Ljuvligaste tjejen

Imorse vaknade Signe halv sex... Ingen tid att kliva upp tyckte mamma. Så hon fick ligga bredvid mig i sängen och tjattra medan jag halvsov. Bytte blöjan och fick lite leksaker och så småningom somnade även hon om. Vid kvart i nio klev vi upp och Signe fick äta gröt.

Vid lunch åkte vi till Pers föräldrar i Kilafors och var där en stund och fikade. Signe når ända ner med bägge fötterna i gåstolen nu så vi tog med den hem. Vi har fått ärva den av Pers kusiner och därför har den vart i Kilafors. På eftermiddagen kom Janne och Christina hit för Janne tycker att det är så roligt att klippa gräsmatta att han gärna gör det här också. Och tjatar han är det väl klart att han kan få klippa! :) Så i 35 graders tryckande värme klippte han gräset. Och så passade han på att ta ner lite sly längs med vår uppfart också. Och gräva upp en buske som Per klippt ner. Och ta bort ett myrbo och ta på myrr. Och... Ja han hade nog kunnat fortsatt med diverse trädgårdssysslor i en evighet. De hade tagit med rostbiff och potatissallad och glass och jordgubbar som vi käkade. Jag har tur som har snälla svärföräldrar! Tack tack

Per är ju och tävlar i Dalarna. Dalaopen. Den går på två banor, Dalsjö och Aspeboda. Ligger mellan Falun och Borlänge. Han spelade bra idag och ligger efter två varv 8:a. Det är kanon! Ett varv i morgon också, hoppas på ett riktigt bra resultat då. Per var den enda från Bollnäs som gick vidare till sista varvet, för det var en kvalgräns efter två varv och bara de 54 bästa gick vidare. Brorsan var också med och spelade och missade med tre slag. Synd.

Imorgon ska jag till mina föräldrar i Röste. Jag och pappa ska spela lite golf inför två generationstävlingen på lördag. Så Signe får leka lite med mormor.

Hur är det med lilla Signe då? Jo hon mår jättebra! Men hon har kommit in i gnällperioden inför utvecklingssprånget hon snart ska göra. Dock känns det väldigt lindrigt än så länge. Inga problem att få henne att sova, som det var sist hon var i en gnällperiod. Hon somnar som en stock på kvällarna. Hon har fått bada varje kväll i några dagar nu och det verkar göra henne gott. Men däremot så kan hon vara lite smågnällig på dagarna. Ingen leksak duger speciellt länge och hon gillar att bli buren. Men det går upp och ner, idag tycker jag det har gått jättebra. Är väl roligt att träffa andra människor än bara mig och Per hela dagarna antar jag.

Sen verkar det klia i tandköttet så kanske det är nån tand som spökar. Fast de brukar ju kunna spöka länge innan det verkligen kommer någon.
Hon kommer snart att kunna sitta själv iaf, för hon blir duktigare och duktigare för varje dag! Det märks faktiskt skillnad från dag till dag!

Ja hon är alldeles ljuvlig vår lilla skatt och jag älskar henne så mycket!



Signe dricker ur sin pipmugg från tupperware som farmor har köpt.


Summa sumering

Jag tycker själv att det är roligt med mycket bilder i blogg. Bilder säger mer än tusen ord. Så därför kommer jag sammanfatta vår internetfria tid i bilder. De dagar det inte finns bilder ifrån struntar jag i. Det hände troligen inget speciellt ändå. Lyckos er :)

080723 - Baddag i Segersta och grillning hos Tomas och Veronica.
Vi spenderade dagen i Segersta vid badplatsen. Per var och tävlade i Stockholm och kom tvåa! Så han kom lite senare. Grillning hemma hos Tomas och Veronica efter dagen på stranden. Mycket folk och mycket trevligt!





080724 - Mammaträff hos Jenny på stan och lek i skuggan hemma i Granbo
Det var mammaträff hemma hos Jenny och Natalie. Det var längesen jag träffade tjejerna så det var kul. Låg en sväng i skuggan hemma på gården, var riktigt varmt! Signe fick svalka av sig i handfatet innan läggdags.





080725 - Premiärbad i poolen
Signes mormor köpte en pool till henne när hon var på Rhodos, den visade sig finnas även på Barnens hus. Men Signes är ända ifrån Grekland! Hon tyckte det inte var så roande att bada, men det var skönt att svalka sig lite i värmen.





