Städat i värmen

Nu är sommaren verkligen på ingång. Idag har det vart varmt och skönt ute!

Signe hade svårt att somna om efter vällingen inatt/imorse (som hon för övrigt har vart utan i tre nätter innan!) så mellan 5-5.50 sov jag inget. Men hon sov som tur var enda till 8, så hon sov väl in den där förlorade timmen.

Efter frukosten gick vi ut och hängde lite tvätt, sen tog vi cykeln till fåren och kikade lite. Signe säger Bää så fort vi kommer ut, hon gillar verkligen fåren.

Före lunch åkte vi till Kilafors, där fick hon mat sen åkte jag hem igen när hon skulle sova. Jag och Per skulle städa inför imorrn då det kommer lite folk. Jag torkade golven i köket, vardagsrummet, hallen, toan, badrummet och allrummet! Skönt att få det gjort. Jag var rätt duktig och torkade "ofta" när Signe började krypa, men sen hon började gå har det inte hänt många gånger. Inte att jag har tagit alla golv iaf, vissa är ju mer utsatta än andra.

Johan och Sara svängde in här när de kom från Stockholm, så jag åkte och hämtade Signe och så grillade vi. Gott med grillat! Jag fick presenter, fina presenter! Ni ser dom på bilden här nedan. Jag fick även ett par limegröna salladsbestick som matchade både karaffen och receptboken. Jag som verkligen har dille på limegrönt nu, så det passade perfekt!

Ikväll har vi kikat på Talang och Berg flyttar in. Jag gillar verkligen Carina Berg! Och jag gillar den serien, trist att det var sista avsnittet idag.

Imorgon ska vi på vårmarknaden på förmiddagen! Tänkte åka nån liten barnkarusell med Signe. Hoppas hon tycker det är mysigt :)
Vid tre kommer det folk för att fira min födelesedag. Det blir också trevligt!

Vi har burit in byrån också. Det kommer att bli jättebra! Vi måste ut med vitrinskåpet bara, och så hitta knoppar... Jag lägger ut en bild så småningom.

För övrigt tycker jag att myggorna är rekordstora i år!


En riktig tröttmössa

Idag har vi vart på öppna förskolan. Vi var där även i tisdags och då tog jag fram lite trolldeg till Signe som vi satt och pysslade med. Hon tyckte det var väldigt intressant att kavla och trycka ut små kakor, och vi satt en väldigt lång stund med det. Idag när vi kom hittade hon efter en stund degen, och ville genast börja baka! Så nu har jag tagit med recept hem, så vi kan göra egen trolldeg.

Vi åkte från öppna innan tolv, så jag åkte till Albert och Hertbert för att titta om de hade några knoppar till skänken. Signe var jättetrött och höll på att somna i bilen, men jag lyckades hålla henne vaken. Vi kikade bara lite snabbt, sen åkte vi igen. Jag svängde in på Rusta, där det inte hade några knoppar alls, och tänkte bara gå in på Jysk som ligger bredvid. Vi hade ingen vagn med oss så jag bar Signe. Inne på Jysk ser jag hur hon börjar blunda... Hon somnar mot min axel! Trodde inte det var möjligt längre, men hon måste ha vart dödstrött. Jag kände mig som en riktigt dålig morsa som släpade runt på mitt trötta barn, så till den grad att hon somnar!

Efter middagen idag åkte vi till golfbanan. Vi tänkte turas om att träna, men hade sån tur att Signes farfar dök upp precis när vi hade kommit! Så han fick gunga, leka i sandlådan och följa Signe på upptäcksfärd medan vi kunde träna i lugn och ro.

Gotjejen

Signe from Frida Forsman on Vimeo.


Filbröd

Jag har under en längre tid bakat ett filbröd. Det är så himla enkelt att göra, då degen inte behöver jäsa. Jag har haft två recept, men bara provat det ena. Tills igår. Jag hade tröttnat på det "vanliga" då det inte har blivit så superbra alla gånger. Jag provade därför det andra receptet som jag hade. MEN vad gott det blev! Konsistensen blev mycket luftigare och mjukare, ja mycket bättre helt enkelt.

Så jag tänkte dela med mig av det.

1 liter fil
4 dl mörk sirap

4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 kg (18 dl) rågsikt

Blanda filen och sirapen först. Ha sedan i bikarbonat och bakpulver, och blanda det. Ha i mjölet sist och blanda ihop.

Häll i långpanna med bakplåtspapper i botten.
Grädda 130 grader i 1,5 timme.

Pensla bakplåtspapperet med vatten så går det lättare att ta bort brödet.

Dela i 6 st limpor.


25 år idag

Jag känner mig oerhört trött. Är det såhär det blir när man blir 25? :)

Även fast jag inte skulle firas idag har jag hunnit få en hel del paket. Mormor och morfar kom hit iaf, pappa dök upp och Elin kom förbi ikväll. Jag har fått en matberedare, modell större, massa pengar, leilas receptbok och en superfin tröja av Per (trots att vi inte skulle köpa nåt till varandra i år). Men jag blev jätteglad när jag såg att han kom hem med ett paket iaf :)

Jag har dessutom, för första gången, medverkar i radio! Min bror, Johan, hade skickat in till Mix Megapol att han ville gratta mig för att jag fyllde år. Tydligen har de någon tävling, där de väljer ut ett födelsedagsbarn varje dag som blir uppringd och får chans att vinna pengar!
Jag hade lite problem att ta in det hon sa, men jag tror att jag har chans att vinna 10 000:- på min födelsedag under 10 års tid! Så om det var nån som hade mix på vid tjugo över ett idag var det mig ni hörde.

Vi har haft storm idag, men jag och Signe gick ändå ut och gav hästarna en varsin morot och lite gräs. Sen cyklade vi till fåren och hälsade på. Senast imorse funderade jag över vart mitt bulan pannband kan ha tagit vägen. Jag har inte sett det på hela vintern, och det andra jag har är lite för varmt för sånna här blåsiga dagar. Vid fårhagen ser jag pannbandet som hänger på en staketpinne! När de vallade fåren till hagen över hygget måste de ha hittat det där! Jag tappade det säkert på nån skogspromenad i höstas. Kul att det är tillbaka!

Tack för alla gratulationssms idag!


Har mamma ett jobb?

Idag har det vart väldigt varmt. Bland det varmaste i landet faktiskt! Jag och Signe åkte till mitt jobb och hälsade på en sväng på förmiddagen. Det var väldigt länge sen vi var dit. När jag sa vid frukosten att vi skulle åka till mammas jobb, svarade Signe: Pappa! Hon vet att pappa åker till jobbet varje dag, men att mamma också skulle ha ett jobb? Det har ingen minsann sagt.

På vägen hem svängde vi in på dollar. Fanns inga knoppar till skänken, fick däremot med mig en del annat hem.

På eftermiddan har vi vart och handlat och vart ute och lekt. Jag och Signe tog en cykeltur efter middagen, till hagen som fåren är på bete i. De verkade trivas bra. De ansåg det inte nödvändigt att komma och äta av det björkris som jag och Signe lockade med. Det var förståligt med tanke på allt gräs de hade i hagen, men trist för Signe som ser dom som sina kompisar efter våren tillsammans!

Ikväll badade Signe. Jag har ju glömt att skriva att hon kan koka kaffe i vattnet! Dvs bubbla. Men det händer ofta att hon drar in istället för att blåsa ut, och får en kallsup.
Efter badet sprang Signe naken i en halvtimme ungefär. 4 gånger kissade hon på golvet. FYRA! Haha, helt otroligt! Efter första trodde man ju att hon inte skulle kissa mer. Efter andra var vi säkra. Efter tredje skrattade vi. Efter fjärde skakade vi på huvudet! :) Tur att vi inte hade satt på nattblöjan.

Sen är det något som jag har tänkt skriva väldigt länge, men som jag glömmer hela tiden! Har nog med Signes utveckling att göra. Måste skriva ner det nästa gång det dyker upp.

Signe har ätit rabarber idag. Eller ätit har hon nog inte, tuggat lite på den. Hon verkade inte tycka att det var speciellt surt heller. När jag sen frågade om mamma fick smaka, svara hon: Signe. Det var alltså hennes :)



Veckans mat

Måndag: Stekt kycklingfilé, ris och currysås
Tisdag: Köttfärslimpa, potatis och gräddsås
Onsdag: Kassler i ugn och ris
Torsdag: Viltlax med pressad potatis
Fredag: Grillat
Lördag: Närmaste släkten kommer på middag för att fira min 25-års dag. Tänkte bjuda på grekisk paj, någon couscous sallad, lite bröd med tillbehör och somriga frukter. Efterrätt: Tårta.
Söndag: Ej bestämt



Ja, jag fyller år på onsdag. 25 år. Men känner inte alls för att fira det speciellt stort. Att alla i släkten ska komma mitt i arbetsveckan (ja, Pers arbetsvecka iaf...) ger mig bara ångest. Därför har jag bjudit in till en lättare måltid vid tretiden på lördagen istället. Så det blir ingen storslagen fest där jag bjuder in massa vänner och bekanta.

Om det skulle vara någon utöver min familj som vill komma och gratta mig är ni självklart välkomna närhelst det passar er :) Jag ska försöka baka ihop nåt iaf, så att det finns tills på onsdag.

Signe vill ha!

Det är fina bordet i barnstorlek från rusta för 399:- skulle Signe jättegärna vilja ha!


Underbara sol!

Idag har det vart härligt väder! Hela familjen var ute redan klockan halv nio. Per klippte gräset och jag och Signe gick och matade fåren och hästarna med grönt smaskigt gräs. I eftermiddags fick fåren gå iväg på bete, så nu måste vi cykla när vi ska hälsa på dom. Signe kommer nog att fundera vart de har tagit vägen. Signe älskar att gå till fåren! Hon säger Bäää och pekar mot grannen, hon har full koll på vart dom bor. När vi kommer dit kikar hon mellan plankorna och säger tittut till dom. Jättesöt är hon!

Vi var ute ända till elva då det var dags att gå in och äta lunch.

När Signe sov passade vi på att plocka i ordning lite här inne, trots att det var jättevarmt ute! Det behövdes verkligen, och det ska bli roligt att se hur länge det vara. Vi får hoppas på mycket fint väder framöver så vi inte behöver vara inne och stöka till så mycket.

Vid femtiden kom Helene, Johan och Klara. Vi åt tacos, var ute och lekte och käkade glass. Klara, som är fem år, äter med öronen. När hon sa att hon ville ha vaniljglass tog Helene av den enda vita som fanns, som egentligen var melon. Hade vi sagt melon hade det nog inte gått lika bra, men nu var det smaskens!

Nu ska jag försöka masa mig ut och måla klart det sista på skänken. Insidan på dörrarna och benen har bara fått grundfärg, det får nog räcka med en strykning på dom. Hoppas jag.

Här kommer några bilder från igår. Som ni ser så sitter windstoppern som jag ropade in på tradera perfekt! Jag vann auktionen och betalade på söndagen, på tisdag var den framme i brevlådan!


Vår underbara tjej

Det har blivit dåligt med uppdaterande de senaste dagarna. Jag har målat klart (nästan) den stora skänken, så kvällarna har jag spenderat i friggeboden med en ljudbok av Anne Holt. Nu gäller det att hitta fina, och billiga, knoppar till den. Vi behöver ändå 14 stycken, och jag vill inte lägga en förmögenhet på det. Nån som vet vart man kan hitta knoppar i Bollnäs? Antagligen där det säljs kök, men vart? Beijer går bort. Sjukt dyrt.

Under de senaste dagarna har vi även hunnit med ett besök på öppna förskolan, vi har spelat golf, jag har hittat en klänning till bröllopet vi ska på, Signe har umgåtts en hel del både med mormor och morfar och farmor och farfar, vi har hälsat på familjen Zetterqvist/Berglund i Segersta och ikväll har vi cyklat i det härliga vädret! Vi hade solsken och fågelkvitter samtidigt som vi hörde åskan någon mil bort. Märkligt hur snabbt det kan svänga.
I Segersta hoppade (sprang runt) Signe studsmatta, och hon tyckte det var sååå kul!

Signe är i en sån härlig ålder nu! Hon är oftast väldigt glad och skrattar glatt. Samtidigt verkar hon blygare nu än tidigare, vill helst vara med mamma och pappa. Hon vinkar till de flesta bilarna som åker förbi och hon säger Signe så fort hon ser sig själv på bild. Till och med bebisansiktet som finns i solen på Teletubbies sa hon Signe till idag :)
Igår morse fick Signe välling i vår säng vid halv sju, sedan tog vi in massa böcker och låg läste hela familjen. Signe tyckte det var jättemysigt och skrattade och busade massvis.

Det finns mycket fina bilder, men det får bli en annan dag.

Imorgon eftermiddag kommer familjen från övre brånan på tacos. Det blir trevligt!
Jag hoppas på finväder under förmiddagen så att vi kan vara ute och mysa, mata fåren och göra sandkakor.

Dåligt Pampers

Igår var jag och Signe iväg och köpte jord och fröpåsar på morgonen vid 9 tiden. Där träffade vi min mormor och morfar, så vi följde med hem till dom och fikade lite. Signe följde med morfar ut i lekparken en stund. Det är roligt att gå på upptäcksfärd på nya ställen. Jag fick med mig ett gäng jordgubbslpantor hem, som jag satte ner i vårt land i en pallkrage.

Efter att Signe hade ätit mellis åkte vi och handlade mat för veckan. Vi brukar handla vid 16 tiden när Per slutar, och det var tur den här gången, för Signe ville inte sitta i vagnen speciellt lång stund. Förra veckan handlade vi själva och det gick jättebra. Det kan vända snabbt.

När Signe hade somnat gick jag ut i friggeboden och grundmålade skänken. Jag lyssnar på en ljudbok medan, det är ju kanonbra! Det är min första ljudbok, och jag gillar det. Men jag vet inte riktigt när jag ska ha tid att göra det annars...

Idag var vi ute på förmiddagen trots det tråkiga vädret. Vi gick och hälsade på fåren och gav hästarna morot. Som alltid måste man göra massvis med kakor i sandlådan också. Så fort Signe kommer ut, säger hon kaka och går mot sandlådan.

I eftermiddag var vi på musikleken. Sista gången för den här perioden. Vi får se om det kommer tillbaka. I höst kommer ju Signe att gå på förskola, och jag tvivlar på att vi kommer att gå då. Hur ska man få tiden att räcka till när man jobbar?!

Signe badade ikväll. Hon vill aldrig gå upp! Hon ställer sig upp och låtsasgnäller med armarna sträckta mot en, när man frågar om hon vill komma upp sätter hon sig leende ner igen! Busjänta! Så kan hon göra många gånger på raken.

Har ni sett pampers nya up-and-go blöjor? De med byggarebob på. De har tagit bort tejpen som har suttit bak på blöjan, som man använder för att stänga blöjan innan man kastar den. Helt bedrövligt! Jag ringde och frågade hur det kunde komma sig. Han svarade att det var många som hade hört av sig och tydligen tyckte att den var onödig. Nu hade många hört av sig och undrade vart den hade tagit vägen! Herregud... Kan de som inte gillar den, bara strunta i att använda den då! Har man en bajsblöja, är det rätt skönt att kunna "stänga" den...

Veckans mat

Kom på när jag läste Linas blogg att jag har glömt lägga in veckans mat.

Måndag: Korvstroganoff och ris
Tisdag: Kyckling med wokade grönsaker i sås av kokosmjölk och sweetchili. Hade nudlar till.
Onsdag:
Fiskgratäng och potatis

Vi ska också äta tacos och kotletter den här veckan. Vilka dagar det blir återstår att se. Säkert grillat någon dag också.

Det kommer nog blir bra!

Igår kväll grundmålade jag hela pjäsen. Det såg väl okej ut. Idag när Signe sov målade jag några av lådorna med den "riktiga" färgen. Det ser ut att bli kanon!!

Ikväll kan jag inte måla nåt, det är min tvkväll :) Äntligen Hemma och Desperate. Så måste inta soffläge nu!

Frukost, lunch och middag tillsammans med jajja

Numera brukar även Jajja vara med oss när vi äter. Jajja är nämligen vad Signe kallar farfar! Vi har en almenacka med bilder från förra året, och på bilder för september månad är Signe och hennes farfar med. Hon pekar på almenackan och säger Jajja. Hon blir jätteglad när vi tar fram bilden på henne och farfar. Hon vinkar till och med ibland till bilden, som för att säga hej då till farfar.

Hon säger även Signe och pekar när hon ser sig själv på film eller foto.

Att jaga myror är nog en av de roligaste aktiviteterna Signe vet just nu. Hon gör samma ljud som när hon härmar en bil, fast hon lägger till ett A på slutet. Så hon gör Brrrr ljud med läpparna och sedan ett A så fort hon ser en myra. Gärna tio gånger på raken. När vi är ute gillar hon att titta på myrorna och försöka ta dem med fingrarna. Hon skrattar glatt när hon får syn på en.

Signe har en Emmabok (Emma och Totte). När hon får syn på den ropar hon mmma flera gånger.


Frukost tillsammans med farfar



























Tittut myrorna!

Galopp galopp

Galoppera är sååå kul!


Signe kröp upp i fotöljen med en bok och började läsa för sig själv!


Projekt: Furuskänk



Den här gigantiska furuskänken har stått i vårt gästrum. Någon gång kommer det rummet att förhoppningsvis bli ett barnrum det med, och det är lika bra att börja rensa i tid. Den här skänken ska alltså målas och flyttas ut i vardagsrummet!

Ikväll har projektet inletts och vi baxade ut med schabraket till friggeboden där jag ska hålla till. Jag har nu sandpapprat lite lätt, tvättat av och kvistlackat. Jag kommer att spendera mycket tid i friggeboden framöver, så vi får se hur mycket bloggande det blir. Den ska grundas en gång och sedan målas troligen två gånger. Puh.

To be continued.


Uteaktiviteter

Idag har vi vart hemma och donat lite. Vår föräldragrupp har träffats och grillat uppe på Ren, det hade vart mysigt att vara med i det härliga vädret, men jag kände att vi verkligen var tvugna att göra klart lite grejer här hemma. Plus att Per har känt av pollen jättemycket idag, så han hade nog iaf inte orkat.

Vi har lagt singel på hela väggen på framsidan nu, plus kortsidan som vätter mot garaget. Det är dom väsentliga väggarna, de som syns. Så det känns skönt.

Här kommer en snabblektion i hur man gör det finare runt huset!



Signe sov hela natten inatt med. Hon vaknade dock innan klockan hade slagit sex... Gav henne välling, men hon tyckte att hon hade sovit tillräckligt. Vid halv sju gick Per upp och jag kunde sova vidare från sju ungefär till kvart över nio! Signe hade lite problem med att vara med pappa, så jag fick kliva upp och byta blöja och klä på henne innan jag kunde krypa ner i sängen igen. Jag tycker att hon har vart väldigt mammig hela dagen, och det är jobbigt att behöva ha henne hängandes på höften när man ska hacka grönsaker eller försöka äta middag.

Det var kanonfint väder idag, så vi har försökt vart ute mycket. I eftermiddag tog jag och Signe en cykeltur. Vi busade lite och sjöng under cykelturen, vilket gjorde att hon hade skoj och var nöjd mest hela tiden. Det var skönt.

Igår var det ju Eurovision. Jag och Per somnade när det var dags för röstredovisningen. Det var väldigt länge sedan jag somnade i soffan, men den här gången var det ett medvetet val. Jag var sjukt trött, och tänkte att jag kanske skulle vakna till efter en stund. Vid halv ett fick jag ett meddelande från Linnea som gjorde att jag tittade upp. Då hade Norge redan vunnit överlägset och Sverige hade fått sin näst sämsta placering någonsin i Eurovision. Tror bara att Christer Björkman har placerat sig sämre faktiskt.

Mitt första traderaköp!

Jag har för andra gången någonsin lagt ett bud på tradera! Ja, jag vet. Jag är inte så "up-to-date". Första budet var på en svart windstopper från polarn o pyret. Den här gången var det en röd! Som blev min för 165:- Som förstagångsköpare blev jag lite exalterad, så jag betalade till säljaren på stört efter att jag hade fått vinnarmailet. Hon tackade för att hon hade fått pengarna snabbt! :) Hon skulle skicka jackan imorrn, och jag hoppas vi blir nöjda när vi får paketet!

Jag har ingen aning om vilken årsmodell detta är. Någon som vet?


Säljarens bild från tradera.

Robinson nästa

Nu är det helg! Eller ja, halva helgen har ju redan gått.

Igår åkte jag och Signe till Mobackes och köpte en rödvinbärsbuske som vi ska plantera. Vi har två med svartvinbär, men jag tycker att röda vinbär är godare! Vi köpte också mera markväv så att vi kan fortsätta att lägga singel längs med husväggen.

På Färghuset hade de 25% rabatt på allt, och jag hade ändå tänkt ta mig i kragen och åkt och köpt färg så det passade ju perfekt! Köpte även en superduper pensel, så nu hoppas jag det inte blir några penseldrag alls... :) Jag ska ju måla Signes stolar och så ska jag även måla om en gigantisk furuskänk som vi har. Den står inne i det "blåa rummet" och tar en massa plats. När den är målad och fin (förhoppningsvis) ska den få flytta ut i vardagsrummet. Nya knoppar ska också inhandlas.

Jag började ju grundmåla en av Signes stolar med väggfärg. Det rekommenderar jag inte! Den flyter inte alls ut lika bra som snickerifärg. Den flyter inte ut alls egentligen. Så får nog sandpappra lite där igen innan jag målar med den nya färgen. Förarbete är ju A och O sägs det, för att få ett bra slutresultat.

På eftermiddagen igår kom
Lina och Tuva och hälsade på! De var påväg upp till Alfta och stannade till ett tag. Vi gick och hälsade på fåren, men Tuva stackarn blev jätterädd och grät när allesammans bräkte samtidigt, så vi gick tillbaka och lekte i sandlådan istället.

Vi gjorde hemmagjord pizza igår. Blev smaskens. Signe ville gärna smaka av alla ingredienser medan jag hackade. Så hon testade både salami och oliver. Salami hade hon nog kunnat äta massvis av!

Idag har jag och Per vart på golfbanan och filmat våra svingar. Vår elitlagstränare är här i helgen och då filmas man och han kommer med lösningar på alla våra problem. Jag fick en del att träna på. Under tiden var min mamma här och lekte med Signe. De hade vart ute i 2 timmar och Signe hade utforskat det mesta häromkring.

I eftermiddag har jag plockat ut allt som fanns i skänken och så har rosbusken fått lite ny jord.

Signe var trött och fick lägga sig vid kvart över sju. Efter det har vi inte hört något från henne. Hon sov faktiskt hela natten inatt! På välling dessutom. Vi skulle ju ge gröt, men kände att vi skiter i det och ger henne välling som vanligt istället. Så jag tror nog att det kommer att gå så småningom. Men har jag gått upp ca 750 gånger på de senaste 15 månaderna kan jag gå upp lite till. Så länge det är 1 gång per natt är jag nöjd. Och helst efter 4... Imorse sov hon längst dessutom. Vi skulle vara på samlingen vid 8 och klev därför upp före sju. Signe sov till kvart över sju :)

Nu är det Robinson som gäller. Vi får zappa över på Eurovision i reklampauserna.

Jag uppdaterar inlägget med bilder senare ikväll, eller imorgon kanske.


Signe och Tuva leker i sandlådan

Illamående av kladdkaka...

Igår var jag och Signe hemma. På förmiddagen gick vi ut och hälsade på fåren, lekte i sandlådan och käkade gräslök. Signe tycker att det är roligt med ett gräs man får äta, så hon tar helst hela nävar gräslök! Det slutar med att hon slänger alla utom ett strå på marken... Mamma tycker inte att det är lika roligt som Signe.

Idag har vi vart på öppna förskolan. Som vanligt hade vi väldigt trevligt, och Signe lyckades till och med bajsa där! Hon vill gärna stå i lugn och ro och pilla på något när hon ska bajsa, det är inte så lätt på öppna förskolan vilket har resulterat i att hon aldrig bajsar när vi är där. När vi är hemma bajsar hon alltid efter lunch, innan hon sova. Jag frågar om hon ska bajsa, hon nickar och kilar iväg, hittar nåt intressant att pilla på och börjar trycka. Ungefär.
Efter tips från Monika som jobbar på öppna, gick vi in till dockvrån på bvc där det var tomt på barn. Signe pillade på en kulram som jag ställde fram och simsalabim så hade hon bajsat!

På eftermiddagen var vi ute en sväng, sen käkade vi soppa och pannkaka innan jag åkte på golfträning. Signes farmor och farfar dök upp ett tag innan jag åkte och tog med Signe ut igen medan Per fick diska. 

Vi har gett Signe gröt ikväll. Även igår kväll. Vi ska se om hon håller sig bättre på det än på vällingen. Hon drack inte upp hela vällingflaskan inatt iaf.

När Per kommer hem om dagarna från jobbet har Signe börjat med nåt väldigt lustigt! Igår såg vi honom genom köksfönstret, Signe flinade och jag släppte ner henne på golvet. Då springer hon raka vägen mot sitt rum, hon tittar inte ens på Per som står i hallen! Fast hon vet att han är där. Lika idag. Hon springer rakt förbi honom, utan att titta! Haha, det ser väldigt lustigt ut och hon har gjort så i några dagar.

Jag har provat gjort kladdkaka ikväll. Har aldrig (!) gjort det och blev sugen härom kvällen, så jag testade. Den skulle vara inne i 20 minuter, men jag hade den inne i 20x2 nästan!  Nu är jag så illamående så jag skulle kunna kräkas. Allvarligt alltså. Usch.

Imorgon är det fredag, Per jobbar halvdag som vanligt, och sen är det helg! Skönt.
Vi kanske får besök imorrn av
Lina, Tuva och Fredrik. Hoppas det!


Gott med gräslök

Jag heter Signe

Igår när vi åkte bil från konsum fick Signe nappen. När hon får nappen brukar hon vilja ha snuttefilten, de hör liksom ihop. Men den hade jag lämnat hemma. Jag sa att hon kunde mysa med nalle puh som hon hade med sig. Jag la den uppe vid hennes huvud och hon lutade sig mot honom och lät: mmmm, som när hon myser :)

Idag var han också med i i bilen, och påväg ner på stan lägger hon själv upp honom vid huvudet, precis där jag hade lagt honom och så myser hon! Hon lär sig saker så himla fort.

Påvägen hem tog hon snuttefilten och la över nalle puhs ansikte, sedan tog hon bort filten och sa tittut! Gulligt att se att hon leker med leksakerna på samma sätt som vi leker med henne.

Hon kan säga Signe numera. Det blir inget S dock. Det är svårt att sätta stavning på det, men vi hör att det är Signe hon säger :)

Det kommer att bli svårt att få henne att sluta med välling om det inte sker av sig självt, vilket jag tvivlar på. När hon vaknar på natten börjar hon peka mot köket och säger dää dää, tills jag tar upp henne och går iväg. Hon vet att hon får välling när hon vaknar, och hon vet vart den finns... Så fort hon ser flaskan på dagtid, när hon är pigg säger hon lelle.

Veckans mat

Måndag: Torsk, potatis och äggsås
Tisdag: Raggmunk med fläsk
Onsdag: Ugnsstekt falukorv med hemlagad mos
Torsdag: Grönsakssoppa och tunnpankaka med sylt och grädde
Fredag: Hemmagjord pizza



Hade planerat att äta kotletter på söndagen, men på konsum fanns bara små förpackningar som var asdyra. Börjar redan tröttna på att handla där faktiskt.

- All keso hade passerat bäst-före-datum för fyra dagar sedan.
- Fläsket gick ut 090512 (dvs idag, jag handlade igår. Det var inte prissänkt.)
- All färsk jäst gick ut 090511.
- Det fanns ett torskpaket från findus kvar. Två från coop.
- Alla yoghurtprodukter från Arla var slut. De levereras tydligen på tisdagar...
- Kotletterna var få och asdyra.
- De har inga storförpackningar överhuvudtaget. Sånt som köttfärs och pasta till exempel.
- Blöjorna är sjukt dyra. De köper vi inte där.


Jag kan säkert fortsätta... Klart man inte kan förvänta sig att det ska kännas som att handla på ett coop extra, när det är ett konsum. Men att varor är slut och gamla gör mig smått irriterad.

Kanske får börja åka in till Bollnäs istället.

Trist uteväder

Igår var jag och Signe hemma hela dagen, förrutom en sväng till Konsum för att handla veckans mat.

Det var rätt trist väder, blåser en massa hela tiden. Så på förmiddagen var vi bara inne. På eftermiddagen var iaf solen framme så vi passade på att vara ute innan vi åkte och handlade, och medan jag lagade mat var Per ute med Signe.
Vi fick även besök av mina föräldrar som kom och lekte med Signe.

Idag fick Signe ha på sig täckbyxor när vi var ute på förmiddagen. 8 grader i skuggan och blåst är inge vidare väder. Vi hälsade på fåren och hästarna, plus tog en promenad med vagnen ner till järnvägsövergången och kikade på tågen som far förbi. Signe ville även utforska hela tomten. Helst på baksidan, där det finns massa faror, så det gäller att vara med hela tiden.

På eftermiddagen var det musiklek (rytmik) på folkan. Det är sista gången nästa vecka. Vi åt raggmunk idag, och det tar en jäkla massa tid att stå och steka och eftersom vi är på rytmiken så kommer vi inte hem förrän strax före fyra. Därför stekte jag de flesta under tiden som Signe sov istället.

Efter middagen åkte vi iväg till golfbanan. Per skulle träna lite, så jag och Signe lekte i sandlådan och sprang runt på parkeringen. Hon springer verkligen nästan hela tiden nu! Fort ska det gå!


Signe är på språng från övriga gruppen

Stockholm

Nu är jag hemma, efter en helg i storstaden. The Big City. Huvudstaden. Stockholm. Jag har haft en kanonhelg, men det är skönt att vara hemma igen.

Vi fick låna Emis mammas lägenhet, en etagevåning vid Odenplan. Helt perfekt! På fredagen köpte vi hem mat, drack vin, och snackade skit tills klockan närmade sig halv två. Vi skrattade tills tårarna rann och käkbenen ömmade!

På lördagen åkte vi ut till Nacka Strand, där vi gick på gymnasiet tillsammans. Vi gick till skolan och kikade, tog lite bilder och gick sedan ner till Birgittas Bageri för lunch, där vi har spenderat många, många timmar under gymnasieåren. Sen var vi resten av dagen på Nacka Forums ombyggda galleria. Jag skulle ju så stort shoppa! Helst en helt ny sommargarderob. Jag är bedrövlig på att shoppa. Jag handlade två pikétröjor till mig, en till Per och en till Signe, ett svart enkelt linne, tre shorts till Signe, en klänning till Signe och lite nytt smink till mig. Sen vart det inge mer. Trist! Så jag har bara nya kläder till golfbanan typ. Jag var ute efter en klänning till ett bröllop vi ska på i sommar, men det slutar väl att jag köper en här i stan. Det blir helt enkelt för mycket att titta på i större städer. Det är nog bäst när det inte finns så mycket att välja på.

Vid 20 väntade ett toklitet kareokerum på oss. Vi sjöng (skrek) oss hesa i 3,5 timme! Det var så sjukt roligt! Vi drog vidare till ett r´n´b och hiphop ställe på Norrlandsgatan där Emi kände de flesta. Vi kom in gratis och dansade fram till 3. Det kändes mer som att vi var på ett ställe i Brooklyn än på stureplan. Nu vet jag i och för sig inte hur det är i Brooklyn, men det var iaf otroligt mycket mörka människor där. Förstå mig inte fel, det kvittar för mig om de är vita eller mörka, men det var rätt häftigt. Det kändes som att det var max 10 svenska killar där. Och de såg bara ut som stela töntar mot för de mer "exotiska" killarna. Svenska killar har helt enkelt inte så mycket rytm i sig.

Det var en sjukt rolig kväll och jag klev inte upp förrän halv elva idag. Jag kände inte alls av att jag hade druckit, däremot hade kareoken satt sina spår... 

Vi drog och spelade laserdome idag på förmiddagen! Vi trodde att det bara skulle vara vi, men ack så fel vi hade. Vi fick fajtas mot 15 stycken 10-åringar! Det blev tre lag, vi var minst antal personer men vad gjorde det? Smågrabbarna kunde slänga sig i väggen, för vi vann överlägset! I den interna tävlingen kom Mimmi etta, jag tvåa och Emi trea.

Mitt tåg gick vid 14, så vi käkade lunch på station innan jag for hemåt. Signe sken upp som en sol när hon fick se mamma på perrongen och jag fick snabbt blinka bort några tårar när hon sprang mot mig. Gohjärtat!


Sista inlägget på några dagar

Signe var på toppenhumör på öppna förskolan. Hon gick och sa bock bocka bock bock med en tidning i handen. Det betyder bok :)
Jag fick i henne en hel barnmatsburk plus 2/3 av efterrätten. Hon brukar inte äta så bra där, pga allt stoj. Men den här gången käkade vi redan vid 11 och satte oss vid ett eget bord, då gick det kanon! Det gäller att inte vänta för länge med lunchen, tills hon hunnit bli trött.
Hon och Maja var så goa på varandra i "bebispölen". De gosade och kittlade varandra! Var så himla sött och se! 

När Signe sov i tre timmar passade jag på att dammsuga lite. Det blir så otroligt mycket skit på köksgolvet när hon smular med både det ena och det andra. 
Jag har rensat undan vinterkläderna våra också, och satt upp en krok till Signe i hennes höjd. Hon tycker det är roligt att hänga upp och ta ner sin jacka därifrån. 

I kväll var jag iväg och hade golfträning. Hade helt glömt bort det, så det var tur att Elin skickade ett sms och påminde mig. Det var riktigt dåligt väder, men jag har lärt mig efter ett antal år på rangen, så jag hade polotröja, ulltröja, flecceväst och vindjacka. Plus underställsbyxor och regnbyxor! Självklart mössa också. 

Nu ska jag packa min väska, för imorgon åker jag! Så ni hör inget från mig förrän på måndag. Möjligen söndag kväll.

Jag har inte tagit några bilder idag. Så jag bjuder på ett som är taget för exakt ett år sedan, 080507.


Tack för maten

Signe har under kanske 1,5 månad tackat för maten. Efter att hon har ätit, tvättar vi av henne och sedan när vi lyfter ner henne säger vi "varsegod". Hon svarar då med ett "tack tack". Om hon inte säger något, och vi frågar henne vad man säger, då säger hon tack tack :) Vår stora tjej!

Busa = Bua

Flera gånger om dagen säger Signe Tatt och pekar mot fönstret, eller om vi är ute mot grannens hus. Då svarar jag med att säga, "ja, där bor katten". Då fortsätter hon med vovvov. De har ju en hund med! Katten kommer alltid först!

Gungsnigel

Idag har jag och Signe bara vart hemma. Jag har tvättat fyra maskiner tvätt. Det var mestadels saker som låg i sovrummet, så tycker inte det minskade speciellt mycket i tvättstugan...

På förmiddagen vad mamma här. Hon hade med sig en present till Signe. En gungsnigel!

Vi var även iväg till fåren på förmiddan, innan mamma kom, men nu när det inte bara är lammen ute är det inte lika gulligt längre. Fåren har sett till att bajsat rätt rejält där inne i hagen, så vi stod utanför och kikade.

Annars har vi inte gjort så mycket idag. På eftermiddan har vi lekt och läst böcker hela familjen. Signe har fått bada med sina ankor.

Jag pratade med Emi, en av tjejerna jag ska träffa i Stockholm i helgen, på MSN och hon skrev att vi på fredagkväll ska laga lite god mat, dricka vin och bara mysa. Då började jag faktiskt längta tills att få komma iväg. Umgås med mina rara vänner, prata gamla minnen och bara få vara. Inte behöva tänka att jag måste upp på natten för att fixa välling! För övrigt har tågbiljetterna rusat i taket när det gäller priset! Herregud vad dyrt det har blivit sen jag gick gymnasiet i Stockholm. Okej, det var snart 6 år sedan jag gick ut, men ändå.

Imorgon ska vi som vanligt till öppna förskolan på förmiddan. Tjejerna gillar att vara där och busa!


Jag kan läsa!



Äta själv



Sovmorgon. Peppar peppar...

Idag fick jag sovmorgon! Jag och Signe klev upp ur våra sängar klockan 8. Jag hörde att hon började prata vid kvart i ungefär, men när hon har sovit ut riktigt vaknar hon alltid glad och då kan hon sitta och prata lite för sig själv och leka med napparna. Det är härligt! Då märks det att hon är utsövd. Hon somnar lätt nu igen iaf, så det är väl en period då det går lite upp och ned vad det verkar.

På förmiddagen var vi över till Anna, Isak och Jacob och lekte lite. Ja, Anders kom ju faktiskt hem han med. Signe var lite försiktig i början, som alltid på nya platser. Isak var gullig och klappade henne försiktigt på huvudet när han gick förbi, som för att visa att han är medveten om att hon är mindre :)

Efter Signes sovstund åkte vi på musiklek. Signe hade skoj!

Jag har börjat göra riktig sås numera. Dvs på sånt sätt man ska göra vita såser. Vi åt ju skinksås idag, och när vi tex äter baconsås så har jag använt mig av creme fraiche eller matlagningsgrädde, vilket jag tror att många i min generation gör. Men efter att jag gjorde torsk med äggsås för ett tag sedan gör jag numera enligt kokboken. Smält smör, sedan i med mjöl och sedan i med mjölk. Vispa. Vispa. Vispa. Det är viktigt. Det blir gott! Jag har gjort det flera gånger när jag för sås till Signe, sedan kryddar jag hennes sås med tex lite fiskbuljong, om det är fisk hon ska äta.

Signe har ätit själv idag. Inte hela måltiden, men rätt mycket iaf. Hon visar intresse för det nu. Jag har laddat upp en film, men den är inte klar, så ni får se den imorgon.

Ikväll sprack himlen upp lite och vi fick se solen, då passade vi på att ta en cykeltur. Signe gillar det faktiskt inte så mycket... Hon gnäller fastän hon har fått nappen. Trist. Vi cyklade till Acktjära skola och gungade gungbräda och gunga.

Jag har glömt sagt att inbrottet som var här i byn för ett tag sedan är uppklarat. Inbrottstjuvarna åkte fast. Så himla skönt!

Veckans mat

Måndag: Chiliconcarne (mixpåse...)
Tisdag: Spegetti carbonara (eller ja, en sås med skinka iaf)
Onsdag: Kassler i ugn med kokosmjölk, banan, ananas, ost och curry. Ris till. Ha gärna kokosflingor över när det är klart.
Torsdag: Viltlax med pressad potatis (tänkte köra laxreceptet som Erika skrev i sin kommentar på mitt första inlägg i kategorin "veckans mat". Med vilt och kantarellfond och lingonsylt).
Fredag: Jag borta / Lasagne
Lördag: Jag borta / Lasagne
Söndag: Lasagne

Jag orkade bara hitta på fem rätter, så Per får göra lite som han vill när jag är borta. Antingen äter de lasagne en av dagarna, och gör de inte det så får de laga den på söndagen så att det finns när jag kommer hem.
Jag har en känsla av att de kommer att inta minst en rätt i Kilafors...

Signe gillade inte chiliconcarnen, så hon fick burkmat, som hon för övrigt inte heller åt så bra av.

Biblioteket i regnvädret

Vilket regnväder det har vart idag! Det har stundvis öst ner! Jag och Signe åkte till Biblioteket och lämnade tillbaka böcker, samt lånade nya. Signe tycker om att vara där. Hon gillar att springa runt och kika på böckerna. Hon tar en bok, som hon håller i tills hon hittar en intressantare, då lämnar hon den gamla där hon tog den nya. Sen sätter hon fart igen!

Vi passade på att mäta hennes fötter när vi ändå var på stan. Jag var nervös att hon hade vuxit ur de svarta kavat skorna, som är superbra! Men det hade hon inte. Jag testade mäta fötterna hemma, och då var dom 12 cm. Skorna är 12,9. Och bägge måtterna stämde när vi var på skoaffärn. Det var bra.

Vi har veckohandlat idag. Jag lägger ut en "veckans mat" senare.

Per har vart på innebandymöte och Signe har fått badat. Hon har vart på toppenhumör idag, glad mest hela tiden, och poat på lite själv.

Hon låg och pratade för sig själv ikväll innan hon somnade. Det brukar hon inte göra. Inte på det sättet. Lät som hon hade en konversation. Gulligt! Jag har filmat henne för några dagar sedan, när hon går runt med en papperslapp och pratar massa. Som att hon läser från lappen. Ska lägga upp den nåt tag så att ni får se. Jättesött!

På fredag åker jag till Stockholm! Blir bort hela helgen. Det ni. Jag kommer nog sakna Signe otroligt mycket. Två nätter är mycket. Jag ska träffa mina
gymnasievänner. Vi brukar försöka ses en gång per år, men nu ska det bli två gånger. En gång i stockholm utan barn och en gång antingen i Sala eller Bollnäs, med barn. Vi är tre av fem som har fått barn. Det är rätt häftigt. Med två månader emellan varje. I november förra året träffades vi hos mig i Bollnäs.
Det ska bli jätteskoj att träffas! Även om jag kommer längta efter Signe, så kommer det bli skönt att vara lite barnfri. Jag hoppas få lite tid på stan också, för att shoppa. Det var längesen jag köpte något till mig själv, och det skulle vara kul att hitta nåt sommarfint. Vi har sålt en bil (som vi för övrigt fick av Pers föräldrar, TACK!) för 6000:- (till min pappa :)) och sen kommer vi att få tillbaka på skatten, så jag tycker minsann att jag kan få köpa oss lite nya grejer.

Imorgon är det musiklek som gäller på Folkan vid halv tre. Förmiddagen kommer att spenderas hemma.

Jag har glömt att berätta att Signe har bajsat på toan! Jag tog av henne blöjan när hon skulle bada, en gång förra veckan, och jag såg på henne att hon var påväg att börja bajsa. Eftersom hon inte hade nån blöja satte jag henne på pottan, men hon ville upp direkt. Då ser jag att hon redan har bajsat lite där i, så jag testar toan istället, där resten kommer! Men hon verkade inte speciellt bekväm och ville helst ner på en gång. Så det är inget vi har provat igen.


Ny bula

Nu är helgen snart slut. Jag skulle kunna gå och lägga mig nu, är helt slut. Signe sover dåligt om nätterna igen. Trist. Imorse vaknade hon 5.20. Jag tog över henne till oss, men hon somnade inte om så Per gick upp med henne till slut. Hon är stundvis väldigt mammig och gråter högljutt om hon inte får komma till mig. Spelar ingen roll om Per står en millimeter bredvid, det är hos mig hon ska vara. Jag lagade mat och frågade om hon skulle gå till pappa, då klämde hon benen hårdare om mig och greppade tag med armarna. Hon ville minsann inte till pappa...

Hon var otroligt trött ikväll och när jag frågade vid kvart i sju om hon ville sova nickade hon genast. Så vid sju sov hon redan. Hoppas hon får sova ganska ostört inatt iaf och rätt länge imorgon bitti, så att hon blir utsövd. De två senaste nätterna har hon gråtit några gånger när hon märkt att hon inte har nappen, så hon sover nog inge vidare. Eller om det beror på nappen vet jag inte, hon drömmer kanske och känner sig lugn när hon får nappen och snuttenfilten.

Igår förmiddag kom min storebror och mina föräldrar hit och hälsade på. Signe fick en gräsklippare av morbror som hon brummade runt med. Hon har ju inte sett oss gå med gräsklipparen ännu, när hon väl får se det blir det nog ännu mera fart på henne. Vi tog även med Johan till lammen, nu har fåren fått komma ut också så det var ett jäkla liv! Men Signe ville in i hagen ändå. Hon sprang runt bland fåren och visade ingen respekt alls för de som är mycket större än henne :)

När Signe hade vaknat åkte vi och kikade på sommarstugan som Fia och Rickard har köpt, strax innan Stråtjära. Vilket läge! Otroligt fint. Var en hel stugby som ploppade upp när man svängt av vägen, hade jag inte en aning om! Signe jagade deras 3,5 månader gamla golden valp. Så söt!

Efter det for vi till Kilafors och fick grillat. 

Idag har det inte vart lika varmt som de tidigare dagarna. Det skulle bli regn under kvällen, men än har det inte börjat.

Vi har bara vart hemma idag. Jag har klippt rosbusken, grävt upp en buske som vi inte ska ha kvar och rensat lite. Per tog bort lekhagen som vi har haft runt kamin, och shit så stort rummet kändes! Vi plockade även ut den hemska vardagsrumsmattan, det kanske gjorde sitt det med. Den lär inte få komma tillbaka till hösten...

Igår ramlade Signe ute på plattorna och slog i pannan rätt rejält, så nu har hon en bula med skrapsår. Stackarn. Ni ser den på bilen med farfar här nere.


 

Varmast i Sverige

Idag har det vart otroligt varmt! Det var bara två grader i skuggan imorse när vi klev upp, men sen steg graderna rejält och det var 23 grader i skuggan vid 18 tiden ikväll. Varmast i Sverige den tiden, enligt text-tv.
Jag har vart på golfbanan och krattat hela förmiddagen. Det var städdag. Trist att inte fler ställer upp. Innan det är färdig vill alla nyttja 18:e tee som jag krattade själv i över en timme... För att sedan fortsätta med miljarder löv runt green.

Per umgicks med Signe under tiden, så jag drog väl nitlotten. Han har pollenbesvär, och det skulle nog inte bli bättre av att kratta en massa, och jag tyckte vi skulle åtminstonde bidra med en person från vår familj. Önskade mig en massage dock, den har jag inte sett skymten av än så länge. Lär inte göra det heller. Per knådar i 2 minuter sen ger han upp. Tittar han på tv samtidigt rör han lite lätt på tummarna. Kanske. Att göra något samtidigt som att titta på tv är näst intill omöjligt.

Efter städningen hade vi träff med damlaget. Vi har ju två tjejer på andra sidan antlanten, plus en på Gotland, så vi var inte alla. Vi gick fyra hål, och jag slog riktigt bra slag. Kul! Jag vill verkligen försöka ta en plats i år för att förhoppningsvis få spela en bästboll iaf när vi spelar SM i juli. Vi spelar i Elitserien i år, och vem vet om vi någonsin kommer att göra det igen. Att få spela en bästboll med Pillan innan hon kör igång sin proffskarriär i USA på riktigt vore skoj. Det var nåt år sen nu!

Sen åkte vi till Kilafors där vi fick mat. Vi var ute i solen och Signe trivdes. Det kändes som att det var mitt i sommarn, och man ville helst dra till nån strand och bada, innan det slog en att det bara är 1 maj.

Igår var det sista april. Jag och Signe var till öppna förskolan på förmiddagen och på kvällen grillade vi. Mellan det hann vi även med ett besök till lammen. De är verkligen så goa! Det var härligt väder på dagen, men mot kvällningen blev det riktigt kallt och vi stannade inne. Ingen kase i år alltså.

Skönt att det bara är fredag. Två dagar kvar av helgen!