Rutschkana är roligt!

Ser ni hur Signe hoppar fram strax innan hon ska börja klättra uppför? Det kännetecknar att vår tjej tycker att livet leker. Hon gör alltid så när hon är förväntansfull eller har väldigt roligt!


Busig helg

I helgen har Signe fått busa av sig rejät på Buspalatset som har öppnat i stan. Men jisses så mycket folk det var där! Det var mycket när vi kom, kvart över tio på förmiddagen. När vi gick därifrån vid 12 var det knökfullt! Helene och Klara hade vart där förra helgen och då var det också miljarder människor där. Helene hade frågat ägaren om det var fullt nu, om de inte tog in fler, men han hade sagt att han hade hoppats på ännu fler... Säkerheten?

Signe hade iaf superskoj! Hon älskade att åka rutschkana, och skulle åka om och om igen. Jag och Per turades om att springa runt med henne och vila. Signe hade knappt tid att dricka lite mellan varven. Hon skulle bara upp igen. Den gröna, stora, rutschkanan var en favorit.

Det var många äldre barn där, 10-12-åringar som kutade runt och hade lite dålig koll på de mindre barnen. Självklart var vi med Signe hela tiden, men de sprang verkligen runt i 180 så man fick hålla ögonen öppna. Det måste vara väldigt skönt att kunna åka dit en vardag. Skulle vara intressant att mäta ljudnivån där inne.

Efter besöket var Signe helt slut. Vi käkade lunch nere på bowlingen innan vi åkte hem. Signe somnade som väntat i bilen. Vi har blivit tvugna att låta henne fortsätta sova i bilen när hon har somnat där. Vi har alltid kunnat lyfta över henne till vagnen när vi kommit hem, men det funkar inte längre. Hon vaknar och kan inte somna om. Så vi bäddar in henne, öppnar fönstret lite grann och ställer in barnvakten. Det går bra, hon sov i 1,5 timme.

På eftermiddagen kom Helene, Johan och Klara hit för att äta lite mat. Tjejerna blev trött till slut men började dansa till låtar ifrån Melodifestivalen, och då blev det fart ett tag till. Sötnosar! Trevligt med sällskap! När Signe hade somnat kollade vi på Luftslottet Som Sprängdes och käkade jordnötter. Vet ni att det är 610 kalorier i 100 gram jordnötter? Så om jag äter en hel påse, på 300 gram, har jag käkat hela mitt dagsintag ungefär. Lämpligt...

Idag har vi vart ute en sväng på förmiddagen. Signe sover, men det börjar bli dags att väcka henne så att det går att få henne i säng i rätt tid ikväll. Hoppas att det går bra, trots att vi ställt fram klockan en timme.


Shopping

Har inte berättat så mycket om Stockholmshelgen, men måste bara nämna en sak. REAshopping! Jag shoppade två regnställ från Didriksson, en vinterdress med byxa och jacka från McKinley samt en vindjacka som är vatten- och vindtät ifrån Everest. Allt till Signe. Det skulle ha kostat 2100:- och jag betalade 700:-! Helt sjukt vilka klipp! Tacka vet jag rea i Stockholm. Rean här är inte mycket att hänga i julgranen...

Signes favorit, Bert.

Dagarna rasar förbi, likaså veckorna! Det kommer inte att dröja förrän sommaren börjar smyga sig på, vilket de allra flesta längtar till idag. Även jag.

I lördags var det kanonfint väder och vi passade på att vara ute på förmiddagen. Vi gick en promenad till grannarna och hälsade på djuren. Det är något vi gör många helger om året, och något som Signe uppskattar oerhört! Hon älskar att få gå till djuret och säga hej. Den här dagen hade vi med oss Bert i vagnen. Bert är en räv, som Signe fick av sin gammelmormor och gammelmorfar när hon fyllde år. Dora Utforskaren har en räv, och nu har Signe det också. Hon gillar Dora vår tjej. Och hon gillar Bert. Ikväll fick Bert låna dockans pyjamas, Signe gav honom en napp och en snuttefilt sedan skulle han få sova i dockornas säng. Han har sovit tätt intill Signe den senaste veckan, men inte inatt. Signe kramade och pussade Bert godnatt, sen var det dags att sova. De är bra nog söta, de små liven!

Per var och spelade kvalmatch i lördagskväll, så jag och Signe var ensamma. På eftermiddagen komma underbara Hanna Lind på besök och fikade lite! Det var mysigt! På kvällen badade Signe och sen var det sängen som gällde för henne. Det spelar ingen roll om det är helg eller inte, Signe somnar alltid runt 20 om vi inte är på någon speciell tillställning.

På söndagen var det dags för bandyfinal. Vilket jäkla skitväder! Hade det varit en vanlig match hade man ställt in, men det är inte så himla lätt att flytta en SM-final med 25 560 åskådare en helg framåt. Det finns ett separat inlägg med bilder ifrån finalen lite längre ned. Första finalen som Bollnäs spelar på 54 år, och då får man inte ens spela bandy. Riktigt tråkigt att det inte kunde få bli en riktig match. Om det mot förmodan är någon som inte har koll på resultaten vann Hammarby med 3-1.

Signe var hemma med mormor under tiden. Hon sov där inatt och var där idag tills jag slutade. När jag kom och hämtade henne ville hon inte att vi skulle åka hem till pappa. Hon tyckte minsann att hon och mamma kunde stanna kvar och bo hos mormor och morfar.

När vi väl kom hem ville Signe vara ute. När hon inte fick det blev hon arg, och sedan blev allt upp och ned ett tag. Det sägs att barn ofta blir väldigt besvärliga när de har sovit borta, eller varit borta ifrån föräldrarna en längre period. Det är hos sina föräldrar som barnet är som tryggast, och det är där de är sig själva. Hur ofta hör man inte att man har ett sånt himla snällt och fantastiskt barn? Och så är det ofta, när de är utan föräldrarna. För då "vågar" inte barnet vara sig själv. De bråkar, gnäller och testar inte, utan det gör de sen när de kommer hem till föräldrarna. Tiotusen gånger värre än vanligt.
Det är väl typiskt. Har man barnvakt och får längta efter sitt barn och vila upp sig lite, och sedan blir allt sju resor värre en sväng när man får hem dom. All sparad energi blir med ens uppslukad. Känns väldigt värt...


SM-final 2010


Jag gråter

Jag hittade en länk till en blogg. En blogg som handlar om en tjej som var mamma till en 2-årig flicka. Hon var mamma. Jag är mamma. Det är den stora skillnaden.

Hon fick cancer och förlorade kampen för snart en vecka sedan.

Jag gråter. Jag hulkar nästan faktiskt. Jag känner mig jätteledsen och kan inte riktigt ta på det. Jag blir alltid väldigt berörd när det kommer till föräldrar som dör ifrån sina små barn. Det känns vidrigt och fruktansvärt orättvist. Min största rädsla, likt alla andra föräldrar, är att det ska hända Signe något. Det kan inte finnas något väre man kan gå igenom som förälder. Sen kommer rädslan över vad som händer om jag blir sjuk, om jag råkar ut för en olycka. Det är saker man inte vill tänka på. Men man gör det. Ibland. Jag gör det, ibland.

Men just nu, just här, går mina tankar mest till en vän som kämpar som aldrig förr.

Livet är skört och inte alls rättvist.


Annas blogg.

Helt jävla sjuuuukt!

Signe får förlåta mamma för rubriken, den dagen hon ska läsa om sin uppväxt här på bloggen. Men Bollnäs har gått till SM-final i Bandy och det är så sjukt stort så ni anar inte! Iaf inte ni som inte kommer härifrån. Bollnäs har inte varit i SM-final sedan 1956. Nittonhundrafemtiosex!!! Det är en hel livstid!

Jag har varit en väldigt stöttande supporter den här säsongen och besök... noll matcher. Men det gäller att invänta de speciella tillfällena! På söndag åker vi till Uppsala och går på bandyfinal på Studenternas! Bollnäs kan vinna SM-guld och det känns ju helt otroligt!

Ramsan Schlagerbönorna sjöng i helgen är en bandyramsa som vi bytt ut ett ord på.

Heeeeeej heja Bollnäs, oh ah, tjalalala lalalalala heja Bollnäs GIF!



Jag slänger in en gammal bandybild jag fotade 2003, åt Ljusnan. Samma målvakt ska stå i målburen i söndagens final. Länge leve Timo!


Rosa Schlagerbönor!



Vi har haft en fantastisk helg! Bollnäs Schlagerbönor is the shit!

Såg ni förresten oss på SVT1 ikväll? Om inte, kika
här! 6,50 in i klippet, där kommer höjdpunkten!


Stora hästen Liam

Vi har varit och hälsat på mormor och morfar. Grannarna där har hästar. Liam är en stoooor häst! Gigantisk!


Signe snackar

"Här står det att Signe åker hem till mormor och morfar, samtidigt som mamma gör" 14 ord rakt av. 14 otroligt tydliga ord!

Mamman - Vad svårt att köra två vagnar samtidigt! (Signe bökade med två dockvagnar samtidigt)
Dottern - Nej, det går bra! (på ett väldigt lätt och glatt sätt)


Signes dammsugare!

Signe har fått en egen dammsugare. Hon blev överlycklig och skulle dammsuga direkt. Vi dammsög hallen tillsammans och hon gjorde lika som mig. Ställde jag mig på knä, gjorde hon det. Lyfte jag mattan, lyfte hon mattan. Så söt!


Signe bowlar!

Vi hade en väldigt fin lördag! På förmiddagen följde jag och Signe med Per som skulle och träna innebandy. Ja, de tränar numer även på lördagar, inför kvalet till div 1. Vi passade på att bada under tiden. Det var längesen vi var på badhuset nu, men Signe skrattade. I början mest för att hon inte visste hur hon skulle förhålla sig till det rätt kalla vattnet. Men hon kom igång och åkte rutschkana, plaskade och hade skoj. Vi badade bubbelpool också. Signe var otroligt duktig och sa till när vi satt i bubbelpoolen att hon var kissnödig! Hon lyckades hålla sig till toaletten också. Däremot när vi var inne vid barnpoolen kissade hon på golvet... Så kan det gå!

Signe fick premiäräta på Kostbiten som Petra (Klaras faster) och Jossan har öppnat. Hon fick pannkakor gjord på dinkelmjöl (tror jag) och med morötter och linfrön. Det var två stora pannkakor och Signe glufsade i sig nästan allt! Hon sa när hon var klar: "Jag är jättemätt!". Tror jag det! Ett bra betyg iaf! Jag tror att det kommer att bli kanon! Jag ger Signe mycket hellre några nyttiga plättar än pulvermos och korv som de förra ägarna hade.

Signe somnade i bilen på väg hem. Jag lyfte över henne i vagnen och hon vaknade. Hon lyckades inte somna om heller utan fick klara sig på en kvart sömn... Det gick över förväntan! Vi spenderade eftermiddagen med vackra familjen Thyrén! Först käkade vi på Spicy Cow och sen blev det bowling. Signe fick välja maträtt och valde pannkakor :) Det kändes okej, hon hade ju ätit väldigt nyttiga pannkakor på förmiddagen.

Bowlingen var jättemysig! Det fanns en ställning för små barn så att de skulle kunna spela. Signe tyckte det var superkul och till slut sa hon till oss att vi skulle gå och ställa oss bakom linjen. Haha! Hon skulle spela själv och visste minsann vart man skulle stå när man inte skulle kasta.

När vi kom hem blev det Melodifestivalen på tv. Jag hade hoppats på Alcazar och Crucified Barbara. Eftersom jag ska till globen så röstade jag på de bägge. Det bar inte långt. Jag längtar supermycket iaf! Det kommer att bli grymt kul!


Vinterkärlek


"Jag tycker om dig, mamma!"

Sagt av Signe.

Vid matbordet i eftermiddags tittar hon på Per och säger "Du ser lite trött ut pappa" :) Helt rätt analys!

När jag kom hem från jobbet fick jag kramar och så säger sötsnöret "Jag tycker om dig mamma!" Det var något hon sa varje gång hon kramade mig ikväll. Goa, goa skrutt!