Tröttis

Jag har varit lite dålig på att skriva om hur vi har det om dagarna och hur Nora mår och utvecklas! Jag ska slänga ihop en sammanfattning snart. Hon blir ju en månad imorgon (!) så jag tänkte skriva ett inlägg om hur hon är då.

Nu är hon nog inne i sitt första utvecklingssprång iaf! Jag har en bok (Växa och upptäcka världen) som är guld värd, som jag prisade mycket här i bloggen när Signe var liten. Jag tycker att den borde delas ut till alla föräldrar på BB. Så bra är den! Den går igenom alla utvecklingssprång som barnen gör under de 12 första månaderna. Det första inträffar när barnet är 5 veckor eller strax innan. Under några dagar (det är väldigt kort just det första språnget) behöver barnet i korthet mer närhet och trygghet. Det kan börja gråta "utan anledning" och gråta högljutt tills dess att det får komma till mamma eller pappa och får känna närhet. Nora vill mest ligga och amma hela tiden känns det som och hon vill gärna ligga nära, nära. Så nog är hon där allt! Hade vi inte haft den boken hade vi förmodligen trott att hon hade ont i magen eller nåt annat tok när det tar en liten stund för henne att komma till ro.

Vi försöker lägga henne i vaggan om kvällarna nu, men ikväll fick Per hämta henne efter ett tag. Hon somnade om mot hans bröst och sedan fick hon ligga där och sova skönt ett tag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback