Febrigt i solskenet

Det behövdes bara tre dagar på förskolan för Signe innan hon blev förkyld. På lördagskvällen var vi hemma hos Veronica och Tomas i Segersta och käkade mat. Signe hade vaknat till på natten vid halv tre tiden och hade svårt att somna om, så hon var väldigt trött på kvällen. När jag klädde på henne ytterkläderna och vi skulle hem efter halv nio höll hon på att somna ståendes.

Vid tolv tiden på natten mot söndagen vaknade hon och ville inte ha täcket, hon ville gå upp och kolla på barntv (!) och verkade mest yra. Jag la ner henne och kände till slut på hennes panna som var tokhet! Vi tog tempen som visade 39,8. 40 grader från ingenstans! Förmodligen hade febern redan börjat när vi åkte från Segersta så det var nog inte så underligt att hon var alldeles slut.

Lika fort som febern blev så hög gick den ned. Hon låg på runt 38 igår och fick bara en alvedon på morgonen. Hon har låtit lite hes men hon har inte klagat på att hon ska ha haft ont i halsen och hon har ätit som vanligt. Det innebär dock inga jättelass i hennes fall...

Idag hade hon 37,5 när hon vaknade men vid 10 när hon hade skuttat runt lite och vi skulle ut och leka hade den gått upp till 38, så då fick hon en alvedon i och med att vi skulle ut och hon skulle röra lite på sig. Vi gick och matade hästarna med morötter och hon försedde fåren med mat :) Sedan gick vi ut på åkern och åkte snowracer. Grannen har höbalar i en liten lada som ligger en bit ut på åkern så han har åkt med traktorn och plogat upp en väg, där hade det blivit lite is och vi kunde åka med en väldans fart! Superkul tyckte Signe! Nora sov skönt i vagnen under tiden och när vi kom hem fortsatte hon att sova. Skönt att hon sov bra där, då hon inte varit ute i vagnen så mycket pga den kalla vintern! Men idag var det ljuvligt väder! Vindarna kändes till och med ljumma i den tre grader varma luften och det var härligt att se lite sol! Regnet igår har gjort att all snö har smält bort ifrån träden och det kändes som en vårdag i mars ungefär när vi var ute på. Härligt!

När vi la Signe ikväll så hade tempen stigit till 38,7 så hon blir hemma imorgon. Hade febern gått ner hade hon fått stanna hemma iaf. Hon har varit snorig och som sagt låtit lite hes. Imorgon måste vi dock iväg för Nora ska till bvc-läkaren kl 13 och så har vi tid för hörselkontroll kl 14.

Jag börjar känna mig knöven också! Typiskt... Har ont i halsen, är snorig och det känns som att febern har börjat krypa sig på. Lite iaf. Jag har feber om jag har 37,2. Typ. Även Per har börjat känna sig snorig. Jag hoppas att amningen gör att Nora slipper bli klen iaf.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback