Signe gillar de stora barnen

Igår morse när jag lämnade Signe på förskolan stod det två tjejer från de äldra avdelningarna och väntade på henne i hallen. De var så gulliga mot henne! Det var så roligt att se. De umgås ofta med barnen från de andra avdelningarna och det týcker jag är jättebra. När det är lite barn på avdelningarna brukar de äta tillsammans, och varje morgon går de in på mellanavdelningen och leker. Signe gillar de större barnen och brukar ofta prata om dom. Hon är väldigt duktig på namen på barnen och när hennes gruppfoto kom från förskolan kunde hon berätta vad nästan alla heter.

I lördags förmiddag var vi ner på stan. Vi var in på Lindex nya butik, och jäkla vad snyggt det var! Köpte ett par fodrade byxor till Signe och en matchande tunika. Vi hittade ett par fleecebyxor på Åhlens och Per fick ett innebandyfodral från Intersport. Tänkte att det kunde vara bra att ha ett par fleecebyxor liggandes på förskolan. Det är ju skönt att sova i när det blir lite kallare.

Signe somnade i bilen påvägen hem, före lunchen alltså, och sov bara en timme. Så eftermiddagen blev lång, men det gjorde även att vi hann med att leka massa innan middag. Vi tog en promenad i skogen och var ute och busade. Det var verkligen kanonväder i lördags!

I söndags var vi också bara hemma. På eftermiddagen när jag lagade mat tog Per och Signe en cykeltur till golfbanan och vände. Signe gillar att cykla! När vi hade käkat for jag till Alfta och kollade in innebandymatchen mellan Bollnäs/Alfta och Sundsvall. Damerna har ju slagit ihop sina lag och de spelade riktigt bra! Jag blev lite sugen faktiskt... men det finns ingen tid alls till det.

Jag och Per var på bio i fredags. Vi såg Flickan som lekte med elden i Kilafors. Den var bra! Men bio i Kilafors är väl kanske inget att rekommendera om man kan välja en annan bio... vi fick träsmak av stolarna efter halva filmen ungefär.

Nu är det jobb som gäller!

Härlig helg!

Ikväll får ni se lördagen i bilder. Kanske jag slänger upp en text imorgon. Nu är det sängen som gäller.


Kontraster



Jag sitter i photoshop och fixar med en massa bilder. Ni får hålla tillgodo med den här så länge.


Förberedelser inför vintern

Igår efter jobbet åkte jag till Edsbyn. Det var utförsäljning på Lindberg kläder och jag handlade för över 800:-

Tre mössor för 150:- (två till Signe, en till mig) Tre ullstrumpor för 150:- (två till Signe, ett par till Klara) Ett underställ till Per. Ett vindställ till Signe. Ett par vantar till mig och ett par till Signe. Mössorna kostar från 149:- i butik, och jag fick tre för 150. Perfekt! Jag var ute efter ett underställ till Signe med, men de fanns inte kvar i hennes storlekar.

När jag kom hem var mamma och pappa hos oss och lekte med Signe. De kom precis ut och det var bara 8 grader ute. 8 grader är inte mycket! Usch vad kallt. Men Signe ville minsann vara ute och leka.

Hon räknar till 9 flera gånger per dag och tycker varje gång att hon är jätteduktig när hon gör det.

Jag har hjälpt min mormor att boka en resa till Kambodja tidigare i veckan. Hon ska resa dit över jul och hälsa på min morbror som bor där. Jag har även en kusin som snart fyller ett år som bor där, lilla Anna Thona. Mormor reser ensam och kommer att vara borta i 6 veckor. Eftersom hon är av den generationen som inte kan speciellt mycket engelska skulle jag försöka fixa någon ledsagare i Bangkok som kunde hjälpa henne vidare till flyget som tar henne till Phnom Penh. Den enda form av ledsagare som används är en person som kör dig i rullstol! Perfekt ju! Och inte nog med det, mormor kommer alltså att få åka rullstol på varje flygplats. Inkl arlanda! Haha men bättre det än inget.

Nu är det fredag eftermiddag, dvs snart helg! Vi planerar att se Flickan som lekte med elden. Den går på kilafors biograf, men inte i Bollnäs. De är inge vidare på att köpa in filmer måste jag säga. Edsbyn däremot, de körde den när det var sverigepremiär.

Per slutar tidigt varje fredag. Halv ett. Han jobbar in det under veckan. Det är ju precis den tiden som Signe sover på förskolan så de tycker att det är helt okej att han hämtar henne vid två istället, vilket gör att Per har tid att handla mat varje fredag! Perfekt! Men det är sååå jädra tråkigt att skriva veckomatsedeln, så igår kväll satt jag som vanligt och pustade och stånkade och suckade och var allmänt less när jag försökte komma på nåt bra att äta. Plus att skolmatsedeln inte har blivit uppdaterad så jag har ingen aning om vad Signe får för mat nästa vecka.

Många ip-adresser som håller koll

105 olika ip-adresser besökte min blogg igår. Förra veckan var det 129 en dag! Det kanske genererar i  åtminstonde 80 personer som läser min blogg. Det är rätt mycket! vilka är ni? Jag vet att jag har frågat det förr, men kanske kanske att det har tillkommit någon läsare. Det är kul att veta vilka ni är, kanske rycker jag upp mig och skriver lite mer och lite bättre då.


Trött trött trött

Jag har inte orkat skriva nåt den här veckan. Trist. Jag vet. Men jag är helt slut på kvällarna! Tror att det har att göra med förkylningen som jag dras med. Hade lite feber i måndags, men efter det har jag blivit bättre, även om jag känner mig väldigt trött när jag kommer hem efter jobbet.

Sen är det ju IDOL om kvällarna, så det blir inte mycket tid över till datorn. Oftast slår vi inte på den alls.

Men ikväll kanske, vem vet?!

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Signe kan räkna till nio! Jag tycker att det är helt sjukt! Ska en drygt 1,5 åring kunna det? Hon kan inte bara ramsan, utan vet vad räkna är och lägger man saker framför henne pekar hon och räknar. Även den här gången kom hela raden när hon skulle sova. Vi hade tränat lite och räknat sandkakor på dagen, men när hon låg i sängen kom hela raddan. Hon bearbetar nog mycket innan sängdags den där damen. Kanske därför hon är i så stort behov av oss det? Eller intalar jag mig det för att det känns bättre kanske...

Hon använder också ordet OCH mycket. Åka till mommo och monin och tzzza och brenin och lilam och ebba...

Hängig och knöven

Vi har spenderat stor del av dagen utomhus. Det har vart en härligt solig dag och det gäller att passa på att andas in den friska luften. På veckorna blir det inte långa stunder ute så det är härligt att vi har haft fint väder i helgen.

På eftermiddagen åkte vi till mamma och pappa där vi fick grillat. Grillat är gott!

När det var dags för Signe att sova var det inge roligt alls. Hon ville upp ur sängen och vi anade vad problemet kunde vara. Hon hade inte bajsat nåt under dagen, och mycket riktigt. Efter en stund började hon stånka sådär gulligt som små barn gör. Så klockan hann bli halv nio innan hon sov. Jag hoppas hon sover bra inatt. Det är inte bara jag som behöver min sömn, även Signe mår ju såklart bra av att få sova ut.

Signe har dragit med sig nån baselusk från förskolan hem så både jag och hon snorar. Jag känner mig väldigt hängig och tjock i huvudet med. Knöven är ett bra ord att förklara läget. Mycket knöven. Hoppas det går över fort och det inte är nån svininfluensa...!

Nu ska jag ta en dusch sedan är det sängen som gäller. Är helt färdig.



Grön flugsvamp, finns det?


Solig septemberdag


Blommor och bin


Hallå Mimmi!

Signe tycker verkligen om sin fröken Mimmi. Igår lekte vi med leran och gjorde en telefon. Då skulle hon direkt ringa till Mimmi :)

Ringa Mimmi from Frida Forsman on Vimeo.


