Babyboom i vår grupp!


image300
Maria, Emi, Johanna, Mimmi och jag.
Alla de andra var så fin på det här kortet så jag var tvungen att ta det...
Jag ser helt chockad ut!


image302
Johanna i V 33, Jag i V 26 och Maria i V 15!

Jag kommer att lägga in fler bilder och skriva mer om helgen i Sala en annan dag. Kanske imorgon. Nu ska jag göra kvällsfika och kolla på Prison Break.
Fick iaf veta att Maria också är gravid! Hur kul som helst! Otroligt att vi är tre av fem gymnasiekompisar som ska ha barn inom så kort tid...


Är det en flicka i magen...?

Jobbar kväll ikväll. Till 21,30. Men nu blev det så lugnt så jag kan ju passa på att skriva mellan samtalen så att min fanclub får lite information om mitt liv. Eller hur Malin? ;)
Jag är ju en sådan upptagen kvinna så jag hinner ju knappt skriva nåt!

Var mysigt att hälsa på Stina och Kerstin. Hon var så söt lilla Kerstin. Sov lite, tuttade lite och kräktes lite. Så som en bebis fungerar. Jag längtar tills våra egna lilla bäs kommer. Inatt drömde jag att vi hade en fått den, minns inte om det var en flicka eller pojke men har för mig att det var en tjej, och att vi inte hade gett den nå mat! Jag sa till Per att den kanske var hungrig och så kom jag på att vi redan hade haft den i två dagar utan att den hade fått ammat nånting! Och jag var så rädd för att det skulle vara några problem med amningen. Eftersom bäbisen måste vara vrålhungrig och alltså ganska nära hungerdöden vore det hemskt om den inte ville äta. Men det gick bra. Och bebisen hade inte ens skrikit en endaste gång för att den var hungrig. Så jag tror att vi kommer att få en snäll liten flicka som äter nöjt utan att ge ifrån sig så mycket ljud. Önsketänkande kanske...? Har iaf fått för mig att det är en tjej. Det känns så när jag tittar på magen. Och när jag pratar med den känns det som att det är hon och jag liksom.

Jag och Marie var på vattenaerobics i tisdags. Jag har läst i På Smällen (som jag rekommenderar alla gravida mammor och pappor att läsa) att det är bra att träna. När man tränar magen som blir det som en sorts massage för barnet i magen och den mår bara bra av endorfinet som strömmar omrking i kroppen.

Idag har jag fått en ny telefon! En rosa fin, Nokia 6120. Per har en lika fast en svart. Förstår inte varför inte han ville ha den rosa! Och så har jag handlat lite på Lindex. För att lyckas få tre biljetter att stoppa i Drömchansenurnan på stan. Jag hoppas att jag vinner! Tycker verkligen att jag förtjänar det. Och vi skulle behöva 40000:- extra att shoppa loss för nu när vi ska flytta och allt.

På Lindex köpte jag mina första mammajeans! Det var en pärs kan jag säga! Först tog jag in två par jeans i stl 36 och 38 i provhytten plus 4 stycken bh. Jag provade bharna i kanske 15 min innan jag bestämde mig för vilken jag skulle ta. (Jag har läst, även detta i På Smällen, att det är viktigare att ha en bra bh under graviditeten än när man ammar. Säger ju att det är en kanonbok!) Sedan provade jag byxorna i stl 36. De satt inte alls bra, utan alldeles för stora runt ben och knäväck. Så jag satte på mig mina kläder och hittade en i stl 34 fast i en annan modell. Gick in i provhytten och de fick jag knappt upp på halva låret! Åhhhh
På med kläderna igen och ut och hämta in en i stl 36. Den satt som en smäck. Men det kan vara farligt att köpa nåt som sitter som en smäck när man är gravid. Men jag orkade helt enkelt inte sätta på mig kläderna för att gå ut och leta efter en 38 som jag får växa mig i. Tänk om min rumpa och mina lår inte blir så mycket större? Man får faktiskt hoppas! Och så var det lite stretch i de också, och jeans går man ju alltid ut... Det var skönt för magen iaf. Och så hade jag 30% rabatt så det var mycket därför jag passade på.

Imorgon är jag ledig, och då ska jag åka till Sala!! Det ska bli så himla roligt att träffa brudarna! Fastän det kanske inte blir så mycket alkohol den här gången som förra :) Inte för två av oss iaf. Skönt att Johanna som är "värdinna" också är på tjocken. Så jag åker via Uppsala imorgon så att jag kan gå in på Bauhaus och kika på lite badrumsgrejer och så tänkte jag även kolla lite på IKEA. Jag har en hel dag för mig själv bland alla affärer i Uppsala! Skönt att åka på egen hand. Då kan jag strosa runt i den takt jag själv vill. Och så får jag ju åka nya E4:an också. Det blir ju inte lika roligt att göra själv.

Bara 1,5 timme kvar nu... Sen ska jag hem och packa!!

Stök och bök

Idag är jag ledig. Ska jobba i helgen. Igen. Känns sådär. Per är ju hemma, men men det är som det är. Så  nu på förmiddagen har jag hunnit städa sovrummet och tvätta lite. Även packat ner massa skor som jag inte kommer att använda innan vi flyttar.
Det var verkligen aslängesen vi dammsög sovrummet. Mamma säger att man kan tänka att det är änglatofflor som ligger under sängen istället för dammråttor. Då känns det liksom inte lika farligt, man vill ju inte att änglarna ska frysa om fötterna! Men jag tror inte att änglarna behöver tossor i storleken 42. Okej, så farligt kanske det inte var men fruktansvärt med tossor iaf. Nu får de förhoppningsvis frysa ända tills vi flyttar.
Och så har jag tvättat elken. För första gången på kanske sju år... Kanske han har badat tidigare, men det var åtminstonde flera år sedan. Så det var dags om man säger så. Ni som har barn som leker med gossedjur. TVÄTTA DOM!! För guds skull! Det är ju vidrigt vad lort det fastnar. Vattnet var inte speciellt ljust iaf...

Ikväll ska Per spela innebandymatch mot Ljusdal, så jag ska följa med och hälsa på min kusin och deras bebis. Kerstin. Hon är tre veckor nu. Ska bli roligt!

Nu slutar Per snart och då ska vi ner på banken och fixa med massa konton. Sen ska vi till Färghuset och titta på tapeter och våtmatta till badrummet!

Igår låg Per och lyssnade på magen när vi skulle sova. Då fick han sig en känga i kinden. Fast bara en liten försiktig dutt. Vår lilla älskling! 30 cm mellan huvud och fot, redan! Otroligt.

Jag tycker förresten att mina vader har blivit större. Jobbigt om det redan kommer vätska! Tur att jag har världens smalaste kråkvader i vanliga fall. Nu börjar de se mer normal ut.
Per säger att jag börjar få en mammakropp. Han tycker att det är jättemysigt. Jag tycker om att magen blir en mammamage, men mer mamma än så behöver jag inte bli...

Och om jag fick önska, så önskar jag att mina mammatuttar fortsätter att vara mammatuttar för resten av livet!


Jag är kär i min mage

Jag är sprudlande lycklig! De säger att det lyser om mig på jobbet :) Det känns bra, för jag känner mig otroligt lycklig! Vi ska bli en familj på riktigt och bo i hus och allt! Och magen är så fin. Per tycker också att den är fin. Häromdagen sa han "åh vad fin den är magen!". Än så länge trivs jag utmärkt med att vara gravid!

Imorgon ska vi betala handpenningen på huset, sen går det inte att ångra sig mer. Jag spenderar mycket tid med att titta på tapeter och badrum. Vi har bestämt att vi ska köra på våttapet istället för kakel. Folk får tycka som de vill, de vi har pratat med tycker att det är en jättebra idé. Det blir så mycket mer jobb och pengar om det ska kaklas, och efter att anticimex besiktigade huset och pratade lite om badrum så känns det mycket säkrare att sätta matta. Trots att det var en liten vattenskada i det här badrummet... visade det sig. Men det gjorde inget, för felet ska åtgärdas innan vi tar över och det lät som att vi kunde få börja jobba med badrummet så fort hantverkarna var klar, vilket innebär att vi kanske kan bli färdiga innan vi flyttar in till och med! Om vi har tur!

Imorgon ska jag på vattenaerobics igen. Har vart lite förkyld så jag har inte gått nått förra veckan och inte den här heller. Och jag och Marie har ju köpt oss ett terminskort så det är väl bäst att utnyttja det! Var ju lägligt, mitt i flyttandet och allt!

Var till barnmorskan igår. Jag har gått upp 4 kg. Vilket inte är mycket. Men måttet på magen var mitt emellan kurvorna så den växer som den ska, och det var huvudsaken! Hjärtat pickade på som vanligt så bebisen verkar må bra.

Många som frågar vad jag tror att det är, men jag vet inte alls. Först så fick jag för mig att den var en kille, men det var nog mest för att jag tycker om rosa så mycket och att det därför inte skulle komma en tjej. Sen trodde jag att det nog var en tjej. Men jag vet inte på vilka grunder. Finns ju inte så mycket mer att välja på... så vi får väl se.

Inte lång tid kvar nu innan vi ska till Sala och ses allihopa! Kul det ska bli!


Magen har fått en tremänning!

Min kusin Stina har fått en liten flicka. Lilla Kerstin!

image299

Bebisen ska få en egen gräsmatta!

Jag och Per håller verkligen på att bli vuxna på allvar. För Pers del kanske det är dags, han är ju ändå över 30...! Vi är from 1/12 ägare till ett hus! Eller vi har skrivit på papprena och det, men from 1/12 får vi bo i det!! Jag och Per och magen ska bo där innan det blir jag och Per och bebisen! Vi kan ångra oss till 18/10, sen är det skrivit i sten. Vi ska ta dit anticimex som ska göra en besiktning på måndag, och troligen visar den inget speciellt och då är det bara att köra.
Jag har ju redan börjat packa grejer så det vore riktigt trist om det skulle visa sig vara mögel i hela huset... Men det tror jag inte, för det är byggt 1985. Vi kollade på det i söndags, var med på budgivning i tisdags och skrev papper igår. Så det har verkligen gått fort! Vi har ju knappt hunnit kika på det! Men det var så himla bra, och det kan bli så fint om vi bara får pyssla till lite och byta tapeter och greja!
Jag vill att vi ska göra om badrummet också. Det är inte kaklat och gör vi det inte nu innan filuren kommer så kommer det inte att bli på flera år. För vem vill renovera ett badrum med en bebis som skiter ner sig titt som tätt?! Är det förresten någon som vet en duktig badrumsläggare?

I Granbo ligger huset förresten. Så vi ska flytta ut till skogen :)

image297

image298



Vi var helt enkelt tvungna...

Idag har jag och mamma vart på Barnens hus! Mamma har tidigare köpt fårskinn för åtskilliga kronor för att hon ska göra en åkpåse. Men nu så hittade vi en så fin och mysig för bara 400:-! Så då var vi bara tvungna att ta den. Mamma får fixa nåt annat av fårskinnen... och så fyndade jag massa bodysar. 4 stycken för 99:- Helt sjukt bra, så då var jag tvungen att köpa åtta st + två pyjamaser. Så nu har jag köpt de första bebiskläderna. Och ett par bruna manchesterbyxor till filuren köpte mamma också.
Det vart så mysigt med åkpåsen i vagnen. Längtar efter att få bädda ner skrutten där.

Nu ska jag läsa lite i min bok innan jag ska sätta igång med maten.

70-tals bebis!

I fredags fyllde Per år. Han fick en bok av mig, "Du ska bli pappa". Tyckte att det är bra om han får lite tips på vägen. Jag passade på att köpa en bok till mig själv också. "På Smällen, från A till Bebis". Den som Ann Söderlund och Hannah Rosander har skrivit. Jätterolig! Och Per är lite avundsjuk på  att den är så rolig så han smygtittar lite i min... Sen fick han massa pengar av mig, hans mamma och pappa och min mamma och pappa så att han ska kunna köpa en motorvärmare till bilen och tona rutorna.

I lördags var vi och tittade på innebandy. Alftas herrar mötte Surahammar. De vann. Det vart onödigt spännande på slutet dock. Och det bästa var att jag kunde skrika vad jag ville, för i min nya bok står det att man ska försöka skylla så mycket som möjligt på hormonerna medans man kan...! Mina hormoner spökar dock inte så mycket faktiskt, så det vore ren och skär lögn från min sida. Efter matchen så hälsade jag på Malin som var på besök från Stockholm. Det var kul att träffa henne, har inte gjort det sedan i mars. Sjukt längesen faktiskt. Men allt kändes bara som vanligt när vi sågs, det kändes verkligen inte som att det var så länge sen. Sånt tycker jag om. När allt liksom redan finns där och man bara kan ta vid där man slutade.
Så är det med mig och mina stockholmstjejer. Vi ska ses i Sala sista helgen i oktober och de få gånger vi ses är det precis som när vi gick tillsammans i gymnasiet. Det känns aldrig märkligt. Och det som är roligt är att vi inte pratas vid så ofta mellan våra sammankomster heller. Inte på telefon iaf. Tack gode gud för internet. Men det känns aldrig konstigt.
Det är tre tjejer som bor i Stockholm och de brukar kunna ses ibland iaf, men sen är det jag och Johanna som bor i Sala. Förra sommaren kom de hit och nu ska vi ses i Sala. Stockholm är ju liksom inte så nytt för nån av oss så det är roligare för de att åka och se våra småstäder. Det ska iaf bli skitkul! Allt är sig likt förutom att både jag och Johanna (småstadsbrudarna) kommer att ha tjockmage.

Jag och Per har vart barnvakt i helgen. Klara sov här inatt. Det gick jättebra. Och hon var inte det minsta blyg för Per. Ville till och med att Per skulle ta hand om hennes docka ett tag. Det ni! Så det var ju roligt! Och hon somnade helt själv utan att tycka att det var läskigt. Efter vällingen och boken gick jag ner och det gick så bra så. Hon sov bra hela natten verkade det som, bara jag och Per som var aströtta imorse. Vi är inte van att ha någon som ligger och kliar på ens arm och pillar på ryggen och sparkas och... ja ni vet. Och klockan strax före sju var hon pigg som en lärka så det var bara att snällt kliva upp och göra välling.
Idag var vi iväg till mamma och pappa så att hon fick leka lite med Izzi. Men Izzi är lite smånervös över småbarn så det tog ett tag innan de kunde sitta tillsammans som kompisar och titta på fiskarna. Något som de båda tyckte var roligt. För er som inte vet så är Izzi mamma och pappas drygt tvååriga Jack Russel.

Sen åkte jag och Per till hans föräldrar och käkade mat. Och äntligen, efter fem års väntan har jag fått gått in på den berömda vinden!! Jag trodde dock inte att det skulle vara så jobbigt för knäna, eftersom det är typ drygt en meters höjd så är det en skön ställning man får inta. Men vi hittade en del fina saker iaf! Små byxor efter Per som ser ut som grodlår! Framförallt de gröna. När det är dags för Paddan och Elin att få en bebis så borde deras lilla skrutt verkligen ha gröna grodlårsbyxor :)
Och en barngungstol efter Christina, som det stod 14:- på undersidan. Jättefin! Även PAX skor efter Per, i väldigt modern stil. PAX skor hade Klara på sig idag, så det är nåt som har funnits länge. Och värsta Sverigekitet med tröja och strumpor som den lille kan ha i sommar när det vankas fotbolls-EM! Per hittade sin favorithatt som han hade som liten knodd på Teneriffa, och som han prompt skulle ha med sig hem! Vi får väl se om filuren behöver använda den kepsliknande hatten...

Imorgon är jag ledig, för jag jobbar i helgen. Så jag och mamma ska åka till Barnens Hus och titta lite på åkpåsar, för att se mått och sånt. Hon ska sy en av lammullsskinn som vi kan ha i vagnen.
Per åker till Skottland till veckan. De ska vara borta tors, fre, lör och söndag. Spela massa golf. Han, Björn, Hampus och Kimmo. Tufft för Kimmo i det sällskapet ;) Banan Kingsbarns ska de bland annat spela, en av banorna som Europatourtävlingen gick på denna veckan. Rätt bra alltså...

Här kommer bilder på de fantastiska fynd vi gjorde idag! Den gula filten kommer också ifrån Kilafors.

image294

image295

image296



Bröllop och tjockmage som växer

Idag har jag och Marie vart på vattenaerobics igen. Det var mycket jobbigare den här gången, och roligare! Det var den ordinarie instruktören som höll i det i dag. Så det kändes bra! Vi köpte oss ett varsitt terminskort så nu ska vi försöka gå och träna varje vecka. Kanske man kan få iväg sig två gången någon vecka också. Känns ju som att det vore bra.
Men jag tror att jag tar i lite för mycket. Jag blir ju inte så slut som jag blir av innebandyn, men det kan jag ju inte heller för jag har ju filuren att tänka på. I slutet fick jag halsbränna och det sitter i fortfarande så det känns som att det är ett tecken på att jag tog i lite för mycket. Det gör ju inte ont eller så, men det finns ju liksom inga magmuskler att jobba med längre. En annan tjej som är gravid som är där tar det jättelugnt! Vi ska ha ungefär samtidigt, men hon kanske inte har tränat nåt tidigare och så känner hon kanske av begränsnig. Jag känner inga begränsningar. Men jag får nog ta det lite lugnare nästa gång i vissa övningar.

Det sparkade i magen när jag kollade på desperate housewifes iaf, så skrutten frös inte ihjäl iaf. Tror den lille fick en chock när vi först bastade och sen hoppade ner i det kalla vattnet. Uvva.
Jaja, de säger ju att det är bra för barnet om man tränar och rör på sig så jag kör på det! Världens sendrag fick jag när jag klev upp. Jag kände mig förlamad i hela vänsterbenet och det krampade i vaden i säkert 40 sekunder! Helt sjukt, det gick inte över. Kändes fortfarande en timme senare... Det är jobbigt på vattengympa ska ni veta :)

I helgen har vi vart i stockholm. Pers kusin Mia gifte sig. Det var roligt! Men gud så glada vi är över att vi inte behöver bo där! Fy tusan säger jag bara. Vi åkte bil ner och skulle försöka hitta parkering vid vårt boende. Kul att bo på Södermalms mest trafikerade gata typ, Hornsgatan. Det är sjukt hur folk parkerar! De lämnar 15 cm tillgodo till bilen framför, och så kommer nästa som parkerar bakom och så lämnar den 15 cm tillgodo. Så där står de inklämda och man fattar verkligen inte hur de i hela helvete ska ha en chans att komma ut utan att bumpa i varandra! Nä, usch jag trivs så bra med att bo här hemma! Bröllopet var mysigt, alldeles lagom kort tid tog det i kyrkan. Och festen var trevlig! Och den slutade strax efter ett så det var skönt också, att det inte blev så sent. Jag lockade håret. Gjorde mig i ordning på 1,5 timme. Varav håret tog 1 timme och 20 minuter. 10 Minuter över till att sminka mig och klä på mig. Och så märker jag när Per tar ett kort på mig utanför kyrkan efter bröllopet att lockarna börja falla!!! Som tur är hade vi tid över innan festen så när vi lämnade bilen fick jag gå upp och locka till det lite igen. Herregud säger jag bara! Och jag kan lova att jag inte sparade på sprayen sista gången. Förlåt ozonskikt!

De på bröllopet tyckte att jag hade en liten mage för att vara i femte månaden. Jag är glad att den syns iaf, och sedan så kan den lugnt och fint få öka i takt. Behöver inte bli så stor tycker jag. Sådär lagom fin bara! Jag har fortfarande inte gått upp så mycket i vikt. Mellan 3,5-4 kilo tror jag. Och av det måste åtminstonde ett halvkilo satt sig på tuttarna! Men det är jag bara nöjd över, och Per med för den delen...!

Jag har ju glömt att berätta att jag har köpt två nya singstarskivor! Svenska Hits Schlager och Rock Ballads. Jag har suttit och sjungt här hemma själv och Per har önskat låtar. Haha. Schlagerskivan har vi hunnit haft med på en fest också. Mycket trevliga skivor! Det du Malin!

På fredag fyller Per år. 33 gamla år... Och jag som bara är 23 unga! Men vi är så lyckliga tillsammans så det spelar minsann ingen roll att det skiljer massa år! Så jag måste väl försöka hinna med att fixa nå fika, hur jag nu ska hinna det...?

Brudparet och de söta tärnorna!


Mia och Kent.


Familjen Larsson!


Fina paret.


Rob och Pers kusin Lotta.