Kalasande

Natten mellan måndag och tisdag sov Signe jättedåligt. Hon vaknade när vi hade lagt henne i vaggan så jag ammade henne i sängen och sen somnade hon, och flyttar man henne då blir hon pigg igen. Så hon fick sova hos oss från början. Det brukar resultera i att hon vill äta tidigare har jag märkt. Och så hör jag henne på ett annat sätt när hon ligger och smackar 2 dm från mitt huvud istället för när hon ligger i vaggan vilket gör att jag vaknar oftare. När hon ligger i vaggan sover jag som en stock tills jag hör att hon gnäller. Hon åt någon gång före tre, och då hade hon redan ätit en gång tidigare också, och sedan sov vi bara små korta snuttar och under delar av natten var vi helt vakna. Strax före halv fem gick jag och la mig i soffan för att hon inte skulle väcka Per med sitt gruffande. Hon somnade om och jag la henne i vaggan vid 5. Vid halv sex vaknade hon och ville ha mat, för då var det ju ett tag sen hon åt! Och sen fick hon hicka och då gick det ju inte att somna! Gah! Ja jäklar. Men innan det var färdig så fick vi ligga kvar i sängen till strax efter 11. Och jag var fortfarande trött då. Så igår blev det inte många knop.

Vid halv tre så var det dags för träff med Föräldragruppen. Vi skulle prata om hur det var att vara förälder, vilken omställning det har blivit. Men det gjorde vi då inte! Pratade om samma sak som förra gången. Alla fick berätta om hur förlossningen gick till. Det var en bvc sköterska som höll i det den här gången, men hon visste att vi hade berättat om vår förlossning sist. Så den här träffen var helt onödig. Tur att Per inte tog ledigt från jobbet. Nästa gång ska vi lära oss babymassage. Det blir roligt iaf!

Idag har jag och Signe vart på 2 års kalas hos Amelia och sedan 62 års kalas hos Signes farmor. Amelia fyllde 2 den 17:e februari, men de har vart krassliga i omgångar så nu var det dags för kalas. Det var fem barn där förrutom Signe i åldrarna 6 mån - 2,5 år ungefär. Men tjena mittbena vilken ljudnivå! Haha Ja det kändes som att det var ett fullspäckad dagis där. Men det är så det är på kalas. Signe störde sig inte alls på det iaf! Tvärtom sov hon som en stock till ljudet av sirener, leksaksdammsugare, trummor och diverse skrik. Sedan försöker mammorna prata i det här ljudet vilket gör att man skriker över huvudet på barnen för att höras och det gör ju sitt till också. Men det var mycket trevligt! Fick tacos och fika! Signe skötte sig exemplariskt som vanligt, sov mesta tiden. Och när hon var vaken satt och tyst och tittade runt.

Efter kalaset for vi till bvc. Skulle göra en läkarkontroll. Jag var orolig för att hon skulle skrika som hon gjorde på BB när läkaren undersökte henne. För det var samma sorts undersökning nu. Men det gick så bra så! Hon var tyst som en mus och tittade intresserat omkring. Skönt! För sist fick jag torka tårarna i skymundan, för det var så fruktansvärt! Nu har jag ju lärt mig att hon kan skrika ibland, även om det är sällan. Men då var det ju fruktansvärt att höra panikskriken. Uvva! Hon väger 5030 gram nu och är 57,5 cm lång. Per gissade på att hon skulle väga... 5030! Bra gjort! Bvc sköterskan sa att Signe "pratade" jättebra med mig. När jag pratade med henne så tittade hon så fokuserat på mig och jollrade tillbaka och log lite! Roligt, för då vet hon nog att jag är mamma :)

Nu ska Per vara ledig till och med tisdag! Gud så skönt det ska bli.

Amelia matar dockan som hon fick av oss.


Såhär kul tyckte Signe att det var med kalas :)
Men hon somnade skönt i den stolen iaf, så hon var nog nöjd!


2 År


Vi köpte "Mitt första år" bok på Barnens hus.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback