Husets herre - en liten donna på knappt en meter

Jag har svårt att sätta en benämning på Signes ålder nu. Det är ju liksom antingen 2,5 eller 3 man brukar säga, eller skriva rättare sagt. Att säga att hon är 2 år och 9 månader går ju bra men det är svårt att skriva det i en mening. Det flyter liksom inte. "Min treåring" eller "2,5-åringen" låter bättre. Ptja, vi får se vad jag bestämmer mig för :)

Iaf så har nog inte vår treåring förstått lyxen av att vara ledig på veckorna och ha möjlighet att få sova ut. I helgen sov hon bra, men när det var dags för mig att vara hemma ensam med henne var det dags att vakna i ottan. Hon verkar leva efter mottot att man ska ta tillvara på tiden. I måndags vaknade hon kvart i sex... och igår vaknade hon 4:48!! Hon ville somna om i vår säng vilket inte alls gick speciellt bra. Hon sover helt enkelt bättre i sin egen. Så igår morse hade även jag svårt att slumra om, även fast hon är duktig och ligger relativt still och tyst. Jag lyckades hålla kvar henne i sängen till tjugo över sju iaf, efter lite välling och kissning på toaletten.
Hon är så rolig på morgonen när hon fortfarande har nattblöjan på sig. "Kan jag kissa i blöjan?" frågar hon, då det har hänt att den har läkt just på morgonen. Men jag sa att det var bättre att vi gick upp och kissade på toaletten istället och det gick hon med på.

De här dagarna vi har haft tillsammans har varit både väldigt mysiga och stundvis väldigt påfrestande. Det gäller att koncentrera sig hela tiden och ha tålamod som en galning för att inte allt ska gå överstyr. Tex så kan hon få ett ryck ibland då hon inte kan göra någonting. Ligger nappen fem centimeter från hennes hand ska jag ändå komma dit och ge henne den. Hon ska bli buren till toaletten och ja... allt möjligt fjantigt! Vi går såklart inte med på det, men då får man ju verkligen vara beredd på att helvetet bryter lös. Är det värt det? Ja, ibland så måste man ju låta henne få bli sådär galen, annars får hon ju styra och ställa precis som hon vill.

Annars brukar jag alltid snabbt överväga vilka fajter jag ska ta. Jag försöker vända på det hela så att hon får känna sig duktig istället och på så sätt vilja göra det själv. Ikväll sa hon att jag skulle bära henne till köket när vi skulle göra välling. Jag sa då att vi kunde tävla (hon är väldigt tävlingsinriktad) om vem som kunde springa snabbast och att jag trodde att jag minsann skulle vinna. Då glömmer hon bort att hon ville bli buren och så sätter hon fart och springer. Har man bara orken och fokus så kan man ju göra så med alla konflikter, men ibland pallar jag inte. Efter tillräckligt många duster så tryter tålamodet helt enkelt.

Vi har iaf hunnit med att vara hemma och tagit det lugnt, lyssnat på ljudböcker (så att mamman har fått slumra lite...), lekt i sandlådan, läst böcker, besökt biblioteket och gått en sväng på stan.
Det var längesen vi var på bibblan. Signe älskade det och tyckte det var kanonroligt! De har en mysig sagoskog där vi satt och läste en bok och hade fruktstund innan vi gick på stan och kikade.

Signe var så söt och tittade på kläder åt bebisen. Hon tog fram en jacka som passade henne och konstaterade att den var lite för stor. Sen hittade hon en svart klänning, också den för lite större barn, och ropade återigen på mig för att berätta att även den var lite stor :) Hon var väldigt gullig och hon går glatt ur affärerna sedan vi vart där utan att någonsin vilja ha något. Till och med på leksaksaffären, där jag köpte saker till vårt halloweentema på jobbet på fredag, var hon glad i hågen när vi gick utan att ha köpt något till henne. Men det kanske är något som kommer lite senare?

På biblioteket var det en utställning om socker. Väldigt intressant och väldigt skrämmande! Shit vad socker det är i saker och ting! Vissa saker hade man ju koll på sedan tidigare, men som att en risifrutti innehåller 14 (!!!) sockerbitar och ett glas nyponsoppa innehåller 10 (!) var något jag inte visste.

Se här:

Dryck

Coca Cola 50cl - 11 sockerbitar
1 fpk MER festis (liten med sugrör) - 6 sockerbitar
1 glas Jucie - 8 sockerbitar
1 glas Lättdryck - 4 sockerbitar
1 glas Saft - 5 sockerbitar

Flingor
1 portion Frosties - 3 sockerbitar
1 portion All-bran - 3 sockerbitar
1 portion Frukt Müsli - 3 sockerbitar

1 glas Nyponsoppa - 10 sockerbitar
1 burk barnmat - 3 sockerbitar
1 burk barnmat, efterrätt - 6 sockerbitar
1 msk Lingonsylt - 2 sockerbitar
1 msk Ketchup - 1 sockerbit
1 glas Oboy - 7 sockerbitar
1 fpk Risifrutti - 14 sockerbitar
1 fpk Bärry yoghurt - 7 sockerbitar
1 tallrik Kräm - 12 sockerbitar

Helt sjukt och jag kommer aldrig att köpa en risifrutti till mellis till Signe...


Kommentarer
Postat av: Anonym

Neo brukar få risifrutti på helgen, just för att ja vet att det är typ som att äta godis, han väljer nog hellre en sån framför en tablettask eller nått he he :)

Postat av: Bella

Hittade hit när jag letade bilder på andras gravidmagar i v. 20;)



Shit!!! Jag som älskar saft, Mer, nyponsoppa, kräm etc... Mmh? Det får bli vatten med citronskivor fr.o.m nu;)

Lycka till!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback