Bebisen har vart på vattengympa!

Så har ytterligare en vecka gått. Till helgen ska vi på bröllop! Det ska bli väldigt roligt. Jag har iaf en klänning, strumpbyxor och skor. Även om jag kommer att få skavsår av skorna, men jag får väl plåstra innan. Har försökt att gå in de lite här hemma men vet inte om det hjälper.

I helgen spelade vi golftävling på Bolle. Jonas och Elin hade fixat en partävling, hur roligt som helst! Sedan var det middag och fest hemma hos dom. Tolv personer var vi så det var skoj! Var kvar till strax före två sen åkte vi hem och kröp ner i sängen.
På söndagen fortsatte vi med våran städtour. Det har gått sådär i veckan som var, eller sådär. Det har gått bedrövligt helt enkelt! Fungerar inte när man jobbar utan vi är helgstädare. Så vi fixade datarummet och hallen. Fast i hallen plockade vi inte bort så mycket saker som vi gjorde i datarummet. Så fint har det väl aldrig vart tror jag. Och så torkade jag fönstrena och hängde upp nya gardiner där. Jättefint blev det! Kanonnöjd. Så det känns snart som att det är dags att byta bort sommargardinerna i de andra rummen också.

Vi var på husvisning idag. Tänkte att vi kunde ju kolla iaf, men fy tusan. Så vill jag inte bo! Uscha. Fönstrena var nog inte utbytta sedan 1951 då huset byggdes, säkert inte ens ommålade sedan dess! Och vi som har sånna fantastiska fönster! Nä fy och tvi. Både jag och Per bor hellre längre från stan så länge vi får bo i ett anständigt hus. Någon panik är det väl inte, men det skulle vara bra skönt att kunna låta det lilla knytet ligga ute i vagnen och sova ibland. Det funkar ju inte gärna hos oss...

Igår var jag på vattenaerobic! Det heter inte vattengympa längre verkar det som...  Det var roligt, och en alldeles lagom träningsform för magen. Jag har svårt att känna av mina begränsningar, tycker liksom att jag borde klara lika mycket som vanligt men jag kände att jag var tvungen att ta det lite lugnare på vissa övningar. Men det var trevligt, Marie från jobbet var med och vi ska förhoppningsvis gå flera gånger! Och inte var det massa pensionärer som jag trodde att det skulle vara, utan flera i vår ålder och de allra flesta mellan 30-40 kanske. Krypet i magen verkade gilla värmen i bastun iaf, för då vart det fart! Eller så trodde den att vi redan var i vattnet och att det var dags att simma kanske.

Sen åkte jag till Elin och fikade för hon fyllde år. Och snäll som jag är lät jag dom kolla på Desperate Housewifes (Elin har sett alla avsnitt redan och Jonas har aldrig sett ett enda). Okej då, jag erkänner det var jag som ville kolla. Så det var väl dom som var snäll och lät mig titta :)


image287

Vi är gravid!



Om allt och ingenting

Jag hittade en klänning i Gävle iaf. Och ett par skor. Till bröllopet. Jag skulle vilja åka dit igen, själv helst. Jag shoppar bäst själv. Då jag får gå runt hur länge jag vill utan att behöva bli stressad av någon. Per gick väl inte och stönade och stånkade i butikerna men efter att han hade hittat sin kostym, vilket vi gjorde efter 5 minuter, följde han efter mig som en svans. Inte som min kille som går bredvid mig, nä han gick helst en och en halv meter bakom... Jag kom aldrig i stämning. Hade velat leta fler saker, men det får väl duga. 
Just det, han gjorde en avstickare till Clas Ohlsson när jag gick på Hemtex. Och tänk så bra det blev! Då köpte jag gardiner, och Per köpte lampor som man trycker på för att tända. Sånna som går på batteri. Det var bra. Till vinden och nere vid hallen.

Sen gick vi och tittade lite på Babyproffsen också :)

Käkade mat och inväntade sedan bion som vi skulle se. Bourne The Ultimatium. Tredje och sista filmen i den "serien". Mycket bra och sevärd. Per somnade i ett par minuter under början. Förvånad?
Så vi hade en helkväll i Gävle. Det var trevligt. Även om jag hade velat gjort av med mer pengar. Och så fick vi ju åka i Pers fina bil. Som för övrigt har fått en liten buckla! Den skurk som har öppnat dörren rakt på hans utan att säga till efter! Fy skäms! Och det måste ha märkts för det var inte en liten repa precis. Om man vet att man ska leta efter en buckla ser man den till och med från vårt köksfönster! Det ni! Så han är inte så glad över det...

När det gäller städturnéen så går det väl hyffsat. köket är fortfarande väldigt fint och vi har även fixat matrummet och vardagsrummet. Mycket fint blev det! Idag tog vi en liten paus. Det är lättare att städa på en söndag än en måndageftermiddag... Men jag hoppas att vi städar ett rum imorgon. Vore roligt att få undan en kartong som har stått i vårt datorrum/klädkammare sen vi flyttade in. Dvs snart två år... Jag bör kanske poängtera att det är inte är någon liten klädkammare vi pratar om där man kastar undan saker när folk kommer på besök (ja, det gjorde vi när vi skulle snabbstäda på Åsen...) utan det är ett fullstort rum. Kartongen har intagit någon form av avlastningsplats nu också... Och lampan. Golvlampan som slutade fungera när jag skulle flytta den från Åsen hit. Råkade lyfta den för högt så att toppen buttade till dörrkarmen. Väldigt lite dock! Och sen slutade den fungera. Den har också stått i vårt datarum/klädkammare sen vi flyttade in. Helt oanvändbar som den är nu... Vinden kanske vore ett bättre ställe.

Och bebisen har fått sin första pyjamas! Det var filurens mormor som köpte dom. Två stycken. Åh så söta de är. Jag har fixat en liten låda där jag har lagt de och vinteroverallen med öron som jag har köpt. Så om man vill kan man titta där ibland.

Vi hade turen att få smocka i oss två wienerbröd var i helgen också. Vi var på golfbanan och kikade och tänkte svänga in i Kilafors och jag tyckte det kunde vara trevligt om vi köpte med oss fika. Men wienerbröden fanns bara i förpackningar om tre och vi var ju tvungen att ha fyra, så jag köpte två förpackningar. Jag tänkte att jag och Per kunde ju äta en extra... men så var Christina i Gävle och där kom vi med wienerbröd för nästan 60:- Så Janne hade sån tur att han också fick trycka i sig två stycken! På släng tog vi dom. Jag måste ju få två, jag är ju en person + 16 cm, så det är helt rättvist att jag fíck en extra. Och vi ville ju inte riskera att det sista skulle bli torrt så det var lika bra att Janne tröck i sig det.

Ja jäklar vilken lång blogg om nästan ingenting. Så blir det ibland. Håll tillgodo.

Allt skit är borta

Ja, fortfarande är jag dålig på att skriva i den här bloggen. Men bättre en gång i veckan än ingen gång alls. Jag har fullt upp med facebook som jag har skaffat också! Mycket bra sida för att kunna ha lite sporadisk kontakt med gamla klasskompisar och liknande. Lämpligt att kunna smyga runt och se vad de har för sig.

Jobbet rullar på. Händer väl inget speciellt. Jag kommer dit, gör det jag ska och åker hem. Typ.

I magen rör det sig för fullt! Känner verkligen riktiga sparkar, så det är ett starkt litet kryp. Eller det är ju inte så litet längre. Snart är det nog 15 cm från huvud till rumpa. Det växer fort nu. Läste att från V 24 har det en chans att klara sig om den skulle födas. Herregud! Det är ju helt sjukt, dit är det bara 4 veckor... Men man känner verkligen att det är ett litet liv där inne nu. Per har också kännt hur det har sparkat. Fast bara en spark säger han :)

Idag gjorde vi fint i köket. Det var Pers idé. Jag blev chockad. Som vanligt när han kommer på nåt som har med städning att göra. Han sa att han hade en idé, att vi skulle ta ett rum varje dag så det inte behövde bli så jobbigt. Och då ska vi inte bara städa utan rensa undan "allt skit" som det heter. Enligt honom. Ja enligt mig också, lite iaf. Det blev iaf jätteskönt att få undan allt skit från köket. Helt plötsligt hade vi en bänkyta som vi aldrig tidigare sett. Det kändes så iaf.
Min farhåga är att innan vi är klar med hela lägenheten, vårt slutdatum på den här städturneén är om en vecka, så har den där fina bänkytan belamrats med nytt skit. Men det får bli ett senare problem.
Jag åkte på Åhléns och köpte en sån mapp med flera fack i där vi ska stoppa varje dags post i. Så det finns fack för hela veckan och sedan ett fack som heter Per och ett som heter Frida. Det ska lösa våra problem med högar av gammal post och reklam som dräller omkring. Så fort man kommer hem och tar in posten ska den posten in under den dagens flik om man inte orkar sortera på en gång. Då slipper man iaf en hög.

Ja, alltid efter en storstädning förstår man ju inte hur det någonsin ska kunna bli stökigt igen, men sen sitter man där i skiten igen. Utan att ha en aning om hur det gick till. Allt var ju så fint!

Imorgon ska vi åka till Gävle efter Pers jobb. Jag är ledig hela dagen så jag och Helene ska umgås på förmiddagen och käka lunch på stan. Sen åker vi till Gävle för att hitta kläder till Mia och Kents bröllop. Hoppas verkligen jag hittar en fin klänning som magen ser fin ut i, och fina skor till! Skulle vara så roligt. Annars blir det panik.

Filurens nya fina vagn!


Filuren bökar runt

Idag är jag ledig. Jag ska jobba i helgen. Känns helt okej. Per ska vara på golfbanan mest hela helgen och då kan jag lika gärna jobba och få lite extra pengar. Imorse när jag vaknade, eller morgon och morgon klockan var 10, så kände jag något konstigt i magen. Så jag funderade om det verkligen kunde vara en liten spark av filuren... så jag låg helt stilla. Vågade nästan inte ens andas. Och så började den böka om som tusan! Kändes som att den nästan hade hicka för det hoppade till med jämna mellanrum! Men vet inte när de börjar kunna hicka... Så jag tryckte handen lite hårt på magen för att se om jag verkligen inte hade inbillat mig. Tänkte att det skulle bli trångt så att den skulle vilja sparka igen. Då kände jag bara mitt hjärta som slog jättehårt. Fan, inbillade jag mig ändå...? Men så spratt det till i handen :)

Otroligt. Går inte att beskriva. Så jag skulle kunna tillbringa hela dagen med att ligga stilla i soffan bara för att få känna det igen :)

Hoppas att Per också får känna det snart! Ringde direkt till både Per, mamma och svärmor för att berätta.

Nu kommer Per hem från jobbet, får se vad vi hittar på resten av dagen. Jag har tvättat lite och dammsugit i hallen i alla fall.


image283
Bebisen. Ligger med Fötterna uppåt. Man kan även urskilja den lilla näsan i ansiktet.


 

Mamma Pappa Mage

Eftersom det till och med har stått i tidningen att jag och Per ska ha barn så är det väl kanske inte så mycket till en hemlighet längre :) Nog för att inte alla läser Ljusnan kanske. Per var med i en intervju angående Hårga Open och då frågade reportern Per om han skulle fortsätta satsa nästa år, men Per sa att han inte visste för det finns ju viktigare saker...

"Per och sambon Frida Forsman (själv duktig golfare i serielaget) väntar sitt första barn i januari. Goda genetiska förutsättningar för en ny golfstjärna att tändas"

Men jag ska försöka att se till att det här inte blir en blogg som kommer att handla om min mage. När krypet väl kommer ut så kommer det säkert ta upp så mycket plats i den här bloggen att det räcker och blir över ändå.

Vi var på ultraljud i fredags iaf, och det var en otroligt häftig upplevelse! Kan inte förstå att det finns armar och ben i min mage som rör sig så mycket! Lycka att se det. Och det roligaste av allt var att den lille hade en arm bakom huvudet, precis som Per alltid ligger! Haha
Vi fick ett nytt beräknad födelsedatum, den 4:e februari. Pappa och Johan Thyren fyller år den 5:e, och Helene som är sambo med Johan fyller år på samma dag som min mamma! Det är ju lite underligt. Jaja, det var en parantes. Jag har alltid önskat mig att få en bebis på alla hjärtans dag, men jag tvivlar på att jag kommer att önska att det tar lite längre tid när vi väl är i februari.

På tävlingen i helgen spelade Per bra första varvet, speciellt första nio hålen. Han låg trea efter lördagen. Men på söndagen spelade han riktigt dåligt och han slutade på en tolfte plats. En placering utanför prispengarna. Trist.

Just nu är det AIK - Hammarby på Tv. Inte något jag skulle välja att kolla på precis. Men Per har sagt att om Hammarby leder med 2-0 så kan vi lika gärna byta kanal. Och nu leder de med 1-0. Så jag hoppas på en snabbt mål till :)