1/11 - Baby Yoda!

Nu ni! Nu kommer jag att börja försöka lägga in lite bilder här på bloggen! Fast det vankas ju ett-årskalas och julafton snart, så vem vet hur mycket jag hinner med :) Inläggen kommer att börja med det datum varifrån bilderna är tagna. Mest för min egen skull såklart. Jag vill lätt kunna gå tillbaka utan att bli allt för förvirrad när jag hittar badbilder eller gula höstlöv i december månad!

Men här får ni i alla fall se världens sötaste lilla bebisYoda! Nora är urgullig i Signes gamla morgonrock! Signe har på sig en morgonrock efter morbror Johan! Våra fina nybadade tjejer!


Nora fyller 1 år!

Det är bara en månad kvar tills Nora fyller 1 år! 

Eftersom Nora har en storasyster finns det maaaassor av leksaker att ärva. Leksaker har vi massvis av. Leksaker och böcker. Även fast böcker såklart är väldigt bra och man kan kanske inte ha för mycket böcker. Här kommer en liten önskelista från Nora. Eller saker som hennes mamma tror att hon skulle bli glad av ;)




1 - Egen cd-spelare! Den här fina rosa kommer ifrån Elgiganten och kostar 399:-, den kan spela både skiva och band. Finns dock inte på Elgigantens butik här i Bollnäs, men man kan beställa den på deras
hemsida, fraktfritt!

2 - En dansande Telitubbiedocka! Jag såg två stycken på Torgboden härom veckan för 499:- (nedsatt pris...). På nätet verkar de inte gå att få tag på längre.

3 - Roliga, stora, byggklossar! De från Barbapapa finns att köpa på Blå Elefant, kostar 229:-, och de andra, minst lika fina, är ifrån Smultronbyn och kostar 199:-

4 - Olika väskor eller fina förvaringsaskar. Finns hur mycket som helst som är fint! Det här är bara ett urval ifrån Blå Elefant och från Favoritsaker.

5 - Matset. Signe har flera egna fina bestickset, men Nora har inget. Nog för att de kan dela såklart :) De här fina har funnits hos Blå Elefant men verkar vara slutsålda.

6 - Ett födelsedagståg kanske? Det finns många olika modeller från flera av hemsidorna här ovan. Denna är från Blå Elefant.

7 - Kubpussel! Vi har otroligt många knoppussel, så inga sådana alls behövs. Men vill man köpa ett pussel kan man satsa på en kubvariant. Nora älskar bondgårdsdjur och det här fina är ifrån Ekokul. Men det finns att få tag på lite varstans. (Lanka Kades produkter är rättvisemärkta av BAFTS (The British Association of Fair Trade Shops). Tillverkningen sker på Sri Lanka. Tillverkarna ges trygghet med ordentliga löner och bra arbetsförhållanden. Produkterna tillverkas av gummiträ. Man planterar på tidigare skövlade marker och är noga med återplanteringen.)

8 - En åkleksak i form av en ko med tillhörande klossar. Hon gillar som sagt bondgårdsdjur. Kostar 565:- hos Smultronbyn.

9 - Badleksaker! De badankor vi har nu får barnen inte leka med längre eftersom de säkert har massa otäcka gifter i sig. Tydligen så kan det bli sådant efter ett tag. Så alla former av badleksaker välkomnas. Finns på de allra flesta leksaksställen och kostar från 30:-

10 - Fingerfärg!

11 - De här otroligt läckra "sittpuffarna" finns att köpa på lite olika ställen. De här är ifrån Bluebox och kostar 375:- Så kanske en bulle eller en munk? Supersnygga tycker jag!


Att handla online är lämpligt! Så var inte rädd för det :)

Fraktkostnaderna för företagen jag har nämnt ovan varierar lite.
Se här:

Elgiganten - Fri Frakt.
Smultronbyn - 49:-
Ekokul - 0-50:- Beror alltså på hur stort och tungt paketet blir, men aldrig mer än 50:-
Blå Elefant - 59:-
Bluebox - 49:-
Favoritsaker - 49:-

Sedan kan det bli fraktfritt från vissa ställen om man beställer över en viss summa.

Nora gläds åt hösten - 20/10

Det är sånt här som jag inte hinner uppdatera bloggen med nu för tiden. Vackra, vackra Nora!

Den här bilden är ifrån den 20/10, jag och Nora cyklade iväg på en fotosession. Jag hade fotat så många andra barn under några veckor att jag inte hunnit med mina. Jag fick cravings efter att fota mina egna gopruppar!

Jag ska försöka "komma ikapp" med bloggen. Så småningom. För att jag vill det. För min egen skull. Och alla bilder som jag lägger in som egentligen borde ha publicerats i en annan månad kommer att få med sitt datum i Rubrikfältet. Bara för att jag lättare ska kunna gå tillbaka utan att bli helt förvirrad över sommarbilder som dyker upp i november. Just so you know.

Njut nu av den här fina skruttan!