Härligt vinterväder!

Igår eftermiddag kom Johan och Sara förbi en sväng. De lämnade Springsteen biljetter och två bodysar som jag hade bett dom köpa på HM. De hade också köpt en bok till Signe. Snark! De tyckte att Signe skulle få veta hur morbror låter... Den är iaf hur gullig som helst!

Vid 19 kom jag till Strandrestaurangen, där mammorna skulle käka. Vi satt där i 3,5 timme! Det var både trevligt och riktigt roligt, men roligast hade nog alla runt omkring som fick höra diverse detaljer om hur en förlossning kan gå till. Eller fem förlossningar för den delen. Vi lyckades prata massa annat också, som inte har med barn att göra, och det var trevligt!

Idag har det vart världens kanonväder. Jag och Signe var påväg till Alfta på innebandymatch, för Per hade kollat upp så att det verkligen var på lördagen dammatchen var, när jag hörde av mig till Elin för att kolla om hon skulle dit. Det var tur. Matchen är imorgon. Vi åkte ner på stan och bytte mitt underställ istället och så passade vi på att mäta Signes fot på skoaffärn. Den var 12 cm och hennes vinterskor mättes till drygt 14. Så de var perfekta! Skönt att få det bekräftat.
Sen åkte vi hem igen, för att ta en sparktur i solen! Nu har vi superföre på vägen igen! Såg att det stod årtalet 1945 i sparklådan. Så Signe far runt i en 64 år gammal låda. Det är inte illa det inte!

Per har spelat match idag. Säsongens sista. Skönt att det är slut på innebandyn. Nu lägger Per klubban på hyllan. De vann för övrigt matchen med 28-4 tror jag. Per gjorde 12 av de 28 målen. Kul match.

Ikväll kollade vi på Melodifestivalen såklart! Men det vore kul om Christer Björkman kunde skita i mångfaldet och bara köra på bra låtar nästa år. Jag vet, smaken är som baken, men tänk så mycket bra bidrag som inte får chansen bara för att det ska vara variation. Är det kul att de där Piloterna med Johan Becker i spetsen har tagit tre gamla låtar och slagit ihop till en ny? De borde bli diskad! En textrad var direkt hämtad ur Eye of the tiger och melodin påminde allt för väl om flera andra låtar. Nu längtar jag till Globen för att se H.E.A.T eller Måns hämta hem den där fågeln. Vore kul att skicka ett hårdrocksband. Det konceptet har ju gått hem förrut, och hårdockare finns det ju världen (europa)  över.

Ikväll när jag diskade efter middagen satt Per och Signe och lekte med dockan och dockvagnen. Men så söt hon är när hon plockar i och ur täcket ur vagnen, om och om igen. Och sen lägger hon sig och myser med Per en stund innan de fortsätter leka med dockan :) Ja, Per är ganska söt han med.

Nu ska jag sova. Per, han sover redan på soffan. Det är inte ovanligt.


Ibland blir man arg när man måste sitta still i sparklådan

Signe lär sig nya saker

Har skapat en ny kategori. Signe lär sig nya saker. Från 1 år och framåt. Nu är det ju slut på månadsuppdateringarna, så för att vi (jag) lätt ska kunna gå tillbaka och se när Signe lärde sig vad har jag skapat den här kategorin.

I Max Boll, en av Signes favoritböcker, finns det tre sidor som handlar om när katten kommer och får syn på bollen. Till slut tar katten bollen och i boken står det Dumma Katten. Jag brukar då även säga ajaj och hytta med fingret. Det är något som Signe har tagit åt sig och så fort vi kommer in på den sidan börjar hon hytta med fingret och låta gnälligt. Precis som jag gör :) Hon är så söt när hon gör så! Igår slog hon på vitrinskåpet så jag sa ajaj och lyfte fingret, då svarade hon med att lyfta sitt finger och "gräla" på mig!

Hon kittlar sig själv och säger ililili (kill kill kill) med ljus röst. Hon kittlar även dockan och mamma om man ber henne göra det.

Hon lärde sig idag hur hönan låter. Kakakaka. Är ju väldigt likt kaka så det var nog inte så svårt för henne att anamma. Hon är en riktigt pratkvarn och försöker sig på att säga alla möjliga ord. Man ser hur hon studerar våra munnar när vi pratar med henne, innan hon själv försöker.

Ett nytt ord som hon lärt sig säga är leka. Men som det mesta med hennes ord så låter det som att även det börjar med bokstaven G.

Hon har lärt sig att gapa när man ber henne gapa. Jag provade det vid tandborstningen ikväll, men då stängdes munnen lika fort igen...


Kan Signe gapa?

Rasta hunden


Idag var Signe ute och gick med sin hund.




Pappa är lätt att säga. Förstår ni att jag blir trött i öronen efter ett tag?
Nu syftar jag inte på att hon säger pappa...

Glömsk

Det känns som att det blir den där mattan. Den gröna från IKEA. Signe har ju grönt i tapeten, på de tre tygtavlorna jag gjorde, sänglampornas sladdar och i fönstret står en låtsasblomma i rosa och grönt. Tror det kan bli kanon! Skönt att bryta av allt rosa också. Men det är ju inte bara att dra till Ikea, vi har ju 10 mil till närmsta. Men jag och mamma tänkte fara dit nåt tag framöver.

Idag tog jag och Signe en pulkatur efter lunch i det härliga vädret. Solen har börjat värma lite nu. När Signe sov på förmiddagen gjorde jag ren fönsterluckan och de små bredvid på kaminen. Tror aldrig de har vart så fina. Per tycker inte att vi ska elda i den på flera år nu. Så fin blev den. Får väl helt enkelt göra ren den igen inför sommaren.

Nu tänker jag skriva en sak som jag har tänkt skriva i flera veckor. Men jag glömmer det varje gång! Jag och Per ska på Bruce Springsteen i sommar! Johan, min bror, lyckades få fatt i väldigt många biljetter till den extra insatta konserten på söndagen, så då köpte vi två stycken! Kommer bli hur kul som helst. Lyssnade mycket på Springsteen tidigare, men nu lyssnar jag inte på nån annan musik än Imse Vimse Spindel och Hjulen På Bussen. Typ.

Nu är det dags att väcka Signe, så att hon inte sover för länge. Brorsan och Sara är påväg hem från Stockholm så de ska svänga in hit också. Blir kul att ses! 

Vid 19 ikväll ska jag iväg och käka på Strandrestaurangen. Mammorna i min grupp tänkte hitta på nåt utan barn en gång. Blir trevligt att komma ut och käka god mat!


Ny matta?

Jag gillar rosa och grönt ihop. Jag har försökt mig på ett fotomontage som jag medger blev sådär. Sämre än sådär. Jag tror iaf att den här gröna mattan från IKEA kan bli riktigt fin i Signes rum.
Jag har tröttnat på den mattan hon har. ALLT fastnar i den. Ska man få den riktigt ren ska den dammsugas, noppas och rollas. Det orkar man ju knappast... Och ändå är det hundhår kvar i den. De där hundhåren måste man plocka med pincett om de ska bort!
Eftersom det är mamma och pappas hund är det kanske inte mer än rätt att de får köpa en ny matta till Signe? :)

Fotade bilden nu ikväll, så alla färger är ju lite klarare i verkligen. Som det är nu ser mattan ut att vara i neon jämfört med Signes prylar.

Vad tror ni? Är inte rosa och grönt ett vinnande koncept? Eller är jag ute och cyklar...

