2+2=4?

Imorse sa Signe en mening som innehöll 4 ord. Eller så sa hon två stycken tvåordsmeningar med väldigt kort mellanrum. Jag satt på toaletten och Signe konstaterade: Dä borta mamma batsja. Japp. Helt riktigt.

Signe tog en powernap

När jag är med om något eller kommer på nåt som jag vill blogga om så tänker jag liksom i bloggtänk. Hur jag skulle formulera det hela på bloggen. Oftast blir det inga inlägg alls. Tex härom dagen åkte jag i Pers bil. Den är bra mycket bättre än min och du kan köra om en bil på två sekunder. Jag tänkte ut ett helt blogginlägg om hur det är att köra Pers bil. Men eftersom jag inte är någon bilbrud och Pers bil knappast är den snabbaste i världen, även om det känns så för mig, så var det nog bäst i att låta bli.

Däremot skulle jag igår berätta om Signes powernap. Men glömde det såklart.
Jag har läst att en powernap är på 15 minuter. Vare sig mer eller mindre, utan just 15 minuter. Lyckas man pricka in det så är det värt lika mycket som 2 timmars nattsömn. Sover man längre blir man trött och hängig när man vaknar. Men den här magiska kvarten gör alltså att man är alert på en gång.

Igår när vi hade vart hos Klara och Helene somnade Signe i bilen. Jag gick och hämtade vagnen och skulle lyfta över henne, vilken oftast inte är några problem. Jag tycker inte att det ser skönt ut att sova i skor, så Signe sover alltid i strumpor eller med sockor om det är lite kyligare, därför skulle jag ta av henne skorna. Kardborreband. Ritsch ratsch. Signe vaknar till och somnar inte om när jag gungar vagnen. Hon blir klarvaken helt enkelt. Jag stod på altanen och gungade vagnen i över 20 minuter, sen gick jag iväg på en promenad i 20 minter. Signe? Hon sjöng, pratad och räknade till tre hela tiden. Hon plockade alltså ut nappen för att kunna ligga och prata, hur nöjd och pigg som helst!
De sjunger en sång om "klappa lilla magen" på förskolan och hon har berättat att de även sjunger om ögonen och att de drar i håret, så den låg hon och sjöng och klappade lite överallt. Supersöt såklart!
Hon somnade alltså inte. Inte ens en tendens till att vilja sova. Hon började bli trött vid 19, innan dess var hon på toppenhumör! Helt sjukt, men tanke på att hon bara sov en kvart. Så hon måste helt enkelt ha prickat in den där magiska kvarten.

Knoppen var nog trött iaf, för inatt var Per upp en gång och gav henne nappen. Ingen välling alltså förrän imorse vid tjugo i sju när hon vaknade. L O V E L Y


Du är allt

Om Per någonsin kommer att gå ner på knä. Om jag någonsin kommer att få bära en brudklänning. ska den här låten spelas. Vi var på ett bröllop i somras där en tjej sjöng den här låten, och det var bland det vackraste jag har hört.

http://www.youtube.com/watch?v=4_aqmC96Abo

Klädhysteri

Jag läser en del bloggar med barn i Signes ålder. De flesta har skrivit om förskolestarten, vilka kläder som måste inhandlas, och om vinterns garderob. När det gäller förskolan antar jag att hon kan använda samma kläder som hon använder här hemma. Vi har köpt till lite strumpor, ett par byxor och någon tröja. Fast det var mer för att hon behövde det än att hon skulle börja i förskolan.

När det gäller vinterkläderna har vi allt klart. Förrutom ett underställ, som borde köpas så småningom. Vi köpte i våras. På rea. Täckbyxor till halva reapriser och täckjacka till halva priset samt två kavatskor som mormor köpte till halva priset.

Vi har fått låna en Didriksson overall, som just nu är alldeles för stor, som vi hoppas Signe växer i.

Så. Jag har det rätt bra känner jag. Jag blir svettig bara av att läsa de långa listorna med kläder som behövs till barnen.

Signe provade grejerna härom dagen såför att se så att hon inte hade vuxit ur det under sommaren. Mormor var ute och Signe skulle såklart ut och visa upp sig.



Signe fixade middagen ikväll

Det har varit dåligt med bilder i de sista inläggen. Därför kommer det ett helt gäng här nedan.

Helgen är snart slut och en ny arbetsvecka börjar imorgon. Nu är man inne i hjulet och det är bara att hänga med. From tisdag är det jag som kommer att lämna Signe på förskolan och Per kommer att hämta. Signe har nog inget alls emot att gå fem dagar i veckan på förskolan. När jag har frågat henne i helgen var hon vill hitta på svarade hon både igår morse och idag att hon ville till Åsa. Hennes inskolningsfröken. Hon gillar Åsa! Jag med för den delen.

I helgen har vi inte gjort så mycket. Per har hunnit med 3 golfrundor och jag och Signe var och träffade Helene och Klara idag. Signe är väldigt noga med att nämna Klaras mamma när jag nämner Klara.

Jag: Vart är vi påväg nu?
Signe: Klara!
Jag: Ja, till Klara!
Signe: Klaras mamma!
Jag: Ja, Klaras mamma är också där.
Jag: Ska du leka med Klara?
Signe: Klaras mamma!!

Det är klart att hon ska leka med Klaras mamma också :) Eller så är det för att hon är väldigt noga med att alla barn har en mamma, och att alla vuxna kvinnor är en mamma. För när hon ser en vuxen tjej säger hon ofta mamma och pekar. Antar att hon menar att hon tror att det också är en mamma, till något annat barn.

När jag jobbar, jobbar jag framför en dator. Det märks nu när det var helg. Jag och Per har legat framför tvn både fredag och lördag kväll och tittat på film. Det var längesedan det hände.

På tisdag ska Signe gå på sin 18 månaders kontroll. Konstigt att hon får gå så sent, med tanke på att hon kommer att nästan vara 19 månader när kontrollen görs. Det gör väl inget egentligen, men hon har lärt sig otroligt mycket under de sista veckorna och pratar i treordsmeningar nästan hela tiden! Hon kommer att få sprutor också. Det är Per som kommer att vara där med henne. Jag hoppas det inte behöver göra så ont på henne. Det är hemskt när hon behöver ha ont.

Signe har varit lite snorig de senaste dagarna och hade lite högre temp än normalt i fredags. Men det har inte utvecklats till någon feber. Hon var hos farmor och farfar på fredagsförmiddagen och hon hade verkat lite slö. Så blir det väl när man börjar på dagis. Pang tjong VAB here we come.

Signe hjälpte mig att laga mat ikväll, jag skar upp skinka, hon åt lite skinka, hon kastade lite purjo på golvet, hon åt lite purjo, hon sträckte sig efter kniven, jag tog bort kniven, hon höll på att hälla ut alla makaroner, jag tog bort makaronpaketet, hon fick tag i äggpaketet, jag ställde in äggpaketet i kylen, hon petade ner purjo i flytande margarinet, jag tog bort det flytande margarinet, tackade för hjälpen och torkade svetten i pannan. Puh. Det tog lite längre tid än vanligt att få in makaronpuddingen i ugnen...


Diska är kul! Signe har fått fingerfärg av mormor. Det var roligt att kladda! Docksängen är snart klar. I halvtid tog Signe ut den, alla dockor skulle sova. Även vagnen. Det är ju klart.

Då börjar vardagen på riktigt för familjen i Granbo

Igår gnällde inte Signe ens när Per sa hej då vid förskolan. Kul för henne att hon tycker om att vara på förskolan. Kul för oss med såklart.

From nästa vecka börjar hon gå hela dagar. Från 7.30-16. Per har fått jobb! Fast det känns inte helt och fullt så fantastiskt som det kunde göra. För mig iaf. Han kommer att vara "lärling" under ett halvår, fastän han kan en del av sakerna, och därför kommer han att få samma ersättning som från A-kassan. Men han är garanterad jobb i ett halvår efter det, till riktigt lön. Många skulle hellre stanna hemma än jobba för samma ersättning, men inte Per. För Per är en bra kille på det sättet. Plus att det är klart att det är mer stimulerande att åka till en arbetsplats, med arbetskamrater än att ligga hemma framför tvn. Men eftersom han ändå inte tjänar några mer pengar så hade det vart okej för mig om han hade vart hemma en liten tid till iaf. Det är rätt skönt att komma hem till lagad mat, eller påbörjad iaf, och jag tycker fortfarande att han och Signes relation skulle behöva lite mer tid på tu man hand.
Så. Vi kommer att få fortsätta att vara fattiga i ett halvår. Fattigare tom. Även fast han får ut mer än vad jag fick ut när jag tog föräldrapenning så har jag inte alls samma lön som han hade när han jobbade. Vi får se hur det går. Förhoppningsvis ska det väl gå iaf. Ni lär inte se mig på stan så mycket framöver.
Möjligen på Såfin. Jag väntar fortfarande på att vinna den där jäkla medlemsringen, men med min otur är det väl dags för mig i december...

Signes snälla mormor kom förbi igår (ja, även morfar och Izzi var med såklart) med nya kläder till Signe! Hon fick jättefina velourgrejer från Lindex. De fanns inte på hemsidan, så ni får helt enkelt se när hon har dom på sig. Två tunikor och ett par tights. Jättefina!

Pappa satt med Signe i knät och kikade på bilderna som ligger på bloggen. Signes lekstuga hemma hos mormor och mofrar kom upp och pappa frågade henne vad det där var. Nänä hus! svarar Signe glatt. Sedan säger hon Nänä bo dä. Haha så söt! Så när Signe får framtida kusiner kommer det nog bli svårt för dom att leka i lekstugan. För det är ju Signes hus!

Vi åt glasspinne igår och när min var slut sa Signe, Mamma till lash. Hon är väldigt givmild och tycker att alla kan äta glass och kakor när hon får. Gotjejen våran.

Fredagsmys pratar man om när man jobbar under veckorna och bara tar det lugnt inför helgen. När ingen i familjen jobbar blandar man ihop dagarna och alla kvällar ser likadana ut. ikväll kanske vi också kommer att ha fredagsmys.
Jag började måla Signes docksäng igår. Tänkte att det skulle ta en timme kanske. Jo men jävlar, rent ut sagt. Två timmar höll jag på. Skitdrygt att måla när det inte är stora, släta ytor. Kul att veta att jag har minst två timmar till. Den har ju bara fått grundfärg nu. Eller minst, jag kommer helt enkelt bara att måla ett till lager på den. Det får duga. Jag vägrar helt enkelt att måla den en tredje gång. Så drygt var det. Vi får se om det blir fredagsmys eller målning för min del ikväll.

Bloggtips

Jag har haft det väldigt lugn hela eftermiddagen och fick ett bloggtips av en arbetskompis. Innan du fanns.
Jag har läst hela augusti nu. Jag har skrattat. Mycket! Men även blivit tårögd. Linda, som skriver bloggen har känsla för det här med att skriva.

Bloggen rekommenderas verkligen!

Snart går jag hem. Det serveras ugnspannkaka. Med bacon i. Gott!

Det går bättre och bättre dag för dag

Jag har väldigt lite att göra på jobbet just nu. Snart är det lunch! Det är bra, för jag är döhungrig.

Det går bättre och bättre för Signe att vänja sig vid den nya vardagen. Igår morse när Per frågade vilka som var på förskolan svarade Signe Åsa och Mimmi (det är två fröknar), och Per frågade om hon ville åka dit. Ja, det ville hon. Väl där hade hon gnällt lite, men inte blivit ledsen som förrut.

Imorse när hon vinkade hej då till mig, gnällde hon bara lite först sen vinkade hon glatt! S K Ö N T. Även på nätterna börjar det ordna upp sig. Inatt, och även igår natt så grät hon knappt, hade bara svårt att komma till ro och somna om. Men det går snabbare och snabbare.

Pappa får fortfarande inte lägga henne på kvällen... Vi vet då hur vi inte ska göra med nästa barn. Signe var ju så lätt att lägga en period så det blev automatiskt att jag bytte till pyjamas på henne, borstade tänder och läste saga. Per gjorde under tiden i ordning vällingen. Jag gav henne välling och sa godnatt, sen somnade hon själv. Det var liksom inga problem. Nu när man måste sitta där inne är det inte lika kul... Vi hoppas hon tycker om pappa lika mycket snart :)

Det är roligt att hon kan prata nu när jag inte är hemma så mycket. Då kan jag fråga henne vad dom har gjort på förskolan och  vilka hon har lekt med och hon svarar själv! Mysigt! Hon blir så stor våran tjej.

Nu ska jag äta maten!

Mamma en blutt, pappa måååna

Inatt tog det 45 minuter innan Signe slutade gråta och lyckades somna. Det är ju hemskt, men jag hoppas att hon vänjer sig vid pappa snart så att de båda får sova bättre. Det är iaf ingen idé att jag går upp och tar över, hon måste ju acceptera att Per kommer in på natten också. Hon säger Mamma Lälläll så fort Per kommer in till hennes rum.

Hon blev ledsen även imorse när jag sa hej då och for till jobbet, men det gick över innan jag hade hunnit gått utanför dörren. På förskolan hade hon också blivit ledsen men även det hade gått över fort. Hon hade sovit nästan två timmar idag i vagnen och hade precis vaknat när Per kom och hämtade henne.

Jag fick för mig att det var nåt speciellt jag skulle blogga om, men minns inte vad. Jo just det! Jag fick min kamera den 9/1 och i söndags fotade jag bild nummer 5000. 5000 bilder på drygt 7 månader. Det är i snitt drygt 20 bilder om dagen. Det är mycket med tanke på att det finns dagar då jag inte fotat nåt!

Idag fick vi ett paket på posten! Det var Signes morbror Johan och Sara som hade skickat en namnsdagspresent till Signe! Boken Emma tvärtemot och så ett kort med ett kattunge. Signe gillade både kortet med katten och boken, som vi redan har läst tre gånger.

Signe pratar bara mer och mer. Fast det är klart, det är väl åt det hållet det ska gå. Hon har sagt många nya treordsmeningar och det är kul att se hur hon testar att sätta ihop orden!

Mamma en blutt, Pappa måååna sa hon härom kvällen. Per har många födelsemärken som står ut lite och vi kallar dom för bluttar. Han har en på huvudet som Signe gillar att pilla på. Jag har en mindre på nästan samma ställe på mitt huvud och Signe konstaterade att jag hade en blutt och Per som har flera på ryggen hade många! Hon skrattade och sa det flera gånger om. Så söt!

Första arbetsdagen

Första dagen på jobbet avklarad. Den gick bra! Det känns faktiskt kul att vara tillbaka. Det var inte jobbigt att vara ifrån Signe heller. Visst var det mysigt att komma hem, men det var rätt skönt att vara borta också. Självklart känns det så bra eftersom det är nåt nytt som händer i min vardag. Troligen kommer jag inte vara lika positivt inställd om ett par månader. Men vem vet! Det kanske håller i sig!

På morgonen när jag skulle åka började Signe gråta och ville ta på sig sin jacka och följa med. Det tar nog någon dag innan hon är med på vad som gäller och kan vara glad när hon vinkar hej då.

På eftermiddagen efter maten lekte jag och Signe med lera. Hon har fått burkarna av mormor och hon fullkomligt älskar dom. Hon kan sitta med sin lera i evigheter. Jag gjorde den snigel och hon fnissade och sa Atta di! (Lilla snigel akta dig, akta dig...) Hon är så söt när hon börjar "sjunga" på den sången!

Jag sov ju med öronproppar inatt. Jag vaknade och hörde Signe gråta "långt borta". Men jag tänkte att det bästa är att låta Per försöka söva om henne själv. Hon måste ju vänja sig vid det. Jag anade att det skulle bli så, hon är van att jag är med henne på natten och när hon sover hemma vet hon att jag finns där. En halvtimme hade hon gråtit innan hon hade tagit vällingflaskan och somnat om. För hon ville inte ens ha vällingen av Per först. Det kommer nog bli bättre för varje natt.

Nu har jag ont i huvudet, så det är dags att duscha och lägga sig för att sova.


Signes dag idag

Idag har Signe namnsdag! Hon har fått många gratulationer och två paket. Från farmor och farfar fick hon en trehjuling (!) och från mormor och morfar fick hon en klänning, fingerfärg och ritpapper. På trehjulingen kan man sätta på ett handtag så att vi kan skjutsa Signe när hon sitter på den. Hon var lite schalur på den, men det släpper nog snart.

På eftermiddagen har vi haft fullt upp. Först var vi och hälsade på hos
Ida, Anders och Ingrid. Ingrid var så himla söt och det är ofattbart att Signe har vart så liten. Ja, en hel del mindre har hon ju till och med vart då Ingrid är sex veckor nu.
Signe tyckte det var väldigt spännande med en sån liten bebis och klappade försiktigt på henne och fingrade på hennes små händer. Hon flinade och pekade på Ingrids mage, och alla andra kroppsdelar. När Ingrid tappade nappen var Signe där och skulle försöka hjälpa till att sätta tillbaka den. Så söt!

Efter att vi hade fått fika och pratat en stund åkte vi ner till Långnäs och lekte i lekparken med föräldragruppen. Signe och Nattis åkte rutschkana, om och om igen. Signe tyckte att det blev läskigare ju fler gånger hon åkte! Haha, så till slut vill hon hålla min hand när hon for ner för kanan.

Igår var vi nästan hela dagen hemma hos mina föräldrar. Jag och mamma gick igenom inne på vinden medan Signe sov och lekte med morfar. Shit var prylar man har haft! Det finns sjukt mycket leksaker där inne, och det är tur att Signe har ett helt eget rum hos mormor och morfar för nu har vi tagit ner en hel drös med prylar.
Jag hittade ett blombord som pappa kapade till och som Signe ska ha som docksäng här hemma. Så nu ska även den målas... När vi skulle åka hem sa Signe Gocka mä och började släpa en stor docka mot dörren. Så den fick vi ta med hem. Nu har hon tre stora och två lite mindre dockor här hemma! Alla dom stora är efter mig. Vi tog också med en badbalja till dockan och några dockkläder som jag har tvättat idag.

Det är nog dags att rensa bort ytterligare lite "bebis" leksaker och göra plats för det nya.

Igår kväll var vi bjudna till grannen på mat. Supergod trerättersmiddag! Inte illa! Det var vi och två grannfamiljer. Signe hade sovit dåligt på dagen och började tröttna vid kvart över åtta, så då gick jag hem och la henne och sedan fortsatte vi kvällen till strax efter tolv då vi sa godnatt. 
Barnvakt (av teknisk variant) är ett himla bra påfund. När vi hörde Signe gråta efter nappen några gånger var det bara att lägga benen på ryggen. Vi satt i grannens lusthus, och därifrån ser vi vårt hus och ytterdörren så det kändes okej att lämna Signe själv i huset.

Imorgon är det en stor dag. Det är dags för mig att gå tillbaka till jobbet. Efter mer än 1,5 år hemma. Det är otroligt lång tid. Men det känns väldigt bra faktiskt. Det känns som att det är dags nu. Det känns konstigt att jag inte kommer att vara med Signe hela dagarna, att jag inte kommer att veta hur hon har regerat på olika saker, att jag inte får vara med när hon skrattar och busar och kommer på nya ord. Det kommer nog att ta ett tag att vänja sig vid att det är jag som får saker återberättade för mig och inte tvärtom.

Nu ska jag stryka (!!) skjortklänningen jag ska ha imorgon, sen ska jag sova. Med öronpluttar. Jag hoppas så innerligt att jag inte kommer att höra när Signe gråter inatt, för jag kan lova er att jag behöver en hel natts sömn.



Nästan bara två- och treordsmeningar

Signe pratar nästan bara i två- och treordsmeningar nu.

Är är några exempel:

Titta pappa glill (titta pappas grill) Vad gör pappa på grillen? Glilla batt. :)
Nänä ditta där (signe sitta där)
Dä uppe
Gå dä
Näna ka bil (signe åka bil)
Titta mamma/pappa bil


Dom meningar hon säger på två ord blir lätt treordsmeningar när det går att använda mamma, pappa, Signe eller titta.

Om hon har två eller flera av något så vet hon vilken som är störts och vilken som är minst. Tex så har hon tre dockor i olika storlek. Lilla gockan, Lola Gockan. Lilla Lala, Lola Lala :)

Nya kläder till Signe

Signe gråter fortfarande när vi lämnar henne på förskolan, men det går över väldigt snabbt. Idag började hon nästan gråta redan innan vi hann stiga ur bilen! Hon visste att mamma skulle säga hej då, och var inte vidare nöjd med det. Jag hoppas att det blir bättre snart, måste vara skönare för henne att slippa vara ledsen.

Det var en kort dag idag, 9.30-11 bara. Fröknarna tyckte att hon hade gått så mycket den här veckan, och att det kunde vara bra att ta en kortare dag idag. Igår var hon där till 14, och fick alltså sova kvar efter lunchen. Det hade gått bra, men det hade tagit en kvart kanske innan hon somnade i vagnen. Åsa hade stått och vaggat henne, men hon hade inte gnällt något, bara försökt vara vaken. Hon sov i 1,5 timme och var glad när hon vaknade. Så det var skönt! Hon är ju lite besvärlig att få att sova hemma på dagarna nu också, vi får se om det blir lättare framöver. De andra barnen somnar helt själv i vagnen, utan vaggning.

Idag när jag hämtade henne kom hon springandes och gav mig en kram, sedan sa hon batt. Hon var alltså hungrig :) Tror jag det, för imorse skulle hon bestämt ha välling, ingen gröt och macka där minsann. Och det står man sig inte lika bra på. Men hon gillar välling våran tjej.

Vi har vart ensamma idag. Jag och bönan våran. Vi har lekt och busat massa och haft en jättehärlig kväll tillsammans! Hon har tokat sig en massa och det så kul att se. Hon drog ner en mössa för ögonen och gick omkring som ett spöke med händerna framåt, hon såg ju inget så hon var såklart tvungen att känna att hon inte gick stutt. Som hon skrattade. Jag med för den delen! Sen har vi byggt en koja och lekt tittut. Hon är för himla go när hon är på bra humör nu! Hon skojar och busar och är otroligt rolig att titta på när hon stökar på.

Igår kväll var det jättefint väder så jag och Signe tok en promenad till fåren. På vägen hem gick hon en bit och plockade blommor till pappa. Jag tog inte med mig kameran. Typiskt. För det var så himla fint med kvällssolen, när hon gick efter grusvägen. Kanske lägger upp bilden jag tog med mobilen, även fast det såklart inte går att jämföra den vanliga kameran.

Jag var ner på Röda Korset igår. Då hittade jag en sak som jag ska måla. Till Signes rum! Tror det kommer att bli kanonbra! Ni får se sen när det är klart. Vitrinskåpet är iaf färdigmålat! Nu ska det sättas ihop och skruvas fast i väggen. Måste se till att börja leta knoppar också, har ju fortfarande inte satt några på byrån.

Hämtade ut ett paket från HM idag. Signe fick sig en del nya saker och jag fick en skjortklänning, en kofta och ett linne.

Idag var jag duktig och städade när Signe sov. Jag dammsög hela huset, torkade golvet i köket, hallen och badrummet, dammtorkade lite och gjorde rent på toaletterna. Ska försöka plocka ihop all junk som ligger framme också, för shit vad fint vi har det här hemma när det är välstädat. Superfint skulle jag vilja säga. Synd att det inte är så ofta dock.


Signes nya grejer. De grårutiga byxorna är fodrade, de lila är manchester. Mössan i mitten är en ursöt basker! Sen kommer det en till tröja, en helsvart, i september. Den gröna västen var riktigt lång! Kanske måste vika upp den så att hon kan gå! Hon kommer säkert kunna ha den i 2 år, med tanke på att det inte finns några armar att växa ur.

Eftermiddagen i bilder


Idag när det var dags för Signe att äta mellis frågade jag om hon ville ha yoghurt och macka. Lälläll svarade hon. Vill du ha välling? Mmm, lälläll! Så då fick det bli välling. Hon var även bestämd på punkten var vällingen skulle intas. Hon skulle sitta själv i den stora soffan och mamma skulle sitta i den lilla. När hon hade druckit upp såg hon väldigt nöjd ut och sa A till. Tack. När man ber så snällt är det klart man får mer! Fast när flaskan väl kom tillbaka hade hon ångrat sig...


På eftermiddagen var det kanonväder med sol! Och det var varmt så länge det inte blåste. Signe åt äpplen från äppelträden och...


...bakade fina kakor. Med mammas hjälp.

Separationsångest

Nu har jag vart och hämtat Signe och hon hade haft superkul på förskolan. Såklart. Hon hade vart jätteglad och hon verkade verkligen trivas där sa personalen. Och det är ju hur skönt som helst! De hade vart ute på promenad och Signe ville gå hela vägen själv och plocka med allt som de stötte på. Inte sitta i någon vagn :) 
Men det är jobbigt att separationen vid lämningen ska vara så känslosam. Det känns skönt att höra att det är något som är övergående.

Per har vart borta mycket på slutet så Signe har vart med sin mamma. Det blir nog bättre när jag börjar jobba (på måndag!!) och Per börjar vara mer med henne. Dom behöver lite mer tid tillsammans. Signe behöver få mer egentid med sin pappa och Per behöver få vara mer involverad i Signes vardag.

Det blir intressant att se hur morgondagens lämning ser ut, när det är pappa som säger hej då.

Stackars lilla Signe

Idag när vi kom till förskolan var barnen på Signes avdelning redan ute. Skönt, då kanske lämningen skulle gå lättare. Hon gillar ju att vara ute. Men icke då. Jag satt med en stund i sandlådan, och när Åsa frågade om de skulle gå och titta på båten nickade Signe, men när jag försökte säga hej då klamrade hon sig fast och vägrade släppa. Vi tog det lugnt en liten stund men till slut var vi ju tvugna att säga hej då. Signe grät massvis och sträckte sina armar mot mig, skrikandes efter mamma. Usch, jag blir tårögd bara jag tänker på det. Stackars barn! Ska hon behöva vara där själv om det är så jobbigt? Idag var jag ju där nästan en kvart, men det märktes så väl på henne att hon visste vad som skulle komma. Och hon gillade det inte.

Det känns hemskt att lämna henne där när hon uppenbarligen tycker att det är väldigt jobbigt. Jag är ju bara hemma ändå den här veckan. Och Per är ju arbetslös, så hon måste ju inte vara på förskolan än. Hoppas det går bättre imorrn när Per ska lämna henne. Men på fredag är han borta. Igen. Så då blir det min tur.

Hur länge ska det behöva vara så här jobbigt?

Per ringde precis för att fråga hur det hade gått. När jag skulle berätta hur ledsen hon blev började jag stortjuta. Jag har lätt till tårar i vanliga fall (även glädjetårar) och när ens barn är ledsen behövs det inte mycket för att fördämningen ska brista.


Vattenpölar är skoj

Då har Per åkt iväg på tävling igen och jag och Signe är ensamma. När jag lämnade Signe imorse på förskolan skulle vi göra som vi kommer att göra framöver. Dvs klä av henne och säga hej då vid dörren. De andra dagarna har vi vart kvar i iaf 10-15 minuter, även om hon brytt sig om oss så mycket. Idag blev hon jätteledsen och började gråta. Hon ville jättegärna gå in, men sträckte handen mot mig och ville att jag också skulle följa.
Hon klamrade sig fast hårt i min famn, och Åsa fick nästan dra bort henne. Usch. Ja, behöver jag säga att mamman var ytterst nära att bryta ut i samma högljudda gråt som dottern?

Jag förstod att det skulle bli så. Det är skillnad att säga hej då efter en stund och hon är fortfarande väldigt mammig. Det är klart att det är roligt med nya leksaker och nya vänner, men när insikten kommer att man ska bli lämnad där varje dag och säga hej då till den person som är ens trygghet i livet, är det kanske inte så konstigt att man blir ledsen.

Istället för att vara med på fruktstunden och sången gick Åsa ut med Signe och då blev allt bra. Så det gick ju över fort, men ändå himla jobbigt i mammahjärtat! Det är skönt att Per ska lämna henne i början. Jag tror inte att hon kommer att vara lika ledsen över att säga hej då till honom. Hon jämrar sig lite även hemma när jag säger hej då, men till pappa säger hon oftast hej då pappa och vinkar glatt.

När jag kom och hämtade henne efter lunchen gav hon Åsa en kram innan vi gick. Självklart skulle hon få en puss också! Så hon gillar verkligen Åsa iaf. Imorse när vi åt frukost sa jag att vi skulle till förskolan. När jag frågade vad fröken heter flinade hon och sa Åååa efter en stund.

Igår var både jag och Per med och lämnade henne men då tog vi av oss jackorna och var kvar i en 10 minuter kanske innan vi sa hej då. Hon gnällde då också, men hon grät inte. När vi kom tillbaka och skulle hämta henne var dom ute, och hon ville direkt att vi skulle ta av oss jackorna. Hon förstår så mycket. Tar man av sig jackan, kommer man att stanna. På vägen hem i bilen frågade jag vad dom hade sjungit på sångstunden. Hon funderade lite sedan klappade hon sig på magen och sen gjorde hon regntecknet för Imse vimse spindel. Idag sa Åsa till Signe att de kanske skulle sjunga sången där dom klappar på magen! Så hon hade koll på det!

Igår eftermiddag var mamma och pappa här. Signe blev överlycklig när hon förstod att det var Izzi som kom och hon började springa på stolen hon stod på. Det såg för roligt ut! När Izzi sen kom inrusande stod Signe och skrattade åt henne!

Idag har hon pratat med mormor i telefon. Hallå mommo sa hon flera gånger. Det syns verkligen på henne nu när hon pratar i telefon att hon koncentrerar sig på vad den andra säger.
Mamma har sjungit små grodorna och trollmors visa för Signe många gånger så dom sångerna förknippar hon med mommo. När jag börjar sjunga dom säger hon ofta mommo. Kackock är koackackack i små grodorna och jajajbuff är o aj aj aj aj buff i trollmors visa.

Det har regnat hela eftermiddagen men vid kvart över sex ikväll duggade det bara så vi drog på oss regnställ och stövlar och gick ut och plaskade i vattenpölar och tog oss en promenad på åkern här nere innan det var dags att gå in för läggning. Signe skulle stampa i alla pölar. Och för henne räknas lite vatten som inte skjunkit genom marken som pöl. Det var bara 13 grader ute! Hösten är verkligen här nu...

Nu ska jag krypa ner i sängen och titta i nya IKEA katalogen som kom idag!


Den här bilden tog jag innan vi åkte till Lag-SM veckan. Jag och Signe packade ner alla våra saker i den här gigantiska väskan, som rymmer 90 liter! Signe tyckte det var jätteroligt att bli skjutsad i den :)

Vissa saker är mer intressanta än andra

Dä uppe! sa Signe och pekade när det blåste i träden. Ja, där uppe blåser det!

Jajja mamma bil sa hon igår när farfar körde mammas bil :)

Orden bara bubblar ur henne och hon börjar kännas så stor! Imorse stod hon och räknade på sina fingrar, ett tå tee tee tee! Så gullig!

Signe har blivit väldigt fascinerad av snoppar, hon ser väl att pappa ser annorlunda ut än oss flickor i familjen. Idag när han hade duschat skulle hon titta. På pappas opp. Hon försökte hela tiden ta bort hans handduk. När han satte på sig kalsonger började hon darra på underläppen och blev ledsen, för då var det roliga slut! :)

Skalbagge på promenad


Skogsmulle

I fredags på förskolan satt jag i personalrummet och läste en tidning större delen av tiden vi var där. Jag såg genom fönstret hur Signe lekte med dom andra barnen. Det var jättemysigt, jag skulle vilja sitta och titta på Signe på det viset resten av livet. Men det går ju såklart inte. Hon klarar sig jättebra och fröknarna säger att de nog inte haft en lättare inskolning. Jag håller tummarna att det fortsätter gå så bra. På tisdag ska vi prova säg hej då efter att Signe har fått av sig kläderna, som man gör på riktigt alltså.

På eftermiddagen kom Helene och Klara hit en stund. Klara och Signe lekte och hade roligt tillsammans. Signe har lärt sig säga Klara och Klaras mamma. När jag frågar vems mamma jag är, flinar hon och säger Nänä mamma.

Igår spelade både jag och Per golf, KM, så Signe var med farmor och farfar i Kilafors på Bonden på byn. Dom har det en gång per år, och då är det bland annat massa djur ute på orten, så Signe tyckte såklart att det var superkul!

Idag har Per spelat sista varvet på KM, herrarna går tre varv, och jag och Signe har gått en promenad i skogen, hoppat i vattenpölar och ätit blåbär. Det är en sak som är positivt med att bo granne med skogen! Det är bara att gå ut på tomten så har vi granskog och blåbär. Per kom tvåa på KM och jag vann ju, så det var en bra samboprestation!


Söta Klara

Klubbmästarn!

Jag är så sjukt trött nu så jag kommer bara att skriva ett riktigt kort inlägg. Det får bli mer imorgon.

Jag är klubbmästare! Jag klev upp halv sju i morse, spelade 36 hål och nu håller jag på att somna framför datorn. Per har redan sovit en bra stund på soffan.
Jag gick iaf 79, 84 (med en trippel på sista hålet...) från blå tee och vann med fyra slag. Riktigt bra gjort, med tanke på hur lite jag har spelat i år. Och framförallt på slutet då jag inte har spelat något alls. Det var riktigt roligt!

Har precis skickat efter kläder från HM. Signe ska få lite långärmade tröjor, ett par fodrade byxor och några mössor till vintern. Pappan och mamman fick ett par plagg var dom med!

Nu blir det en dusch, sedan sängen! Mina ögon svider!

Kolla in den här länken:
http://duramedfuturesrealtime.com/2009/RichmondRealTime.asp
Pillan spelade ett grymt varv igår och leder nu tävlingen! Heja Pillan!

Gröna tomater



Igår innan vi åkte till förskolan inspekterade Signe tomatplantorna. De är väldigt höga, men bara några få tomater. Som är gröna. De kommer ifrån frön som mamma sådde i våras, så de har vuxit på bra, men dessvärre lär tomaterna inte hinna bli röda. Ikväll när jag var ut och vattnade, innan det blev mörkt, var det 12 grader ute och luften andades höst. Redan!

Signe gillar Julibacken

Idag var Signe ute på förskolan. Jag sa hej då och var borta i ungefär 40 minuter. Hon brydde sig inte alls över att jag gick. Hon hade vart så gullig mot Åsa. Räckt handen mot henne när hon ville gå nånstans! Skönt att höra att hon verkar gilla sin fröken. Jag stod och kikade på dom genom skogen innan jag gick tillbaka. Det är mysigt att se att hon donar på utan mamma, och personalen är verkligen kanon! Idag var Signe helt ensam från sin avdelning, men imorgon kommer Engla att vara där. Engla hade pratat hela morgonen om Signe i förrgår! Gulligt.

Imorgon ska Signe vara med på frukt- och sångstunden vid halv tio, och på tisdag ska hon få testa att äta lunch där. På onsdagen slutade Åsa tidigt så vi väntar med att låta henne sova där till på torsdagen. Allt går så fort! Snart har vi avverkat en vecka och det är inte långt kvar tills jag börjar jobba!

Efter mellisen på eftermiddagen åkte vi till Dollarstore och köpte lite strumpor till Signe. Tycker deras strumpor är kanonbra! Iaf de som Signe använder. 3 par för 50:-, så vi köpte 6 par. Efter det åkte vi och storhandlade och sedan hem och träffa pappa som tävlade i Hofors idag. Det gick bra! Han ligger delad tvåa inför imorgon, så vi hoppas på ett minst lika bra resultat imorrn.

Jag har börjat märka Signes kläder nu. Man kan inte fatta att man har kommit så långt. 1,5 år liksom.

Nu ska jag ta och måla lite på vitrinskåpet... Det tar sin tid.


Alla vill bjuda Signe såklart!
En bild från Frankrike där de äter bananglass. Ett supertips! Dela bananerna på två, stick in ett grillspett (trä) och in i frysen!

Mammo

Signe satt och tittade på bilden med henne och farmor på bloggen ikväll. Och till slut kom det. Mammo. Javisst, farmor!

När mamma och pappa åkte hem i eftermiddag sa hon hej då Tzzzza, hej då mommo och hej då boffa. Men sen blev det inget mera boffa. Vi tränade ikväll och hon kom till mo mo mo, men sen blev det svårt :)

Titta Nänä batt (titta Signes mat) sa hon när vi åt middag!

Vi gör inget annat än ler när hon pratar på, det låter så gulligt!

Titta Mackapacka

Tredje dagen på inskolningen gick också bra! Vi går lugnt fram och var där en timme i dag med. Men efter ungefär 20 minuter sa vi hej då till Signe och gick in på en annan andelning. Hon gnällde lite och kom till min famn några gånger innan det gick bra.
Efter att vi hade gått hade hon snart konstaterat att mamma inte var där längre, sen var det inget mer med det. Hon hade skrattat och lekt när vi inte var där. Skönt att höra! Vi kör en timme imorgon med, förskoleläraren tyckte det var dumt att gå för fort fram även om det går jättebra för henne. Jag håller med, bra att ta det i lugn takt.

Jag har ju vart så mycket med henne under de 1,5 år som vi har vart hemma tillsammans så det känns ovant att inte veta exakt vad hon har för sig och hur hon reagerar på saker.

Efter förskolan kom mormor och morfar hit. Vi åkte på golfbanan och mamma stannade här med Signe. Jag har ju inte spelat sedan vi var iväg på lag-sm, och det är tre veckor sedan, men det gick jättebra! Tänkte att jag skulle vara med på KM som är i helgen, och då kan det vara bra att köra ett genrep innan.

När vi kom tillbaka åt vi mat som mamma hade lagat och sen har Signe badat. Hon har även fått ett till favoritprogram. Titta Mackapacka säger hon ibland, och då är det Drömmarnas Trädgård hon vill se (det finns en figur med där som heter Mackapacka). Eftersom vi inte har det på dvd visas det bara på tv vid halv sex på vardagarna. Det är svårt för henne att förstå att hon inte kan titta när hon vill.


Stora tjejen påväg till förskolan.

Treordsmening!

Signe sa en treordsmening idag. Flera gånger om. Titta pappa bil. Det är superkul när det bara bubblar ut massa nya ord!

Busfröken

Andra dagen på förskolan gick lika bra som igår. Eller andra dagen, vi var ju bara där en timme idag med. Signe lekte med sin inskolningsfröken och följde med henne utan problem. Det var tomt på småbarnsavdelningen idag så några barn från de andra avdelningarna var där och lekte. Signe gick fram till två av tjejerna och "matade" dom med vattenglaset. Klart dom skulle få smaka, både fröken, mamma, pappa och dockan hade ju fått!

Imorgon ska vi prova gå därifrån en stund. Åsa tyckte att vi kunde prova det en kort stund redan nu. Jag tror nog att hon kan komma att bli lite ledsen när hon förstår att hon ska vara där varje dag. Utan mamma och pappa. Nu tycker hon såklart att det är superskoj, ett nytt ställe med massa roliga leksaker. Vi får se hur det går framöver!

På eftermiddagen kom Pers föräldrar förbi. Vi var ute och Signe jagade såpbubblor. Det är kul!
Den här bilden på Signe är tagen den 12/7, men den har jag inte publicerat tidigare! Hon har ritat en teckning till mormor och sitter och bryter av kritorna. Somliga har riktigt roligt när dom är busiga...

Såpbubblor är kul!


Inskolningen

Natten blev som jag misstänkte. Jobbig. Tror att jag var upp fem gånger. Ibland måste jag även sitta kvar i hennes rum tills hon somnar. Jag hoppas det går bättre i natt. Per fick iaf sitta i hennes rum när hon skulle somna ikväll. Tidigare har hon gråtit efter mamma, så kanske det blir bättre i natt.

Idag har vi vart på första inskolningsdagen för Signe. Det gick hur bra som helst! Det var en tjej, Engla, som var kvar inne när Signe var där och hon visade Signe vart alla leksaker fanns. Signe blev alldeles lyrisk och ville prova leka med alla saker. Åsa, Signes inskolningsfröken, verkade hur trevlig och bra som helst och hon tyckte att Signe var väldigt framåt. Hon gick och lekte i ett rum medan jag och Per satt kvar i "matrummet". Hon klarade sig fint själv. Får se hur det går när det blir dags och lämna henne, nu visste hon ju iaf att vi var kvar.

Så länge Per är arbetslös så kommer Signe att vara 15-timmars barn. Dvs hon kommer att gå på förskolan 5 timmar om dagen, tre dagar i veckan.

Jag var ner på stan en sväng i eftermiddag. Ibland förstår jag mig inte på folk. Jag såg en ung mamma som gick med en hipp, liten, modern vagn där bebisen ligger framåtvänd. Vill man inte ha ögonkontakt med sin bebis? Efter alla studier som finns där det påvisas att det inte är speciellt bra att barn sitter i framåtvända vagnar under 1,5 år. Okej om de har blivit så stora att de kan sitta, men en liten bebis?
Sen såg jag en mormor/farmor som gick och sköt en vagn med en bebis i. Hon gick med en cigg i ena handen och sköt vagnen med den andra. Jisses!

Besiktade bilen också. Som varje gång får bilen mycket beröm. Toyota Carina är en riktigt bra bil enligt besiktningsmännen. Hon klarade sig såklart utan anmärkning.

Signe pratar nästan bara i tvåordsmeningar nu. Det är väldigt roligt att höra! Imorse när vi skulle till förskolan konstaterade hon att hon hade jiiiiis (jeans) på sig. Nänä jiiiiss, mamma jiiiiss, pappa jiiiiiss. Ja, hela familjen hade jeans!

Stora tjejen

Jag tror att Signe är påväg ur sin utvecklingsfas. I torsdags lärde hon sig massa nya ord (de nya färdigheterna brukar ploppa upp när den värsta klängperioden är över) och natten till igår sov hon kanonbra! Hon vaknade dessutom sent och var jätteglad från första start. Det var ett tag sedan hon var det, så det kändes härligt!

Jag hoppas bara att det inte blir ett bakslag nu när hon har sovit borta. Annars har det kunnat bli det när hon har gjort det förrut. Hon kommer säkert vara jättemammig idag, för så brukar det vara när hon kommer tillbaka efter att vi har lämnat bort henne. Vi får se.

Nya ord.

Tack för maten = tack batt

Hej då
har hon använt väldigt lite tidigare, men sedan i torsdags använder hon det flitigt. Hon säger också namnet på den som hon säger hej då till. Tex hej då pappa.

Hej hej säger hon också ofta nu.

Alla. Vi var på öppna förskolan i torsdags och jag sa att alla fick åka rutschkanan när Signe ville ha den för sig själv. Då sa hon alla och flinade många gånger när hon stod vid den.

Borta. Hon har sagt borta någon gång för länge sedan men inte använt det ordet något mer. Nu säger hon det alltid när något är borta.

Ett två tre = ett tå te Signe kan räkna till tre! I torsdags när hon skulle sova ligger hon och pratar för sig själv och jag tycker att hon säger ett, två tre rätt tydligt. Vi har räknat mycket till tre med henne men trodde inte att det kunde vara sant! Men jodå, hon räknade igen och igen. Jag har det på film, det är urgulligt och jag ska försöka komma ihåg att lägga in den.

Imorgon ska vi på Signes första inskolningsdag! Hon ska börja på förskolan och jag börjar jobba om två veckor! Gudars.

Trötthetsbakis

Jag känner mig bakis. Fast jag inte drack en droppe alkohol igår. Sedan man blev gravid har man inga problem att släppa loss och ha kul utan alkohol, så för mig finns det ingen anledning att dricka längre. Jag kan lika gärna dricka alkoholfritt. Kaaanske att jag blev en aning mer irriterad än alla andra som var full längst framme vid scen. Men bara kanske. Jag hade ärligt talat kunnat putta ner folk på marken, fulla människor som hoppar och dansar har ingen balans så det hade vart en lätt match, men jag valde att inte göra det. Jag hade vita tygskor som bevisar att många kände för att trampa mig på tårna.

Kvällen var iaf skittrevlig! Jag hade jättekul och coverbandet, Två backar läsk, som har blivit utsett till Sveriges bästa coverband var hur grymma som helst! Vi kom hem sent och somnade ännu senare. Därav bakiskänslan. Antar att Per känner sig ännu mer bakis, med tanke på att han drack igår.

Solen skiner ute och det är kanonväder! Vi ska så småningom göra oss i ordning för att åka och hämta gofisen våran!



Den här bilden är från i torsdags då vi var på golfbanan på kvällen. Per har tävlat mest hela veckan, i Rättvi och Gävle, så enda kvällen han var hemma var i torsdags. Då for vi på golfbanan och var med på Driving Competition. En tävling som går ut på att man ska slå så långt som möjligt, men ändå inte för snett, och man har tre bollar på sig. Per vann herrklassen på 285 meter! Jag kom tvåa bland damerna på 205 meter. Jag är nöjd med mina slag, jag har inte rört klubborna sedan Lag-SM och det är två veckor sedan.

På kvällen var det taco buffé som vi stannade och käkade av. Signe åt majs och gurka och var hur nöjd som helst!
Det blev rätt sent och hon somnade vid halv tio när vi hade kommit hem. Som tur var sov hon till klockan nio morgonen därpå, men då hade hon hunnit få två vällingflaskor också.

Bryggrock

Nu ska vi iväg på partaj! Bryggrock i Segersta, och vi ska umgås med våra kära vänner. Signe ska sova hos farmor och farfar inatt.

Trevlig kväll!



Den här fina tjejen ska jag få ha trevligt med ikväll!

Signes nya hus!


Otäcka sniglar

Det är dom här sniglarna som gör att Signe grimaserar så väldigt på den översta bilden några inlägg ner. Dom sniglarna såg hon och mormor när de var med på lag-SM resan för några veckor sedan. Fortfarande ryser Signe och rynkar på näsan när man pratar om dom sniglarna! Det är jätteroligt att se!
När de såg sniglarna frågade mamma om Signe skulle hämta morfar så att han också fick se. Signe satte fart nedför backen och in till stugan där pappa var. Hon pekade på honom, sedan på dörröppningen och så stack hon iväg igen! Haha Hon var nog fascinerad av dom också, även fast de var lite otäcka.

Hon förknippar den resan med sniglarna och att hon och mormor plockade blåbär, hallon och tittade på gräshoppor. För gör man något av de tre sistnämnda så säger hon alltid mommo.


Välling = livsviktigt

Mormor och Izzi har vart och hälsat på Signe i eftermiddag. Signe gillar verkligen Izzi, ja mormor med för den delen, men när jag sa att mormor skulle komma sken hon upp och sa Tzzzza!

På förmiddagen var vi bara hemma. Hälsade på hos fåren och hästarna. Signe gillar att mata hästarna och säger tack varje gång de tar något som hon ger dom. Jag litar inte fullt ut på dom, så jag är noga med att hålla i både gräset och Signes hand när hon ska mata.

Vi åt fiskpinnar, spenat och hemlagad mos till middag idag. Signe åt bara väldigt lite, sen ville hon inte ha mer. Försökte locka med en kall korv, men det slutade med att hon satt och pillade hål i korvbitarna. Ikväll när det var dags att göra kväller började hon be om välling. Antagligen för att hon var trött och framförallt hungrig. Jag såg då att vi bara hade vällingpulver så det skulle räcka till precis två flaskor. Signe sover jättedåligt om nätterna nu, drömmer, gråter och ropar på mamma. Hon ber också om välling på nätterna när hon vaknar till och inte kan somna om, så det har resulterat i två flaskor välling några nätter. Det såg alltså inte så ljust ut ikväll.

Efter att vi hade läst boken och hon druckit välling var det 80 ml kvar i flaskan. Hon ville inte ha mer. När hon inte kunde somna gnällde hon efter en stund om mer välling. Jag värmde på dom där 80 ml (jag var tvungen att spara i kylen utifall hon ville ha två gånger inatt med...) och hon drack upp det.
Efter en stund gnäller hon om mer välling. Jag såg att hon var väldigt trött, men sa till henne att jag går och fixar välling. Jag vågade inte ta den sista som hon kommer behöva inatt, för tro mig det gör hon, så jag tog grötpulver. Hon äter müsligröt, och havregryn funkar inte så bra i en flasknapp, så jag fick sila bort havregrynen. När jag är klar och har värmt grötvällingen har hon somnat... Men nu står den i kylen, efter andra silningen blev den drickbar, får se om vi måste använda den inatt! Och det stora frågan är ju såklart om hon kommer att dricka den...

Jag vet inte hur bra det är att ställa in en redan värmd vällingflaska i kylen, men hon dör nog inte av det iaf.

Kom nu mormor så åker vi!


När Izzi skulle åka hem ville Signe följa med. Nänä sa hon och pekade på sätet, när hon väl satt där ville hon stänga dörren och åka!

Tamron AF 70-300mm F/4-5,6 DI


Canon EF 50mm f/1.8 II

Bilder som är tagna med Canon EF 50mm f/1.8 II.


I´m in love!

Jag fick mina objektiv idag! Jag blev så exalterad att jag rev upp den stooora kartongen så fort vi hade parkerat bilen här hemma och började fota direkt! Superkul! Några timmar senare kom jag på att jag inte ens hade packat upp fotoväskan för att titta på hur den såg ut!

Det blev verkligen stor skillnad på bilderna mot för bilder tagna med kitobjektivet som följde med kameran när jag köpte den. Den blir så härligt suddiga bakgrunder när man fotar med det fasta 50 mm objektivet som går enda ner till bländare 1,8.

Jag tänkte måla ikväll men var tvungen att strunta i det när jag såg bilderna! För det var så himla kul att titta på dom, så jag var tvungen att blogga om dom idag. Finns risk för att det blir fler bilder imorgon och då är det svårt att gå tillbaka och fixa med gamla.

Jag är verkligen överlycklig över mina köp! Nu känner jag mig som en fotograf igen!

Tjusiga tjejer!

Förmiddagen har spenderats med de här härliga töserna!

Alma, Signe, Maja och Nattis!

Jag kommer att längta efter posten varje dag tills...

Jag har slagit på stort och beställt två nya objektiv till min kamera och en kameraväska! Jag fick massa pengar när jag fyllde år som fortfarande ligger här hemma. Självklart blir det lätt att jag tar lite där ifrån och använder till hushållet tex, fast det här är mina pengar som jag ska göra nåt roligt av! Därför skippade jag målningen igår och bara läste om massa objektiv och vilka som skulle passa mina behov.

Dessa två kommer inom en snar framtid hem till mig!
Canon EF 50mm f/1.8 II
Tamron AF 70-300mm F/4-5,6 DI

Plus en rätt stor väska från Lowepro. Summan på den nätta beställningen från
Fotokungen blev 3435:- Inga superdyra objektiv alltså, men jag tror det kommer att bli kanon! Funderade på ett tele från Sigma istället det från Tamron, men det skulle bli drygt 700:- dyrare. Vi får se om det var värt att snåla på det. Helt fraktfritt by the way.

Det kommer att bli lite dyrare innan det är färdigt, jag ska införskaffa UV filter till bägge objektiven också. Hellre köpa ett nytt filter för ett par hundra än ett helt nytt objektiv.

Jag längtar!

Fler tvåordsmeningar

Signe har börjat prata i mer tvåordsmeningar. Det är jättekul att höra hur hon testar att sätta ihop orden. Ofta blir det mamma, pappa eller Signe efter ett ord. Men idag använde hon även Titta. Titta napp, titta lala, titta mamma osv.

När hon vill titta på teletubbies säger hon: Titta lala, titta poe, titta nono! Hon har börjat lära sig säga Dipsi också, men det är fortfarande rätt svårt att få till.

Puss mamma och puss pappa används också flitigt. Något som vi såklart uppskattar väldigt mycket!

När vi åt glass ikväll sa hon självklart Glass pappa, glass mamma, glass signe!

Nu säger hon så mycket ord så jag slutar nog skriva ner fler nu. Det kommer för många så jag kommer iaf inte ihåg alla. Nu ska jag försöka komma ihåg nya meningar istället.

Växbo Kvarn



Här kommer lite bilder från när vi var med Klara och Helene till Växbo Kvarn och Trolldalen. Barnen hade kul med allt vatten man kan leka med. Det fanns också en del djur och Signe hade väldigt kul när hon jagade tuppen som sprang löst.
Efter leken käkade vi lunch på Växbo Krog. När Helene gick och frågade vad det var för dagens såg hon i förbifarten att en kycklingrätt kostade 115:- Så vi antog att dagens skulle vara billigare. När vi fick in menyn visade det sig att kycklingrätten var en förrätt! Så dagens gick lös på 129:- Något som var riktigt bra var att alla barn under 7 år äter gratis från en barnmeny om de är där med en vuxen som äter. Kanonbra! Nu äter ju inte Signe så mycket, men för Helene blev det nästan samma sak som att gå nånstans där Klara också får betala för maten.

Igår och idag har vi vart till golfbanan en sväng. Annars har vi bara vart hemma och tagit det lugnt. Jag har börjat måla vitrinskåpet. Det kommer att ta sin tid. Väldigt pilligt vid alla fönster! Inte alls som att måla en byrå med stora, släta ytor.

Nu är det dags att måla vidare.