Bada bada

Snart bär det av på babysim med två snoriga näsor. Bara lillfisen vill vakna. Hon har nu sovit i 2 timmar snart. Skönt att vara utvilad när man ska simma!


Vill du ha en fågel på ögat?

Såhär låg lillskruttan när jag tittade till henne för en stund sedan! :)



Tröttmössa

Signe vaknade fem imorse. Kanske är det för att hon sover så mycket på dagen? Men hon orkar ju inte vara vaken annars. Hon är ju supertrött vid sju, halv åtta på kvällen fastän hon kan ha sovit flera timmar under dagen.
Det var en bökig natt överhuvudtaget inatt. Hon vaknade och grät flera gånger. Vet inte om det berodde på att näsan var täppt, om hon drömde eller om hon hade ont i magen. Hon blev lugn när hon fick amma iaf och lyckades somna om. Men vid tre tiden hade hon redan ätit två gånger, och jag hade säkert klivit upp fem. Mellan tre och fem sov vi. Det var längsta sammanhållna sömnen för mig inatt. Först var jag och Signe upp och lekte och sedan gick vi och la oss och sov vid sju igen. När hon vaknade vid halv nio fick jag fortsätta sova för då tog Per upp henne. Skönt. Och behövligt.

Vi har inte gjort så mycket idag. Signes farmor och farfar var hit en sväng och hälsade på. Per åkte till golfbanan och jag och Signe åkte till Ica och Åhlens.

Tror nog att vi kan vara med på babysim imorgon. Hon har ingen feber iaf, och hon är väldigt glad trots den täppta näsan. Jag har haft ont i halsen idag, men det har faktiskt gett med sig lite. Vi får se hur läget ser ut imorgon fm helt enkelt. Men hon tyckte det var så himla kul sist så jag vill gärna att hon ska få bada igen!
Per ska tävla imorgon, Hårga Open. Så det är på hemmaplan. Får se om jag och Signe hinner dit och titta, annars får vi göra det på söndag.

Lägger in bilder från början av Augusti som jag inte lagt ut tidigare.


Signe tycker om blad


Puss min älskling!

Stadsbesök

Idag var det riktigt höstväder ute! Ruggigt. Det var verkligen 15 grader kallt. På våren kan man tycka att det är 15 varma grader. Inte idag.

Per ville provköra nya vagnen i morse så Signe fick provsova i lite lutning. Gick utmärkt. Hon sov i 2,5 timme! Var nog skönt med tanke på hennes täppta näsa att ligga i lite lutning istället för helt plant. När hon sov passade vi på att börja riva tapet i hennes rum. Vi ska tapetsera om, eller måla och tapetsera. Det är inte bestämt ännu. Men vi måste ju ändå bort med skarvarna och det som är löst. Eller vi och vi... Vi har ju en väldigt god vän som är målare som ställer upp alldeles för ofta :)

Efter lunchen som bestod av kycklingwraps for vi till stan. Även då med den nya vagnen. Signe var trött och somnade skönt i den varma åkspåsen som vi hade stoppat dit. Det var ju som sagt 15 grader och storm nästintill! Vi gick på Lindex och köpte en fodrad mjuk jacka för 30% rabatten som vi hade fått. Tittade in på Team Sportia och träffade glada, trevliga Sara som vi pratade med en sväng. Var på Expert och pratade om barnfotografering (Signe fick presentkort på 1000:- av morbror Johan och Sara vid namnkalaset). Köpte ett bag in box vin på systemet. Kanske ska jag dricka mitt första glas med alkohol sedan 1,5 år på lördag. De säger ju att ett glas vin inte är farligt när man ammar...
Innan vi åkte hem träffade vi på Helene, Johan och Klara. Det var en trevlig tur på stan.

I eftermiddag var mamma och pappa här. Vi fikade bulle och tårta som var kvar sen kalaset. Mums. Perfekt att frysa in och plocka fram när man får besök.

Per är och tränar och Signe sover sedan länge. Så det är jag och datorn som umgås. Ska faktiskt bara kolla igenom bloggkoll och sedan gå och lägga mig tror jag.

Signe och Izzi leker på Signes soffa


Åh vad rolig du är mormor!


Där är lampan! Signe är så duktig och vet vart lampan i sitt rum är.


Lunch



Pryder kylskåpsdörren


Brio Zenit

Per har fått jobb! Härligt! Han ska börja den 22:a september. Det är bara till nyår, men det var en bra deal och vi hoppas att han hittar nåt mer långvarigt framöver.

På eftermiddagen åkte vi till Barnens Hus. Vi fick med oss en Brio Zenit hem. Det är troligen en modell -07 för sedan slutade dom göras. Kanske är sådär om nåt skulle gå sönder... Men det passade vårt behov perfekt! Det var också den enda sittvagnen som var på rea. Annars var det större vagnar och det har vi ju redan en som vi är nöjd med. Den här är lite större än Brio Race men känns mindre och behändigare än Emmaljunga Scooter. Det är nästan fullt liggläge, stor suflett och man får plats med en åkpåse i den. Fick 1000:- rabatt på den. Kanon!

Idag kände jag mig frössen, trött och hungrig. Har ett BMI som visar på att jag är undernärd. Det gjorde att jag åkte och storhandlade ikväll för 1300:- För att kunna äta, få energi och gå upp i vikt måste det ju finnas mat här hemma! I kassan träffade jag en föredetta arbetskamrat. Han sa att han knappt vågade heja först för han visste inte om det var jag för jag var så olik mig (?) Jag såg så smal ut sa han. Då ska man veta att jag hade mjukbyxor och en jacka som inte alls satt åt. Så nu får det vara nog. Jag vill inte vara smal som en skrika. Nu måste jag börja äta oftare på dagen. Jag gillar ju mat och äter inte små portioner, men det har väl blivit dåligt med frukost, lunch och middag. Inte som förr då man jobbade precis.

Signe är fortfarande snorig och täppt. Per köpte nezeril för bebisar idag. Sån som man droppar ner i näsan. Får se om det hjälper.



Vår är svart och grå och så är det andra hjul. Inte luftpumpade, utan sånna punkteringsfria.

Bruttan på golfbanan


(Mobilkamera)

Simmerska?

Jag känner mig väldigt trött. Fattar inte varför jag inte lägger mig riktigt tidigt nån kväll... Typ vid 21 tiden.
Per är och tränar innebandy nu och Signe har sovit sedan strax före halv åtta. Jag sitter och häckar framför datorn och kollar på vagnar på blocket.
Vi skulle vilja ha en vagn till nästa sommar som är lite mindre än den vi har nu. För bilresor med golfbagar och väskor. Det funkar ju med den vi har nu också även om det blir riktigt trångt, men det finns ju mindre varianter. Men vi vill inte ha en sulky, för vi tycker inte att de fyller våra behov. Har kollat på en Emmaljunga Scooter, men de är inte så fasligt mycket mindre än den vi redan har. Nåt kilo lättare var den. Vill iaf att vagnen ska ha nästan fullt liggläge (Signe kommer ju sova middag i nåt år framöver), att den ska vara ganska liten ihopfälld och relativt lätt. Nån som har en bra vagn att rekommendera?
Det är ju barnvagnsrea på Barnens Hus den här veckan så vi tänkte ta och åka dit en sväng imorgon och kika. Kan vara bra att veta vad det finns för vagnar på rean innan man köper en begagnad på Blocket för samma pris... Det är därför vi kollar på vagn redan nu, för att det är rea. Köper vi en på Blocket kan vi lika gärna vänta till våren. För till vintern behöver vi ingen ny vagn.

Idag har vi vart och lämnat tillbaka partytältet och köpt en vardagsrumsmatta på Rusta för 199:- Har inte lagt ut den ännu, men tror nog att det kan bli fint.
På eftermiddagen spelade vi golf. Signes farfar var med och styrde barnvagnen. Signe kan ju sitta i den och leka och kika på naturen nu när hon är vaken. Tidigare var det bara selen som gällde.

Glömde ju berätta hur det gick på babysimmet i lördags! Signe var en riktig liten fisk! Hon plaskade med både armar och ben och verkade gilla att bada i bassäng. När hon låg på mage så rörde hon hela kroppen på ett sätt som såg ut som simrörelser. Kanske inte blir en golfare av henne ändå? Mamma var med och filmade och fotade. Det var kul att få det på film! Per var ju och tävlade så han kunde inte vara med.

Signe har blivit lite snorig. Vet inte om det kanske kan vara sen i söndags. Var ju massa barn här och dagis och skolorna har ju börjat igen. Säkert nån som bar på en liten baskelusk. Hoppas verkligen att det inte blir värre. Var lite bökigt inatt när hon vart täppt och rosslig. Men i övrigt så är hon lika glad som vanligt! Hon sträcker verkligen armarna mot en nu när man frågar om hon vill komma upp! Så söt!

Blogg.se borde verkligen se över verktyget för att ladda upp bilder. Jag blir så trött på att det tar sån tid!

Signe vaknade till nyss och grät och snorade. Var tvungen att ta upp henne och vagga henne i min famn. Då blev hon lugn och somnade om. Stackars liten. Vi har ställt böcker under huvudänden, men kanske skulle den höjas ännu högre.




Pastasallad...

Idag har jag och Signe vart på Öppna Förskolan och träffat de andra mammorna och deras tjejer. Var bara vi där på eftermiddagen. Perfekt! Då kan barnen leka bäst de vill. Men Signe sov i vagnen så länge så hon hann bara vara vaken i 20 minuter kanske innan det var dags att åka hem. Under tiden var Per och gjorde några ärenden.

På eftermiddagen skjutsade Per tillbaka möblerna som vi lånade från Acktjära skolan. Annars har vi inte gjort nåt speciellt. Vi åt pastasallad till lunch. Vad tror ni vi åt till middag? Pastasallad. Tur den var riktigt god!


Signe leker med nya dockan som hon fick av mormor och morfar igår.


Mumsar  på sovpolarn!


Mina älsklingar!

Signes namnkalas

Ja, som sagt. Vi hade namnkalas för Signe igår. Vi valde att ha det istället för ett traditionellt dop för vi kände att det passade oss bättre när vi började tänka på vad dopet stod för och varför man faktiskt döper ett barn. Dagen blev jättetrevlig! Massa härliga människor och underbart väder! Jag tror att framförallt barnfamiljerna tyckte att det här var en lämplig  tillställning jämfört med dop. Här kunde barnen springa omkring och leka på gräsmattan eller gå in och leka i Signes rum. Inte behöva sitta tyst i kyrkan.

Per började med att hälsa alla välkomna och förklarade att vi kände att namnkalas låg oss närmare än ett dop. Sedan planterade Signes morfar och farfar ett plommonträd till Signe. Man kan väl säga att det var en symbolisk grej vi gjorde istället för att hälla vatten på Signes huvud. Nu ska trädet växa upp tillsammans med Signe. Gäller att vi sköter om det...
Efter planteringen så sjöng Pers kusinbarn Natalie, Elliot och Emma några låtar. Idas sommarvisa, Pippis sommarvisa, Imse vimse spindel och rockversionen av Bä bä vita lamm. Jag fick vara med som stöd, men det hade verkligen inte behövts för de var jätteduktiga!

Efter sången var det dags för mat där vi bjöd på Pastasallad och köttbullar och korv till barnen. Efter maten blev det fika och paketöppning.

Jag tyckte dagen var väldigt trevlig, hoppas att de som var här också tyckte det! Vet ju själv att det lätt kan bli lite långdraget på tex dop, men när man är den som håller i det hela så går man runt och försöker hinna prata med alla och då tänker man inte på att det kan bli drygt för en del. Men, hoppas som sagt att ni hade trevligt.

Signe välkomnar barnen med ballonger! - Filmning av trädplanteringen - Sångfåglarna! - Nu är det dags att äta! - Varsegod Natalie!


Förbereder fika - Nöjd över att ha koll på thédrickarna! - Fikat - Barnen vill se vad som fanns i paketen



Signe och pappa - Signe och mamma


Det finns massvis mer med bilder, men här har ni ett axplock på hur dagen såg ut. Det dyker säkert upp fler såsmåningom. Bild ett och fem är tagna av min mamma, resten av Elin Sonneryd!


Namnkalas!

Idag har vi haft namnkalas för Signe! Jag kommer inte orka att skriva så mycket om det eller lägga ut massa bilder. Men jag måste bara säga: TACK så jättemycket för en jätterolig dag! TACK till mamma, pappa, Janne och Christina för att ni var här och hjälpte till hela förmiddagen, under dagen och efter kalaset! TACK till Elin som fotade precis så mycket som jag önskade (flera hundra bilder)! Bilderna är helt underbara och du är en jätteduktig fotograf! Tack även till mamma som fotade en hel del! TACK till Natalie, Elliot och Emma för den fantastiskt fina sången! TACK till moster som lyckades fixa ett jättebra partytält. TACK till er i släkten och till våra vänner för att ni kom och för alla helt underbara saker ni gav till Signe!

Elin fotade som sagt fantastiska bilder och det kommer självklart komma upp en hel del på bloggen! Men inte ikväll. Det känns som att klockan är tolv på natten. Jag ska lägga mig alldeles snart. Jag behöver sömn.




Signes alla saker! Märks det vilken som är Signes (mammas) favoritfärg? :)

Suga tå

Idag har Signe sugit på sina tår som om de vore en napp. Verkligen sugit hårt. Varje gång vi har legat på skötbordet och bytt blöja!


Svamp

Idag har jag och lillskruttan bara vart hemma. Ganska skönt det också ibland. 

När Signe sov på förmiddagen passade jag på att dammsuga hallen, köket, vardagsrummet och allrummet.

Vad ute i solen en sväng och tänkte ta bort lite gräs längs med stockarna som vi har mellan gräsmattan och parkeringen (jag vet att de där stockarna heter nåt speciellt, men jag kommer inte ihåg just nu) med trimmern. Signe var vaken så hon satt i vagnen några meter bort. Vår trimmer är ganska liten, det är en sån som går på ström. När jag hade kört några meter såg hon lite småchockad ut och sedan när jag förflyttade mig och körde igång den igen började hon stortjuta! Ett sån gråt där man hör att det är för att hon är rädd. Stackarn. Så det blev inte mycket gräs som försvann.

När det var dags för Signe att sova på eftermiddagen tog jag med mig kameran ut. Det finns en liten grusväg som går in från "huvudvägen" som vi brukar gå med vagnen. Det guppar så bra på den. Iaf så var det mycket olika svampar längs vägen så jag passade på att föreviga de på bild. Inte många ätbara dock... När jag kom hem tyckte jag att det var trist att jag inte hade hittat någon kantarell. Och så ställer jag ifrån mig vagnen och kikar ned mot vedboden. Men vad är det för gult där bakom? Fyra små kantareller! Lysande!
Funderar på att skriva ut förstoringar på tre bilder och sätta upp i köket. Det passar väl i köket, svamp? Iaf under höstmånaderna.


Resten av dagen har vi lekt och busat massa. Signe somnade på mage för tredje kvällen i rad. Hon tycker det är skönast verkar det som. Vällingen dricker hon jättebra. Kanske inte 200, men oftast åtminstonde 160 ml. Men fortfarande vaknar hon på natten och vill äta. Jag önskar hon kunde sova en hel natt iaf, så att man ser att det finns hopp! Men de allra flesta barn äter väl på natten när de är ett halvår? Jag tycker dock att jag bara läser om de som har barn som sover hela nätterna...

Nu ska jag hoppa i säng. För imorgon väntar babysim! Signes mormor ska följa med och fota och filma! Per är ju i Ludvika och tävlar så han kan inte vara med och bada. Och mormorn ville visst inte bada... Per gick förresten 2 över idag och ligger på 16:e plats.

Heja Jörgen Persson!

Han vinner!! Han vinner!! Den sista duellen. Jörgen Persson är i semifinal i de olympiska spelen i Peking! Och varför J-O Waldner la du av? Varför, varför, varför?
Staffan Lindeborg är en riktigt bra kommentator.

Häftigt! När jag spelade pingis var det en del som påstod att pingis inte var en sport för man blev inte svettig. Men dra åt... Det är så sjukt jobbigt! Man måste ha riktigt bra kondis för att orka, framförallt för att orka i det tempot en kvartsfinal i OS spelas.

Det var kul att se att andra svenska idrottare på matchen för att heja på Jörgen. Några tjejer från handbollslandslaget och Johan Wissman skymtade förbi ibland. Ännu roligare att de faktiskt sjöng hejarramsor och att Wissman tog upp kameran när Jörgen hade vunnit!

Heja Sverige!

Nu ska jag försöka dammsuga lite medan Signe sover.


Signe var riktigt trött när vi for hem igår. Somnade i den här sköna ställningen!
(Tagen med mobilen)

Resten av dagen...

Vi har hunnit med massa annat också, utöver pysslandet. 
- Grävt en 60 cm djup grop som även har en omkrets på 60 cm i diameter. Det var drygt. (Jag och Per)
- Rensat rabatten. (Jag)
- Plockat undan massa rat i huset. (Jag)
- Tvättat tre maskiner. (Jag)
- Tittat lite på OS och sett Jörgen Persson gå till kvartfinal genom en riktig rysare! Jiihoo! (Jag, Per och Signe)
- Hälsat på hos mamma och pappa där kusin Stina var på besök! (Jag och Signe)

I eftermiddags ringde mamma och sa att min faster och min kusin hade kommit till dom på besök. Även Stinas lilla tjej Ida var med. Signes tremänning. Eftersom Per skulle åka till Ludvika så for jag och Signe och hälsade på hennes mormor och morfar. Det var så roligt när hon och Ida såg varandra! Båda log och Ida skrattade massa medan de försiktigt tog på varandra. Underbart. Ida fyller ett år i slutet av september, så det skiljer nästan 4,5 månad. Men jag fattar inte att Signe kommer vara så stor och utvecklad om 4,5 månad. Nu låter det som att hon är en jätte och det är inte riktigt så jag menar. Mer stor i sättet.

Jag tar mig friheten att lägga ut några bilder på den otroligt söta Ida! Om Idas föräldrar Stina och Uffe ogillar det så plockas de självklart bort på stört.


Duktiga tjejen kan gå redan!
Så söta stövlar! Röda med snörning som slutade ovanför fotknölarna. (Mamma har fotat)


Hej tremänning!


Sötnos.


Goskruttan!


Nu är klockan alldeles för mycket. Drygt att det tar sån satans tid med bilderna! Godnatt.

Har ni andra fått IKEA katalogen? Jag hoppas varje dag att den ska ligga i lådan. Imorrn då. Snälla!

Kul med pyssel

Egentligen borde jag väl lägga mig, för jag är trött. Men jag vill så gärna visa upp vad pysslig jag har vart idag!

Först har jag fixat i hallen. Jag såg lösningen när jag läste det här inlägget i
den här tjejens blogg. Jag tyckte det verkade vara en kanonidé! Enkel och bra. Så jag tog en tavellist och satte dit några krokar. Voila. Använder fyra stycken ljuslyktor till förvaring av peggar, greenlagare och mynt. Lätt att tömma fickorna i när man kommer hem och lätt att fylla fickorna när man går. Som ni ser har vi fått fotona jag skickade efter och jag beställde dubbelt av vissa för att kunna sätta in den här ramen. Rekommenderar verkligen Fuji. Bra färger, billigt och snabb leverans!


Sen ikväll har jag äntligen fått upp vår fina canvastavla!! Jag och Per fotade oss (fotograf: Erik Drakenberg) när jag var gravid i runt vecka 36 har jag för mig. Vi förstorade en av bilderna och fick den utskriven på canvasduk. Nu har jag satt ihop en ram bestående av en smal träplanka. Planka och planka... Det var en fin bit, slipad och allt. Iaf så sågade Per till bitarna igår och ikväll satt jag med vinkelhake i högsta hugg och såg till att det blev 90 grader i alla hörn och sedan var det bara att brumma på med skruvdragaren. Efter att jag hade fått ordning på ramen skulle duken spännas. Jag använde en häftpistol och häftade på baksidan. Jag må säga att jag blev mycket nöjd.


Lägger in bilden med mig så att ni ser hur stor den faktiskt är! 80x54 cm är måtten.

Glömsk

När jag sätter mig och skriver en blogg har jag ofta tänkt tidigare på dagen "det här måste jag skriva i bloggen!". Det resulterar nästan jämt i att jag glömmer bort det totalt under dagen som går och så skriver jag inte alls om det.

Därför börjar jag med det jag hade tänkt skrivit tidigare. Signe använder pincettgreppet nästan jämt när hon ska ta saker numer. Hon sträcker fram pekfingret och tummen och tar det hon vill ha. Det som är så fascinerande är att hon ibland ser innan hon har greppat tag i leksaken om hon behöver hela handen istället. Då öppnar hon upp de andra fingrarna också och sen greppar hon tag. Otroligt vad de kan fast de är så liten.

Hon sträcker också armarna mot en mer tydligt än tidigare. När jag hade vart och fixat håret stod Per med Signe i famnen på bron när jag kom hem. När jag klev ur bilen sa jag hej och då sken hon upp så mycket att hon tappade nappen! Och när jag kom närmare så började hon sparka med benen och sträva med armarna mot mig. När jag tog henne i famnen så gapade hon och "pussade" på min kind! Hon är för härlig när hon vill gosa på det sättet!

Sen tänkte jag nämna Sanna Kallur igår. Men det glömde jag. Det var ju så fruktansvärt så att man blev alldeles tårögd. Ja, jag fick faktiskt kämpa rejält för att hålla tillbaka tårarna när jag såg henne i intervjun med den förbaskade reportern som vägrade låta henne gå och sätta sig i ett hörn och gråta. Vad var det som hände? Hur kommer det kännas att titta på finalen nu? Massa idiotiska frågor med uppenbara svar. Stackars stackars stackars Sanna.

Så, åter till dagen. Jag har troligen glömt nåt mer men det är väl som det är. Jo just. Signes favoritljud är just nu att blåsa med tungan. Säger man så? Tidigare har hon ju blåst med läpparna, men nu blåser hon med tungan så det flyger saliv överallt!

Idag har jag och Per besökt följande affärer: Dollarstore, Beijer, Granngården, Färghuset, Kvantum och Mobackes. Plus att vi var till Arbrå och hämtade partytältet. Signe hade tur och slapp följa med på den shoppingturen. Hon fick vara hemma med mormor istället.

När vi kom hem var även Signes farfar här. Han var snäll och staplade upp den sista veden. Mamma hade även hon passat på att jobba medan Signe sov genom att kratta upp tre (!) skottkärror med spån...

Nu ligger lillfisen och sover på mage. Hon har börjat mer och mer med det. Vänder sig om och så lägger hon ner huvudet och vilar. Så söt så. Jag vände henne till rygg en gång med då vände hon sig tillbaka på mage bara, så hon får väl sova så då.

Snörena är roligast


Sitta och bada var jättekul! Då kunde man plaska så härlig.


Godnatt min skatt

Jag struntade i att uppdatera igår. Var så himla trött. Signe har vaknat astidigt de här dagarna... tur att hon kan ligga kvar i sängen fast hon är vaken ganska länge, så att vi kan halvsova iaf. Och att Per är relativt morgonpigg vilket resulterar i att han tar upp Signe och leker och ger henne gröt medan jag får lite välbehövlig sömn.

Igår morse var jag till Sussi på Salong Donna för att få mitt hår fixat. Det såg faktiskt helt okej ut när det var dags för Sussi att gripa in. Det var tur, för hon behövde bara lägga i lite blekmedel där det skiftade i gult och sedan på med en toning. Klart! Och snyggt! Resultatet blev så som jag ville att färgen från Coop skulle bli. Antar att det resultatet aldrig skulle kunna uppnås med en "icafärg". Så jag är supernöjd och det blev bra nog mycket billigare hos Sussi än jag någonsin kunnat drömma om! För jag och mamma hade inte misslyckats så fatalt som vi trodde.
Skönt. Nu kan jag släppa det där med håret.

För övrigt så var vi och köpte saker till tvättstugan igår som vi satte upp igår kväll och nu ikväll. Allt är inte färdigt ännu men vi tar lite varje kväll. Det blir jättebra! Lägger ut en före och efter bild sen när allt är klart.

Idag har vi bara vart hemma förrutom Per som har besiktigat min Carina (gick igenom som en klocka!) och så var han iväg till golfbanan en sväng.
Jag och signe tog en promenad i eftermiddagssolen för att hälsa på fåren. Men nu har de fått bytt hage igen och jag såg inte till dom... Hästarna var för långt bort idag igen. Trist, för Signe har inte fått sett dom ännu. Hon sitter så bra i vagnen och det måste vara roligt för henne att få checka in omgivningen lite.

Imorgon ska vi åka och hämta ett partytält på 5x5 meter som min snälla Moster har fixat fram! Kanonbra! Fast jag blir gladare för varje dag jag är in på
yr och kollar för vädret blir bättre och bättre för varje gång.
Vi ska också köpa lite saker till kalaset och hämta borden och stolarna så att det är gjort, Per ska ju tävla på fredag och lördag så då är han borta. Per ska även hinna med en tidig morgonrunda golf. Kanske kanske att jag och Signe kan åka på babysången. Vi får se om vi hinner och hur det passar med tiden.

Nu ska jag hoppa in i duschen innan det är dags för läggning.

På allmänhetens (Sara Bodin) begäran kommer här en bild.



Vill du låna ut ett partytält?

Nu ska jag skicka efter papperskopior på 268 bilder. Och när ska jag ha tid att sätta in de i ett album? Jag får sitta och pyssla på kvällarna. För det är mycket roligare att bläddra i ett album än att titta på datorn. Jag skrev ut allt förr, men innan det var färdigt så hamnade man efter och då blev det så drygt... så nu har jag en bunt foton som väntar på att läggas in. Tror inte jag skrev ut ett enda foto från 2007. Så de som ligger i bunten är alltså från 2006. Drygt. Kommer inte ens försöka att komma ikapp. Börjar om nu när Signe har kommit istället.

I förmiddags var vi bara hemma. Signe fick smaka banan. Iförrgår tyckte hon inte alls om, men idag verkade det gott! Så gott att hon ville äta på mammas bit efter att hennes mosade i skålen var slut. Hon blev jättearg och ledsen när jag tog bort den från henne. Gofis!

Vid 13 var jag i Söderala på babysimsmöte. Det var bara en handfull som inte hade med sig sina bebisar. De flesta var där hela familjen. Jag tyckte det var skönast att vara själv. De andra hade ju fullt sjå att underhålla de små, gå runt när de blev ledsen, mata... Ja ni vet. Sånt man gör när man har sina små liv med sig. Det var lättare att lyssna på simläraren utan fokus på Signe. Och hon hade säkerligen mycket roligare hemma med pappa! Mötet var 1,5 timme. Överdrivet långt. Men de verkar väldigt ambitiösa iaf. Det ska i vilket fall som helst bli roligt att bada med Signe. Hoppas Per kan vara med också, i början ställer golfen till det sen är det dags för innebandyn att dra igång.

På eftermiddagen var vi till Pers föräldrar och åt. Det var trevligt. Ikväll har jag bakat sista kakan till Namnkalaset. Mamma ska baka en och Christina har blivit tilldelad tårtbaket. Skönt med hjälpande händer. Är lite nervös inför vädret på Söndag. Ser inge bra ut, och jag är rädd att det blir riktigt trångt här inne. Nån som har ett stort partytält att låna ut? Det är en allvarligt fråga så svara gärna om ni har det och kan tänka er att låna ut på söndag. Eller hyra ut det.


Signe tuttade på bananen på samma sätt som när hon dricker ur nappflaskan!
Funkade utmärkt :)


Titta på mig! Starka benmuskler har jag från pappa.

Härlig hemmadag med familjen

Det har vart en sån skön dag idag! Det är härligt att Per är hemma. Jag längtar efter han när han inte är här.

Signe sov 2,5 timme på förmiddagen så vi hann både med att slappa framför OS på tvn och städa tvättstugan. Jag städade tvättstugan och torkade golvet där, Per låg i soffan hela tiden.

Sen har vi lekt och busat massa med Signe. Jag och lillskruttan tog en kort promenad med vagnen till fåren och kikade. Hon satt och kollade med stora ögon medan de bräkte.

På eftermiddagen sov hon i 1,5 timme så då hann vi grilla och koka färska potatisar från landet. Och käka i lugn och ro. Härligt!

Kikade på Saw 2 ikväll och käkade toast. Usch. Tycker det är otrevligt med skräckisar men det går bättre när man är två iaf. Så det har vart en alldeles lagom dag tillsammans med min lilla familj.

Imorgon ska jag på informationsmöte gällande babysimmet!

Sov sött.

Rak i ryggen som en fura

Tack för alla tips! Själv så idiotförklarar jag mig själv ungefär var tionde minut. Det är drygt att gå runt och tänka på håret och på hur dum jag kunde vara som valde blondering. Men jag har alldeles för dålig koll när det gäller färg och jag ville ju ha det ljusare. Antog att det bästa var blondering. Men nu fattar jag inte hur jag tänkte. Inte alls troligen. Jaja, jag tänker inte älta mer i det här. På måndag klockan nio ska Sussi rädda mig. Jag försöker intala mig att det bara handlar om pengar. Det hade kunnat varit värre. Hellre betalar jag 5000:- för det här eländiga håret än att få cancer eller någon annan hemsk sjukdom. Om jag måste välja alltså. Pengar är ändå bara pengar. Nog om håret.

Signe har haft ett väldigt upp och ner humör idag. Skrattat och gnällt om vartannat. Och hon skulle bli underhållen och lekt med hela tiden. Puh. Enda turen från skogen idag var till Lill Ica och handla lite. Vi ska dippa morötter och gurka ikväll. Mums! Per har precis klivit innanför dörren. Gick lite sämre idag, men han kom på 9:e plats så nån krona blev nog iaf.

Nu sitter Signe helt själv utan att vingla alls! Rak i ryggen som en fura.

En av grejerna hon skrattade till så att hon höll på att kikna var följande: Jag hade min hand framför henne och öppnade och stängde den, och så sa jag "öppen", "stängd". Efter en stund började hon tokskratta och skrattade så fort jag öppnade och stängde handen! Hon var så söt att jag började gråta mitt i allt skrattande!

Vi ska börja på babysim! Mammorna från mammagruppen ska också vara med. Det blir kul! Samling på söndag för att att få information, sen är det simdags lördag nästa vecka! I Söderala. Skulle gått i Arbrå men vi fick höra att hon var sjukskriven så de i Söderala var så snälla att de fixade ytterligare en grupp till oss. De hade fullt egentligen. Signe har ju fått badbyxor av mormor som vi provade ikväll. Åh så söt hon var!

Det här var så kul! Såhär satt hon i tio minuter och lekte.


Det här var också kul! Kika bland böckerna. Hon var jätteduktig att stå, annars brukar benen vingla lite.


Hjälper silverschampo?

Roligt att det har kommit in lite kommentarer iaf. Trist att det är pga mitt fula hår. Men fortsätt gärna kommentera!

Signe vaknade före halv sex imorse... My god why? Men vi låg kvar i sängen till kvart över sex. Då tog Per med henne upp så jag fick sova ett tag till.
Sen sov jag och Signe förmiddagsvila mellan åtta och tjugo över tio. Det var så skönt!

Vi har vart på E-center idag. Jag, Signe och mamma. Skulle kolla om det fanns någon bra hyllvariant som vi kan ha i tvättstugan då vi kanske ska strukturera om lite där inne. Men den får inte vara mer än 60 cm bred och alla lagerhyllor är ungefär 70-75. Det allra bästa vore djupa (inte de vanliga) trådbackar i stativ. Men det är så fasligt dyrt så det är nå sjukt! Så det går bort. En trådback av djupare modell gick på 150 spänn. Och stativet på 360 tror jag. Vi ska ha det istället för tvättkorgar, för då kan vi liksom gömma undan dom på ett smart sätt. Vi får se hur det blir.
Så vi fick inte med oss mycket hem från Söderhamn. Mamma köpte ett par jeans och en badtrosa till Signe och betalade även vällingen på Coop.
 
Per gick ett under par i Hofors. Ligger sexa så det är bra! Heja heja! Hoppas på ett riktigt supervarv imorrn så att han klättrar i resultatlistan.

Nu ska jag hoppa in i duschen och gnugga med silverschampo. Men jag tror inte det har hjälpt ett jota än så länge...

Okej. Bara för att ni är så snälla och tänker på mig och mitt hår (ni tar er ju tid att kommentera iaf) så lägger jag en bild. Det är svårt att säga om färgerna återges på ett riktigt sätt. Men ni ser ju åt vilket håll det lutar. Blixten och taklampan kanske förvärrar. Önsketänkande.

Kameran ger den här knallgula nyansen / Jag tror (hoppas) att det mer är som den här.



Det är sjukt ljust iaf och det syns inte riktigt på den här bilden.

Uppdaterat: Jag var nog för snäll när jag mixtrade med färgen på håret. Nånstans däremellan snarare.

K a t a s t r o f.

Så. Då är man blondin. Skulle kunna sätta en ålder på sisådär 14 bast på mig kanske. Jisses. Herregud. Jävlar. Katastrof!
Synd att jag inte hann läsa tipsen från Erika innan jag och mamma satte igång. Körde i två förpackningar tidigare idag. Resultat = Krittvitt intill hårbotten, gult sen. Massa gult. Jag dör. Per fick åka till frisören och köpa silverschampo. Jag klarade inte av att visa mig ute, speciellt inte hos en frisör!
Mamma kom förbi lite senare med ytterligare en färgförpackning i hopp om att få bort det gula. Jodå. Lite bättre blev det, nu är det bara massa vitt med lite skiftande nyanser av gult. Jag kommer att schamponera mig tio gånger om dagen med mitt silverschampo för 170 spänn. Det blev inte så billigt som jag hade hoppats. Nästa gång färgar jag brunt. Hos frisören. Och nej, jag tänker inte lägga ut några bilder. Och nej, vi tar inte emot besök.

Nåja. Det är så det är. Jag kände innerst inne att det aldrig skulle bli som jag önskade. Dumt att försöka.

Per kom hem tidigare för varvet idag blev inställt pga regn. Trist. Imorgon bär det av till Hofors. Hoppas på en topp placering där.

Jag och Signe var ju på babysång idag. Hon gillade allra mest Prästens lilla kråka och Jag är en gräshoppa. De brukar vi nämligen sjunga mest här hemma. Hon flinade och skrattade den söta gosen.

Ikväll när mamma var här spelade vi fotboll med Signe. Hon tyckte det var så himla kul att sparka på bollen så hon började skratta! Tyvärr tog det roliga slut när Izzi också ville vara med. Men Signe tyckte det var väldigt roligt att se när hundrackarn tog bollen också.

Nu ska vi göra kvällsfika. Jag är hungrig. Det sjuka är att glömmer bort hur jäkla vitt håret är så jag får en chock varje gång jag tittar i spegeln. Är det fortfarande inne med scarfs och sånt i håret?

Måste bara nämna att Jessica, min lillebrors tjej, kör lastbil med släp. Och jag erkänner, jag tycker det är lite coolt faktiskt. När snubbarna i lastbilarna morsar på henne lär de bli rätt förvånad när de ser en ung blondin bakom ratten.

Signe är iaf söt som socker så jag bjussar på en bild på henne. Fotat av Elin och hennes super D80.



Tidig morgon

Idag ville Signe kliva upp vid halv sex. Det ville inte mamma. Så vi låg kvar i sängen till kvart i sju. Då kan jag halvsova iaf. Hon är så duktig och kan ligga och snacka med sig själv ett tag och sen fick hon en leksak att fördriva tiden med. Men innan det var färdigt så var det tråkigt det med.

Vi har babysång idag klockan 10. Dum tid för oss. Signe kommer väl snart att vilja sova igen och har jag tur så vaknar hon runt nio. Gillar inte att behöva väcka henne. Men annars så sover hon oftast mellan halv tio och framåt. Vi får väl se. Funkar det inte så funkar det inte och då får vi hoppa sången.

Det ösregnar här. Har gjort det hela natten. Och natten var som vanligt. Men jag förstår ju att det kan ta sin lilla tid. Om det nu nånsin kommer att bli en hel natts sömn för mig. Men jag är glad över att hon bara vaknar och vill äta och inte vaknar och är ledsen och skriker.



Signe pratar med pappa

Många bilder blir det

Håller på och lägger in de bilderna som jag vill skicka in och skriva ut i en mapp. Ska göra ett (?) album till Signe med bilder på henne och det hon har gjort. Jag är uppe i 266 stycken. Jisses. Måste gå igenom och ta bort några. Men ändå... från Februari har vi nästan fotat 2500 bilder, och ganska många är ju på Signe så 266 är väl inte så farligt kanske? :)

Blondin, att vara eller inte vara? Man börjar ju fundera...

Hur tror ni natten gick? Som vanligt såklart. Mat vid två och sedan en gång till vid halv sex om jag inte minns fel... Men hon gjorde inte ett knyst ifrån sig förrän tio i två. Det är ganska bra tycker jag av en sexmånaders. Det är iaf sex timmars sömn för henne utan ett knyst.

Mamma ringde på förmiddagen och tyckte att Pappa skulle bjuda mig på lunch på golfbanan och träna lite med mig. Varför? Jo för att hon ville umgås med Signe. Men hon hade bara sovit en halvtimme på förmiddagen så när mamma och pappa kom var hon så trött så hon ville sova igen. Men de fick umgås lite efter att hon hade vaknat iaf.

Jag tänker ju försöka bleka mitt hår hemma, för första gången. Men någon vill annorlunda. Igår var ju utbudet så himla dåligt så det blev inget, idag for jag ner på Hemköp när mamma och pappa ändå var här. Jag vill ha en askblond färg så att det inte blir guldigt, men det hade de inte på Hemköp. Och eftersom jag aldrig har handlat färg så antog jag att det kanske inte fanns ändå... Så jag tog en guldig typ. Kändes inte alls bra. Så säger mamma när jag kommer hem att på Coop har de minsann askblont! Gah! Jag blir galen. Så imorgon ska jag åka till Hemköp och lämna tillbaka färgen och åka på Coop och köpa där istället. Vilket farande för denna färg! Innan det är färdigt så har jag kört upp så mycket bensin att jag skulle valt frisören från början iaf...

Var ut och gick en sväng med vagnen vid fem tiden. Signe började bli trött och jag orkade inte att hon skulle gnälla sig fram till läggdags och riskera en övertrött bebis så hon fick sova en sväng i vagnen. Hon sov mellan 17.30-18.30... Jaja, hon var glad när hon vaknade iaf och somnade för natten strax efter halv nio så det blev ingen fara. Det var längesedan jag gick i rask fart med vagnen. Har ju inga extra kilon som behöver av mig längre så jag går bara tills hon somnar nu för tiden. Men det var så skönt ute att jag gick en liten längre sväng i ganska snabb fart iaf. Det var härligt!

Innan Signe hade somnat i vagnen kikade vi på fåren. Men hon studerade dom ganska ointresserat. Häromdagen gick jag med henne i selen så att hon skulle se de lite bätte, men då var det ingen som kom fram. Det verkar som att det är ledaren (den med bjällra) som bestämmer. När det fåret börjar gå emot oss så det plingar då springer alla de andra också fort fram och bräker en massa.

Gud vad mycket goja jag skriver alltså. Lyckas aldrig med en kort inlägg.

Just det. Per är ju och tävlar i Sundsvall. Gick på par, så det var väl godkännt. Brorsan gick på 75, det är tre över par. Också bra. Hoppas på ännu bättre resultat imorgon! Norrlandskingen leder. Heja Ferry!


Före och under badet igår.
Mamma hade i lite mycket av Natusans bathtime olja så det blev massa härligt skum!
(Fotograf: Elin Sonneryd :))

Ny kvällsrutin

8145 gram. Vår stadiga tjej! 68 cm, så hon hade bara växt en cm. Vi var på Öppna förskolan en stund före och en stund efter bvc besöket. Signe kommer nog att bli en tjej som sitter i mammas eller pappas knä och läser in situationen innan hon kommer våga ge sig in i matchen. Hon blir alldeles knäpptyst när vi kommer till nya ställen eller träffar nya människor. Sitter bara och tittar på allt och alla och tar in vad de gör. Efter att vi hade vart på vägningen låg hon en stund på golvet i lekrummet sen började hon snacka! En liten observatör.

Efter den trevliga träffen med mammorna och deras småtjejer svängde vi in på Kvantum och handlade lite. Jag hade tänkt försöka mig på att bleka håret hemma men trodde att det fanns hos riktiga frisörer, men ack så fel. De säljer bara toning. Färg är tydligen så starka grejer att de vill göra det själva. Kände en stund att jag inte orkade åka till Hemköp och kolla efter färg då jag hade byllsat ut med en sovandes Signe i bilstolen tre gånger redan... Men när jag var påväg hem tyckte jag att det var lika bra att få det gjort så jag fortsatte mot Kilafors istället. Idiot. Förstod redan på vägen dit att deras sortiment på färg troligen skulle vara näst intill obefintlig, men eftersom Signe sov så tyckte jag det var lika bra att passa på... EN blond färg hade dom. Möjligen två. Så jag blev så arg så jag sket i det. Får handla imorrn istället.
Det kostar ju skjortan att få det gjort hos frissan så jag tänkte åtminstonde prova en gång. Blir det dåligt så får jag väl ta det hos frisören ändå.
Och till Sussi lär jag aldrig mer kunna gå. Såg på Donnas hemsida att en klippning hos henne nu kostar 500 spänn. Kommer ihåg när hon var ny där och det gick på 350 kanske. Och färgning för långt hår över 1100. Kanske 1200 till och med. Vet inte om det var inkl klippningen. Man kan ju hoppas det, men man kan verkligen inte vara säker. Troligen inte. Så nej tack. Det är det inte värt.

Vi ska börja med en ny kvällsrutin. Bvc sköterskan gav tips om att vi kan flytta grötmålet från kvällen till middag och sen lägga in en flaska välling till läggningen istället. Då får hon ytterligare ett till mål och borde bli så pass mätt att hon inte behöver äta på natten. Blandade hälften hälften med ersättning och välling ikväll eftersom hon har druckit ersättning tidigare. Och det gick så bra så. Nästan hela flaskan med 200 ml gick i. Nu gäller det att vara iskall inatt. Jag ska inte plocka upp henne och ge henne mat förrän hon grinar. Vilket aldrig sker annars eftersom jag alltid är där så fort hon grymtar till. Typ. 
Vaknar hon kan hon få ligga och filosofera själv tills hon lyckas somna om. För somna själv kan hon ju faktiskt. Det är bara den där jädra nappen som ställer till det... Bvc sköterskan tyckte inte att jag skulle stoppa in nappen när hon börjar gny på natten heller, utan låta henne försöka somna om själv. Vi får väl se hur det går... Jag har en känning av att det kommer sluta med amning innan det är färdigt. Kanske för vågat att tro att det lyckas första natten liksom.
Har inget inplanerat imorrn så jag kan väl vara trött och sova på dagen om det vill sig riktigt illa inatt :)

Janne, min svärfar, var här idag och klyvde upp resten av veden. Han hade sagt till Per att han nog skulle tycka det var roligt. Klart han måste få prova klyven! Det var väldigt snällt! Både pappa, Janne och Per har nu stått otaliga timmar och klyvt ved... men nu har vi så det räcker i många många år.

Ikväll kom Elin förbi en sväng. Det var väldigt trevligt! Visade upp sin nya fina Nikon D80. Så jag passade på att ta några bilder. Här kommer en på vår goa dotter och hennes underbara blåa ögon!




Nu ska jag göra toast och kolla om det finns nåt på tvn.

BVC besök

Idag är det vägning och mätning som gäller. Det ska bli kul att se hur hon växer! Vi ska åka in till Öppna Förskolan lite tidigare för mammorna med barn från min mammagrupp skulle träffas där idag. Antar att det är första dagen de har öppet efter sommaruppehållet.

Per står i duschen och ska snart åka till Sundsvall. Han kommer hem på onsdagkväll och åker sedan på torsdag morgon igen... Imorse var han så duktig och klippte gräset innan klockan var 8. Signe sov länge idag, ända till kvart över åtta! Det är inte varje dag... Men då sov hon från halv två i vår säng. Och det är säkert väldigt skönt att ligga mellan mamma och pappa.

Kök de la Frutti

Har fortsatt med städningen idag. Dammsög sovrummet och torkade det mesta med trasa. Dammsög även köket och torkade golvet där. Per var ute och och klyvde ved med vedklyven under förmiddagen. Jag kan väl billigt erkänna att jag inte är den som torkar golvet speciellt ofta... Men idag när jag en gång har gjort rent så lyckas Signe dra ner sin mellanmålsburk med Frutti så halva burken hamnar på golvet. Typiskt. När jag tittar upp ser jag också att det har sprättat ända upp på överskåpen! Kolla in bilden här nere.

Till lunch mumsade vi i oss en A7 från Hambogrillen. Storlek Large. Den är för 3-4 personer stod det. Vi sparade iofs två bitar till ikväll men knappast att den räcker till 4 personer! Det är den godaste pizza vi vet, Garlic Lover.
Jag har inte nå dåligt samvete över att trycka en pizza. Har för mig att vi tog en likadan fast en storlek mindre förra helgen också... :) Men jag väger några kilo för lite så jag behöver äta lite dåligt ibland.

Efter maten somnade Signe om, hon sov bara en kortis på förmiddagen, så jag gick ut och hjälpte Per med veden. Klyvde med yxa och staplade. Men det är fortfarande ved kvar... men det har minskat iaf!

Det är så härligt att busa med Signe när hon tjuter av skratt! Man blir alldeles tårögd när man hör det där härliga kluckande. Hon låg på mage i sin säng en sväng idag och då kittlade jag henne på benen och upp på ryggen och hon skrek så glatt!
Hon har också börjat visa lite att hon vill komma till en. Tex så höll Per henne idag och så kom de fram till mig och då började hon sprattla i hela kroppen och sträckte med armarna mot mig. Inte sådär tydligt som barn gör när de vill  komma upp, men det var i rätt riktning iaf :)
Hon gillar att kramas också. En stund iaf. Det är så mysigt att bära runt på henne när hon lägger huvudet mot axeln och bara myser, och så håller hon om en med armarna. Goskruttan börjar bli en stor tjej.

Om två veckor ska vi ha namnkalas för Signe. Vi väljer att ha det iställer för dop. Varken jag eller Per är aktivt troende så vi avstår ifrån dopet som gör att Signe skrivs in i svenska kyrkan. Vi kommer att försöka göra namnkalaset så vardagligt som det går, som ett trevligt sätt att träffas och umgås och fira att älskade Signe har kommit till oss! Så nu håller jag på och surfar runt och kikar lite på hur andra har gjort. Jag kommer väl skriva mer om namnkalaset lite längre fram.


Signe var fundersam över dammsugarljudet så jag satte på hennes hörselkåpor.


Frutti. Överallt.

Fått lite gjort iaf...

Idag har jag lyckats städa badrummet! Rent och fräscht blev det. Som alltid när jag har städat intalar jag mig att det inte alls är svårt att hålla rent bara man håller efter lite... Mmm, vi får väl se hur det lyckas den här gången. Jag dammsög även hallen, vardagsrummet, allrummet och Signes rum. Fixade till en mys- och lekhöra i Signes rum också. Hon sov nästan 2,5 timme idag med och det är så himla skönt! För då hinner man pyssla med lite.

Efter lunchen åkte vi till Kilafors och hälsade på. Två av Pers kusinbarn är här, Natalie och Elliot. Det var roligt att träffa dom söta barnen! Signe grät för första gången av att ha gjort illa sig idag. Elliot skulle hålla i henne när hon satt på en filt på gräsmattan och så krängde hon sig bakåt så han tappade greppet och hon trillade bakåt. Hade troligen inte alls varit nån fara om det inte var för att hennes leksakstelefon låg där under. Blev lite hård landning för huvudet. Men det gick bra efter lite tröstning av mamma.
Per kom förbi Kilafors när hon kom hem efter tävlingen i Gävle. Hade gått bättre idag, men han var inte helt nöjd. Nu är han hemma en dag sen bär det av upp till Sundsvall på måndag...







Vi passade på att bada lite i det rengjorda badkaret ikväll. Signe tyckte det var jätteskoj!

Signe 6 månader

Idag blev Signe 6 månader! Ett halvt år. Gudars. Det har gått riktigt fort. Det känns skrämmande att det om lika kort tid helt plötsligt har gått ett år sedan vi låg på BB med våran nyfödda lilla tjej. Det är härligt att tänka tillbaka. Jag kommer ihåg exakt hur vistelsen på BB var. Vi längtade mest hem, hem till vårt hus med vår härliga gofis.




Jag är nästan jämt en väldigt glad tjej...



...som för det mesta gillar att äta mat och fruktpuré!



Läsa böcker tycker jag om! Och äta på dom... Den här stora bokkudden som mormor köpt till mig är kanon!



Sitta är nåt jag tränar mycket på nu.

Traktorbruden

Godkväll. Signe sov i 2,5 idag. Så skönt för henne! Efter lunchen åkte vi och hälsade på Helene och Klara. Vi träffas alldeles för sällan nu för tiden. Det var roligt att umgås lite. Klara ville hålla i Signe mest hela tiden. Signe ville väl inte det lika gärna kanske. Hon fick sitta i gåstolen som Klara hade när hon var liten och Helene plockade av henne strumporna och vips så satte hon fart! Hon tog sig framåt och hon tog sig långt! Inte i räserfart men med tanke på det jag skrev i morse om att hon satt där hon satt så får jag nog skylla det på vår gåstol kanske...? Denna kunde man ställa lite lägre så det blev kanske lättare att ta sig fram. Och leksakerna satt fast så hon behövde inte ödsla massa energi på att kasta ner de på golvet :)

Efter besöket åkte jag till Dollarstore. Signe somnade i bilen påväg dit och jag tog det riktigt lugnt inne på Dollar så när vi kom hem hade hon fått sovit nästan en timme. Jag köpte massa städprylar så nu kanske jag får lite inspiration och vill städa. Jag kan ju hoppas på det iaf. Men inte ikväll. Jag köpte godis också, en sån där burk som man får fylla med lösgodis. Så jag ska äta godis och läsa senaste numret av Vi Föräldrar. Inte sitta hängandes framför datorn. På Dollar såg jag också att de hade Natusan Baby Bedtime Bath, tag två för 30:- Jag köpte en på Ica för 27:- om jag inte minns fel... Drygt. Jag har i det i Signes kvällsbad och det verkar funka ypperligt! Står att det är lugnande och hjälper bebisen att komma till ro på kvällen. Har en doft av Lavendel och Kamomill och det kan man ju tycka låter sådär för en liten bebis... Lukta lavendel liksom. Men det är så yttepytte så när man luktar på henne luktar hon så himla gott, inte mycket alltså utan alldeles alldeles lite lagom för en liten flicka. Jag använder inte ens parfym om dagarna längre för jag inte vill att hon ska lukta parfym sen. Tycker bebisar ska lukta bebis, men denna rekommenderar jag!

Per är ju i Gävle och tävlar. De hade haft ett regnuppehåll mellan 11-16 ungefär. Han spelade bra innan avbrottet och ett tag efter också, men det strulade till sig på två hål. Typiskt. Så det var inge roligt för honom. Men det är en dag imorgon också.

Signe har verkligen varit så himla glad hela dagen! Hon blir 6 månader imorgon, 26 veckor. Och den där gnällperioden som jag nämnde för ett tag sedan den bröt nog aldrig riktigt ut på henne. För vid 26 veckor ungefär är de redo att lära sig massa nya färdigheter, och det är ju inför det som allt kan kännas kaos. Förhoppningsvis så känner hon sig såpass lugn och trygg när hon är med oss så att hon inte kom i så mycket obalans.

Nu ska jag sätta mig och läsa tidningen och mumsa lite godis.

Klara bäddade ner Signe i traktorkärran sen körde vi runt på gräsmattan. Jag gick bredvid och försökte hålla jämna steg med Klaras fart samtidigt som jag höll i Signe!
När Klara sen ville att Signe skulle skjutsa henne blev det problem. Vi stod där vi stod om man säger så.

080808

Imorgon blir Signe ett halvår. Shit, tiden rusar iväg! Idag är det årets magiska dag, 080808. Nästa år blir det väl 090909 som blir speciell... 111111 kanske man skulle göra något minnesvärt? Det känns häftigare än 080808, eller?

I förrgår var vi till Rättvik som jag nämnde tidigare. Det vart inte så fasligt mycket golftittande... Det är svårare än man tror med en liten en. Framförallt när det var så kallt som det var. Burr, riktigt kyligt. Rättviks bana är inte så bra publikmässigt heller, det är liksom lite trångt. Per spelade bättre än dagen innan iaf, gick ett över par så det var en förbättring. Idag har han åkt till Gävle för tävling där. Tydligen riktigt mycket regn, så vi får se om de lyckas fullfölja tävlingen.

Igår tävlade jag med Pappa. Bästboll. Det betyder att man spelar som vanligt fast man räknar bara det bästa resultatet på hålet. Det gick sådär. Jag slog riktigt bra slag för det mesta, men hade så dåligt närspel... Blir väl lätt så när man inte spelar så ofta.
Vi gick ut sent, vid 14:40 så på förmiddagen tog vi det bara lugnt medan Per var på stan och fixade lite ärenden.

Signe fick vara med sin pappa resten av dagen. Hon åt 6 månaders mat med små mjuka pastabitar för första gången igår. Hon åt jättebra! Ryste till ibland men annars gick det i mycket! När hon vaknde strax före tre så hade det varit med ett skrik. Hon skrek i 20 minuter och sedan hade Per gett henne ersättning. Efter hon hade druckit upp nästan hela flaskan hade hon skrikit i 15 minuter till! Tårarna hade sprutat på den lilla stackarn. Usch, måste ha vart nåt med maten. Hon skriker ju aldrig på det viset. Men efter att hon hade slutat blev hon som vanligt, glad och go! Och förra gången det hände lyckades ju Per vara med henne själv också... otur. Ska ge samma efterrätt idag till mat som hon ätit förr, så att det inte var fruktpurén. För den var också en ny sort.

Det tog en hel evighet att spela rundan så jag kom hem tjugo över åtta på kvällen och då hade Signe sovit som en stock sedan kl 19.

Imorse var hon så lugn och härlig! Vi klev upp vid kvart i åtta efter lite mys i sängen och sen fick hon leka på filten och sitta i gåstolen medan jag läste om
Norrlandskingenjr och hans första fem månader :) Hon var så nöjd så! Hon sitter gärna i gåstolen och kastar leksaker på golvet, men försöker inte för en sekund att röra sig i den. Likadant med att rulla runt. Jag rullade henne på filten både i går och idag och hon flinade så hon tyckte nog att det var trevligt, men hon försöker inte alls vända sig från mage till rygg. Hon har ju vänt sig från rygg till mage i över två månader nu, men hon verkar nöjd med det! Jag tycker det är ganska skönt också :) För så fort hon börjar rulla så gäller det verkligen att vara med överallt.

Nu ligger lillskruttan och sover i våran säng. Gosade lite före klockan 10 sedan somnade hon in. Jag passade på att vila lite också.





Överraskning...

Har precis ätit hallon med mjölk och två ostmackor. Mums det var gott. Mamma och pappa var här idag och då plockade mamma hallon från en buske vi har på tomten. Tänkte ju åka till Helene idag men mina föräldrar kom hit med en vedklyv och tyckte att vi skulle ta tag i högen med oklyven ved... Och de åkte inte förrän vid halv sju, och då är det ju dags för Signe att käka gröt, bada och sova. Så det får bli en annan dag. Pappa klöv massvis med ved och jag staplade. Per vet inget, det ska bli en överraskning. Så nu får ingen skvallra om ni pratar med honom! Det som blev kvar har pappa lagt fram vid parkeringen så nu måste det klyvas, för nu kan det inte gömmas i höggrästet längre...

Vi tog en kort promenad till fåren som finns alldeles här bredvid och kikade. Izzi var mer förvånad än Signe tror jag. Hon satt i vagnen, och satt så himla bra! Satte henne på gräsmattan och hon satt i över 2 minuter innan hon vinglade till lite. Så nu kan man nog säga att hon kan sitta själv. Lite iaf :)

Det gick inge bra alls för Per idag. Jättesynd. Vi ska ju åka och kolla imorgon och han går ut redan vid 9... Trist. Jag hade hoppats på lite senare. Så att hoppas på prispengar i den här tävlingen är nog att hoppas för mycket. Men på fredag är det tävling i Gävle så det gäller att fokusera imorrn ändå, som träning inför nästa tävling om inte annat. Och så är det alltid bra för självförtroendet att prestera bra.

Nu är det duschen som gäller för mig. Blir en tidig kväll ikväll. Kom inte i säng förrän vid 22 igår ändå. Och då går hjärnan på högvarv så det är svårt att försöka somna direkt.






Godnatt

Då var det kväller. Jag och Signe är ensamma. Per har åkt till Rättvik för att tävla. Hoppas det går bra för honom! Jag och Signe ska åka med mamma och pappa och titta på honom och Johan på onsdag. Hoppas bara att vädret har blivit lite bättre då. Ska in på yr och kika. Det ser faktiskt riktigt bra ut! En sol och en vitt litet moln. Det duger!

Efter att Per hade åkt i eftermiddags for jag till Röste och lämpade av Signe där. Jag skulle handla på Kvantum + svänga in både på Coop och Albert. Det blir onödigt bökigt att släpa henne ur och i bilen för några snabba stopp. Framförallt eftersom hon skulle sova. Igår när vi lyfte över henne från bilstolen till vagnen vaknade hon, så jag sa till mamma att hon skulle få fortsätta sova i bilstolen. När jag kom tillbaka en timme senare drygt satt hon fortfarande och sov i den :) Hon har sovit riktigt dåligt tidigare idag, så det var skönt att hon fick drygt 1,5 timmes sömn.

Efter att vi hade kommit hem fick Signe gröt och sedan blev det badning. Gröten gick lätt i och det var skönt, för hon var petig med maten idag. Åt inte speciellt mycket gröt i morse och inte hela burken puré till lunch. Men de kan bli kinkig med mat och sömn när de är inne i en gnällperiod. Fast hon gnäller eller stökar inte, utan hon vill bara inte ha. Sitter och pillar på haklappen eller nåt annat intressant istället.
Hennes humör var verkligen skiftande idag. Per satt och gjorde nåt skojigt så att hon skrattade och helt plötsligt börjar hon gnälla och nästan grina och så vänder hon igen och skrattar nästan samtidigt som hon gnäller. Haha gobiten.

Signe drog mig i håret idag och då kittlade jag henne på låren och sa att hon var busig och då tjöt hon av skratt. Det såg verkligen ut som att hon förstod att hon inte skulle göra så men att hon ville busa! Det är härligt att hon blir mer och mer medveten, men det är läskigt att det går så fort. De är inte bebisar länge. Visst att det kan vara jobbigt när de är så liten, men det är ju så mysigt och underbart att ligga och mysa med en liten plutt på magen! Men hon är härlig att gosa med nu också, de stunder hon vill gosa alltså :) Nu har hon ju en egen vilja, det hade hon inte då.

Igår kväll började Signe gallskrika, hon låg fortfarande och blundade så hon drömde troligen nåt. De säger att man bröjar drömma riktigt när man är runt ett halvår. Usch det var otäckt. Hon fortsatte skrika i omgångar även fast jag tog upp henne. Jag la ner henne så att hon fick amma istället, för det hjälpte inte med nappen, och då blev hon lugn och somnade om efter en kort stunds ätande. Lillfis.

Idag ska jag lägga mig innan klockan blir halv tio. Jag behöver det. Så det är dags att plocka iordning i köket och sedan ringa Per.

Imorgon ska jag och Signe hälsa på Helene och Klara en sväng om de är hemma!

Tänkte skriva ett väldigt kort inlägg ikväll, eftersom jag skrev lite tidigare idag. Men så blev det visst inte.



Fyra dagar gammal. Se så skönt att ligga på pappas mage!


Vad är det för månad?

Vad är det för månad? Oktober eller? Nu vräker det ner ute och det är inte varmt i luften precis. Det regnar så mycket att det låter så högt på altantaket så ljudet går in i barnvakten. Stackars Signe, hon vaknar säkert... Får hoppas att hon fortsätter sova för hennes förmiddagslur blev bara en halvtimme idag. Den brukar vara minst 1,5 timme. Oftast ännu längre när det är såhär pass kallt.

Igår morse vid kvart i nio fick vi besök! Maria, Eko och lilla Neo kom. Det var roligt! De skulle ju upp till Marias mormor och morfar som bor mellan Skellefteå och Piteå. Och när man åker med en 4 månaders behövs det en del stopp på en sån lång resa. Så deras första anhalt blev Granbo! Neo såg ut som en söt liten räka jämfört med flodhästen Signe haha Men hon är en bra gullig flodhästbebis iaf!
Signe fick en ursöt barbapappamössa, en filt med en gosedjurskanin att snutta på och en tröja. Tack tack!

Men det var inte det enda paketet som hon fick öppna igår. Jonas och Stina var här och hälsade på efter att vi hade vart hos Pers föräldrar i Kilafors. Så då fick Signe en turkos kjol och en vit body. Jättesöta! Macke, Anna och deras flicka Moa från Gävle kom förbi en snabbis också, de hade hälsat på en släkting till Anna som bor en bit bort från oss. Så det blev mycket folk för Signe att titta på.

Idag har vi än så länge inte gjort mycket. Med det här vädret kan man inte göra så mycket heller. Tror jag ska försöka städa badrummet kanske. Om Signe fortsätter sova vill säga. Nä, nu ringde visst Hanna Lind! Hon skulle titta förbi en sväng. Skönt. Då slipper jag badrummet... eller jag skjuter det på framtiden. Som så mycket annat.


Signes nya mössa och snuttefilt.

Snart kan jag sitta själv!

Besök imorgon?

Jag och pappa loosade familjefajten. Aj då. Måste säga att där vi hade våra katastrofhål var det nog mest pappas fel. Jag lovar. Jag ådrog mig ett pliktslag. Jag slog bollen på mig själv. Rakt upp i ljumsken. Aj. Tur man inte har några kronjuveler iaf. Måste tillägga att den låg riktigt taskigt mellan några stenar i skogen. Hur den kom dit? Man slår vartannat slag så ni kan nog räkna ut själv vem som slog den dit... :)
Per och Christina kom tvåa så det var ju bra! De vann en varsin putter. En kopia på en bra putter så det var väl ingen större hit kanske. Men en kan vi kapa till Signe som hon kan få ha när hon ska börja putta! Perfekt!

Signe fick vara med mormor och de hade haft det så bra. Mamma är en riktig naturmänniska som gillar att gå i skogen så hon hade haft Signe i bärselen i över en timme och vart ut och kikat på tomten och gått i skogen. Det är bra att hon får lite frisk luft jäntan så hon inte bara behöver sitta inne och leka! När det är lite kallare ute som det har vart idag sover Signe så himla bra i vagnen. Långa stunder. Idag sov hon 2 timmar två gånger. Kanon! Mycket bättre än små slattar. Och när hon är utvilad är hon gladare än någonsin vår lilla gofis!

Har jag tur får vi besök imorgon förmiddag. Maria från Stockholm skulle åka upp till sin mormor (kommer inte riktigt ihåg vart nånstans i Norrland hon bor, Maria säger oftast bara att de ska till Norrland. Stockholmare ni vet....:) och tänkte svänga in om vi var vaken! Hon fick en liten pojke i april så det vore jätteskoj! Hoppas på det.

På upptäcksfärd med mormor ur Signes ögon



´
Kolla in blicken!
Signe är helt chockad och undrar vad som försigår när morfar leker med hunden! (Jack Russeln Izzi morrar ganska mycket när man leker...)

Familjefajt imorgon

Idag har vi vart i Röste. Signe sov enda till strax efter halv åtta så det var skönt! Jag, pappa och Johan var på Bolle och gick ett varv och slog lite bollar medan Signe var hos mormor. Sen käkade vi hos mamma och pappa och åt glass och hallon. Mums! Sara kom ner från Järvsö också, så det var trevligt.

Per kom femma på tävlingen! Kanonbra! Roligt för honom att han spelar bra nu. Är två tävlingar till veckan också. I Rättvik och Gävle. Får hoppas det fortsätter gå bra så det rullar in lite extra slantar.
Skönt att han är hemma nu några dagar iaf. Imorgon ska vi båda tävla Två Generationer. Jag spelar med pappa och Per spelar med sin mamma. Familjefajt med andra ord! Mamma kommer hit och är barnvakt åt Signe.

Om Signes gnällperiod inte blir värre än så här så vore det jätteskönt, för det är bara några stunder nån dag som hon har varit allmänt missnöjd. Jag tycker nästan att den redan börjar avta. Eller så är det för att vi inte bara har vart hemma de här dagarna. Hon kanske helt enkelt gillar att se sig omkring?

Lägger in lite bilder som är tagna med mammas systemkamera så ni får se vad fina bilderna blir!

080727


080730


080801