Siris dop

Idag har jag och Signe vart på dop i kyrkan. Signe älskar ju kyrkor och kommenterar så fort hon får syn på en. Vi åkte in och kikade i den här kyrkan tidigare i höst och det pratar hon ofta om. Hon har alltså sett fram emot det här dopet ett tag :)

Efter kyrkan for vi till Siris farmor och farfar där det bjöds på soppa och sedan fika. Mysigt! Det var två, tre väldigt populära frågor som ställdes till mig.

1. - Nu kan det inte vara långt kvar! När är det dags?
2. - Vet ni vad det är för något?
3. - Vilket datum är det beräknat till?

Det är väl ungefär de frågorna jag kommer att få besvara fram tills det är dags :)


Vi är två som gillar att snacka i den här familjen

Signe verkar ha gått ur den värsta trotsen nu! Skönt, för det dröjer väl inte länge förrän hon kommer in i en jobbig svacka igen. 

Hon somnar själv på kvällen igen, även om hon gärna säger att det är min tur att vara i hennes rum. När vi har sagt god natt somnar hon ofta efter en stund utan ett ljud. Jag brukar säga att jag kommer in till henne när jag är klar med det jag "måste" göra. Sen säger jag alltid att hon minsann hade somnat själv när jag kom in. Det funkar fint :)

Allt brukar gå hand i hand när det gäller Signe. Det märks alltså väldigt väl när hon går in i en utvecklingsperiod. Hon bråkar när det är dags att äta, läggningen blir ett problem och hon blir väldigt mammig vilket gör det svårt att lämna henne på förskolan eller hemma hos farmor och farfar där hon är på fredagar. När hon mår bra går allt det här väldigt enkelt istället.

Hon äter bättre nu, hon somnar själv och efter att hon har fått gett mig en rejäl kram och en puss på munnen så går det väldigt bra att säga hej då. Skönt!

Det märks på henne att hon är en mycket gladare tjej helt enkelt!

Hon säger hela tiden massa roliga saker, men jag är dålig på att skriva ner dem. Några saker har jag dock lyckats få på papper.

Hon accepterade ett tag bara en sorts napp. Helt plötsligt var de slut överallt. Vi fick inte tag på några nya och det var dags att byta ut de hon hade. Per hade köpt en annan sort som hon tidigare hade ratat men jag sa till henne att hon fick helt enkelt välja att antingen ta de nya napparna eller vara utan napp. Hon svarar med en liten suck:

- Jaaa, det får väl gå bra då.

Och så tog hon napparna till sängen :)


När vi lekte kurragömma en kväll och Signe och Per letade efter utbrast Signe när de tittade in i sovrummet (vi hade bytt sängkläder).

- Men, har vi fått nytt täcke? Randigt! Vilket fint!


Mamma och Pappa var här på lördagskvällen för en vecka sedan och Mamma satt och berättade gåtor för Signe. hon vad väldigt kvick och tog den första direkt. Efter några stycken ville hon själv prova på en gåta:

- Det är som en häst. Med huvudet som en häst och så har den en bulle på ryggen.

Var tror ni att det är? :) Svaret står längst ner i inlägget.


Signe är väldigt omtänksam, vilket jag vet att jag har skrivit förut. Ofta när hon har kissat på toaletten och jag torkar henne (hon böjer sig fram och håller mig om benen) kommenterar hon mina byxor. Eller tights för det är ju typ det enda som jag har på mig.

- Vilka fina byxor du har, mamma! är något som hon ofta säger, och det känns så ärligt när hon gör det :)
 
Svaret på Signes gåta: En kamel! Fast det skulle kanske ha varit två bullar om man ska vara petnoga, men för en snart 3-åring tyckte vi det var väldigt bra tänkt!

Nedräkning

Nu har jag nedräkning på jobbet!

På måndag och tisdag ska jag vara hemma med Signe för hennes förskola är stängd sedan ska jag jobba onsdag-fredag. Tre dagar kvar på jobbet alltså!

Efter den veckan är det bara 2,5 vecka kvar till BF. GUUUUUD vad fort den här graviditeten har gått. Helt otroligt!

Har vart lite dålig på att lägga in när jag har vart till barnmorskan på slutet. Så här kommer lite siffror igen då jag var där i onsdags. Jag har alltså gått 35 hela veckor och är nu inne i vecka 37.

Vecka 8 - 23 (23+1) - 27 (27+1) - 29 (29+4) - 31 (31+5) - 33 (33+6) - 35 (35+6)
 
Vikt 60 - 67 - 68 - 70 - 72 - 72 - 73

Bltr 125/65 - 100/60 - 100/60 - 120/70 - 120/70 - 110/70 - 130/70

Glyk 4,3 - 5,9 - 5,5 - ---- - ---- - 4,9 - ----

HB 117 - 119 - 110 - ---- - ---- 106 - 124

Flj ---- - 155 - 140 - 145 - 140 - 140 - 150
 
SF ---- - 23 - 27 - 29 - 31 - 33 - 34

Rosa naglar

I eftermiddags berättade Signe att Nathalie på förskolan hade haft blå ögonlack på sig. Och det hade vart så fint tyckte Signe :)

Så efter maten tog vi fram nagellack, som hon såklart menade. Signe hade sagt innan att hon ville ha rosa färg, och det är klart att mamman hade rosa nagellack!

När hon sa "ögonlack" så märktes det på henne att det blev lite fel, men det var svårt för henne att hitta på rätt ord :)



Pizzabagaren

I lördags gjorde vi hemmagjorde pizza. Signe fick en egen degbit att kavla ut och göra i ordning med fyllning.


Höstmys!

I lördags var jag och Signe ute i solen och myste en stund. På sista bilden ser man hur snön har lagt sig över persiljan som fortfarande är grön.




Mys framför brasan

Jag skulle vilja blogga mera och visa er bilder ifrån vår helg, men det får bli en annan dag för jag är otroligt trött idag och ska bara hänga tvätt sen ska jag sova. Signe var snorig i natt och vaknade nån gång efter 2 för att få nezeril. Hon hade sedan svårt att somna om ett tag vilket gör att jag också har svårt att somna om.

Hon var väldigt trött när jag väckte henne imorse för att åka till förskolan. Hon somnade även i bilen när Per hade hämtat henne. Lillfisen.

Men jag tänkte visa er en bild från i lördags förmiddag då hon ville springa runt naken i flera timmar :)
Hon kröp upp på vår mysiga puff (fotpall) och låg nakenfis under filten framför brasan där det var varmt och mysigt.



Vår älskade lilla vän!

Tillbaka på ruta ett?

Signe har ju somnat själv på kvällarna sedan i somras. Hon har lyssnat på ljudbok, saga eller vad man nu ska säga. Astrid Lindgrens berättelser helt enkelt. Hon har somnat snabbt och utan några som helst invändningar. Tills för 2 veckor sedan. Jag vet inte om det är någon form av rädsla för mörker eller för att bli lämnad ensam, men hon verkar på något sätt rädd.

Eftersom hon blir väldigt ledsen och jag är emot att barn ska somna ledsna och med en känsla av övergivenhet så nu sitter vi där igen. Eller ja, det blir mest jag. Igen. Andra kvällen det hände satt Per med henne, utan problem. Sen somnade hon själv en kväll och så blev det innebandyträningar och grejer för honom och vips är det bara mamma som duger igen.

Igår valde hon till och med att ligga ensam istället för att Per skulle sitta med henne. Hon skrek och sa att jag skulle vara med henne. Jag förklarade lugnt att jag var tvungen att fixa med tvätten och att det var pappas tur idag men att jag imorgon skulle sitta med henne. Hon vägrade och jag sa att då fick hon välja mellan att ligga själv eller att pappa skulle vara med henne. Jag sa att jag kunde komma in till henne när jag var klar med tvätten. Det gick hon med på och hon låg ensam länge med lampan på vid sängen. Eftersom hon var så duktig ville jag visa att man blir belönad så jag gick in och satte mig hos henne sista stunden. Precis som jag lovat. Hade hon hunnit somna innan hade det såklart vart en bonus. 

Så nu får vi se hur länge det här håller i sig. 
De två senaste morgnarna på förskolan så har hon vart väldigt glad för att totalt tvärvända när jag är påväg ut genom dörren. Hon ser skräckslagen ut och gråter högljutt. Så kanske är någon ny separationsfas hon går igenom? 

Hufvudstaden

I helgen har jag som jag berättat tidigare vart i Stockholm.

Jag har hälsat på mina tjejkompisar från gymnasiet! Ni som har följt den här bloggen några år vet att vi brukar försöka ses 1-2 ggr per år. Sist vi sågs var i Sala, hos Johanna, för ett år sedan. Nu var det dags igen och vi brukar varva Stockholm med Sala och Bollnäs. När vi ses i Stockholm tar vi en barnfri helg och när vi ses i Sala eller Bollnäs brukar det bli med barn, nu när vi är tre mammor :)
Nästa gång vi ska ses blir troligen i maj 2011 och då är vi tre stycken tvåbarnsmammor! Men vi har bestämt att vi inte kan ha alla sex barnen utan det blir troligen en träff med lite bebisar och en 1-åring.

Det märks i vart fall att vi har blivit några år äldre. Vi lägger mest värde i att ses, mysa, skratta, umgås och att få äta god mat än att få ut och dansa och dricka drinkar! De två singelbrudarna i gänget får anpassa sig ;)

På fredagen var vi hemma med Maria och åt otroligt god mat som hon hade lagat och så kikade på vi Idol. Vid kvart över ett begav vi oss mot Emi där resten sov och vid halv tre sa vi godnatt... Maria fick sin andra kille i april så hon sov hemma hela helgen, men kom och hängde med oss på dagarna och kvällen.

På lördagen käkade vi frukostbuffé på ett café och sedan strosade vi runt i lite affärer på Södermalm där Emi bor. Jag hittade ett par vinterskor till mig, en bok som handlar om syskon till Signe och lite annat smått och gott.

Efter shoppingen käkade vi chips och godis framför en film innan vi gjorde oss i ordning för att käka tapas. Herrejisses så mycket mat!

Jag skulle ha sovit på en uppblåsbar madrass men den första natten vaknade jag av att jag låg i ett hål. Luften försvann någonstans och det var inte så skönt som det kunde ha vart. Sista natten sov vi istället tre stycken i Emis säng på 160 :) Två gravida och Emi! Tur att hon är liten :)



Jag är den längsta av oss och har således längst armar. Vilket resulterar i att jag alltid får ta dessa gruppbilder. Jag ser därför en aningen spänd ut!


Löv är roligt!

Helgen har jag tillbringat i Stockholm med mina fina vänner! Mer om det i ett annat inlägg :)

När jag kom hem på söndagen var jag och Signe ute och donade lite. Jag planterade höstblommor och Signe lekte i sandlådan och i en lövhög som jag krattade ihop. Löv kan vara väldigt skoj!


Mamman åker bort!

I helgen far jag till Stockholm för att mysa med mina fina vänner ifrån gymnasiet! Det ska bli hur härligt som helst men jag vet att jag kommer att längta hem på söndagen så jag bokade en tidig buss norröver. Vid 11,15 åker jag hemåt och är hemma före halv tre. Det är skönt, att få lite mys med familjen också.

Jag har som vanligt ritat en teckning till Signe för att visa att jag ska bort i helgen. Den här gången ritade vi veckans alla dagar så att hon varje kväll får kryssa över den dag som har varit. Hon vet att imorgon är sista dagen som hon kan kryssa sen åker jag. Det blir bra för henne att få lite egentid med pappan.

Jag har bestämt mig för att jobba sista dagen 5/11. Sen ska jag gå hem. Det ska bli underbart! Vi längtar efter vår lilla bebis! Men igår när Signe var trött och grinig sa hon att hon minsann inte vill ha nån bebis :) Det svänger fort för de små. Jag tror att hon kommer att älska att vara storasyster.
När jag sa att vi kunde gå ut och gå vagnpromenader med bebisen när den har kommit lät hon lite ynklig och sa: "Men vart ska jag sitta då?!". Jag förklarade att det finns ståbrädor för stora tjejer som man kan sätta på vagnen, och Signe blev supernöjd och tyckte det lät som en bra idé. Vi får se om vi klarar oss utan en syskonvagn, men jag tror det.


Snart ses vi igen!
























Magen vecka 34 (33+3)



Veckorna rusar förbi och det börjar kännas lite overkligt att vi snart kommer att bli fyra i familjen! Men ju längre tiden går desto mer gör det sig graviditeten påmind fysiskt. Med Signe hade jag inga fysiska besvär alls, halsbränna på sig höjd. Jag har ingen förvärk överhuvudtaget utan max att jag kände någon form av "mensvärk" sista veckan innan förlossningen.

Den här graviditeten har jag också varit väldigt skonad från några fysiska besvär men jag känner ändå att jag inte orkar lika mycket nu som förra gången. Är jag uppe mycket och inte sitter så ofta under dagen känns det i svanken på kvällen och jag blir väldigt stel. Lite som ryggskott, ryggen låser sig liksom i det läget jag ligger eller sitter i soffan. Jag kan också känna av hur ilar ner mot bäckenet, även det på kvällen de dagar som jag inte har tagit det så himla lugnt. Och ikväll tycker jag även att jag har kännt lite molande värk långt ner i magen. Väldigt lite i och för sig, kanske inte ens värt namnet "värk" men det är inte som vanligt med andra ord.

Vi pratade om namn härom dagen. Den här gången har jag en lång lista på namn, jag skriver upp så fort jag hittar något nytt jag gillar så jag inte glömmer något. Nu ska det ju passa ihop med Signe också så det känns lite svårare. Även fast jag tycker att de flesta namn vi har på lur passar med Signe. Jag läste upp dem för Signe i helgen och hon gillade alla.

"Vilket tjejnamn gillade du bäst" frågade jag. Hon svarade: "Det där Lovenamnet" :) På tjejlistan står Lova med, så det var det hon menade. Men Per är inte så inne på det. Jag tycker att "Signe och Lova" klingar fint! Men som sagt, det låter fint med de flesta namn vi har.

Sen frågade Signe mig flera gånger vilket jag tyckte bäst om. Till slut frågade hon: "Vilket Signenamn tycker du bäst om?" Jag frågade om det fanns flera Signenamn. "Ja, det finns Signe-borstar-tänderna-på-morgonen eller Signe-borstar-tänderna-på-kvällen!" Haha Hon har alltid svar på tal den donnan, funderar inte ens i två sekunder utan bara hittar på rakt upp och ner.

Ni är så många!

Tänk att ni är så många som går in på min blogg varje dag för att se om jag har uppdaterat något! Och så uppdaterar jag så sällan. Uscha.

Men ikväll ska jag nog kunna få till ett inlägg. Skulle jag tro ;) Först måste jag fixa lite bilder till Helene som jag har lovat i några dagar nu. Får se om ni får nåt roligare att läsa lite senare!

Vilket minne!

Hipp hipp hurra, för familjens pappa idag!

