Biobesök

Nu är helgen över och det är måndag igen. Jag har precis vaknat upp efter att ha sovit en stund på soffan. Var så trött. Det värsta är att jag skulle kunna sova många, många timmar när jag somnar mitt på dagen. Men när jag vaknade till efter 45 minuter så tvingade jag upp mig själv.

Som ni förstår så sover Signe redan. Jag och Per var på bio igår och Signes mormor var här. Signe var pigg som en mört och ville inte sova. Vet inte om det berodde på tidsomställningen, att vi inte var hemma eller att mormor drog ner rullgardinen. Vi har ju inte vågat gjort det sedan hon krånglade med läggningen. När vi testade att ha den uppe somnade hon omedelbart utan problem. Så jag har inte vågat helt enkelt. När vi kom hem vid tjugo i tio hade hon sovit i 5-10 minuter kanske. Sen sov hon hela natten till klockan 6, då hon tyckte det var dags att kliva upp. Så det blev inte lika många timmars sömn som vanligt, därav fick hon sova redan på fm idag.

Vi såg Män som hatar kvinnor. Den har nu äntligen kommit till Bollnäs... Det var bra att det var längesedan jag läste boken, för jag mindes bara de värsta scenerna från början och sedan mer och mer ju längre filmen gick. Jag tyckte den var jättebra! Verkligen sevärd. Det var mycket folk på bion också, nästan fullsatt så vi hamnade rätt långt fram. Men man ser ju inget sämre långt fram, tyckte vi satt jättebra.

På förmiddagen igår var vi och badade i Söderala. Singe var himla duktig med simringarna runt armarna. Tog sig framåt själv! Hon tyckte verkligen att det är roligt att bada på badhuset. Synd att de inte har varmbad lite närmare, och oftare.

Efter badet åkte vi till Barnens Hus och visade upp vår sittvagn som sufletten har gått sönder på. Vi använder ju fortfarande vår kombivagn så sittvagnen har vi bara använt en 15 gånger kanske. De skulle beställa en ny suflett av Brio. Det borde inte bli några problem med garantin trodde hon.

Idag ska vi träffa de andra i föräldragruppen. De skulle träffas vid halv två på pingstkyrkan (en av de i gruppen är med i deras församling och därför får vi låna lokalen, som innehåller ett jättebra lekrum!) och det funkar ju bra för oss när Signe nu somnade före tio redan.

En fråga om MSN. Nån som har den senaste MSN versionen och vet vart man hittar delade mappar? Jag hittar dom ingenstans! Däremot har jag hittat dom via "den här datorn". Men där verkar bara gamla, delade filer finnas med. Inte sånna som har lagts in efter att vi uppdaterade versionen.




Earth Hour



Det var earth hour mellan 20.30-21.30. Vi släckte ner alla lampor och tände massa ljus runt om i huset. Men vi hade tvn på. Och datorn... Men datorn stod oanvänd under timmen, och vi tänkte att det drar mer ström om vi ska slå av och sedan på den än att bara låta den vara.

Vi har fortfarande våra lampor släckta. Det är som ett bra strömavbrott, där man själv kan välja vad som är strömlöst. Signes nattlampa lät vi vara på, likaså barnvakten.

Släckte du ?



Mina barn, andras...

Mina barn, andras ungar. Man förstår talesättet när man själv har barn och vistas på en öppen förskola där barnen ska samsas om leksaker och där föräldrar har olika syn på uppfostran. Behöver jag säga nåt mer? Jo, en sak. Självklart finns det andras barn också. Det vill jag poängtera. Man tycker ju att man borde gilla alla barn, de är ju bara barn liksom! Men barn kan vara riktigt lömska, själviska och elaka. Det är tur man lär sig något i livets gång. Fast tyvärr finns det väl allt för många elaka vuxna också.

Signe är nog fortfarande ett barn i mångas ögon. Unge blir man nog som lite äldre, när känslan för mitt och ditt spelar in. Jag känner iaf bara massa barn som är i Signes ålder :) Det blir roligt att se till vilka små individer barnen i föräldragruppen har utvecklats till om ett år.

Imorse mådde jag pyton. Hade ont i magen, var skakis och kände något sorts illamående. När jag hade lyckats få i mig lite yogurt och fått lite frisk luft kändes det bättre. Tror det kan bero på att jag ätit väldigt dålig lunch den här veckan och att kroppen helt enkelt inte orkar. Det har inte blivit över så många gånger av middagarna till mig, och då resulterar det ibland i att jag tar en dubbel frukost. Dvs yogurt och mackor även till lunch. Inge bra, jag vet. En dag stekte jag en hamburgare... Så, skärpning med det.
Signe däremot, har fått mycket hemlagad mat på sistonde. Det känns bra, även om jag tycker att det är svårt att veta om hon får i sig tillräckligt. Hemlagad och hemlagad... Ja, inte burkmat iaf.

Vi gick iaf ut en sväng vid tio idag. Gick till hästarna. Signe blev så glad när hon såg dom att hon hoppade i pulkan av glädje. Vi hade också sån tur att en av djurägarna kom ut precis och skulle in till fåren så vi följde med. Det hade kommit nya lamm inatt. De växer snabbt, de första som kom kom i tisdags och de har blivit rätt stora redan! Så det är kul att se dom när de är så himla små. 40-50 lamm kommer det nog bli innan det är färdigt. Det ni!

Per är iväg och kikar på en grej som han måste köpa till en kompis släpvagn. De lånade den i helgen och en sak gick sönder. Man var tvungen att köpa en mycket större sak också, den lilla grejen såldes inte separat. Den skulle kosta nästan 2000 spänn! Jag får spunk. Han beställde den dock inte, ska se om det går att lösa på nåt annat sätt.

Skönt att det är fredag idag igen. Trist bara att det ska kräksnöa inatt. Har någon gett Kung Bore ecstasy? Han verkar hög som ett hus. Vi kommer nog få vara utan snö de kommande 5 vintrarna, för han snålar då inte i år!


Granbo Djurpark

Idag har det vart superfint väder! Var riktigt kallt imorse, men vid 10 när jag och Signe gick ut värmde solen härligt! Vi tog en kortare pulkatur längs vägen, och påväg tillbaka ser jag att Signe kisar mot solen och hänger med huvudet lite. Tänkte att det var för att solen var så stark, så jag försöker gå så att min skugga hamnar på henne. Vi postlådorna stannar jag upp och kikar underifrån på hennes huvud, för då hänger det verkligen. Hon har somnat! Utan napp. Utan snuttefilt. Ja, hon måste ha vart väldigt trött helt enkelt! Stackars liten. Som tur var var vi ju vid postlådorna när hon började hänga med huvudet, så sista biten hem såg hon helt livlös ut. Jag hoppades att ingen skulle se mig...

Lyfte upp henne. Hon sov. La ner henne på golvet inne. Hon sov. Bytte ut åkpåsen mot fårskinn och ullfilt, hon hade ju fleecetröja och overall på sig. La ner henne i vagnen. Hon sov. Japp, hon måste ha vart himla trött. Hon vaknade efter två timmar och då fick hon lunchen. Sen har hon vart vaken resten av dagen, från halv ett. Så det funkar hur bra som helst att bara sova en gång per dag! Fastän det blev lite väl tidigt idag.

Efter lunchen gick vi ut igen i solskenet. Vi tog en tur till grannarna som har både hästar, får, hund och katt. Rena paradiset för Signe som älskar djurböcker, och ännu roligare är det såklart att se djuren i verkligheten.

Signe fick inviga det nya regnstället. Vi tog fleecestället under så det blev perfekt.

På kvällen har Pers föräldrar vart här. Signe blev lite trött, men klarade kvällen fint och somnade skönt efter ett bad.

Per är iväg på innebandyträning med golfjuniorerna ikväll, så jag har kikat på Roomservice. Kul idé att kändisar ska vara inredare! Bra att de förnyar sig.

Imorgon är det öppna förskolan som gäller på förmiddagen. Vi var ju inte iväg på rytmiken i tisdags så Signe längtar nog efter sin vänner.


Gårdagen


Tillbaka på skatten

Emmy skrev på sin blogg att hon hade vart in och kikat på skatteverkets hemsida för att se årets deklaration. Jag visste inte att man kunde se det såhär tidigt, jag får alltid mitt kuvert så sent. Jag loggade iaf också in och kikade vad jag skulle få tillbaka. Jag kan säga att jag är en glad mamma nu!
Det här var ju vårt första hela år där vi har betalat ränta på bolånet, och jag visste inte riktigt vad man skulle vänta sig. Men det känns skönt att kanske kunna unna sig nåt till sommaren! Tidigare år har jag alltid satt in mina deklarationspengar på sparkontot. Kan inte lova att jag gör det i år.

Sen har jag sett till att vi har bredband och telefoni på samma ställe, så det blir billigare. Vi har lagt över en hel del grejer på autogiro och månadsbetalning så att det inte ska komma så många otrevliga ekonomiska "smällar" under året.

Nu känns det rätt bra faktiskt!

Kroppsdelar och snack

Jag har glömt skriva att Signe för en tid sedan började gå bakåt! Hon går sakta sakta baklänges helt enkelt. Nån fler som har ett barn som gör så? Antar att hon tycker att det är skoj att testa lite olika saker med tanke på träbenet hon tar fram ibland :)

Signe kan peka ut öron, näsa, ögon, mun, hand, fot, fingrar, tår, mage, navel och ibland ben och arm på både sig själv, andra och på dockor. Hon är väldigt fascinerad av framförallt näsan och petar mer än gärna in sina små fingrar i våra näsor!

Hon har också den senaste veckan börjat prata massa påhittade läten emellan hennes riktiga ord. Mycket med bokstäverna B och K. Det kan låta tex: Bckbckbckbck. Hon tycker nog att det låter roligt.

Det mest använda ordet just nu är bapp (napp). När hon tycker att hon ska få nappen låter det: bapp bapp bapp bapp... Men mamma är inte så villig på att ge nappen i tid och otid.


Bild från 12/3

Signe "bulan" Forsman

Idag har jag och Signe vart hemma, förutom ett besök på Ica. Det har vart riktigt trökigt väder. Måste ha snöat minst en dm. Tydligen ska det bli väldigt kallt inatt. Varför? Jag är jätteglad över att det har vart en riktig vinter med snö och kyla (dock hade det inte behövt varit över -20...), men det känns inte kul att det börjar om igen. Vi har redan 30 cm som ska bort från gräsmattan.

När Signe sov i 2,5 timme så passade jag på att städa. Dammsög de flesta rum och torkade golvet i köket och badrummet. Gick även runt lite med min nya rosa microfiberduk som jag fått av mamma. Ibland kan man ju få en känsla när man städar att man skulle kunna städa hur mycket som helst. Man gillar att städa helt enkelt! Den känslan dyker inte upp så ofta hos mig, så när den väl gör det gäller det att passa på. Jag valde att skura väggarna i duschen. Skulle även ta badkaret men då vaknade Signe.

Signe gjorde illa sig rejält ikväll. Hon hade hämtat Pers sko i hallen och var påväg in till oss. Jag stod och diskade och Per var i tvättstugan. Jag hörde en riktig smäll och vänder mig om och ser att Signe ligger på rygg. Hon börjar gråta och jag skyndar mig fram, försöker se vart hon har gjort illa sig men hon tar upp händerna för ansiktet. Per ser ett märke i pannan. Först tror han att hon har blivit smutsig för det var ett mörkt streck, men sen ser man bokstavligen hur bulan växer. Det blev som ett litet skärsår också, men det kom inget blod. Gråten gick över väldigt fort med tanke på hur ont det måste ha gjort. Vi försökte kyla på bulan, men Signe gillade det inte alls. Efter en stund med napp och snuttefilt i mammas famn var det full rulle igen. Som vanligt med andra ord.
Bara en kort stund innan hade jag sagt till Per att vi måste köpa hem grejer som behövs utifall hon skulle göra illa sig och man behöver tejpa eller göra rent ett sår tex. Vi har knappt plåster hemma.



Signe blev trött en sväng på förmiddagen innan det var dags för lunch, och la sig för att vila
på golvet :)

Fruktstund


Full i skratt

Jag blev full i skratt igår när jag plockade ut tvätten ur maskin. Kommer ni ihåg snuttefilten jag nämnde som Signe plockade i och ur tvättmaskinen? Det var två saker som jag inte stoppade in i maskinen av det jag plockade ut. Snuttefilten var en av dom...


Skitbil

Idag skulle vi iväg och bada. Mamma skulle också följa med. Vi tänkte komma iväg vid halv tio. Men när vi packat in oss i min bil så fick jag inte på mig bältet! Det låste sig efter att jag fått ut en bit, och det gick inte att rulla in igen. Jag trodde jag skulle bli tokig! Det har hänt en gång tidigare, när jag skulle hem från mamma och pappa men då släppte det efter att jag åkt några hundra meter. Jag är en sån person som sätter på mig bältet innan jag har hoppat in i bilen. Jag kan inte köra en meter utan bälte!

Så det var bara att börja bylsa ut stolen och in med den i mammas bil. Så drygt och vi kom iväg vid 10... Jag provade trycka ner Signe i babyskyddet först, men herregud det gick inte alls! Förstår inte att den ska kunna passa upp till 13 kg. Hur ska någon få plats i den som väger 13 kg? Måste vara att den klarar av att skydda ett barn upp till 13 kg.

Iaf så kom vi iväg och Signe plaskade på i vattnet som en fisk! Hon gillar att hoppa från saker rätt ner i vattnet, det gäller att vara med! Hon simmade även med armkuddar, och när vi tog av kuddarna trodde hon fortfarande att hon kunde simma själv.

Efter badet åkte vi till Barnens Hus för att byta regnbyxorna som var i fel stl. Signe somnade i bilen påväg hem och sov i två timmar.

När hon såg Per genom fönstret skrek hon till av glädje! Hon har saknat sin pappa! Det var mysigt att se hennes glädje innan han hann komma in. När han stod i hallen började hon visa massa saker istället för att bry sig så mycket om honom :) Men det märktes under kvällen att hon tyckte det var skönt att ha pappa hemma igen. Det tycker jag med.

En parantes gällande regnstället. Annones var utformad såhär: Prissänkt 100:- Regnställ 269:- Ord. pris 369:- Få regnvantar med på köpet! Värde 99:-
Det som är märkligt är att på prislappen på varan står det gamla priset kvar. Som inte alls är 369, utan 299!! Vantarna kostar inte 99:- som det står att dess värde är utan 79:- Alltså får man 30:- rabatt på regnstället och så vantarna med på köpet som kostar 79:- Man trodde man sparade 199:- men i själva verket bara 109:- Får man göra så?



Lördagen i Röste


För trött för att blogga

Jag är trött. Ska hänga upp tvätten, diska en vällingflaska och sedan sova. Så jag bjuder på en bild från idag, som vi spenderat hemma hos mina föräldrar, så länge.


Bus med badankorna


Sovmorgon!

Signe vaknade till och fick välling vid halv fem imorse, sedan stängde jag dörren till hennes rum så att det inte skulle bli ljust där inne. Vi har den öppen annars, men nu satte jag på barnvakten istället, och vi fick sova till halv åtta!

Som ni ser har vi vart till E-center och Barnens Hus för att köpa regnset till Signe. Jag köpte även badankor och ett set med borste och kam med motiv från Elsa Beskows Hatt-Stugan. Klockan var elva när vi var klar där och jag tänkte att vi skulle åka till Bollnäs för att käka lunch och så kunde Signe få sova medan jag kikade i lite affärer. Men hon somnade ljudlöst redan innan vi kommit till Mo. Så jag gick i affärer först och sedan kom Elin och vi käkade lunch på krokanen.

Jag utnyttjade verkligen min 30% rabatt på en vara på Lindex väl. Köpte en mössa till Signe för 69:- Slutpris: 48:-

Efter det for vi hem och Signe fick sova en kortis mellan 16.15-17  för att orka med till kvällen. Hon är väldigt glad om dagarna vilket är superskönt eftersom jag är ensam. Vi har roligt tillsammans och busar massa!

Ikväll efter maten kunde jag diska och göra fint i köket medan hon pysslade på golvet eller stängde in sig i tvättstugan och lekte tittut :) Hon hittade även en snuttefilt som hon lyfte i och ur tvättmaskinen ett antal gånger. Hon skulle ju tvätta såklart!

Känns lite otäckt att mina läsare tror på en järv. Järv känns lite overkligt! Vem vet, kanske till och med är bjärven! Det om nåt, vore overkligt!

Jag har kollat på Let´s Dance ikväll och molat godis så jag nästan har fått ont i magen. Signe har gått tillbaka till gamla rutiner och somnar lätt på kvällarna. Bara att säga godnatt och stänga dörren. Himla skönt.

Kommer ett annat inlägg senare med lite bilder från Signes badstund ikväll. Dom vill ni inte missa!

Signes första regnställ

Jag och Signe tog en sväng till Barnens Hus för att de hade sänkt priset på det här regnstället från Didriksons till 269:-, plus att man fick med fleecefodrade regnvantar på köpet.

Funderade först på att åka till Bollnäs och Lekstugan som hade rea idag, men tänkte att de nog inte rear ut regställ... Efter Söderhamn for vi till Bollnäs och vad tror ni jag ser på Lekstugan? Självklart! Det fanns dock inte i den storleken Signe skulle ha. De var väldigt stora i storleken så jag valde 80. 90 var som ett hus. 179:- kostade de på Lekstugan. Kände att jag inte alls ville veta om de hade haft en i stl 80 på morgonen.

När jag kommer hem och ska prova byxorna på Signe, eftersom jag bara provade jackan på butiken, ser jag att det på de står 90! Gah! Så de var felhängda. Kul. Känns som att saker och ting inte riktigt går min väg nu hela tiden.

Ringde och berättade vad som hänt, och de gick och hämtade de rätta byxorna som hängde med jackan i stl 90. Jag och Signe ska bada på söndag tänkte jag och då får vi väl åka in till Barnens Hus igen för att byta. För att inte brusa upp för mycket, tänkte jag omgående att det händer mycket värre saker i världen än att jag har fått fel stl på byxorna med hem, och då kändes det mera okej. Trist bara att det är en bit att åka...

Nostalgisk

Gud, jag kan verkligen fastna vid gamla inlägg. Jag går tillbaka och läser lite ibland. Oftast om tiden när jag var gravid. Jag är väldigt glad över att jag bloggade redan då. Jag sitter till och med och flinar ibland, tycker att jag formulerar mig bra! Haha, måste vart bättre på att skriva förrut då det var en mer ironisk laddning i texten. Dock inte i inlägget som jag länkar till nedan kanske :)

Här är inlägget då jag berättade att vi skulle ha barn. Overkligt att idag sitta här med den lilla böna som har legat i min mage. Okej att man har en bebis i magen, det fattar väl alla. Men att det är hon som har vart där. Det är märkligt.

Vilket djur?



Det är svårt med djurspår. Jag tycker att det är himla intressant och vill väldigt gärna veta vad för djur som rör sig i min omgivning! Ni ser spåret bredvid min hand? Riktigt stort, min hander mäter ca 15 cm. Det spåret hör till bilden till vänster. När pappa såg bilden på kameran sa att han det var lodjur, med tanke på den raka gången. Men efteratt kikat lite på nätet ser det inte alls ut att vara lo! Nu är det svårt att se pga skaren, men lodjurets avtryck är ungefär 7-9 cm. Då ska det här vara en jättelo som har sprungit i ett rasande tempo, men tanke på avståndet mellan tassavtrycket. Avtrycken är ju lika stort som min hand och avståndet till nästa trampdyna är nog lika stort som trycket, dvs 15 cm kanske.

Själva avtrycket påminner om en björn tycker jag, själva formen. Men de har en helt annat gångstil, så det är det inte.

Här ser ni bild från ett lodjur. Såhär ser lotassen ut, och så tyckte jag den inte såg ut. Det var mer spretiga tår, typ klor.

Den andra bilden har jag kommit fram till måste vara från en hare? Som är påväg mot mig. Såhär ser harspår ut.

Vilken helomvändning på bloggen! Helt plötsligt snackar vi djurspår. Vet inte om jag har någon trogen läsare i jaktkretsen, men det vore kul om någon ville komma med nåt tips på vad det kan vara för djur! En Lorn kanske?!

Vi kommer att sakna pappan

Jag måste bara börja med att skriva, vilken natt! Halv sex vaknar jag, när jag ser på klockan tänker jag att jag måste skynda mig att att somna om. Hon kan vakna när som helst. Jag har alltså inte behövt gå upp en endaste gång! Klockan sex vaknade hon, men jag behövde inte ens göra välling, för Per var redan uppe. Vid halv sju kom de in till mig. Härligt!

Är det inte konsigt hur olika man glädjs åt saker, beroende på hur det brukar se ut? Vissa föräldrar skulle dö om deras barn vaknade vid 6, bara för att de är van nåt annat. Men klockan 6 en natt utan avbrott tar jag vilken dag som helst. Än så länge :)

Jag hoppas såklart att även denna natt blir lika bra, eftersom Per drog till fjällen imorse och inte kommer hem förrän på söndag... Men jag tror inte hon har fått i sig så himla bra med mat idag. Lunchen var bedrövlig och till middag åt hon hemlagad mat, och då är det svårt att säga tycker jag. Hon slurkade i sig hela vällingflaskan ikväll och det brukar hon inte göra, så kanske blir ett nattmål ändå.

Vi kommer att sakna pappan. Han kommer att sakna oss. Han såg inte ens speciellt glad ut när han for imorse. Fyra dagar är lång tid ifrån lillskruttan. Mig har han vart borta ifrån mycket längre än så, så det känns nog inte lika jobbigt honom ;) Jag har sagt det förr. Stackars er som jobbar borta under veckorna...

Efter frukost begav vi oss till öppna förskolan. Jag hade köpt batterier, eftersom det inte finns en enda leksak med ljud som fungerar och det finns inga pengar att köpa det för, som jag stoppade i leksakerna. Det var mycket barn idag, alltså mycket leksaker i omlopp. Kanske ångrade mig lite efter en stund... Men det är roligt för barnen iaf, de verkade gilla att det började låta!

Signe somnade i bilen vid 12 och sov till tio i två. Hade hoppats på lite längre, men det fick duga. Hon verkade pigg iaf, och det är huvudsaken. Under tiden hon sov satt jag ute i solen. Känner att nu när Per är borta spelar det ingen roll att jag inte gör nåt vettigt. Märkligt, för han är verkligen inte på mig om att jag borde städa och dona när jag är hemma. Är nog mest jag som tänker så.

Efter mellis tog vi på oss kläderna och tog en pulkatur på åkern. Såg massa djurspår som jag kommer skriva mer om i ett annat inlägg.

Efter middagen kom mamma och pappa förbi, och då passade jag på att åka en snabbis till Kilafors och handla lite saker som fattades.

Det blir mycket "efter det, gjorde vi det" ser jag! Men som förälder är det lätt att dela in dagarna så. Man styrs av barnens mat- och sovklocka helt enkelt.


Skogen som lekplats

Det finns många små "öar" av träd och stenar på åkern här utanför. När jag ser dom tänker jag tillbaka på min barndom och jag kommer ihåg hur roligt jag har haft bland stenar, träd, rötter, kottar och andra gömmor i skogen. Då blir jag glad över att bo här, att vi ger den möjligheten till Signe. Möjligheten till att vara ute och leka fritt, långt ifrån stadens buller (okej, jag vet, vi bor i en liten stad där buller inte förkommer i sån hög utsträckning. Men det lät himla fint!). Leka lekar där bara fantasin sätter gränser.

Själv skulle jag troligen aldrig sätta min fot i en sådan där dunge med miljarder stenar i. Risken för att stöta på en orm är allt för stor. Tänk vad rädslan tar över så mycket ju äldre man blir!

Då känns det värt att få ta bilen istället för att kunna promenera med vagnen när man ska någonstans. Frågan är bara om Signe kommer att tycka att det är så himla värt när hon blir en 14-15 år. Som 15-åring sa jag att jag själv aldrig skulle bosätta mig på landet när jag blev vuxen... Mina barn skulle få det lättare :)

Slängpussar

Signe kan göra slängpussar! Det är så sött, måste försöka fånga det på bild!

Långsovning



Som ni ser har vi tagit en liten pulkatur idag och kikat på fåglarna här på tomten. Det där stackars fågelbordet börjar se ut mer och mer som ett spökhus! Alldeles förfallet... Kvalitén på Rustas grejer är kanske inte den bästa. Men fåglarna är nog nöjd så länge de får mat.

Signe vaknade vid sex imorse och vi bestämde oss för att bara låta henne sova en gång idag. Hon började bli lite trött i vanlig tid men vi tog på oss kläderna och tog en pulkatur vid halv tio istället och då var det inga problem att hålla henne vaken fram till lunch. Behövde inte gå många meter förrän hon somnade i vagnen vid tolv. Kvart i två började hon gråta, och det hördes direkt att hon letade efter nappen. Jag hade precis duschat så jag drog på mig morgonrocken, vevade en handduk runt skallen och hoppade i Pers skoterstövlar som går högt upp på benet. Man brukar va tvungen att vagga om henne lite om hon vaknar till, och det hördes att hon inte var färdigsoven. Det gick bra, hon somnade om och det var tur att det var plusgrader i skuggan... Även tur att hon sover på baksidan så att ingen granne kunde se mig.

Sen sov hon så länge att jag till slut vart tvungen att väcka henne! Halv fyra fick det räcka till. Så det var tur att hon somnade om, annars hade hon aldrig orkat till kvällen.

Vi hade blivit bjudna på mat hos svärföräldrarna idag, för Christina fyller år imorgon och Per åker till fjällen imorrn bitti. Det var skönt att slippa laga mat en vardag. Signe busade som vanligt runt och lekte med det mesta hon kunde hitta.

Imorgon förmiddag blir det en tur till öppna förskolan. Var längesen vi var där nu, och imorrn har de ju bara öppet på förmiddagen, men eftersom Signe bara ska sova en gång så funkar det ju kanon! Så länge hon inte vaknar vid fem vill säga...

Somnade bra ikväll med. Vågade inte dra ner rullgardinen utifall det var den som spökade... Får prova en annan dag.

Gungeligunga

Blev inte bara en sovstund idag. Signe vaknade tjugo över fem imorse och fastän jag kröp ner till henne somnade hon inte om. Innan det var färdig stod hon nästan på mitt huvud och slet i lampkabeln istället... Per vaknade kvart över sex, då hade vi nästan vart i hennes säng i en timme! Jag får ju vila då iaf... Per tog Signe och jag fick sova till sju. Skönt. För natten hade inte vart så vidare. Hon somnade ju inte förrän vid 21 igår. Vaknade vid halv ett. Vaggade henne i famnen tills hon somnade om. Vaknade vid 3, fick välling, vaknade vid tjugo över fem... Ja ni ser ju. Inte många timmars sömn för vare sig mamma eller Signe.

Så före nio slocknade hon i vagnen.

Det har vart kanonväder här idag. Riktigt varmt i solen. Signe fick bara ha på sig ett par strumpbyxor och fodrade jeans när vi åkte ner på stan för att gunga lite före rytmiken. Och mamman drog på sig skinnjackan! Men väl ute på Långnäs höll vi på att blåsa bort så vi gungade bara en kort stund innan hon fick sätta sig i åkpåsen i vagnen istället. Måste köpa en ny mössa till henne också. Vi har inget riktigt mellanting. Bara väldigt varma mössor eller den hon hade idag. Hade det inte blåst hade det inte vart nån fara, men jag kände att det skulle inte skada med nåt mitt emellan.

På rytmiken ville Signe inte alls sitta i närheten av mamma. Hon sprang runt och busade mest. Det finns en stor spegelvägg där som hon kutade fram och skulle banka på. Eftersom hon visste att hon var busig när hon gjorde det så gick hon sakta först innan hon sprang sista biten, och tjöt av skratt när jag sprang efter!

En halvtimme fick hon sova på eftermiddagen, sen väckte vi henne. Hon var såklart ledsen en kort stund eftersom hon var så trött, men det gick över. Hon åt riktigt bra av korvstroganoffen, det var kul! Nog för att hon åt väldigt dåligt med lunch...

Per var borta ikväll så jag höll verkligen tummarna för att läggningen skulle gå bra. Hon har vart svår att lägga sen vi satte in rullgardinen så jag lät den vara uppe ikväll, och hon gav inte ifrån sig ett pip ens! Inte en enda gång behövde jag gå in. Så skönt! Fick jag kika på Mästarnas Mästare ifred. Det var rätt att Per och Malin var i final, och Per var absolut en värdig vinnare!

Vi får se hur damen behagar sova inatt.


Boooa

Mamma - Vill Signe sova?
Signe - Bapp (napp)
Mamma - Vill du ha nappen och sova?
Signe - Boooa (sova)

Det är många ord som börjar på B just nu :)

Svårt att somna

Var svårt att lägga henne ikväll också. Per kom ut därifrån för en stund sedan och då hade hon lagt sig ner. Vet inte om hon är för pigg eller om hon har blivit lite mörkrädd? Tidigt imorse, före klockan fem, fick jag krypa ner i hennes säng för hon kunde inte somna om. Hon hade fått välling vid halv tre, så det var inte för att hon var hungrig som hon vaknat. Men hon grät så fort jag försökte gå ut ur rummet, så det var bara att lägga sig bredvid henne. Då la hon sig och somnade efter en stund. Jag vågade inte chansa på att ta in henne i vår säng, utifall hon skulle börja leva rövare. I hennes säng kan hon ju inte ramla ut iaf... Så hon kände väl sig trygg när jag la mig där, därför jag funderar om det kan vara mörkret och ensamheten som skrämmer henne.

Imorgon ska jag försöka hålla henne vaken på förmiddagen och testa att sova bara en gång. Kanske hon är tröttare på kvällen. Fast det har ju gått hur bra som helst tidigare, bara för ett par dagar sedan. Det är märkligt. Men men, saker förändras väl. 
Det trista är att det är rytmik vid halv tre, som vi gärna vill vara med på. Och sover hon bara en gång, vill man ju att hon ska sova så länge som möjligt. Ja, vi får se hur det blir.

Jag och Per gick och la oss vid tjugo i tio igår. Då hade Per redan sovit på soffan sedan strax före nio. Var skönt att komma i säng i tid för en gångs skull.


Ajaj

Signe går fram till cdhyllan och säger jajaj (ajaj) och går därifrån efter en stund. Oftast. Ikväll flinade hon väldigt mycket när hon stod där och sa jajaj. Hon är ett riktigt busfrö!

Hon kan blåsa nu vår lilla böna. Har nog sett hur vi blåser på hennes mat när den är varm, så i eftermiddag blåste hon som en stormvind.

Bubblande skratt

Eftersom det blev regn på eftermiddagen var vi inne och busade idag.


Nån mer som har ett barn som går med träben ibland? Signe verkar tycka det är skojigt.


Regn

Tänkte vi skulle åka till min mormor och morfar men det var ingen hemma. Så jag kikade ut genom fönstret för jag tänkte vi kunde gå ut en sväng istället. Det regnar! Måste vara årets första regn hos oss.

Blommande blomma

Jag har två blommor som blommar. Den ena börjar att blomma och några dagar senare kommer den andra igång. Alltid samtidigt. Idag när jag gick ut med Signe i vagnen ser jag att ena grannen också har en sån blomma i fönstret. Som också blommar! Känner den av årstiderna kanske? Jag sköter den inte speciellt bra, ger den vatten lite då och då och jag minns inte när den fick näring senast. Jorden är inte bytt på säkert fem år. Eftersom den blommar titt som tätt vågar jag inte byta, den verkar ju trivas i sin näringsfattiga jord...

Jag vet inte ens vad blommar heter, fastän mamma säkert sagt det många gånger. Blomnamn är inget jag kan lägga på minnet. Det försvinner direkt!



Nån mer som har en sån här blomma som blommar nu?

Mera mamma

Under en veckas tid har Signe börjat säga mamma oftare, och nu är det mamma hela tiden! Nu kan hon faktiskt säga mamma om man ber henne göra det. Tidigare har det ju blivit pappa, men jag tror att hon har försökt säga mamma och att hon kanske till och med trott att hon har gjort det. Men nu har hon fått kläm på det på riktigt!

Hon har också lärt sig lite fler djurläten. Kossan säger buuu, hästen - iiiiii, ankan - kacka. Men det är inte alltid hon svarar när man frågar. Hunden däremot är ett säkert kort.

Badat

Signe tyckte det var morgon klockan 5.20 idag. Hon ville inte somna om efter vällingen, inte heller i vår säng. Per tröttnade på hennes sparkar och tog med henne upp så att jag fick sova till åtta innan Signe tyckte att mamma sovit länge nog. Måste köpa nya öronpluttar, det ger ju knappt något att sova i småstötar.

Det har vart ett fantastiskt väder idag. Det verkade alla andra tycka också så jag och Signe fick vara ensamma i badbassängen i Söderala! En familj gick upp precis när vi kom, så vi hade hela bassängen för oss själva. Jättehärligt! Jag har alltså inte sett så mycket sol idag, men det är inte hela världen. Det lär väl komma fler solchanser?

Per hade ett kanonväder att åka skoter i. De hade suttit vid ett vindskydd och grillat korv och tagit det lugn i solen i 1,5 timme.

Fick upp den förbaskade rullgardinen idag också, även om det blev ytterligare ett missöde... Men det var väl inte konstigt, det har ju vart ett jäkla sjå att få till det! Jaja, nu sitter den där, även om det blir lite bök vid varje upp- och nedhissning. Mitt fel. Jag vet.

Signe hade väldigt svårt att somna ikväll. Vet inte vad det kan bero på. Kanske ont i magen? Hon har iaf pruttat väldigt högljutt vid ett flertal tillfällen idag. Och självklart lägger hon av ett segerleende varje gång. Pappas flicka?


Snö = Kallt = Bhuuu

Imorse skulle jag få sovmorgon. Så blev det väl inte riktigt. Per gick upp med Signe strax efter 6, men det var en högljudd morgon och jag vaknade till titt som tätt. Signe började banka utanför sovrumsdörren strax efter 8. Hon vet vart mamma gömmer sig på lördagsmorgonen numera. Efter förra helgens brist på sovmornar så hade det var skönt med en idag. Imorgon ska Per åka skoter, så det lär inte bli till att få sova länge då heller... Dom behövs för att jag ska orka resten av veckan. Jag får ju faktiskt kliva upp varje natt fortfarande...

Idag var det hur fint väder som helst men vi har inte tillbringat så stor del utomhus. Signe sover ju under förmiddagen, sen ska det ätas lunch, så det tar ett tag innan man är färdig. Vi åkte till jysk för att köpa en rullgarin, ni kanske undrar varför jag inte köpte en på Ikea i onsdags? Ja, för att Per minsann skulle fixa väggfästen på jobbet till de vi redan hade. Dom funkade inge bra, så vi var tvungna att köpa en ny iaf. När vi ska till att få upp rullgardinen har klockan hunnit bli efter fyra och vi upptäcker att det saknas en bit. Jag blir så trött! Det är typiskt. Jysk stängde såklart fyra, så vi får snällt vänta till imorrn.

Efter att vi hade vart på Jysk for vi och hälsade på Signes morfar. Mamma jobbar i helgen så det var pappa och Izzi hemma. Signe sa vovvov ett antal gånger innan det var dags att åka hem.

Signe har under flera månader sagt bhuuu när något är varmt eller kallt och idag tog hon på snö utan vante för första gången. Det var också såklart bhuuu.

Imorgon ska Per som sagt åka skoter. Jag och Signe tänkte åka och bada i Söderala. Nu ska jag krypa i säng.

Det börjar förresten komma lite fler tänder hos Signe. Äntligen.


Signe fascinerad över snurran från Melodifestivalen.

Melodifestivalen 2009 - vilket fiasko

Vilket jävla antiklimax. Redan nu. Det brukar man ju känna i maj, efter Eurovision. 

Det såg bra ut efter juryrösterna. Men vad hände sedan? Tycker verkligen svenska folket att Malena Ernman och Caroline Af Ugglas är det bästa vi hade med? Jag kan inte tro det.

Jag hoppades på H.E.A.T eller Sarah. Men hade blivit glad även för Alcazar, helt okej även om Måns hade vunnit. Men inte Malena!


Melodifestivalen 2009

Sitter och lyssnar på bidragen till ikväll. Jag känner följande:

Alcazar - En rätt bra låt. Jag blir inte ledsen om de vinner.

Måns Zelmerlöw - Riktigt bra refräng att hänga med i. Men resten av låten? Nä, hela upplägget påminner om Perrellis låt förra året, och vi alla vet vart det tog oss i Eurovision... Han må vara en riktig pudding, och jag trodde nog aldrig jag skulle säga det, men jag vill inte att Måns vinner.

Molly Sandén - Fantastisk ödmjuk tjej med en helt fantastisk röst. Men nej, inte till Moskva.

H.E.A.T - Jag håller på H.E.A.T och kommer rösta på dom! Vore häftigt att se var Sverige hamnar med en hårdrockslåt. Kan bli mycket bra i Moskva tror jag.

E.M.D - Danny är den absolut bästa sångaren i trion, men det räcker inte. Låten är för släpig. Den var bra i Leksand, men det var live och då är det mesta bra...

Agnes - Nej tack. Mera power.

Sarah Down Finer - Tävlingens bästa låt! Rösten är magnifik och låten har kraft som gör att man får rysningar. Hörde henne live i Gävle på Melodifestivalen för två år sedan, riktigt bra! Hon förtjänar att vinna, men hur funkar en powerballad i Eurovision?

Malena Ernman - Ser helt psyko ut på scen med dessa stirrögon. Hon får inte vinna!

Emilia  - Jisses. Inget för mig.

Caroline Af Uggla - Hur ska denna göras på engelska? Eller tänker Caroline ställa upp med en svensk text? Texten får en att hoppas att man aldrig ska behöva känna det hon sjunger. Men den hör inte hemma i globen!



Sigge (som är i Globen ikväll) och moi

Varsel

Det varslas även på mitt jobb... Men det har egentligen inget med lågkonjukturen och finanskrisen att göra. Jag har varit där så länge så det borde inte påverka mig. Men man kan ju aldrig veta. Vi har många timanställda och varlset berör ju inte dom. Det är svårt att få nåt grepp om läget när man är hemma. Inget är klart ännu heller, utan det pågår fackliga förhandlingar.



Kul med Duplo!


Brum brum bilen

Signe vaknade till igår när jag gick och la mig vid tjugo över tio. Vi gav henne välling, bytte blöja och stoppade ner henne i hennes säng. Hon hade sovit i vår säng tills dess, så vi gav henne välling och bytte på henne i sängen. Hon somnade om och vaknade vid 3 och fick välling igen. Förstår att hon var hungrig, hon hade ju inte ätit någon middag. Vid kvart i sex vad hon pigg som en lärka och det var bara att kliva upp. Trots att jag var dödligt trött så är jag nöjd med att hon lyckades sova från tjugo över fem på eftermiddagen till kvart i sex. Förstår ni att hon var trött efter Ikea?!

Hon har vart väldigt glad idag och studerade sin nya matta imorse. Hon godkände den. Tyckte nog att den var mysig. Kanske är i största laget för hennes rum, men det är ju så mycket skönare med en mysig matta än med kallt, hårt klickgolv...

När Signe sov på förmiddagen passade jag på att sova också. Så datorn har vart helt avstängd till åtta ikväll. Det ni!

Som ni ser har jag och Signe vart ute i solen. Hon anser själv att hon har problem att gå ute i snön. Det har hon inte. Så idag när hon var på toppenhumör lyckades jag lura henne att gå lite själv (annars ska hon hålla i handen), och det såklart kalasbra! När hon upptäckte att det inte var några konstigheter och att hon faktiskt inte behövde kämpa så mycket som hon brukar (verkar som om hon spänner hela kroppen när hon går ute i snön) travade hon på i rätt snabbt tempo. Lite för snabbt när hon såg att jag hämtade pulkan. Då sprang hon fram av lycka och tippade på sidan. Men hon var nöjd ändå. Hon skulle ju få åka pulka!

Efter att vi har kom hem från fjällen har det vart lite sådär med läggningen, men nu är det inga problem. Skönt. Däremot vaknade hon härom natten och grät. Det var bara två timmar sedan hon hade fått välling så jag tog över henne till oss där hon somnade om skönt. Vet inte om det är för att hon sov med oss i fjällen eller om det helt enkelt är så att hon har blivit mörkrädd och att det inte har något med fjällresan att göra? Det hade gått en säkring så hennes nattlampa hade slocknat, det var väldigt mörkt i rummet.  Svårt att säga, vi får se hur det artar sig framöver.

Jag har fått jäkligt ont i ryggen. Måste vart för att jag satt konstigt i bilen påväg hem igår. Signe grät stötvis och jag sträckte mig mot henne, så det känns som en muskel har fått sig en sträckning. Per har smörjt in med hästliniment så vi får se om det går över. Ja, ni läste rätt. För hästar.



Signe kör omkring med zoobilen som var med i duplolådan, och låter brumbrum :) Ni ser hur underläppen går ut lite när hon gör lätet?

Grönt är skönt!



Signes nya matta är himlans skön! Speciellt mot små barfota fötter. Även för mamma som höll på att somna på den tidigt i morse...

Pulkatur i solskenet

Idag har det vart ett underbart väder! Solen sken och fåglarna kvittrade. Jag och Signe passade på att ta en lång pulkatur. Runt hela stora åkern här nedanför. Vi gick efter ett skidspår som snöat igen, så det blev lite jobbigt innan vi hade kommit hem. En kort bit fick vi gå på ett nykört skoterspår, det var lättare! Jag tycker det är mysigt att kika runt på alla olika djurspår som syns så tydligt i snön. Det vore intressant att veta vad för sorts djur de kommer ifrån. Vissa är ju lättare än andra att lista ut.

Bilderna är tagna med mobilen, därav den kassa kvaliten.


Upptäcksfärd på Ikea


Första bibliotekbesöket!



Igår innan rytmiken var Signe på Biblioteket för första gången. Hon blev alldeles lyrisk så fort hon kom in och såg alla böcker. Att det fanns så många böcker på ett och samma ställe var nog som en dröm för henne! Vi lånade med oss några hem, men nästa gång ska vi försöka ha mer tid så att Signe kan få kika runt i sin takt och läsa någon bok i den mysiga sagoskogen.
Böcker med traktorer och bilar är väldigt populära nu, måste införskaffa lite fordon till henne att brumma runt med.

IKEA

Eftersom vi hämtade möblerna i Skutskär så åkte jag, mamma och Signe till Valbo och Ikea också. Man måste ju tänka lite miljövänligt... ;) Förrutom Ikea var vi in på köpcentret och Signe fick äntligen två kortärmade bodysar. Köpte även en kofta till henne och mamma köpte ett par pösiga capribyxor i häftigt mönster till sommaren.

Signe sov bara en halvtimme i bilen påväg till Valbo och blev toklycklig när vi kom in på Ikea. Hon vägrade sitta i vagnen nån längre stund utan skulle springa runt och busa med allt som hon såg! Hon stormtrivdes. Om man ser till hennes storlek måste hon har sprungit ett maraton idag. Full fart, hela tiden. När vi väl satt i bilen påväg hem var hon övertrött efter en dag med massa ståhej. Hon somnade i Norrlandsporten, 15 minuter hemifrån vid tjugo över fem, efter nästan ha vart vaken i 7 timmar. Hon sover fortfarande... Vi tog in henne vid halv sju, men hon var så otroligt trött att hon somnade om i min famn. Så vi hoppas hon sover för natten. Hon har inte ätit nåt sen mellis vid 15, som bestod av gröt och banan. När hon vaknar testar vi ge henne välling medan den andra byter blöja i hopp om att hon ska fortsätta sova. Vi får se hur det går. Jag kanske bör lägga mig snart utifall hon bestämmer sig för att kliva upp vid 4 inatt.

Köpte batterier på Ikea som jag ska ta med till Öppna Förskolan. Det finns inte en enda pinal där ljudet fungerar. Signe blir alltid lika besviken när traktorn som hon har hemma inte fungerar på Öppna. Besticken, skålarna/tallrikarna, och glasen är leksaker till Signe. Supersöta!

Den stora ramen ska vi lämna in till tavelbutiken och se om de kan göra en passerpartoue som passar bilderna när vi fotade Signe i höstas.

Mattan ser ut att bli kanon i Signes rum!


Mitt första Blocketfynd!

Japp, jag har köpt något från Blocket för första gången.






(Säljarens bild från blocket)

Jag betalade 250:- för alltihopa, och då fick jag även med en proppfull låda med duplo och tillhörande gubbar och grejer. 75:- för bordet och stolarna och 150:- för sängen. Bordet och stolarna kändes väldigt små när jag såg dom, även sängen är ju inte speciellt hög. Men för de pengarna känns det inte som att det gör så mycket! Det är väldigt svårt att få tag i utdragssängar med kant verkar det som. De flesta går längs madrassen och blir lite farligt. Det kommer ändå dröja innan Signe ska sova i den, men vi tyckte att för 150:- kunde vi ta den också.

Efter lite färg och fix kom de att bli betydligt bättre iaf!

"Vi drar till fjällen, lek hela kvällen..."


BRIOclownen

Medan ni väntar på bilderna från Hamra kan ni få kika på en film. Signe klurade i förra veckan ut hur man får dit bitarna på Brioclownen.


Helgen i Hamra

Vi kom iväg från Bollnäs vid 18 tiden i torsdagskväll. Då hade vi tankat bilen, skotern och dunken. Kollat luft i däcken och gjort ren bakrutan som Per ändå inte såg igenom för all packning...
Signe skötte sig exemplarisk i bilen! Först vid 19 tiden behövde jag ge henne nappen, annars brukar den bli tvungen att användas innan vi når storvägen när vi ska till stan... Bil är inte alltid så kul.
Signe kikade på Teletubbies och var helnöjd!

Strax efter halv åtta stannade vi och bytte blöja i bilen och fixade välling. Vi hade tagit med vatten i termos (Tack Elin och Jonas för att vi fick den lilla termosen vid P&E invitational i höstan!) så det var lätt fixat. Efter vällingflaskan somnade Signe inom några minuter och sov nästan helt stilla tills vi var framme 2,5 timme senare.

Eftersom det hade gått så himla bra vore det kanske lite väl att hoppas på att hon skulle fortsätta sova när vi kom upp... Hon vaknade när Per pratade med Johan då vi hade stannat bilen. Signe blev alldeles fascinerad över vår nya lya och var pigg som en mört! Kvart över tolv la vi oss. Halv två somnade vi...

Det blev en tidig morgon på fredagen ochvi promenerade ner till liftarna vid Hamra för att hyra en längdskidpulka till Signe. Jag, Helene, Klara och Signe kom så småningom iväg på en längtur. Som visade sig bli jobbigare än vad det var tänkt. Iaf från min sida... Jag har inte åkt längdskidor sedan jag var typ 10 år, så när vi valde spåret över en bro som resulterade i klättring likt slalombacken i Tour De Ski tog mina krafter slut. 1 km uppför. Med pulka bakom.Puh! Vi såg bara folk som åkte nedför backen... undrar varför? Tyvärr hade jag båda kamerorna nerpackade i ryggsäcken så det finns inga bilder från skidåkningen. Jättetrist. Iaf för en fotogalen typ som vill dokumentera allt som händer i Signes liv. Plus lite till.

Vi letade ett ställe där skoterleden korsade längdspåret, vilket var lättare sagt än gjort. Killarna åkte skoter och vi skulle träffas för att grilla korv och ha det mysigt. Efter sju långa kilometer hamnade vi nedgrävda på en parkering. Urmysigt, blåsigt och hur kallt som helst. Engångsgrillarna fick vi ingen fart på så Klara satte i sig kall korv. Hanna Lind och Fia Nyström! Om ni läser, så är det nog bäst ni hoppar över de kommande raderna... Per for hem efter bilen där vi fick plats med längskidor, två längdpulkor, ryggsäckar, tre vuxna plus två barn... Varav två säten i baksätet var nedfällda och Signe satt i sin bilstol. Kan väl säga att det var tur att inte polisen var i närheten. Vi stekte korven i husvagnen.

Eftermiddagen och kvällen bestod i en tur till backen för att kika lite och sedan tacos och mys framför Let´s Dance. Det gick bra att lägga Signe. Jag låg bredvid henne tills hon slumrade in. Det går att dra för en dörr för den ena sovdelen, så det var inga problem för barnen att sova. Signe grät en stund i sömnen vid ett tillfälle, hon drömde säkert.

Lördagen åkte vi på skotertur. Vi hade lånat en Bamsepulka som jag och Signe skuttade runt i. På kalfjället blåste det rejält och det blev is på insidan i pulkan. Snön yrde och det var svårt för skoterförarna att se speciellt långt, därför var de tvungen att hålla farten upp lite grann iaf. Signe sov som en stock trots att det guppade så fasligt att jag vid ett tillfälle for upp i taket och slog huvudet i en stålgrej.

Vi käkade lunch i Bruksvallarna på ett nybyggt ställe innan vi begav oss mot Hållan där vi skulle lämna tillbaka pulkan vi hade lånat. Jag och Signe fick vänta i drygt 45 minuter innan Per var tillbaka med bilen. Men det gick bra. Vi gick en snabb husesyn och sedan knackade vi på en blå förrådsdörr som i Knacka På boken. Signe undrade nog varför ingen öppnade. Hon vände och gick dit flera gånger för att knacka.

Käkade fläskfilé på kvällen och kollade på Melodifestivalen. Vilket skämt alltså! Nästa år måste det ske en regelförändring, det är ju bedrövligt som det är nu! Alla var trötta och vi somnade rätt tidigt.

På söndagen var det snöstorm så ingen var sugen på nån uteaktivitet. Förrutom Klara som ville åka slalom... Signe sov kanske en timme mellan kvart i tio och kvart i elva ungefär, och vi kom iväg strax efter elva. Sen sov Signe inget mer. Inte en minut hon sov i bilen! Hon kollade på Teletubbies och gnuggade ögonen redan vid halv två, men inte då. Vid kvart i fem var vi hemma och hon blev alldeles överlycklig och full av energi när hon såg sitt rum med alla sakerna. Hon grabbade tag i dockvagnen och gick runt en bra stund med den.

Vid 19 tiden var hon trött efter ett bad men det tog en timme för henne att somna... Till slut fick jag krypa ner i hennes säng och hon somnde på stört. Hon var väl van det sedan helgen och var kanske lite rädd över att bli lämnad ensam.

Det har vart en jättetrevlig helg men lite bättre väder hade inte skadat. Det dröjer nog dock innan vi slaggar en helg i en husvagn igen. Stuga hade nog vart ypperligt. Då hade det funnits lite mer yta för Signe att springa på, som det var nu blev det lite trångt. Vi hade dessutom glömt matstolen hemma. Verkligen en miss! Mina middagar intogs kallare och kallast.

Bilder kommer i ett separat inlägg. Dock inte ikväll. Men återkom, bilder säger ju mer än tusen ord. Var det förresten nån som orkade läsa mina femtioelvatusen tecken?


Fjällivet är toppen! Teletubbies också.
(Signe i bilen påväg hem, skrattandes åt Teletubbies)

Snögubbe!

Så här mycket snö har vi. 27 mil från Stockholm. Idag har det faktiskt var sol och riktigt varmt hela förmiddagen! Efter lunch när jag och Signe skulle ut hann vi bara stänga dörren bakom om så gick solen i moln... Men plusgrader var det iaf! Så vi byggde en snögubbe. Signe skrattade otroligt mycket åt mamma när jag stånkandes rullade snögubbens kropp. Blötsnö är tungt.

Uppdatering om helgen kommer så småningom. Det är ohyggligt mycket bilder att gå igenom... Opps.


Föräldraledig + Första kvartalet = Fattiglapp

Jag skulle egentligen inte sitta här... Borde vika klart tvätten och börja packa. Vi åker ju till Hamra imorgon eftermiddag. Men eftersom jag ska vara borta hela helgen så är nog det här kanske det sista inläggen på några dagar, så det är väl lika bra att uppdatera lite då.

Igår var jag och Signe till öppna förskolan. Signe sprang som vanligt runt och lekte utan att titta så mycket efter mig. Hon klarar sig så bra utan mamma... Iaf när hon har sina vänner att busa med!

På eftermiddagen kom Signes mormor och morfar förbi och Signe blev som vanligt överlycklig över att få besök. Trots det var hon väldigt mammig och sprang hela tiden till mig för att fylla sitt mammabehov innan hon kunde leka lite för en stund.

Idag har Signes farfar vart här och lekt med henne medan jag for och handlade lite på Ica. Tänkte att hon nog tyckte det var roligare att vara med farmor och farfar än att följa med och handla, men farmor var tvungen att jobba.

Ja, annars har det väl inte hänt så mycket.

Jag kommer inte att åka till Vemdalen nästa helg som det var tänkt. Som föräldraledig går det inte att unna sig allt för mycket under samma period, och en resa till melodifestivalen + tre helger i fjällen för delar av familjen på fem veckor blir lite mycket. Trist, men det är så det är. Första kvartalet är det alltid massa extra utgifter tycker jag! Nästa månad blir nog inte bättre än januari och februari den heller, för då får vi nog en hel hög med försäkringar som ska betalas. Plus en bilskatt... Kul. Eller inte. Så Ikea får nog vänta det med. Det enda som ska bli roligt när jag börjar jobba till hösten kommer vara att vi får ut två fulla löner. Om jag nu kommer jobba 100%. Man kommer känna sig enormt rik.

Jag tycker inte det är konstigt att prata om pengar. Vi har ju ett sparande som gör att vi visst skulle kunna åka och shoppa loss på Ikea eller dra utomlands, men är det något jag lärt mig av Lyxfällan så är inte riktigt rätt väg att vandra. Att börja leva av sitt sparande. Så jag får snällt vänta tills det ser bättre ut på lönekontot. Det är ju inte så farligt egentligen. Jag tror nog framförallt de som är föräldralediga och läser bloggen känner igen sig. Hoppas det iaf... :)

Nä, nu måste jag ta tag i packningen. Om vi inte hörs innan, trevlig helg!


Rosa hjärta Grönt



Detta inlägg har såklart att göra med mina fundering över att köpa den
gröna mattan till Signes rum. Eller ja, jag har bestämt att vi ska köpa den. När är egentligen den stora frågan. Mer om det i ett annat inlägg.

Aj aj mamma!

Tänkte jag skulle passa på att skriva lite medan Per ger Signe mat.

Idag for vi iväg för att köpa en rullgardin till Signe. Det börjar bli ljust på morgonen och som det är nu så sover Signe till 7. Jag vill inte att hon ska vakna pga att det blir ljust i rummet. Det dumma är att det finns två rullgardiner som ser helt nya ut som de gamla ägarna lämnade kvar, men vi hittar inga fästen till dom... De kanske fick med sig dom. Typiskt. Så jag for till Jysk för att köpa en ny. Självklart var det slut på enfärgade i svart eller mörkblå i den bredden vi behöver... Hade jag vart smart och ringt före hade vi inte behövt åkt.

Nu när vi ändå var på det området gick vi in på Coop och köpte nya nappar. Det var alldeles för länge sedan vi bytte dom Signe har nu. Så jag köpte fyra nya på en gång och for hem och kokade dom. Vågar inte säga hur länge sen det var jag kokade de hon har haft nu... Överhörde en diskussion om det här ämnet på öppna förskolan där det var en tjej som kokade sina nappar varje dag! Där ligger jag verkligen i lä... När Signe var liten var jag duktig på att koka. Alltid nåt.

Imorgon ska jag och Signe på Öppna Förskolan. Det var ju egentligen
rytmik på Folkets Hus, men de har flyttat det till nästa tisdag istället.

Jag ska förresten vara hemma med Signe till i Augusti, när hon ska skolas in. Det känns kanon! Sen är mina dagar slut... Kanske hoppar in och jobbar nåt i sommar så att vi får lite extra pengar, men vem vill egentligen jobba på sommaren? Det verkar lösa sig bra med jobb för Per iaf, även om det inte är riktigt klart ännu. Känns bra.

Signe har börjat "gräla" på mig oftare nu. Hon tar upp pekfingret och viftar med det och gnäller på mig. Hon är riktigt söt när hon gör så! Igår när jag skulle torka henne efter badet var det ett väldans viftande och likaså under delar av lunchen idag :) Vi åt blodpudding till lunch idag. Jag kokade Signes i mjölk. Det var nog dumt, för hon ville hellre äta mina bitar och hålla i som en macka. Jag fick ändå fylla på med lasagne för hon fick inte i sig värst mycket... Var kanske ingen riktig hit.

Innebandybönan

Idag fick jag en rejäl sovmorgon. Vaknade tjugo över tio. Skönt att få sova ut på riktigt. På förmiddagen gjorde vi inte mycket. Kikade på Vasaloppet och gjorde oss i ordning för att åka till Alfta och se innebandymatchen som jag tänkte se igår. Bollnäs/Hertsjö vann med 5-3, kul!
Signe tyckte det absolut bästa var att springa runt på planen, och ville helst göra det hela tiden. Även när det var match. Eftersom det inte går för sig fick Per spendera den mesta tiden vid "kiosken" och låta Signe springa där tills det blev paus.

Efter matchen for vi till Pers föräldrar i Kilafors och käkade. Sen vi kom hem har vi läst böcker och Signe har badat och nu sover hon. Jag har fått lite ont i magen ikväll, i mellangärdet... Hoppas inte det leder till nåt.

Nu har de sandat vissa partier på vägen igen. Så det var bra att vi kom ut på en tur igår. Vädret idag har inte vart lika fint, så det gäller att ta tillvara på ljusglimtarna.

Vi trodde ju inte att vi hade sett Beckfilmerna som visas på Tv4 på söndagarna. Det har vi ju visst.  De har gått på TV1000 eller Canal+. Trist.