Barnfria natten

Inatt fick jag sova hela natten. Jag vaknade till när Per åkte till jobbet strax efter sju och sedan sov jag vidare till kvart över nio. Himla skönt! Låg kvar i sängen i en kvart också! Det var länge sen man fick ligga och dra sig...

Dammsög huset och torkade lite. Microfiberdukar måste vara det bästa städhjälpmedlet någonsin! Så himla lämpligt att torka med. Hade kunnat städa mer, torka lite golv och plocka undan överallt. Men jag kände inte för att städa hela dagen när jag var barnfri. Varför ska jag göra det? Så jag åkte ner på stan och kikade lite. Köpte en pärm till 2009 års räkningar som nu är insatta. Däremot har jag börjat sortera lite bättre nu än innan. Tidigare sparde jag allt vi betalade. Men varför ska jag spara en räkning från Fuji tex? Jag tycker det är lämpligt att kunna gå tillbaka och kika på hur mycket elräkningar vi har haft, men att veta att vi betalade 70:- på att framkalla foton känns inte lika viktigt.
Jag köpte även ett underställ till mig, som jag nog måste byta. Var väldigt stort från knäna och neråt. Ett par tights till Signe och så hämtade jag ut paketet med den bärbara dvd-spelaren som vi har beställt. 16:- fick jag betala för den och för två filmer. Kanon!

Jag åkte till röste och hämtade hem Signe. Det hade gått bra, men hon ville varken dricka välling eller sova igår kväll. Strax före nio somnade hon efter gröt. Hon ville helst busa och leka och hade väl lite svårt att komma till ro. När hon vaknade på natten drack hon bara en liten slurk välling. Hon märkte väl av att hon inte sov hemma med mamma och pappa.

Eftermiddagen gick inte omärkt förbi. Signe hade först svårt att somna fastän hon var trött och sov lite för kort. Det resulterade i att hon var grinig när hon vaknade. Hon var väldigt mammig, säkert för att hon har vart borta från mig, och gnällde och hade svårt att äta. Så det var nog lite omtumlande att sova borta. Hon är ju så stor nu att hon märker av förändringarna på ett annat sätt. Hon drack iaf vällingen och somnade lätt i sin säng ikväll efter ett bad, det var skönt.


Signes nya tights!

Det ska låta

Idag har jag och Signe vart på öppna förskolan. Vi åkte direkt när Signe hade vaknat, så började vi med att käka lunch. Det gick helt okej även om det inte är optimalt. Massa barn som springer runt och leker, det är klart att Signe vill leka också. När hon hade ätit satte hon fart mot lekrummet direkt. Jag kom efter henne eftersom vi var tvugna att byta blöja men hon skrattade och sprang mot leksakerna. Hon blir så lycklig av att komma ut och träffa folk och se andra barn. Jag tror verkligen att det är jättebra träning inför förskolan att spendera tid på öppna. De lär sig dela på leksaker och kommunicera med andra barn och vuxna. Signe sticker ifrån mig direkt nu, struntar i vart jag är. Så det kommer nog gå ganska bra att lämna henne på förskolan, när det är dags för det.

På morgonen innan Signe skulle sova var hon väldigt skrikig. Inte ledsen utan bestämd. Hon kan inte prata i normalt tonläge när hon vill att man ska göra något. Då är det som att hon tänker "nu eller aldrig" och så skriker hon däää och pekar på en bok. För böcker är verkligen det som gäller nu. Ska nog åka på Biblan nån dag. Hon lär ju bli alldeles salig av alla böcker. Fast där ska man ju vara rätt tyst...

Så hon är rätt intensiv stundvis. Det känns i huvudet. Imorgon eftermiddag åker jag med henne till hennes mormor och morfar och det känns skönt. Jag är inte den som vill lämna bort Signe i onödan. Jag tycker helst att jag ska ha en anledning till att ha barnvakt, men den här gången känns det skönt. Hon är som sagt väldigt intensiv nu, iaf när hon är med mig.

När Signe är hos mormor och morfar tänkte jag:
- Handla mat
- Ta sovmorgon
- Städa
- Kika på bokrean (jag beställde tre böcker från
Adlibris bokrea idag också, och jag måste slå ett slag för internetbokhandeln! Signe älskar sin bok, Ingrid ska sova. Nu finns Ingrid vill bada på bokrean. Ordinarie pris på Åhlens är 123:- Ordinarie pris på Adlibris är 78:- Det är ju helt sjukt! Och på Adlibris betalar man ingen frakt eller fakturakostnad! Och det finns ingen minimigräns. Reapriset är detsamma, 49:-).
- Titta i övriga affärer

Ja, det ska bli skönt att få lite tid själv.

Bra att Per Elofsson fick vara kvar i Mästarnas Mästare. Det vore orättvisst om han åkte ut redan, han har ju vunnit de flesta tävlingarna. Jag blir imponerad av Malin Moström. Själv hade jag nog inte kunnat få den där tunga bollen 15 meter upp i backen ens.


Gacka, da!

Idag har jag och Signe bara vart hemma. Min lillebror Anton och hans sambo Jessika kom förbi och grattade Signe i efterskott. Hon fick en bok och ett pussel! Vi fikade lite och Signe lekte ge-och-ta-leken med Anton... Tat (tack) säger hon och ger saken till personen, sedan säger hon tat och tar tillbaka den :) Så fortsätter det i en evighet.

Hon har vart rätt gnällig annars idag. Så fort hon vill något säger hon Dää på ett skrikigt sätt. Jag säger varje gång till henne att man inte behöver skrika utan att man ska fråga snällt. Undrar när hon förstår vad jag menar... Är rätt jobbigt att höra det där skrikande läget. Hon tycker nog att det är tråkigt att bara vara med mig. Imorrn ska vi ner på öppna förskolan efter lunch. Då får hon leka lite med andra iaf. Och på onsdag ska hon sova hos mormor och morfar. De tycker det var längesen hon sov där, så hon får väl göra det då. Kan vara skönt för mig att få sova hemma utan Signe en natt. Sovmorgon med en hel natts sömn låter faktiskt rätt härligt.

Signe har börjat säga macka. Hon har nog gjort det förrut också men nu säger hon det ofta. Frågar man om hon vill ha macka svarar hon gacka och sätter fart mot köket. Imorse sa hon gacka utan att jag hade frågat, så jag frågade om hon ville ha macka och gröt och då sa hon da. Hon säger Da när hon vill något, så det är väl ja antar jag.

När man leker tittut leken med henne sätter hon händerna på sidan av huvudet, typ över öronen istället för över ögonen. Så söt!

Nu ska jag hänga en tvätt sen är det sängen som gäller.


Signe gick och la sig i myshörnan med ett sugrör i handen och lyssnade på sin skiva

Melodifestivalen i Leksand

Kvart i nio i lördags morse kom vi iväg. Jag, Elin, Linnea och Jossan. Lena kom direkt med tåget från stockholm och de andra hade åkt redan på fredagen.

Leksand är ju verkligen ingen shoppingstad. Tur var väl det, eftersom jag ändå inte hade några pengar att shoppa upp. Jag har vart i Leksand två gånger innan, på golftävling. Men det enda man ser då är golfbanan och troligen nån pizzeria...

De har inte så värst med hotell i Leksand heller, så vi fick bo i Insjön. Nästan en mil utanför. Där har de ett litet shoppingställe faktiskt (!) men bland annat Clas Ohlson. Det är inge butiker såsom HM, Lindex eller Din Sko, men däremot hade de Lager 70. Jag köpte ett par adidasskor till Signe för 100 kronor, istället för 400. Till mig själv köpte jag tubsockor. 10 st för 59:- Jag har inga tubsockor, och har inte ägt på säkert över 10 år. Men jag är rätt frössen av mig, och då kan det vara skönare med lite tjockare strumpor i skorna ibland.

På hotellet fixade vi oss i ordning och sedan åt vi tvårätters middag i restaurangen där. Innan taxin kom satt vi på ett av rummen och sjöng schlager och drack rosa alkoholhaltig dryck.

Väl framme på Arenan gjorde vi som väntat succé. Vi sjöng och tjoade och alla älskade oss. Typ. Några gjorde det iaf. Sen fanns det säkert de som tittade snett och tyckte vi var ett gäng sopor som borde hålla tyst också. Men då sjöng vi Avundsjuk med Nanne istället :)

Efter att ha fotats i Telias monter, intervjuats hos P4, sjungit SingStar hos Eon och poserat inför en mängd anonyma kameror intog vi våra platser. Det var bra platser, men vi måste ha platser på parketter för att synas. Så är det bara. Vi satt nu bakom tvskärmarna där teknikerna arbetar och där vill ingen kamera filma.
Låtarna var väldigt mycket bättre live än de 1-minuters snuttar jag hade hört på internet på fredagen. Tur det. Upplevelsen var kanon! Så himla roligt har vi haft!

När allt var slut haffade SVT oss, men som jag nämnde tidigare fick de tyvärr inte plats med oss på gävledala sändningen igår.

När vi hade fått på oss jackorna var det en gubbe som sa "Heja Bollnäs!" och flinade. Så nog gjorde vi intryck iaf, eller så är det svårt att glömma tio skräniga brudar med rosa peruker, oavsett om man vill eller inte.

Partyanimals som vi är tog vi taxin raka vägen hem till hotellet. Haha Jag och tre brudar till iaf. De övriga sex tröck en pizza först innan det var sängen som gällde.

Jag fick en dejt med Danny kan jag meddela! Även om det var tidigt på morgontimmarna och jag var ensam när jag vaknade så var det trevligt! Jag hade föredragit lite småmys med Måns, men som schlagerböna är man inte särskillt kräsen när det kommer till att snicksnacka lite med Melodifestivalsnubbar!

Vill du läsa om och se hur vi såg i Gävle för två år sedan?
Kika
här, här och här.



Det är artisterna och vi!

http://www.gylleneskor.se/gallerier/efter-finalen-i-leksand-2009

Googla på Schlagerbönor vettja!

Det skulle vara kul att veta på hur många kameror som Bollnäs Schlagerbönor finns! Det var fotografer och helt vanliga människor som fotade. Folk kom fram och frågade om de fick ta bilder på oss! Det filmades och fotades till höger och vänster. Lite läskigt, att inte veta vart vi kan dyka upp i framtiden! P4 såg oss långan väg (inte så konstigt kanske då vi ringlade oss likt en chockrosa orm och sjöng en hejarramsa som troligen hördes till Globen) och ropade från scen: "Där kommer Bollnäs Schlagerbönor!! Kom upp på scen, kom upp på scen!" SVT gävledala intervjuade oss, men valde av någon konstig anledning att inte sända det inslaget... ;)

Ja, kort sagt, de flesta blev väldigt glada av att se oss! Sen bor vi ju i Sverige, där man helst inte ska synnas överhuvudtaget enligt vissa. Men är det schlager, så är det schlager!


Melodifestivalen - Leksand!

Här kommer ett litet glimt från vår vistelse i Leksand i helgen! Bollnäs Schalgerbönor kommer snart vara ett rikskännt begrepp :) Lugn, lugn. Det kommer mera...


Imorgon smäller det!

Signes feber efter vaccinationen verkar inte vilja ge med sig... Igår efter att hon hade vaknat hade hon 38,4. Gav henne ingen alvedon utan tänkte vänta tills det var dags att sova. Men vid fem tiden hade den gått upp till 38,7 och då var hon rätt gnällig, så hon fick en alvedon.
Mamma var förbi och lekte lite med Signe, då blev hon full i fart och glad iaf.

Inatt var en bökig natt, men jag är sjukt trött på att skriva om nätterna så därför slutar jag med det nu. Iaf för en stund. För så fort jag skriver att hon sover bra blir det bakslag. Hoppas de här två senaste nätterna beror på den lilla temperaturhöjning hon har.

Idag har vi bara vart hemma. Inte gjort nåt speciellt. Febern verkade borta då hon hade 37,3 imorse. Men inte då. Ikväll låg den på 38,3. Tror hon har rätt hög vanlig temperatur i kroppen, men jag gav henne en alvedon iaf och hoppas att den är helt väck imorgon.

Imorgon bär det av till Melodifestivalen i Leksand! Ska bli otroligt roligt, även om låtarna var en besvikelse. För er som inte vet kan man lyssna på en minut av bidragen på
Melodifestivalens hemsida. De släpps på fredagen innan bidragen ska tävla. Men med bra sällskap så blir det nog kanon ändå!


Signe var monsterfin igår!


Vissa människor ger mig eksem

Igår fick Signe sina sprutor. Det gick jättebra! Så skönt. Hon började gråta lite när hon fick den andra sprutan, den som kostar 730 spänn gör självklart ont på de små, men slutade så fort jag tog upp henne. Läkarundersökningen gick också bra, allt såg bra ut. Hon väger nu 10410 gram och är 77,5 cm lång. Vikten började plana ut lite men det beror såklart på att hon kutar runt som en vilde!
Nu ligger hon mitt emellan "normalkurvan" och kurvan ovanför. Jag blir trött på de som säger att hon är så rund. Det är hon ju inte. Och även om hon vore en liten tjockis så gör väl inte det nåt! Som sagt så försvinner det rätt fort när de börjar springa. Hon är världens goaste, och finns det nå mysigare än runda bebisar?

Vi var på öppna förskolan en sväng igår innan bvc besöket. Jag höll verkligen på att få spunk på ett barn och dess förälder. Egentligen är det väl föräldern som jag blir trött på. Alla barn är olika, men har man en energisk unge så gäller det väl att se till att det inte händer olyckor. Öppna förskolan är inte en plats där man ska låta sitt barn leva rövare och själv inte bry sig för fem öre. Det är man som föräldrer som ansvarar för sitt barn där. 

Flickan försökte lyfta Signe igår, jag vet inte vilken ålder hon är i, men kanske 3-4 år. Jag tycker inte att ett barn i den åldern är kapabel till att lyfta en ett åring på 10,5 kg. Mamman stod bredvid och skrattade. Jag skrattade inte.
Lite senare sitter hon med en hammare till en bultbräda. Hon tar hammaren och kastar den upp i luften bakom ryggen. Den landar en meter bredvid Signe. Mamman ser allt, men säger inget.
Idag var de också där. Hon försökte lyfta Signe igen och även fler småbarn, så till slut fick jag säga till även fast mamman såg på. Sen tar hon ett åkfordon i samma storlek som en bobbycar och kör med den nedför rutschkanan. Där sitter Signe och en annan tjej som är 1,5 år. Mamma säger ingenting!! Så jag får återigen säga till henne. Hon kom in och berättade för sin mamma att Monica och Birgitta (de som jobbar där) hade sagt att hon skulle lugna ner sig lite. Är det inte läge för mamman att hålla med och förklara för flickan att man måste ta det lite lugnt när det är flera andra barn där? Nej då. Mamma flinar och säger ingenting.

Jag vet att vi bor i en liten stad, där man helst inte ska yttra sig om någon eller något. Men jag blir alldeles klen på sånna människor. Är det undra på att flickan springer runt som en virvelvind när mamman inte bryr sig vad hon än tar sig för?

Signe hade 38,2 igår när hon skulle lägga sig, så hon fick en alvedon även då. Hade gett henne en innan spruttagningen också, men det blev ju ingen hög feber och det var verkligen full rulle på henne. Tror att hon fick en sockerrush av sockerlösningen man ger dom samtidigt som de får sprutorna, för på kvällen sprang hon nästan på väggarna.

Imorse var hon lite varmare än vanligt, men ingen feber. Hon fick en alvedon iaf, utifall hon skulle känna av i benen, och så for vi ner på öppna förskolan. Signe sov till 7.20 idag, men hade bökat lite på natten och fått välling två gånger så hon hade väl egentligen viljat sova vid halv tio kanske. Iaf om vi hade vart hemma. På förskolan får de så mycket energi så det gick bra. När det var dags för lunch märktes det att hon var trött, men hon åt ändå bra. Somnade väldigt snabbt i bilen och nu har hon snart sovit i 1 timme och 50 minuter. Eftersom det bara blir en gång idag hoppas jag hon sover ett tag till.

Det är kanonfint väder ute nu! Men det är inte så kul att promenera runt med vagnen här ute i skogen... Hade vi bott i stan hade det vart annat. Här är bara samma sak att titta på hela tiden.

Är det bara vi som är riktiga fattiglappar nu i mitten av februari? Januari slog hårt mot oss. Hoppas februaris räkningar blir lite lugnare. Har inte vågat kollat ännu.


Späckat schema

Det känns som att vi har en del inplanerat på de kommande helgerna... På lördag drar jag till Leksand för melodifestivalen! Håll utkik efter 10 brudar i rosa peruker!
Om två helger drar hela familjen till Hamra för att tränga in i oss i husvagnen tillsammans med familjen Persson/Thyrén. Helgen efter det åker jag till Vemdalen för husvagnsvistelse med fyra andra brudar, och nästkommande helg är det Pers tur att fara till Funäsdalen med ett gäng grabbar. Sen tror jag att vi kommer ha fått nog av fjällvärlden.




Är det inte typiskt?

Idag har jag och Signe vart och lekt med Sigrid och Anna. Det var väldigt mysigt! Signe blev så glad att hon skrattade när hon kom innanför dörren och såg Sigrid i matstolen. Härligt att se att de gillar varandra! Elin kom också förbi, det var kul att få tid att umgås samtidigt.

I eftermiddag har vi inte haft för oss så mycket. Jag har kollat på Mästarnas Mästare ikväll. Vi gillar sport i den här familjen så jag tycker det är en bra serie! 183 dagar, som började igår, verkade inge vidare... Vi får se vart det leder.

Igår kväll sa jag till Per att Signe hade ätit så himla bra under dagen så hon borde sova länge innan hon ville ha välling. Det gjorde hon också. Tjugo i sex klev jag upp för första gången inatt! Skönt! Men... Hon hade en väldigt bullmage när hon badade igår kväll. Berodde såklart på att hon hade ätit så mycket under dagen, och hon hade bara bajsat litegrann på kvällen. Så efter att hon hade spart 80 ml i flaskan imorse förstod jag vad som skulle komma. Jag gick och la mig i förhoppning om att hon skulle somna om. Det gjorde hon inte. Men hon låg rätt tyst så jag slumrade till iaf. Jag gick upp tillsammans med Per före halv sju, för Signe hade börjat prata allt högre. Som jag trodde så hade hon legat och tryckt där inne. Typiskt! Annars hade det vart en perfekt tid för välling, hon hade kunnat sova vidare i kanske 1,5 timme om jag haft tur.
Idag har hon också ätit jättebra, och jag hoppas hon sover bra också. Ikväll fick hon ur sig lite mer så jag hoppas inte på tömning imorgon bitti :)

Så det verkar som att hon har kommit tillbaka till sitt normala nu. Äter bra, somnar lätt och sov bra inatt! Tack.


Bus och lek

Idag har jag och Signe vart på öppna förskolan. Signe hade jätteskoj och busade på med de andra barnen! Var väldigt mycket bebisar idag, så vi känner allihopa att det är dags att byta dag. Vi ska göra ettårs kontrollen på Signe och vaccinera henne på onsdag så då passar vi kanske på att leka lite också, och sen på torsdag förmiddag ska gruppen dit.

I eftermiddag har mamma och pappa vart här. Pappa hade tryckt i sig bruna bönor innan han åkte så han kände sig klen i magen och låg mest på soffan. Hoppas verkligen att det var därför och att han inte drar hit nå magbakterier igen. Det har vi fått nog av! Signe lekte istället med mormor och Izzi.

Jag har beställt en bärbar dvd spelare idag. Jag har genom jobbet lyckats få ihop drygt 1000:- i tillgodo hos ett företag som säljer filmer, musik och även elektronikprylar. Så jag beställde en sådan idag och två filmer till Signe. Vi ska åka till fjällen om några veckor, och kanske kan den komma till användning i bilen redan då. Annars blir den nog bra när hon blir lite större. Den kostade oss ingenting, så det var kanon!

Får se om jag lägger in någon bild från dagen lite senare. Nu ska jag sätta mig framför tvn och kika på den nya serien på SVT, 183 dagar.

1-års kalas i bilder


Tillsammans i sängen

Det är många som undrar hur vi får plats i spjälsängen jag och Signe. Jag gjorde en illustration på det, och äntligen kan jag lägga upp den efter en hel del rundor med att spara den i olika format. Så ungefär såhär ser det ut (ja, jag vet. Kroppsdelarna är helt oproportionella). Fast Signe tar ju upp lite mer plats än de stackars strecken som ska illustrera henne... Så det är nog en aningen trängre egentligen, jag får väl se om Per kanske kan ta en bild på oss. Än så länge har sängen inte brakat, men jag hade nog inte vågat testa det om jag inte läst om Emmy som krypit ner i sin.

Sängen är en helt vanlig IKEA säng, men helt vanliga mått! Och ni ska veta att jag ändå är 172 cm lång.

Ja, vi har vart rätt missnöjda de två gånger jag har vart tvungen att lägga mig bredvid Signe, därav surmunnarna :)


Kalasandet

Igår hade vi kalas här för Signe. Vi fick väcka henne vid halv ett då hon hade sovit i 3,5 timme för att hinna få i henne mat innan gästerna kom. Så hon var verkligen utvilad när hon fick besök. Skönt! Signe hade skoj och lekte med de andra tjejerna. Ja, vi umgås bara med folk som har döttrar. Inga som får pojkar i vår umgängeskrets.

Signe fick fina paket och alla fick i sig fika. Fiskdammen verkade vara ett uppskattat inslag för bönorna som glatt öppnade sina påsar.

Det var ju även alla hjärtans dag igår. Jag och Per gjorde inget speciellt. Han spelade match efter kalaset, sen när han kom hem käkade vi fläskfilé och kikade på Melodifestivalen.
Verkligen bra bidrag den här lördagen! Jag röstade på H.E.A.T. 2 gånger dessutom. De var riktigt bra! Sån rock gillar jag. Och jag anade att Måns hade tillräckligt med stöd.

Idag skulle vi ju vart på treårs kalas men Amelia hade fått feber igår kväll, så det blev inget. Stackarn att få feber när man ska ha kalas. Hoppas hon kvicknar på sig snart iaf, hon har haft tillräckligt med feber i år! Per for då istället på en skotertur och jag och Signe var hemma och poade på. Hon har vart väldigt högljudd idag. Låtit arg liksom. Hoppas hon låter lite snällare imorgon...
På eftermiddagen for vi till Kilafors, Pers föräldrar, och käkade lite. Signe sprang runt och hade roligt med att öppna alla kökslådor och luckor. Hon gjorde några fina försök och sa farfar när vi frågade henne om hon kunde säga det. Frågar man henne vart något är, tex farfar, så pekar hon och säger dä. Hon säger aldrig vad det är för något då. Det är bara när man frågar vart pappa är som hon pekar och säger pappa. Det kommer väl antar jag.

Nu börjar Beck snart, så jag hinner nog inte lägga upp några bilder från igår. Återkommer med det.

Fina tänderna

Igår var jag och Signe på öppna förskolan. Alla barnen i vår föräldragrupp har snart fyllt ett, så det är dags för oss att börja byta dag. På måndagar är det bara 0-1 som är tillåtet. Men våra tjejer är mestadels så snäll så det är nog ingen fara än så länge.
Signe vaknade halv sju igår morse och vid nio åkte vi till öppna. Hon var trött och somnade i bilen så hon fick sova i vagnen i drygt 50 min innan jag väckte henne. Förskolan har bara öppet till 12 på torsdagar och det var ett tag sedan Signe träffade tjejerna så jag ville inte att hon skulle sova bort hela besöket. Hon blev jätteglad när hon vaknade och fick se vart vi var!
Det var mycket barn, men det gick bra. Man är ju van att det bara ska vara småttingar, blir lite annat när det är barn i äldre åldrar som kutar omkring.

Efter att vi hade käkat middag for jag iväg till stan en sväng och köpte lite paket. Vi ska på kalas på söndag, för Amelia fyller 3 år till veckan! Var in på dollarstore också och handlade lite till vårt kalas imorgon. Det kommer fem barn i åldrarna från drygt ett år till 4, så vi ska ha fiskdamm :)
Signe var inte så glad medan jag var borta. Trist, men så kan det vara ibland.

Imorse ville hon upp vid sex... Jag vad dödstrött. Ni kanske tycker att jag gnäller en massa om Signes sömn, men jag skulle tycka att det var mer okej att kliva upp klockan sex om jag inte hade behövt vart upp flera gånger innan dess också. En gång vid ett och en gång vid tre. Kroppen mår inte bra av att bara få sova någon timme i stöten, och Signe är ju ändå ett år nu. När hon var 10 månader hade hon en period när hon sov jättebra. Jag hoppas det kommer tillbaka. Snart.
Vi låg och myste i spjälsängen en stund, då får jag ju ligga och vila utan att behöva hålla massa koll på henne iaf...

Efter lunchen idag for vi till golfrestaurangen och käkade lite. Signe satt som ett ljus och käkade de medhavda godsakerna. Broccoli, blomkål och smörgåsrån. Sen sprang hon förtjust runt som en toka, skrattandes undersökte hon hela stället.

Ikväll har jag fixat tårta till imorrn, bakat chokladbollar och så har jag och Per ätit tacogratäng och kikat på Let´s Dance. Eller jag kikade på tv och Per satt för mestadels här vid datorn. Så brukar våra kvällar kunna se ut. Sen byter vi... Ibland lyckas vi ligga framför tvn samtidigt, och det är ju trevligt.


Springa är kul!



Filmen är från i söndags. Signe gillar att bli jagad av traktorn :)

Lilla damen

Signe ville upp vid halv sju imorse. Jag var trött. Såklart. Det är jag ju jämt. Vi åt frukost och lekte innan det var dags att sova. Signe sov i tre timmar, så hon vaknade halv ett. Det blir en lite dum tid, för då är hon inte trött förrän sent på eftermiddagen nästa gång och då vill vi helst inte att hon ska sova. Jag kunde ju ha väckt henne, men hon hade 38,1 i morse så jag tyckte hon skulle få sova. Märkligt det där, tycker hon ligger runt 38 en gång om dagen sedan går tempen ner... Hon är ju inte ens snorig nu längre.

Vi käkade iaf lunch, och Signe åt jättebra! Satt och mumsade på päron efter hela burken med mat. Hon har blivit duktig på att använda sina framtänder. De enda tänderna hon har vill säga. Hon gnager så fint av bitarna som hon håller i handen.

Vi tog en sparktur idag, det var fint väder ute! Signe pekade på allt runt omkring och sa dä, dä, dä hela tiden. När det var dags att vända började hon tröttna och fick nappen. Då satt hon lugnt och tyst hela vägen hem. Tyckte nog att det skumpade rätt skönt.

Hemma gick vi omkring lite på gården och så kom grannen förbi med hästen. Signe sken upp som en sol och visade tydligt att hon kände igen djuret genom att låta iiihhhh. Hon skrattade och pekade och det lät faktiskt som att hon sa häst. Hon har ju bara sett hästar i böcker förrutom i somras, men jag tror inte hon minns dom. Och hennes hopphäst då förstås...

Signe fick iaf inte sova nå mer och hon blev lite gnällig mot slutet av eftermiddagen. Vid kvart över sju hade vi läst och gett henne välling. Hon somnade nog på stört. Hoppas hon sover ganska länge i morgon nu iaf, vi ska ju på öppna förskolan på förmiddagen.


Kvalitén är inge vidare men Signe ser ut som en söt liten dam med sin handväska så jag måste visa den! Väskan är egentligen ett glasögonfodral som mormor har handlat på Rusta. Signe gillar sin väska jättemycket!

Hälsingeguldet till Pernilla Lindberg?

Klicka här för att se vilka som är nominerade till hälsingeguldet 2008. Rösta på Pillan som är VM-guldmedaljör!


Pillan och jag, 2006, kikar på gamla golfbilder som jag tog på Per och Pillan för tidningen Ljusnan

Babyrytmik - se hit!

From tisdagen 3/3 kl 14.30-15.15 kommer det att vara musiklek för åldrarna 1-5 år i dansotekets lokal på Folkets Hus. Man kommer inte att behöva anmäla sig innan utan det är bara att dyka upp, man betalar 30:-/familj per gång.
De (rytmikpedagoger från musikskolan) kommer att testa att köra några gånger för att se hur stort intresset är, blir det dålig uppslutning kommer det kanske att läggas ner av ekonomiska skäl. Så, sprid vidare!

De gånger vi har vart på babyrytmik har barnen haft väldigt skoj, så testa vettja!

Gnistrande kristaller

Först vill jag säga att jag blev så glad när jag såg vad många ni var som grattade Signe på hennes födelesedag! Nog för att det var över 100 läsare och bara 15 kanske som lämnade en kommentar, men det är en annan historia. Det var iaf jätteroligt att ni 15 skrev något! Signe kommer nog vara väldigt stolt över det en vacker dag.

Idag har jag och Signe lekt med Signes nya leksaker. Gamla med för den delen. Livet var verkligen på topp igår när hon fick träffa både mormor och morfar och farmor och farfar. Samtidigt. Kan det bli bättre? Signe tyckte nog inte det, och hon blev sprudlande glad. Roligt var det också med nya saker och hon spelade hej vilt på den röda keyborden och sprang fram och tillbaka med dockvagnen. Hon lärde sig rätt snabbt att det inte var samma sak som att gå med lära-gå vagnen och idag gick det väldigt bra.

Jag har klippt till en liten gosefilt till dockan av samma som Signe har och hon delade glatt med sig. Ett stund iaf. Varje gång hon kikade i vagnen och såg den lilla gosefilten blev hon superglad och fnissade glatt när hon stal den och sprang iväg med den lilla filtbiten upptryckt mot näsan.

Idag storhandlade jag för sista gången med Signe. Det var jobbigt. Både för henne och mig. Det var inte så att hon kastade nappen och gallskrek i ren förtvivlan, men hon trivdes inte sån lång stund.

Det har vart kanonväder här i två dagar. Lite för kallt såklart, men det är det alltid här när solen skiner och snön gnistrar. -20 var det när jag tog vagnen i förmiddags. Det gnistrade i solskenet, så kallt var det. Så som det brukar segla damm inne när solen hittar sig in genom fönstrena. Så såg det ut, fast som små små gnistrande kristaller.

Imorgon händer inget speciellt för oss, men på torsdag ska vi äntligen få leka med tjejerna i föräldragruppen. Hoppas Signe sover ganska länge så att hon orkar hålla sig vaken till lunch. De har bara öppet på förmiddagen på torsdagar så vi måste åka efter frukost. Vill Signe kliva upp sex så funkar det inte så bra... Imorgon ser det ut att bli mulet. Trist, annars hade vi kunnat åka lite spark.

Bjuder på en bild från sparkturen förra veckan.


Ibland är det jobbigt med solen i ögonen...

Utveckling 12 månader

Då var det dags att se över vad Signe har lärt sig den här månaden. Sista inlägget på kategorin Signe 1-12 månader. Det är otroligt vad fort det här året har gått!

Här kan ni läsa om hur Signes utveckling såg ut vid 11 månader. Då hade hon precis börjat gå litegrann men det verkliga genombrottet kom nog den 14/1 då hon helt sonika slutade krypa. Visst kan hon krypa en meter eller två ibland, men det är ytterst sällan. Numera springer hon även fram, och oftast går det bra. Ibland går det lite för fort och hon ramlar.

Den senaste tiden har hon inte vart lika genomgående glad som förra månaden. Hon har vart lite gnällig på dagarna stundvis och söker uppmärksamhet genom att hitta på bus. Det har vart svårt att få i henne mat och hon har vart svår att lägga samtidigt som hon har sovit lite sämre på nätterna. 

Signe gillar sällskap och tycker det är superroligt när det kommer någon och hälsar på och leker med henne eller när vi åker till Öppna Förskolan. Där gillar hon att vara!

Språket har utvecklats jättemycket! De ord hon använder flera gånger per dag är: titta, där, pappa, tack, slut och även mamma sedan igår! De orden säger hon utan att man behöver "locka" fram det. Visar man en hund säger hon vovvov. Säger vi vart tigern är säger hon grrr. Pekar vi på bilen säger Signe bumbum. Några andra ord som förekommer rätt ofta är: docka, klocka, och lampa.
Om man frågar Signe om hon kan säga ett viss ord, tex kaka, så försöker hon efter att man har upprepat ordet några gånger. Därför har vi också hört när hon har sagt just kaka, gris, uggla, gurka, boll, mormor och puh (nalle puh). Igår sa hon också något som var otroligt likt farfar när vi bad henne hämta farfar. Så när ett ord upprepas tillräckligt många gånger försöker hon härma ganska omgående. Det märks att hennes intresse för ord och för att prata är väldigt stort. Och självklart säger hon inte mormor, slut eller klocka utan det låter mer som movmov, dutt och kocka.

Något som mamman tycker var extra roligt på Signes ett års dag var när jag kom in till henne på morgonen och hon står och säger mam mam. Det har hon inte gjort sedan hon var nio månader då hon helt plötsligt slutade med det. Varje morgon efter det har det låtit pappa, även om hon har menat mamma vissa gånger. Så nu går hon runt och säger mamma också! Och det låter så sött!

Jag tycker inte att hon är lika mammig längre, hon blir överlycklig när Per kommer hem från jobbet, och vissa gånger när han åker någonstans har hon till och med visat lite missnöje.

Signe var ju lite snorig förra veckan och det märks att hon numer förstår att näsfridan och nezerilen inte är några farliga grejer. Det går hur bra som helst att använda. Skönt.

Signe gillar att lyssna på musik och vill höra sin skiva med låtar från babyrytmiken flera gånger per dag. Då dansar hon och hänger med i rörelserna på vissa låtar.

Det är inte bara ord som hon är duktig på att härma, det märks att hon tar in mer och mer vad vi gör. Igår kittlade jag dockan på fötterna och frågade om Signe skulle kittla dockan. Då sa hon med ljus röst ilililil (killkillkill) och fingrade på dockans fötter.

Denna månad har det hänt mycket, inte så konstigt att hon har haft det lite tufft med mat och sömn kanske. Även om det verkar ha vänt just nu. Igår faktiskt. Hon åt bättre och sov bättre. Idag har hon ätit bra och somnade hur lätt som helst. Härligt.

Nu har vi en stor tjej och det här var den sista månadsuppdateringen. Nu fyller hon ju två nästa gång :)

Signes ett års dag!


Grattis Signe 1 år!

Vad är det för dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Signes födelsedag! Hurra hurra hurra!



Och ja, jag valde det vit och gul randiga ljuset för att matcha Signes tröja...

Snökaos

Somliga (pers jobb) tycker att Per borde få mer utrymme i bloggen. Så varsegod. Här kommer lite smygbilder på husägarn.


Vad har hänt med ozonskiktet?

Melodifestivalen. Vad håller de på med? Varför ska det försvåras och försämras för varje år? De två som fått mest röster går till final, de två näst bästa till andra chansen. Punkt. Tur att Alcazar gick till finalen iaf. Tyckte att deras låt var rätt bra. Sedan skulle Nina har fått åkt till Globen också. Vem fan röstar på Caroline Af Ugglas? Vilken bedrövlig låt. Nu hoppas jag det blir bättre drag i Leksand. 

Signe somnade bra igår. Skönt. Även ikväll var hon duktig. Tror hon måste vara inne i någon period, eftersom hon har vart gnällig både vid matning och läggning, och sover lite halvdåligt. Igår var hon rätt gnällig hela dagen tycker jag. Och jag tycker att hon har sovit sämre på nätterna ett tag nu, det resulterar ju att jag får avbruten sömn och blir trött på dagarna som i sin tur resulterar i att tålamodet blir sämre.
Hon testar oss hela tiden, och är tålamodet inte på topp är det lätt att bli irriterad över att behöva säga till 10 gånger att hon inte får dra i sladden eller slå på papperslampan. Fastän hon bara är ett år så förstår hon så mycket! Ändå ska hon busa och testa saker hon inte får. När vi blir allvarlig blir hon ledsen och gråter en skvätt innan hon försöker igen. Busig var det.

Det har snöat nå otroligt här i natt och i förmiddags. Måste ha kommit närmare 2 dm. Så här mycket snö har vi inte haft på många år. Det har verkligen vart en riktig vinter i år, kall och snörik.

Jag och Signe for ner en sväng på Åhlens medan Per spelade innebandymatch. Tänkte köpa ett par strumpbyxor till henne, men det är ju en jäkla skillnad på 74/80 och 86/92 som de har på åhlens. Det blev inga. Köpte bara ballonger och en söt gris som Signe ska få på Alla Hjärtans Dag. Påminner om Bamsen som Lotta på Bråkmakargatan har. Sen passade jag på att skotta parkeringen. Det är tungt, men en riktig kvinna reder sig själv!

Ikväll har jag gjort tårta. Signe fyller ju ett år imorgon. Förstår ni att våran lillskrutta blir 1 år? Imorgon kommer vår familj och på lördag blir det barnkalas för Signe med lite kompisar till henne.

Imorgon kommer som vanligt ett inlägg med vad Signe har lärt sig den sista månaden. Men måste bara säga att hon springer fram här hemma nu. Shit vilken fart bönan har!

Har sett Beckfilmen som slutade precis. Den var bra. Vi har inte sett de nyaste Beck, så då har man nåt att se på söndagarna framöver.


Snygg frilla efter sovstunden på eftermiddagen igår...


Bättringsvägen

Nu mår hela huset bättre. Skönt. Per hade 38,7 i feber igår kväll så han var rätt klen med tanke på magsjukan också.

Signe har haft jättesvårt att sova några kvällar. Inge kul alls. Hon dissar vällingen och får bara i sig lite grann, ställer sig upp och gråter när man lämnar rummet. Det resulterade i att hon fick lite välling redan innan klockan tolv inatt.
Jag stannade kvar i hennes rum igår. Jag la mig i hennes myshörna, och hon la sig i sängen och började gosa med sin snuttefilt. Jag funderar på om det kan vara att hon har blivit rädd för att bli lämnad, eller mörkrädd? Hon har ju en nattlampa och det har fungerat bra innan. Men, med barns sömn så vet man ju att det kan bli många olika turer. Vi måste nog försöka skaffa oss en lång läggningsrutin igen, så att hon är med på att det är dags att sova.
Iaf så ville jag lämna rummet när hon låg där och pratade med sig själv i sängen, eftersom hon verkade slappna av. Med erfarenheten av gårdagsmorgonen så valde jag därför att krypa ut ur rummet. Ni hör ju hur det låter! Jisses. Men jag var helt slut, och orkade inte med ett barn som grät. Det gick bra, hon märkte inte att jag försvann och hon fortsatte prata rätt länge innan hon tystnade och somnade.

Jag och Per kollade på Let´s Dance. Men kommer på nu att jag inte ens vet vem som åkte ut. Vi la oss vid halv elva, jag orkade inte vänta tio minuter till på att få resultatet, var så trött. Fick Hasse Aro lämna? Trist. Jag tycker minsann att det är dags för Carl-Jan att åka ut. Jag gillar inte honom för fem öre ens.

Ikväll är det MELODIFESTIVALEN!! Det betyder att jag snart sitter i Leksand och kikar på när BWO och EMD står på scen. Askul ska det bli! Snygga med trycka tröjor och peruker. 10 brudar med knallrosa peruker hoppas jag kommer synas i tv.

Signe åt bättre igår iaf. Men det verkar bara gå när jag ska mata henne. Per provade i morse med frukosten, men det var stopp! Man måste lura henne lite...

Blivit lite dåligt med fotandet nu när vi vart krassliga, så jag bjuder på en bild från förra veckan.


Näste man för rakning

Jag mår bättre. Skulle nog nästan kunna påstå att det är bra. Lite klen när jag anstränger mig bara. Per däremot mår sämre... Klockan ett inatt sprang han på toa första gången. Sen har det fortsatt. Inte lika många gånger som mig, men endock jobbigt. Han är liggandes i soffan idag. Per köpte en ny skoter i söndags. Kan lova att han inte tycker att det är sååå himla kul att ligga i magsjuka, medan skoter står och väntar på att få åka en tur.

Natten har alltså inte vart så kul, även om Signe sov rätt bra till framåt halv fem. Jag vaknade ju varje gång Per sprang på toa, och sen tog det en stund att somna om. När Signe fick välling vid halv fem hade hon väldigt svårt att somna om efteråt. Hon är ju så ovan att somna med oss, så det gick inte alls. Jag la mig i hennes myshörna så att hon såg att jag fanns i rummet och till slut la hon sig ner och var tyst väldigt länge.
Eftersom det var väldigt hårt och jag frös om benen så försökte jag smyga ut. Självklart hade hon inte somnat och såg mig. Det resulterade i att hon ställde sig upp och började gråta. Så till slut fick jag faktiskt krypa ner till henne i spjälsängen. Det var rätt mysigt trots allt, även hon fortsatte att gråta av trötthet ett tag. Eller så var hon arg över att jag hade kommit ner i hennes säng. Jag vet inte. Hon somnade till slut medan jag strök henne på pannan och jag kunde smyga ur sängen och somna i vår säng igen. Klockan var sex då... Kvart över sju vaknade hon. Så jo, jag är väl rätt trött idag.

Har vart iväg till Ica en sväng i förmiddags för att handla lite nödvändigheter. Vilken tur att jag och Per fick vara dålig varsin dag. Okej, det är väl inte kul att ha magsjuka i flera dagar, men att behöva ta hand om ett litet barn när man är magsjuk är ju omöjligt. Jag fick faktiskt kräkas med Signe i famnen igår natt... Jag var påväg upp och göra välling, och hade henne på höften när jag blev illamående. Skrek på Per, men jag var tvungen att börja kräkas innan han hann upp. Stackarn måste ju funderat vad mamma höll på med.

Inge trevliga samtalsämnen i bloggen nu, men det är så livet kan vara ibland.

Fastän Signe är så pigg och glad äter hon väldigt dåligt. Eller kanske jag borde skriva tvärtom. Fastän Signe äter så dåligt är hon väldigt pigg och glad. Igår fick vi inte i henne nå riktig mat. Bara broccoli, lite hälsofil och lite banan. Inte ens välling ville hon ha. Per lyckades få i henne lite på kvällen iaf. Idag åt hon gröt till frukost. Skönt. Hoppas på att få i henne lite lunch också. Hennes härliga bullmage syns inte till numer...

Det var nog ingen snabbvisit...

Jag har magsjuka. Har kräkts många gånger sen imorse. Närmare 10 än 5. Per är hemma från jobbet, för jag kan bara ligga i soffan. Usch. Hoppas verkligen att Per inte blir smittad så att vi kan fira Signe på hennes ett års dag.

Det är urk att må såhär. Ska nog försöka duscha och sedan vila. Jag luktar som en spya.

För exakt ett år sedan...

De här länkarna leder till inlägg som jag skrev för exakt ett år sedan. 080804. Det var dagen då Signe skulle ha kommit till oss enligt beräknat datum.

http://fofroridoda.blogg.se/2008/february/bf-beraknad-fodelse.html#comment

http://fofroridoda.blogg.se/2008/february/skogspromenad.html#comment


Inget bvc besök

Det blev inget besök hos bvc och ettårs kontroll idag. Jag väckte Signe efter 3,5 (!) timmes sömn så att jag skulle hinna ge henne förebyggande alvedon mot vaccinet och lunch. Efter halva lunchen börjar det brumma bak i Signes blöja. Vi var tvugna att gå in i badrummet, och det fanns inget annat att göra än att ta av henne kläderna och ställa henne i duschen. Sen blev det klädbyte. Tog tempen också och den visade på 38,1 så nåt knas är det ju. Därför stannade vi hemma.

Vi hade det mysigt och låg och gosade i sängen. Hon kan vara så himla gosig nu! Sen sjöng och dansade vi. Och självklart läste vi böcker. Jag måste bara få säga det här, för jag blev verkligen imponerad! Jag frågade Signe om vi skulle läsa Knacka På boken. Signe gick direkt till bokhyllan, tog fram den boken och kom tillbaka till mig. Av alla böcker i hyllan visste hon vilken hon skulle ta. Efter den boken frågade jag om vi skulle läsa Max boll. Signe stegade iväg till bokhyllan och tar fram en bok som ser precis likadan ut som Maxboken. Hon vänder på den så att hon ser framsidan, ser att det är en Luddebok och slänger den på golvet! Sedan tittar hon på hyllan igen innan hon vänder huvudet ner på leksakslådan. Där ligger Maxboken och hon tar den och kommer till mig. Jag tycker att det här är helt otroligt!! Hon är ju inte ens 1 år.

Hon har mått bra under eftermiddagen och kvällen men knappt ätit nåt alls. Lite banan, ärtor, majs och sedan välling. Men hon drack inte speciellt mycket välling heller. Det är tur att hon är duktig på att dricka vatten. Så det finns risk för att det blir två vällingflaskor innan det är morgon igen...



Signes skogarderob



Signe har fått en hel hög med skor av mormor och morfar. Senaste tillskottet i skostallet är ett par fodrade regnstövlar från Tretorn. Vi får använda en tjock socka så kanske hon kan klampa runt i de i vår, annars får det bli till hösten.

Bilderna av skorna har jag fotat själv.

Snabbvisit av magsjuka?

Vaknade inatt och gick och gav Signe nappen. Då fick hon kväljningar och kräktes när jag lyfte upp henne. Per fick kliva upp och byta på henne medan jag duschade igenom håret och de delar som hade fått kräk på sig. Signe var så himla lugn och satt i Pers knä och viftade lite på fötterna. När vi var klar fick hon välling, men hon åt bara knappt 100 ml, sen somnade hon så duktigt om. Fastän hon hade fått kommit upp med lampor tända.

Imorse när hon vaknade hände det en "olycka" på skötbordet. Hon var lite hård i magen först, så hon tog i allt vad hon kunde. Det resulterade i att när det hårda kom ut blev det som en fördämning som brast... Japp, ut kom en flodvåg. Det var bara att kasta in mattan i tvätten igen :) Men hon är väldigt pigg och glad.

Vet inte om det är nå magsjukebakterier eller om det är nåt hon har fått i sig. Vi ska på bvc för ettårs kontroll med vaccinering i eftermiddag så jag ringde vår bvcskötersta, och hon sa att vi kunde komma om Signe var som vanligt resten av dagen. Vi kunde göra läkarundersökningen iaf och så fick läkaren bestämma om han ville att vi skulle ta vaccinet. Jag hade tänkt åkt lite tidigare så att Signe fick leka lite på öppna förskolan först, men det går ju inte nu. Utifall det är magsjuka. Vi får väl skynda in till Margit och hem igen. Om hon nu fortsätter vara pigg vill säga.


 

Frukost är gott!



Signe gillar leverpastej så mycket att hon helst tar bort det från mackan för att äta det först. Mjölk är smaskens!

Sparktur i minusgrader

Signe är väldigt duktig på att dricka. Det är skönt. Hon dricker massvis med vatten och imorse fick hon mjölk till gröten och hon drack mycket av det med.

Det var -20 grader imorse. Inte optimalt sparkväder alltså, men efter att Signe hade sovit och vi hade fått i oss lunch var det bara -11 ungefär. Solen sken och det var verkligen ett ljuvligt väder! Jag blir så pigg och glad när jag får vara ute i fint väder. Tänk att det har sån stor inverkan på en. Signe gillade sparkturen. Hon vinkade glatt, pratade och pekade på träden som vi svischade förbi. Men att stå still för att mamma skulle få fota lite var inte alls lika uppskattat, så det blev några snabba bilder. Efter turen satt hon nöjt kvar i sparklådan. Tror hon blev avslappnad och lite trött av guppandet mot slutet. Vi gick lite på parkeringen och kikade på bilen och på fågelmaten innan vi gick in. Signe säger något som ska föreställa brumbrum när hon ser bilen. Det är svårt att sätta en rättvis stavning på det. 

Efter turen var jag blöt i svett så jag hoppade in i duschen medan Signe fick sitta i matstolen och läsa böcker bredvid.

Elin kom förbi efter jobbet. Det var väldigt trevligt! Signe hade nog förväntat sig pappa när hon gick ut i hallen för Elin sa att hon hade sett så glad ut först men sedan hade hon ändrat ansiktsuttryck när hon såg vem som var där :) Men det tog inte lång stund innan hon var glad för att det var Elin som hade kommit.

Signe känns inte alls lika mammig längre. Visst, det är jag som är första valet om hon är ledsen, men hon kryper gärna upp och gosar och pussas med Per. Det är så härligt att se!

Jag förstår att ni vill se några ljuvliga bilder från idag! Jag bjuder bara på en, jag orkar inte fixa med några ikväll. Det kanske kommer flera imorgon!


Titta mamma!

Hispig morsa eller bara normal?

Det gick bra att jobba i helgen. Igår var det mer att göra än på lördagen så det gick rätt snabbt igår. Det var härligt att få komma hem till Signe. På lördagen när jag kom hem pussade hon på mig flera gånger. Goskruttan!
Hon har blivit väldigt gosig de sista veckorna och kommer gärna och gosar in sig och kramas flera gånger per dag. Vi tycker att det är jättehärligt!

Idag var det väldans kallt ute. -17 vid halv tio när jag och Signe gick ut med vagnen. Men det var klarblå himel och sol, så det var verkligen kanonfint med all snö.

Jag passade på att sova när Signe sov. Brukar ju få lite sovmorgon när det är helg, men i helgen jobbade jag ju så då blev det ingen återhämtning.

Efter lunchen for vi till öppna förskolan och lekte. Det var bara Maja och Nattis från vår grupp där, men tjejerna hade så roligt med varandra! Alla de tre går så de poade på i dockvrån och lekte i lekrummet. Skrattade åt varandra och busade. Jättehärligt att se! Gojänterna våra! Stackars Alma hade vart jättedålig med hög feber så vi hoppas att hon blir bra av penicillinet. Signes lilla feber gick över, fast hon har legat lite över normaltemp de här dagarna också och fortfarande snorig. Framförallt på kvällen blir det snorigt.

Ikväll var mamma och pappa här och hälsade på. Signe blev jätteglad och kröp efter Izzi när hon rensade under hennes stol efter middagen... Där fanns ärtor, paprika och majs.
De tog med sig spark och sparklåda så nu kan jag och Signe fara fram här på de fina vintervägarna! Hoppas det inte är så fasligt kallt imorgon. Och hoppas inte att jag vaknar av att sandbilen far förbi... Vägen har kanonföre för spark nu!

På tisdagar brukar vi ju åka på rytmik i vanliga fall, men det var ju sista gången förra veckan så imorgon är inget inplanderat. Förrutom en sparktur!

Tittade på Familjen Annorlunda på tv nyss. Jisses att ha så många barn. Jag tycker att föräldrarna från Älvdalen verkar ha lite halvtaskig inställning, men alla tycker vi väl olika. Det var en flicka i en av familjerna som hade fått hett thevatten över sig när barnvakten var där. Fy säger jag bara. Det hade gått relativt bra men man får då verkligen hoppas att det aldrig behöver hända en själv.
Jag är  rädd för att det ska hända något med Signe när hon inte är med oss. Inte för att hon inte blir bra omhändertagen, utan just för att jag inte finns där om något hemskt skulle inträffa. Ja, vi får hoppas att hon aldrig ramlar av cykeln, ramlar ned från nåt träd, sätter nåt i halsen, bränner sig... Listan kan göras lång. Det är nog dags för mig att börja läsa boken Första Hjälpen BARN. Känner mig inte alls så förberedd om nåt otrevligt skulle inträffa. Man glömmer så lätt.