Gamla bilder

Nu har jag använt min nya vattenkokare! Har nog aldrig druckit så gott te! Måste vara färgen på kokaren som gjorde det! Mamma var här och lämnade den tidigare ikväll, och så hade hon sytt en liten fleecefilt till filuren också. Som den kan ha i bilbarnstolen. Jättesöt!
Så nu har jag druckit te, ätit mackor och en bulle såklart! Per är på innebandyträning, men kommer nog snart hem.

Jag har suttit och kollat på gamla bilder och filmer som vi har på datorn. Shit vad bilder man samlar på sig! Och fler lär det bli när kommer en bedårande liten sak att fota! Men vad glad jag är att vi (jag) har fotat så mycket som vi (jag) har gjort, tänk vad roligt det är att titta på! Vi fick ju en filmkamera i julklapp, den lär också komma att bli använd mycket när lillfisen kommer! Kollade på några filmsnuttar som jag spelat in med digitalkameran när Klara var liten och det är ju jättekul att se!


2004 och 2007 :)

Bulle i ugnen

Ja här bakas det bullar. Bebisbullen har bakas klart vid det här laget! Kommer den inte ut snart så är det riskt för att den blir bränd...
Bullarna i ugnen gick det lite snabbare att få färdiga. Åh så gott det har luktat i huset idag! Per sa att det luktade bulle ända ut till och med. Trevligt!

Skitkul att läsa era kommentarer! Tänkte passa på att kommentera era kommentarer också :)

Linda C - Hade ingen aning om att du läste min blogg, eller att du bodde i Hallen! Jättekul att höra! Både att du läser bloggen och att du har flyttat till skogen :) Oväntat men roligt!

Björn och Linda - Hörde att det har kommit ett par dm i Sala! Klart du måste ha en fungerade skoter Björn! Vem var det som lurade på dig den där rishögen du köpte...? ;)

Linda F - Jag hörde av Annelie att du skulle få en liten skrutt! GRATTIS! Vad roligt! Och att ni hade köpt hus! Bilderna är tagna med en vanlig liten digitalkamera, hehe men tack så mycket :)

Elin - Du får alltid komma förbi och äta en kaka, fast bebisen inte har kommit! Och nu finns det ju bullar också!

Malin - Jag hoppas då att jag blir en upptagen jäkel, SNART!

Ja, baka är det jag har gjort idag. Bakade en sån vanlig hård liten kaka också. Även denna var enkel. Men när jag hade stått i köket i två och en halv timme kändes det i ryggen kan jag säga! Så då vilade jag i soffan en halvtimme innan Per kom hem. Och nu ska jag vara duktig och börja med maten. Jag tror att Per gärna såg att jag var hemma jämt. Då skulle han aldrig behöva städa, tvätta eller laga maten. Sicken tur han har den karln!


image377


Baka kaka

image376

Med tanke på att det vart galet med smeten är jag nöjd! Den smakar gott och är helt okej höjdmässigt... Iaf på mitten.

Jag tycker att det är jätteroligt att ni skriver kommentarer också! Fortsätt med det :)


Hemmafrun

Det är jag som är nya hemmafrun. Idag har jag torkat golvet i vardagsrummet (fick räcka med ett rum...) och bakat kakor! Mamma har vart här så hon instruerade mig i småkaksbak! Var ju väldigt enkelt! Men sedan när jag skulle göra min vanliga kaksmet som jag brukar baka då slog det slint, så jag blandade i alla ingredienser utan att tänka mig för... Kände när jag drog i äggen att något var knas! Ja, men alltid ska man väl röra ägg och socker pösigt först?! Pucko! Eftersom de första kakorna bara var att blanda ihop alla ingredienser så tänkte jag inte längre när jag skulle göra den andra kakan. Vilket resulterade i att bakpulvrets effekt liksom uteblev... hrm. Så den blev inte så tjock precis! Men men, jag smakade och den smakade okej. Så den får duga!

Som ni förstår, ingen bebis ännu... Men jag tycker det är väldigt skönt att vara hemma iaf :) Men längtar tills jag, bebisen och Per får vara hemma tillsammans den första tiden efter BB. Det ska bli härligt!

Nämnde för min mamma att jag måste försöka köpa en vattenkokare, för vi har ingen. Då hade hon, gullig som hon är, svängt in och köpt en på vägen hem! En rosa i retrostil! Passar mig perfekt! Underbara mamma. Tack!

Jag tror att det kan vara denna underbart fina!

Ska hoppa in i duschen nu innan Per kommer hem. Jag tycker att det är jättekul att ni är så många som följer oss på vägen! Våga gärna skriva några ord också :)



Rekord!

Ojdå! 73 olika personer (datorers ip-adresser) besökte min blogg igår! Trevligt trevligt. Det är rekord!

Idag dammsög jag, som jag skrev att jag skulle göra. Men jag var duktig och dammsög inte bara sovrummet, utan även allrummet, hallen och badrummet. Och runt kaminen, för där blir det skräpigt. Sen fick det vara nog.

Svängde in på Dollarstore en snabbis på väg till Helene, och sen mötte jag upp en tjej från jobbet så att jag kunde få min ansiktskräm från Mary Kay. Min gamla har tagit slut, och jag vill verkligen inte smeta in med något annat nu och förstöra den fina huden!

Sen var jag hos Helene, pratade och  tittade på Klaras kläder sen hon var liten. Var trevligt att träffas en sväng! Fick låna en bärsele, spelande mobil till vaggan, amningspump och en söt liten heldräkt med huva. Så när jag kom hem kokade jag pumpen och donade med den, tvättade dräkten och satte upp mobilen och spelade lite på den! Mysigt!

