Sprutan mot svininfluensan

Idag har jag vaccinerat mig. Det gick väldigt bra. På eftermiddagen började jag känna att det gjorde lite ont i armen, iaf om jag anstränger den. Jag kan inte lyfta den så högt, den känns stum. Men annars, inga andra biverkningar ännu.

Något som jag tyckte var sådär var att det var väldigt många äldre där och vaccinerade sig. Den här veckan var det 20-29 åringar som skulle vaccinera sig, men det var väldigt många äldre. Flest äldre. Och de var inte där för att ta sin andra spruta eller så, nej de verkade helt sonika bara ha gått dit ändå. Och det var ingen som höjde på ögonbrynen för det. Känns halvbra när det bara är öppet två dagar per vecka, och så blir det smockfullt för att "fel" personer går och vaccinerar sig. Så rent spontant känner jag att det nu är fritt fram för alla. Oavsett ålder. Gå och vaccinera dig vettja! Varför vänta på din tur? Lika bra att få det gjort.


Kommentarer
Postat av: Sara

Var det inte så att det var riskgrupper då som inte hunit vaccinerat sig tror du? Jag fick reda på att jag hade fått vaccinerat mig med riskgrupperna för flera veckor sen om jag velat, typiskt! Nu är jag ju sjuk så jag inte kan ta sprutan ändå. Bra med ålderssystem, även fast d verkar krångla. Här lär d ju blir kaos nästa vecka när d börjar med allmänheten, är jäkligt sur över att jag inte kommit iväg tidigare och tagit! Skönt att du har det gjort nu iaf :)

Postat av: jessika

somn sagt riskgrupp och andra sprutan, annars blir de nog inte insläppta. för när jag kom för typ 4 veckor sen så var det inte min åldersgrupp som skulle ta. så hon frågade bara om jag var i riskgruppen och gav mej ett papper att fylla i, jag hade inte fått tagit den ifall jag inte var i riskgruppen. jag skulle ta min andra den här veckan men jag behövde inte, den va varken till för gravida eller astmatiker. skönt, va lite tugnt att jobba med armen på lågväxel ..

2009-11-25 @ 10:22:29
URL: http://blondinii.blogg.se/
Postat av: Frida

Nope, inga riskgrupper heller. Möjligen nån enstaka. Men de som fick papperet och som inte hade "rätt ålder" eller skulle ta andra sprutan fick ingen fråga om de var i någon riskgrupp...

2009-11-25 @ 11:35:58
URL: http://fofroridoda.blogg.se/
Postat av: Linda

När de har öppet för vaccination bara mån-tisdagar så måste de slänga vaccinet som finns kvar på tisdagarna. Öppnad förpackning håller bara 24tim.. så då kan vem som helst i stort sätt gå in & få sin spruta - onödigt att slänga. Så gjorde jag förra veckan & de va inga problem att få min spruta då. Bättre de än att den slängs!

2009-11-25 @ 11:57:57
URL: http://livetihallen.blogg.se/
Postat av: Frida

Ah, där fick vi en förklaring på det! Tack Linda :)

2009-11-25 @ 13:13:14
URL: http://fofroridoda.blogg.se/
Postat av: Sara

Va? Men de låter ju jätte konstigt! Öppnad förpackning? Vaccinet kommer väl i små glasampuller som flytande saker brukar komma i? Låter ju extremt konstigt om de skulle slänga vaccin när de råder som vaccinbrist överallt. Stämmer det verkligen att det är så?

2009-11-25 @ 21:21:25
URL: http://strawberrydaquiri.blogg.se/
Postat av: Anonym

Men du har du sett denna: http://www.dodde.se/alder/1-3-ar.html?p=11



teletubbieshuset, julklapstips till våra teletubbies älskande barn :)

2009-11-26 @ 10:31:45
URL: http://mammaannamaria.blogg.se/
Postat av: Karin

Så var det när jag gick också.. Lite synd tycker jag...

men det är lite typiskt äldre alltid först i kön ;)



2009-11-26 @ 10:59:51
URL: http://livetomkarin.blogg.se/
Postat av: Frida

Lindas mamma är sjuksköterska (visst är hon väl det?!) så jag vågar inte säga emot iaf :)

2009-11-26 @ 11:52:44
URL: http://fofroridoda.blogg.se/
Postat av: Sara

Då sätter jag inte heller emot! :) Men att slänga, skicka hit det förtusan! Här får man ju slåss som en tjackpundare på plattan för att få sin dos! :)

2009-11-26 @ 20:08:44
URL: http://strawberrydaquiri.blogg.se/
Postat av: Linda

haha Jo, mamma jobbar på sjukhuset :)

Vaccinet är i små ampuller, varje ampull rymmer några vaccin - vågar inte säga hur många, iofs inte så många.. Men när de väl har öppnat/stuckit en spruta i den så måste den slängas efter 24tim. Så var det då här i Kilafors! :)

Men läkaren som stack mig sa att det finns jätte mycket vaccin här i Kilafors, men i storstäderna tillhör så stor grupp riskzonen, så där räcker de 5min.. sen slut typ :) Han berättade om sin son som läser till läkare. Han skulle vaccinera sig o de öppnade kl 8. 08:05 var 700 doser vaccin slut!! GALET!! :)

2009-11-26 @ 21:09:54
URL: http://livetihallen.blogg.se/
Postat av: Sara

Va roligt att hon tycker om den!:) Jag tror det ska finnas fler, har för mig att det ska finnas både "Bo tvättar bilen" och "Bo går till doktorn", men vet inte om det är pixi eller vanliga böcker!

2009-11-27 @ 12:17:10
URL: http://strawberrydaquiri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback