Ögoninflammation

Signe har åkt på ögoninflammation. Stackarn! Hon är snorig också och har stötvis varit lite varm idag, och när vi skulle göra i ordning för kväller så sa hon att hon hade feber. Hon kändes inte så varm men tempen visade på 38,4 så lite feber var det nog allt. Hon fick en alvedonsupp innan vi satte på pyjamasen.

Hon behöver ha rätt hög feber för att hon ska bli trött, iaf har det varit så när hon har varit mindre. Det var längesen hon hade feber nu, och idag har hon vart trött stötvis. Efter att vi hade vart ute och lekt på förmiddagen ville hon vila istället för att äta lunch. Vi fick i oss frukost rätt sent så vi gick och la oss i vår säng och vilade och kramades istället innan vi tog och värmde lite mat.

Ikväll efter maten så lekte vi affär och Signe satt i kassan och skulle ta betalt av Per, men hon sa till slut att hon inte orkade för att hon var så trött i benen :) Förmodligen också för att hon inte är helt hundra.

Det bökigaste med detta är ju såklart att torka rent ögonen. Hon tycker inte att det är så kul, men en gång till och med bad hon mig ta vatten på bomullstuss och torka, annars tyckte hon att det var jobbigt när det var lite vatten på. Hon gnällde mot kvällen att hon hade ont bredvid ögonen... Får ringa sjukvårdsrådgivningen imorgon om det blir sämre. Det står ju att man ska göra rent och att det ska gå över av sig själv. Om ögat blir väldigt rött och det varar mycket bör man dock ringa. Men Signe är bara röd runt ögat, själva vitan är inte röd. Det började bli kladdigare mot kvällen så vi får se hur det ser ut imorgon bitti. Det brukar ju kunna vara som värst på morgonen.

Jag hoppas verkligen inte att bebisen bestänmmer sig för att komma ut inom de närmsta dagarna. Tänk så fruktansvärt att försöka förklara för Signe att hon inte alls kan gosa med lillasyster eller lillebror. Det som hon har längtat efter så länge! Nej, uscha. Stanna där du är du bebis :)

Kommentarer
Postat av: EliN

Hua för ögoninflamation. Förra veckan trodde dagmamman att max hade det på ge. Gruvade mej å tittade till Max hela tiden om det hände nå mer. gruvade mej inför morgonen över hur det skulle se ut. Förberedde med att koka vatten som var redo för att baddas med. Det man minst av allt vill är ju att få in mer bakterier. Men tack och lov vaknade max piggare än någonsin med rena ögon.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback