Noras näsa och sömn

Nora har vart rätt täppt i näsan ett tag nu. Hon fick sig en släng av förkylningen som vi alla hade. Hon har låtit mest slemmig i halsen och det har varit lite bökigt för henne när hon håller på att vakna till. Då andas hon hårdare när hon känner att det är jobbigt och då blir det bara värre. Men det verkar vara påväg bort nu iaf. Tycker det har hållit i sig väldigt länge, så det är på tiden! Det känns som att hon ibland kan vakna till bara pga det. Men på nätterna sover hon jättebra! På dagarna med måste jag väl erkänna.

Idag tex, då somnade hon vid 12, eller strax före. Jag la henne i vagnen och hon sov nog i vagnen till 14. Då började hon skrika till och söka efter mat. Så jag tog in henne, klädde av henne och gav henne mat. Hon fortsatte att sova. Då la jag ner henne i bilstolen, hon trivs väldigt bra där och vi lägger en tjock fleecefilt under så att det blir mjukt att sitta, och så sov hon vidare. Hon vaknar vid 16 kanske och äter igen för att sedan fortsätta sova! 17.15 vaknar hon till på riktigt :) Så hon är en riktig tröttmössa fortfarande.

På kvällarna somnar hon i vaggan. Vi lägger ner henne när hon är riktigt trött eller när hon håller på att somna. Sedan sover hon i den tills det är dags att äta. Vilket sker väldigt olika. Men hon klarar sig utan mat i bra många timmar tycker jag! Igår åt hon kanske sista målet vid 20 och hon vaknade efter 02 inatt och ville äta. Jag vaknar av att hon ligger och smackar och smaskar. Då är jag oftast så trött att jag somnar efter nån minut... jag försöker hålla mig vaken för att kunna lägga upp henne på kudden, men ibland är det lönlöst.

En natt sov hon till halv fem på morgonen! Då hade hon såklart somnat lite senare inför natten men det gjorde iaf att jag fick 5,5 timmars oavbruten sömn! Så hon brukar sova minst 5 timmar innan hon vill ha mat när hon har lagt sig. Sen får hon sova vidare i vår säng, för jag orkar inte riskera att hon ska vakna till och det blir massa bök om jag lägger över henne i vaggan. Hon har inga problem att somna om när hon äter. Som ni såg så gör hon gärna det på dagarna också. Att äta medan man sover är liksom hennes grej :) Imorse steg vi upp vid halv nio. Då hade Signe vart vaken ett tag och tittat på barntv själv. Hon tycker det är rätt mysigt att sitta i soffan själv på morgonen, så det är ju skönt iaf! Jag går upp och gör i ordning henne och fixar välling, sen kan jag lägga mig en stund igen.

Signes mormor var här idag på förmiddagen. De tog en promenad med Izzi, och var borta i över en timme! Jag trodde att mamma skulle komma bärandes på Signe tillbaka men hon hade gått hela tiden själv! Och långt gick dem! Jag blev imponerad för hon gnäller i tid och otid om att hon inte orkar gå själv... men det var kanske lättare när man gick på hundpromenad.

Kommentarer
Postat av: Ida

Hej!



Jag var hemma med en sjuk Izak när du var upp på jobbet. Hade en liten present att lämna till Nora men vi får ta det vid ett annat tillfälle då. Jag tar mig ut till Granbo skogen nån dag helt enkelt :) KRAM PÅ ER

2011-01-29 @ 08:44:30
Postat av: Frida

Ja det var ju för typiskt att du inte var där! Klart du ska hitta hit ut en sväng istället! :) Kram kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback