Mys

Det gick lättare att lägga Signe idag. Puh vad skönt. Hoppas det fortsätter vara lugnt nu. Igår var samma visa som tidigare dagar den här veckan... Men nu kanske det börjar återgå till det normala.

Igår var vi och träffade de andra mammorna och deras tjejer från mammagruppen. Vi käkde lunch på krokanen. Blir att man tar upp väldigt mycket plats med fem barnvagnar... tur att de har mycket sittplatser. Det var trevligt iaf. Pratade lite om boken Växa och upptäcka världen, och de blev väldigt imponerad av allt man lär sig så jag skulle skicka efter en varsin till de med. Men när jag kikade på Adlibris så var de tillfälligt slut. Tänk vad många exemplar jag har sett till att de har sålt!

Idag var jag ner på vårmarknaden med Lena och Jossan. Var en usel marknad. En massa skit bara. Köpte en munk för 7:- Den var riktigt god iaf. Munkar från sånna stånd är för jäkla goa! Går inte att jämföra med de som man köper i butik. Vi gick inte runt där så länge utan gick och kikade i lite affärer och sen blev det lunch på krokanen idag igen. Är ju som sagt väldigt barnanpassat och bra där. Känner sig inte obekväm när man ammar där, och det är skönt. 

Pillan kom och hälsade på mig och Signe en sväng idag! Hon har kommit hem från USA för sommaren så det var kul att träffa henne! Hon fick se Signe från sin bästa sida, hon skrattade tills hon fick hicka, och även från lite sämre sidor. Hon var så trött så hon gnällde och skrek när jag skulle lägga henne i vagnen och det brukar hon ju inte göra så ofta.

Ikväll gav jag Signe gröt igen. Blev fjärde gången idag. (Inte fjärde gången för idag, utan fjärde gången totalt hon smakar gröt) De två första "tuggorna" grimaserade hon lite men sen gapade hon när jag kom med skeden! Jättekul! Så hon åt ganska mycket idag! Eller iaf det som de kallar smakportion på paketet, dvs 2 msk vatten och 1,5 msk pulver. Enligt bvc sköterskan så snackar vi teskedar när vi pratar smakportioner.

Hon är så härlig vår lilla goskrutt! Imorse vaknade Per före oss och gick upp en sväng. När han kom tillbaka till sängen låg Signe och sov på sidan så han la sig bakom hennes rygg och myste. Hon fortsatte sova en stund men när hon börjar vakna är hon så söt så man blir tårögd! När hon väl får upp ögonen och tittar på Per och han säger "godmorgon" skiner hon upp så härligt! Ja, hon är så bedårande vår lilla tjej. Helt fantastisk på alla sätt och vis. Man kan pussa ihjäl sig på hennes runda goa kinder!

Signes nya sätt att suga på fingrarna. Vrida handen bakåt och in med lillfingret.


Myser med Lena.


"Ehhh... ser det ut som att jag vill pussas eller?"


Sommar och sol

Det är så härligt med sommarvärme! Bara att sätta på Signe en hatt och lägga henne i vagnen. Inte hålla på med jackor, vantar eller overaller. Så skönt!

Igår sov hon väldigt hattigt på dagen. En timme hit, 40 min dit. Typ. Och sin kvällslur ville hon inte heller ta. Samma som i förrgår. Så vi lät henne va vaken. Och jättesvårt att få henne att komma till ro även igår. Hon vägrar ligga i vaggan. Man måste bära henne eller gunga henne i famnen tills hon näst intill sover, då kan man lägga ner henne. Så jag tog fram boken "växa och upptäcka världen" eftersom hennes nästa utvecklingssprång blir vid vecka 19. Jag tänkte förbereda mig lite. Jo med tjena! Då visade det sig att vid vecka 19 ungefär då är de redo för att ta in allt det nya, för då har de hållt på och bearbetat det ett tag redan. Från ca 15 veckors ålder. Signe blir 16 veckor på lördag!! Så inte undra på att hon är såhär. För vid varje måltid igår gnällde hon och skrek efteråt. Kändes inte som att hon ville äta alls. Nu vet jag ju att det beror på att allt omkring henne känns som ett kaos. Och då vill de bara bli burna.
Det står också att de ofta kollar efter mamma och pappa under den här perioden, så att de vet vart vi finns. Och Pers föräldrar tittade förbi en sväng på eftermiddagen och när Christina höll i henne kikade hon hela tiden vart jag var någonstans!
Det stod i boken att den här gnällperioden kunde hålla i sig ända upp till 5 veckor! Från 1 vecka till 5 veckor. Hon har vart svår att lägga ett tag nu, så detta kanske redan började förra veckan. Troligtvis. Jaja, skönt att veta vad det är och att det går över iaf.

Under de korta tider som Signe sov igår försökte jag sola lite, och när hon var vaken så låg vi under det nyinköpte parasollet. Dock så var det idiotiskt att köpa ett ljust parasoll eftersom solen ändå blir rätt stark när man tittar upp på det, och det blir ju jobbigt för Signes ögon. Så Per ska byta det idag till ett mörkblått istället. Synd, för det här var så somrigt och fint. Men själva grejen var ju att Signe skulle kunna ligga under det, så då får det bli ett mörkt istället.

