Potträning

Signe har börjat gilla pottan! Hon har satt sig på den tidigare men rest sig upp direkt, om vid något tillfälle har hon lyckats bajsa på den. Men hon har helt enkelt inte gillat att sitta där och vi har låtit henne göra som hon vill. Nu har hon börjat visa intresse på riktigt! Hon säger ofta till innan hon bajsar nu för tiden, hon säger helt enkelt att hon vill att vi byter hennes bajsblöja. Då förstår vi att hon är bajsnödigt, för det har inte kommit nå bajs.

I torsdags morse vaknade hon kl tio i sex på morgonen och sa att hon hade bajsat, jag sa att hon kunde bajsa i blöjan, men hon ville bajsa på pottan. Vi klev upp och hon satte sig på pottan. Men reste sig rätt snabbt upp och sa att det inte kom nått bajs. Hon hade inte ro att varken sitta där eller få på sig en ny blöja så hon var nog rätt nödig. Rätt vad det är ställer hon sig utanför badrumsdörren och lutar sig framåt, jag hör att hon kissar och skyndar dit med handduk. Då ser jag även att hon är i full fart med att bajsa. På golvet! Så blev det. På handduken dock, och hon var väldigt nöjd!

Igår morse var hon också bajsnödig och hon skulle absolut gå på pottan. Den här gången hände det grejer! Hon både kissade och bajsade, och satt kvar länge medan vi tittade i Mollyboken. Ett stort lass och Signe sa "usch" när hon såg ner i pottan efteråt. Hon var väldigt stolt när vi tömde ner allt i toan och hon fick spola. Sen har hon kissat massa gånger på den igår och idag.

Vi har frågat om hon vill kissa på pottan, och hon sätter sig och kissar med en gång! Så det blir färre blöjbyten! Nu ska vi se hur de gör på förskolan när man är mitt uppe i potträning. Vore ju bra om hon fick fortsätta att sätta sig och kissa på pottan där medans hon är inne i det. Hon spenderar ju större delen av veckan där.

Kommentarer
Postat av: Cissi

Dom brukar var duktig på att få dom att kissa på pottan där, När Thea var liten började hon sin pott träning där och dom var verkligen aktiva och hon fick vara utan blöja=) vart ju några nerkissade byxor med hem men det gör ju inget alls, när man har tvätt maskin=)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback