken på henne och det ser ut som att framtänderna är mer tydliga genom tandköttet nu än tidigare.

Signe ligger och sover nu. Har sovit över 1,5 timme. Sov drygt en timme mellan 9-10 också. Mamma och Pappa var här med en bit ost tidigare som vi fått av brorsan. Han vann 12 kilo när han gjorde HIO på golftävlingen förra veckan. Så mamma tog med Signe på en promenad och kikade på omgivningen. Efter att de hade tittat på kor blev Signe trött och somnade. Hoppas att hon inte sover allt för länge för vi ska iväg på
Me and I party vid 15.

Per är och spelar en träningsmatch med innebandyn så vi är ensamma just nu.

Våran dag

Idag har vi vart och simmat. Det var babysim på schemat. Per var med för första gången så det var skoj! Signe verkade väl nöjd, men inte superglad som hon var första gången. Blev lite smågnällig mot slutet och när vi hade gått upp så rapade hon, så det var nog det som klämde.

Efter badet åkte Per till golfbanan och Signe sov en sväng. Hon blir så trött av att bada så hon slocknade i bilen påväg hem. Elin hade jobbat idag så hon kom hit och hälsade på en stund. Trevligt med besök!

På eftermiddagen grillade vi och vid sex tiden kom Pers föräldrar och hälsade på. Signe fick ett par jeans, en body och ett par skor av farmor och farfar. Det var snällt! Tyvärr var jeansen för små så de måste vi byta. Hoppas de har i Signes storlek för de var jättefina!

Nu ligger Signe och sover och Per kollar på fotboll.

Mer har jag nog inte att komma med just nu.

Pilla och känna



Signe tycker om att pilla på saker. Hon älskar lapparna som sitter på gosedjur. De kan hon sitta och peta på med pekfingret väldigt länge. Hon gillar nog att känna på materialet och strukturen.

Kantareller hoho?

Har bestämt mig för att det blir den sista tapeten. Förstår inte vad jag tänkte på när jag fick för mig att jag gillade prickarna bättre. Nä, den sista känns helt rätt för Signe! Åh det kommer att bli så fint, längtar tills det är klart.

Idag har mamma och pappa vart här. Jag, Signe och mamma gick på kantarelljakt i skogarna här ute. Det resulterade i nada. Noll. Ingenting. Plus att det började regna på slutet. Men Signe tyckte det var trevligt och pratade på. Fick ont i axlarna av att bära Signe i selen i en timme. Tunga bebis! Helene och Johan lånade en bärstol av mamma när Klara var liten som vi ska få tillbaka nu. Den kommer att passa mycket bättre för långpromenader!
Under tiden vi var ute i naturen satte pappa och Per upp en lampa med tre spotar och en dimmer till den. Kanon! Så nu kan vi belysa tavlorna i "korridoren" utanför badrummet. Eller det är bara en tavla just nu, men det kommer flera.

Nu är Per och tränar innebandy och Signe sover som en liten gris. Väntar på att han ska komma hem med lite godsaker som vi kan smaska på ikväll.

Signe sover numera alltid på sidan. Hon verkar tycka det är skönast. Hur sover era små kottar?


En bild från häromdagen. Sagostund med pappa.

Tapetfundering




Tycker om den här! Trodde jag gillade prickarna mer, men idag känns det som att denna är roligare.
Åsikt?

Jättekul att ni är flera som lämnar er åsikt och ger tips! Det uppskattas!

Valbo tur och retur

Igår kom vi på mitt på dagen att vi kanske skulle åka till Valbo. Per är ju ändå hemma och han hade hittat ett par innebandyskor som han ville ha som fanns på Stadium. Så vid strax efter halv två for vi till Valbo och IKEA! Var jätteskönt att vara där på en vardag, det var väldigt lite folk inne på köpcentret. Vi var hemma igen vid halv sju, 20 mil tur och retur!
Signe tyckte nog att resan var ett trevligt inslag i vardagen för hon sov som en stock inatt. Eller stock och stock... hon vaknade för att äta en gång mitt i natten (minns inte tiden) och sedan vid fem. Sen somnade hon om vi fick sova till halv nio! Det har inte hänt på flera månader! Så himla skönt var det. Per som är morgonpigg hade klivit upp kvart över sju...

Följande saker inhandlades:
Stadium - Innebandyskor, linda till innebandyklubba, blad till innebandyklubba.
Toysrus - Kedjelänkar från Bellino och såpbubblor
BR leksaker - Studsbollar
HM - Två par vintermössor och ett par vantar till Signe
IKEA - Två ramar, lampa, gosedjursstruts

Inte mycket till mamman...

Idag har Elin vart här och hälsat på. Vi tog med Signe ut och blåste såpbubblor och hon tyckte det var jättekul! Först uppmärksammade hon inte bubblorna, sen skrattade hon åt dom, sen blev hon likgiltig. Så hon tyckte det nog var en halvkul upplevelse.

Tror Signe har vart lite sådär i magen. Igår bajsade hon tre gånger och likaså idag. När hon helammades hände det senast. Och hon grät så tårarna rann när det var dags för lunch idag. Det slutade med att jag ammade henne istället, då blev hon lugn. Sedan på eftermiddagen när Per skulle ge henne gröt hände samma sak igen. Hon storgrinade! Och då var jag iväg och hämtade tapetprover så Per gjorde sitt bästa för att lugna henne. Vet inte vad det kan bero på heller. Spagetti och köffärssåsen kanske?

Tror nog att det kliar bra i munnen på henne också. Ibland så stoppar hon in en, eller två för den delen, knuten hand och gnuggar fort mot nedre käken. Tror nog att det är någon tand på G. Det är mycket gnidande och dreglande nu.




Fåren vid vår tomtgräns

Signes nya rum

Vi har nu rivit bort den gamla tapeten i Signes rum. Tanken är att det ska bli tre vita väggar och en vägg med en fondtapet. Var ner till färgaffärn och kikade på barntapeter i eftermiddags. Fick med mig tre tapetkataloger från Midbec hem. Vi vill inte att det ska bli för barnsligt. Vi hoppas ju att hon vill ha tapeten ett tag även när hon blir lite större. De ni ser ovan funderar vi på. Per tycker bäst om den från Kids@home och jag gillar de andra två bättre. Tycker om den randiga varianten som Per håller på men gillar inte färgkombinationen fullt ut. Hade ju funderingar på att måla ränder men... det är lättare med tapet! Någon som vet någon annan bra tapetkollektion som vi bör försöka kolla på? Gick igenom alla med barntapeter nere på färgaffären, men de har ju inte allt där.

Ingen sömntuta precis

Godmorgon!! Eller snarare godmorgon... Snart har vi vart vaken i en timme. Jippi. Signe sitter och leker med sin prasselbok och Per sover på soffan. Jag har ont bakom mina ögon.


Tänk när hon somnade såhär lätt...

Rörd till tårar

Idag har vi gjort massor. Känns som det iaf. Jag har vart på stan och handlat mig en skinnjacka. En sån som halva stan har och som mina vänner från Huvudstaden har haft i flera år. Men, jag ville ha en iaf! Den är jättesnygg och jag kände mig fin när jag drog på mig den och åkte till Ica för att panta burkar. Per tyckte att han såg ut som en lodis jämfört med mig. Det var hans sätt att säga att jag var fin. Alla sätt att ge komplinger är bra...

Efter att jag hade vart på stan svängde jag in på Mobackes och tittade på utställningen av fyra fotografer som ingår i
Nätverket Brudarna. Framförallt ville jag se Anna Alverhags bilder. Jag jobbade med henne på Ljusnan och hon är en sån härlig och glad tjej! Och en duktig fotograf! Hon hade valt att fotografera barn som har ett medfött handikapp/sjukdom och deras föräldrar eller syskon. Det fanns en liten folder som man kunde läsa lite kort om varje familj, hur det hade vart när barnet föddes och deras känslor kring barnets sjukdom/handikapp, och jag var tvungen att spänna hela kroppen för att inte börja gråta. Först över känslan att vi har sån tur att vi har en frisk tjej som förhoppningsvis får leva ett långt och lyckligt liv och sedan över den känsla som föräldrarna till vissa av barnen måste känna. Panik. Iaf i början. Iaf ibland. Panik över att veta att ens barn inte kommer att få leva så många år. Jag vill iaf säga att Annas bilder var jättefina och att texten som hörde till gjorde känslan ännu starkare.

Nu till ett lättare ämne. Panta burkar. Vi har inte gjort det sedan vi flyttade in hit i slutet av november... Så det var bukar och flaskor för nästan 300:- Och då ska man veta att 4:- panten inte gäller längre. Efter pantningen åkte vi iväg och till pappersinsamlingen och slängde tidningar och kartonger. Plus barnmatsburkar till glasåtervinningen. Är det inte sjukt drygt att stå och lägga in en eller två burkar i taget?! Man har ju inte tio styckten direkt. Fler som sorterar barnmatsburkar och andra glasburkar?
Under tiden vi gjorde allt det där fick Signe vara och leka med farfar. Farmor jobbade och var säkert inte glad över det. Framförallt inte när Signe hade vart på besök.

Efter middagen for vi till Helene, Johan och Klara och hälsade på. De har gjort om i vardagsrummet och det blev verkligen ljust och fint! Signe sparkade (Per höll i benet och sparkade) på en ballong som Klara kastade upp mot henne och hon skrattade så hon nästan kiknade! Det är så roligt när bebisar skrattar för alla runt omkring skrattar också för det är så härligt att se! Signe fick låna en täckjacka och två par täckbyxor. Det tackar vi för!
Signe fick dricka vällingen där och så bytte vi om till pyjamas så att hon kunde somna i bilen. Sen var det bara att lyfta över henne till sängen. Tröttmössan vår. I förmiddags sov hon tre timmar i vagnen och i eftermiddags en timme drygt! Imorgon är hon väl uppe med tuppen antagligen...

Glömde skriva i inlägget igår att Signe blev så himla blyg för Jonas att hon panikskrek i flera minuter! Per lämnade de ensamma i Signes rum strax efter att Jonas hade kommit så hon trodde väl att hon hade blivit övergiven med en främling stackarn. Tårarna sprutade!

Nu har jag skickat efter två förstoringar på Fujidirekt. Fraktfritt tom idag. Totalt 158:- Hade man beställt från expert tex så hade det gått på 398:-!! Sjukt stor skillnad. Kvaliten var bra på de små bilderna iaf, så vi hoppas på det nu också.
Dessa två.


30x40


40x50

Inga tandtroll bland Signes tänder

I helgen har det vart mest golfbanan för vår del. Jag och Signe var iväg på babysim i lördags, och det var lika uppskattat den här gången. Efter badet for vi till golfbanan och tittade på Per när han tävlade.

På kvällningen var Jonas och Elin här. Vi käkade grillat och åt ost och kex. Jag drack alkohol för första gången sedan april förra året. Ett glas rött vin! Gick in på Livsmedelsverkets hemsida och kollade upp rekommendationerna gällande alkohol och amning, såg att de hade gjort nya 10 mars 2008. Det var inte skadligt för barnet om modern drack ett till två glas vin en till två gånger i veckan om man ammade. Tänkte dricka två glas, men eftersom vi käkade ost och kex så häller man ju inte direkt i sig vinet så det räckte gott och väl med ett. Efter halva glaset kändes det dessutom att det var alkohol jag drack och inte läsk!

Det var en mycket trevlig kväll. Elin och Jonas sov över i vår friggebod så att de hade nära till banan på söndagen och så att båda kunde få dricka lite vin.

På söndagen tog jag och Signe en promenad på 4,5 km till golfbanan i det fina vädret. Vi var på banan från tjugo i ett till halv åtta på kvällen! Var tvungna att stanna på prisutdelningen för Per fick sig en liten slant, plus att Signe sov middag mellan kvart i fyra till kvart över sex! Så hon behövde inte hem och få välling utan käkade gröt i restaurangen.

Idag har vi vart på Öppna Förskolan. Lekte med de andra tjejerna i pölen innan det var dags för information från Folktandvården. Signe fick med sig en tandborste och tandkräm hem, i väntan på de första tänderna.
Trots den snoriga näsan har Signe vart så himla glad hela dagen lång! Det verkar bara bli en förkylning med täppt näsa verkar det som, ingen feber än så länge. Och det är ju skönt! Själv har jag vart riktigt täppt idag med, men nu verkar det släppa lite igen.