Idag fyller Per år! Många år... :) Imorse visade jag Signe en ballong som jag hade gjort igår kväll. Vi gömde den i en kartong inne i tvättstugan och sa att hon skulle ta fram den när hon och Per kom hem från förskolan. Hon ritade även en teckning innan vi for iväg till förskolan.
Jag tänkte att hon kanske skulle glömma bort den där ballongen under dagen, men såklart hon inte gjorde! Det var det första hon gjorde när de kom hem, sprang in i tvättstugan och tog fram ballongen som det stod "Grattis Pappa! Vi älskar dig! Puss" på. Sen gick hon direkt och visade teckningen :) Barn har verkligen ett otroligt minne!

Signe förvånar oss om och om igen med hennes minne.

Förra helgen var vi ju iväg och badade och Per skulle titta på innebandy. När vi pratar om det på morgonen säger Signe: "kommer ni ihåg när vi var på innebandy förut och jag bajsade i målet!" Jag och Per bara skrattade! Det var i vintras när hon fortfarande bajsade i blöjan, så det var riktigt länge sedan! Och så rynkar hon på näsan när hon säger det, som att det är lite otäckt. Hon rynkar alltid ihop näsan när hon berättar något som hon tycker är lite konstigt. Väldigt roligt! Jag tror att jag gör det när jag pratar med henne, så hon kanske har sett mig och min näsa.

På måndagkvällen efter den helgen satt hon och bajsade på toan när Per kom och sa hej då för att han skulle på innebandyträning. Per nämnde då igen när Signe hade bajsat i målet och då säger Signe: "Då hade jag ju bjölla. Vilken tur! Om jag bara hade haft trosor hade det blivit kladdigt." Och så rynkande näsa såklart :) Att de kan dra sånna slutsatser när de är så små. Ja, utan blöja hade det blivit väldigt kladdigt!

Blöja är för övrigt ett av få ord som Signe inte kan uttala riktigt. Hon säger "bjölla" eller "bölla". Hon är väl medveten om det och hon vill gärna träna på att säga det rätt. Då låter hon "Blööööö ja". Då går det bra :) Men när hon pratar i sitt vanliga tempo blir det oftast bjölla. Väldigt gulligt dock, i och med att de flesta andra ord hon säger låter korrekt.

I och med att hon drog upp det där på helgen så pratade om vilket bra minne hon har, och när vi gick till grannarna för att ge deras hästar morötter tittade hon på lastbilen och frågade om jag kom ihåg den gången vi åkte lastbil, hon och jag. Och det var ännu längre sen! Jag har ju pratat på det när vi gått förbi dem där lastbilarna ibland, men det var väldigt länge sen nu.

Fascinerande är vad det är!

2 x 50% utnyttjat på Ellos. Igen!

Som jag nämt förut är ellos inte speciellt snåla med sina rabatter. Annat är det med HM... Så härom dagen fick jag hem ytterligare ett erbjudande med 50% samt att det inne på rabatterat.nu fanns ett erbjudande med 50% som jag inte hade utnyttjat. Lysande!

Jag har ju funderat på ett par tretornstövlar till Signe, "Tretorn Snö". Hon hade sådana på hösten när hon var 1,5, och de var kanon. Det känns bra att ha ett par stövlar som hon kan ha innan det blir riktigt smällkallt och massa snö. Tyvärr verkar det inte vara leverans direkt på dem, men jag hoppas de kommer innan oktober är slut.
Dessutom är det flera som har haft dessa stövlar som säger att med en socka i värmer de hela vintern!

Jag har varit ute efter ett par nya sheepard tofflor då mina rämnar sönder. Jag såg att de visst hade sånna på Ellos också! Perfekt! Valet blev en toffla med öppen häl och lite hårdare sula på. Det fanns ett par jättesöta i ballerinamodell också, men jag tycker att dessa verkar bra och lite mer som en innesko.

De har massvis med leksaker också. Och när det kommer till rabattkoder som gäller summor, dvs 300:- rabatt vid köp av 900:- så kan man använda dem på exempelvis leksaker. De har massvis med saker från Pippi och Micki bland annat. Julklappstips kanske? :)

Här nere på bilen kan ni se vilka koder som finns just nu på rabatterat.nu.