Bara du och jag, här och nu...

Jag kan se dig även om jag blundar
När du rör mig en fjärils lätta vingar
Och jag vet du är min
Här och nu

När du viskar kärlek i mitt öra andas natten
Och skogens alla fåglar i en kör för oss
Här och nu

Det finns nätter som jag helst av allt vill glömma
Där det fula lever kvar
Men vad gör det nu, jag kan känna dig
Och du gör mig underbar


Jag vill leva lycklig här på jorden
Jag vill höra när du säger orden
Bara du och jag, här och nu
Höra när du säger orden
Bara du och jag
Här och nu

Jag vill resa
Flyga över haven vid din sida, låta vinden fylla seglen
Dela allt med dig
Här och nu

Och jag vill drömma
Leva dina drömmar när du sover
Och andas dina lugna andetag, hos mig
Här och nu

Och du är våren, efter långa kalla vintern
Och du värmer hela mig
Som ett ljummet regn, att dansa i
Och leka som ett barn

Jag kan se dig även om jag blundar
När du rör mig en fjärils lätta vingar
Och jag vet du är min
Här och nu
Som en fjärils lätta vingar
Ja jag vet, du är min
Här och nu
Med fjäderlätta fingrar
Ja jag vet du är min
Här och nu



Serien är avslutad

Vi slutade på en tredje plats i serien. Jag spelade bra i foursomen med Anna sedan fick jag inte i några puttar under första nio på singeln. Som tur var lossnade det och jag gick två över sista nio. Så jag kom in på ett godkännt resultat iaf då jag slutligen gick på mitt hcp. Vi hade en lite tillställning här på kvällen för dam- och herrlaget. Hela herrlaget var här plus några till golfkillar och bara jag och Elin från damlaget. Men Barsk hade med sig Steff och Jonas hade med sin tjej Stina så det blev några tjejer ändå. Vi satt på balkongen mest hela kvällen innan vi drog ner på Långnäs. Jävlar vad folk det var där! Hörde massa som hade vart där men som man inte såg. Ja, det var trevligt iaf. Per däckade som vanligt i soffan när vi kom hem. Klockan var halv nio när han kröp ner bakom rumpan på mig i sängen...

Söndagen spenderade vi på Karlslund med Elin och Jonas. Första riktiga stranddagen för mig på hela semestern! Hemskt. Jag har inte badat en endaste gång.

Imorgon fyller mamma och Helene år. Så det blir mycket kalas. Trevligt! Per är i Riga och ska tävla. Ensamt. Hoppas att det går bra gör honom nu! Vore roligt.



På det här hotellet bor Per. Reval Hotel. De har en skybar högst upp, på våning 26. Man åker helt inglasade hissar hela vägen upp. Utsikten är helt magnifik. När jag var i Riga och höll en utbildning så åkte vi upp och kikade. Så fint hotell!



Vi var och kikade på flera fina kyrkor! För att gå in i den här fick man betala, plus att man inte fick använda kamera. Men som fotograf vore det en katastrof så jag smygtog några ändå.

Solnedgång i Riga.

En tradition som de har är att när man förlovar sig så hänger man ett hänglås med sina namn ingraverade på någon av de mindre broarna i staden. Hjärtan förekom flitigt på många lås. Det var mycket hänglås...

Storfångsten!

I förrgår var vi i stugan som vi har i Undersvik. Johan och Sara skulle sova över där så jag och Per åkte dit på kvällen för att fiska lite. Det var flera år sedan jag fiskade och lika för Per. Johan är den enda som verkligen har fiske erfarenhet vilket märktes på sjön.
Han och Per hade kastspön och jag och Sara hade pimpelspön. Och på pimpelspöna så måste man ha mask. Johan fick sätta på vår mask.
Vi hittade ett fantastiskt ställe där det vakade som attans och vi drog fisk som aldrig förr. Johan hade fullt sjå med att bryta nacken av fiskarna och sätta på ny mask åt mig och Sara så han hann knappt fiska! Jag vill förtydliga att även Per lät Johan ta av fisken från kroken...

Vid ett tillfälle frågade jag vad Per gjorde, då svarade han att han väntade på sin tur! Han satt med en fisk som dinglade vid båten men eftersom Johan hjälpte Sara att få av fisken så fick Per vänta... Sara och jag gjorde iaf något försök på slutet att sätta på masken själv, men jag hade inte riktigt rätt sätt så det gick inge bra.

Sara fick den största abborren. Den var 46 cm och måste ha vägt över ett kilo! Så det var en riktig bjässe! Jag och Per fick två som var drygt 40 cm, så de var också stor. Eftersom Johan knappt hann fiska så fick han inte någon så stor... Otur! Jag hade en riktigt stor på men det slutade med att han bet av min lina och försvann med både mask och krok. Då fick Johan sätta sig och knyta på en ny större variant, som strax därpå fastnade i botten och så fick han börja trilskas med ett metspö som jag skulle ha istället. Haha. Stackarn. Men han var glad för att vi fick massa fisk iaf.


Imorgon bär det av till Östersund. Seriespel igen. Så ni som har svårt att välja om ni ska på brännbollsyran eller Bollnäsfestivalen - ni får iaf gå på nåt av det! Vi kommer hem på lördagkväll så vi hinner förhoppningsvis med att gå ut, kanske kan bli långnäs!


På måndag börjar verkligheten igen. Jävligt skoj ska det blir... eller inte! Jobbfan.




Per är nervös inför fisket :)
Jättelugn och fin kväll!
Fångsten, kolla in snusdosan för att hänga med på storleken.
Sara stod för storfångsten.
Båtmys. Blåste upp lite senare under kvällen.



Golf, bara massa golf.

Jag har inte varit hemma många dagar sedan sist jag skrev. Har vart och spelat massa golf. Först var vi i Nyköping och spelade Riksmästerskap för Sambos/Äkta Makar. Vi spelade helt okej. Låg sexa efter första varvet, det var nästan 100 par med. Under varv två använde Per sin driver på två hål. Det resulterade i två tripplar... Ajdå. Dvs sex över par på två hål. Vi gick totalt åtta över par på det varvet. Så utöver det gick det bra. Elin och Jonas lyckades vinna hela tävlingen! Otroligt bra. Speciellt med tanke på att det var en open tävling, det betyder att man inte tar hänsyn till hcp (handicap) och det var många par som hade väldigt mycket lägre hcp än dem. Så det var bra gjort!

Sedan har vi vart och spelat tävlingar den här veckan. I Uppsala och i Örbyhus. Jobbigt att gå 36 hål samma dag på bägge tävlingarna. 72 hål på tre dagar... Det sjukaste av allt var att jag kom trea i Örbyhus, av fyra startande, och det var tre priser. Eftersom alla tjejer var amatörer så fick vi presentkort i shopen (man får inte vara amatör och ta emot pengar). Jag hade gissat på ett trepack bollar kanske. Det motsvarar 150:- ungefär. Jag fick 2000 jävla spänn!! Helt sjukt! Synd att det är i deras shop dock... Tur att hon som kom fyra hade åkt hem så hon inte såg vad hon missade. Hon ledde med fyra över mig inför de sista nio hålen. Jag tog igen och vann över henne med 4. Jag plockade alltså in 8 slag på 9 hål! Hon tappade spelet helt. Och det var ju tur för mig!


Vi har haft väldigt trevligt iaf, men det är skönt att vara hemma några dagar. Så att man faktiskt kan handla hem lite mat. Har inte vart någon vits med det tidigare. Skönt att sova i sin egen säng. På torsdag är det dags för seriespel igen. Då åker vi till Östersund och kommer hem sent på lördagkväll. Sen på måndag ska jag tillbaka till jobbet... Fy fan.

När vi var i Sala och bodde hos Björn och Linda passade jag på att hälsa på Johanna, en klasskompis från gymnasiet. Sist vi sågs var här i Bollnäs när hon, Mimmi, Emi och Maria kom förbi en helg förra sommarn. Så det var kul att få träffas en sväng och se hur hon bodde.

Idag har jag vart och solat hemma hos Helene. Och badat i poolen med Klara. Det är en uppblåsbar barnpool, så det är inte någon gigantisk sak. Senare åkte jag och Per till Kilafors och grillade med hans föräldrar.

Imorgon måste vi städa. Helt sjukt vad skitigt det är nu. Usch.


Glass i stora lass!








Järvzoo

Vi firade vår femårs dag med att åka till Järvzoo och titta på alla djuren. Det var jättemysigt! Och roligt för den delen! Vi såg alla djur utom Myskoxen, vargen och fjällräven. Sedan missade vi någon av alla de ugglor som fanns. Men jag tror vi såg de allra flesta flygfän. Roligast var björnungarna! De lekte hela tiden. Vi stog och tittade på de ett bra tag. Efter ihärdigt letande lyckades vi se en järv också. Den kom väldigt nära men skyndade sig till en gran där den låg och tryckte, så jag hann inte få någon bild.

När vi bara hade hunnit till skogsrenarna vilket är alldeles i början höll en unge på att skrika i alla världens väg till sin mamma att han tänkte gå till bilen. Det resulterade i att alla renar sprang sin väg... Jag blev ganska ilsk. Vi stod som tur var kvar en stund och då kom renarna tillbaka i samma stund som samma unge började skrika igen. Jag tror att hans mamma uppmärksammade blicken som jag gav honom. Den skulle kunna tydas som: "Håll käften unge annars blir du björnmat!!" Ouppfostrade små glin gillar jag faktiskt inte. Natalie, Pers kusinbarn är ett av de mest väluppfostrade barn jag känner till. Kanske hon har fått lite trotsfasoner nu, men när hon var i den här pojkens ålder (dvs 5 år kanske) kunde en dialog med mamma låta såhär:
"mamma kan jag få en glass?"
"Nä, du får vänta till efter maten".
"Okej mamma".
Och sen var det end of story! Kan tänka mig att den här ungen skulle efter det svaret ha låtit "gaaaaaahhhhhh". Typ. Skitunge.

Men det var en väldigt mysig dag trots den insidenten och vädret var kanon! Käkade en fantastisk måltid bestående av kebab i Järvsö innan vi begav oss hemåt.

På kvällskvisten var jag och tränade med damlaget på Hårga. Hittade tillbaka till svingen iaf. Kändes skönt med tanke på att jag och Per ska till Nyköping och tävla i helgen.



Per kollar kartan och lyssnar efter bävrar... (?)
(som inte fanns med på kartan...)


Skogsrenar med gigantiska horn!

Rävarna!


Björnarna! Mamma Björn var trött... det kan man inte säga om hennes ungar!


Lodjuret


Berguv


Kattugla


Rådjuren


Jag på trärampen som man går på i 3 km


Det här stället kallas för Barnens Djurgård. Där kan barnen gå in och klappa på djuren.
Det var ett vuxet barn som också ville klappa älgkalvarna och killingarna :)
Hennes äldre vän stod utanför och väntade...






Leksand

Jag är en dålig sommarbloggare. Och det kommer jag att fortsätta vara. När man spelar golf har man inte tid att blogga massa. Min första semestervecka är över och jag har precis inlett min andra. Skönt, men ändå jobbigt att den första redan är väck.

I helgen har vi spelat seriespel i Leksand. Ni som har tidningen Ljusnan har säkert redan läst att jag hade en svart dag. Och det kan man väl lugnt säga. Jag klarade ändå den fruktansvärda smärtgränsen 90 slag. Men jag vill helst inte ta in i beräkningen att detta var en bana med par 70... Tur att Isabelle storspelade, eftersom ingen hade räknat med det så fick vi en bra totalscore trots mina dystra siffror. Slog kanonslag på rangen och de första hålen sen missade jag nåt slag och då kom stora skälvan och helt plötsligt vågade jag inte slå till bollen. Jävla golfgips!

Vi ligger i alla fall tvåa efter första omgången vilket är riktigt bra gjort! Vi är väldigt nöjda, vi spelar ändå i division 1. Nog för att det med största sannolikhet är den sämsta div 1, men ändå. Men tanke på att det är norra sverige vi pratar om så är våra förutsättningar inte lika som för skånes spelare tex.

Idag har jag och Per vart och spelat minigolf. Vi cyklade ner på stan och lämnade tillbaka en film vi hyrde igår och så käkade vi lunch på strandrestaurangen. Dåren i kassan gav mig massa utskrifter på menyn. När det är lunchitd är det tydligen inte många som ber om en meny, så han trodde att jag skulle ta med hem för att läsa. Så när jag till slut bad om den i läder (som jag vet att de har) kom han med den och sa att jag måste lämna tillbaka den. Ja, men vi ska ju äta här så jag tänker inte ta med den nånstans förklarade jag. Då sa han att han trodde att jag ville ha med den hem! Ja jäklar...
Sen spelade vi minigolf! Jag har aldrig vart bra på minigolf, är faktiskt en riktig sopa. Utom idag! Jag ledde med 2 slag mot Per inför sista hålet. Som var enkelt. För familjefridens skull såg jag till att drulla lite så att vi delade på 40 slag istället för att jag skulle vinna... eller så klarade jag inte pressen. Jag vet inte.

Jag har snart läst ut Stieg Larssons sista bok nu! Chefen hade rätt, sista halvan är grym. Man vill inte sluta läsa. Men de hade kunnat skippa 20 sidor som säpo där efter 100 sidor... det gjorde att jag tappade stinget en aning.

Imorgon har jag och Per vart tillsammans i fem år. F E M år på raken! Shit vad tiden går fort. Mitt rekord i antal år passerade vi för två år sedan och nu har vi även passerat Pers så detta bådar gott inför framtiden!





Slagna hjältar på vägen hem! Isabelle och Pillan.



Stockholmare på besök!

Emma, Natalie och Elliot.


Syskonkärlek i "ballongen".


Tittut!


Tripp, trapp, trull, pappa!
Springtävling runt huset.


Vi spelade Upwords, ett nyare sorts Alfapet.
Vi fick tyvärr inte ut de här orden.


Rob och Lotta fokuserar. Det hjälpte inte, då jag och Per vann :)




Midsommar i bilder!

Vattenskidor kördes före grillningen.



Vår egen Livvakt/Trubadur Jonas med dottern Sara.



Stora grillen.



Egen trubadur till maten!



Lika som bär!! Per och Amelia.
Bild 1. Båda tittar på varandra.
Bild 2. Båda skrattar.
Bild 3. Båda tittar framåt.



Amelia dricker välling.



Folksamling.



Tur du inte har nåt att skämmas över Jonsson! :)



Elin och Amelia myser under filten.



Per myser under filten... :)