Hela härliga helgen!

Det här håller på att bli en mobilblogg med mobilbilder. Just det jag inte vill att den ska bli... Bilderna är väldigt viktiga för mig och jag vill att det ska vara bra bilder. Med mobilen blir det som det blir liksom.

Men bättre än inget kanske. Vad vet jag?

I helgen har vi gjort massa mysiga saker!

I fredags var jag på stan själv medan pappan tog med sig tjejerna till farmor och farfar. Det var ljuvligt att få vara ensam en stund! Vi har ju vart lite krassliga i veckan och därför bara vart hemma. Jag längtade efter luft!
Sedan for jag till Kilafors och åt middag med de andra.

Igår cyklade vi säkert en mil när vi tog den långa vägen runt Acktjära och Norrfly. Jag har inte cyklat där förr. Tjejerna tyckte det var mysigt i höstsolen och Nora höll sig vaken hela turen. Men det var vinterkläder på för deras del. Inte varmt i luften när man susar fram.

Idag var jag och Signe till grannarna och kikade när de klippte fåren. Signe tyckte det var spännande!
Efter det åkte vi till mina föräldrar och käkade middag där. Jag och Signe gick in på vinden och letade efter prylar. Det är skoj att gå igenom och kika på saker från ens egen barndom. Nu var det Barbiebilen vi var på jakt efter :)

Jag och Per hann med att åka till Albert&Herbert och shoppa loss för 700 spänn med. Haha! Finns mycket bra där. Strumpor, kalsonger, fleeceunderställ...

Nä nu ska jag fortsätta redigera bilder.

Just ja. Signe har fått feber idag. Och så är hon jättehes. Vi får se hur det artar sig under morgondagen.


"När katten är borta dansar..."

Nora gillar att vara i Signes rum när hon är på förskolan. Hon gillar väl alltid att vara där, men det är inte alltid hon får...

Att riva runt bland kläder är det allra bästa Nora vet! Och Signe har roliga dockkläder att stöka runt med!

Att leka med Ingrid är också skoj, men det är förbjuden frukt när Signe är i närheten... Nora har sett hur vi matar dockan, självklart har hon även observerat smackandet när dockorna får något att äta!


Buzza Digster



Som jag har nämnt tidigare så är jag en buzzador, vilket innebär att jag får testa saker eller tjänster kosnadsfritt för att i gengäld lämna en rapport om vad jag tyckte om tjänsten eller produkterna. Det innebär också att jag ska dela med mig av den information eller de produkter som jag får testa.

Just nu testar jag
Digster! Det är en kostnadsfri tjänst som tillhandahåller låtlistor för Spotify, WiMP eller till Itunes. Om ni registerar er på Digsters hemsida och uppger koden: buzzador,  får ni Digster Premium kostnadsfritt under sex (6) månader! Det är alltså en tjänst som kostar i vanliga fall.
Man får då tillgång till fler spellistor, exempelvis som världsartister har satt ihop.

En klockren tjänst för oss som inte har tid eller intresse att sätta ihop egna låtlistor. Här gör någon det åt dig! Så när inspirationen tryter är det bara att välja en spellista från Digster! De finns kategoriserade på olika sätt så att man utöver specifika artisters låtlistor kan välja listor exempelvis utifrån vilket tillfälle man är ute efter eller vilken känsla man söker.  

För att ta del av det här erbjudandet behöver ni inte göra någonting alls! Ni får helt enkelt koden (buzzador) av mig, sen är det bara för er att lyssna :) Dela gärna med er koden till vänner och bekanta!


Vill du också bli en buzzador? Klicka här!


Sjuklingen

Nora är sjuk. Hes. Snorig. Blåsor på tungan. Aningens feber. Hon får så mycket slem i halsen att hon nästan kräks när hon blir ledsen och när hon sover rinner det saliv ur munnen på henne. Verkligen rinner! Det blir pölar på kudden och ner på pyjamasens axlar.

Stackars liten :( Hon låter så ynklig när hon gråter i och med att hon är så hes.

Jag har varit och fotat lilla Lovelias namnkalas idag och då hade hon skrikit konstant i en timme.

Nappen spottar hon ut när man försöker ge henne den. Det skulle hon aldrig göra en normal dag.

En normal dag skulle hon inte somna i vagnen klockan 22.20 heller, men nu är det ingen normal dag. Hon somnade när hon drack välling vid 20 sen vaknade hon nog efter 20 minuter. Det är så jobbigt för henne att ligga ner och sova, fast vi har höjt upp sänggaveln. Det hjälper ju inte ett jota! Så nu ligger hon på en av våra kuddar i sin upphöjda säng. Kanske det funkar en stund.



Bravo Nora!

Nora har börjat klappa händerna åt sig själv när hon tycker att hon är duktig! Hon gjorde det flera gånger ikväll och det är så gulligt! :)

Annars har hon blivit förkyld och har det jobbigt. Hon snorar massvis, det formligen rinner saliv ur munnen på henne och så tycker vi att det ser ut som att hon har små blåsor på sin lilla tunga. Jag hoppas verkligen att hon ute fått höstblåsor... Det hade jag för några år sedan och fy tusan vad fruktansvärt det var!

Hon spottar ut nappen när man försöker ge henne den när hon bökar runt i sängen, nu när hon sover. När hon var ledsen tidigare ikväll spottade hon också ut den, det gör hon aldrig annars. Så nåt tok i munnen eller halsen är det nog.

Signe sover passande nog borta inatt för natten som var vaknade Nora till många gånger. Hon somnade bara om igen om jag strök henne på magen och viskade saker i hennes öra. "Titta lampan" sa jag många gånger inatt :) Då slöt hon märkligt nog ögonen! Lillfisan.

Kanske jag ska lägga mig och få lite sömn också då?


Isak & Jacob

I slutet av september fotade jag bröderna Isak och Jacob Brolin! Det är något speciellt med att fota barn, det gäller att röra på sig och ha kameran beredd hela tiden, snacka, busa och försöka hitta på massa intressanta saker (intressanta saker för ett barn alltså...) för att fånga deras uppmärksamhet.

Att redigera barnbilder är helt underbart, för det finns sällan något sötare än barn!

Här får ni se vad fina de här busbröderna är!



Signe Skriver

Ofta laddar jag upp en bild på Facebook för där får man snabb och trevlig respons :) Här är det inte samma sak.

Men bloggen vill jag ju ska handla om min familjs vardag, vilket den inte riktigt har gjort den senaste, rätt långa, tiden.

Så därför lägger jag upp ett mobilinlägg med två bilder från förra veckan. Nu när jag faktiskt på ett rätt smidigt sätt kan mobilblogga.

Att Signe gillar att skriva är kanske lite uttjatat nu, men jag måste för min egen skull skriva att hon även kan läsa en del ord. Sånna ord som hon alltså inte har läst in och kommer ihåg. För hon har ett otroligt minne. Exempel på sånna ord är: Pippi, Emil, Madicken, och osv. Namn på Astridfigurer kan hon läsa direkt, som att det är en bild för henne. Samma sak med "och".
Vi satt och tittade på tv där det var textat och så började Signe helt plötsligt säga "och, och.. och!" Då satt hon och hittade de orden på textremsan som susade förbi.

Men nu till det jag tänkte skriva! Vi har tränat mycket på att ljuda orden när hon sitter med sina pysselböcker och när vi var i tvättstugan härom dagen frågar jag om hon kan läsa två ord på tvättmaskinen. Då ljudar hon på helt egen hand fram: SLUT och FRÅN!

Det var inte bara mamman som var stolt :) Hon är så söt när hon blir stolt över sig själv!


Tvätthjälp!

Tjejerna hjälper till med tvätten! Signe sorterar strumpor och Nora river i lorttvätten :)


Buzza Nestlé Sötpotatis Nötkött

Vi har fått prova Nestlés maträtt, Sötpotatis Nötkött. Nu är Nora lite för gammal för den, hon äter utan problem bitarna i 8-månaders burkarna eller maten som vi äter, men häromdagen fick hon en köpburk som hon inte gillade så mycket så jag gav henne den här istället. Och hon gluffsade i sig utan en blinkning.

Vill du också ha möjlighet att få hem produkter att testa gratis? Bli en buzzador! Klicka
här!

Sötpotatis Nötkött är en mild och god middagspuré med sötpotatis, palsternacka, nötkött, majs och purjolök.


Tänk om vi kunde få en 2-3 timmar till på ...

Tänk om vi kunde få en 2-3 timmar till på varje dygn. Vad det skulle göra mycket! Jag har den senaste veckan haft tre barnfotograferingar, så det är massa jobb med att göra urval av bilder och sedan redigera bilderna när kunderna har valt ut sina favoriter. Det är ju superkul såklart! Men jag skulle önska att jag hade någon timme till att använda mig utav! Kanske jag inte skulle lägga mig så sent och få alldeles för få timmars sömn. Sömn. Just det. Dags att sova sedan länge! Per har redan sovit i soffan i 2,5 timme. Lyckost där.