Jag plockade rabarber och kokade rabarberkräm igår. Så härligt att bara kunna gå ut i trädgården och äta av det som finns! (Inte så mycket än såklart).
Jag trivs verkligen bra här ute. Men som idag vid 13 ska vi och fika med mammagruppen och de flesta andra kan ta vagnen och gå ner på stan, vi måste ju böka med bilen. Det är lite trist. Men jag bor hellre såhär än med grannarna vid husknuten.

Nu ska jag gå ut en sväng medan Signe sover. Sen ska vi som sagt åka på stan och äta lite lunch.



Prästens lilla kråka

Men vilket härligt väder det har vart idag! Och det ska fortsätta resten av veckan också. Så underbart!

Idag var jag och Signe på babysång för första gången. De två första gångerna blev inställd och förra veckan hade ju Signe feber. Men den här gången var det inget som ställde till det. Det var roligt! Framförallt när vi sjöng Prästens lilla kråka. Då sken Signe upp för den brukar vi sjunga hemma så hon kände nog igen den :)
Nästa vecka är det sista gången. Så det blev väldigt få gånger. Det var trist.

Efter sången åkte jag ner på stan. Kikade på Lindex för jag hade rabattkuponger som gick ut idag. Köpte ett par bikinibyxor (hittade ingen överdel som var bra) till mig och Signe fick ett set med byxa och t-shirt och en solhatt.
Såg i provhytten att jag såg förjävla risig ut i håret. Var längesen jag klippte mig och ännu längre sedan jag färgade...  Gick till en salong och hoppades på en drop in tid för Signe sov, men icke då. Så jag får väl fortsätta se ut som hej kom och hjälp mig.

Vi var till Rusta och köpte ett parasoll idag. Ett sånt ganska litet, 130 cm i diameter. Så imorgon kan jag lägga Signe på en filt under parasollet så kan vi vara ute även fast hon är vaken och solen skiner. Tycker det är lite otäckt med alla flygfän dock. Hade helst velat lagt henne i ett tält av myggnät eller nåt.

Imorse kl 8 fick vi besök. Det var Veronica som kom smygandes med ett paket. Hon hade tänkt lämna det på bron men såg att vi var vaken. Det var trevligt! Hon hade tagit med en kasse med kläder och skor som Signe får låna av Amelia också. Jättesnällt! Var kanonfina grejer. Vinteroverall bland annat.

Idag har mamma åkt till Rhodos med Ann för en veckas semester. Gud så skönt för henne! Var evigheter sen jag var utomlands. Pappa är ingen solkille så han är hemma. Han passade på att trycka i sig lite tårta här i eftermiddag...

Signe var jättebesvärlig att lägga ikväll. Hon var nog övertrött och skrek och gnällde om vart annat. Till slut satt jag och guppade upp och ner på sängen, studsade liksom, och det gjorde susen. Då slappnade hon av och slocknade.

Någon som vet hur länge man bör hålla på med smakportioner på tex gröt innan man kan ge vanliga portioner?


Signe i bilder













Som ni ser har vi provat med gröt för första gången idag! Det gick bra, så nu blir det fler smakportioner!

Tack för alla gratulationer!

Vad är det för dag? Är det en vanlig dag?

Mjo ganska vanlig. Förutom att jag fyller 24 år idag! Solen skiner ute och det är ju alltid härligt!

Per är hemma från jobbet nu. Varje dag ett tag framöver. Hans företag gick i konkurs för ett tag sen och de jobbade sista dagen i fredags. Som tur är har han garantilön ett tag framöver. Det är ju skönt att han är hemma under sommaren, bara vi vet att han får jobb sen. Jag är inte redo att börja jobba till hösten iaf! Usch och fy säger jag bara. Det här är ju livet!

I söndags var det min första Mors Dag. Hände väl inget speciellt. Vi var till golfbanan och spelade 10 hål. Hade med oss vagnen och det gick jättebra! Signe vaknade till på tvåan men somnade om igen och sov resten av tiden.
Per hittade ett snyggt rosa och svart grepp i shopen, så han greppade om en klubba till mig. Blev min mors dags present. På eftermiddagen var vi till Kilafors och käkade hos Pers föräldrar. Grillat. Gott! Sen kom mina föräldrar förbi en sväng när vi hade kommit hem.

Igår kom Frida Tranfeldt och hälsade på oss! Väldigt trevligt, för vi ses inte alls speciellt ofta. Hon hade med sig en present till Signe, en randig linnebody med korta ben. Jättesöt som hon kan ha i sommar!

Jag gjorde världens tårta igår kväll. Sex tårtbottnar! Jag ska ta en bild och lägga ut sen så får ni se, men jag håller på och laddar batterierna på kameran. Så det blir inga andra bilder heller. Men kanske senare idag om jag får tid. Finns massa nya på Signe :)

Har inte beställt nån kamera än iaf. Men jag känner att jag inte har någon panik, men snart så. Om det blir en canon så har de en kampanj som gör att man får tillbaka pengar om man handlar canongrejer fram till 30/6.
Magarna är mycket bättre på oss iaf. Skönt. För usch och fy för magont.

Nu ska jag äta frukost. På min födelesedag.

Jävla (rent ut sagt) magbakterier!

Det är väl tamefan. Igår kväll hade jag ont i magen igen. Kände mig illamående. När vi hade legat i sängen ett tag så var jag tvungen att springa in på toa för att kräkas. Så jävla drygt att må dåligt! Och hur kan det bara komma tillbaka?! Har Signe kastat tillbaka lite baciller på mig igen? Jag trodde det inte fungerade på det viset. Under natten började Per också känna att han hade ont i magen, men han åkte till jobbet iaf. Efter ett par timmar kom han tillbaka. Han har dock inte kräkts något. Men däremot verkar han ha fått feber ikväll. Jag hade riktigt ont i huvve imorse och trodde jag skulle tuppa av när jag gick ut en sväng med vagnen på förmiddagen, men annars har jag bara vart lite öm i magen. Kan det vara nåt vi ätit? Får man feber då?! Eller är det nå magbakterier kanske.

Nu ligger mina älsklingar och sover i sängen. Det var bökigt att få Signe att somna ikväll. Hon kunde inte slappna av riktigt. Så jag satt och vaggade henne i famnen, då la sig Per också i sängen och där somnade han. Det var för snart två timmar sen.
Signe vaknade till vid kvart över nio redan när hon tappade nappen och hon somnade inte om. Lillfisen kanske också känner av magen. Så jag la henne i vår säng så att hon fick amma. Hon slappnar nästan alltid av då och somnar om. När klockan var 21:32 hör jag introt till Berg flyttar in. Det var avsnittet med stort A idag! Det som jag väntat på hela säsongen. Martin Stenmarck. Fasiken! Missade dock bara de första fyra minutrarna så det var väl okej. Och Signe somnade ju om, det var ändå det viktigaste. Carina Berg är ju tokskön! Avslutade programmet med att raka av sig håret! Och det var tur att de var hemma hos Martin och Hanna, inte i nåt hus på landet som de flesta andra har vart.

Så idag blev det inte många knop kan jag säga. Men är man dålig så är man. Pers föräldrar kom förbi med en födelsedagspresent till mig. Ett bord och två stolar, utemöbler till framsidan. Jättefina! Passar perfekt till bänken!

Imorgon hoppas jag att vi mår bra. Vill inte ha mera ont i magen nu. Usch.

Ska försöka beställa en kamera också. Blir nog liknande utrustning som
Kaisa hade. Hon tar så fina biler på sina barn! Det vill jag också göra. Och jag har ju faktiskt kunskapen, saknar bara prylarna.

Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner med mina gofisar.

Glömsk

Glömde skriva att jag tvättade bilen i måndags. Kanonbra med en högtryckstvätt.
Sen vill jag också säga att jag tycker det är jättekul att ni kommenterar! Det glömde jag också att skriva i det förra inlägget. Och jag ska också bli bättre på att kommentera.

Medan Signe sov förra vändan gick jag ut och grävde lite runt rosbusken. Gjorde ju aldrig klart det sist pga den stora spindeln... Jag hällde dit lite myrr också. Jäkla myror. Det gillar jag inte heller. Förvånad? Så nu tänkte jag låta myrorna dö först och sedan hälla dit vatten och på med ny fräsch rosjord!

När Signe hade vaknat duschade jag. Går jättebra att duscha nu för tiden, för hon tycker att det är så roligt att ligga på skötbordet och kolla på! Tur vi har ett bra skötbord med höga raka kanter. Innan jag ställde mig i duschen ställde jag mig på vågen. Så här lite har jag inte vägt på väldigt länge. 57,5. Känns för lite med tanke på mina 1,72. Måste försöka äta lunch varje dag. Men jag tror att det beror på att mina muskler är puts väck också. Och muskler väger ju mer än fett. De få musklerna jag hade... Men ska jag vara ärlig så tycker jag inte att det är så mycket fett heller. Nä. Skärpning. Signe lär väl ska ammas ett tag till och jag vill inte väga mindre nu.

Nu sover lillskruttan igen och jag tänkte nog börja med maten strax.


Såhär arg kan jag bli ibland...


Sjukling

Lillfisen blev lite sjuk iaf. Trodde att hon skulle slippa men så blev inte fallet. I tisdags sov hon nästan fem timmar mitt på dagen, så redan där kunde man ju börja fundera. När hon hade vaknat och jag hade gett henne mat spydde hon upp allt och lite till. Jag skojar inte! Det var så mycket spya överallt, på mig, på henne, på soffan, på golvet, så jag var tvungen att duscha av mig! Men hon var så glad fastän hon hade kräkts upp en hel dags ranson. När hon åt lite senare tyckte jag att hon verkade lite för lugn mot för hur hon brukar kunna vara när hon äter. Och sedan när jag satte henne mot axeln för att rapa så la hon ner huvudet och låg helt stilla och kikade. Sa till Per att jag tyckte att hon verkade lite varm. Tog tempen lite senare och jodå, 38.5. Gav henne en alvdon och sen så somnade hon i min famn i soffan. Strax före två på natten vaknade hon och ville äta. Kollade tempen och då var den uppe i 39.5! Fick en ny alvedon och så tog jag av henne den kortärmade bodyn som hon hade fått sovit i pga febern. När jag gav henne nappen så log och lite försiktigt och somnade nästan direkt. Det brukar hon aldrig göra om vi har vart tvungen att byta blöja och stymla mitt på natten! Så hon var väl slut stackarn.
Febern gick iaf inte högre utan blev lägre under gårdagen, och igår kväll låg tempen på 38.1. Men däremot hade hon diarré hela dagen igår och även idag. Synd om den lilla gosen!
Pratade med Margit på BVC i morse som sa att diarré kunde hålla i sig i ett par veckor ibland! Jag hoppas det går över snart. Inge kul att hon ska vara dålig i magen. Men hon verkar inte ha ont iaf. Däremot så ser man hur hon trycker när hon ska få ur sig. Ja, usch. Hoppas hon blir bra snart!

Jag har inte gjort något speciellt den här veckan. Var iväg på golfträning i måndagskväll. Det är bra för Signe att hon får spendera lite tid med sin pappa på egen hand. Efter träningen kom mamma och pappa förbi en snabbis och lämnade en bänk som jag får som tidig födelsedagspresent. En som vi ska ha på vår lilla altan på framsidan. Jättefint blev det! Per fick en rejäl klyvyxa :)

I tisdags var jag ut på banan och tränade lite medan Signe sov i vagnen.

Igår städade jag. Signe skrattade så hon fick hicka igår igen :) Inte lika sammanhängade som första gången, men dock ett skratt! Jag höll i henne och lät henne flyga som ett plan mot Per som flinade mot henne. Det var skoj! Hon skrattade lite när vi var hemma hos mamma och pappa också när pappa busade med henne. Så härligt att höra!

Idag har jag pratat med Canons kundservice i 35 minuter. Angående fotoskrivaren som vi har. Det blev bättre iaf! Men fortfarande ljusar den till bilderna. Det gillar jag inte. Men jag får väl mörka de lite extra i photoshop innan jag skriver ut dom då. Orkar inte hålla på att skicka in den på service, det är troligen inget fel alls.

Sen så har jag bestämt mig för att köpa en systemkamera. Jag har vart inne på det flera gånger förrut men bestämt mig för att den som vi har duger. Men nu har jag snöat in på det igen och jag vill så gärna ha en! Jag har en vanlig systemkamera, en som inte är digital, men den har jag inte använt på flera år... Trist. Men det är ju så lämpligt med digitalt! Och foto är ju min stora hobby, och när jag inte längre jobbar med det så kan jag väl få fota härliga bilder på Signe istället!
Det som är lite trist är ju att det mesta beror på vilket sorts objektiv man har. Inte vilket kamera. Jag menar, skillnaden mellan Canon EOS 400D, Nikon D40x och Nikon D60 (de har jag kikat lite på) är ju typ obefintlig. Det som gör skillnad på bilderna är ju objektivet! Rekommenderar du någon? Skriv gärna en kommentar!

Nu ska jag dricka lite fruktsoppa och sedan gå ut en sväng innan gobiten vaknar. Eller baka kanske? Jag fyller ju år snart...


(Tagen med mobilen)

Ska Signe vinna mån tro?

image1516
Jag är med i
TUMADRE's tävling om ett valfritt plagg från PIXIEKIDS!
Där säljs märken som bl.a Nanoou,  Kik*Kid, Mini A Ture, H.J.O.R.T.H, Lucky Wang, Appaman...


Ointressant?

Har det blivit ointressant? Är det verkligen ingen som känner igen sig längre i det jag skriver? Spindelfobier, jobbiga vaccinationstillfällen, hemsk magsjuka, oändlig kärlek...? Ingen? Har inte fått en kommentar på evigheter. Nog för att jag skriver för min egen skull, men det är ju alltid roligt med kommentarer. Och jag vet ju att folk läser. Får kanske ändra stilen jag skriver på. Eller börja kommentera fler bloggar själv möjligen.

Stackars grannen har haft samma tvätt hängandes på torkvindan nästan hela veckan tror jag. Blir nog till att tvätta om den igen.

Idag tiggde vi till oss en middag i Kilafors hos Pers föräldrar. Signes farmor hade vart till Gävle igår och shoppat en jättesöt dress på Polarn och Pyret. Gulligt!

Per kom hem igår iaf. Men han hade fått legat och kört i 50 en lång bit pga snöandet. Usch. Jädra väder. Idag var det iaf bättre. Men kunde det ens vara sämre än igår?

Snart är det läggdags. Prinsessan har sovit i två timmar redan. Vi har ätit varma mackor och tittat på tv.
Innan jag lägger mig ska jag kommentera minst en blogg iaf.

Godnatt.

Kärleken är oändlig

Jag vet att jag har skrivit det förr men det tåls att skrivas igen och igen och igen. Det är otroligt hur starkt man älskar sitt barn. Jag känner så mycket kärlek till vår lilla krabat att det är obeskrivligt! Och hon är så fantastisk bedårande nu i den här åldern, 3 månader, att jag inte vill att hon blir äldre. Jag vill alltid kunna snusa på hennes härligt runda kinder! Härom dagen somnade hon i min famn i soffan. Det händer väldigt sällan nu för tiden. Men hon tyckte väl att det var så skönt att hon slappnade av till fullo och somnade. Så underbart! De första veckorna ville man så gärna lägga ner henne när hon hade somnat så att man kunde göra något annat. Nu är det så mysigt när hon väl vill ligga mot bröstet och bara gosa. Tiden går så sjukt fort! De utvecklas så snabbt under det första året att det borde vara olagligt. Snart är hon ingen bebis längre. Våran lilla gotjej!

I torsdags mådde jag riktigt jävla pyton. Åkte på magsjuka. Jag spydde, skiten rann och jag frös nå så fruktansvärt! Strax efter att Per kom hem från jobbet började jag kräkas och så fortsatte jag i nån timme till. Allt jag försökte få i mig, dvs vatten, coca cola och Verum Hälsofil, försvann lika snabbt. Usch. Det var riktigt hemskt. Jag låg i soffan med mössa, ulltröja, fårskinnstofflor och filt. Men jag frös ändå. Igår kände jag mig bara lite klen. Man blir ju helt tömd. Ansiktet var helt insjunket redan på torsdagskvällen. Så Per fick vara hemma och vara föräldraledig under fredagen. Vård Av Barn kunde man visst bara ta efter att barnet har blivit åtta månader. Signe verkade få lite turbulens i magen men inget värre än så. Hon ska ju vara imun i och med att jag ammar, men man vet ju aldrig.

Idag har jag och Signe var hos mina föräldrar. Per har vart i Kumla på årets första golftävling. Det gick sämre än sådär... Så jag skriver inget mer om det. Han är påväg hem nu förresten och åker genom dalarna. Han fick köra 60 km/h för att det är snö på vägen. Det är väl helt sjukt!! Det är 17:e maj idag! 17:e maj! Inte 17:e november...
Ja, iaf så var vi i röste. Jag, Signe och mamma for till E-Center när Signe hade vaknat efter förmiddagssömnen. Var på Barnens Hus, Lindex och Coop. Som vanligt gjorde mamma av med mycket mer pengar än mig när vi är iväg. Men på något väldigt konstigt sätt har jag alltid med mig mest saker hem... :) Min mamma är en jättebra mamma! Och en bra mormor också för den delen. Signe fick massa fina saker! 
Jag köpte svart myggnät till vagnen, solskydd till bilen, paraply till vagnen, nappbox och en bitleksak. Sen lyckades jag också få med mig hem följande: Leksaker till vagnen, Underlägg och matningsset med Tummen, tak till hammocken, en sommarbody till Signe och ett linne till mig!

Provade ge Signe flaska igår igen. Det gick jättebra. Så det var nog som jag trodde förra gången. Och så har hon fått provsitta sin barnstol! Hon trivs jättebra. Hon vill väldigt gärna sitta nu för tiden när man håller i henne. Inte ligga. Stortjejen.

Jag kommer inte orka skriva vad jag har gjort sedan sist jag skrev. Det har gått för många dagar. Signe blev iaf inte dålig av vaccinet. Klarade sig jättebra! Skönt det iaf!


Sitta, sitta, sitta


Titta på TV är också nåt jag gillar nu!

IDAG

Mätt och nöjd i en kundvagn på Coop


Ögonkontakt


Fina saker som Signe fick av mormor


Bitleksaken jag köpte


"Långjolm"

Glömde ju skriva att Signe vägdes och mättes också. 6275 gram och 63,5 cm lång. Så hon har börjat sakta ner lite, men kurvorna planar ju ut lite nu också. Hon ligger på ett sträck över mittenkuran på vikten och nästan två sträck över mittenkurvan på längden. Huvudomfånget var 40 cm och där ligger hon på mittenkurvan.

Kurvor hit och kurvor dit. Men ni med barn fattar kurvsnacket.

Ni missar väl inte DH ikväll?

Sprutor, ajaj...

Igår var jag och Signe hemma hela dagen. Jag satte potatis och frön i landet. Rädisor, Sallad och Ruccola. Sen rensade jag rabatten så nu kan jag sätta ner blommorna som mamma köpte till mig när vi var på Mobackes. Såg bara en spindel i landet och sedan en likadan i rabatten. Som dock återkom med jämna mellanrum... Men det gick ändå bra. Fast jag stod inte på knä och rensade. Då kommer jag lite väl nära... Så arbetsställningen är väl inte kanon kanske. Men än så länge får det duga.

Signe badade igår. Men gud så hon plaskade! Har aldrig plaskat sådär mycket tidigare. Det var roligt att se!

Idag har Signe vaccinerat sig. Fick två sprutor, en i vardera lår. Den ena är mot massa saker och ingår i vacccinationsprogrammet. Men den andra är en speciell mot Hjärnhinneinflammation och den ingår inte utan kostar 730:-. Och den ska också sprutas in i tre omgångar, som den andra, vilket innebär 730x3. Men det är det värt. Skulle vara fruktansvärt om hon skulle insjukna i det och så går det illa bara för att vi snålade. Nä, då får vi hellre snåla in på något annat.
Den första sprutan gick bra. Hon sa inte ett ljud. Bara sög i sig av sockerlösningen som jag fick ge henne medan Margit stack. Den andra däremot (som vi dessutom pröjsat 700 pix för!)... Aj aj aj. Den gör tydligen väldigt ont att få. Hon panikskrek verkligen. Vilket självfallet resulterade i att jag också började toklipa. Eller toklipa och toklipa, tårarna rann iaf. Men shit så jobbigt det var. Det skär verkligen i bröstet på en. Och Signe gråter ju aldrig sådär annars så man är inte van heller. Var sådär hon skrek när Per var ensam med henne. Jisses, jag skulle aldrig klara 20 minuter med sån där gråt! Gillar inte när sötfisen har ont.
Men efter en stund var allt bra och Signe log igen. Hoppas bara hon slipper feber.

Var väldigt nära att skratta idag. Hon tjöt verkligen av förtjusning när Per skojade med henne i eftermiddags. Men icke. Jag trodde hon skulle skratta varje dag efter första skrattet, men så vart det visst inte. Men hon låter för härligt när hon tjuter av lycka också :)

Nu ligger den lilla sötgrisen och sover lite. Blev lite sent... men förhoppningsvis vaknar hon snart så att det sängdags före nio. Per är på golfbanan, så jag känner mig lite ensam just nu.

Opps! Jag får väl bita i den? Det prasslar så härligt och smakar så gott!



Vet inte vad jag ska döpa inlägget till...

Imorrn är det måndag och jobb för Per. Trist. Det har vart en bra helg tycker jag iaf. Igår tog jag och Signe en promenad till golfbanan och sedan tog vi bilen hem. Det är lagomt, att gå ena sträckan bara. Det var ju så grymt fint väder!
Per skulle ut och spela så då kände jag att jag inte fick nån lust att vara duktig och hålla på i trädgården, så jag passade på att sola och läsa lite tidningar medans gotjejen sov i vagnen. Solen tog då jättemycket!
Vid fem tiden hade Per kommit hem och vi åkte till mina föräldrar i Röste och åt grillat. Gott! Johan var hemma i helgen och hade med sig kläder till Signe som han och Sara hade köpt. Så underbart söta! Två kit med varsin solhatt! Ja, de var verkligen jättesöta! Tack snälla ni.
Blev lite tokigt med sovningen för Signe, hon har ju somnat mellan åtta och nio väldigt länge nu och när vi kom hem vid tio vaknade hon. Det slutade med att jag la henne i våran säng kvart i tolv för att hon inte kunde komma till ro i vaggan. Bökigt om det ska bli så varje gång vi ska vara borta sent.

Idag var Per på banan till strax efter ett. Jag och Signe var vaken mellan kvart över sju och kvart i nio ungefär. Sen la jag henne i sängen igen och vi somnade efter en stund. Jag sov till kvart över elva och hon till kvart i tolv :) Man får sova länge ibland.
Pers föräldrar kom förbi och hjälpte till lite ute på gården. Bra att de kommer hit så att det blir lite fart på Per. Han skulle klippt gräset oavsett men sen hade han säkert kännt suget efter soffan och tvn... Men nu blev det lite mer gjort! Jag städade insidan för Marie, Erik och Adam kom och hälsade på vid halv fyra. Det var trevligt! Erik hade varken sett Signe eller huset. Signe fick jättesöta jeans och body från nalle puh och ett par gulliga strumpor! Tack!

Ikväll har Signe vart lite grinig. Har bara vart nöjd när man har hållt om henne. Tror hon kan ha haft lite ont i magen. Gungade henne till sömns i fotöljen före sju för hon var så trött. Sen när Per skulle lägga henne för natten grinade och skrek hon så fort han la henne i vaggan. Stackarn. Men jag gav henne lite mer mat och sen när jag skulle lägga henne vaggade jag henne istället så att hon slappnade av. Då gick det bra.

Kallare väder till veckan. Tråkigt. På tisdag ska vi vaccinera Signe. Usch och fy. Hoppas det går bra med sprutorna.

Sängdags nu. Per sover antagligen i soffan redan. Han har somnat där alla kvällar sedan lördagen förra helgen...

Signe 3 månader








Fobier

Idag är Signe tre månader! Otroligt vad fort tiden går. Kollade på Berg flyttar in nyss, hon var hos Gudrun Schyman. Och Gudrun hade filmat sin första förlossning som tydligen har visats som en dokumentärfilm. Iaf så fick man se en sekvens då man bara såg barnets huvud sticka ut. Och det kändes helt plötsligt så overkligt att jag också har haft ett huvud som har kommit ut den vägen. En hel bebiskropp! För det finns ju liksom inga bilder som visar det, så man vet inte hur det såg ut. Och därför känns det nog overkligt.

Imorse var jag ute före klockan nio och bytte lina på torkvindan, så jag invigde den idag. Sedan började jag gräva lite runt rosbusken men lyckades få syn på ett bamsespindel vilket gjorde att jag inte var lika entusiastisk  
längre... Det resulterade helt enkelt i att jag inte rensade färdigt runt busken. Så tråkigt att jag ska ha någon form av minifobi för spindlar. Och ormar. Och getingar. Och larver. Och andra krälande djur. Och... ja det finns säkert fler. Känns inte som att det är rätt grejer att ogilla när man bor i hus i skogen. Usch. Hoppas det går över med åldern. Skulle jag få syn på en orm här så skulle den kunna resulterar i att jag inte vågar ligga ute på hela sommaren. Och det vill jag inte ska hända!! Hypnos vore nåt kanske. Det kan ju bota fobier tror jag.

På eftermiddagen var vi på golfbanan. Våra tränare har kommit upp i helgen så idag filmades svingen och så jämförde vi med ifjol. Det var kul, för jag hade förbättrat nästan alla saker jag tränade på förra sommaren! Nu ska jag försöka få till det som fortfarande inte är bra.

Igår rensade jag landet och fyllde på med ny jord. Finade till alla kanter också. Så nu är det bara att börja så! Har potatis som jag ska sätta ner iaf. Spansk enligt påsen tydligen, men jag hoppas det funkar ändå. Var fullt med daggmaskar i landet. Men de känner jag inget obehag inför så det gjorde inget.

Blev inga tofflor på Lidl, de var ashårda. Köpte två böcker till Signe iaf. Jätteroliga! I den ena får man följa med Fjärilen Frida på upptäcksfärd i naturen. Maten på Mobackes var jättegod! Lilla K som har en restaurang där. Men riktigt mycket folk dock.

Igår kväll var jag till Elin på Tupperwareparty. Beställde två grejer. En knivslip, vilket vi verkligen är i behov av, och en burk som är till för vällingdosering. Baby Trio. Superbra om Signe tex ska sova borta, då kan jag ha doserat och klart i den där burken med tre olika fack liksom. Veronica hade den och hon tyckte att den var kanon. Kändes både kul och konstigt att komma hemifrån på egen hand. Men Signe sov när jag åkte och då brukar hon inte vakna, så det kändes bra.

Ikväll har jag och Signe badat tillsammans för första gången! Åh så mysigt det var!


Signes ursöta outfit när vi skulle på babysång. Byxorna och västen har hon fått av Lena!



Dåligt med sång

Det blev ingen sång idag. Så vi gick upp tidigt i onödan! Kom till Öppna Förskolan och där fick vi veta att det var inställt. Trist. Så jag och två mammor från min föräldragrupp tog en promenad med vagnarna istället. Signe var nog för trött för att sjunga iaf...

Var in på Dollar på vägen hem. Köpte jättesöta krokar till Signes rum! En stor träelefant och en gris. Mamma har köpt en med fyra krokar tidigare med samma djur, så dessa var ur samma serie. Dollar är en trevlig affär med massa billiga saker. Köpte tavlor med lika djur också, och strumpor till mig. Ska rensa ur lite gamla, de börjar bli riktigt slitna en del.

La Signe inne idag på eftermiddagen. Låg med henne en stund i våran säng och det resulterade i att jag somnade. Kände mig inte ett dug trött, men så fort jag lägger mig för att vila lite så känner jag hur slut jag faktiskt är! Sov i en timme, och sen fortsatte Signe att sova ytterligare en.

Mamma och Pappa var hit ikväll. Så vi fikade och pappa var tvungen att lasta ur veden som låg på släpvagnen för att han skulle ha den imorgon och Per var på golfbanan och hjälpte en jobbarkompis med svingen. Jag lastade ur lite ved också medan mamma gick runt med Signe. Hon sa inte ett enda ljud på hur länge som helst. Trivs så bra med att vara ute och kika!

Hon har blivit så himla duktig på kvällarna Signe! Hon lägger sig mellan 20-21 nångång och somnar oftast på några minuter bara. Flera kvällar som vi inte behöver gå in en endaste gång. Så himla härligt!

Imorgon ska jag till Lidl. Värst vad bra grejer dom har där varje vecka nu för tiden! Kollade aldrig ens i det bladet förr. Ska köpa tofflor för 60 spänn som jag kan ha i trädgården och kolla på barnböcker till Signe. Sedan ska jag och mamma till Mobackes och äta på deras nya lunchrestaurang, och köpa lite jord och sånt.

Glömde säga att jag såg en padda som höll på att para sig när jag var ute och gick häromdagen! Det var tre stycken mitt på vägen. En satt på den störstas rygg och den andre stackaren blev lämnad ensam kvar. Jag trodde det var ungar tills Per sa när jag kom hem att de troligen parade sig :) Så Elin, ni kan flytta till Granbo! Jonas har massa polare här!


166293-557
Signe äter på sin egen padda (groda)


Världens härligaste skratt!

Ikväll skrattade Signe för första gången!! Hon skrattade och jag grät, av lycka! För det var det vackraste jag någonsin har hört. Ett alldeles underbart lyckligt kluckande skratt! Jag ställde henne på skötbordet så att hon fick titta på sin nya mobil som jag hängde upp idag.
Hon kom med fåglarna i ansiktshöjd och flinade massa. Helt plötsligt började det klucka precis som ett skratt. Å jo visst var det ett skratt, gud så hon skrattade! Tyckte det var jätteroliga fåglar :) Det slutade med att hon fick hicka för att hon skrattade så mycket. Underbart!
Per var på golfbanan och tränade så han missade det... försökte med massa trix sen när han hade kommit hem, men det hjälpte inte. Hon hade skrattat färdigt för idag.



Vi har gått med i Goboken. Så att Signe kunde få en spegel att titta i när hon ligger på magen. Tror att jag ska gå ur nu direkt. Jag kan hellre köpa de böcker jag vill ha istället för att få paket varje månad av dom. Men det var ett bra välkomstpaket som inte kostade en krona!
Signe har vänt sig från ryggläge till sidan själv nu! Jag har hjälp henne genom att låta henne hålla i mitt finger tidigare och dragit lite, men nu klarar hon det alldeles själv! Det är så roligt när det händer grejer hela tiden!

Igår krattade jag klart framsidan, så nu är det nästan inget kvar att kratta. Skönt. Pers föräldrar kom förbi på kvällen. De hade vart snälla och köpt en skottkärra till oss. De kom precis när vi skulle äta så Christina tog med sig Signe ut i bärselen där hon somnade nöjt efter ett tag. Bärselen är verkligen kanon! Per och Janne kapade lite ved.

Imorgon ska jag och Signe på babysång. Klockan 9.30 redan. Herregud. Då har vi knappt hunnit upp! Usch. Jaja, det blir nog bra bara vi kommer dit.

Skriver under pauserna i Desperate Housewifes. Ser ur att vara säsongsavslutning med tanke på handlingen. Ska passa på att ta lite Yoghurt innan det sätter igång igen.





Husägarsysslor

När man bor i hus finns det massa saker att sysselsätta sig med. Alltid finns det nåt att göra. Idag har jag oljat in våra utemöbler och ställt de på altan. Sedan började jag rensa lite ogräs i den enda rabatt vi har, men ganska snart lyckades jag räfsa upp värsta stora spindeln så det blev inte så mycket mer gjort. Som tur är vaknade Signe så jag kunde skylla på det och gå in och mata henne...
Pers föräldrar var förbi och Christina var snäll och smörjde våra skinnfotöljer så att de inte knarrar när man sätter sig i dom. Och så smörjde hon in lädret så att de inte skulle se så torr ut.

Signe är 12 veckor idag. De går igenom ett utvecklingssprång då och det märks! Precis som det står i boken Växa och upptäcka världen. Signe har i någon dag gnällt massa medan hon äter, hon pratar inte alls lika mycket som tidigare och så sover hon inte lika långa stunder på dagen som hon brukar. Hon verkar ganska lättväckt. Och det är några av de tecken som bebisarna kan visa vid fasen de går igenom vid 12 veckor. Tur att jag hade den där boken så att jag vet det, annars hade man undrat vad som var fel! Nu vet jag att det är en del i hennes sätt att bearbeta allt det nya hon tar in. Det där med sömnen kan ju bero på hennes ålder också, hon kanske inte behöver sova 3 timmar i sträck på dagen längre... Men hon blir fortfarande trött efter att hon har vart vaken mellan 1,5-2 timmar.
Hon sover då fortfarande bra på natten, somnar tidigt och sover länge! Men hon äter fortfarande. Det gör inget för mig om vi får sova till framåt nio. Annars kan nattsömnen störas för vissa av de här utvecklingssprången.
Vi provade ge henne flaska igår. Hon vägrade ta den! Bara grinade. Provade idag också, men samma sak igen. Ville inte alls äta ur flaskan utan hon bara grät och ville ha tutte. Och när de går igenom utvecklingen vid 12 veckor så är det viktigt för de att allt är som vanligt, de vill inte prova massa nya grejer. Så det kanske beror på det. Hoppas.
Får prova igen lite längre fram.

Igår spolade vi av altan med högtryckstvätten och idag spolade Per av altantaket och tvättade bilen med den. Mycket bra köp.

Vi var till golfbanan och käkade igår. Sen var vi till Pers föräldrar och hälsade på en sväng och när vi kom hem kom mina föräldrar och hälsade på.
Åkte till Kilafors igen för att köpa pizza... Smockade i mig en Garlic Lovers och var rädd för att Signe skulle få magknip. Men det verkade inte som det iaf. Tur.

Nu har Signe sovit sedan 20 och Per har sovit i en timme i soffan. Nu ska jag nog lägga mig... Skulle kunna sitta och slösurfa men då kan det bli så sent så det är lika bra att slå av datorn och lägga sig istället.
Jag ska så småningom måla om Signes rum och jag surfar runt och kikar på barnrum för att se hur folk har det. Det tycker jag är kul, att kolla på bilder på folks hem!

Godnatt. Sov gott. Dröm sött.

image551
Tröttmössan sussar sött. Från början av april.



 


Sötfisen

Den här söta outfiten hade Signe på sig igår innan vi bytte om till lite varmare kläder. Kläderna har hon fått av Ida, Anders och Izak :)
Sockorna som alla tycker är jättesöta är stickade av min mormor som jag hade som bebis.


image550

Majkase

Måste börja med att säga att det var en väldigt liten kase i Segersta, framförallt om man tänker på hur mycket folk som var där och tittade! Verkar som att de inte har nåt skräp att röja undan Segerstaborna. Eller så var det många som oss. Som var ditresta och har sponsrat nån annan kase med ris. Men det tror jag inte.

Vi var och grillade hos Tomas och Veronica först. Det var väldigt trevligt! Sen gick vi och kollade på kasen och fyrverkerier och sen åkte jag och Per till Acktjära och kollade på kasen. Dit kom vi precis när fyrverkerierna var färdiga vid 22 tiden. Käkade en korv och pratade lite med de få personer som var kvar. Alla drog när raketerna var avfyrade och vi kom som sagt precis när de avfyrade de sista.

Signe somnade kanske strax efter halv tolv i vaggan och vaknade upp första gången vid halv sex. Men innan jag hann kolla på klockan så gav jag henne nappen. Jag tyckte det kändes som att det var för tidigt för mat... sen insåg jag att hon kanske ville äta. Men hon tog nöjt nappen och fortsatte sova. En timme senare vaknade hon igen och fick mat. Sen vart det blöjbyte... Å då trodde jag att det var kört och att vi skulle vara tvungna att kliva upp. Men jag gav henne nappen och en snuttefilt och hon låg och funderade ett tag innan hon somnade om och sov till HALV ELVA! Helt sjukt. Jag klev upp tio. Hon brukar alltid vara så glad på morgonen och ligga och prata, men nu när hon vaknade kom surläppen och sen lite skrik. Hon hade inte tid med nå småprat utan det var frukost som gällde!

Idag har vi vart och hälsat på Anna, Staffan och Sigrid. Fattar inte att Signe kommer att utvecklas så mycket på så kort tid! Sigrid är snart 7 månader och hon känns så mycket äldre än Signe. Men det går väl fort. Tycker det händer nåt nytt varje dag nu! Nu kan hon föra leksaker till munnen och man ser verkligen hur hon kämpar för att fånga de när man håller upp något framför henne. Så roligt!

Signe fick ett paket på posten igår. Det var ifrån Hannes i Sala! En jättesöt filt med härliga djur från Lindex och så två par fina strumpor! Det är så skoj med paket i brevlådan :)