Presentlös Fars dag

Idag är det Fars dag. Per har inte fått någon present det här året. Det känns dumt att att i försvarsställning säga att jag inte fick nåt på Mors dag, men det fick jag ju inte. Fast det var inte därför Per inte fick nåt. Jag vill gärna göra något själv som har en djupare mening än att köpa en tröja. Eller hitta något som verkligen passar just honom. Men jag är så orkeslös om kvällarna så jag har helt enkelt ingen energi. Ska det vara så här till april då det börjar bli lite ljusare ute? Eller kanske tills den dagen då Signe börjar sova som hon bör göra. Hon har under den sista månaden sovit riktigt bra stundvis. Hon har nog haft fler nätter utan välling än med, ett tag sov hon två hela veckor utan välling på natten. Då kommer hon över till oss istället på natten, hon kan ju gå ur sin säng själv. Det går väl i vågor som allt annat, men man blir ju inte världens piggaste och roligaste morsa och sambo precis.

Igår var vi runt på Granbergs loppis, Erikshjälpen och Röda korset för att se om vi kunde hitta något som passar till Signes blivande kök. Något som vi kan bygga utifrån, men nej. Jag har en bild framför mig om hur det ska se ut och hur lätt är det att få till det precis så? Knappast troligt. Jag kanske ska lägga upp en skiss? Jag hittade iaf en liten stekpanna, en liten bricka och en bytta som ska bli diskho. Vi får se vart det leder.

På eftermiddagen blev vi bjudna till Kilafors på middag och sedan for vi hem och badade Signe innan det var läggdags för henne. 

Idag har jag och Signe vart och lekt med Klara och Helene. De hade roligt och Signe gillade mest att klappa och pussa på en av deras katter. Mysigt sa hon hela tiden, hon kommer nog att vilja ha ett eget djur framöver skulle jag gissa. '

Johan och Sara är hemma i helgen och ska komma förbi när de åker tillbaka till Stockholm. Mysigt att ses, eftersom det inte blir så ofta! Signe gillar sin morbror och Sara och hon pratar ofta om dom. Per har innebandymatch, men vi ska inte ner och titta. Det bli bara ett jäkla åkande när man bor en bit utanför.

Tänk om vi kunde bo såhär fast närmare stan! Fast gud så mycket dyrare det skulle bli... Och Signe går ju på en kanonförskola i Kilafors. Det går också i vågor. När jag var i Sala blev jag avundsjuk på min kompis Johanna och hennes sambo som vågade sälja sittt hus utanför stan för att köpa ett med gångavstånd till centrum. Allt var så himla enkelt när vi var där! Det var mysigt att ta en promenad med vagnen utan att Signe skulle sova. Vi gick till en stor lekpark och påvägen dit kikade vi på ankorna i ån. Signe har skogen som lekplats, och visst, det har ju sin charm det med. Vi har inga ankor att titta på men däremot hästar och får, där vi till och med får vara med att se när det kommer lamm! Så ja, det går att vrida och vända på allt. Som vanligt.


Nu tänker jag gnälla lite. Så ni som inte är upplagd för gnäll bör inte läsa mer.

Idag när jag kom hem blev jag bara så himla besviken. Jag har slutat blivit arg, numera blir jag ledsen istället. Per hade sagt att han kunde dammsuga medan vi var borta. Det var ju väldigt härligt att höra! Jag sa att han väldigt gärna fick göra rent toaletterna också.
När jag kom hem frågade jag om han hade städat toaletterna. Nej, det hade han inte gjort. Men du har dammsugit hela huset? Ja, i princip så hade han gjort det. Eftersom det var massvis med leksaker på Signes golv så frågade jag om han verkligen hade dammsugit hennes rum. Nä, det hade han ju inte. Men resten? Jajemensan. Toaletten och badrummet också? Näe... På sovrumsgolvet låg det fullt med tofflor, skärp och grejer. Per har en tendens till att städa runt saker. Flytta och dammsuga under känns överflödigt i hans värld. Jag brukar sällan skriva om hur jag känner mig i mitt privatliv, min blogg än inte en sån. Den har blivit formad att skriva om min och Signes vardag och om Signes utveckling, men ibland måste man få skriva om annat också.
Jag blir bara så förbannat less ibland. Hur svårt ska det behöva vara? Jag tänker att om man ska göra nåt är det lika bra att göra det bra direkt, oavsett vad det är. Så fort det är något som Per inte tycker är världskul som ska göras kör han efter mottot: "hellre än bra". Trist, då det påverkar så mycket mer än bara städningen.


 

Kommentarer
Postat av: H.L

här kommer ja som aldri brukar kommentera. måste bara säga att jag förstår exakt hur de känns. har ju oxå vart sambo en gång i tiden... tror de är manligt. att städa för dom är att städa där det syns. minns när ex. sambon dammade av hyllor och sånt... kollade man då tex bakom tvn så var de fullt me damm kvar.... känslan av att skulle de va rent var man tvungen att gö de själv. minns känslan av total lesshet.... kram på dig

2009-11-08 @ 19:10:13
Postat av: jessika

det där med presentlös, är det inte barnen som ska köpa åt sin pappa då ? :s annars hade då jag vart ruinerad denna månad om jag skulle ge ngt till alla pappor jag känner :o lät som om du menade att man skulle köpa ngt till alla pappor..

appropå presenter, eftersom anton inte ringt varken dej eller johan som jag bett han flera ggr så skriver väl jag ist då. vi har sagt att vi önskar oss pengar i jul som bidrag till "barnkassan", så han önskar sej bara pengar :) jag som är lite ekonomisk tycker att det sitter finare med bidrag för honom som inte har ngt jobb än tex en tröja för massa pengar, iaf just den här julen :)

vad vill lilla signe ha i jul då kan tro ? ;p vi har bestämt eftersom det blir så dyrt om man ska köpa ngt till alla syskon osv att vi bara köper åt barnen i vår familj och mamma och pappa då och till mej får de ge pengar till "barnkassan" eftersom jag inte har nå barn än ;)

Postat av: Lina

Brukar inte heller kommentera din blogg, men måste skriva att jag förstår precis vad du menar med städandet! Varför kan man inte göra det ordentligt om man ändå ska göra det? Usch vad less jag kan bli! Men men det är nog bara så dom är killarna, bara att tacka och ta emot men dom är ju väldigt snälla ibland med :)

2009-11-08 @ 21:26:02
Postat av: Sara

Var så mysigt att träffa Signe idag, ja dej med så klart! Du var verkligen jätte fin i mörkt hår, passade dig kanon!



Angående städningen, här är en till som vet precis vad du menar! Johan har lärt sig att jag oftast blir missnöjd när han städar. :)

2009-11-08 @ 21:47:52
URL: http://strawberrydaquiri.blogg.se/
Postat av: Anna

Här blev det ingen farsdags pressent heller, och jag som du fick inte heller någon på morsdag.. så varför ska jag fjäska...



Anders är ungefär som Pär men han skiter i att damsuga helt om det är saker framme, fast i bland förvånar han och har både städat undan och dammsugit som i dag när jag kom hem.. Glad blev jag eftersom jag inte alls är pigg :-(

Natti!

2009-11-08 @ 22:01:20
URL: http://www.familjenbrolin.se
Postat av: jessika

jag då, råkar alltid svara i min egen blogg.. jaja :) så läs där så har du svaret :p

2009-11-09 @ 09:14:38
URL: http://blondinii.blogg.se/
Postat av: jessika

ääh, här är svaret :)



jag förstod nästan att du menade det, men va ju tvungen att fråga :) ja men visst är det skönt att inte behöva tänka på syskonen, det är nog dyrt med december iaf ! ja återkom du, men då vet signe vad hon ska ge till anton iaf :)

2009-11-09 @ 19:30:32
URL: http://blondinii

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback