Signe har spenderat dagen tillsammans med ...

img_5061 (MMS)

Signe har spenderat dagen tillsammans med farmor och farfar. De har varit i skogen och plockat lingon. Massa hade de hittat! När Signe kom hem blev Nora helt överlycklig och tjöt rakt ut :) Sedan busade de med varandra medan Nora skrattade högljutt. Så härligt att se!


Bokmalen Signe

img_5919 (MMS)

Signe älskar, som de flesta redan vet, böcker! Och från att ha haft både Pippi och Emil som favoriter är Ronja nu en stor idol. Jag tycker att den filmen kan vara lite läskig och har försökt hålla henne ifrån den. Men vi hittade ett gammalt VHS-band i Röste och hon skulle absolut se den! Efter att vi hade sett filmen började vi läsa boken. Inte någon bilderbok direkt men Signe kan ligga hur länge som helst och lyssna när man läser. Idag läste vi 30 sidor ur den här, där det ibland är många sidor utan illustrationer. Hon älskar att läsa, skriva och räkna vid 3,5 års ålder. Vad ska det bli av vår tös?!


Signe bygger hundkoja! Hon har i en veckas...

img_7644 (MMS)

Signe bygger hundkoja! Hon har i en veckas tid sagt att hon vill bygga en hundkoja, nu är det på G.  S - Man ser ju att jag är en snickare!  Hon var inte sen att ge pappan beröm heller :)


Ida & Christian

Ida och Christian har bestämt sig för vilka bilder de vill ha ifrån deras bröllopsdag som jag fotograferade. Så nu redigerar jag bilder hela kvällarna, långt efter att jag borde ha lagt mig :) Närmare 50 stycken blev det till slut! Jag blev så himla glad när jag såg hur många de ville ha! Det var roligt att få en bekräftelse på att även de var nöjda med bilderna.

När jag har redigerat klart alla kommer jag att lägga ut lite fler bilder, men jag bjuder på en ifrån kyrkan så länge.



Nora ska få ett eget rum och nu har jag än...

img_5811 (MMS)

Nora ska få ett eget rum och nu har jag äntligen börjat kika efter tapeter. Idag när jag var på färgaffären hamnade jag helt plötsligt framför den här fantastiska skapelsen av Hanna Werning! Jag blev blixtförälskad och den känns så rätt . Hade den bara haft lite gul i sig också hade den vart för bra för att vara sann. Men vad tycker ni, visst kommer den funka fint i ett flickrum? Trots att det inte alls är en barntapet.


Lilla snackisen

Nora har fått en till tand. De bara ploppar upp! Nu har hon fått sin femte. Nere på hennes vänstra sida, bredvid mittengaddarna. Hon har sovit knackigt ett tag nu men inatt var kl nästan 5 när jag hörde av henne första gången! Det var evigheter sen hon sov så länge. Efter amning somnade vi om och jag vaknade vid kvart över sju när hon låg och snattrade och sparkade hej vilt omkring sig :) Hon är väldigt nöjd på morgonen och kan ligga kvar länge i sängen innan hon tröttnar. Skönt för mamman som kan ligga och dra sig till bebisjoller.

På tal om joller. När Signe var i Noras ålder skrev jag ett inlägg om att hon "pratade". Hon hade några läten som var precis som vissa ord. Nora snackar på precis samma sätt! Nu vet vi ju att Signe började prata oerhört tidigt så det var väl mycket möjligt att hennes "ord" vid 8,5 månad faktiskt var riktiga ord. Förmodligen är de väldigt duktiga på att härmas de här tjejerna. Lyssna, ta in och sedan försöka själv. De är väl för liten för att förstå innebörden av orden kanske men ut kommer de iaf!

Nora säger:
- Titta
- Dä
-Heeiii!

Hon har lärt sig vinka också. Men hon vinkar inte lika frekvent som ett större barn som lär sig det. Men en dag satt hon bredvid Signe i köket och så tittar hon på henne, säger "heiii" och vinkar med handen :) Det var såklart jättegulligt och Signe tyckte det var jätteskoj att Nora sa "hej" och vinkade till henne :) Det kan säkert ha vart en lyckoträff men med Signe i bagaget så kan man inte veta säkert.

Nora äter sedan en tid tillbaka macka till frukostgröten. Hon tittar ut en bit och tar den så fint med tummen och pekfingret eller tummen och långfingret.

Hon börjar ofta "dansa" när hon hör musik. Hon sitter oftast och leker och då sätter hon igång och juckar fram och tillbaka :)

När vi frågar henne vart lampan är blir hon jätteglad, flinar och tittar upp mot lampan. Oavsett i vilket rum vi är. Ibland tar hon upp handen och pekar samtidigt. Det är som att hon blir stolt över att hon vet vart den är någonstans. Säkert för att vi alltid också blir glad och berömmer henne. Vår lilla gofisa!

Att krypa verkar svårt! Hur ska jag göra nu?!

img_2567 (MMS)

Att krypa verkar svårt! Hur ska jag göra nu?!


Kräftfiske

Efter Katthultsbesöket (nu pratar vi alltså om datumet 21/7, jag har ju inte riktigt fått tummen ur och uppdatera med de här bilderna) for vi och hälsade på Pers kusiner som båda har stuga i ett stugområde vid Hjälmaren. Där fick Signe följa med på kräftfiske bland vågorna!

De varnade för att det skulle finnas massvis med snokar vid stenhällen bredvid gångvägen ut till båtarna. Och ja, självklart såg vi några stycken. Usch. Jag drömde om ormar sen på natten. För mig spelar det ingen roll om det är en huggorm, snok eller kopparödla. Ser man ut och rör sig som en orm räcker det för att det ska krypa i kroppen på mig. Men trots detta så måste fotografen inom mig gå några millimeter närmre för varje bild för att få det så bra som möjligt. Blä.

Kräftor är kul tycker Signe. Emils pappa blir ju biten av en i stortån...


Signe besöker Katthult

Efter att vi hade varit till Astrid Lindgrens Värld besökte vi Katthult. Signe älskar Emil och ritar ofta teckningar där hon skriver Emil, Signe och gör ett hjärta eller två. Hon kan skriva otroligt mycket på egen hand nu! Eller ja, otroligt mycket för en treåring iaf! Säkert otroligt mycket för en del sexåringar också.


Sara & Mattias

Idag har jag fått äran att föreviga bröllopet mellan Sara och Mattias. Deras dag. Sara var en riktigt snygg brud och jag slutade andas för en sekund. Jag vill också gifta mig. Efter att på kort tid fått vara med och fota två bröllop har jag bestämt mig för att vi ska gifta oss. Jag vill vara sådär vacker!

Jag älskar detaljbilder och eftersom jag är mitt uppe i att sålla bland alla fina bilder som togs idag bjuder jag på några sånna.


För ett år sedan...

Den här bilden är tagen för ett år sedan. H e r r e g u d, vart tar tiden vägen?!


Driving Competition

Det är golfveckan nu. Det betyder för er som inte spelar golf att det är tävlingar hela veckan. Vi har inte varit ut nåt förutom igår kväll då det var Driving Competition. Det vill säga, längst slag vinner.

Signe ställde, liksom
ifjol, upp i junoirklassen. Men nästa år måste de nog även ha en knatteklass för den som vann juniorklassen drämde iväg ett slag drygt 130 meter! Signe kom 10... :) Men modigt av henne att ställa upp, det är mycket folk som tittar!

Här kommer några bilder från Iphonen.


Karin & Juli

Idag var jag och Nora iväg och träffade Karin och lilla Juli, fem veckor, för en liten fotosession! Men Juli tyckte inte att det var vidare roligt att vara framför kameran, även om det inte syns på just den här bilden :)

Jag fotade
Karins mage i tidigare i sommar.


Nora ser en elefant bland grönsakerna på K...

img_5774 (MMS)

Nora ser en elefant bland grönsakerna på Konsum! Eller så var det bara extra spännande att äntligen få sitta i den vanliga sitsen på kundvagnen :)


Godmorgon! Pyjamastjejer i väntan på stora...

img_0116 (MMS)

Godmorgon! Pyjamastjejer i väntan på storasysters välling.


Förbjudna leksaker

Det finns en del saker som vi helst inte vill att Nora ska bita i. Den rosa, slemmiga bollen med spröt är en sån grej.

Det är otäckt att få spröten emot näsan eller munnen, men Nora har klurat ut att det finns en sida som är len och skön och väldigt härlig att suga på...

När hon inte får leka med den nå mer blir det väldigt arga miner!



Nora 8 månader

Igår blev Nora 8 månader! Jag blir lika förvånad varje gång jag ska skriva ett sånt här inlägg. Tiden rusar fram och jag vill inte det!! Jag vill vara hemma med min bebis (som snart inte är någon bebis längre) lääänge till!

Hon är en alldeles underbar liten varelse och för att vi lättare ska komma ihåg just hur fantastisk hon var vid 8 månader så skriver jag det här inlägget :)

Hon blir väldigt arg om något tas ifrån henne eller om det inte blir som hon har tänkt sig. Hon flaxar med armarna och sparkar med hela underkroppen samtidigt som hon börjar gråta. Samtidigt som hon kan hoppa med hela kroppen för att hon är så himla glad! Vilket hon allt som oftast är.

Sömn.
Nora har börjat sova två gånger om dagen, oftast iaf. Sover hon väldigt korta stunder (vilket inte är ovanligt för den här tjejen) så kan det bli tre gånger. Hon är då tröttare på kvällen och har somnat vid 19 de flesta kvällar under den här månaden (mellan 7-8 månader). Sover hon tex 1,5 timme i sträck på dagen så är det bra för att vara henne!
Hon dricker välling vid läggningen och sittligger då i mitt eller Pers knä, beroende på vem som lägger henne. Det spelar ingen roll för henne och medan hon dricker vällingen gnuggar hon sig i ögonen samtidigt som hon klämmer på sin gosefilt. Är hon riktigt trött sover hon när man lägger ner henne i hennes säng annars somnar hon rätt fort efter att vi har sagt god natt. Är hon inte supertrött kan hon ta ut nappen och ligga och snacka en stund eller blåsa bubblor. Vi försöker gå in efter stund och ge henne nappen igen för då märker man att hon faktiskt är väldigt trött. Hon kurar ihop sig på sidan med sin snuttefilt. Alltid på sidan :)

På natten sover hon väl inget vidare. Suck. Vi får inga "sova-hela-natten-barn" iaf... Nora somnar ju om så fort hon får tutten, men jag vill ju inte ge henne den hur tidigt som helst. Men ibland orkar jag inte hålla på med nappen, eller ge henne vatten som jag gör ibland. För efter det kan hon somna om. När man har gett henne vatten alltså. En natt när jag knappt hade hunnit somna började hon böka. Till slut tog jag över henne, klockan var 01 då kanske och då räckte det med att hon fick ligga bredvid mig för att hon skulle somna efter en stund. Hon pruttade rejält några gånger, så det knep nog till i magen, sen slumrade om hon. Men hon är så medveten, för oftast när jag lägger ner henne bredvid mig spottar hon ut nappen och börjar leta tutten... Fastän hon inte är riktigt vaken.

Signe fick välling på natten vid den här åldern, men det förde inget positivt med sig! Hon drack ju välling vid 4-5 på morgonen till hon var typ två år. Har jag för mig. Det vill jag verkligen inte den här gången! Signe tyckte ju dessutom att det var morgon vid kvart i fem fram till kvart i sex ungefär när hon var i den här åldern. Nora sover ju oftast till 7-7,30, så man får väl vara nöjd över det istället då (nu vill jag INTE bli straffad för att jag skrev så. "Peppar peppar...") Att hon oftast somnar om efter att hon har fått tutta lite.


Mat.
Nora äter gröt på morgonen efter att vi har klivit upp och bytt blöja och satt på nya kläder. Det brukar bli vid 8. Efter att hon har vart vaken i 2-2,5 timme sover hon en stund och eftersom hon inte sover så himla länge är det lunch vid 11. Då äter hon en burk med mat och lite efterrätt. Ibland somnar hon före mellis och ibland efter, det beror på hur lång förmiddagssovningen blev. Mellis består oftast av amning, ibland även nåt mer. Om jag är borta när det är mellis så får hon gröt eller nån fruktyoghurt för bebisar. Hon älskar banan så det brukar slinka ner ibland. Eller ja, hon älskar det mesta i matväg!
På eftermiddagen får hon middag, en hel burk till och sen är det välling vid läggningen. Om hon har ätit mellis efter sovningen så blir ju middagen rätt sent och vi hinner inte få i henne nåt mer därimellan. Igår åt hon mellis före sovningen och då fick hon middagen tidigare och hann även med att äta lite kall gröt vid halv sju och sen blev det välling vid kvart i åtta. Och så amningen på natten då. Det kan variera mellan en, två och tre gånger... Fast då kan ju nån gång vara vid sex på morgonen, men jag räknar med det ändå.

Nu får hon oftast en hemlagad burk och en köpt burk per dag. Jag orkar helt enkelt inte laga massa olika rätter så att hon får variation, utan jag lagar en rätt som räcker i några dagar till en vecka så får hon köra på det tillsammans med köpburkar.

Gillar.
Hon springer fram i gåstolen! Hon älskar verkligen att vara i den när hon är mätt och pigg. Då kutar hon runt här hemma och röjer runt. Hon gillar att stå i hallen och dra ut Signes saker i hennes korg, eller försöka tugga på våra skor... Eller så har hon några leksaker som hon springer och slår emot varandra. Hon är gärna själv ute i hallen när vi är i köket. Så fort hon får en sak i varje hand så bankar hon dem mot varandra och vill visa oss hur duktig hon är :)

Hon snackar väldigt mycket nu! "Dä dä dä" säger hon hela tiden och till allt! Hon har precis lärt sig att leta efter lampan och blir överlycklig när hon träffar rätt :)

Hon kan nu stå själv genom att hålla i sig i något, men det gäller att vara med. För när hon faller, så faller hon raklång som en fura.

Allt som har med Signe att göra älskar hon. När Signe springer runt här hemma och svischar förbi Nora skriker hon av lycka! Då Per och Signe har gått in på hennes rum kommer Nora springandes efter i gåstolen, för hon vill också vara med och leka :)

När hon inte går i gåstolen får man gå och hålla henne i händerna. När man håller henne i famnen krummar hon ofta ner mot marken, då vill hon gå. Hon älskar att vara ute och titta på hur löven blåser i vinden eller dra i gräset! När hon dragit tillräckligt mycket och kännt på det ska hon smaka. Samma sak med allt. Först titta och vrida, vända och känna. När det känns okej så ska det smakas på :)

Något jag glömde skriva i hennes sjumånadersinlägg är hur hon kämpar sig uppåt när hon ligger på rygg. När hon tex har vaknat så gör hon det för att hon vill upp. Hon vill väl sätta sig upp men har inte kommit på hur hon ska göra än. Sen blir hon tokglad när man sträcker armarna mot henne och frågar om hon vill komma upp, fast det har hon blivit länge.

Här kommer några bilder på vår minsta gobit!


Bröllopsbilder till tusen

Jag har gjort ett första urval bland bröllopsbilderna på Ida och Christian. Jag tänkte ge er en liten sneak peak.

Den här bilder tycker jag är så himla härlig! Den utstrålar så mycket glädje och kärlek.


Tyra & Thelma

Tidigare i juli fotade jag de otroligt vackra, charmiga och roliga systrarna Tyra och Thelma! Här kommer ett litet smakprov från den fotograferingen.