Nora 6 månader

Vår lilla ärta har blivit 6 månader!

Hon är en otroligt ljuvlig 6-månaders bebis! Hon är nöjd, glad, busig och alldeles alldeles underbar!

Sömn.
Den senaste tiden har hon nog börjat att drömma. Hon kan gråta till under senare delen av kvällen när vi fortfarande är vaken. Eller ligga och gny lite grann. Hon har druckit välling vid läggning de tre senaste kvällarna. Hon dricker upp de 100 ml hon får (fast det sker inte så lugnt och harmoniskt ännu...) och sedan ammar hon efter det. Nätterna INNAN hon började med välling vaknade hon inte och åt förrän 05, två nätter i rad. Nu, efter vällingen, vaknar hon mycket tidigare. Eller så var de där två nätterna bara ett undantag.

På dagarna sover hon lika bra inne som ute. Är det varmt ute lägger vi henne alltid inne, som de senaste dagarna när det har varit uppåt 30 grader i skuggan.

Mat.
Hon äter ett mål mat någon gång vid lunchtid och sedan ett mål med gröt senare på eftermiddagen/kvällen. Nu när hon har börjat med välling får hon gröten lite tidigare, mer som middag så att de inte kommer för nära varandra. Däremllan så ammar jag henne. Hon är glupsk vår lilla tjej! Hon har bara ätit hemmalagad mat hittills och bara med potatis och rotfrukter så det blir mycket potatis och morot. Nu de två senaste dagarna har hon fått äta ris, torsk och morot samt spagetti och köttfärssås. Men köttfärsen fräste hon lite åt, då köttfärsen inte gick att få helt len när jag mixade den. Men jag tycker att det är svårt att sätta smak på maten! Det som inte smakar nåt för mig smakar förmodligen en hel del för hennes ovana smaklökar... Hon äter mer än en liten burk men mindre än en stor. Om man fyller en liten till bredden så brukar det blir bra.

Gillar.
Den stora favoriten är fortfarande Signe och kommer säkerligen vara det ett bra tag till :) Hon har nu också lärt sig att springa framåt i gåstolen och det går rätt fort mellan varven! Hon ställer sig upp i den och går framåt, hon sitter alltså inte på rumpan då hon går! Hon får starka benmuskler!
Hon älskar att titta på Signes dockor. Hon tror säkert att det är andra små barn och hon vill gärna bita på dem. Hon tycker väldigt mycket om just andra barn och pratar massvis när hon ser någon annan liten människa.
Hon älskar när man busar med henne och hon är väldigt kittlig.
Häromdagen fick hon testa att gunga för första gången och det var en hit!
Strax innan hon blev 6 månader satt hon ganska stadigt och hon började i slutet av maj att "prata" på ett annat sätt. Först började hon med "da da" och "dä dä" och nu snackar hon i olika tonlägen och väldigt mycket! Det är roligt att lyssna på henne!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback