Melodifestivalen i Leksand

Kvart i nio i lördags morse kom vi iväg. Jag, Elin, Linnea och Jossan. Lena kom direkt med tåget från stockholm och de andra hade åkt redan på fredagen.

Leksand är ju verkligen ingen shoppingstad. Tur var väl det, eftersom jag ändå inte hade några pengar att shoppa upp. Jag har vart i Leksand två gånger innan, på golftävling. Men det enda man ser då är golfbanan och troligen nån pizzeria...

De har inte så värst med hotell i Leksand heller, så vi fick bo i Insjön. Nästan en mil utanför. Där har de ett litet shoppingställe faktiskt (!) men bland annat Clas Ohlson. Det är inge butiker såsom HM, Lindex eller Din Sko, men däremot hade de Lager 70. Jag köpte ett par adidasskor till Signe för 100 kronor, istället för 400. Till mig själv köpte jag tubsockor. 10 st för 59:- Jag har inga tubsockor, och har inte ägt på säkert över 10 år. Men jag är rätt frössen av mig, och då kan det vara skönare med lite tjockare strumpor i skorna ibland.

På hotellet fixade vi oss i ordning och sedan åt vi tvårätters middag i restaurangen där. Innan taxin kom satt vi på ett av rummen och sjöng schlager och drack rosa alkoholhaltig dryck.

Väl framme på Arenan gjorde vi som väntat succé. Vi sjöng och tjoade och alla älskade oss. Typ. Några gjorde det iaf. Sen fanns det säkert de som tittade snett och tyckte vi var ett gäng sopor som borde hålla tyst också. Men då sjöng vi Avundsjuk med Nanne istället :)

Efter att ha fotats i Telias monter, intervjuats hos P4, sjungit SingStar hos Eon och poserat inför en mängd anonyma kameror intog vi våra platser. Det var bra platser, men vi måste ha platser på parketter för att synas. Så är det bara. Vi satt nu bakom tvskärmarna där teknikerna arbetar och där vill ingen kamera filma.
Låtarna var väldigt mycket bättre live än de 1-minuters snuttar jag hade hört på internet på fredagen. Tur det. Upplevelsen var kanon! Så himla roligt har vi haft!

När allt var slut haffade SVT oss, men som jag nämnde tidigare fick de tyvärr inte plats med oss på gävledala sändningen igår.

När vi hade fått på oss jackorna var det en gubbe som sa "Heja Bollnäs!" och flinade. Så nog gjorde vi intryck iaf, eller så är det svårt att glömma tio skräniga brudar med rosa peruker, oavsett om man vill eller inte.

Partyanimals som vi är tog vi taxin raka vägen hem till hotellet. Haha Jag och tre brudar till iaf. De övriga sex tröck en pizza först innan det var sängen som gällde.

Jag fick en dejt med Danny kan jag meddela! Även om det var tidigt på morgontimmarna och jag var ensam när jag vaknade så var det trevligt! Jag hade föredragit lite småmys med Måns, men som schlagerböna är man inte särskillt kräsen när det kommer till att snicksnacka lite med Melodifestivalsnubbar!

Vill du läsa om och se hur vi såg i Gävle för två år sedan?
Kika
här, här och här.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback