Signes nya förskola?

Idag har vi vart och besökt Julibackens förskola i Kilafors. Det var trevligt! Inte så stort, men det kanske det inte är. Jag har ju inte vart på nån annan och tittat. Det var uppdelat på tre avdelningar, men man kunde gå emellan avdelningarna på ett enkelt sätt. Nåt som var bra var att de minsta sov ute i vagnen! Såg inget om det  på deras hemsida och jag vill att Signe ska få sova ute. Är det dåligt väder kanske de inte är ute och leker så mycket men då är det bra att kunna få lite friskluft medan man sover iaf.
Föreståndaren tyckte absolut att vi skulle kolla på fler alternativ. Hon tyckte det var viktigt att kolla runt. Den här förskolan drivs som ett personalkoperativ och det känns bra! Då är det personalen som bestämmer hur det ska skötas, inte kommunen. De hade en egen mattant också som lagade all mat till barnen. Hon rullade till och med köttbullarna! Gör man det även på de kommunala förskolorna? Jag tvivlar... Och hembakat bröd fick dom!
Deras inrikting är barns utveckling genom rörelse. Jag tycker det låter bra. Vi funderar på att skola in Signe till hösten -09, när ska era små få börja förskola är det tänkt?

På eftermiddagen var jag till jobbet och gick igenom lite. Jag jobbar endast för att kunna spara några föräldradagar men herregud hur många dagar blir det liksom?! Men men, nu ska jag jobba och så får vi se hur det går. Egentligen vill jag ju bara vara hemma och njuta av Signe. Men ingen har ju tvingat mig att jobba, däremot har mamma nämnt några gånger att hon jobbade extra när hon var mammaledig så att de kunde spara dagar... Men känner jag att jag verkligen inte vill jobba mer efter det här då är det så. Då ska jag vara hemma och njuta igen. Har skrivit upp två söndagar i november också tror jag, sen får jag ta en utvärdering :)

Ikväll har Per haft DM match mot Edsbyn. De vann med 10-3. Själv har jag kikat på Idol. Alice är helt klart bäst! Yazmina kan åka hem. Det är verkligen klasskillnad på dom två!

Signe gillar verkligen att lägga sig på kvällen. Det är ytterst sällan som hon är svår att lägga. Bara att säga godnatt och gå därifrån. Det är så himla skönt! Men vi började rätt tidigt med att göra så. Kommer ihåg att hon låg vaken och filosoferade i en timme första kvällen innan hon somnade. De första veckorna vaggade vi henne till sömns i famnen.

Imorgon börjar jag jobba klockan nio. Slutar fem. Per ska ha innebandymatch och sedan lagfest. Så Signe ska sova hos mormor och morfar eftersom jag ska upp och jobba på söndagen också. Men Per ska också sova i Röste. Så himla bökigt att ta sig ut till oss med skjuts fram och tillbaka. Antar att han inte kommer att vara duglig att köra bil varesig på lördagnatt eller söndag förmiddag...

Nu är det Idol igen! Hej då Yazmina!

Kommentarer
Postat av: sara

hej! ja just ja, glömde ju att jag hade grundmålat med scotte 3 (vet inte om det är alcro det också kanske...? ) men det går ju bra med vilken matt väggvärg som helst om du har nån slatt hemma. men den målas efter några lager med kvistlacken. så: kvistlacka några lager (för att vara på den säkra sidan), grundmåla, och ta den vita lackfärgen sist!



åh, vi ska nog också satsa på förskola augusti/september-09....

Postat av: Sara

Ja de vore bra om jag kunde de men har aldrig kunnat sova mitt på dagen, blir bara mer trött då :)

2008-10-18 @ 16:36:26
URL: http://strawberrydaquiri.blogg.se/
Postat av: Lina

Hej hej!

Gu va mysigt det låter med förskolan! Här ställer man sig i kö på högst fem förskolor och får skatta sig lycklig om man får plats på nåt den tiden man tänkt. Vi planerar för slutet på augusti -09 men det är ju platsbrist som sagt. Vet inte vad vi ska göra annars, mamma funderar på att flytta ner och bli dagmamma...haha!



Angående simmet verjar det som att NI får göra mer avancerade saker. Vi har inte börjat dyka än som Signe var så duktig på! Vi har dock gått 6 ggr nu som rä den första kursen. Hoppas på mer nu den andra omgången. När började ni simma?



Ha en bra helg på jobbet! Det går säkert bra och det blir ju lite extra slantar! =) Tänk vad Signe ska bli glad när hon ser dig igen efter jobbet!!

Kram

2008-10-18 @ 17:45:03
URL: http://lhoof.blogspot.com
Postat av: Kaisa

Vi gör så med Ella också och har gjort det från början. När vi lägger alltså.



Gjorde lika med Elvis också och han somnade själv tills han var 14 månader. Vi flyttade till huset och hade inte hans rum ordninggjort och då sov han i vårat sovrum och golvet knarrade så mycket när man gick ut ur rummet och då ville inte han sova. Så efter det la vi oss i våran säng tills han somnat i sin säng. Och när han flyttade in i sitt rum la vi oss i gästsängen som stod där och han somnade i sin. Fast när han sedan vägrade spjälsängen så fick vi lägga oss med honom istället. Så det blev lite knasigt det där! =)

2008-10-18 @ 18:49:44
URL: http://kaisasturesson.blogg.se/
Postat av: Sara

Ja fast de kostar ju lika mycket att trycka 40st som att trycka 1st, det är tydligen själva mallen om kostar. Han kan ju inte trycka på kläder, jag har också tänkt att de hade varit en kul ideé. Men jag vet att Maria som han jobbar med tryckte på nappar förut. Kanske lite "Signenappar" vore nått :)

2008-10-19 @ 11:07:51
URL: http://strawberrydaquiri.blogg.se/
Postat av: Malin

Det är tänkt att Truls ska börja hösten 09. Vi får någon plats där vi vill..

2008-10-19 @ 19:51:30
URL: http://malinsundqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback