Nora 2 månader

Igår blev Nora 2 månader! Det är helt otroligt vad fort tiden går! Jag vill inte att det ska gå så här fort. Jag vill ha en liten, liten bebis länge. Väldigt länge. Jag vill kunna snusa på henne och känna bebislukten för alltid. Hennes andedräkt luktar möjlk och det luktar helt gudomligt. För det luktar bebis. Det luktar liten Nora!
Många mammor som ska få sitt andra barn pratar om rädslan om att inte känna samma kärlek till barn nummer 2. Men det är helt omöjligt att inte älska en bebis. Tycker jag. Jag känner sådan enorm kärlek till båda mina barn och är säker på att jag skulle göra det oavsett hur många jag skulle ha att älska.

Sömn.
Nora är lite mer vaken nu än för en månad sedan. Vissa dagar sover hon mycket, och hon kan inte vara vaken så himla länge innan hon blir trött igen. Det är fortfarande en hel del sena kvällar men ikväll somnade hon faktiskt halv åtta redan! Jag håller tummarna för att hon lyckas sova resten av kvällen och inte vaknar allt för tidigt imorgon.
Hon har inte haft sådan stor lust att somna i vaggan den sista tiden, förmodligen pga utvecklingssprånget och nu efteråt så har hon ju blivit mer medveten och det kan säkert göra att hon inte vill vara där. Hon somnar mycket hellre tätt bredvid mig i vår säng. Så då får hon göra det. Hon får helt enkelt vara där hon kan slappna av bäst.
Hon vaknar och äter på nätterna, men någon bajsblöja behöver jag inte byta längre. Skönt! Hon somnar fortfarande om i samband med måltiderna nattetid, så det funkar väldigt bra.
Beroende på när hon åt sitt sista mål på kvällen äter hon 2 eller 1 gång på natten. Jag räknar att det är morgon vid 6 kanske. Så maten som ges före det räknas som natt.
På dagtid sover hon lite olika. Det är inga rutiner riktigt och frågan är väl om det blir det. Inte på samma sätt som med Signe skulle jag tro. Hon får sova när hon är trött. Hon behöver ofta sova en timme efter att hon har vaknat på morgonen, så det är något som är återkommande iaf.
Hon kan sova väldigt länge och då är åkpåsen till bilstolen kanon, då hon kan fortsätta sova i den oavsett vart vi är.

Mat.
Hon följer sin kurva så jag ammar henne fortfarande. Jag trivs fortfarande med det och tycker att det är ljuvligt att höra hennes nöjda andetag när hon äter.

Gillar.
Det märktes väldigt väl när Nora hade gått igenom utvecklingssprånget vid 8 veckor vad hon tycker mest om. Hon älskar när vi pratar med henne! Hon kan ligga under babygymmet en stund, och det blir väl roligare och roligare men så fort jag kommer och pratar med henne skiner hon upp och blir väldigt lycklig. Hon pratar tillbaka och tycker att det är skoj när man låter lika som henne.
Skötbordet och fåglarna är fortfarande skoj! Hon har börjat bli väldigt fascinerad av Signe och följer henne med blicken när hon susar förbi.

Nappen.
Nappen är något som Nora tycker är sådär. Hon tar den när hon känner för det. Tex när hon är trött och hon inte vill ligga i vaggan, vägrar hon ta nappen. Tar man upp henne i famnen och vaggar henne så kan hon ta den direkt. För där vill hon vara. Hon har snuttefilt också som hon tycker om att böka in sig i. Även när jag lägger henne i vår säng kan hon ta nappen och gosa in sig i snutten.
Men hon behöver den inte för att somna, hon kan likväl somna utan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback