Muffinssmet!

Signe tycker mycket om att käka kaksmet. Idag bakade vi chokladmuffins, det är liksom lagom, och hon tycker om chokladsmeten. Väldigt mycket :)

Veckan på förskolan har gått bra. Hon har vart glad när jag har hämtat henne coh det var bara en morgon som hon var ledsen när jag lämnade. Men då hade vi haft det väldigt kaotiskt på morgonen så det var kanske inte så konstigt. Ett tag stod vi bägge två i badrummet, skrek på varandra och grät :) En härlig start på dagen och helt plötsligt två 3-åringar i huset... Jag längtade efter att få hämta henne hela dagen. Men så kan det vara. Ibland orkar man verkligen inte locka, avleda, leka och muta gällande varje lite grej. Men jag ångrar mig varje gång, för jag vinner inget på att bryta ihop. Hon ger liksom inte upp för det... Vi blir bara mer osams. Det funkar mycket bättre att avleda och distrahera, men man måste ha ork och tid till det också.

Idag har vi bara vart inne. Det var -20 när vi klev upp imorse. Why? Signe fick bada på förmiddagen och mamma kom hit och byggde lite duplo med henne. Hon tycker ju mycket om sina pippifigurer och hon älskar Emil i Lönneberga, men det finns dessvärre inte sånna figurer så hon har skapat sig egna. Duplogubbarna hon har är helt enkelt Emil och alla som finns med i de filmerna :) Hon leker alltid det när vi leker med duplot, och så bygger vi upp huset i Katthult. Det är väldigt viktigt att Emil får sin "Snickerboa" också. Och lilla Ida brukar få en lekstuga.
Har jag nämnt att hon har en egen snickarbod? Bakom soffan, mot fönstrena. Där har hon sin bysse (en träpinne som ska sitta i en kavel), sin kniv (en smörkniv av trä) och sina trägubbar (en tomte som är gjord av en träbit och en trä-ängel). Dit brukar hon gå och tälja sina trägubbar. Det har faktiskt hänt att hon går och sätter sig där när vi har blivit arga på henne också :)
Och när hon letar efter bössan säger hon alltid: "var är min bysse?".


Kommentarer
Postat av: Anny

Men vilken underbar bild Frida! Kan inte sluta titta :)

Postat av: cissi

Jag brukar tänka när jag "bryter" ihop att jag är bara människa och man orkar inte jämmt att sannsa sig för att få ett lyckligt slut på en konflikt med sina barn.Härlig bild på singen föresten=)

2011-01-14 @ 22:52:59
URL: http://cillaz.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vad skönt att det går bra att lämna! Här är det gråt och tandagnistan varje dag! För att Viktor inte e där, jag vill hellre på dagis mammaaaaaaa och helt förstörd! En dag kunde ja inte hålla mig o hämtade honom nästan en timme före :(

2011-01-15 @ 14:51:43
URL: http://mammaannamaria.blogg.se/
Postat av: jessika

du kommer inte ångra att du skriver upp sånna här saker, det är så kul att läsa för oss som träffas så sällan :)

2011-01-15 @ 20:34:17
URL: http://blondinii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback