Rumpträning

Fasen vad jag har gått idag! Till golfbanan fram och tillbaka. Är ungefär 9 km totalt. Fy vad trött jag var i benen när jag kom hem. Och då hade jag ändå tagit en paus hos Elin på kanslit i en halvtimme kanske. Var ju tvungen att testa vägen till sommaren. Kommer förhoppningsvis att bli några promenader då. Om jag inte blir för lat och tar bilen... Tänkte bara ställa ut Signe i vagnen för hon sov redan, men jag behöver ju faktiskt ut och gå! Enda träningen jag får, och nog kan jag lova att det kändes som ett riktigt träningspass allt! Jag försökte gå snabbt, men sista biten tog det emot. Ska väl vara fan om inte rumpan blir lite fastare iaf!

Igår var mamma här en sväng. Men Signe somnade precis när hon kom och sen fick hon fortsätta sova i vagnen, så hon blev inte kvar mer än 1,5 timme kanske. Vi ska försöka få som rutin att hon ska sova i vagnen åtminstone på förmiddagen. För då får hon sova längre än vad hon gör inne. Nu är klockan snart halv sju och hon ligger i vagnen nu med. Tog med henne ut på altan och gick runt runt där tills hon somnade :) Men nu låter det i barnvakten hör jag! Usch då!

Jag lagade värsta fredagsmiddagen idag. Klyftpotatis och fläskfilé. Hade i creme bonjour tillsammans med fläskfilén och sedan i med lite stekta färska champinjoner och soltorkad tomat. Mums! Soltorkad tomat kan man ha till mycket. Har ni inte provat det så testa, blir kanongott!

Skönt med helg. Per har ju bara jobbat ons, tors och fre idag. Och på fredagar slutar de alltid halv två. Mycket bra!

Ikväll blir det final i Let´s Dance. Och popcorn kanske.

Glad gobit!


Träning ger färdighet

Förlåt hjärtat!

Igår var vi och köpte gräsklippare. På Coop i Söderhamn. Vi var det andra paret som köpte gräsklippare, för i år! Den andra snubben hade vart där och köpt på måndagen. Kanske inte det första man tänker på när det snöar ute! Köpte en högtryckstvätt också. Så nu kan vi tvätta både bilar, fyrhjulingar och skotrar. Och så ska vi använda den för att få bort all mossa från taket som är på baksidan.

Jag skulle åka och handla mat på Kvantum igår efter att vi hade kommit hem från Söderhamn. Så Per och Signe skulle vara själva. Antingen så fick stackarn magknip eller så saknade hon mamma massa för hon hade börjat skrika så fort jag gick. Sedan fick han henne att somna i vagnen, men hon vaknade igen och då hade hon skrikit konstant i 20 minuter. Verkligen skrikit. Och det händer aldrig annars! Stackars liten, och stackars Per. Jag hoppas att det var magen som gjorde ont, även fast jag självklart inte alls vill se henne ha ont! För om hon redan nu skulle börja bli mammig skulle det bli jobbigt... Men jag tror det var magen. Åt en efterrätt i söndags med massa choklad, och jag har hört att det inte är bra för små barn. Usch vad hemsk man känner sig när ens barn har ont och så är det kanske jag som är boven! Fy tusan. Ska inte äta nå mer choklad nu. Hon skrek i ytterligare några minuter på kvällen, och bara den korta stunden tyckte jag var outhärdlig! Skulle jag få ett kolikbarn skulle jag gråta minst lika mycket som barnet. Usch och fy!

Idag skulle jag på hörselkontroll med Signe. Vi har inte fått gjort den ännu... och inte blev det idag heller! Jag ställde klockan och klev upp kvart över åtta. Då sov Signe så jag passade på att göra mig i ordning. Vid nio sov hon fortfarande så då började jag ta fram frukost. Då ringer de och säger att läkaren är hemma med sjukt barn! Och det här är ju någon som kommer från Hudik, så det är ju inte varje dag de är här! Så jag hade kunnat sovit en timme till, för Signe vaknade inte förrän kvart över nio! Vilket skit!
Var till Lindex istället och köpte en body och strumpor. Sedan for jag till min mormor och morfar och fick lunch. Nu på eftermiddagen har Pillans mamma Gunilla vart på besök. Signe fick ett sånt fint täcke som Gunilla hade gjort! Jag ska ta en bild och lägga ut sen. Jättesött!

Nu ligger mina fisar och är trött i soffan :)

Matchning
Mamma kör rosa/grön randigt och dotter rosa/brun randigt :)



Tittut!

Mys

image482

Härliga väder!

Ja då var påsken snart över. Kallaste påsken någonsin. Shit så kallt det har varit, iaf på nätterna. Tur att solen har varit framme så att temperaturen har gått upp under dagen iaf. Inte bara Per som är morgonmänniska i vårt hus längre. Jag får ju snällt kliva upp jag med numer. Och då ser man ju verkligen hur kallt det är. Imorse hade vi -19 här! Men nu skiner solen och det är så fint ute med all snö. Men jag hade hellre önskat att det var bart och några plusgrader i skuggan istället. Längtar till sommarn då man bara kan lägga Signe i vagnen och gå ut. Inte hålla på att klä på massa. Men, så länge solen skiner såhär och det är vindstilla så är jag nöjd ändå :) 
Tog en promenad vid kvart över elva och hon har sovit sedan dess. Klockan är halv tre nu... så snart är det nog matdags. Hon åt vid tio tiden. Jag har suttit ute i solen hela tiden. Så härligt att ha hus och tomt! Per åkte till Kilafors på sitt nya köp. En fyrhjuling.

I lördags åt vi påskmiddag hos mina föräldrar och igår hos Pers föräldrar. Första påsken på många år som man inte går ut. Men gud så skönt! Jag längtar faktiskt ingenting efter att få gå ut. Inte på tranan iaf. Det ska vara någon rolig tillställning isf. Men däremot längtar jag tills vi kan sitta ute i kvällssolen här hemma och ta en öl eller så. Det låter så härligt med en öl i solen. Jag är ju ingen riktig ölälskare precis. Men en Heineken eller två kan jag dricka. Och mer än så lär ju inte behövas efter ett år utan alkohol :)

Inatt vaknade Signe inte förrän 04:15 och skulle äta första gången! Åh så skönt! Hon åt sista målet efter 22 nångång, så kanske fem timmar utan mat iaf. Härligt!

Imorgon är sista dagen Per är ledig. Men det har vart så skönt att han har vart ledig från jobbet så många dagar.

Nya leksaken.


Morbror Anton och morbror Johan. Signe inte så nöjd :)


Puss!


Signe har hittat handen att suga på


Signe tränar nacken. Snart så!


 


Sötaste nallen!


image476

Insnöad!

Glömde ju skriva att jag provade bröstmjölk i näsan på Signe som Lina rekomenderade. Och det gick mycket bättre! Läkaren som vi gjorde undersökningen med sa också att jag skulle försöka köra med det istället för nässugen. Kanske inte är så bra att använda för mycket på så små barn. Men mjölken tar ju bort det täppta och sugen tar ju bort snoret... Jaja, har inte använt sugen nå mer utan bara kört på mjölk. Fick en liten spruta av bvc sköterskan som jag kan suga upp det med och sedan droppa in i näsan. Det går bra, men hon tycker det är lite obehagligt.

Igår var vi ut på promenad till Acktjära och vände. Satt vid skolan en sväng i lä och gud så varmt och skönt det var då i solen! Signe fortsatte sova ute i vagnen medans vi kunde städa. Skönt att få det gjort! Dammtorkade och torkade några av golven. Var nog första gången någonsin som Per höll i en mopp! Iaf i vårt föhållande som har varat i över 5,5 år. Han nämnde något om lumpen, men det räknas knappast!

Min mormor och morfar, Signes gammelmormor och gammelmorfar, var här en sväng i går också och lämnade Påskpaket till Signe. Men de hann knappt se henne nå eftersom hon sov som en stock.

Jag åkte och köpte pizza på Hambogrillen så Per och Signe var ensamma för första gången. Dock så varade det ju inte så länge. Kändes inte ett dugg konstigt faktiskt att åka själv i bilen, även fast det var första gången på sex veckor! Gud så fort tiden går! Hon blir sex veckor imorgon.

Igår somnade hon för natten redan före nio. Hon vaknade dock strax efter tolv och ville ha mat. Men jag hade ju lagt mig då också, så hon somnade om efter hon hade ätit. Men däremot så hade hon en vakenstund mellan 3 och 4 imorse istället. Hon låg och jollrade och flinade precis som hon gör på morgonen så jag var rädd att hon inte skulle somna om. Per vaknade inte ens! Bra att han kan sova iaf.
Hon är så söt på morgonen nu, hon har som sagt börjat flina massa! Så hon är så gullig när hon ligger och är jätteglad över att dagen har börjat :) Underbart!

Jag var ut och gick i en timme tidigare idag, så Signe ligger i vagnen och sover nu. Men det var 3,5 timme sedan hon åt så det kommer att låta när hon vaknar för vid det laget är hon vrålhungring! Glupsk!


image472
Bada bada bada, åh så skönt att sitta som en kung!

Vi håller på att snöa in här också! Shit så mycket snö det har kommit! Säkert 2 dm bara inatt, och så har det snöat till och från hela förmiddagen. Kolla bron, helt igensnöad :)



Kalasande

Natten mellan måndag och tisdag sov Signe jättedåligt. Hon vaknade när vi hade lagt henne i vaggan så jag ammade henne i sängen och sen somnade hon, och flyttar man henne då blir hon pigg igen. Så hon fick sova hos oss från början. Det brukar resultera i att hon vill äta tidigare har jag märkt. Och så hör jag henne på ett annat sätt när hon ligger och smackar 2 dm från mitt huvud istället för när hon ligger i vaggan vilket gör att jag vaknar oftare. När hon ligger i vaggan sover jag som en stock tills jag hör att hon gnäller. Hon åt någon gång före tre, och då hade hon redan ätit en gång tidigare också, och sedan sov vi bara små korta snuttar och under delar av natten var vi helt vakna. Strax före halv fem gick jag och la mig i soffan för att hon inte skulle väcka Per med sitt gruffande. Hon somnade om och jag la henne i vaggan vid 5. Vid halv sex vaknade hon och ville ha mat, för då var det ju ett tag sen hon åt! Och sen fick hon hicka och då gick det ju inte att somna! Gah! Ja jäklar. Men innan det var färdig så fick vi ligga kvar i sängen till strax efter 11. Och jag var fortfarande trött då. Så igår blev det inte många knop.

Vid halv tre så var det dags för träff med Föräldragruppen. Vi skulle prata om hur det var att vara förälder, vilken omställning det har blivit. Men det gjorde vi då inte! Pratade om samma sak som förra gången. Alla fick berätta om hur förlossningen gick till. Det var en bvc sköterska som höll i det den här gången, men hon visste att vi hade berättat om vår förlossning sist. Så den här träffen var helt onödig. Tur att Per inte tog ledigt från jobbet. Nästa gång ska vi lära oss babymassage. Det blir roligt iaf!

Idag har jag och Signe vart på 2 års kalas hos Amelia och sedan 62 års kalas hos Signes farmor. Amelia fyllde 2 den 17:e februari, men de har vart krassliga i omgångar så nu var det dags för kalas. Det var fem barn där förrutom Signe i åldrarna 6 mån - 2,5 år ungefär. Men tjena mittbena vilken ljudnivå! Haha Ja det kändes som att det var ett fullspäckad dagis där. Men det är så det är på kalas. Signe störde sig inte alls på det iaf! Tvärtom sov hon som en stock till ljudet av sirener, leksaksdammsugare, trummor och diverse skrik. Sedan försöker mammorna prata i det här ljudet vilket gör att man skriker över huvudet på barnen för att höras och det gör ju sitt till också. Men det var mycket trevligt! Fick tacos och fika! Signe skötte sig exemplariskt som vanligt, sov mesta tiden. Och när hon var vaken satt och tyst och tittade runt.

Efter kalaset for vi till bvc. Skulle göra en läkarkontroll. Jag var orolig för att hon skulle skrika som hon gjorde på BB när läkaren undersökte henne. För det var samma sorts undersökning nu. Men det gick så bra så! Hon var tyst som en mus och tittade intresserat omkring. Skönt! För sist fick jag torka tårarna i skymundan, för det var så fruktansvärt! Nu har jag ju lärt mig att hon kan skrika ibland, även om det är sällan. Men då var det ju fruktansvärt att höra panikskriken. Uvva! Hon väger 5030 gram nu och är 57,5 cm lång. Per gissade på att hon skulle väga... 5030! Bra gjort! Bvc sköterskan sa att Signe "pratade" jättebra med mig. När jag pratade med henne så tittade hon så fokuserat på mig och jollrade tillbaka och log lite! Roligt, för då vet hon nog att jag är mamma :)

Nu ska Per vara ledig till och med tisdag! Gud så skönt det ska bli.

Amelia matar dockan som hon fick av oss.


Såhär kul tyckte Signe att det var med kalas :)
Men hon somnade skönt i den stolen iaf, så hon var nog nöjd!


2 År


Vi köpte "Mitt första år" bok på Barnens hus.




Näsfrida

Igår var vi till Barnens Hus. Tyckte Signe var så täppt så jag ville köpa en snorsug och vi hade ju inget annat för oss så det kunde väl vara trevligt med en tripp dit. Vi köpte Näsfrida som ska vara den bästa nässugen, såklart!! Och så fick Signe sitt första golfset! Som vanligt så sov hon bort utflykten. Somnade när vi hoppade in i bilen och vaknade och var jättehungrig precis när vi kom hem. Underbara barn! Spelar ingen roll om man ska i eller ur henne från bilstolen eller vagnen, hon sover ändå.
Gjorde egen koksaltlösning men jag tror inte att hon gillade smaken av salt. När hon hade dragit ner saltlösningen i halsen genom näsan började hon kräkas. Första gången var det som att hon hade fått lite för mycket mat i sig så att lite överflöd kom ut. Lite senare när jag använde lite till kom det världens fontänkräka ur stackarn. Rakt upp och ner i badkaret. Då försvann typ ALL mat hon precis hade ätit. Ännu senare på kvällen tänkte jag att vi provar igen, hon hade ju ätit mycket och tätt tidigare så det kanske var därför... Jo men tjena. Sötfisen kräktes igen. Den här gången tog det kanske fem minuter innan det var dags. Näe usch! Då får hon vara lite täppt! För inte tänker jag trycka i henne nåt som hon bara kräks av!! Nån som vet om det är saltet som gör det? Att det blir knepig smak eller blir det otäckt att få något i näsan? Det droppas ju bara in lite... men eftersom jag gjorde egna så var ju lösningen inte i pipetter så jag vet ju inte exakt hur mycket som jag droppade i. Men kan aldrig tro att det var pga mängden!
Ja usch, otrevligt var det iaf.
Hon är fortfarande lite täppt, men hon verkar inte bry sig om det själv, det är bara vi som tycker synd om henne. 

Signe vaknade vid före halv sex imorse och åt, sedan var hon pigg. Vi klev upp och la oss i soffan istället. Hon somnade vid halv sju redan så då kröp vi ner i sängen igen. Skönt! Vi klev inte upp igen förrän kvart över tio. Behövligt. De två senaste nätterna har hon vaknat första gången vid tre på natten för mat! Kanoners! Igår åt  hon vid 22 och sedan nästa gång vid 03. Fem timmar emellan! Härligt! Men andra måltiden vill hon ha efter 2,5-3 timmar kanske.

Var till jobbet idag och hälsade på. Första gången sedan Signe föddes. Kändes verkligen som att det var en evighet sedan jag var där! Men så skönt att vara hemma och mysa med världens sötaste, så jag längtar knappast tillbaka!
Efter jobbet åkte jag till Kvantum, Lidl och sedan stan. Köpte presenter till Johan som fyllde år i lördags och till Pers mamma som fyller år på onsdag. Vad tror ni Signe gjorde? Sov såklart :) Men hon var vaken på jobbet iaf.

Åh så skönt!


Världens gladaste tjej!


Det ska börjas i tid!

Sovrekord

Vår lillfis har blivit snorig. Usch. Det är nog inte värst mycket, men det låter halvtäppt när hon andas. Jag har tänkt köpa en snorsug men det har inte blivit av. Typiskt. Hoppas hon inte blir mer täppt under natten.

Melodifestivalen. Förstod att Perelli skulle ta hem det. Bra låt, även om jag tror att BWO skulle ha större chans i Eurovision. Men vad fan gjorde Malmös jury?! Bedrövligt att "kompisrösta" som jury! 6 poäng till Frida som kommer ifrån Skivarp i Skåne, ingen annan jury gav henne poäng, och 12 poäng till Sibel som kommer ifrån Kristianstad! Hon hade typ 17 poäng innan Malmöjuryns röster! Herregud. Det var riktigt dåligt.
Själv så röstade vi ingenting här hemma. Jag är nöjd med resultatet, trots att jag inte riktigt njuter när jag hör Perelli snacka. Skorrande...
Signe har ju en sån fin Schlagerbody, men den är för stor ännu så vi får använda den en annan gång. Hoppas att hon fortfarande kan ha den i maj när vi ska heja fram Charlotte till seger!
Fick ett mms från Sigge. De var ju fantastiskt fina!! Hade rosa peruker och såg verkligen ut som ett par riktiga schlagerdonnor. Brorsan ringde från Centralen i Stockholm och sa att han stod och kollade på tre tjejer med rosa peruker :) Haha Fast han känner ju igen Kicki då de har jobbat ihop förr. Men det var kul!

Idag har vi vart en sväng i Kilafors och hälsat på Signes farmor och farfar. Sedan åkte vi hem och jag gick en snabbis med vagnen. Hon somnade i bilen vid 14 ungefär och sov till 17.45! Det är sovrekord på dagtid! Hon fick ligga ute i vagnen och det verkade hon trivas ypperligt med. Men när hon väl vaknade så var det med ett vrål! Bra att vi fick en Barnvakt från mitt jobb. Jag gick ändå till fönstret sjuttioelva gånger och tittade så att hon sov. Vi passade på att rensa i garaget lite också. Det kändes så skönt att äntligen få göra nåt ute! Längtar tills det blir vår på riktigt.

Nu ligger Per och kollar på sötnosen när hon sover. Hon är för bedårande!

Det är skoj när Pappa leker med mig!


Mina två gofisar!

La grande final

Jag har vart och ätit lunch med Elin på golfbanan. Jonas och Pär (inte min Per) var också med. Signe ville också såklart äta lunch när vi gjorde det :) Och eftersom jag har köpt en bra amningströja så gick det alldeles utmärkt. Syns ingenting, skönt. Vissa kan ju tycka att det är opassande att amma öppet. Men vad fasiken! Det är väl världens mest naturliga grej.

Hur många bilder jag har tagit på lillfisen? :) Hehe MÅNGA, och fler lär det bli! Det är totalt 7 dagar som vi (mest jag...) inte har tagit några bilder alls. Men hon är ju så ljuvlig så man kan inte låta bli!

Nu kommer Per snart hem från jobbet. Skönt att han slutar tidigt på fredagar.  

Imorse vaknade Signe någon gång strax före 9. Men hon är så söt när hon ska vakna, för hon ligger och grimaserar lite och så tittar hon upp och ligger och funderar och så blundar hon en stund till. Ligger och drar sig lite. Mysplutt! Jätteskönt att vi får sova framåt 9, det behöver jag.

Imorgon är det finalen i Globen!! Bönorna ska dit. I två olika sällskap dock, och jag tror inte att Lena ska ha sitt linne för de tjejerna hon ska gå med har inte sånna. Men det ska då Sigge, Vickan och Kickan!

Måste bara säga att Takidas låt, Curly Sue, är fantastisk att lyssna på. The heart is pumping for my life, the mind is happy and I will love you to the day I die


Gävle 2007

image456


Vill man vara fin får man lida pin :)


Charmtrollet

Igår var mamma här. Vi planterade om blommor. Det behövdes. De ville nog ha ny jord. Och så har vi delat på blommor, för de hade blivit så stora, och satt i nya krukor. En sort som fanns i två krukor tidigare finns nu i fem! Det ni! Och den blomman härstammar från en som är över 50 år! Först har den funnits hos mormor, sen har de delat på den så att mamma har haft några och sen fick jag en del av den när jag flyttade. Otroligt vilken förökning.

På kvällen var Fia och Sara här. Mycket trevligt! Signe fick en body och jag och Per fick tulpaner :) Jag tycker att det känns väldigt fräscht med tulpaner. Helst skulle jag vilja ha det stående på matbordet hela våren. Men då fick man köpa ihjäl sig på tulpaner...

Idag har jag vart och vägt Signe. 230 gram har hon ökat den här veckan. Så nu är hon uppe på 4830...! 57 cm lång. Margit, bvc sköterskan, tyckte att hon var med väldigt mycket med blicken. Och när jag pratade med Signe när jag klädde på henne så sken hon upp. Så Margit sa att nog känner hon igen mig allt :)
Efter bvc besöket åkte jag ner på stan och fikade på krokanen med tre tjejer från föräldragruppen och deras flickor. Magdalena och Alma, Jenny och Natalie, Elin och Elise. Det var mysigt.

Signe stackarn har inte sovit mycket idag. Det har blivit så hattigt för henne. Hon somnade i bilen till bvc sen blev hon väckt när vi skulle väga henne. Hon slumrade till påväg till cafét men lyckades inte somna riktigt, så hon sov i min famn i en halvtimme kanske och vilade i vagnen en stund. Sen har hon bara sovit i 45 min när vi kom hem + en del små kortisar som inte ledde till något längre. Somnade inte ens i bilen påväg från stan. När hon blir så övertrött så får hon svårt att somna. Stackarn. Nu sover hon i vaggan iaf.

Förhoppningsvis börjar hon få någon sorts rutin på nätterna nu. Hon har somnat mellan 21.30-22.30 de senaste nätterna. Och vaknat vid 2 för att äta första gången. Sedan 5.30 i måndagsnatt och 5.40 i tisdagsnatt. Inatt vaknade hon redan vid 4 för andra målet. Och så har vi sovit till 7, 8 och 9 de tre senaste dagarna. Hoppas det håller i sig.

Per var med i tidningen idag. På småsakssidan i Ljusnan. Veronica som är mamma till Amelia som var med på bilderna hade skickat in tre bilder som jag tog i midsomras. Och så hade de på Ljusnan lagt till texten. Och det blev ju verkligen klockrent! Så roligt! Jag har haft de bilderna ute på bloggen, i somras då. Alla verkade tro att jag hade skickat in dom, men så var det alltså inte :)

Lillrumpan och de söta fötterna


Signe kollar på mormor i badrummet


Örat


Skönaste sovstilen


Sara och Fia är förtrollade av Signes charm

Storhandling

Idag har jag och Signe vart och storhandlat på Kvantum. Fem påsar och ett blöjpaket. 1100:-. Som hittat... Hon sov som vanligt genom hela handlingen. Skönt.

Innan vi var på Ica så var vi på stan. Ligga i vagnen vaken är inte så roligt. Men med napp löser man det mesta. Då blir hon lugn och slappnar av och så somnar hon. Vi var in på banken och satte in pengar som Per hade hemma, sedan på Torgboden och Lindex.
Torgbodens entré är ju verkligen inte barnvagnsanpassad! Sjukt att det som är en leksaksaffär gör det så krångligt att komma in med vagn. Och det sämsta är att deras barnvagnar står på nedervåningen som det är helt omöjligt att nå med vagn. Då får man lämna sin vagn uppe. Ja jisses.
Handlade iaf en present till Amelia som har fyllt 2 år, en leksak till barnvagnen och nappflasksnappar. Har ju fått låna en pump från Avent med massa tillbehör och flaskor av Helene. Och då ska man ha Avents nappar till flaskorna. Tänkte att jag lika gärna kunde köpa det när jag ändå hade krånglat mig in på affärn... Någon gång ska vi ju testa flaska på henne för att se så att det funkar.
Istället för klänningen och tightsen som Signe fick av Sven och Anna tog jag ett par jeans från FIX. I stl 68 så att hon kan ha de lite längre fram. 

Hon har legat och kikat på babygymmet idag också. Går bättre och bättre! Idag låg hon en bra stund och kikade och smackade lite. Imorse var det perfekt. När vi hade klivit upp och jag hade klätt på henne la jag henne under gymmet på köksbordet medan jag gjorde frukost. Och jag hann till och med äta klart innan hon började tröttna! Imorse sov hon till 8,15 ungefär. Och hon somnade vid 21 igår kväll. Skönt!! Hon vaknade när det var dags att äta och sedan somnade hon om. Vissa nätter har hon vaknat till och varit vaken ett tag mitt i natten. Men inatt gick det bra. Trots blöjbyte vid 5.30...
Nu sover hon i selen på Per. Undrar hur denna natt kommer att se ut då hon somnade vid 20. Kanske blir ett vaket tillstånd i natt. Hoppas inte.

Har lyssnat på Sanna Nielsens låt, Emty Room, typ 10 gånger på raken nu. Den är väldigt skön att lyssna på.

Här är jeansen jag köpte.
image445

Meningen med livet

Igår kväll efter att vi hade vart och käkat hos Pers föräldrar i Kilafors kom Elin och Jonas och hälsade på. Det var mycket trevligt! De fick vara med och se när Signe badade. Hon är så söt för hon trivs verkligen i vattnet.
Hur gammal ska de vara för att börja på babysim? 2 månader?

Och så har hon börjat småle litegrann! Hon har verkligen utvecklats snabbt sista veckan! Hon har kunnat följa med en leksak med blicken sedan hon var 2,5 vecka men nu är blicken mycket fastare och hon följer med med huvudet också. Och om Per håller i henne och jag kommer upp på sidan så vrider hon sig och vill kolla. Nacken blir starkare för varje dag. När man håller henne mot bröstet eller axeln så stretar hon ofta upp med huvudet så att det inte vilar mot kroppen. Det märks att hon är med i vad som händer på ett annat sätt än tidigare. Och så tyckte Per att hon log igår när han satt och pratade med henne, och likaså lite senare när jag höll i henne. Och idag när hon låg på skötbordet så busade jag lite med henne och gjorde läten med munnen och då gapade hon och sken upp :) Ser inte ut som tidigare när det har dragit i mungiporna pga magknip eller så. Hon är så söt! Helt fantastisk den lilla tjejen.
Det är verkligen det här livet går ut på. Det är det här man väntar på att få uppleva, få vara med att skapa och forma ett litet liv! Fatta vad stort det är! Det är det här som är meningen med livet.
Och alla människor skulle må bra av att få känna de känslorna som man känner för sitt barn. Det är obeskrivligt!


Idag har jag bara vart inne. Hade ingen lust att gå ut. Mamma och pappa var här och hälsade på en sväng mitt på dagen. Per har åkt på säsongens sista rinkbandymatch. Skönt att både det och innebandyn är slut sen. Vissa veckor har han vart borta tre kvällar i veckan och det blir lite drygt om det är tre kvällar på rad.
Jag tycker synd om er vars barns pappor jobbar borta under veckorna. Och framförallt tycker jag synd om papporna som missar mängder av ögonblick med sina barn!

Imorgon ska jag åka och handla mat på Kvantum. Ska nog svänga ner på Lindex och byta kläderna som Signe fick av Anna och Sven också.
På onsdag kväll ska Sara och Fia komma och hälsa på! Vad roligt det blir!

Gofisen ligger och sover i vaggan nu. Jag ska borsta tänderna och gå och lägga mig också. Och hoppas på att hon sover ett par timmar till innan hon vill ha mat.


image444

Leka leka leka

Är det ett leende mån tro?




Signe 1 månad, 080309

image441

Idas dop

Igår var det dop i Färila. Vi åkte från Röste vid 14-tiden. Signe somnade direkt i bilen och sov genom hela bilfärden, genom hela dopet OCH genom hela fikat! Hon skötte sig helt exemplariskt! Sov i 3 timmar och 15 minuter. Och då var jag tvungen att väcka henne för att hon skulle få äta innan vi åkte hem! Härligt att se att hon kan sova så länge dagtid utan att äta.
Så efter att vi har vart ute och åkt bil och hon sover så ska jag numer lägga henne i vagnen där hon verkar sova perfekt!
I kapellet hade vi orgeln precis bakom oss, men hon ryggade inte ens till när den satte igång. Hon gillar sång och musik vår lilla tjej!
Ida hade blivit jättestor sen jag såg henne sist strax efter jul. Eller är det för att Signe är så liten. Fast hon är ju inte liten egentligen, men om man jämför med en 5-månaders så känns hon liten :)
Måste bara säga att jag aldrig har sett ett paketöppnande gått så fort på ett dop, någonsin! (Okej, jag har inte vart på mer än några stycken heller...) Men med hjälp av Idas kusin Liam gick allt i blixtens fart. Och då ljuger jag inte!

När vi kom hem käkade vi varma mackor och kollade på Melodifestivalen. Tyckte det var bra att Nordman gick vidare, för Carola och Andreas låt är faktiskt inte alls speciellt bra tycker jag. Ledsen Ida :) Och Sigge får tyvärr inte se den fd schlagerdrottningen i globen. Per ringde tom och röstade på Nordman.

Lillskruttan hade ju sovit så mycket på dagen så inatt blev det lite vakentid. Somnade bra vid 22, så jag gick också och la mig vid halv elva. Hon sov i vaggan tills dess att hon ville äta strax före 1 tiden. Jag gick och väckte Per som hade somnat i soffan, men han kommer inte ens ihåg det. Så vid 3 tror jag att han kom in då Signe hade vaknat och vilja ha mat igen. Sen lyckades hon inte somna förrän framåt halv fem... Då hade jag provat lagt ner henne i vaggan en gång lite för tidigt vilket resulterade i att hon vaknade. Men strax före 5 hade hon sovit en stund och då la jag ner henne igen och då sov hon vidare där. Skönt.

Idag ska vi till Pers föräldrar i Kilafors och äta mat vid tre tiden. Per håller på och rensar lite i garaget för han ska ställa in skotern. Signe sover i bärselen. Men hon jämrar lite emellanåt så jag får skynda mig att lägga in bilderna innan hon vaknar och ska äta.


Familjen Pettersson / Persson


Tröttmössa


Sååå söt!


Tremänningarna!

Sömntutor

I onsdags var Magdalena och Alma från Föräldragruppen här och hälsade på. Fikade och pratade i några timmar. Det var trevligt! Jag dammsög hela huset med Signe på magen i selen. Det går inte att lägga ner henne i babysittern längre när hon sover, oftast så vaknar hon direkt igen! Hmm... Helst vill hon ligga mot magen och bröstet hela dagen. Då kan hon sova hur länge som helst.

Igår var vi och vägde och mätte igen. Ingen kan då säga att hon svälter! 310 gram hade hon gått upp. På en vecka, EN vecka! Haha Ja jäklar. 4600 vägde hon nu, och var 56,5 lång. Hon passade på att kissa TRE gånger också under tiden jag var hos bvc sköterskan. Två gånger på skötbordet och en gång på mig. Tror att det var för att hon var hungrig och skrek och hon blev säkert stressad då.
Efter vägningen åkte jag till mamma och pappa och var där en stund, sedan svängde jag förbi Pers jobb så att han fick visa upp henne lite. Roligt när massa grabbar står runt bilstolen och bara tittar på henne i flera minuter! Hon är så bedårande så man kan inte låta bli!
Var ner på stan och köpte en pyjamas till Signe, hon växer ju så fort så de som vi har i stl 56 med fötter känns lite tajt när hon sträcker ut benen. Fick en modell av Elin tidigare i stl 62 som är jättebra! Knäppningen är helt perfekt! Framförallt om man måste byta på natten. Så jag hittade en med lika knäppning som jag köpte. Köpte en bok med sånger i också på Åhlens, "min skattkammare 3". Så nu har jag börjat sjunga för Signe. Hon gillar det!

Idag har jag var ut en sväng med vagnen sen har Sven, Anna, Alva och Agnes vart här ikväll. Alva är ju för söt! Riktig pratkvarn!! Och Agnes kändes enorm att bära om man jämför med vår tjej! Hon är 10 månader. Dröjer inte länge förrän Signe är det också... Fick en klänning och tajts som jag har lyckats köpa själv, så jag får ner och byta det. Och så fick vi ett paket av Svens föräldrar, också klänning och tajts. Jättesöta!

Imorgon är det dop som gäller för mig och Signe. Hennes tremänning Ida ska döpas. Så jag, Signe och mamma ska åka till Färlia. Per har innebandymatch.
Inga planer för imorgon kväll, bara vara hemma och mysa antar jag.


Jag sover bäst på pappas bröst!

080305


080306


080307

Såhär ser eftermiddagsrutinerna ut :) Per kommer hem ifrån jobbet, tar Signe och så somnar de bägge två i soffan. Idag hade Per dock hunnit vakna innan jag tog kortet.

Lilla hjärtat

Mamma och dottermys i soffan!

 
Kompisgos.


Det är så jobbigt att vakna...


Stora tjejen

Nu var det några dagar sen sist. Blir lätt så.
På lördag förmiddag kom min lillebror Anton och hans tjej Jessica och hälsade på en sväng. Signe fick en fin lilarosa matta till sitt rum! På kvällen var ju Lena här, så vi lagade tacogratäng. Min specialitet när det kommer besök. Så himla enkelt att göra, och gott! Per kom hem väldigt tidigt, strax före 19, så det var skönt. De hade lyckats åka 27 mil på skotern på två dagar så han tyckte det räckte.
Lena hade med sig jättesöta kläder till Signe! Bruna byxor med blommigt knytskärp, en rutig kort väst (bedårande!), en brun typ pilotmössa, en blommig klänning och en skallra! Lena är nog Signes största sponsor hittills ;) Tack gumman! Hon hade också bakat kladdkaka, världens godaste bör tilläggas. Jag och Per fick behålla biten som blev kvar, dvs halva kakan, så jag har ätit en bit kladdkaka varje dag nu :) Men jag går ändå ner i vikt! Hehe

Lysande bidrag i Melodifestivalen iaf! Alla de fyra som gick vidare var bra, framförallt Lindas bidrag och Charlottes refräng var kanon!

På söndagen var jag och Per och kikade på innebandy. Hertsjös damer vann mot Alfta. Ledsen Elin, men ni är inte tillräckligt bra i år ;) Signe hade klänning och var så söt så! Hon fick en present av Sigge, Vickan och Kickan! En rosa body med trycket "Schlager Bäbis". Haha jätteroligt! Och så fick hon en grön glitterpinne från melodifestivalen i Linköping som mina schlagerbönor var på. Jag kunde ju av förståliga skäl inte följa med i år...
Efter matchen åkte vi till Helene och Johan som bjöd oss på middag. Mycket trevligt!

Igår var jag in till Helene igen, vi gick en promenad på en timme drygt. Det hade ju såklart hunnit mulna på när vi skulle ut, så det var inte soligt och fint precis. Men vi fick ju frisk luft iaf.
Sedan hade vi träff med vår Föräldragrupp från MVC. De som vi gick tillsammans med när jag var gravid. Alla kom så det var jättekul! Roligt att se alla bebisarna. Signe var störst i gruppen! Haha Trots att hon är näst yngst av sex stycken! Tre som är född i januari, men de var mycket mindre! Hon såg ut som en två månaders bebis tillsammans med de andra! Men det är bra att hon växer, det visar ju på att hon mår bra! Hon vägde mest av alla när hon föddes också, men inte så att det var någon jättestor skillnad. Hon kommer nog att bli lång våran tjej!

Nu sover hon igen på kvällarna. Tidigare har vi ju försökt se till att hon ska vara vaken från åtta eller nio på kvällen men det resulterade nog bara i att hon blev lite småtrött och inte gärna ville sitta still. Hon kom liksom inte till ro. I söndags sov hon mellan 20.40-22.40 ungefär sen gick vi och la oss och då ammade jag henne i sängen sen somnade hon. Igår somnade hela familjen på soffan och vi gick och la oss ungefär samma tid och så åt hon i sängen och somnade sen. Men det resulterar ju i att hon sover i vår säng hela tiden. Skulle jag prova lägga över henne i vaggan skulle hon vakna direkt. Men det får vara så ett tag. Det resulterar dock i tidigare mornar men det är skönt att få komma i säng på kvällen.

Idag har vi gått värsta långa promenaden! Gick runt Acktjära, den enda rundan som finns. Annars måste man gå en sträcka och sedan vända. Enligt Hitta.se skulle det vara 7,3 km och enligt min stegräknare var det 8 km. Men mina steg är nog inställda på lite för långa, så den tror nog att jag går längre än vad jag gör. Men ändå. Långt! Tog 1,5 timme. Shit så fint det är i Acktjära! Solen lyste på snön och det var helt vindstilla. Så fint!! Förstår att Åsa Jinder och Kronprinsessan har valt att fixa ett ställe där. För visst köpte väl Victoria och Daniel ett hus i Acktjära?
Nu kommer Per snart hem ifrån jobbet. Signe hon sover i selen :)