Underbara flicka

Kommer sommaren tillbaka snart? Det är en väldigt fin kväll iaf, så kanske det kommer på återbesök imorgon. Hoppas. Så less på trökvädret nu. Regn. Regn. Och så lite regn. Stackars de som har haft semester redan och ska tillbaka till jobbet på måndag.

Svärfar nämnde att vi borde få tillbaka pengar på skatten nästa år eftersom vi numera betalar ränta på ett huslån. Det innebär ju isf att jag kanske inte behöver dra mer skatt på pengarna från försäkringskassan. För att det kvittas i slutändan liksom. Jag ska kolla upp det där lite mer. Vi får ju betala fastighetsskatt också iofs, men det kanske inte blir så mycket?

I eftermiddag har Veronica, Tomas och Amelia vart här och ätit grillat! Det var trevligt. Fick vi inviga grillen också! Köttet blev jättegott. Jag har gjort potatissallad till. Har ni gjort det, med färskpotatis? Så himla gott, och enkelt dessutom! Jag har färskpotatis, rödlök, rädisor, ruccola och fetaost. Hade även i avokado den här gången och det blev jättebra! Sen har man på sån där italiensk salladsdressing. Sån man blandar med 3 msk vatten och 3 msk olja. Hur många påsar man använder beror lite på hur mycket man gör. Men gott blir det! Och så kan man förbereda några timmar innan, eller ja dagen innan om man vill det! Och det är ju skönt!

På förmiddagen dammsög vi (mest Per faktiskt) och plockade undan. Per var till golfbanan och tränade lite.

Signe sov inte så fasligt länge idag, men hon var en riktigt glad skit ikväll ändå! Skrattade massa när Per busade med henne. Hon är ju så underbar så det kan inte vara sant! Vilken go och glad tjej! Och ätit kanonbra har hon gjort idag. Gott med potatis och broccoli. Och en hel portion gröt åt hon ikväll. Det brukar alltid bli lite kvar, men ikväll mumsade hon i sig alltihopa. Och snabbt gick det :)

På onsdag ska vi väga, mäta, göra läkarundersökning och ta sprutor... Ska bli roligt att se hur mycket hon har växt nu när hon har börjat äta mat på dagarna. Men när de ska ta sprutorna tror jag att jag ska stanna i väntrummet. Per får vara där inne och trösta henne. Usch, det var så hemskt sist.


Amelia myser med Signe och läser Bernard och Bianca för henne.



Signe fick prova sitta i vagnen utan liften igår, och det var jätteroligt!

Recept

Tack för svaren kring försäkringskassan. Jag ska ringa dit imorgon och säga att jag vill att de ska dra mer skatt. Idag har de stängt.

Linda - Prata med bvc så får du en flaska som du ska fylla med vatten från dom. Vattnet måste vara dagsfärskt när du lämnar det till folktandvården. Du kan säkert få en flaska direkt från de med, men jag fick min från bvc.

Tänkte lägga ut receptet på kakan jag har gjort. Den är superenkel att fixa! Och man kan ju fylla den med vad man vill. Hittade den på en annan blogg, minns dock inte hos vem.

KAKA
175 gram smör
2 dl socker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl

Smält smöret, låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt smör och mjöl och vispa smeten slät.
Smöra en form (24 cm i diameter, löstagbar kant)
Häll i smeten och lägg i det man vill. Rabarber, hallon, blåbär, äpple... Ja välj själv!
Grädda i ugn 40-50 min i 175 grader. Det stod inte vart i ugnen, men eftersom det var så länge chansade jag på nedre delen och det blev bra!





Har jag glömt att säga att mobilerna funkar? Det gör de iaf, var nå problem med en mast.


Behöver sömn

Signe vaknade halv fyra inatt och somnade inte om efter maten. Var vaken till efter halv sex. Jag var riktigt slut. Men det är ingen tid att kliva upp och leka så hon fick snällt ligga kvar i sängen och böka istället. Usch och fy, hoppas inte hon vaknar på det viset inatt. Hon somnade till slut och vi sov till kvart över nio. Jag hade kunnat sovit många timmar till. Men jag försöker tänka att det alltid hade kunnat varit värre.

Åkte till Ica i Kilafors och handlade lite och Signe somnade på hemvägen. Bar in henne i sängen eftersom det precis började regna så jag la mig också. Slumrade bara till lite, men jag fick ju vila en stund iaf. Hon ville inte sova längre än till tjugo över tolv...

Jag bjöd hit mamma på mat idag. Gjorde en pastasallad med ruccola, körsbärstomater, soltorkade tomater, fetaost, pepparsalami, avokado och färska champinjoner. Det var gott! Käkade vitlöksbröd till och åt en hallonkaka med marsansås till fika. Gjorde samma kaka som härom dagen men med hallon den här gången. Blev jättegott!

Vi planterade klart i rabatten, eller jag stod med Signe i bärselen och tittade på medan mamma grävde och planterade. Som vanligt alltså.

Ofta skriver jag massa menlösa saker i bloggen och glömmer bort sånna viktigare prylar. Som tex att vi har fått tillbaka vattenprovet från Folktandvården och det visade att vi hade för mycket flor. Om man hade 1,3 - 1,5 så ska man helst inte ge det till barnet under första halvåret. Vi hade 1,66. Om man har mellan 1,6 - 4,0 så ska man vänta till de är 1,5 år. Så vi låg på gränsen, men det finns ju en liten risk att hon kan få fläkar på tänderna och det vill man ju inte riskera. Så vi får fylla vatten på flaska hos Pers föräldrar och frysa in. Mina föräldrar har egen källa så det är inte heller att lita på. Kommunalt får det bli.
Igår gjorde Signe ett första försök till att pilla lite på fötterna! Barn är så smart! Tog ena handen vid knävecket för att dra upp benet och sen började hon fingra lite på tårna med den andra handen :)

Har en fundering gällande försäkringskassan och ersättningen därifrån. Har kollat upp att de drar 29% i skatt, och vår kommunalskatt ligger på 33% inkl kyrkoavg. Det känns inge bra alls. Är det nån som har gjort extra skatteavdrag? Eller nån som inte gjorde det och fick betala tillbaka massa på skatten? Jag valde att göra ett extra avdrag nu på 500:-, men det känns ju skittrist. För man får ju inte mycket pengar precis... Men jag vill inte riskera att få betala tillbaka massa nästa år. Skriv gärna kommentarer om det om ni har någon bra info!

Nu ska jag diska undan lite sen ska jag lägga mig tidigt, dvs snart. Behöver sömn.

Kanske ska skriva lite snabbt om hur det går för serielagen också. Damerna ligger på tredje plats efter två varv, foursome och bästboll. Och herrarna vet jag inte riktigt, för de finns inte med på nån resultatlista. Men troligen nåt sånt de också. Pillan och Sanne hade ett riktigt bra resultat i bästbollen iaf! Det var kul!

Trädgårdsmästarna

Imorse var jag och klippte mig. Har inte klippt mig sen januari... så det behövdes! Jag brukar alltid gå till Sussi på Donna, men som läget ser ut nu så får jag helt enkelt inte prioritera mitt hår. Jag syftar på mammapengen. Jag har iaf inte tid att fixa det utan har det oftast uppsatt nu för tiden så det spelar väl ingen roll hur det ser ut... Klippte mig hos mammas frisör för 250:- vilket är ett bra pris. Och klippningen är det inget fel på. Det är ju inte som Sussi, men det är ingen.
Däremot har jag fått en färgning av Per i present, så den ska jag boka hos Sussi :) Om det nu inte är för hiskligt dyrt. Men det blir efter sommaren. Det bleks ju lite av solen nu iaf och min utväxt är ingen utväxt längre utan snarare halva min hårläng, så man kanske inte tänker på den så mycket?

Signe vaknade 6 imorse. Somnade om efter lite lek vid kvart i åtta. Sen sov hon till halv tolv! Sötfisen. Så hon fick äta lunch i pyjamasen :)

Resten av dagen har det inte hänt så mycket. Per är och spelar in i Hudik. Det heter så när man spelar banan dagen före tävling, spelar in.
Jag vattnade blommorna lite tidigare ikväll så att Signe fick följa med ut. Hon verkade trivas ypperligt med det. Hon gillar verkligen att sitta i selen och kika när man är ute. Helst suga massa på den också... Tur att den är tvättbar.

Blåbärsfläckarna gick iaf bort helt! Använde både spray och pulver av vanish och körde i 60 grader.

Lillskruttan var trött och somnade vid tjugo i åtta. Per kommer kanske hem snart. Nu känns det tomt. Men det är skönt det med ibland. Men betoning på ibland.

Jag är sugen på massa sötsaker hela tiden. Socker socker socker. Har en bit rabarberkaka kvar sen finns det glass också. Kanske ska ta lite sånt...? Vågen visar på 56 kg nu. För lite med tanke på min längd. Så jag kan gott och väl trycka i mig lite. Men jag ammar ju fortfarande och jag vill inte ge Signe en sockerchock. Aja, jag tänker äta nåt sött iaf. Den saken är klar.

Så fort man lägger ner Signe på ryggen nu så vänder hon sig till mage. Verkar tycka det är mycket roligare. En stund iaf...  Lekte en tittutlek ikväll. Jag la en liten filt på hennes ansikte och frågade "vart är signe?!" och sen drog jag bort filten, för det kan hon inte själv än, och sa tittut! Hon tyckte det var jätteskoj. Och så fort jag tog filten och höll en bit över hennes ansikte så började hon fäkta med armar och ben och gapade stort med munnen! Sötnosen. Nya favoleken.


Bjussar på en mobilbild från ikväll när vi vattnade blommor.


Tur vi har Vanish...






Det ser ut som att hon har hällt i sig en hel bruk med blåbär, men i själva verket är det ungefär två teskedar!
Man kan ju undra om nåt verkligen kom in i munnen...

Vem där?


Signe blir vindögd när hon tittar på den söta tjejen mittemot

Nya böckerna

Jag känner mig egentligen för trött för att skriva. Men jag gör det ändå. För er skull... hrm ;) Och för min skull borde ni alla som blir glad att se att jag har uppdaterat skriva en rad till mig! Undrar om chefen har slutat läsa min blogg... det var många många månder sen han kommenterade.

Vårt största problem just nu är fortfarande telefonerna. Det är så skumt! 200 meter bort åt bägge håll från vårt hus fungerar de ypperligt! Helt sjukt. Måste ha kommit nån skugga över just vårt hus. Kan man kalla det otur? Löser inte 3 problemet måste vi byta leverantör. För alla andra som kommer hit har sändning. Och eftersom det här är vårt största problem så har vi inte så mycket till problem. Ingen afrikasvält eller miljöhot precis.

Igår var vi ut på golfbanan och tränade lite och käkade lunch. På eftermiddagen klippte Per gräset och åkte sen och gick en runda på golfbanan. Jag och Signe lekte, läste och sjöng. Åt gröt och badade. Vi har fått hem de nya böckerna som jag fick från Barnens Bokklubb! Mollys ordbok är jättemysig! Framförallt när Signe blir lite äldre. Åtminstonde över ett halvår. Massa roliga flikar att vika ut! Och då fick vi ju med en cd-skiva med Den vita Barnkammarboken. Ramsorna på cd:n intresserar inte Singe så mycket ännu, men låtarna är roliga!

Tog en paus här och käkade korv med bröd som Per hade fixat. Mums!

Idag åkte jag ner på stan. Själv. Första gången sedan Signe föddes som jag gick på stan själv! När jag satt i bilen påväg ner kändes allt så himla skönt! Härligt att kunna gå runt utan att stressa och lätt kunna gå in på de affärer jag vill utan att bubba på vagnen. Jag hann inte ens förbi Tuppz innan Per ringde... Då hade Signe vaknat. Hon brukar som bekant sova 2-3 timmar på förmiddagen, inte 30 minuter. Så typiskt! Men jag åkte inte hem.
Så idag har hon totalt sovit 1,5 timme ungefär. Inte undra på att hon somnade när hon ammades i sängen vid kvart i åtta. Då hade hon vart vaken över 5 timmar i sträck!

Pappa och Anna kom förbi en sväng i eftermiddags! Anna spelar i vårt golflag men kommer från Arboga, och pluggar i USA på vintern, så vi hade inte setts sen förra årets seriespel. Tjejerna och Pappa ska till Boden och lira första seriesammandraget och han kom förbi med henne efter hon hade kommit med tåget. De är nog snart framme i Ö-vik där de ska övernatta inatt. Jag stannar hemma. Blir för bökigt. Tror inte jag hade platsat iaf, har ju knappt spelat nåt! Så det var roligt att träffa Anna! Hon hade med sig en jättesöt rosa kofta, en vit spetsig klänning och en rosa haklapp till Signe. Det var snällt!

Som jag skrev somnade ju Signe bums ikväll och igår var det heller inte svårt att lägga henne. Skönt när det går fort på kvällen.

Jag bakade förresten idag. En rabarberkaka! Supergod blev den. Vi käkade den med marsansås och det var smaskigt.

Nu ska jag lägga mig och ta det lugnt i soffan. Läsa lite bloggar först kanske. Åh... måste ju vattna med. Puh.


Signe vill titta på morfar när han pratar med henne!

Supernöjd

Våra telefoner funkar fortfarande inte här hemma... Trist. Och idag har jag bara vart hemma så jag har ingen aning om någon har skickat nåt sms eller så. Per var in till stan en sväng, skulle kanske ha lagt telefonen i hans bil så att det skulle bli sändning på den en sväng iaf. Då dyker det ju upp sms och samtal man missat. Skit alltså!

Igår eftermiddag var vi till röste och käkade mat. Gott med grillad korvbricka! Idag har jag som sagt bara vart hemma, och Per var ner på stan en sväng. Pers föräldrar var förbi en stund på eftermiddagen.

Signe har vart bökig att lägga i två kvällar nu. Idag har hon sovit dåligt på dagen så det kan bero på övertrötthet ikväll. Hon har fått ätit potatis och majs i två dagar nu, kanske får ont i magen av majsen? Hon har också fått smaka blåbär till gröten och efter lunchen. Dumt eftersom man ska ge en ny smak bara, men hon tyckte det var så gott! Och då åt lite mer bara för att jag kunde lura henne med blåbären. Så om hon har ont i magen vet jag inte om det beror på blåbär eller majs. Eller kanske hon helt enkelt var övertrött. Hon gnäller ju bara, inte skriker som att hon har ont. Ja, tiden får utvisa.

Hon lyckades vända sig till mage på skötbordet ikväll. Men gud så glad hon blev! Hon har försökt med det ett tag men det har inte funnits tillräckligt med plats, men nu lyckades hon. Och det syntes på henne att hon var supernöjd med sig själv! Tur att vi har så höga kanter på skötbordet.

Jag skrattar och ler så mycket åt våran lillfis under dagarna att jag får ont i käkarna! På kvällarna känns det som att jag är öm ibland. Hon är för underbar vår lilla skrutt!




Fel på våra mobiler

Kanske bör meddela att det är lite kajko med våra telefoner. Nåt galet med 3s nät när vi är hemma. Har vart problem hela veckan, så vill man nå oss och det är mobilsvar prova på hemtelefonen. Mobilerna verkar funka överallt utom hemma i huset...

Bara så ni vet. Vi är inte osociala.

Midsommar

Puh. Vi kör väl ett sista inlägg när jag väl sitter här. Men det tar en jädra tid med alla bilder. Drygt.

Midsommar i Segersta hos Tomas och Veronica! Mycket trevligt! Jag och Per käkade sill och potatis här hemma till lunch och sedan hade vi med grillat och hemmagjord potatissallad till festen. Det var mycket barn där, men Signe har ju inte så stort intresse av det än. Även fast hon har börjat titta mer och gärna sträcker fram armarna lite försiktigt för att känna :)

Det var lite kubspel, fotbollsspel och trubadur med allsång. Signe somnade vid halv nio och sov i rummet intill altan, där det inte var speciellt tyst. Men hon sov ändå. Vaknade vid halv elva, men ammade henne så att hon somnade om. Vi åkte hem vid halv ett och hon vaknade inte fastän vi flyttade över henne till bilstolen. Inte vaknade hon hemma heller när jag lyfte ner henne i vaggan. Kikade upp lite efter en stund, men fortsatte sova när jag vaggade lite. Sen sov vi till halv elva i förmiddags! Gud så skönt. Hon vaknade såklart och ville ha mat men eftersom hon somnar när hon ammar så räknar jag ändå det som att vi sov. Var tvungen att byta blöja vid halv fyra när hon hade ätit men jag gav henne nappen och sen somnade jag och hon gjorde inget ljud ifrån sig. Per klev upp halv sju. Jisses. Men han sov såklart vidare på soffan...

Idag har vi bara vart hemma. Per har spolat av farstukvisten och altan från allt "pollendamm", sen var vi till golfbanan en sväng. Signe fick sitta i selen. Träffade mamma och pappa där också. Sen blev det gröt och bad innan Signe somnade.


Haklappen är väl lagom stor? :) Såhär kan det se ut när det är lunchtime!



1 och 2.Härligt att gunga! 3.Midsommarfin i hatt 4.Farbror Padda är en rolig gubbe! 5.Allsången hörs in i barnvakten hos Signe och ut igen. Mamma blir orolig... Fullgubben är avslappnad :)

SALA

Här kommer ett inlägg om besöket i Sala. Resan gick bra. Vi stannade till på Ikea på vägen ner. Fick vänta på parkeringen en liten stund för vi kom innan de hade öppnat. Köpte toastolslock (heter det så?), tavelramar och bord till Signes matstol. Det gick fort. Käkade på ett lunchställe med Björn och Linda när vi kom fram. Stackars Signe vaknade upp i bilstolen medan jag och Per beställde mat och där fanns ingen hon kände igen! Hon såg helt förskräckt ut med tårar i ögonen medan hon tittade på Linda när jag kom till henne. Stackarn! Usch, det var dumt att lämna henne sådär. Vill inte att hon ska tro att vi har övergivit henne! Men det blev bra efter en stund.

Orkar nog inte skriva om hela besöket, så jag säger såhär: Det var väldigt trevligt! Åt jättegod mat hos Björn och Linda på kvällen. Signe sov bra. Trist med fotbollsmatchen... Hade jättetrevligt med Johanna och Hannes! Per spelade sådär. Björne spelade jättebra och vann. Bilresan hem gick bra. Här kommer bilder.


Signe fick ny matchdräkt av Björne! Samma som mamma. Nr 9 :) Två matchsbodys. Av Linda fick hon två jättesöta bodys från Gaia och Ko. Hittade bara en bild på den ena. Den andra var vit med streckade fåglar i rosa, utan ben. Så fina!


På besök i Saladamm!



Misslyckat försök till att få de små till skratt :)


Hemvägen

Signe var pigg och pratglad efter en rejäl eftermiddagsvila i vagnen på 2,5 timme :)
Pyjamas på.


Väl hemma vaknade Signe och blev pigg igen... Klockan 23:12.

 

Fotbollsmatch Sverige - Spanien

Börjar med ett inlägg fullt med bilder från Signes första landskamp i fotboll!



Signe laddar inför avspark. Genom att vila.



1. Fotboll är ju skitkul! 2. Bänkad i favorit "fotöljen" 3. Åh nej, bort med bollen! 4. Fokus på match 5. Signe körde med matchstrumpa också 
6 och 7. Efter ett tag blev det trist och leksaker lockade istället. Gula såklart!


Jippi!

Äntligen! Signe har bajsat! Och som hon bajsade! Det märks att det är puréer hon har ätit om man säger så... :)

Det var skönt att slippa fundera mer över det.

Nu har vi sjungit och snart blir det bad. Per är på träning.

Jag längtar efter att få bya lortblöja

Hejsan alla vänner, och alla ni andra bloggläsare. Har tagit det lugnt i ett par dagar med bloggandet nu. Men tänkte att det är lika bra att jag skriver några rader eftersom Sara Kilström blir så glad av att läsa :) Vad kul Sara att jag får dig att le! Det är ju alltid roligt att höra att man gör någon glad!
Och så passar jag på att skriva för att vi åker bort imorgon. Till Sala! Per ska tävla på torsdag så vi åker ner en dag tidigare för att hälsa på våra underbara vänner Björn och Linda. Alltid lika härligt att få komma och bo hos dem! De gör mig glad! Sen ska jag och Signe hälsa på Johanna och Hannes på torsdagsförmiddagen. P-A kanske också är hemma, så vi hälsar väl på han med :) Per spelar två varv så det blir en lång dag på golfbanan annars. Det räcker att vi kommer ut och tittar litegrann på andra varvet.

Efter de två dagarna är det midsommar och då vankas det traditionsenligt firande i Segersta!

Idag har vi vart på banan och spelat 18 hål. Janne, Signes farfar var med som barnvakt. Det funkade alldeles ypperligt. Han var en väldigt bra vagnchaufför för Signe vaknade inte förrän på tian, perfekt tills vi skulle fika vid kiosken. Så då fick hon också äta. Sedan satt hon i bärselen resten av rundan. Hon stortrivdes! Gnällde ingenting vår lilla sötnäsa!

Dagarna som vart har vi inte gjort nåt speciellt. Mamma har vart här och hjälpt mig plantera om lite i rabatten. Eller hon planterade om och jag krattade fint i jorden, typ. Per och Janne har hållt på lite med veden. Per har tävlat. I söndags kom Per tvåa i Pepes tävling och han vann bruttopriset. Så han fick tröjor och presentkort för massa pengar och igår for vi ner på stan och bytte lite saker. För 2250:- fick han ett par byxor, en piké och nästan en t-shirt... Sjukt dyra prylar! Jag hade ju också presentkort så jag köpte mig en huvtröja med dragkedja. En gråmelerad med lite ljusrosa detaljer från Peak. Jättesnygg! Mitt presentkort räckte inte för hela så Per betalade det som fattades. Tack :)

Har tagit massa snygga bilder på Signe i sverige outfiten från matchen i lördags. Men jag håller på och laddar batterierna till kameran, så jag får lägga in det senare nåt tag. Trist att det vart förlust förresten. Framförallt på det viset. Min fyrmänning Petter Hansson sjabblar... Aj aj aj. (Måste väl tillägga att jag aldrig har träffat karln, och kanske jag inte borde erkänna att vi är släktingar efter den tabben?)
Imorgon blir det vinst.

Signe har förresten inte bajsat på två och en halv dag. Känner mig inte så nöjd över det... Antar att det är den fasta födan vi har börjat med. Men jag vill att hon ska bajsa varje dag! Har gett henne katrinplommonpuré men det verkar inte hjälpa. Men hur mycket ska man ge för att det ska ge någon effekt? Det är ju jättesvårt att veta... Hua, hoppas det brakar till i blöjan innan kvällen. Har aldrig längtat efter att få byta lortblöja tidigare...


"Trotsålder" en bra sak?

Jag har tråkigt. Lillsnuffsan har sovit sedan strax efter 15 och jag sitter och stirrar ut på regnet. Snacka om totalvändning av väder. Från 30 grader och stekande sol ena veckan till regn, åska och 10-15 grader nästa. Urtrist.

Idag har vi bara vart hemma. Under förmiddagen när Signe sov tre timmar i vagnen dammsög jag hela huset och dammade lite. Skönt att få det gjort. Kan ju säga att det inte var igår precis...

Efter att Signe vaknade fick hon äta lunch. Nu har hon ätit potatispuré i fem dagar så jag tog med lite morotspuré idag tillsammans med potatisen. Hon verkade gilla det! Fick ju inte så mycket morot eftersom jag ske ge smakportioner av det några dagar nu. Men hon åt ganska mycket potatis! Fick amma lite efteråt iaf, för jag ville se om hon var mätt. Och helt nöjd var hon inte. Hon verkar tröttna på att äta med sked efter ett tag. Som efterrätt fick hon smaka en tesked mangopuré. Det var inte lika uppskattat som moroten! :) Men hon gapade snällt fastän hon drog lite på mungipan när hon väl fick in det.

I övrigt så har vi lekt, läst, och sjungit idag. Jag försöker verkligen ta tillvara på att hon är så glad och lätt att ha att göra med nu, för jag vet att det står inte på förrän nästa utvecklingssprång står för dörren och då blir det jobbigt för henne igen. Nu kan hon ligga länge och leka och prata själv med leksakerna. Det är skönt! Nästa "gnällperiod" inför nästa språng kommer bla att innehålla rädsla för att lämnas ensam. Så jag är glad för att hon nu kan ligga själv en stund.
Jag tycker för övrigt att alla föräldrar borde läsa Växa och upptäcka världen. Jag tror faktiskt att man blir en bättre förälder av det. Man får en helt annan förstålse för barnet och vad hon går igenom.
Jag fick ett erbjudande från Vi Föräldrar, tre tidningar för 49:- plus en gåva. Gåvan var Trotsboken. Bläddra lite snabbt i den när jag fick den och där stod det också om utvecklingssprången. Men det stod även en annan bra sak. Att föräldrar ofta säger att deras barn är inne i en trotsperiod, eller "trotsåldern". Och man är så himla missnöjd över att ens unge är så besvärlig. Men då stod det att barnen behöver de här "trotsperioderna" för att kunna utvecklas! Tänk om alla föräldrar visste det! Att det är en nödvändighet för barnen att vara "jobbiga". Ja, det skulle nog underlätta många relationer mellan föräldrar och barn. Och att hela uppväxten är fylld av "trotsperioder", ända in i tonåren. Det stod till och med: "vad är inte 30- och 40-års krisen om inte en enda stor trotsperiod?!" :)

Signe har på sig en sverigebody idag. Det är ju match snart! Vi får se den själva för Per är ju och tävlar. Han låg fyra efter första varvet, det var bra! Hoppas det går bra det andra också så han får med sig lite pengar hem :)

Nu ska jag kika på goskruttan som sover. Dags att vakna snart nu...

Bökande

Ensamt. Det är ensamt i huset. Signe sover sedan länge och Per är ju borta. Men jag ska krypa ner i sängen snart. 

Har vart åska och regn i dag med. Nåt som är bra med regn är att jag slipper vattna rabatten och landet. Det är skönt! Och det märks att potatisen mår bra av lite regn för nu växer det rätt snabbt!

Jag och Signe gick och la oss i sängen igen nån gång efter åtta. Fick sova fram till nästan halv elva tror jag. Åh så skönt! Det är så himla mysigt att vakna upp bredvid en liten sötlort! Gosa in sig och krama om den lilla skruttan! För när vi sover på förmiddagen så sover vi i våran säng. Jag tycker det är mysigt. Men på natten sover jag bäst när hon ligger i vaggan.

Vid tre tiden hämtade vi min pappa på tågstationen. Då hände en rolig grej! En kvinna kom fram och sa att hon läste min blogg och att hon var tvungen att hälsa på Signe för att hon var så söt! Det var kul!
Efter det åkte vi hem till Röste och där var vi resten av eftermiddagen fram till halv åtta. Letade fram lite böcker som jag hade när jag var liten och tog med hem. Inga som vi kan läsa än kanske.
Pappa är grisvakt åt grannen. Han ska helt enkelt ge de mat i två dagar. Så jag följde med och kikade på de och tog lite bilder. Vad de bökade och stökade!


Signe bökar upp rumpan och vill gärna krypa framåt :)


Kolla in de två sista bilderna. De sitter på kanten till "pölen". Den ena gnuggade rumpan mot leran :)


Tröttmössa

Signe ligger under babygymmet och slår på leksakerna. Jag är trött. Väntar på att hon ska tröttna på gymmet. Då ska hon få ligga på mage lite. Det brukar hon bli trött av och då kan vi gå och lägga oss och sova en sväng igen. Det vore skönt. För idag har jag inga tider som ska passas och det känns härligt! Då kan jag också sova lite till :)
Per har precis åkt till Älvkarleby där han ska tävla imorgon. Idag är det Pro-Am. Proffsen spelar med amatörer, en jippogrej som brukar vara för sponsorer och så. Han ska sova hos familjen Forswall i Sandviken så han blir borta tills imorgon kväll.

Nu ligger hon helt tyst under gymmet och bara tittar på de olika sakerna. Sötnosen!

Godmorgon läsare! Hoppas ni får en bra dag (på jobbet för de flesta) idag.


Tårtkalas

Idag har vi vart på kalas. 4 års kalas. Klara som fyllde 4 år idag! Och jäklar i min låda vad paket tjejen fick. Galet mycket! Och så har de barnkalas på lördag så då blir det ännu mer. Tänk när Signe ska ha sitt första kalas och få öppna paket! Vad roligt det ska bli!

Men jag börjar med gårdagen. Herregud det står helt still. Vad gjorde vi? Jo just ja! Vi åkte till mitt jobb för jag skulle hämta upp förstoringar på några bilder som vi tog på mig, Per och magen när jag var gravid. En jobbarkompis kompis som har fixat det så därför de fanns på jobbet. Och så himla bra det blev! Två är 40x50 och den tredje är på canvasduk och är 80x55 typ. Så den är stor :) Så fina! Och när jag var på jobbet så kände jag ännu en gång att det gäller att ta tillvara på den här tiden med Signe för det står inte på förrän jag måste tillbaka och jobba... Usch. Jag har nog vart hemma för kort tid än för att se fram emot det.

Efter det åkte vi ner på stan och handlade present till Klara. Jag blir verkligen tokig på Torgbodens (leksaksaffären här i stan) trappor! Det är helt galet att en leksaksaffär inte fixar bättre ingång! Och affären är så sjukt liten och trång att man knappt kan gå runt med en vagn där. Och barnvagnarna har de på nedervåningen dit man absolut inte kan ta sig med vagn. Så vill man kolla på en stitvagn kanske så är det bara att glömma sålänge man är ensam med vagn. Stackars de som har tvillingvagn. De kommer inte in på så många ställen. Nä usch, gör affärerna mer barnvagnsvänliga!

Igår satt Signe och lekte med en leksak i matstolen. Men åh så hon skrattade! Den kan tuta, så jag tutade och sa sedan "tut tut" och hon kiknade av skratt! Jag hämtade filmkameran och filmade och det var jättekul för Per att se när han kom hem! Så länge har hon aldrig skrattat tidigare. Höll säkert på i närmare 7-8 minuter! Gotjejen våran! Hon har varit så himla glad och nöjd den sista veckan. Märks att hon har gått igenom ett utvecklingssprång och att allt har lagt sig nu. För då mår bebisarna bra och är för det mesta nöjd. Och hon verkar väldigt nöjd med tillvaron just nu!

På kvällen for jag iväg och tränade lite golf med damlaget. I en timme bara, men ändå skönt att komma iväg. Kom hem och bytte av Per för de hade träning efter oss. Tur vi bor nära golfbanan.

Idag har jag vart på stan och fikat med mammorna och deras tjejer. Magdalena och Alma var inte med för Magdalena har åkt på magsjuka och feber. Stackars dom! Hualigen. Även hennes man blev sjuk, och då blir det bökigt att ha en liten att ta hant om. Men Alma är så snäll så det är väl tur det iaf!
Sen var vi som sagt på kalas och fikade massa gott fika!

Just det! Signe fick duscha med Per idag! Men så mysigt hon tyckte det var! Flinade och trivdes jättebra! Dom var så söta tillsammans!

Nu ska jag äta en macka sen ska jag sova. Mina två kärlekar sover redan. Den ena i vaggan i den andre på soffan.

Tuppen som Signe hade så roligt åt!


Natalie gillade tuppen också. Jättemycket!


Åh så härligt! (Kolla in Pers golfbränna...)


Klara öppnar paket och Signe fick äta lite gröt istället för tårta

Fy satan vad tid det tar att lägga upp bilder. Usch vad länge jag har suttit här nu.
Har ni sett att jag har bytt ut magbilden mot bilder på oss istället? Tyckte att det var dags :)



Sömnrutin

Vilket väder det har vart! Men det är väl bra att det kom lite (?) regn iaf. Men åska är väl aldrig bra?
Jag var påväg ut till garaget till vagnen med Signe i liften då jag hörde hur det mullrade till. Tittade upp och såg riktigt mörka moln. Tänkte först gå en promenad ändå, jag har ju regnskydd tänkte jag. Och lite muller är ju inte så farligt... Men jag ångrade mig som tur var och la Signe inne istället. Tre minuter senare stod det som spön i backen och det mullrade riktigt högt!

Så vi har bara vart hemma idag. Lekt, sjungit, läst bok, tittat på barnprogram och myst! När Signe skulle sova på eftermiddagen gick jag till postlådorna sen sov hon så det vart ingen lång stund ute i luften.

Det verkar funka med vår nya rutin iaf! Ikväll läste Per bok och sedan kom jag in och ammade henne. Hon stökar runt lite i vaggan sen, men inget värre än att hon klarar av det själv.
 
Men igår när vi skulle lägga oss vaknade Signe till. Vid kvart i elva kanske. Tjugo över tolv (!!) fick hon ro och kunde somna om igen. Då blev jag lite småirriterad. Hon låg i vaggan och sparkade och sprattlade. Och så drog hon ett gosedjur över huvudet och när jag tog bort det sken hon upp som en sol! För hon trodde väl att vi lekte tittut och tyckte allt var jättekul. Skitunge :) Tänkte att jag kanske skulle få sova till framåt fem eftersom jag ammade henne vid elva... jo men tjena. Halv fyra var det dags igen! Sen vid sex vaknade hon i morse! Men vi somnade om efter lite lek vid halv åtta och sov till efter 10. Det var skönt iaf!

Ska lägga in lite bilder från idag sen är det fotbollsmatch. Jag ska nog sätta på mig min Ljungberg tröja. Kanske. Eller så spar jag det till en annan match.


Det går så fort i utvecklingen nu! Direkt när jag satte dit leksaken greppade hon tag i den och drog den till munnen! För tre veckor sedan lutade hon sig framåt och försökte få in den i munnen.


Jeanstjejen


Ösregn


Signe 4 månader



Godnattstund

Jag tycker verkligen att jag har blivit duktig på bloggandet. Uppdaterar rätt ofta iaf.

Skrev ju inget igår så jag tänkte börja med att berätta lite vad vi gjorde under gårdagen. Inte speciellt mycket. Åkte till Pers föräldrar i Kilafors mitt på dagen. Var där medan Signe sov i vagnen sedan åkte vi till golfbanan och käkade. Sen var vi bara hemma. Var så jäkla varmt ute så det var skönare att vara inne. Och så blåste det rätt mycket.
Signe fick äta liggande i sängen igår när hon skulle sova. Det resulterade i att hon blev lugn och somnade! Lyfte över henne i vaggan och sedan sov hon. Så den rutinen ska vi ha. Gröt först, kanske 1-1,5 timme innan sängdags, sedan byta blöja och göra andra saker där hon kan ta det lugnt. Och så läsa en bok i sängen, sedan amma.
Ikväll somnade hon inte när hon åt men när jag la ner henne i vaggan vände hon sig till sidan och började krama ett gosedjur som ligger där och gruffa litegrann. Men vi behövde inte rätta till henne utan hon somnade rätt snabbt! Så det kanske är nåt som funkar!

Har gått med i Barnens bokklubb idag. Fick tre böcker för totalt 55:- (inkl frakt). Jag valde Knacka På, Den vita barnkammarboken, och Mollys ordbok. Hade fått jättebra recesioner på deras hemsida av medlemmar som köpt dom. Så det blir roligt när de kommer hem! Med barnkammarboken följer det med en cd-skiva också med några låtar, ramsor och berättelser.

Idag har vi vart på bvc och vägt och mätt. Per följde också med eftersom han inte jobbar nåt nu. Hon vägde 6850 gram och var 65,5 cm lång. Hon har gått upp 575 gram på en månad och växt 2 cm! Så lång blir hon! Huvudmåttet var 41 cm. Huvudet följer snittkurvan, vikten och längden ligger på en kurva över ungefär.
Sedan var vi ner på stan. Käkade lunch medan Signe sov och köpte blommor på torget. Hämtade en burk på kommunhuset som vi ska fylla med vatten och lämna in för radonmätning också. De har ett radonfilter här pga för hög radonhalt förr, men det är lika bra att kolla. Vi skulle få göra det gratis. Om vi ville kolla bakterier och lite annat skulle det bli svindyrt. Vi har egen brunn, därför vi borde kolla. Så vi skulle väl ha kollat efter bakterier också kanske, men det smakar ju iaf gott! Får hoppas att Signe inte får i sig nå olämpligt... Lämnade ett vattenprov till folktandvården, de ska kolla fluorhalten, som jag fick springa upp och hämta igen. Jag fyllde vatten igår så jag inte skulle glömma och det gick inte för sig. Var tvungen att vara dagsfärskt. Drygt. Har haft burken hemma i säkert två månader...

Planterade lite blommor när jag kom hem. Per klippte klart sista (andra) äppelträdet så nu är de fina!

Eftersom Signe har blivit fyra månader idag så fick hon smaka potatispuré! Mums! Hehe Lite grimaser blev det, men den mängd (en tesked) som jag hade "öst" upp åt hon :) Så jag har kokat potatis och morötter idag. Ska börja ge bara potatis den här veckan sedan ska hon få testa bara morot nästa vecka. För att se så att hon inte reagerar på nåt.

Nu ska jag vattna ute i trädgården sedan slappa i soffan. Åh förresten! Per klippte bort blomstängerna på rabarbern idag så nu har de otrevliga djuren försvunnit! Och inte nog med att de där jag nämnde häromdagen fanns där, igår såg jag tre skalbaggar av modell gigantisk! Per tyckte också de var stora.


Stora tjejen får testa potatis!

Du är så söt när du sover



Du är så söt när du sover lillhjärtat.

Nu ska jag också sova. Skriver om dagen imorgon. Godnatt.

Grötmonstret

Klockan var fem imorse när Signe vaknade och ville leka. Var tvungen att byta hennes blöja då för den var verkligen full av kiss! Hon hade ju haft den sedan fem tiden på eftermiddagen... Och efter det kunde hon inte somna om. Hon låg tyst en stund och kikade på det lilla ljus som kom in genom persiennen, men när hon tröttnade på det hämtade jag lite leksaker till henne så att hon fick leka i sängen. Då kunde jag åtminstonde ligga och vila samtidigt. Strax före sju tror jag klockan var när hon började somna om. Så sov vi till kvart i nio. Då var vi tvungna att kliva upp för att hinna till golfbanan till 10. Där har vi spenderat hela vår dag.

Vi har som sagt var vart på golfbanan. Vi hade träning med damlaget och sedan spelade vi 18 hål. Pappa är coach för laget så han gick med barnvagnen och selen. Det gick bra. Hon är så snäll Signe! Gnäller bara när hon är trött eller vill ha mat. Det var skönt att det inte var lika varmt idag som de tidigare dagarna, då hade det vart för jobbigt för Signe.

När vi kom hem blev det badning för lilltjejen och sedan gröt. Hon somnade vid kvart över åtta, men jag fick hålla på och vyssja henne i en halvtimme kanske. Längtar tills hon kan somna själv igen.

Ikväll kommer Per hem! Skönt! Vi har längtat efter honom. Det gick sådär idag... det var synd.

En morgon vaknade jag av att Signe låg och stånkade bredvid mig. När jag tittade upp såg jag bara hennes bakhuvud! Då hade hon rullat ner från sin kudde och vänt sig om till mage! Det gäller verkligen att inte lämna henne nånstans där hon kan ramla ner ifrån nu. Och inte får hon ligga ytterst i vår säng längre heller. Det gäller att jag är vaken när hon har ammat klart på den sidan, så att jag får flytta henne. Jag somnar ju direkt om jag verkligen inte försöker hålla mig vaken. Ibland somnar jag även då.

Nu ska jag skynda ut och vattna lite. Förresten så har det börjat komma upp blad från potatisen jag satte! Fast den var spansk :) Och den stora fina rosenbusken vi har är full av löss! Fy fan för rosenbuskar. Den är gigantisk, hjälper det om man sprayar vatten och diskmedel på en sån stor buske?


Nyaste tillskottet i laget :)


Grötmonster!


Värmeslag

Värmen är jobbig för Signe. Hon tycker iaf inte lika mycket om den som jag gör.
Idag har vi vart i Freluga med Helene, Klara och Klaras kompis Lovis. Helenes svärföräldrar bor där och har en strand vid vattnet så det är perfekt! Jag tog med parasollet till Signe så att hon fick ligga under det och leka. Men det märks att det är varmt åt henne. Hon gnällde massa innan hon lyckades somna i vagnen. Och hon brukar aldrig gnälla i vagnen när man går med den, men nu när det har vart varmt har hon gjort det. Tur att det var lite molnigt från och till idag iaf, så att det inte var skållande hett hela tiden.
Hon fick doppa tårna i sjön också, det var varmt i vattnet. Hon var väldigt fascinerad av hur det glittrade och blänkte på ytan!

Vid tre tiden for vi hemåt, och då åkte jag in på Lidl och köpte ett strandtält med UV skydd. Köpte även ett hoppdjur som hon kan ha när hon blir lite större. Såg att polisen hade satt upp ett avspärrningsband nere mot vattnet vid minigolfbanan på Karlslund. Var massa folk som stod och tittade. Undrar vad för hemskt som hade hänt där.

Per gick 74 idag. Han hade puttat dåligt, men han ligger nog med ganska bra ändå. De andra från klubben gick sämre.

Signe somnade för natten (?) vid 18 idag. Känns inge vidare... Kanske måste kliva upp mitt i natten och leka, och det vill jag helst inte. Gick en sväng med vagnen för hon var tvungen att sova en stund annars skulle hon aldrig orka vara vaken till framåt 20. Vid kvart i sju lyfte jag upp henne ur liften för jag tänkte att hon skulle vakna. Hon låg som en säck mot min axel och rörde inte en min. Var så trött! Och varm stackarn. Så jag la henne i vaggan så hon fick sova vidare. När jag stod i duschen vid kvart över sju började hon skrika! Typiskt. Men hon somnade om medan hon åt... Så ja, vi får väl se vad det här blir. Har väl vart så varmt åt henne idag så hon är helt slut. Igår skulle hon ha badat, men jag kom på det så sent så jag tänkte hon skulle få bada idag istället... Hmm, får bli imorgon istället. Lortgrisen.
Så det gäller väl att jag lägger mig riktigt tidigt ikväll utifall det är morgon för henne kl 4 inatt.

Och tror ni inte att jag har sett en ny art insekt här ute?! Jag har då aldrig sett dem förr. Nog för att jag inte tittade så himla nära, men de var så stora så det räckte att jag stod på en bits avstånd. Någon som vet vad det är för stora bruna kusar (insekter för er som tror jag använder ordet kuse istället för häst) som bor på rabarer? På de stjälkarna med blommor. Så nu kommer jag inte kunna plocka rabarber heller förrän de där är väck! Riktigt läskiga.

Signe lyckades vända sig från rygg till mage och ta fram armen själv idag! Hon vill mer och mer ligga på mage nu! Och så lyckades hon ta tag i en leksak som låg framför henne! Annars får man liksom visa den framför hennes händer när hon ligger på rygg, då greppar hon tag i den. Men hon har inte aktivt tagit någon sak själv förr! Det finns bilder på det här nere.

Här kommer lite bilder från vår dag på stranden.




1. Hmm vad lång bort nycklarna ligger...
2. Har du nå tips på hur jag ska göra?
3. Jag testar ta fram handen!
4. Jag lyckades!


Tuffing


Måste bara lägga in den här bilden från i förrgår när Signe hade hårband :)



Godnattsaga

Tänkte gå och sova men ska försöka skriva nåt snabbt först. Blir väl inte så snabbt innan det är färdigt...

Igår var jag och Signe på babysång på morgonen. Efter sången åkte jag och handlade på Kvantum. Sen var jag hemma en sväng tillsammans med Per och på eftermiddagen åkte jag till Pappa och sen åkte vi till min kusin Elin som tog studenten igår.
Pappa var så snäll och köpte en grill till oss igår. En stor en! Så nu måste vi nog bjuda in till grillfest i sommar. Det var snällt. Men igår kväll när vi skulle grilla så använde vi en engångsgrill. Först och främst var den omonterad och sedan sa pappa att man måste grilla ur den en gång innan man använder den. Så nu står den färdigmonterad i vardagsrummet...

Idag åkte Per till Torshälla för att tävla. Tävlingen är imorrn och på lördag. Får väl hoppas att det går bra för honom. Det vore ju kul!
Mamma kom hem från Rhodos igår kväll. I förmiddags var hon hit med en golfvagn som Per skulle ta med till tävlingen och då hade hon också med lite saker som hon köpt till Signe! Hon fick ett huckle med en skärm på, klänning med shorts, babypool och en sån badring som man kan sitta i! Det roligaste var att poolen är exakt av det slag som hon sen såg i ett utskick från Barnens Hus. Men som tur var hade hon köpt den lite billigare iaf :) Så det blir roligt när Signe i slutet av sommaren kan bada i sin pool!

Vid halv två hade vi en träff med föräldragruppen på Familjecentrum. Det var med kuratorn. Jag ber om ursäkt men jag tycker inte att träffen gav speciellt mycket. Tyckte synd om de papporna som hade tagit ledigt från jobbet för att vara med. De hade de knappast behövt. Barnen låg i "pölen" och Signe låg och vände sig hela tiden! Väldigt duktig har hon blivit. Sedan låg hon på magen och åt på en leksak och kikade på de andra tjejerna bra mycket längre än vad hon brukar göra hemma innan hon blir trött.

Efter träffen for vi till Röste och fick äta grillat. Signe sov inge vidare mycket idag på dagen. Säkert värmen som gör att det blir jobbigt. Men lika glad var hon för det! Igår började hon skratta bara jag flinade till henne, skrattade flera gånger igår. Och idag på eftermiddagen skrattade hon också massa! Roligt att andra också får höra vilket gulligt kluckande hon har!

När det gäller läggningen så är hon jättesvår att ha och göra med! Det har vart så himla enkelt tidigare, men nu går det inte! Hon vrider sig och gnäller och stökar och bökar. Jobbigt är det! Jag tror jag ska testa och ge henne gröt en annan tid på dagen, och inte på kvällen. Vet inte om det överhuvudtaget kan hjälpa, men jag ska prova. Och så ska jag testa läsa en bok också när vi ska sova. Har läst att man ibland får ändra på rutinerna, och det kanske är dags för en ny kvällsrutin. Skulle vilja ha en godnattsaga på rim. Nån som vet någon bra? De gillar ju att lyssna på rytmiska texter när de är såhär små.

Nu ska jag lägga mig. Imorgon blir det sol och bad med Helene och Klara!



Ska Signe vinna denna tävling då mån tro?



Jag är med och tävlar om ett valfritt ElodieDetails-paket hos
TUMADRE sponsrat av Babyroom.se!
Om du vill ha ytterligare en chans att vinna, se
HÄR!

Stortån är finast, så mjuk och så rund.

Först vill jag välkomna Lina Hoof till min läsarskara :) Vad kul att det pratas om bloggen "på stan". Haha, nä men roligt att du hittat hit och jag hoppas verkligen att jag får läsa om dig och Tuva framöver! Det är ju aldrig för sent att starta en blogg, men ju snabbare desto bättre ;) Kameran ja... man blir ju inte rik på att vara mammaledig precis. Men jag vill så gärna ha en, vi får se. Vi har en videokamera, som vi använder ganska sparsamt än så länge. Men nu när det börjar hända lite grejer blir det roligare att filma!

Idag har det fortsatt varit världens bästa sommarväder! Så härligt! Vi har legat ute i solen och myst. Eller jag har legat i solen, Signe och Per har legat i skuggan.
Var iväg en sväng och köpte studentpresent till min kusin som tar studenten imorgon och så tittade jag in på Dollarstore där jag fyndade ett par flipflop för 10 spänn! Och rikigt sköna var de med! Köpte två rosa hjärtankuddar till Signes rum för 50:- för båda också. Längtar tills jag ska måla om hennes rum och göra det fint! Men det vill man ju inte göra i sån här värme, så det får kanske bli till hösten.

Ja det var väl typ hur vår dag såg ut. Signe sov tre timmar på förmiddagen också, så då kunde jag ligga en stund och pressa själv i solen. Skönt. Och Per var iväg och spelade golf på kvällskvisten.

Imorgon ska vi på babysång på morgonen och sedan studentmottagning på eftermiddagen.



1. Det nya parasollet som är mörkblått funkar mycket bättre, dock inte lika fint...
2. Fossingar
3. Prasselboken smakar gott
4. Titta! boken från Góboken är en favorit!


(Urdrag från Titta! boken som Signe gillar jättemycket)
Mmm...
Här ligger jag uti sängen och mår.
Smakar på mina små gulliga tår.
Stortån är finast, så mjuk och så rund.
Jag tror jag suger på stortån en stund.


Värmebölja

Igår fyllde min lillebror år. 19 år. Det är sjukt att han har blivit så gammal. Man fattar inte riktigt det där. Min storebror har ju alltid varit äldre (självklart) så det är liksom inte lika märkligt att han blir äldre. Men att min lillebror som alltid har varit fem år yngre än mig har blivit 19 år känns faktiskt riktigt konstigt! När jag var 19 år hade jag och Per vart tillsammans ett år och jag hade precis spenderat tre år i stockholm. Det känns faktiskt sjukt länge sen nu när jag tänker på det. Så det kanske inte är så märkligt att han har hunnit bli 19 år.

Igår var det världens varmaste dag kändes det som. Herregud så kvavt det var. Vågade nästan inte låta Signe sova ute. Det var varmast här i hela Sverige, i Hälsingland. Över 30 grader. På eftermiddagen var vi på Långnäs med föräldragruppen. Hade lite picknik. Det var trevligt. Förutom att vi måste sett ut som puckon då vi höll på som värsta Taikons för att hitta ett ställe där det inte blåste för mycket, inte var för mycket flygfän (mygg och skit) och där det fanns skugga. Men vad gör man inte för de små söta liven? De kan ju inte sitta i solen, man vill helst inte att det ska blåsa stormvindar och absolut inte att de ska bli bitna av mygg! Men vi lyckades lokalisera en okej plats till slut. Tänk er själv. Tio föräldrar och fem vagnar gåendes fram och tillbaka...

Efter Långnäs for vi förbi hos min bror och hans tjej och lämnade paket. De bor i en etta. Känns helt ofattbart att man kan bo så litet. Under mina år i stockholm bodde jag på diverse ställen. Det minsta var i ett 12 kvm stort (litet?) rum i korridorsboende på Bosön på Lidingö tillsammans med min dåvarande kille tätt följt efter två månader tillsammans med två killar från Bollnäs i deras övernattningsläghenhet i Västra Skogen som var en etta med kokplattor i hallen och gemensam dusch i källaren... Tre madrasser på golvet och en tv var det enda som fick plats i lägenhetens enda rum. Herregud säger jag bara. Som kontrast till den sortens boende fick jag avsluta mitt liv i Stockholm med att bo hos Pers faster i hennes femrummare på Norr Mälarstrand. Det var skillnad det.

Idag var det babysång. Men jag och Signe skippade det och spelade golf med Per istället. Signe var vaken mer än hon sov, men det gick ändå bra att gå ett helt varv. För er som inte kan golf så mycket så tar det ju sin lilla tid. Vi var ute i knappt fyra timmar kanske.
På kvällskvisten kom Helene och Klara förbi och hälsade på med present till mig. Signe grät för första gången av att hon blev blyg verkade det som. Kan spela in att hon precis var nyvaken och att helt plötsligt kom två personer som pratade massa med henne. Vet inte. Men surläpp blev det iaf, och det gick över när jag tog henne. Så kanske hon börjar känna sig lite otrygg med sånna hon inte träffar ofta? Det är ju vanligt hos små barn och något som brukar gå över. Men vi har aldrig sett det förrut.

Nu ska jag hoppa in i duschen innan det är läggdags. När det gäller Signe så är hon fortfarande inte lika lätt att lägga som förrut, men mycket bättre än förra veckan iaf. Nu räcker det att gunga på vaggan lite så slappnar hon av och kan somna in. Och gröt äter hon bara mer och mer av! Så söt när hon gapar som en liten fågelunge :)


Trots det varma vädret blev det mössa på pga blåsten under pickniken.


Matdags i skuggan vid 8:ans tee :)