Storfångsten!

I förrgår var vi i stugan som vi har i Undersvik. Johan och Sara skulle sova över där så jag och Per åkte dit på kvällen för att fiska lite. Det var flera år sedan jag fiskade och lika för Per. Johan är den enda som verkligen har fiske erfarenhet vilket märktes på sjön.
Han och Per hade kastspön och jag och Sara hade pimpelspön. Och på pimpelspöna så måste man ha mask. Johan fick sätta på vår mask.
Vi hittade ett fantastiskt ställe där det vakade som attans och vi drog fisk som aldrig förr. Johan hade fullt sjå med att bryta nacken av fiskarna och sätta på ny mask åt mig och Sara så han hann knappt fiska! Jag vill förtydliga att även Per lät Johan ta av fisken från kroken...

Vid ett tillfälle frågade jag vad Per gjorde, då svarade han att han väntade på sin tur! Han satt med en fisk som dinglade vid båten men eftersom Johan hjälpte Sara att få av fisken så fick Per vänta... Sara och jag gjorde iaf något försök på slutet att sätta på masken själv, men jag hade inte riktigt rätt sätt så det gick inge bra.

Sara fick den största abborren. Den var 46 cm och måste ha vägt över ett kilo! Så det var en riktig bjässe! Jag och Per fick två som var drygt 40 cm, så de var också stor. Eftersom Johan knappt hann fiska så fick han inte någon så stor... Otur! Jag hade en riktigt stor på men det slutade med att han bet av min lina och försvann med både mask och krok. Då fick Johan sätta sig och knyta på en ny större variant, som strax därpå fastnade i botten och så fick han börja trilskas med ett metspö som jag skulle ha istället. Haha. Stackarn. Men han var glad för att vi fick massa fisk iaf.


Imorgon bär det av till Östersund. Seriespel igen. Så ni som har svårt att välja om ni ska på brännbollsyran eller Bollnäsfestivalen - ni får iaf gå på nåt av det! Vi kommer hem på lördagkväll så vi hinner förhoppningsvis med att gå ut, kanske kan bli långnäs!


På måndag börjar verkligheten igen. Jävligt skoj ska det blir... eller inte! Jobbfan.




Per är nervös inför fisket :)
Jättelugn och fin kväll!
Fångsten, kolla in snusdosan för att hänga med på storleken.
Sara stod för storfångsten.
Båtmys. Blåste upp lite senare under kvällen.



Kommentarer
Postat av: Sara

Hej hej! Får väl tacka för en trevlig kväll :) Du får jätte gärna skicka ett mail med bilderna till mig så jag kan framkalla dom! Lycka till i östersund! Kram

Postat av: Rönn

Men heeeej Frida!! Vilka bamsefirrar ni fick upp, verkligen roligt. Kul också att Perra var så duktig att ta av fisken själv, eller..? Eh, lite brudvarning där va?!
Lycka till med golf och allt, ha det gott!
Kram e.

2007-07-26 @ 12:27:26
URL: http://blogg.passagen.se/e-k-r/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback