Lite om Signe just nu.

Signe har verkligen ett musiköra! Hon är jätteduktig på att sjunga sånger och sjunger långa ramsor i följd.

De har börjat öva inför luciatåget på förskolan och hon har redan lärt sig sjunga: "alla sova, släkta äro ljusen, tipp tapp tipp tapp tippe tippe tipp tapp, tipp, tipp, tapp". Hon sjunger varenda tipp och tapp rätt. Rätt melodi, rätt ordning och med rätt "pauser". Hon kanske ska bli en liten Idol våran tjej!

Sen har hon som jag nämnt börjat gå på pottan. Hon kissar nästan varje gång vi sätter henne där och hon har även bajsat två gånger den senaste veckan.

Hon pratar bara mer och mer, och säger allt i långa meningar.

Igår sa hon Sinne för första gången! Annars har hon sagt Nänä eller Nini sen hon lärde sig säga Signe. Hon flinade när hon sa det, hon hörde nog hur rätt det lät. Men hon har fortsatt sagt Nänä, det är liksom hennes grej :)

Något som är väldigt sött är när hon säger att hon heter Signe Forsman och bor i Granbo. Nänä Noppa bo i Grlanbo. Noppa = Forsman. Klart som korvspad!

Signes önskelista del 2

Signe älskar böcker! Hon gillar att läsa när som helst och var som helst. Böcker går alltid hem hos Nänä Noppa (Signe Forsman...) Nu är vi mitt uppe i potträning och Signe bajsade på pottan även idag! Hon tycker om att vi läser böcker när hon sitter på pottan, men hon har ingen bok som handlar om just pottan och potträning. Annars gillar hon böcker med Bo, Emma, Ludde, Kråke och Molly. Kråkeböckerna är verkligen kanonböcker! De är oerhört pedagogiska, barnen ska lära sig något när man läser dom. Men de är väldigt dyra... Här är två böcker som jag har hittat om pottan. Det verkar inte finnas så många. Konsigt om det inte finns någon med Emma?

Någon som har något tips?




Välkommen helg!

Himla skönt med helg måste jag säga! Signe har sovit dåligt under veckan och kliver man upp kvart över sex varje morgon är man bra nog mör efter en jobbvecka. Usch vad trött jag har varit stundvis. Men. Nu är det fredag och livet är på topp! Per har vart på bandy ikväll, han är fortfarande inte hemma. Jag har suttit framför Idol och röstade på Erik i 24 minuter. Japp, så blev det. Hörde att hemtelefonen började pipa, för att batteriet var slut. Då ser jag att samtalet har hållt på i 24 minuter. Tur att de har fler växlar på det där stället, annars hade det vart jäkligt trist för Erik. Åker han ut ikväll är det mitt fel. Jag höll linjen upptagen. Tur att det är samtalskostnad och inte minutpris...

Erik var iaf grym. Helt jäkla outstanding! Jag röstade två gånger. Han uppträdde med två låtar så det är inte mer än rätt. Han har verkligen vart min favorit från dag 1. Från hans första audition. Han är en stjärna den där grabben!

Signe somnade oerhört lätt ikväll. Kanske det håller på att vända igen? Utvecklingsperioden kanske börar dala ut? Vi får se helt enkelt. Hon har fått feber igen... Ligger på 38 och strax över. Såg det igår kväll. Hon kanske har legat på strax under 38 eller runt där tidigare i veckan också. Vi har inte tagit tempen och hon har ju vart så pigg. Får se vart det leder, om det leder nån vart. Har sett i veckan att hon har lite vit beläggning från mitten av tungan och bakåt. Hon hade ju någon blåsa i munnen tidigare i veckan, kan det här också vara ett tecken på nån form av virus? Hon äter lite sämre än vanligt, iaf hemma. Men på förskolan säger de att hon äter bra, så det kan väl inte vara halsfluss? Då borde hon väl vara mer ledsen? Alla de här frågorna är ställda till dig Anna-Maria :) Du som läser till sjuksyrra!

Ikväll badade Signe och hon var på topp! Det är härligt att bada!


Sprutan mot svininfluensan

Idag har jag vaccinerat mig. Det gick väldigt bra. På eftermiddagen började jag känna att det gjorde lite ont i armen, iaf om jag anstränger den. Jag kan inte lyfta den så högt, den känns stum. Men annars, inga andra biverkningar ännu.

Något som jag tyckte var sådär var att det var väldigt många äldre där och vaccinerade sig. Den här veckan var det 20-29 åringar som skulle vaccinera sig, men det var väldigt många äldre. Flest äldre. Och de var inte där för att ta sin andra spruta eller så, nej de verkade helt sonika bara ha gått dit ändå. Och det var ingen som höjde på ögonbrynen för det. Känns halvbra när det bara är öppet två dagar per vecka, och så blir det smockfullt för att "fel" personer går och vaccinerar sig. Så rent spontant känner jag att det nu är fritt fram för alla. Oavsett ålder. Gå och vaccinera dig vettja! Varför vänta på din tur? Lika bra att få det gjort.


Signes önskelista del 1

Signe ska få ett kök till julklapp. Mamman ska bygga ett och har stora visioner... Till köket önskar sig Signe leksaksmat, i trä! Trä är bra när det kommer till mycket, och väldigt bra till leksaker. Så, ni som har efterfrågat önskelistor till Signe, här kommer del 1. Som handlar om leksaksmat. Är man duktig och gillar att pyssla så går det att göra otroligt fina bakverk, kakor och andra roliga saker i matväg. Det finns de som har sytt av filttyg eller virakt med garn. Såg en tjej som hade virkat en morot tex! Sånt skulle Signe också gilla. Jättemycket!

Här kommer lite inspiration om man blir suger på att köpa leksaksmat.

Bilderna är lånade från
Blåelefant och Barnensrum.



Jobbig kväll.

En vecka har det gått sedan jag bloggade sist. Det är ju bedrövligt. Egentligen tänkte jag inte blogga ikväll heller, men när ska jag då hinna? Det tog 2,5 timme att lägga Signe ikväll. Hon slocknade vid 21.15. Jag är helt slut och borde sova, men min egentid idag har varit obefintlig så jag måste helt enkelt sitta här en stund.

Signe fick feber igår eftermiddag och sov jättedåligt inatt, vaknade en gång i timme vilket resulterade i att hon sov ända till 9,20 imorse! Det var väldigt skönt och välbehövligt. Hon fick några sammanhållande timmar sömn på morgonen och det var tur. Det har istället resulterat i att resten av dagen blev helt upp och ner. Sen frukost. Sen lunch. Sent försök till sova, vilket resulterade i ingen sova alls. Då trodde jag att hon skulle vara helt slut i kväll och vi tänkte försöka få henne i säng före 19... Tjena hallå. Hon blev övertrött och visste varken ut eller in. Efter ett break i soffan till Sporten lyckades hon till slut slockna i sin säng vid kvart över nio. Hon har bara haft lite feber ikväll, 38,1, men vi var till slut tvungen att ge henne ipren ändå. Eftersom hon grät och var väldigt ledsen stundvis visste vi inte helt säkert att det bara berodde på tröttheten, hon kanske hade ont? Hon påstod att hon hade ont i magen vissa stunder och i håret en gång. Kanske huvudvärk? Eller påhitt. Så hon fick ipren iaf.

Igår var jag och Per till Valbo och Ikea. Vi lämnade Signe till farmor och farfar. Smidigast att åka utan henne. Vi köpte lite prylar till hennes köksbygge på Ikea och jag hittade en klänning till nyårsbröllopet som vi ska på! Helene och Johan ska gifta sig i Funäsdalen och jag ska fota hela kalaset! Spännande men även nervöst.
Min klänning gick på 349:- och slipsen som vi köpte till Per som matchade kostade 299:-! Sjukt, men han behöver ju inte köpa nåt mer, så slipsen får väl kosta då.
När vi kom tillbaka till Kilafors kände jag att Signe var väldigt varm. Väl hemma tog vi tempen som visade på 39,3. Bara sådär ändå! Hon klagade över att hon hade ont i munnen vid ett par tillfällen idag, så jag kikade och såg en blåsa på insidan av överläppen, mot tänderna. Det som gör så ont! Sedan kanske en eller två i kinden. Kan även vara märken sen hon har bitit sig. Hur ska man veta om det bara är en vanlig "förkylningsblåsa" eller sånna höstblåsor? Det smittar ju som satan, och då får man inte vara på förskolan.

När vi var på Coop i Valbo hittade vi en bondgårsbok till Signe med magnetdjur. Det är magnet på sidorna i boken också så man kan sätta djuren där man vill. Signe älskar den! Hon står vid kylskåpet och sätter upp sina djur och leker med boken. 99:- på Coop. Rekommenderas!

---------------------------------------------------------

Signe vaknade precis, skrikandes, och vägrade ta sin napp. Hon skrek, spände och krängde sin kropp så att jag nästan inte orkade hålla i henne. Och hon var nästan inte i vaket tillstånd, utan blundade mest hela tiden. Det var fruktansvärt! Vi gav henne välling, och när hon fick in flasknappen i munnen började ögonen rulla på henne. Så trött och slut var hon. Hon somnade om. Vi får se hur det här är imorgon bitti. Och hur natten kommer att te sig. Nu måste vi sova.


Potträning

Signe har börjat gilla pottan! Hon har satt sig på den tidigare men rest sig upp direkt, om vid något tillfälle har hon lyckats bajsa på den. Men hon har helt enkelt inte gillat att sitta där och vi har låtit henne göra som hon vill. Nu har hon börjat visa intresse på riktigt! Hon säger ofta till innan hon bajsar nu för tiden, hon säger helt enkelt att hon vill att vi byter hennes bajsblöja. Då förstår vi att hon är bajsnödigt, för det har inte kommit nå bajs.

I torsdags morse vaknade hon kl tio i sex på morgonen och sa att hon hade bajsat, jag sa att hon kunde bajsa i blöjan, men hon ville bajsa på pottan. Vi klev upp och hon satte sig på pottan. Men reste sig rätt snabbt upp och sa att det inte kom nått bajs. Hon hade inte ro att varken sitta där eller få på sig en ny blöja så hon var nog rätt nödig. Rätt vad det är ställer hon sig utanför badrumsdörren och lutar sig framåt, jag hör att hon kissar och skyndar dit med handduk. Då ser jag även att hon är i full fart med att bajsa. På golvet! Så blev det. På handduken dock, och hon var väldigt nöjd!

Igår morse var hon också bajsnödig och hon skulle absolut gå på pottan. Den här gången hände det grejer! Hon både kissade och bajsade, och satt kvar länge medan vi tittade i Mollyboken. Ett stort lass och Signe sa "usch" när hon såg ner i pottan efteråt. Hon var väldigt stolt när vi tömde ner allt i toan och hon fick spola. Sen har hon kissat massa gånger på den igår och idag.

Vi har frågat om hon vill kissa på pottan, och hon sätter sig och kissar med en gång! Så det blir färre blöjbyten! Nu ska vi se hur de gör på förskolan när man är mitt uppe i potträning. Vore ju bra om hon fick fortsätta att sätta sig och kissa på pottan där medans hon är inne i det. Hon spenderar ju större delen av veckan där.

Pizza och rödvin

I helgen har jag och Per varit barnlediga. Signe har sovit hos mormor och morfar och vi har fått umgås utan lilltjejen. Vi skjutsade henne till mamma igår fm, pappa var och fiskade hela helgen, och sedan åkte jag och Per ner på stan. Vi köpte några tröjor till Signe på Kapp Ahl (vår nyöppnade butik!) och jag köpte två tunikor, en tröja och ett par leggings på Såfin.

Vi käkade lunch på Enjoy vilket inte var någon speciell upplevelse alls. Pajen som vi åt togs ut från Felixkartonger ur frysen... Per fick sin fem minuter före min, och när jag hade ätit lite drygt halva så visade det sig att den restrerande biten fortfarande var fryst! Jisses. De som jobbade där hade ingen vidare koll och hur kan man ta 65:- för en liten bit paj med några salladsblad till? En fryst felixpaj?! Vi hade en kupong, käka två betala för en. Det var tur det. Väldig tur. Så, vi lär inte äta där nå mer.

På eftermiddagen städade vi och sen åkte vi till Pers föräldrar en sväng och grattade Janne som fyllde år. På kvällen åt vi tjockpizza och drack rödvin framför Körslaget och nån film.
Jag brukar inte vilja lämna bort Signe i "onödan", dvs när vi ändå inte ska göra något. Men det var riktigt skönt den här gången faktiskt. Hon hade sovit bra och haft roligt hemma hos mormor.

Jag hämtade henne efter att hon hade käkat lunch. Vi lekte en stund och när vi kom iväg var klockan kvart i ett. Eftersom det var rätt sent trodde jag att hon skulle somna som en stock i bilen. Nej då. När vi kom hem ville hon absolut inte sova i vagnen heller. Så då gick vi in och lekte. Hon sov alltså ingen middag alls idag. Det gick bra, men när hon blev gnällig över något så blev hon verkligen ledsen, troligen pga tröttheten. Vid sju slocknade hon.

Vi hade glömt både vinterskorna och täckbyxorna i Röste så mamma och pappa kom ner med dom i eftermiddags, så att Signe fick leka med morfar. Hon gillar att leka kurragömma och pappa fick gömma sig många gånger. Hon står duktigt och väntar och räknar till tio innan hon går och letar :)

Imorgon börjar en ny arbetsvecka. Signe var hemma från förskolan i torsdag och jag och Per Vabbade halva dagen var. Hon har vart rätt täppt i näsan i helgen också, men imorgon får hon gå tillbaka. Hon har aldrig riktigt haft någon feber, låg strax under 38 på torsdagen och fredagen.

Signes kök, planering del 1.

Nu har jag nog kommit på hur jag ska göra!



Jag ska köpa FAKTUM väggskåpsstomme från IKEA i måttet 50x92x37 (220:-), sen vänder jag på den så att den blir liggande som på bilden ovan. Fötter kan sättas på så att det blir lämplig höjd för Signe, helst justerbara så att hon kan använda den i många år! I mitten ska det in en "vägg". Övre delen på vänster sida, under spishällen, blir ugn, helst med plexiglaslucka som på Signes ugn hos mormor och morfar. På höger sida, under diskhon, sätts två hyllplan in och ett skynke sätts för. De sträckade linjerna är alltså hyllplan. Bakom själva väggskåpsstommen sätts någon form av skiva upp, typ playwood, för kaklet. Det ultimata skulle vara ljus limegrönt mosaik, samma färg som detaljer på hennes
fondtapet.

Vad tror ni?

Godnatt stora Lala!

"Godnatt stora Lala, ses imorrn!"

"Stora Poo ligga där, bredvid lilla Lala."  

"Stoppa in handen"

Signe är väldigt noga med att alla ska ligga under filten. Hon satt och lekte på det här viset hur länge som helst. Våran gofis!


Höstfint

De här bilderna tog jag när vi var i Sala. Förhoppningsvis kommer jag att lägga upp fler Salabilder framöver. Här får ni några försök till härligt gula höstbilder. Ja, vi kastade löv på henne.


Signes första klippning

Jag har glömt att berätta att vi har klippt Signe för första gången. Signe käkade glass och tittade på Pingu, det gick helt okej. Klippningen ägde rum den 1/11. Här kommer en bild.

























Lilla snigel akta dig!

Den här filmen är ifrån 5/11. Nu kan hon sjunga "Lilla snigel akta dig annars tar jag dig!"


Återuppstått från de döda!

Den här gången hade vi tur! En jäklans tur. Det var fel på strömfördelaren, och pappa hade en dator över hemma, så vi kunde ta den strömförsörjaren. Jag tror det heter så iaf. Strömförsörjare. I vilket fall som helst funkar den kanon nu! Skönt. Så jäkla skönt! Jag blir handikappad utan dator och internet. Det är så det är bara. Igår tänkte jag flera gånger: "Åh, jag skulle behöva kika på IKEAs hemsida" nej just ja... "Om vi ska ha en ny dator måste jag ut på nätet och leta" nej just ja... "Kanske ska blogga?" nej just ja... Och så vidare.

Igår var mamma och pappa här och ikväll kom pappa igen med prylen till datorn, så Signe har fått träffa Izzi flera gånger. Hon gillar Izzi.

Signe fick paket på posten idag. Det var hennes snälla morbror Johan och Sara som hade skickat upp en film till Signe! Hon blev jätteglad och ringde och tackade för filmen :) 

På lördag ska Signe sova hos mormor. Morfar är borta hela helgen. Vi har inga planer, men det kan vara skönt att få sova ut riktigt en gång kanske. När jag jobbar hela veckorna och mamma jobbar varannan helg hinner de bara ses några timmar åt gången, så det blir nog mysigt att få lite tid tillsammans. Om Signe nu inte blir sjuk... Ikväll var hon väldigt klängig och mammig, hon var snorig och var glansig på ögonen vilket är tecken på att hon har feber. När hon skulle sova tog vi tempen sdom visade 37,9. Så hon fick ipren innan hon la sig. Jobbigt för henne om hon ska bli sjuk nu igen. Vi får se om hon kan gå till förskolan imorgon. Jag tvivlar på det. Med tanke på att hon var så gnällig och ville bli buren hela kvällen.



Signe pratar med morfar i telefonen. Hon pratade mycket och länge, det var jätteroligt att se på henne!

Död dator

Vi har verkligen flyt just nu. Först en rörmokarräkning för 7500:- sen en död dator. Grattis. Vem vet hur länge det kan vara tyst här nu? Inte allt för länge får vi hoppas. Men nu vet ni iaf.


Presentlös Fars dag

Idag är det Fars dag. Per har inte fått någon present det här året. Det känns dumt att att i försvarsställning säga att jag inte fick nåt på Mors dag, men det fick jag ju inte. Fast det var inte därför Per inte fick nåt. Jag vill gärna göra något själv som har en djupare mening än att köpa en tröja. Eller hitta något som verkligen passar just honom. Men jag är så orkeslös om kvällarna så jag har helt enkelt ingen energi. Ska det vara så här till april då det börjar bli lite ljusare ute? Eller kanske tills den dagen då Signe börjar sova som hon bör göra. Hon har under den sista månaden sovit riktigt bra stundvis. Hon har nog haft fler nätter utan välling än med, ett tag sov hon två hela veckor utan välling på natten. Då kommer hon över till oss istället på natten, hon kan ju gå ur sin säng själv. Det går väl i vågor som allt annat, men man blir ju inte världens piggaste och roligaste morsa och sambo precis.

Igår var vi runt på Granbergs loppis, Erikshjälpen och Röda korset för att se om vi kunde hitta något som passar till Signes blivande kök. Något som vi kan bygga utifrån, men nej. Jag har en bild framför mig om hur det ska se ut och hur lätt är det att få till det precis så? Knappast troligt. Jag kanske ska lägga upp en skiss? Jag hittade iaf en liten stekpanna, en liten bricka och en bytta som ska bli diskho. Vi får se vart det leder.

På eftermiddagen blev vi bjudna till Kilafors på middag och sedan for vi hem och badade Signe innan det var läggdags för henne. 

Idag har jag och Signe vart och lekt med Klara och Helene. De hade roligt och Signe gillade mest att klappa och pussa på en av deras katter. Mysigt sa hon hela tiden, hon kommer nog att vilja ha ett eget djur framöver skulle jag gissa. '

Johan och Sara är hemma i helgen och ska komma förbi när de åker tillbaka till Stockholm. Mysigt att ses, eftersom det inte blir så ofta! Signe gillar sin morbror och Sara och hon pratar ofta om dom. Per har innebandymatch, men vi ska inte ner och titta. Det bli bara ett jäkla åkande när man bor en bit utanför.

Tänk om vi kunde bo såhär fast närmare stan! Fast gud så mycket dyrare det skulle bli... Och Signe går ju på en kanonförskola i Kilafors. Det går också i vågor. När jag var i Sala blev jag avundsjuk på min kompis Johanna och hennes sambo som vågade sälja sittt hus utanför stan för att köpa ett med gångavstånd till centrum. Allt var så himla enkelt när vi var där! Det var mysigt att ta en promenad med vagnen utan att Signe skulle sova. Vi gick till en stor lekpark och påvägen dit kikade vi på ankorna i ån. Signe har skogen som lekplats, och visst, det har ju sin charm det med. Vi har inga ankor att titta på men däremot hästar och får, där vi till och med får vara med att se när det kommer lamm! Så ja, det går att vrida och vända på allt. Som vanligt.


Nu tänker jag gnälla lite. Så ni som inte är upplagd för gnäll bör inte läsa mer.

Idag när jag kom hem blev jag bara så himla besviken. Jag har slutat blivit arg, numera blir jag ledsen istället. Per hade sagt att han kunde dammsuga medan vi var borta. Det var ju väldigt härligt att höra! Jag sa att han väldigt gärna fick göra rent toaletterna också.
När jag kom hem frågade jag om han hade städat toaletterna. Nej, det hade han inte gjort. Men du har dammsugit hela huset? Ja, i princip så hade han gjort det. Eftersom det var massvis med leksaker på Signes golv så frågade jag om han verkligen hade dammsugit hennes rum. Nä, det hade han ju inte. Men resten? Jajemensan. Toaletten och badrummet också? Näe... På sovrumsgolvet låg det fullt med tofflor, skärp och grejer. Per har en tendens till att städa runt saker. Flytta och dammsuga under känns överflödigt i hans värld. Jag brukar sällan skriva om hur jag känner mig i mitt privatliv, min blogg än inte en sån. Den har blivit formad att skriva om min och Signes vardag och om Signes utveckling, men ibland måste man få skriva om annat också.
Jag blir bara så förbannat less ibland. Hur svårt ska det behöva vara? Jag tänker att om man ska göra nåt är det lika bra att göra det bra direkt, oavsett vad det är. Så fort det är något som Per inte tycker är världskul som ska göras kör han efter mottot: "hellre än bra". Trist, då det påverkar så mycket mer än bara städningen.


 

Vår lilla snackis!

Här kommer lite smakprov på hur det kan låta när Signe pratar.

- Va ä du lilla mamma? (Signe älskar att säga så! Även fast jag kan sitta bredvid henne)

-  Mamma, a är du?! (Mamma var är du? När vi leker kurragömma)

- Mamma gömma gen (När vi leker kurragömma och Signe vill att jag gömmer mig igen)

- Nänä på mammas tosa. Pappa på mammas tosa. Nä, pappa bara nopp! (Signe prova mammas trosa. Pappa prova mammas trosa. Nä! Pappa har bara en snopp! Då får man visst inte ha trosor :))

S - Byta bajsblöla!
M - Men du måste ju bajsa först.
S - Näe, komme inge bajs!

Signe är en hejare på namn och vet vad barnens föräldrar heter på förskolan.
- Englas mamma heta Malin! Heta Robins pappa?

Signe kan sjunga nästan hela Var bor du lilla råtta? själv! Hon kan även sjunga de första raderna i Mors Lilla Olle och Bä bä vita lamm.


Bild på brunetten

Här kommer den. Bilden som ni alla har väntat på. Jag känner knappt igen mig själv, men det är det bästa jag har att komma med. Att fota sig själv med en systemkamera är inte så jäkla enkelt! Så ni får ta det för vad det är. Vill ni verkligen se hur jag ser ut, kom och hälsa på!

















Blivande popstjärna?

Kanske Signe har siktet inställd på annat än en golfproffskarriär?

 


Brunett. B R U N E T T!

Hur ska det bli med den här bloggen egentligen? Ja, det kan man undra. Jag känner att dagarna bara rusar förbi och jag har varken tid eller lust med någonting. Usch. Det skulle vara så jäkla skönt att ha råd att gå ner i tid på jobbet. Men det har vi inte. Igår slutade jag kl 15 för att jag skulle till frisören, vilken otrolig skillnad mot för att gå hem 16.30! Jag har blivit brunett. För första gången i hela mitt liv. Och då snackar vi verkligen B R U N E T T! Det är sjukt brunt, svart skulle jag säga. Men det är mest ovanan som snackar då, alla andra säger brunt.

Folk på jobbet blev väldigt förvånade! Första gången på över 6 år som de ser mig i annan färg än ljus. De allra flesta bröt ut i väldigt ärliga, positiva ord! Och det var ju såklart jätteroligt, eftersom jag själv tycker att det är lite väl mörkt. Men det kanske går bort lite när jag tvättat det några gånger.

I helgen var jag och Signe i Sala. Vi kom vid 10 på lördagen och åkte hem redan vid 14 på söndagen. Vi hade tänkt stanna till kvällen men det var skönt att åka när Signe skulle sova och slippa köra i mörkret. Eftersom det blev så sent med lunchen skulle det bli sent med middagen och då skulle det bara bli massa tok. Men vi hade jättemysigt som vanligt! Men nog är det skönare att träffas utan barn, det blir ju lite meckigare med tre barn under två år. Jag får lägga upp lite bilder i ett separat inlägg senare någon dag från resan.

Signe pladdrar på som bara den. Imorse när vi var påväg till förskolan nös jag, prosit mamma sa Signe och flinade. Hon känns så stor vår lilla tjej. Och massa sånger kan hon sjunga. En film på det kommer upp i nästa inlägg.