080726 - Lek i köket





080727 - Min mamma fyller 50 år. Firas hemma hos mina föräldrar i Röste.
Mamma fick en Nikon D60 av oss. Åh vad jag också vill ha! Blir helt underbara bilder. Men nu finns det ju en kamera jag kan låna vid speciella tillfällen iaf... :) Finns en speciell tjej också som fyller 25 år nästa år. Bara så ni vet... Signe älskar numera papper av alla dess slag! Tidningar, presentpapper, godispapper, bordsduk...





080728 - Eftermiddagspromenad till Björktjärn som ligger här i Granbo.
Mysigt. Synd att det inte är tillfixat så att man kan bada. Vi såg en snok på vägen. Per sa " ÅH akta!". Inte så bra. Jag stirrar ner bredvid vagnen, ser snoken och får en riktigt jobbig rysning genom hela kroppen. Det resulterar i att jag på stört blir tårögd och börjar snyfta av rädsla. Herregud. En snok! Men men, tycker man att saker är jobbiga så tycker man. Det går liksom inte att styra över.





080729 - Besök av Morbror Johan och Sara. Slog lite bollar på golfbanan.
Johan busade med Signe och hon skrattade högljutt! Är så söt i sin nya sommarmössa som hon fått av gammelmormor.





080730 - En dag på stranden!
Åkte till prästnäset där mamma och Ann var. Jag och Signe kom vid halv ett och stannade till framåt sex tiden. Åkte hem och åt gröt och badade och fick besök av Sven-Inge och hans fru! De stannade bara en kortis eftersom Signe var jättetrött och ville sova. Signe fick fina kläder, det var snällt!
Eftersom mamma har en sån fin och bra kamera tog hon massa härliga bilder på Signe. Hon fick bada i dag för det var så varmt. Det gick bra! Hon tyckte nog det var lite kallt, men det var ändå säkert 24 grader i vattnet! Det var skönt för henne att svalka av sig lite då och då, för det var väldigt varmt även i skuggan. Jag badade också för första gången i sommar. Känns som att jag blivit mer och mer badkruka för varje år. Står som morsan oftast nu för tiden och svalkar fötterna vid strandkanten... 

Nu ska jag kolla om det blivit några nya uppdateringar på bloggkoll, vattna, käka kvällsfika, duscha och sova. Allt det skulle jag vilja hinna på en halvtimme. För jag är trött och vill sova. Tog ett bra tag att få ihop det här inlägget kan jag lova. Blogg.se borde skaffa ett bättre verktyg för att ladda ner bilder. Trök.


Imorgon... Jag lovar.

Ny skärm, nytt modem, nytt nätverkskort. Pågrund av åskan. Hade vart roligare att spendera de pengarna på nåt annat. Nu har vi ett snyggt vitt modem för 600 spänn. Det enda de hade hemma. Vi hade klarat oss med ett sämre. Nu kommer jag att dra ur kontakten även när jag är hemma. Typ.

Nåt inlägg blir det inte ikväll. Jag hade 114 nya inlägg på bloggkoll att läsa, så det har jag spenderat kvällen med :) Läsa om era liv. Läste inte alla, bara de bloggar jag anser är mest intressanta. Men nu ska Per vara borta i tre dagar så då har jag kvällarna till att blogga. Imorgon kommer det en uppdatering för er som är intresserade. Nu ska jag duscha. Skulle jag gjort för en timme sen... men jag har ju saknat detta förbaskade internet så det är svårt att slita sig!

Bjuder på en bild på sötsnöret!



Trasigt modem

Utifall nån undrar... Så har vi inget internet, det gick sönder i åskvädret. Därav ingen uppdatering. Vi får se när det blir nästa gång. Är hos mamma på 50-års kalas så passar på att skriva lite snabbt.

Fin väder i veckan!

Det blir fint väder i Granbo i veckan. Härligt!




Handlat på lindex.com

Fick hem ett erbjudande där man får 100:- i rabatt om man handlar för 400:- på Lindex hemsida. Signe behöver ju nya kläder i stl 74 så jag passade på att shoppa lite.



Den vita bodyn med svarta figurer på fanns på killavdelningen, inte bland tjejernas kläder. Men däremot fanns den med bamsemotiv bland killkläderna... Den med pingviner och den vita med figurer blir fina att ha till Signes röda jeans som hon har fått från Elins mamma.

Efter att rabatten hade dragits av blev det 395:- inkl exp. avg på 19:-. Ganska bra pris för 6 grejer!


LAG-SM nästa!

ELITSERIEN! Vi vann vår serie och kommer att få spela i elitserien nästa år! Dvs LAG-SM! Det är helt sjukt ska ni veta! I Elitserien spelar det bland annat tjejer som i vanliga fall lirar på europatouren. Fast vi har ju Pillan i vårt lag och vem vet, snart kanske hon lirar på LPGA? Tjejernas tour i USA. Det tror jag iaf! Jag vill också framhäva att jag har Pillans allra första autograf. Det var flera år sedan som jag förstod att hon skulle bli nåt så då passade jag på att få den första :)
Jag var ju inte med och lirade det här året, men jag har vart med så många år tidigare så jag känner mig nästan lika delaktig som tjejerna som spelade! En lagspelare vet att även de som sitter på bänken i en match har del i vinsten!
Det var iaf riktigt roligt, tjejerna spöade Gävle med 18 slag innan det var färdigt. Vi fick spruta champange och vara glada.

Herrarna spelade inte så bra i Umeå, men de klarade sig kvar i div 1 iaf.

Igår kväll var det lite fest hos Elin och Jonas för herr- och damlaget. Mamma ringde och erbjöd sig att vara här så att jag och Per kunde åka dit. Det var snällt! Signe sov redan när hon kom och hade inte gjort ett ljud ifrån sig under tiden vi var borta. Vi kom hem vid halv tolv och de andra for ner på Långnäs. Jag hade ingen lust eller längtan efter att gå ut. Inte ens efter att dricka! På vägen hem höll jag på att köra på en massa paddor!! Såg den första efter halva grusvägen och sen såg jag säkert 10 stycken till. Antar att jag måste ha kört över ett par innan jag ens såg att de satt på vägen. Och när vi kom hem såg Per en riktigt stor padda på vår parkering.

Jag har lagt in några nya kategorier. Önskar att jag hade kategoriserat bättre från början. Men nu kan man lätt hitta min förlossningsberättelse och se hur Signe har växt från att hon var en månad till nu. Alltid nåt.

Per sa i morse att han märker skillnad på Signe sen han träffade henne sist. Hon har blivit mycket mer "rejäl" i det hon gör. Vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig. Men hennes rörelser är mycket tydligare. Tex om hon ska ta nåt, så sträcker hon fram handen fort och greppar tag om det direkt. Sen upp till munnen bums! Det är svårt att ha henne i knä när man ska äta nu, eller man får vara på sin vakt iaf. För hon sträcker sig efter allt!




1. Signe sitter i vagnen skyddad av regnskyddet då det kom en skur.
2. Leker med kameraremmen.
3. Försöker bita på den nya härliga bollen som hon fått av mormor och morfar!
4. Vet inte om det syns så bra, men Signe tog och stoppade i nappen själv och den hamnade lite på sniskan. Sötfis!



Iron Maiden bilder

Sara har skrivit ett trevligt inlägg med massa bilder och roliga kommentarer på sin sida från Maiden konserten. Jag orkar nog inte lägga upp några eftersom det blir samma i sånna fall :) Kanske inte alla supersnygga på mig och mitt smile dock...

Så checka in
den här sidan istället för att se bilder på oss från konserten!

Riktigt jäkla trött

Jag är trött. Skittrött. Vi har spenderat större delen av dagen på golfbanan, det tar på krafterna att vara i sol och blåst. Sen vaknade Signe fem imorse, kan ha med det att göra också...
Så nu ska jag hämta posten som jag inte hunnit med tidigare, diska, duscha och lägga mig. Jo, så får det bli. Vill faktiskt komma i säng riktigt tidigt idag.
Signe ligger redan i sängen och sussar sött och jag längtar efter att göra henne sällskap i sovrummet.

Det ser iaf ut som att tjejerna tappade nåt slag mot Gävle på sista rundan idag. Det är fortfarande tre hål som resultatet fattas på, men troligen blir det kämpigt imorgon. Hejja Bollnäs! Förresten så fick Signe prata med Marlene Hedblom idag! För er som inte vet så har hon spelat på Europatouren och dragit in över 2 miljoner i prispengar! Men nu är hon tvåbarnsmorsa och tar det lite lugnare.

Jessika: Haha, jag var lite väl snabb när jag skrev det där. Visste att det började på H och så dök Henriksson upp först :) Hade jag tänkt till och kikat på kartan så hade jag ju fattat att det inte var på 7 A, jag vet ju att ni bor i början och i porten längst bort! Tur att de var så snälla och ringde och sedan gick över med det :) Grattis till lastbilskörkortet förresten!

Caroline: Vad roligt!! Det är ju sjukt att lyckas se oss bland allt folk :) Var det kanske före Maiden klev upp då vi stod på mitten med lite mindre folk runt om? Iaf är det otroligt!

Bjuder på en bild på vår rosbuske och på söta Signe i mormors knä under äppelträdet.





Sötsnöret sover i nya sängen

Allt gick bra igår! Signe hade vart snäll och glad som vanligt så det var inga problem. Lite småbökig vid läggdags, men annars nemas problemas. Pers mamma skickade två mms och ett sms så vi såg att hon hade det bra :) Det var skönt!
 
Vet inte riktigt vad jag ska säga om konserten. Jag hade öronproppar och det tog bort en stor del av stämningen. Jag lossade lite på den ena en kortis och jäklar vilken skillnad! Annars hörde man bara de runt omkring liksom, men när jag tog ur propparna hördes hela stadion! Men men, hellre proppar och halvdålig stämning än utan och pip i örat för resten av livet. Nej tack. Sen var ljudet från scenen varierande, Per trodde att det berodde på blåsten. När det blåste så blåste det mot scenen, motvind för ljudet alltså. Det kan nog stämma. Plus att sångaren var krasslig, så rösten höll inte alltid. 
Men det var kul att komma till Stockholm och träffa Johan och Sara. Och visst var det kul att vara på konsert också!

På vägen ner var vi in på Ikea i Uppsala och köpte spjälsäng till Signe. Pappa var här idag och monterade ihop den för Per är i Umeå. Så nu ligger sessan och slumrar sött i nya sängen!

Vi kom hem kvart i två inatt ungefär. Otroligt var snabbt och smidigt det går med nya vägen! Vid halv åtta klev jag och Signe upp, men vi hade legat vaken ett tag i sängen. Per åkte redan vid kvart över sju... Så vi var inte speciellt pigg. Signe var såklart pratglad! Efter att hon hade fått ny blöja, ombyte, lekt och ätit gröt gick vi och la oss i sängen igen. Fick sova två timmar drygt till kvart över elva ungefär. Jätteskönt och välbehövligt!

Jag var och spelade golf på eftermiddagen med damlaget. Det är ju seriespel imorgon och på lördag, men jag står över. Känns helt okej. Signe var med mormor idag och så var jag ju ifrån henne igår så jag känner att jag inte vill lämna bort henne imorrn igen. Men vi ska ut på banan och heja på de andra tjejerna!

Jag hade inte med kameran till konserten utan ni får vänta tills jag får bilder från Sara. Jag lägger ut två publikbilder som jag tog med mobilen.


Det var lite folk...



Påväg till Iron Maiden

Signe has left the building. Och mamma känner sig lugn faktiskt. Det känns skönt. Det känns jättebra att hon har träffat farmor och farfar så mycket den sista veckan. Det märks tydligt att hon känner igen dem och att hon blir jätteglad när de kommer! Och det känns bra. Signe är ju oerhört snäll och glad så det kommer nog inte bli några problem.

För övrigt måste jag bara säga att hon åt sitt nattmål 5.20 idag! Och inge bök och stök heller! Jag vaknade strax före ett och en gång vid 4, men kunde snabbt somna om. Vid sju tiden kändes det stor skillnad mot för tidigare nätter, och det härligaste av allt var att vi sov till efter halv nio! Men så härligt!

Nu ska vi göra oss iordning och sedan fara mot Stockholm. Blir ju Iron Maiden på Stadion ikväll med brorsan och
Sara. Det ska bli kul!

Men först ska vi hinna med ett besök på IKEA i Uppsala. Signe behöver byta ut vaggan mot en spjälsäng.

Må så gott, jag uppdaterar mer imorgon!

Golfspel och nattsömn

Idag har det vart fint väder! Skriver mycket om vädret i den här bloggen har jag märkt, men man är liksom så styrd av det. Regn och rusk blir man ju aldrig glad av! Annat är det med solsken! Dock hade jag missbedömt värmen och drog på mig ett par långbrallor när vi åkte till banan... Typiskt. Vi spelade ett varv idag. Jag, Per, pers mamma och min pappa. Pers pappa var vagnchafför och bar runt på Signe i selen när hon var vaken! Det var trevliga fyra timmar på banan. Signe gillar verkligen golfbanan! Eller det är väl att vara ute i naturen och kika som hon gillar kanske :) Hon pratade massor och var så glad och snäll hela tiden!
Jag spelade hyggligt. Slog många bra drives iaf, och det är ju alltid skönt.

Måste säga att jag blir så avundsjuk på er mammor som får sova hela nätterna fastän ni bara har små bebisar. Hoppas ni uppskattar er sömn! Signe tumlar runt och bökar massa på nätterna nu så jag vaknar nästan en gång i timmen... Hon äter en gång mitt i natten och sedan en gång runt fem, sex kanske, men däremellan är det nappletning, vaggning och annat bök och stök. Jag längtar efter att sova en hel natt. Gud så skönt det vore. Men jag vet att det finns de som har det jobbigare, de som har barn som skriker på nätterna och är vaken långa stunder. Så har inte vi det. Minns första eller andra veckan då Signe var vaken mellan 3-6 en natt och jag höll på att bryta ihop! Inte förstod hon att det var natt och att man skulle sova. Det känns som att det var en evighet sen... Hon är väldigt duktigt på kvällen och somnar redan mellan 19-20. Det har hon gjort sedan hon var två, tre månader kanske och det är skönt!

Gav Signe ersättning i eftermiddags och det gick jättebra! Så skönt! Då vet jag att hon gärna äter det när hon är hungrig iaf. Men frågan är fortfarande om hon kan tänkas ta flaska på natten när hon är trött... men det tänker jag inte prova, för jag hoppas vi hinner hem innan hon vill äta.

Innan vi åkte till banan var min mormor och morfar här och hälsade på. De fick bara se Signe en kort stund för hon sov i över tre timmar och vi fick det lite stressigt med att få i henne mat och byta innan vi skulle åka.

Har tänkt nämna
bloggkoll ett antal gånger men glömmer det jämt. En kanonbra sida om man som jag läser mycket bloggar. Då slipper man surfa runt och titta på om alla har uppdaterat. Man lägger in de bloggar man läser i en lista och så ser man de uppdaterade inläggen där. Superbra!

Imorgon bitti ska Per spela golf igen. Sen efter att han har kommit hem ska jag fara ner på stan och titta om jag hittar nåt att ha på mig på konserten. Vore ju kul med nåt nytt... har handlat så sjukt lite kläder det sista året! Signe behöver också kläder, har börjat växa ur massa. Hon var ju redan 67 cm när vi var iväg och mätte den andra juli. Så nu är det stl 74 som behövs inhandlas.

Nog för ikväll. Jag känner mig varm i magen efter att just ha ätit två mackor och druckit en kopp the. Ska nog lägga mig snart.

Välkommen tillbaka Carina!

Min bil har fått nytt liv. Det kunde den behöva för härom dagen var den stendöd. Jag och Signe hade vart en snabbis ner på stan för att handla lite saker till inbjudningskorten till hennes namnkalas. Ja, vi ska ha namnkalas (eller namngivningsceremoni som det också kallas) istället för dop. Och så startade inte bilen när vi skulle hem. Inte en tendens till att starta ens. Fan. Per var i Örbyhus och tävlade, jag ringde pappa tre gånger utan svar. Fastän jag visste att han var hemma och jobbade med altan! Mamma jobbade, men jag provade ringa henne också. Ringde till mormor och morfar men inget svar där heller. Åh! Signe började gnälla för hon var trött och jag började bli lite småstressad. När jag hade lagt henne i vagnen så att hon skulle kunna sova provade jag ringa pappa en gång till, och då svarade han! Min lillebror Anton var där så han kom och hämtade mig. Resten av eftermiddagen spenderade vi i Röste. Sen var det bara att punga ut med tusen spänn på ett nytt batteri. Kul. Eller inte.

Signe satt i bärselen när vi var på stan, vi skulle in på Helins och där kan man ju knappt röra sig utan barnvagn. Hon tyckte det var jättespännande att sitta i selen och kika på allt fint!

Hon är så härligt vår lilla jänta! Så pratglad, jollrar och skrattar och myser!

På onsdag ska vi till Stockholm och gå på Iron Maiden. Jag har ju inte nämnt det nu på slutet och det beror på min olust känsla över att lämna Signe hemma. Så jag har inte kunnat glädja mig så mycket åt konserten som jag vill. Det är första gången som vi ska åka bort och lämna henne. Mamma och pappa hade ju hant om henne när vi spelade golf i Hjo, men då var vi på samma plats så det är inte alls samma sak! Nu ska vi vara 2,5 timme bort... Känns inge bra alls. Alla som har barn vet hur det känns att lämna bort det för första gången, och framförallt sitt första barn kan jag tänka känns extra mycket! Spelar egentligen ingen roll hur alla andra känner, det är mina känslor som räknas när det är mitt barn det handlar om. Självklart även Pers känslor, men det är annorlunda med pappor. Signe har ju behov av mig på ett annat sätt eftersom hon fortfarande ammar. Och Per har ju vart ifrån henne mycket mera än mig.
Vi ska inte stanna över natten för Per ska iväg tidigt på torsdagmorgon till Umeå, men vi kommer att komma hem mitt i natten. Det betyder att farmor och farfar ska lägga henne också. Och kanske vara tvungen att mata henne på natten... Provade ge henne ersättning ikväll efter att vi hade läst bok, men det ville hon minsann inte ha! Amma däremot gick jättebra... Ska prova ge henne ersättning imorrn på dagen och se hur det går. Hon har tagit det förr, men det var ett tag sen vi provade. Det gjorde ju inte saken bättre. Går ju inte att mocka i henne gröt mitt i natten precis. Jaja, vi får se hur det går.

Idag var vi iväg till golfbanan och käkade lunch. Det började spöregna. Pissiga väder! Vad är det här för sommar?! Alla de som har sommaren som favorit årstid har nog inte det här i åtanke. Men det är väl lika med våren och hösten, som är helt ljuvliga årstider. Så länge det är sol. Vem gillar en blåsig oktoberdag med småspik haglandes från himlen?

Nu ska jag äta lite glass med strössel och chokladsås. Mums!


Signe inspekterar favorittuppen i golfrestaurangen


Förresten. Ni som undrar över rubriken :) Toyota Carina E touring.


Skrattmys med pappsen

Idag var det fint väder ute! Iaf om man jämför med tidigare. Solen sken och det var ju trevligt! Var ut på golfbanan en sväng i eftermiddag, annars har vi inte gjort så mycket. Signe satt i selen och så fick hon prova bebisgungan lite. Först såg hon lite nervös ut, men hon sken som en sol efter en kort stund! Hon är ju lite liten för en sån gunga så jag höll i hennes händer så att det skulle bli något så när stabilt. 
Innan golfbanan grillade vi och invigde vår altan. Har inte ätit där tidigare i sommar, men det har ju inte vart så fasligt bra väder heller. Gungade i hammocken med Signe, hon verkade tycka det var mysigt.

Igår såg jag en överkörd orm här ute. Fasen också. Det såg väldigt liten ut, men det spelar ingen roll. Orm som orm. Så nu vet jag att de finns här. Det känns som ett riktigt ormställe när man är ute och går med vagnen. Usch.

Jag skulle vilja lägga in filmer på bloggen. Inte youtube klipp som många gör utan egna filmsnuttar. Nån som vet hur man gör? Vill inte gärna lägga ut de på youtube för att sedan hämta över de till bloggen.

Signe hade jätteroligt med sin pappa idag när han pussade henne på kinden och halsen. Hon skrattade så att hon fick tårar i ögonen :) Det är så härligt med bebisskratt! Jag spelade in en film också, men jag vet inte om jag kan lägga in den.


Mums vad gott det är med fötterna. Idag lyckades Signe ta upp fötterna till munnen. Men så började hon gnälla nästan direkt, vet inte om det var obekvämt eller om de smakade tåsvett :) Troligen var det kanske obekvämt, men hon höll kvar foten ändå!



Tornbygge


Golftjej


Signe 5 månader







Idag är Signe 5 månder.
Fötterna har blivit väldigt intressanta.
Allt ska in i munnen. Det syns att hon väldigt gärna vill käka lite fågel va? Det spelar ingen roll vad det är, allt ska provsmakas.
På sista bilden gör hon pruttljud med munnen, något hon gör så fort man går omkring med henne! Blåser bubblor och gör ljud med tungan eller läpparna.


I love Hjo

I love Hjo, det står det på det mesta i Hjo. Det tycker väl att det är fyndigt antar jag. Vi var ju och tävlade i Hjo i helgen. Blev bara spel på lördagen för på söndagen vräkte det ner regn så de var tvugna att bryta tävlingen. Vi kom på en delad 18:e plats. Vi kunde inte förvänta oss så mycket med tanke på att jag har spelat så lite. Men det var synd att jag puttade så dåligt, för Per spelade bra och slog väldigt fina inspel så jag hade riktigt bra lägen. Men icke. Elin och Jonas kom fyra, så det var jättebra av dom!

Hade inte mamma och pappa följt med och vart barnvakt till Signe hade vi inte kunnat åka så ett stort tack till dom!
Det gick förövrigt jättebra med henne. På vägen ner somnade hon efter 10 minuter i bilen och sov i över tre timmar. Vaknade precis när vi skulle stanna i Örebro och äta. Perfekt!
Hon sov bra i resesängen som hotellet hade fixat. Den sängen som vid bokningen inte skulle kosta en krona kostade 200:- innan det var färdigt... 200:- är väl ingen fara, men då ska man inte låta så himla serviceminded vid bokningen och glatt säga att den fixar de minsann gratis!
På hemvägen sov hon också i tre timmar, och det var tur för hon verkade inte gilla att vara vaken i bilen. Tröttnade rätt snabbt på alla leksaker, och det var väl jobbigt att sitta i samma ställning så länge.

Här kommer lite bilder som min mamma tog under resan. Jag ville ju veta vad de hade för sig när vi var och spelade ;)




1.Signe sitter med morfar i selen på fredagen (inspelsdagen). 2.Jag och Per puttar lite innan tävlingsvarvet. 3.Morfar busar med Signe. 4.Sötfisen. 5.Det här låg Signe och tittade upp på och hon hade varit väldigt fascinerad av det hon såg! 6.Lek med morfar på filten under trädet. 7.Bus med farbror padda!

Nu äter Signe en liten burk barnmat till lunch och så en hel portion gröt på kvällen. Har börjat ge henne en portion gröt på morgonen också, men idag ville hon bara äta drygt halva. Hon verkar gilla tutten mest ändå. Men hon blir väldigt otålig när hon ser att man börjar värma mat eller fixa gröt till henne. Hon börjar gapa och vill äta direkt!
Hon har börjat med nya ljud nu också. Använder tungan och blåser bubblor, och så gör hon pruttljud med läpparna. Hon har helt lämnat de ljud som hon älskade att göra för några veckor sedan!

De här två dagarna som vi har vart hemma sedan resan har vi inte gjort mycket. Jag har bara vart hemma förrutom en sväng till Kvantum idag för storhandling. Per är i Söderhamn och spelar golf med herrlaget nu och igår var han iväg en sväng och tränade. Pers föräldrar var hit igår kväll så Per och Janne klöv (klyvde?) lite ved. Vi fortsatte det jobbet idag medan Signe sov. Jag fastnade med yxan i min första bit så jag fick lasta skottkärran och stapla i vedboden istället...

Imorgon blir Signe fem månader. Det är sjukt så fort det har gått! Läste förlossningsberättelsen igår som jag skrev på bloggen i februari. Många känslor som vällde upp. Det är det jag gillar med att jag bloggar, att allt blir sparat och att det är lätt att gå tillbaka och läsa och då kommer man ihåg känslorna som man kände vid det tillfället. Ja det är mycket lyckokänslor som har bubblat runt i kroppen den här våren iaf :)

Sommaren är tillbaka!

Idag kom sommarn tillbaka! Så härligt! Varmt för lilla Signe dock... Vi tillbringade några timmar på Prästnästet idag. Det var trevligt. Sven och Anna var där med barnen Alva och Agnes så vi passade på att ta en tur dit. Träffade även Helene, Johan och Klara.

På eftermiddag åkte jag och slog lite på banan, sen när jag kom hem åkte Per och slog :) Vi får liksom ta det i omgångar, tur vi bor nära.

Ikväll har jag packat massa. Vi åker ju i morgon bitti. Till Skövde. Ska bli jätteroligt!

Signe vart inge dålig av vaccinet men jag tog tempen på henne i kväll och då hade hon 38,4. Hon kändes lite varmt under dagen också men det var ju så hett ute så det var svårt att säga om hon var varm av värmen eller hon kanske hade lite feber under dagen också. Hon har fått några alvedonsuppar sen igår strax innan hon fick sprutorna, så det borde hålla tillbaka det iaf.



Det var inte bara Signe som gillde tältet... :)


Signe fick doppa fötterna. Det var inte uppskattat!


Stora tjejen kan dricka själv

SEX år tillsammans

Idag (eller i sommar borde jag säga) har jag och Per vart tillsammans i sex år. Ikväll för sex år sedan var första natten jag sov hos honom. Herregud vad tiden går fort. Men jag minns den sommarn som att det vore igår. Här kommer lite bilder från våra år tillsammans. Bilderna från 2002 och 2003 finns inte på datorn så de har jag fotat med digitalkameran, därför kvaliten är sådär.

2002 - sommaren vi träffades


2003 - jag tar studenten


2004 - midsommar i Landa


2005 - Thailand


2006 - midsommar i Landa


2007 - bröllop i Stockholm. Gravid i v 22.


2008 - sista april i Segersta. Nu är vi tre!


Jag älskar dig Per. Mer än någonsin, för alltid.

Välmående bebis

Glömde ju för fasen att berätta hur det gick i seriespelet för damerna! Vi leder efter första omgången! Och andra sammandraget går här hemma i Bollnäs, så det ser riktigt bra ut! Vill bara förklara lite snabbt att vi spelar i div 1, och vinner vi serien kommer vi att gå upp i E L I T S E R I E N. Det är sjukt. Så vi får helt enkelt hoppas att det går bra här hemma.

Idag har vi vart på bvc. Signe vägde 7485 och var 67 cm lång. Har vuxit 1,5 cm och gått upp 635 gram! Stortjejen. Och det är bara på 23 dagar... :) Men nu äter hon ju nästan en portion puré till lunch och gröt på kvällen. Och så ska vi börja ge henne ytterligare en portion gröt. Antingen på morgonen eller som middag. För hon har varit bökig de senaste nätterna, vaknat och ätit flera gånger. Så jag hoppas hon blir lite mättare med mera gröt.
Fick sprutor också. Jag var med där inne och det gick hur bra som helst! Och hade en tendens till en liten surläpp efter andra sprutan, men jag plockade upp henne direkt och så tittade hon på Per över min axel. Så hon yppade inte ett enda ljud! Så skönt! Läkaren gjorde en undersökning och allt såg fint ut. De tyckte att hon såg väldigt nöjd, glad och välmående ut och det är ju skönt att höra!

På kvällskvisten var Elin här med sin mamma Marianne. Signe fick jättefina kläder! Röda jeans och en randig kortärmad pikébody. Det var snällt! Signe blev jätteblyg för Marianne när hon skulle hålla henne, började gråta direkt! Jag fick en försenad födelesedagspresent i form av en vinöppnare från tupperware! Livslång garanti, vilket betyder att jag kommer kunna använda den flitigt :) Ska bli kul att använda den för första gången nåt tag framöver. Vi har en fin flaska som Per köpte i Spanien för ett antal år sen som vi har sparat.

Signe utvecklas hela tiden. Nu sträcker hon sig efter leksaker och greppar tag i de och för de mot munnen. Tidigare när hon inte förstod att hon kunde sträcka sig efter saker så förde hon munnen till leksaken :) Hon vänder sig jättefort från rygg till mage. Hon bökar som en galning i sängen så det är nästan omöjligt att ligga bredvid henne nu. En morgon vid sex var jag så trött av alla slag i ansiktet att jag la mig som en ostkrok med huvudet längst ut på hörnet i fotändan och med benen upp i mitten mellan Signe och Per. Jag ville inte riskera att hon skulle vakna genom att flytta henne för jag var så slut. Och då funkar det mesta...

Idag fick Signe sova i vagnen utan liften. Hon tyckte det var jätteroligt att åka! Märkte att det var annorlunda. Vi ska till Skövde på fredag och då är det bra att slippa ta med den. Har mycket packning ändå. Vi ska till Hjo och spela en golftävling. RM (riksmästerskap) för sambos/äkta makar. Vi var med förra året också och det var jättekul! En partävling där man slår vartannat slag. Elin och Jonas ska också med, de vann för övrigt förra året vilket är sjukt bra, och mamma och pappa. Men mamma och pappa ska med som barnvakt :) Så Signe ska vara utan sin mamma och pappa för första gången. Och ni som kan golf vet att det inte går på två timmar att gå en runda... Men det är skönt att de följer med, för jag hade inte lämnat bort henne i två nätter. Är lite jollig sådär, men hon är ju fortfarande liten och ammar. Hon hinner sova borta när hon blir lite större.

En bomb har för övrigt exploderat inne i Bollnäs. Igår vid 16 tiden. Herregud, vad finns det för i d i o t e r? Tredje bomben sen i våras. Ja jisses. Man slutar aldrig att förvånas. Så det var ett riktigt stort polispådrag när jag for förbi igår kväll påväg till Kvantum.


Signe har så roligt åt sin pappar att det skummar i munnen!



Signe provligger sitt soltält (det ska ju bli sommar imorrn!) och flyger lite flygplan.