Monin

Jag har ju glömt säga att Signe lärt sig säga morfar. Eller ptja... Monin! Haha det är helt otroligt, med tanke på att hon har ett enormt ordförråd, men morfar har hon inte velat säga alls tidigare. Och när hon nu lärde sig det för ett par veckor sedan låter det Monin. Jag har en teori om att det har att göra med mamma och pappas grannhäst som de ofta brukar gå till. Den heter Brenin, och det låter ju verkligen som en sammansättning av morfar och Brenin. Fast Brenin kan hon säga hur bra som helst!

Härliga höst

Nu är det helg, lördag! Vad härligt det är med helger när man jobbar på veckorna.

Jag fick sovmorgon till halv tio. Det behövdes kan jag säga. Jag var uppe i morse mellan fyra och halv sex. Inge kul alls. Men jag får väl vara tacksam över att det inte var jobb som gällde idag. Det hade inte funkat.

Efter frukost gick vi ut, letade svamp, gav hästarna morötter och bakade kakor i sandlådan. Jag gillar hösten! Så länge det inte regnar så är hösten en himla härlig årstid. Signe gillar nog också hösten. Med tanke på mängden svamp man kan hitta. Nu börjar löven gulna och falla till marken.
Här är ett härligt höstinlägg från oktober i fjol.

Signe sover just nu, och efter att hon har vaknat och fått i sig mellis ska vi åka till Kilafors för att grilla för sista gången i år. Imorgon blir det mat hos mina föräldrar. Vill man ha besök av oss och inte så himla tidigt på förmiddagen är det liksom att bjussa på middag som gäller. Annars kan vi bara stanna en kort stund innan det är dags att åka hem och laga mat. Mycket bra argument :)

Här kommer lite bilder från i torsdags eftermiddag då vi var ute en sväng efter middagen. Det var 12 grader och både jag och Signe hade täckväst på oss. Jag gillar inte att frysa. Inte alls.



Bra med extramadrass

Signe verkar ha börjat vant sig med att man kan rulla ner ifrån sängen. Tidigare började hon alltid att gråta, och ofta satt hon upp, fast inte i vaket tillstånd, på madrassen när vi kom in. Numer fortsätter hon sova på madrassen istället...


Gnälligt värre

Tänder. Signe håller på att få sina sista tänder. Det verkar klia nå hemskt och de tar en herrans massa tid på sig att komma ut! Hon går ofta med fingrarna i munnen för att lindra kliandet. Skulle jag tro. I eftermiddag har nästan allt vart fel. Det var bara mamma som dög och jag fick inte gå mer än en meter ifrån henne. Hon ville knappt äta någon middag utan bara grät och var allmänt gnällig. Jag tror att det är de där förbaskade tänderna som spökar. Hon är rätt röd på ett ställe där man ser en tand skymta lite grann. Bara de spricker igenom blir det nog bättre.

Signe går upp och ner som hon vill i sin säng. Inatt hörde jag små fötter som sprang mot vårt rum. Jag flög upp av rädsla att hon skulle krocka med nåt i mörkret, men det gick bra. Imorse sov hon lite längre än oss och helt plötsligt, utan ett ljud, ser vi att hennes dörr öppnas. Signe tittar alldeles nyvaken ut mot oss. Sötsnöret vårt!

Jag fick ett himla glädjade besked på jobbet igår. Killen som sköter lönerna mailade mig och sa att jag inte låg på någon skattetabell utan att det skulle dras 31% i skatt på min lön. Han undrade om jag verkligen ville ha det så, eftersom jag då skulle skatta mycket mer än vad jag behöver. Jag la in 31% när jag var föräldraledig för att slippa riskera nån restskatt, men trodde att det iaf var ungefär som vår kommunalskatt. Nu visade det sig att det inte alls är så man räknar vilket betyder att jag kommer att få ut ca 1500:- mer i månaden än vad jag tidigare trott! Otroligt härligt!

Per fick ta del av massa beröm om Signe på förskolan idag. De tyckte hon var så otroligt duktig att prata och de var imponerad över att hon kan så många färger. Hon kan iaf peka ut och säga blå, grön, gul, svart, vit, rosa, lila, brun (bajs...) och röd.

Vi kollade på lite filmer härom kvällen som vi har spelat in på Signe. Bland annat sånna som ligger här på bloggen. Tiden går så fort så man fattar inte! Vi konstaterade att Signes hår har växt nå otroligt under sommaren och att hon har gått i över 8 månaders tid! 8 månader! Vart tar tiden vägen?

Raggabil!

Vi hade en raggarbil som börnade utanför vårt hus i söndags. Signe konstaterade att det var en raggarbil och på kvällen när Per satte igång gräsklipparen utbrast Signe som var inne i köket: raggabil!

Igår kom både mormor och morfar och farmor och farfar på besök. Så Signe hade fullt upp! Vi gick ut i den friska höstluften och Signe tyckte om att ha många runt om sig. Izzi var självklart också med, till Signes stora förtjusning.

Igår kväll när jag kikade in till Signe stod hon liksom på knä och sov. Hon hade knäna på madrassen på golvet och kroppen vikt i 90 graders vinkel över sängen. Sötnosen.

Mamma hade köpt en örontermometer på Lidl till oss igår. Jag tänkte köpa den själv, men hon åkte ner och gjorde det då hon var ledig. Superbra! Rekommenderas verkligen! Den kostade 129:- och kan mäta en mängd olika grader, örat, pannan, rumstemperatur, temperatur på vätska ex välling mm.


Spälsäng utan spjälor

Det gäller att fota mycket på helgen, eftersom det inte blir nå vidare under veckorna. Därav bildkavalkaden. Det är väl kul med bilder? Jag älskar bilder!

Vi får fortfarande sitta bredvid Signe när hon ska sova, eller jag rättare sagt. Därför bestämde vi oss för att prova nåt nytt. Vi var helt enkelt tvungen att testa någon form av 5-minuters metod, trots att det verkligen inte är något jag vill. Jag vill att Signe ska somna tryggt. Men. Den sista tiden har hon inte vart nöjd även fast jag har suttit i hennes rum och sjungit trollmors visa hundrasjuttiofem gånger. Förr låg hon ju helt stilla, och somnade lugnt. Nu gnäller och hon jämrar sig iaf. Så jag kom fram till att hon nog behöver testa nåt nytt.

Per hade innebandyträning i fredags kväll så jag fick köra själv. Jag tänkte att 3 minuter fick räcka. Efter 2,5 gick jag in första gången. La ner henne och sa att det var dags att sova. Nästa gång hann det bara gå 1,5 minut innan jag kände att det fick vara nog. Då stod jag vid hennes säng och strök henne över huvudet tills hon var lugn, sen sov hon. BRA! 4 minuter typ. Det var ju kanon.
Igår väntade vi i 3 minuter. Gick in och sa godnatt igen. Efter 1,5 minut hör vi en duns, jag öppnar dörren och Signe kommer springades (!) mot mig. Hon hade alltså tagit sig ur spjälsängen! Vi tackade gud för att hon måste ha landat helt perfekt, hon grät ju skithögt, men det hade inget med fallet att göra. Hon hade inte ont alls. Jag fick ont i magen och världens ångest över vad vi utsatte henne för! Hon hade lika gärna kunnat ramla ur på kortsidan av fotänden, där står det en bobbycar och två vagnar i trä. Inte så bra att landa på alltså. Usch. Så. Nu skiter vi i det där.

Inatt när Per gick upp och gav henne välling hade hon ena benet över spjälorna. Just vid fotändan! Så vi var tvugna att ta bort långsidan idag. Man kan göra det på den här sängen. Så att de kan använda den längre. Nu kan hon alltså gå i och ur själv. Och ramla ur själv. Såklart. Men, nu ramlar hon iaf bara en decimeter. Och hon landar mjukt, vi har lagt en madrass nedanför sängen.
Såklart var det här väldigt intressant vid läggningen, men det gick till slut att få henne att somna i sin säng och inte på madrassen. Nyss hördes en liten duns, och när jag gick in hade hon rullat ner och nästan ut på golvet. Stackars barn. Det kommer sluta med att hon får sova på golvet! Undra om hon kommer att gå in till oss när hon vaknar på natten nu? Då kommer hon säkert krocka med massa saker också. Hon har ju nattlampa på sitt rum så när hon kommer ut i allrummet är det ju bäcksvart!

Vi får se hur det går helt enkelt.

Som ni ser har vi vart ute i skogen på förmiddagen. Det är verkligen ett stort + med att bo här. Vi har skog tre meter från huset!
Vi har vart hemma hela helgen, och det har vart skönt! Igår städade jag tvättstugan och gjorde fint där och idag har vi plockat, dammsugit och torkat på massa ställen. Även en veckohandling har jag hunnit med.

Kul att ni gillar filmen! Signe är väldigt bestämd med att brun färg heter bajs :)


Signe kan blåsa bubblor själv!



Provar racercykeln!


Underbara unge!


Morotsbukett

Per plockade upp årets morotsskörd. Storleken var inget att skryta med. Men dom var goda!
Måste nog ansa tidigare nästa år...


Svampjakt


Jag kan färger!


Femordsmening!

En av Signes favoritsysselsättningar utomhus är att leta svamp. All svamp! Och all svamp som hittas, hon hittar mängder, ska tas bort! Bort japp!

Igår sa Signe en femordsmening. Imorse hade hon sagt samma mening igen. Nänä åka hem pappa bil. Det är ju alltid Per som hämtar Signe på förskolan, och det var i samband med att vi pratade om förskolan som hon sa det.

De sjunger sånger under fruktstunden på förmiddagen på förskolan. En som de sjunger mycket är Klappa lilla magen. På internet verkar det bara finnas text till den versionen med magen, näsan och munnen. Men Signe har pekat på ögat och håret flera gånger och idag när jag frågade vad dom sjunger om ögat svarade hon titta på. Hon visade också hur de drar i håret och säger aj aj aj. Jag vet att de drar i håret, eller drar gör de ju såklart inte, för det har personalen nämnt, men jag måste fråga lite mer hur låten går. Det var så roligt att Signe verkligen försökte sjunga och visa för mamma hur de gjorde på förskolan!



Stooora jappen!


Byrån



I en annan del av vardagsrummet står byrån som jag målade om i maj. Signe räknade korten på sig, ett två tre måååna Nänä!
Det ska såklart stå något på byrån också, men än vet jag inte vad...

Never ending story - Vitrinskåpet


Signes hus, insidan

Ni måste ju få se lite av Signes fina lekstuga hos mormor och morfar som dom har rustat, så här kommer två bilder!


Vattnet del 3

Vårt vatten är inte klart ännu... Det behövdes en grej som tar en vecka att få hem, så under en vecka behöver vi springa ut och in till förrådet och slå på och av vattenmojängen som står där ute. Drygt.

Snart 19 månader

Signe har börjat säga Näe. Hon har bara skakat på huvudet när hon inte har velat något tidigare, men igår sa hon helt plötsligt Näe. Och det var såklart jätteskoj, så det använde hon hela kvällen :)

- Ska vi borsta tänderna?
- Näe!
- Nu ska vi byta blöja!
- Näe!

Hon flinade och var väldigt nöjd över sig själv.


Signe har blivit jätteduktig på färger! Hon har under en ganska lång tid chansat att det mesta är blått när man frågar henne, men nu har hon börjat få koll på grejerna och igår när jag satte på henne ett par strumpor utbrast hon LILA! utan att jag ens frågade vilken färg det var.
När hon lekte med sin lera igår pekade hon ut blå, grön, vit, gul och bajs. Ja bajs. Det är den bruna färgen. Det låter himla roligt! Vit, grön, blå, bajs, gul! Haha
Såg i bvc boken att man ska kunna färger när man är fyra år. Klart vi blir stolta!

Har glömt skriva om bvc besöket som Signe och Per gjorde när det var 18-månaderskontroll förra veckan.
Sist vi var iväg var mitten av april, och Signe var 14 månader. Nu var hon nästan 19 månader, så på fem månader har Signe gått upp från 10440 till 11830 gram. Hon hade vuxit rejält på längden, från 81,5 till 87! Läkaren sa direkt när han såg henne att hon såg ut att vara lång.

Bara vanligt vatten!

Vi har vatten igen. Tack! Men felet är inte riktigt åtgärdat så det ska komma en elektriker idag och fixa det sista. Fråga mig inte om vad som var fel. Vi har iaf inte slut på vatten! Men vattenpumpen (tror jag att det var) går hela tiden just nu, så vi måste slå av den när vi inte behöver vatten och alltså gå ut och slå på den när vi tex behöver duscha. Förhoppningsvis ska det vara åtgärdat idag.


Inte en endaste droppe vatten

Vi är utan vatten. Det kommer inte en endaste droppe när man sätter på kranen. Kul. Jävligt kul rent ut sagt. Man är så sjukt beroende av vatten! Det är en självklarhet för oss som bor Sverige. Men inte längre. Jag fick gå över till grannen för att få vatten till Signes välling, och jag fick senare gå över för att duscha. Skönt att vi har kanongrannar!
Imorgon bitti ska Per ringa till nån som får komma och kolla vad som är fel. Har en känsla av att det inte kommer att bli så jättebilligt. Precis vad vi behöver just nu. Lovely. Helt klart en härlig känsla i kroppen. Bara inte vårt grundvatten har tagit slut. Det vore just skoj. Vi har egen brunn, som ni kanske förstår. En brunn som troligen är borrad djupare än grannens. Ska väl vara otroligt om vattnet är slut?!

Igår var vi på kräftskiva! Min allra första kräftskiva skulle jag gissa på. Jag åt en kräfta. Tyckte det mest var kladdigt och bökigt faktiskt. Överskattat skulle jag vilja påstå. Vi grillade istället. Men det var himla trevligt iaf!
Signe sov hos mormor och morfar och vi åkte dit i eftermiddag efter att ha spelat golftävling på klubben. Det var flaggtävling, vilket innebär att man får en flagga med sig som man sätter ner när slagen är slut. Jag spelade bra ut och låg på hcp, tre över par, men sen hade jag några riktigt dåliga hål och fick sätta ner flaggan på 17:e tee. Men jag fick pris ändå! Det var bruttopris också, och i damklassen var det inte speciellt många som kunde fajtas om det, så jag fick en fin tröja från shoppen! Pappa vann hela tävlingen, även bruttopriset för herrarna! Det var bra gjort. Han satte ner sin flagga på 20:e fairway! Per satte ner sin flagga på 18:e green och även han fick pris.

Den här helgen har gått så himla snabbt. Det hade vart skönt med en dag till så att vi kunde få lite mer kvalitetstid med Signe. Nästa helg. Jag får sikta in mig på nästa helg.

Mamma har tagit massa bilder som jag tänkte lägga ut, men just nu är jag bara så himla trött. Jag lägger ut dom en annan dag. Imorrn kanske!

Imorrn ska Signe inte vara på förskolan. De har planeringsadag så hon ska vara med farmor och farfar. Hon har  vart snorig i en vecka, så det kanske är bra att hon får vara ifrån barnen en dag extra. Jag hoppas snoreriet går över snart!

Fyraordsmeningar

Signe har börjat sagt vissa meningar i ord om fyra!

De jag har hört hittills är:

Nänä ka mamma batt = Signe smaka mammas mat.
Nänä ka mamma back = Signe smaka mammas mjölk.
Nänä måååna blutta dä = Signe många bluttar där.

Signe har ju inga bluttar alls, men hon brukar säga att hon har måååna (som pappa) och sen skakar hon på huvudet :)

Personalen på förskolan sa till Per idag att hon härmade dom hela tiden, och försökte säga samma ord. Kul att höra att hon pratar lika mycket på förskolan som hemma! Annars brukar hon kunna tystna lite när hon kommer bort. Men hon känner väl sig trygg där.


Dockans säng



Såhär blev det. Signes docksäng. Som egentligen är ett gammalt blombord. Pappa kapade benen på det och satte sedan tillbaka hyllan där under, där dockornas saker kan vara.

Vitrinskåpet står sedan länge på sin nya plats. Superfint! Men... Jag bad Per fixa nya spotlights till skåpet omgående när det var färdigmålat, för jag skulle minsann in med glasen snabbare än snabbast. Så Per fixade nya, fina spotlights. Nu saknas bara glasen. Och glashyllorna för den delen. Luften gick liksom ur mig, när det äntligen var färdigmålat. Måste ta tag i det i helgen, så att jag kan visa er hur bra det faktiskt blev!

Trött i hela kroppen

Fredag igen. Två arbetsveckor är snart till ända. Det finns liksom inget stopp nu, man måste hänga med. Jag hann jobba en vecka sedan fick jag känningar av magkatarr. Kul. Det hade troligen inte alls med själva jobbet att göra eftersom vi första vecka var rätt lugn, men däremot blir det mer stress runt allt annat man ska hinna med på hemmaplan. Idag har jag inte kännt något alls, så förhoppningsvis hann jag stoppa det i tid. Jag köpte Valio Gefilus MAX. Yoghurtsshots. De ska hjälpa till att lugna en orolig mage, och det verkar dom ha gjort!

När jag har kommit hem de här eftermiddagarna har jag alltså haft ont i magen. Och om jag inte redan hade ont i huvudet så har jag fått det tids nog. Drygt.

I onsdags kväll åkte jag till Helene och fick massage! Välbehövligt, och jag hade ont på ställen jag inte hade en aning om.

Igår var Signe riktigt trött när det var läggdags. Hon grät när hon låg i sin säng, och när jag tog upp henne sa hon att hon ville sova och pekade på sängen. Till slut lyckades hon bli lugn i min famn, och somnade nästan när jag bar runt på henne. Per hämtar henne på förskolan, men frågar inte så mycket om hur dagen har varit. Därav har vi ingen aning om hur länge hon sov eller hur hon har ätit. Jag är en sån som vill veta sånt. Jag vill veta om hon har sovit dåligt utifall vi måste börja läggningen lite tidigare, så att hon inte hinner bli övertrött. Jag vill veta om hon har ätit dåligt utifall hon inte är så pigg på middagen heller. Men jag får nog acceptera att jag inte kan få reda på hur varenda minut av Signes dag har varit.

Det går jättebra att lämna henne! Det känns så skönt. Idag hann jag inte ens få en puss och kram, utan hon skulle gå titta! vart Ville tog vägen :)

Nu är det jobb igen!


Datumförvirrad

Jag är slut när jag kommer hem på eftermiddagarna, så jag orkar inte slå på datorn och sätta mig där när jag har suttit framför en dator hela dagen. Därav det dåliga bloggandet.

I måndags efter jobbet åkte jag till röste och käkade mat. Per hade vart och lämnat Signe där vid lunch redan så att hon fick umgås lite med mormor och morfar. De har ju fixat klart lekstugan nu, och det blev sååå fin! Jag hade inte min kamera med mig, så ni får se bilder senare.

Igår började Per på sitt nya jobb, så jag lämnade Signe på förskolan. Det gick bra! Hon gnällade lite när vi skulle in men det gick över innan jag hann säga hej då. Jag hade ju skickat iväg Per och Signe till bvc igår, för 18 månaders kontroll och vaccination. Bara för att det är en ny månad, tyckte jag att den skulle börja på måndagen, dvs att det borde vart den 2 september igår. Det var det ju såklart inte, så det var inte förrän idag Signe skulle till bvc. Det betyder att Per var tvungen att sluta tidigare idag med...

Igår kväll ställde jag in Signes docksäng i hennes rum, vi bytte om till pyjamaser på dockorna och Signe gav dom välling. Fast hon låg mest och sög på plastnappflaskan själv. Det var tydligen vansinnigt roligt!

Även idag gick det bra med lämningen på förskolan. När hon såg att jag verkligen gick ut sprang hon mot dörren och började gråta, men jag tror det gick över direkt. Ja, det tror jag.

Som vanligt känns det som att det något alldeles speciellt som jag skulle skriva, men som jag inte minns. Vi får se om jag kommer ihåg det sen, eller om det helt enkelt inte var mer intressant än såhär.


Back to work!