Noras utvecklingskurva pekar uppåt!

Det är smått (läs: helt sjukt) otroligt vad de små lär sig under deras första levnadsår. Nora är inte ens 10 månader men nu tänker hon börja gå! Vilken rackare!

Efter att ha fått gått massa mellan mig och Per ikväll (1 meter drygt) började hon gå runt i cirklar! Hon gick mot Per och sedan svängde hon undan mot ett annat håll! Busjäntan! Hon ser riktigt nöjd och kaxig ut där hon travar runt. Hon skrattar med hela ansiktet när hon märker att vi tycker att hon är duktig! Senare ikväll, efter all "träning" stod jag bakom henne men händerna i luften runt henne utifall hon skulle tappa balansen. Då börjar hon traska, ja snarare "hoppspringa" fram i drygt 4 meter innan jag var tvungen att fånga upp henne så att hon inte skulle slå i marken.

Hon är ju så liten än och har inte alls samma kroppskontroll som hon kanske kommer att ha om en månad. Det kan med andra ord bli rätt jobbiga vurpor om hon börjar trava iväg från att ha rest sig mot någon möbel, när vi inte är riktigt med. Hon har de senaste dagarna blivit väldigt mjuk i sina rörelser och reser sig nu obehindrat upp mot saker. Tidigare har hon varit lite mer avvaktande och gärna velat att vi ska vara i närheten. Men inte nu inte! Vart är min bebis?!

Hon har även börjat äta av vår mat. Hon har hela tiden, sedan hon började käka annat än tuttmjölk (Signes härliga ord på Noras mat i början), visat intresse för vad vi äter. Hon har fått smaka ganska länge, det har inte gått annars. Hon kommer direkt krypandes och ska upp i knä. Väl där börjar hon smacka och smaska och hela hon ler. Kommer inte hennes gaffel tillräckligt fort börjar hon gnälla samtidigt som hon småskrattar för att hon vet ju att hon får. Tids nog. Urgulligt såklart!

Nu har hon iaf fått äta av makaroner och köttfärssås och idag åt vi torsk, potatis och äggsås. Men jag känner mig lite dåligt uppdaterad på saker som hon absolut inte får äta. Ägg tex, är det ok? Tänkte ge henne spenat en dag tills jag, som tur var, läste på förpackningen att man inte ska ge det till bebisar. Det går liksom lite av bara farten med andra barnet. Man tycker att man borde ha mer koll per automatik, men inte när det kommer till sånna här grejer!

Nåt annat jag inte har vågat skriva om är att Nora har slutat ätit på natten. Sedan jag slutade amma, eller låta henne tutta på natten, för så mycket mat var det nog inte, har hon inte ätit.
När jag och Signe var i Stockholm åt hon inte vällingen förrän kl 7 på morgonen, så natten efter satt jag vaken med henne en timme kanske, men hon somnade utan gnäll om. Och natten efter det var det nog lite bök också annars har det gått super! Hon får ibland sin morgonvälling vid halv sex, men oftast efter kl 6. Har vi tur somnar hon om och sover till 7 eller senare. Eller det är ytterst sällan hon vaknar före klockan 6 iaf. Så himla skönt! Men som en spark i arslet så vaknar hon väl vid 3 inatt...

Hon håller också på att få tand nummer 6 och 7! Herregud vad ungen får tänder! Klart jag fattar att hon ska få sina 20 mjölktänder, men hon får så många så tidigt! Iaf om man jämför med Signe. Vilket jag såklart gör.

Den här bilden är ifrån den 15/9, det var första dagen som jag vågade släppa henne några meter själv med gåstolen, enbart för att hinna ta några bilder. Och nu kan hon gå helt utan!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Stella har fått äta det mesta rätt tidigt, jag tror inte det är nå problem, Stella äter precis allt och massor av det, det kanske är just pågrund av det?

2011-09-29 @ 11:19:30
Postat av: Malin

Va kul o läsa din blogg igen, har inte läst en blogg på evigheter känns det som.. Vad stor Nora blivit! Hoppas allt är bra med er!//Malin & Truls

Postat av: Madelene

Det är väl just spenat och honung man ska undvika sen ska man vara försiktig med skaldjur och nötter. Annars är det fritt fram att testa det mesta tror jag :)

2011-09-30 @ 13:02:08
URL: http://maddeundrar.blogg.se/
Postat av: EN TJEJ MED STORA FOTOGRAFDRÖMMAR

Åh vad söt!

2011-09-30 @ 16:48:49
URL: http://oliviasphotolife.blogg.se/
Postat av: Lena

hur kommer man i kontakt med dig??? mail? tele??

Lena

2011-10-03 @ 00:04:38
Postat av: Frida

Hej Lena!



Du kan maila mig på [email protected] :)

2011-10-03 @ 09:19:23
URL: http://fofroridoda.blogg.se/
Postat av: cissi

Jag tänkte i bilen att man kanske skulle ha gett dom lite possitiv feedback över det dom berättade om vad dom gjorde med barna nu för tiden, för dom är ju verkligen engagerad i det dom gör med barna och är så mån om alla och deras utveckling. Vart ju att man nästan bara tänkte på det där med hur det blir sen med barngrupperna att jag helt glömmde bort det possitiva som är just nu.Ska nämna det i morgon åt dom så de känner att man tycker om deras engagerande i barna iaf. Eller vet du om någon sa det till dom? Sen hoppas jag att dom ansvariga reder ut det vi alla undrade över och kommer ut med info, men det är ju en annan sak...

2011-10-04 @ 21:10:09
URL: http://cillaz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback