120408 - Mormorn är hemma!

Tjejernas mormor har ju varit i Kambodja, men här hade hon kommit hem och hade en väska full med grejer med sig. Efter utdelningen tog vi en promenad i skogen. Signe tycker så mycket om det, att få vara i skogen.


120407 - Påskafton!

Påskafton spenderade vi i Kilafors! Istället för att måla äggen ville Signe skriva på dem :) Såklart! Hon är så himla duktig på att skriva och läsa. Helt otroligt, när man tänker på att hon bara är 4 år.


120406 - Premiär på golfbanan

Vi hade golfrang-premiär på långfredagen. Signe tyckte att det var lite halvroligt att slå iaf. Även om hon tog en paus rätt snabbt för att gräva i sandlådan. Nora skrattade glatt när vi hjälpte henne att slå, men eftersom det var jag som hjälpte henne finns det inga bilder på det...

Men det är tur att det finns sandlåda på golfbanan iaf! Även om vi får ta med oss hink och spade själva...



Signe är lite skeptiskt till sin flagga som hon har fixat på hennes sandslott :)

120405 - Signe påskkärring

Här kommer några helt underbara bilder på vår härliga påskkärring! Sååå fin var hon! När jag hämtade henne från förskolan på eftermiddagen hade hon haft på sig hucklet hela dagen, hon hade tagit av det en sväng vid lunchen, för det blev nog aningen varmt. Annars hade hon velat ha den hela tiden :)


Lillan sover borta!

I måndags sa Signe när vi var i Röste att på lördan (idag) skulle hon och Nora sova hos mormor och morfar. Det var väldigt länge sen hon sov där. När hon var liten (eller ja, mindre) sov hon där var och varannan helg.

Idag, efter att vi hade packat iväg oss med all den packning som krävs vid ett dygn borta så ångrade hon sig till slut... För att sen ändra sig igen till att vilja sova kvar och innan det var färdigt vilja med hem igen. Puh. Så vi lämnade kvar lillfisan bara! Hon har vart lite blyg för mormor och morfar sedan mamma kom hem från Kambodja för en dryg vecka sen, men det släpper alltid efter en stund. Längre stund än vanligt. Så då är det nog bra för henne att få vara med dem extra mycket nu när hon hade kommit igång.

Jag och Per hade tänkt storstäda i helgen, eftersom Signe så promt skulle sova borta med Nora. Torka fönster och sånt. Men idag hann vi inte med nånting eftersom jag spenderade hela dagen i Röste. Jag har dock sagt till Signe att morgondagen kanske inte blir så rolig, för att vi måste städa och fixa tvätt. "Jag kan hjälpa till!" blev svaret. Och när jag sa att jag inte ville höra nå gnäll om det imorgon svarade hon: "jag ska försöka att komma ihåg det..." Haha, ja det kan vi ju hoppas!

Tjejernas farmor har köpt en lika jacka till Nora som vi köpte till Signe tidigare. Så nu matchar de så snyggt!


120328 - Lammen har kommit!

Grannens lamm har kommit! I slutet av mars var vi där och kikade. Signe döpte ett syskonpar till Signe och Nora.

På vägen dit fanns det vattenpölar att hoppa i. Nora tycker det är minst lika roligt att se Signe hoppa som att hoppa själv. Att vatten är så roligt!

Nora var lite småfundersam på lammen när hon helt plötsligt vänder sig om och så står det en och nosar på henne. Men samtidigt var det väldigt spännande och roligt att försöka klappa dem.

Vi är så glada över att vi har så fina grannar som låter oss komma och titta, klämma och känna på djuren!


120318 - Matälskar´n!

Nora har från start varit ett riktigt litet matvrak! Hon har alltid gillat att stoppa både mat och saker i munnen. Nu för tiden säger hon även ofta "mmmm" som att det ska bli gott om man frågar om hon vill äta. Så kan hon plocka fram en sked och peka på sin stol.
Vill du sitta i stolen?
Aaaha säger hon och nickar väldigt tydligt. Ibland slevar hon i sig innan Signe knappt har hunnit börja äta. För i det här familjen är det oftast inte den lilla tjejen som behöver hjälp att få i sig...

Här har hon ätit en skål med turkisk yoghurt och banan, hon har ätit upp den andra delen av banen, hon har ätit macka, hon såg att Signe fick "burkyoghurt" och skulle absolut käka en egen och sen orkade inte Signe hela sin så hon gluffsade i sig det som var kvar där! Ja, ibland är hon otrolig! Och ibland äter hon kanske inte fullt lika mycket.

Och så vill hon prova allt! Vi har börjat dricka läsk i muggar när vi har det på helgen. Annars ser hon att det är något annat än vad hon har och så ska hon smaka. Och Signe som knappt har haft kolsyra på tungspetsen!


120312 - Morgonmys

Nu har jag sett till att redigera lite bilder, så har ni tur dyker det upp lite inlägg här framöver :)

Vi börjar med när tjejerna har morgonmys i soffan!