Imorgon ska jag kanske baka mig en kaka. Och förhoppningsvis frysa in den så att den finns kvar när just DU kommer och hälsar på!

Tidig morgon

image374Har vart vaken sedan åtta... Klev upp och gick på toa vid halv åtta, kramades med Per som skulle iväg till Söderhamn på kurs och sedan kunde jag inte somna mera. Så då har jag suttit och tittat på en komedi från 1988 med Bette Midler. Haha. Två systrar för mycket, har ni sett den? Ja, det funkade väl för att vara en morgonfilm men ingen jag rekommenderar att se om man har annat för sig.

Ska väl försöka dammsuga sovrummet nu. Senare ska jag hem till Helene, det ska bli trevligt!

Ingen bebis än iaf. Vi längtar och längtar. Jag har ju i och för sig inte hunnit baka något ännu, och det måste jag ju hinna nu när jag har lediga dagar! Utifall det kommer folk och hälsar på när lillskiten har kommit så måste vi ju ha fika att bjussa på! Eller utifall och utifall... Förhoppningsvis så kommer det väl folk och hälsar på :) 
Johan och Sara svängde iaf in härom kvällen när de åkte till Stockholm. Vi får hoppas att det var sista gången de såg magen. Och att det finns en liten bäs att gosa med när de kommer nästa gång!


Gosig kiwi!

Idag har jag vart upp på jobbet för jag var tvungen att få papper ifyllda som ska till försäkringskassan. Folk undrade såklart vad jag gjorde där eftersom jag jobbade sista dagen i torsdags... Men nu ska jag då inte behöva dit på ett tag!

Var ner på stan och köpte ett par härliga mjukisbyxor och ett gosedjur till bebisen! Den måste ju få ett gosedjur när den är på BB. Så jag hittade en alldeles underbar fågelart på Åhlens. Per gissar på att det är en kiwifågel... men jag tycker att näbben är liiite för tjock, men den påminner då om en sån. Vi såg en animerad variant som var väldigt lik! Han är väldigt stolt över sina kunskaper om de australiensiska fåglarna!
Jättemjuk och härlig är den då iaf! Den är ganska stor, 40 cm och perfekt för ett barn att hålla i. Antingen ta den i näbben, benet eller i halsen! Så charmig är den iaf! Och lite rolig eftersom den är lite annorlunda.

Var in en snabbis på Nordea och lämnade lite saker som Veronica glömde hos oss i fredags och sen åkte jag till Elin och fikade i två och en halv timme :) Vi pratade skit och skrattade massvis! Det var mycket trevligt!

Sedan har jag och Per ätit middag och vid halv tio ikväll ska han iväg på rinkbandy...

Det är då skönt att vara ledig. Sova länge och bara göra sånt man vill!


image373

Bebis första gosedjur!
Kiwifågel?!
Mycket fin mittbena iaf :)

Hoho, när kommer du lillskrutt?

Det här har vart en skön helg. Tagit det lugn bara, Per hade inga matcher heller. I fredags var Tomas, Veronica och Amelia här och åt mat. Mycket trevligt! Efter att de hade åkte spenderade jag och Per resten av kvällen framför tvn. Igår var vi bara hemma, Jonas och Stina var hit och kikade hur vi bodde. Sedan kom en jobbarkompis till Per förbi och senare på kvällen även mamma. Så det var väldigt mycket besök! Trevligt, för när vi bodde i lägenheten var det aldrig någon som kom och hälsade på oss... Avslutade lördagskvällen som på fredagen, framför tvn.

Idag var vi hemma på förmiddagen, jag klippte Per och vilade i soffan. Sen åkte vi till Alfta och tittade på när deras herrar spelade innebandymatch. Åkte och hämtade pizza på take off och sedan hem och käka. Kommer troligen att avsluta den här kvällen som de tidigare... i soffan! :) Men så skönt! En gravid kvinna ska ligga på soffan om kvällarna.

Det bästa med helgerna är att Per kommer och väcker mig. Han vaknar alltid så tidigt, så han lägger sig framför tvn i en timme eller två och sedan kommer han och kryper ner bredvid mig. Mys! Snart är vi tre som kan kramas och mysa i sängen!

Brorsan och Sara skulle komma förbi ikväll när de åkte hem till Stockholm, men snart är klockan halv åtta och jag skulle bli förvånad om de inte har åkt redan?! Men de har inte hört av sig och sagt nåt om att de inte kommer iaf, så vi väntar väl och ser.

Oerhört skönt att inte jobba imorgon. Bara kunna vara. Ta det lugnt och dona lite. På tisdag ska jag hem till Helene och titta på lite bebis saker. Det ska bli roligt. Titta på allt smått som Klara hade! Helt otroligt att det har gått tre och ett halvt år!

Har inte haft nå känning iaf... Har inte ens behövt upp och kissat om natten under helgen. Sovit som en gris tills Per har väckt mig. Känns inte som att den här bebisen kommer ut snart. Snarare tvärtom. Känns jobbigt att veta att det faktiskt kan vara tre veckor kvar innan den kommer... det vill vi inte alls!

V 39

En vecka kvar. Hoppas att det bara är en vecka kvar iaf!


image372


Regler skapade på fyllan?!

Då är jag färdig. Färdig med att jobba! Shit alltså. Känns jätteskönt! Slutade tidigare idag. Gick hem med karrens, orkade inte vara kvar längre. Har ju vart hängig de sista dagarna, så jag kände mig väldigt tjock i huvudet. Täppt och jäklig. Var väldigt svettig också. Låter ju jävligt fräscht, men jag kände mig lite febrig och varm stundom. Troligen inte alls febrig, utan säkert bara hormonerna som gör att man svettas som en klimakterietant då och då.

Ska börja med att skriva om handbollsmatchen mot Tyskland idag. Jesus Amalia! Vem har funtat ihop handbollsregler egentligen?! Sjukt. Fördel existerar inte och helt plötsligt kan en snabb vändning resultera i en offensiv foul bara för att en försvarare står som en förstenad gubbe! Domarna var under all kritik. Jag ska kanske redan nu säga att jag inte kan något om handboll egentligen, men jag tyckte iaf att domarna inte alls höll en jämn nivå. Och tacka vet jag Wikegård i kommentatorhytten! In med honom på alla matcher i alla sorts sporter! Så många frispel han skulle ha fått i den här matchen. Claes Hellgren fick inte ett enda bryt. Det kanske inte är hans grej. Men om en höggravid padda utan expertiskunskap kan få andingsbesvär i soffan så borde väl åtminstone en gammal landslagsmålis ha lite inlevelse och kunna uttrycka en del missnöje angående domslut eller andra situationer?!
Tysklands spelare var veka som räkor också. Pinsamt värre att ligga kvar efter varje liten närkamp!

Nog om sport. Jag har börjar känna av lite mensvärkliknande smärta! Äntligen så börjar det hända grejer. Jag måste till och med upp och kissa en gång varje natt! Jippi! Kanske bebis har fixerat sig eftersom det trycker på mer neråt? Ja inte vet jag, men för min del så kan den få komma snart. Jag kan gärna hinna få köpa en amningsbh först iaf, för de förbaskade byglarna gör knappast smärtan på höger sida under revbenet mindre påtaglig.

Jag har glömt att berätta att Per har har lyckats radera A L L A våra låtar från datorn... det var inte några låtar kan jag säga. Så nu har vi inte en endaste musikfil! Jag har slängt in en Bruce Springsteen skiva nu, och det är ju inte att förkasta precis! Men tur att det inte var alla bilder säger jag. Jag har dock varit duktig och bränt ner alla bilder på skivor. Utifall att. Vår förra hårddisk kraschade, vilket resulterade i att allt försvann. Inget man vill göra om.

Jessika - klart att ni ska komma och hälsa på!! Se till att dra med Anton och kom! Som sagt, snart är magen borta... Ut med magen, in med lillskrutten!

Brorsan till världscupsegraren - Roligt att ni läser! Jag hoppas att allt går fint för er med och att livet flyter på som det ska! Jo, nu är det bara spurten kvar. Jag är bedrövlig på spurtar... får mjölksyra direkt! Men den här ska vi klara! Väntar med spänning på att få höra hur det går för er! Och i sommar riggar vi med singstar, ni är bjuden! Vågar du...? ;)

När Klara var nyfödd. Snart sitter du där med en egen liten krabat!


Trångt i magen

Läste i en gravidtidning att det börjar bli riktigt trångt i magen för bebisen nu. Det är det minsta man säga! Det känns som att jag har en fullvuxen gasell i magen!! Eller så försöker bebisen gräva sig ut. Något har hänt sista veckan iaf. Rörelserna känns annorlunda. Jag vet att jag skriver det typ varje eller varannan vecka, men det känns faktiskt annorlunda! Det känns verkligen att det är ben och armar som rör sig där inne, och att den lille rackarn har vuxit på sig rejält! Nu är bebisbullen färdigbakad och det är dags att komma ut!

Har börjat packa väskan som ska med till förlossningen. Barnmorskan rådde mig att göra det, hon tyckte att det var dags... Har köpt dextrosol och lagt ner i väskan :) E N E R G I. Det kommer att behövas.
Ska försöka palla mig ner på stan på fredag och köpa amningsbehå. Två stycken. Det kommer också att behövas. Jag hoppas att det kommer att behövas iaf.

Imorgon kväll kl 20.30 kommer jag att vara världens lyckligaste! För då slutar mitt sista arbetspass på... ja en evighet!! Per frågade ikväll om det inte kändes lite vemodigt också, men nej det gör det verkligen inte! Jag bara längtar! Längtar efter den första dagen i resten av mitt liv. Mitt nya liv. Som mamma! Sjukt att vi snart är en mamma och pappa. Till en liten skruttbebis som är våran egen!

Halsontet förvandlades till täppt näsa och snor istället. Har som tur var inte kännt av någon feber. Vore ju jättetråkigt om förlossningen skulle starta och så har man feber och är trött som en annan trasa. Jag fungerar ju knappt när jag har 37,5. Då är jag helt slut...
Nä, nu ska jag bli frisk igen, så att spratteldockan kan komma ut! Känns som att jag har fått ett inre blåmärke under höger revben vid det här laget.

Per struntade i att gå på bandy idag. Då går Bollnäs och vinner mot Sandviken! Haha

Förresten, Ferry! Nästa gång du skriver en kommentar måste det bli som Norrlandskingens brorsa!

Drömmästaren

Glömde säga att bebisen fortfarande inte är fixerad. Tydligen har huvudet varit rörligt tidigare, inte ruckbart som jag trodde. Nu är det däremot ruckbart. Vilket betyder att den har sjunkit lite iaf. Hoppas den fixerar sig snart.

Fick också prata med barnmorskan om hur vi ville ha det på förlossningen. Jag sa att vi väldigt gärna vill ha en aktiv barnmorska som ger oss tips och råd både till mig och Per. Och att hon ska föreslå olika sorters smärtslindring beroende på hur värkarbetet ser ut. Aktiv helt enkelt.
Sa också att om det händer något med tex bebisen så att de måste ta snabba beslut är det viktigt för oss att vi blir informerade om vad som ska göras. Barnmorskan sa då att de oftast tar med sig pappan dit de tar bebisen och så stannar någon kvar hos mamman. Det kändes bra.

Måste bara berätta det här också :)
Drömde inatt att vi fick en pojke. Första gången jag drömmer att det är en kille. Hmm... Per hann inte till förlossningen. Jag kom på att jag kanske skulle ringa honom när det var dags för en ryggmärgsbedövning! Hade helt och hållet glömt bort honom :) Jag sa att det inte var så bråttom, men narkosläkaren sa att det var jättebråttom om han ville hinna! Så han kom in när lillskrutten låg och ammade. Per hade hela famnen full med godis och coca cola och grejer som vi skulle behöva under förlossningen haha. Han sa att han hade svängt in i Kilafors och käkat en sväng eftersom han inte trodde det var så bråttom!
Sedan när vi kom hem cyklade vi iväg och glömde såklart bebisen hemma. Varför glömmer vi den alltid?! När vi insåg det vände vi tillbaka, och då låg han och sov i soffan, med en filt över huvudet och allt! Hade legat där och sovit hela dagen... Som tur var levde han och när han fick mat ammade han jättebra! Haha, jag tror att amningsfilmen på föräldrautbildningen gjorde sitt iaf!

Och bebisen hade jättemycket mörkt hår (det kommer den troligen inte alls att ha i verkligheten...) och såg precis ut som Per på en bild där han är fyra år! Haha Söt som attans var han iaf, och han fick heta Knut! :)

Hulk hulk det är så snyft halt ute hulk

Jag har fått skitont i halsen. Och det där onda brukar ofta betyda att en förkylning är påväg. Det känner jag att jag inte riktigt orkar med just nu. Vill ju vara fit for fight när det är dags för den stora matchen!

Var till barnmorskan idag innan jobbet. Allt såg fint ut. Har högre blodvärde nu än vad jag har haft tidigare, har dock aldrig varit dåligt, låg kvar på samma vikt dvs 72 kg. Magen hade växt en cm sedan sist, så jag kom tillbaka mot mittenkurvan igen. Jag låg lite lite ovanför den förra gången för två veckor sedan. Men hon säger att min kurva ser jättebra ut, precis som den ska. Bebisen hjärtljud låg på 140 ungefär, men när hon buffade lite på rumpan så blev den irriterad och då steg de till 150. De gör så för att kolla så att allt är bra.

Igår så lekte mina hormoner rövare igen. Det var glashalt ute hos oss, på den förbaskade skogsvägen, så jag körde verkligen jätteförsiktigt. Och jag vet att om det är halt på vägen så är det verkligen sjukt halt på vår uppfart (som är en nedförsbacke när man ska in mot huset). Så jag bromsar in så att jag nästan stannar och börjar glida ner mot garaget. Jag börjar pumpa på bromsen, men det hjälper knappt något utan bilen fortsätter att glida. Jag vill ju inte köra in i garaget så jag styr försiktigt åt höger där det finns en väg ner bredvid garaget, och lyckas få stopp på bilen. När jag sedan kliver ut håller jag på att halka typ tre gånger för att det är som en nyspolad bandyplan. Så när jag går från parkeringen in till dörren så börjar jag tjuta som ett litet barn. Ni vet, en sådan som snyftar först lite försiktigt för att sedan öka i styrka och hulka. Hulkandet kommer inte förrän jag öppnar dörren och ska förklara för Per hur fruktansvärt halt det är ute och hur illa det kan gå om jag faktiskt ramlar! Som det stöd han är flinar han lite först åt mitt överreagerande (visst, det kan gå jätteilla, men nu gick det ju faktiskt bra... så i vanliga fall hade jag nog bara sagt att det är SJUKT halt ute och rena livsfaran för en gravid kvinna) men sedan kramar han mig tills dess att jag slutar att hulka. Vilket faktiskt tar lite tid. Tack för att du är så underbar när jag beter mig konstigt.
Och för att ni ska förstå hur jäkla sjukt halt det faktiskt var så kan jag säga att det tog 10 minuter för Per att ta sig upp för den lilla sluttningen imorse... Nog för att han har dubbfria däck, men ÄNDÅ! (Jag lyckades på första försöket... men då åkte jag nästan i diket där det var isfritt!!)
Någon som har sand att skänka?

Berättade incidenten för barnmorskan som förklarade att det har att göra med att jag boar nu. Hjärnan förbereder sig för tiden som ska komma, och det är massa "bomull" i huvudet som gör att alla sånna här saker blir förstorade. No shit sherlook!
Hon sa att det bästa vore om gravida fick vara hemma den sista månaden för att boa i sin egen takt. Man behöver förbereda sig mentalt. Själv jobbar jag sista dagen på torsdag, och då är det inte ens en och en halv vecka kvar till vårt beräknade datum. Jag tycker att jag har vart jätteduktig som har jobbat så länge. Jag känner ju i huvudet när jag kommer hem hur slutkörd jag är. Nu vill jag bara vila.

Jobbar till 20 idag. Inge kul alls. Jag längtar verkligen till fredagmorgon, den första dagen på mitt "jobbfria" år! Fy fan vad skönt det ska bli rent ut sagt.

Var nära att väja för djuret på vägbanan!

Jag tror att lillfisen tog det här med flyttstädning på allvar, för jäklar vilken fart det har vart där inne i kväll. Som att en galenpanna bor där! Fötter och knän som putar ut åt alla möjliga håll!

Glömde berätta vad som hände när jag åkte hem idag. Såg först ut som ett löv som virvlade runt mitt på vägen (skogsvägen ut till oss). Men när jag kom närmare såg jag att det var en liten mus! Så automatiskt är jag påväg med foten till bromsen. Eftersom det var halt som attans på vägen så hann jag tänka lite snabbt att det nog inte vore så bra om jag väjde för en näbbmus! Eftersom musen snurrade runt runt mitt på vägbanan lyckades jag pricka in så att den hamnade mitt under bilen. Hoppas inte farten gjorde att den drogs in under nåt hjul eller så...
Men det är ju sjukt hur reflexerna kan reagera! Väja för en näbbmus... ja jäklar!

Nu ska jag väcka Per från soffan och så ska vi krypa ner i sängen istället. Sovmorgon imorgon, sen dam innebandymatch, sen jobb... Struntade förresten i bandyn idag. Per gick. Regn är inte riktigt bandyväder tycker jag.


V 38

Snart har hela vecka 38 gått. Det betyder att på måndag är det två veckor kvar till beräknad förlossningsdatum. Dags för den lille att börja tänka på att flyttpacka. Den 4:e ska det vara städat och klart, för då går hyreskontraktet ut!

image370

Hallå där inne?!


Muminmamman

Kul när Daniel La Silva ska berätta vad Linda Lampenius skrev i ett sms och börjar bryta på finska! Sen kom han på sig att hon bryter ju faktiskt inte när hon skriver...

Let´s Dance, helt okej fredagsunderhållning. Får ju skratta till kommentarerna från David Hellenius iaf. Tur att han är kvar.

Själv så känner jag mig som en höggravid muminmamma. Vankar omkring som en anka i en ljusrosa morgonrock i polyesterfleece. Ja ni kan själv tänka er hur det ser ut. Framförallt när skärpet är knytet mitt på magen! Haha riktigt sexigt. Väntar på Per som kommer snart. Tills dess molar jag popcorn i soffan och klappar på magen som tumlar runt.


Bebisen första tossor

Idag har bilen blivit jättefin! Och jag hade tur att det var minusgrader också, för då slapp jag ju skita ner den direkt igen. Köpte nya vindrutetorkare också, bytte alla tre. Lika bra det. Och fyllde på spolarvätska. En sak jag glömde var att köpa kylarvätska. Såg att det behövdes när jag fyllde på spolarvätskan... Måste fixa det någon dag. Har lärt mig att det är en viktig vätska att fylla på.

Åkte hem till röste en sväng och träffade mamma och izzi. Pappa hade jobbat inatt så han sov. Fick ett par tossor till bebisen som mamma hade köpt. Jättesöta! I stl 16-17. Så små och gulliga.

Per slutar ju alltid tidigt på fredagar så vi kom hem samtidigt och så gjorde jag hamburgare medan han tog sig en tupplur på soffan. Någon som är förvånad...? Men han bytte iaf alla vindrutetorkare åt mig! Nu är han iväg och ska spela innebandymatch i Söderhamn. Jag kände för att vara hemma och ligga i soffan och äta popcorn istället. Kolla på Let´s Dance. Missade ju första avsnittet förra gången, så det ska bli trevligt att se vilka som är med.

Helene och Klara var här och hälsade på i onsdags. Hon är väldigt fascinerad över bebisen, och undrar när den ska komma. Iaf när hon pratar med Helene. Nu när hon var här sa hon inte mycket. Men hon ville gärna kolla på vart bebisen skulle sova och se på rummet med bebissaker. Blir nog lite verkligare för henne när den väl kommer ut.

Var ju till tandläkaren idag. Såg jättebra ut. Hon la ett blytäcke över mig för att skydda bebisen när de skulle ta röntgenbilderna i munnen. Bra att de är noga med sånt. Allt såg jättebra ut! Inte ens tandsten, och det brukar jag alltid ha! Så det var ju skönt. Har aldrig haft ett hål, och vill helst inte ha heller...

Kände när jag gick från parkeringen till tandläkaren hur det gör ont på blygdbenet. Så det börjar komma nu iaf, krämporna som hör till graviditeten. Har också ont i svanken. Men så länge jag inte rör mig så känns det inte. Så jag ska göra det enda rätta nu. Ligga i soffan i några timmar :)


De vita söta sockorna har Pers mamma stickat!



Tjuvtitt

image367
Foto: Erik Drakenberg

Mina två älsklingar. Bebisen i magen och Per.


19 dagar kvar!

19 dagar kvar. Under 20 nu alltså! Otroligt vad tiden går! Men jag vill att den ska gå lite fortare ändå. Jobbar min sista dag på torsdag den 24:e. Sen ska jag vara hemma och vila upp mig. Skönt! Ska jobba i helgen. Tråkigt. Men med tanke på att det är sista helgen jag jobbar på en evighet så är det väl okej!
Sista föräldrautbildningen har vi vart på också. Konstigt att säga hej då till alla. Nästa gång vi ses har alla en liten skrutt med sig istället för magarna! Det går inte en endaste dag utan att jag går och rör lite vid vagnen eller vaggar på vaggan. Längtar så mycket!!

Igår var det världens sämsta tv kväll. Så jag tog en "rå om mig" kväll och badade. Filade fötterna och tränade andning så att jag nästan somnade. Det var ju bra, för då slappnade jag ju av iaf. Men det fanns ju ingen smärta att träna med, så troligen är det inte lika lätt att slappna av när man har värkar att jobba med.... Otur.

Norrlandskingen - Vad kul att ni ska ha barn! Jätteroligt! Om du bestämmer dig för att spela Hårga är det bara att ta med familjen, för vi har plats! :)

Imorgon är jag ledig. Ska till tandläkaren. Har sån där tandförsäkring och tänkte att jag skulle passa på att göra en undersökning innan bebisen kommer. Jag gjorde en undersökning för ett år sedan och då tecknade jag försäkringen. Nu när hon såg att jag hade gjort en undersökning under 2007 lät hon först lite avvaktande tills hon såg att det var ett år sedan, då verkade det vara okej! Jäkla snåla folktandvården! Som att jag inte skulle få göra en undersökning när jag vill! Hade jag inte haft någon försäkring så skulle de glädjeligen ta emot mig varje månad om det skulle vara så! Jag betalar 45:- i månaden för försäkringen, och tänker då göra minst en undersökning per år. Även fast jag aldrig har problem med tänderna!

Ska också lägga ner lite pengar på bilen imorgon. Tvätta den (fast det är världstråkigt med tanke på plusgraderna som gör att den kommer att vara lika skitig när jag kommer hem till granbo igen...), köpa nya vindrutetorkare och fylla på med spolarvätska. Och nej, JAG ska inte tvätta den. Jag ska be Statoil göra det åt mig.

Ska hem till Marie efter jobbet och kolla på bilderna som Erik tog på oss! Ska bli jätteroligt! Jobbar till 20.30 idag så jag och Per ses inte förrän efter hans innebandyträning. Imorgon kväll har han innebandymatch i Söderhamn, på lördag ska han troligen på bandy och på söndag jobbar jag till 21.30... Inte så roligt.

Har jag sagt att jag är säker på att vi kommer att få en tjej? Jag har alltid tyckt att det är konstigt att folk kan känna sig så säkra, men jag är så säker att jag likagärna skulle kunna köpa en klänning. Märkligt att det känns så.

Idrottsgalan 2007

Har kollat på idrottsgalan. Peter Settman är förjäkla rolig! Helt underbart när han går in i att vara Ronny och avslutar med att ge Charlotte Kalla en grön wunderbaum och en blöt kyss! Haha

Och man behöver inte vara hormonstinn á la gravid för att få tårar i ögonen när Sven Tumba får ta emot Idrottsgalans Hederspris. Så många vuxna män som blev tårögd när han höll sitt tacktal... ja det var stort.

Något annat som är stort är att jag har en fot som sticker ut ur magen (okej, inte ut utanför magen men ni fattar). Det om något är stort! Att det lever en liten liten människa inne i mig. En liten krabat som ser ut som mig och Per. Helt otroligt. Per var en riktig sötis när han var spädis, jag var... hrm, ja en tjockis som inte var så himla söt till en början kanske.
Det har jag funderat över. Tänk om man inte alls tycker att sin bebis är vackrast i världen när den tittar ut? Jag menar nyfödda barn som är ett dygn gamla är sällan så himla supersöta. När min moster och min pappa stod och tittade på mig på BB så säger min moster något i stil med "Gud vad ful hon är!". "Ja, jag vet" svarar min pappa! Jag vågar inte säga att det var just de orden som användes M E N det var det de menade. Och jag förstår dom...
Nu tror jag inte att vår bebis kommer att väga nästan 4200 gram och därför kanske inte se så himla tilltryckt ut som jag gjorde de första dagarna. Och om den skulle göra det, så skulle det gå så bra det också. För vi kommer att älska den lille parveln oavsett!

Min mamma tyckte iaf att jag var världens sötaste!

Vi längtar efter dig


Mamma och pappa längtar efter att få bädda ner dig filuren... Puss!


Vintermys

Idag är det världens finaste vinterväder! Och vi är lyckligare än någonsin över att vi bor i skogen! Så himla mysigt när det är mycket snö och solen som skiner! Jag och Per har tagit en promenad och skottat gården. Ja, jag hjälpte också till. Även fast man är gravid kan man skotta lite snö. Nu har Per åkt till Kilafors för att åka lite skoter och jag väntar på mamma som ska komma och hjälpa mig fixa lamporna till köksfönstrena.
Känns att det är något som väger lite som finns i min mage. Jag är tvungen att gå väldigt sakta, det går liksom inte att gå fort, och jag känner av i ljumskarna efter vi har gått en bit.

Igår var Steph och Dan här. Käkade mat och hade trevligt. Per undrade om han kunde dricka några öl. Jag förstod inte först varför han frågade, men han tänkte på om krabaten i magen hade tänkt komma ut. Man vet ju aldrig. Men jag har inte ens kännt något som liknar en sammandragning ens, så det dröjer nog. Såg på
www.lg.se att ett par ur vår föräldragrupp har fått barn nu! De skulle ha första februari. Så det kan verkligen bli när som helst. Det är bara 23 dagar kvar till beräknat datum! Jag hoppas på att det är max 23 dagar kvar. Vill inte gå över tiden. Kan tänka mig att väntan blir oerhört lång då.

Frida Tranfeldt var och hälsade på i veckan! Jättetrevligt då det var så himla längesen vi sågs! Hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa gång.

Igår var jag och Elin på Albert och Herbert. Jag skulle köpa en badbalja till filuren. Det fanns ljusrosa i pärlemonyans eller blå... Jag är ju säker på att det är en tjej, men jag kunde inte förmå mig att köpa en rosa. Så det fick bli en blå. Löjligt att det är så. En kille kan ju lika väl ha en rosa badbalja. Men man är väl för inpräntad med att tjejer har rosa och killar har blå. Men det känns som att det är mer okej för en tjej att bada i en blå balja än för en kille att plaska runt i ljusrosa med glitter!
Efter det besöket åkte vi och tittade på när Per spelade match mot Bjart. De vann.
 
I fredags var vi i Edsbyn och fotade oss! Han som fotade oss hade fått låna en kompis "studio". Det fanns studioblixtrar och grejer där, och som bakgrund fanns ett svart lakan. Så det var en hemmagjord studio i ett uthus med 15-17 grader. Men det gick det med. Tanken var att föreviga magen. Jag vet att jag skulle ångrat mig om vi inte hade gjort det, och Per var gullig och ställde upp trots att han inte gillar att vara med på bild. Tror att det kan bli några väldigt fina iaf!
Efter det hade Per DM match i Edsbyn. Vi ska inte tala om hur det gick...

Jag har förresten köpt det första blöjpaketet! :) Jag tyckte att jag lika gärna kan göra det nu som om tre veckor. Det spelar ju ingen roll. Och jag var tvungen att öppna paketet för att titta på dom! Så små och söta! Vi längtar så efter att få byta bajsblöjor! Haha Vi längtar ju efter vår lilla fis och då är det som att längta efter att få kliva upp på nätterna, byta bajs och sånt. Härligt det ska bli!

Vi har glömt att ta en magbild i helgen för V 37. Får ta en eftermiddagsbild senare idag. Men vi tog en vanlig bild igår som jag lägger ut.




 

Kan man läsa sig till all kunskap?

Kan bara konstatera att jag ljög i förra inlägget. Efter att vi såg förlossningsfilmen igår tänker jag på förlossningen igen. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör att det känns obehagligt. Troligen vetskapen om att det är något alldeles nytt för mig. Jag har ett behov som innebär att jag måste läsa mig till all information som går att få om saker. Vare sig det gäller ett resemål (tänker närmast på thailand... då jag gick igenom hela internets alla reseguider om Hua Hin eller då jag satt och läste om alla golfbanor som existerade i skåne), eller barnuppfostran. I detta fall är det då förlossningen. Men hur mycket jag än läser så kommer jag till insikt, det går inte att läsa sig till det. Det blir som det blir. Det är väl det som är skrämmande. Förlossningen är inte ett examensprov (även om det känns så ibland) som det går att plugga till. Det är väl bara att inse.
Så jag kände en halvstressande tryckande känsla i kroppen under filmens förlopp fram till att bebisen kom ut. Då blev jag istället rörd och tårögd. Precis som en hormonstinn gravid kvinna kan bli. Eller som en vanlig ogravid Frida är. Jämt.

Skönt att Per tycker att han har lite koll på läget. Eller åtminstonde inte känner oro inför det hela. Bara oro inför att det ska hända något hemskt. Men det gör väl alla?
Jag har fortfarande fyra veckor på mig att bearbeta denna situation. Det kanske känns som världens enklaste grej innan det är färdigt.

Sen verkar det som att alla bara brölar igenom sig förlossningen. Är det ingen sate som gråter?! Gråter för att man är helt färdig eller gråter för att man har ont och inte kan hantera det? Jag kommer att gråta. Det kan jag säga redan nu. Även fast jag inte vet hur det kommer att kännas. Tårar är något jag har blivit tilldelad av i överflöd.

Nu bär det iväg

Magkurvan bär iväg alltså. Vi bär inte iväg nånstans! Inte än iaf. Var till barnmorskan idag och kollade så att allt var bra. Det var det. Magen växer så det knakar. Nu låg min prick alldeles över min kurva. Fortfarande en bit under högstanivån alltså, men nu kan man inte säga att jag har en liten mage iaf. Barnmorskan sa att pricken låg jättebra där. Hjärtljudet fortsätter vara på samma nivå. Mellan 142-150 slag per minut ungefär. Så nu tror jag bombsäkert på att det är en tjej! Det bara känns så. Och jag har till och med börjat säga "hon" om bebisen. Tidigare har jag bara sagt "han".
Vågen registrerade över 72 kg! I förrgårkväll vägde jag 70,5 hemma. På kvällen. Men inte idag minsann. Så snart är jag ikapp och förbi Per...

Bebeisens huvud är inte fixerat ännu, utan det är fortfarande ruckbart som man säger. Antar att det betyder att den faktiskt kan få för sig att vända sig igen om den vill.

Vi börjar längta riktigt mycket efter våran fis nu. Jag tänker inte så mycket på förlossningen längre, inte som jag gjorde tidigare utan nu tänker man mer på tiden som ska komma efter förlossningen. I början när allt är så overkligt så är det som att förlossningen är målet på det hela. Nu känns det inte alls så längre. Det är bara ett steg som måste tas för att komma vidare. Vidare till livet med bebis!

I eftermiddag är det dags för föräldrautbildning igen. Idag ska vi se en förlossningsfilm... Uvva. Gillar fortfarande inte att se förlossningar på tv. Kan liksom inte se det fina i det på samma sätt som Per! Och att han kan göra det är ju ett mysterium! Visst, jag blir tårögd när bebisen har fått kommit upp på magen och så, men jag kan hoppa till den bilden direkt och skippa allt stånkande, stönande och skrikande innan.

Jobbade ju hela helgen. Det gick väl bra. Men det är tråkigt att jobba när Per är ledig. Framförallt eftersom han fortfarande är helt okapabel till att ta egna beslut gällande städning och liknande. Skriver jag en lista på det han kan göra då blir det gjort. Oftast. Men säger jag inget utan bara hoppas att få komma hem till lagad mat och ihopplockad tvätt... ja då slutar det bara med att jag blir besviken. Oftast. Men även solen har ju fläckar...  Eller jag kanske borde säga att han glänser till ibland iaf! Och då blir jag ju löjligt glad istället. Han fick fjäska en del för pussen i lördags eftermiddag när jag hade kommit hem om jag säger så.

Ny body till bebisen som jag ska packa ner i BB-väskan :) Så söt! Och vi har ju ett par orangea sparkbyxor efter Per från 1974 som passar jättebra! :)

image358

V 36

Ser ut som att magen är lägre nu. Bebisen som har sjunkit lite kanske, men i övrigt ser den inte större ut än förra veckans bild. Ska bli intressant att se på måndag hos barnmorskan hur den har vuxit sedan sist.

image357


Frågor får svar

Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. (Där har vi ju svaret på det jag funderade om i förra inlägget...)

Om detta är din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare. (Min mage har börjat sjunka nu... så kanske bebis har fixerat sig)

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen. (Inget onormalt alltså, och så fort jag vaknar måste jag ändra ställning och allt känns så bökigt)

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. (Tänka sig att sånt här stämmer så otroligt! Man följer verkligen den här utvecklingen nästan till punkt och pricka! Precis så är det. Man ser "delar" pluppa ut här och var och det känns som att bebisen har mer muskler än mig!)

Hämtat från
http://www.gravid.se

Världens sötaste lilla strumpa

Jag är en klant. Glömde bort tiden hos barnmorskan idag. Nu när vi ska börja ses oftare för att det är viktigt att se så att allt fungerar som det ska mot slutet då glömmer jag bort det... Kom på det vid 11, och jag skulle vart där vid 10. Men jag fick en ny tid på måndag istället. Måste komma ihåg den. Har lagt in en påminnelse i outlooks kalender på jobbdatorn. Så det ska väl vara fasen om det inte funkar. Jag som såg fram emot dagens träff. Har börjat fått lite ont vid blygdbenet. Tror att det kan vara för att bebisen kanske har fixerat sig. Har läst att det kan komma som en stickande känsla då ibland. Eller så blandar jag ihop det med nåt annat. Jaja, tyngre har det då blivit. Det är en sak som är säker. Konstigt vore det väl annars. Lillbebis väger ju faktiskt mellan 2,5-2,8 kg nu. Om man ska tro att den väger som genomsnittsbebisen. Men jag hade velat fått svar på om den faktiskt har fixerat sig. Skulle också fråga henne om det finns någon risk för att jag klämmer den lilla på natten. Vaknar ofta av att jag ligger näst intill helt på magen! På mer än halva magen ligger jag trycker, och det känns inte så gulligt av mig...

Igår sparkades den ordentligt. Per hade precis läst att det kunde börja lugna sig med sparkarna nu eftersom det börjar bli så trångt. Men eller hur! Igår var det riktig kick-boxning! Kändes lite otäckt ibland. Och så har den fått för sig att sparka ner mot mitt högra höftben. Och då kommer den nog åt en nerv eller två, för satan så det kan göra ont! Och så kommer det så plötsligt så man är inte beredd riktigt. Men det är skönt att den är livlig.
Jag börjar få en starkare och starkare känsla av att jag kommer att gå över tiden. Känns så för att allt har gått som på räls, inga tecken på skrutten vill ut tidigare iaf. Jag vaknar ju inte ens om nätterna för att jag är kissnödig! Och det ska man tydligen göra massvis. Då får man träning på att kliva upp flera gånger per natt också. Men kanske jag slipper det. Vi ska ju ha en sovbebis... Men jag vaknar lite titt som tätt, av att jag drömmer massa istället. Och det var ju inget ovanligt innan jag blev gravid heller... men kanske att jag drömmer ytterligare lite mer nu.
Dagtid däremot då trycker det på som attans neråt.

Har tvättat filurens kläder idag. De som var ljusa. Vilket var nästan alla. Men ska tvätta en tvätt imorgon med färgad tvätt också. Så mysigt att hänga de små söta plaggen. Jag är ledig imorgon. Kanske hinner jag med att dona med nåt annat här hemma också. Jobbar resten av helgen sen. Men snart så ska jag inte jobba på ett år! Fy tusan så härligt! Bara massa bebismys.

Shit vad bebisprat det blir på den här bloggen alltså. Men det är så livet ser ut nu ju! Men vi har ju faktiskt firat nyår i den här familjen också. Mina och Pers föräldrar kom till oss i Granbo och åt en trerättersmiddag komponerad av moi! Mycket trevligt, och gott också faktiskt! Vi skålade i pommac vid tolvslaget. Aldrig någonsin har tolvskålen vart så god! Alkoholfritt slår allt. Så nyår var alldeles lagom!


Världens sötaste lilla strumpa.



Allrummet.



Väntar på inneboende.
Den här vaggan har både jag, Johan, Anton och mina två kusiner sovit i.
Mormor snickrade ihop den 1982, tills Johan skulle komma.