I skogen där vi bor

Vi bor i skogen. Granarna och de mossbeklädda stenarna finns bara ett stenkast ifrån knuten. När kvällssolen skiner igenom är det vackert. Se själv.


Midsommarafton

Vi hann inte iväg på något midsommarfirande igår. Inte på dagen iaf. Så det blev ingen dans runt midsommarstången för Signe i år.

Per for iväg till golfbanan en sväng och då tog jag och tjejerna en promenad och sedan lekte vi lite i trädgården innan Per kom hem och jag var tvungen att sätta igång med maten som vi skulle ha med oss till familjen Thyrén på eftermiddagen. Nora sov 1,5 timme och vips så var klockan 14 innan vi kom iväg. Lagom att vi kom till Bollnäs kom även regnet. Så det blev en traditionsenlig midsommarafton om man ser till vädret, sol och regn om vartannat.

Vi firade alltså på Brånan och även fast vi bara var två familjer så blir det sällan lugnt! Per lyckades slå huvudet i den stora kronan ovanför bordet inte mindre än 3 (!!) gånger. Det resulterade i en del glaskras och dammsugning under middagen, i flera omgångar... Den potatisen som tillagades i ugnen glömdes av och jag höll på att se till att vi fick äta efterrätt ifrån golvet. Men det gick bra och vi hade en trevlig kväll!

Tjejerna hade roligt med varandra och lekte, spelade spel och kubb samt käkade godis till klockan var sent. Vi åkte hem vid tjugo över tio på kvällen och det tog en stund innan Signe somnade i bilen. Nora somnade i Pers famn under den sköna infravärmen på altanen strax före 22. Så de höll ut länge!

Stackars Siri hade hög feber och var med all rätt trött och fick slänga in handduken vid halv nio. Såg även att sjuklingen inte kom med på någon bild men här har ni en kavalkad på de andra flickorna. Och som vanligt är det mest barnen som får figurera på bilderna, även fast till och med jag kom med på en den här gången!



Nora - Signe

Här är en bild på Noras första midsommar och en ifrån Signes första midsommar. Signe var en riktigt rund bebis :) Bilden i sig är dålig men det var den enda som vi hade när hon hade hatten på sig. Nora blir snart 7 månader och Signe var två månader yngre, men de kunde ha samma kläder :)


Midsommarfirande i sydväst

I torsdags gick Signe sin sista dag för sommaren på förskolan. Nu ska vi ha henne hemma till 1 september! Hon börjar på allmän förskola då och kommer alltså att gå gratis, eftersom hon är 15 timmars barn. Då har vi sagt upp hennes plats from 23/6, vilket gjorde att vi sparade drygt 2000 på två månader. Om vi hade velat satt tillbaka henne i mitten av augusti, vilket jag helst skulle, hade vi fått betala 2000:- för 2,5-3 veckor (45 timmar för henne) vilket det inte alls är värt såklart.

Signe firade midsommar på förskolan i sydväst. Vi mumsade tårta som deras egna "mattant" hade bakat. Gott!


Ska vi leka att vi är Iron Maiden?!

Signe är som ni säkert redan vet förtjust i Iron Maiden. Hon fick sin första t-shirt när hon var 1,5 år av morbror Johan och Sara. Nu har Nora fått ärva den och Signe fick sig en ny på marknaden. När hon får på sig sin vill hon att både Per och Nora sätter på sig sina också. Per brukar alltid försöka lura henne och säga att hans är i tvätten, men då föreslår hon glatt att de kan gå och titta utifall att den inte är det :) Så det slutar alltid med att han får ta på sig sin med.

Här har ni dem! Mina hårdrockare.


Maskletaren

I söndags höll vi på och fixade i en ny rabatt som vi har grävt upp. Signe hjälpte till. Att leta mask! Hon skulle absolut ta upp dem i handen och det räckte in med en. Till slut hade hon 8 härliga maskar som slingrade omkring i handen. Jag har svårt när det blir många av ett sorts djur och i synnerhet när det handlar om kräldjur. Något jag verkligen inte kan titta på är djurprogram som visar nyfödda ormar... De brukar vara ohyggligt många och det får det att kräla i hela kroppen på mig. Jag vill ju inte gärna att Signe ska behöva känna samma sak så jag fick helt sonika finna mig i att hon ville ha krälande maskar i handen...


Regn är rooooligt!

Det regnar och regnar och regnar... OCH regnar! Guuuud vad det regnar! Det är nu vi får betala tillbaka för de varma dagarna vi fick. Tack för det liksom. Antingen regn och 10 grader eller stekande sol och 30 grader i skuggan! Vad hände med "landet lagom", är det inte vi det? Inte när det gäller vädret. Inte längre iaf.

Signe klagar inte när det är regn! Hon, som de flesta andra barn, älskar att leka i vattenpölar!

Inatt sov hon hos farmor och farfar och idag hade de varit och ridit lite, på en häst som hette Blixten. Men han verkade inte leva upp till sitt namn. Inte när Signe satt på iaf och tur var väl det.

Men i måndags regnade det lika mycket som det har gjort idag och då var vi ute i en timme i mer eller mindre spöregn!


Nora gillar!

Nora älskar att springa fram i gåstolen, och den här minen har hon för jämnan nu! Supersöt! Hon ställer sig på raka ben, lutar sig lite framåt och ger sig iväg. Fort går det! Om man ropar efter henne så kan hon komma åkandes, supergulligt!

Hoppgungan är också en höjdare! Hon kommer att få starka benmuskler den här stintan!

Om man håller ställer ner henne på golvet och håller henne under armar börjar hon gå framåt :)


Blomster

Signe tycker verkligen om att plocka blommor. När hon plockar till oss i familjen är det noga att de är i storleksordning. Dvs att Pers blomma är störst, min mellan, hennes ska också vara mellan men gärna mindre än mig och så Noras som ska vara minst.

I torsdagskväll jobbade Per över, så efter middagen tog jag och tjejerna en kvällspromenad ner på åkern. Signe älskar skogspromenader så vi gick genom skogen och på åkern plockade vi blommor. Vi skulle plocka alla olika sorter vi hittade och när vi kom hem la vi dem som var lika mitt emot varandra. Många sorter blev det och jag skulle nog ha haft en växtbok... Nora satt i babybjörnen och verkade också gilla skogspromenad och blomjakt :) Myspys!


S I G N E

Signe, hon kan hon. Det är ingen nyhet att hon tycker om bokstäver, det har hon gjort sedan hon var 1 år. Hon har en sån liten grön magnettavla som man både kan sätta magnetbokstäver på och skriva med krita. Den 14/6 skrev hon SIGNE med krita. Helt själv! Duktiga tös!


Lena & Magen

Lena var och hälsade på mig förra veckan och då passade vi på att fota hennes vackra mage! Här får ni ta del av några av dessa.


Snorig lillfis

Nora har blivit förkyld och är jättesnorig. Det gör att hon sover dåligt både på nätter och dagar. Plus att jag tror att hon går igenom en jobbig utvecklingsperiod nu, och det spelar förmodligen också in på den dåliga sömnen. När det är dags att äta mat och gröt har det bökat rejält de sista dagarna och Nora verkligen gråter. Helst skulle hon nog bara amma just nu... Känns också som ett tecken på utvecklingsperioden. Jag hoppas då att det inte är nåt annat. Vår glada lilla skit är inte fullt lika glad dagarna igenom alltså.

Uppdateringen går verkligen stötvis här på bloggen. Jag går och filurar på en sak som tar upp större delen av min tankeverksamhet, både på dagar, kvällar och när det är läggdags. Så jag gör massa research, jämför, planerar och tänker hur det kanske skulle kunna bli. Det gör att jag inte får så mycket tid över till annat. Har inte läst bloggar på en eveighet och nu vågar jag inte logga in och se hur många olästa inlägg jag har :)

I helgen drar Per på seriespel med golflaget så vi blir ensamma. Eller Signe ska leka med farmor och farfar och sova över där också vad det verkar. Vi hoppas det går bra. Sist hon sov borta, hos mormor och morfar, hade hon precis slutat med nappen och det slutade inge vidare... Var inte en så bra tajming och jag kände redan innan att det nog var för tidigt att sova borta då hon hade haft några rejält struliga nätter hemma också. Men nu ska det nog gå bättre!

Gunga var kul!

Nora fick testa att gunga för första gången på nationaldagen och sin 6-månaders dag. Det var superkul! Hon skrattade högljutt när Signe puttade på och jag busade med henne.


Gräsklippning

Sist när Per klippte gräset hjälpte Signe till. Hon körde runt med sin gräsklippare i en 20 minuter tillsammans med Per medan han klippte framsidan. Sympatiklippning!


Kvällspromenad till fåren

Härom kvällen tog vi en promenad till fåren och kikade. De betade i det höga gräset och syntes knappt. Hästarna kunde vi dock prata lite med. Signe hade med sig LillSigne i vagnen och det var noga att Nora skulle åka i sin också, hon fick inte sitta i bärselen.

Det har varit härligt på kvällarna nu, för det har inte varit så mycket mygg! Annars kan det vara nå grymt med mygg här i skogen hos oss.


Varmt ute, varmt inne, varmt i kropp och varmt i sinne.

Vilken värmebölja vi har fått! Idag har vi haft besök av mormor större delen av dagen och på eftermiddagen kom barnens morfar. När Per kom hem efter en heldag från golfbanan stod bordet dukat med grillat, klyftpotatis, sallad, vitlöksbröd och såser. Och cola såklart. När Signe är med mig och handlar vill hon alltid att vi ska köpa Coca Cola till Per och så säger hon gärna till kassörskan att den är till hennes pappa, för han gillar minsann cola! :) Och när hon ritar teckningar till Per ritar hon en snusdosa och så får jag rita en colaburk, för det är vad han gillar. Enligt henne.

Vi har vart ute massa idag. Nora har sovit två rejäla långpass inne i sängen, hon tog kanske igen sig från gårdagen då det blev tre lite kortare sovningar. Det var skönt och när hon sov på förmiddagen fixade jag poolen till Signe så att hon fick bada och så satt jag och solade bredvid. Lyxigt!

Per har spelat foursome KM idag, han kom hem som klubbmästare till ett dukat bord på altanen. Han har det rätt bra, den där pappan. Sen tog mamma hand om all disk medan vi gjorde i ordning och la barnen, så han slapp det med. Nu har torktumlaren vart klar i 45 minuter kanske, och tvätten ska hängas (vi brukar tumla barnens kläder i 30 minuter så att de blir lite mjukare). Det fick bli hans uppgift eftersom han slapp allt det andra. Men han har såklart slocknat så han får glatt ta tag i det när han vaknar då... För jag gört inte!

Det har iaf varit en trevlig dag i trevligt väder!


Plantera Mera

Jag och Signe var och kastade bort lite pengar på Mobackes i måndags. Det är hutlöst dyrt med blommor! Och de här har man ju bara under sommaren sen är det bara att kasta... Men fint blev det iaf efter att vi hade planterat! Signe älskar att äta de färska kryddorna och hon gillade alla som vi köpte. Om timjan sa hon: Den var god men lite... kraddstyrk! Haha, kryddstark var det såklart hon menade, men vilken 3-åring säger att det är kryddstarkt? Gofisan!


En dag på rangen

Här är några bilder ifrån när vi var på golfbanan och slog lite den 2/6.

Spana in Noras Firstjoys från Footjoy som hon fick av Linda och Björn Pettersson när hon var en alldeles nykläckt liten bebis.


Nora sitter

Det här är den första bilden på Nora när hon sitter. Den är tagen 1/6. En nyvaken lillfis :)


Rabattmorsan

Jag bara älskar Coops återbäringssystem! Vi har fått tillbaka massvis med pengar, allra helst om man jämför med vad man fick tillbaka tidigare. Sen är jag värsta rabattmorsan som lägger fram en fem, tio kuponger och passar på göra matlistan utefter veckans billiga varor... 821 kronor handlade jag för, jag betalade 560 innan det var färdigt!


Karin & Mackan

Jag fotade Karin och Mackan i början av juni. De ska ha barn om ett par veckor och båda gör sig så himla bra på bild!


Nora 6 månader

Vår lilla ärta har blivit 6 månader!

Hon är en otroligt ljuvlig 6-månaders bebis! Hon är nöjd, glad, busig och alldeles alldeles underbar!

Sömn.
Den senaste tiden har hon nog börjat att drömma. Hon kan gråta till under senare delen av kvällen när vi fortfarande är vaken. Eller ligga och gny lite grann. Hon har druckit välling vid läggning de tre senaste kvällarna. Hon dricker upp de 100 ml hon får (fast det sker inte så lugnt och harmoniskt ännu...) och sedan ammar hon efter det. Nätterna INNAN hon började med välling vaknade hon inte och åt förrän 05, två nätter i rad. Nu, efter vällingen, vaknar hon mycket tidigare. Eller så var de där två nätterna bara ett undantag.

På dagarna sover hon lika bra inne som ute. Är det varmt ute lägger vi henne alltid inne, som de senaste dagarna när det har varit uppåt 30 grader i skuggan.

Mat.
Hon äter ett mål mat någon gång vid lunchtid och sedan ett mål med gröt senare på eftermiddagen/kvällen. Nu när hon har börjat med välling får hon gröten lite tidigare, mer som middag så att de inte kommer för nära varandra. Däremllan så ammar jag henne. Hon är glupsk vår lilla tjej! Hon har bara ätit hemmalagad mat hittills och bara med potatis och rotfrukter så det blir mycket potatis och morot. Nu de två senaste dagarna har hon fått äta ris, torsk och morot samt spagetti och köttfärssås. Men köttfärsen fräste hon lite åt, då köttfärsen inte gick att få helt len när jag mixade den. Men jag tycker att det är svårt att sätta smak på maten! Det som inte smakar nåt för mig smakar förmodligen en hel del för hennes ovana smaklökar... Hon äter mer än en liten burk men mindre än en stor. Om man fyller en liten till bredden så brukar det blir bra.

Gillar.
Den stora favoriten är fortfarande Signe och kommer säkerligen vara det ett bra tag till :) Hon har nu också lärt sig att springa framåt i gåstolen och det går rätt fort mellan varven! Hon ställer sig upp i den och går framåt, hon sitter alltså inte på rumpan då hon går! Hon får starka benmuskler!
Hon älskar att titta på Signes dockor. Hon tror säkert att det är andra små barn och hon vill gärna bita på dem. Hon tycker väldigt mycket om just andra barn och pratar massvis när hon ser någon annan liten människa.
Hon älskar när man busar med henne och hon är väldigt kittlig.
Häromdagen fick hon testa att gunga för första gången och det var en hit!
Strax innan hon blev 6 månader satt hon ganska stadigt och hon började i slutet av maj att "prata" på ett annat sätt. Först började hon med "da da" och "dä dä" och nu snackar hon i olika tonlägen och väldigt mycket! Det är roligt att lyssna på henne!




Hemma = bäst

Jag och Nora har kommit hem efter en helg i Sala. Jag har haft det toppenmysigt med mina gymnasietjejer och resan i bilen med Nora gick kanon! Hon är en ljuvligt glad skit som det verkligen inte är några bekymmer med.

Vi fem tjejer har en fantastisk relation, som jag är övertygad kommer att vara livet ut. Vi är tre stycken som har fått två barn var men vi lyckas ändå att träffas 1-2 gånger per år. Ibland med barn, ibland utan. Den vänskapen jag har med dem har jag inte med någon av mina andra vänner. Vi har en sådan ärlig och fördomslös relation till varandra och vi pratar om saker som vi inte pratar med någon annan om. Förmodligen kan vi göra det just för att vi inte ses i vardagen. Och det är så himla skönt att vi har kunnat bevara den vänskapen under alla dessa år efter gymnasiet.

Puss på er!