Tom liten mage


Signe badade i förmiddags och blev bajsnödig. När man har magsjuka och blir bajsnödig är det toaletten asap som gäller.


Stackars lilla skrutten. Vi fick sovmorgon till halv nio imorse. Signe var nog helt slut. Men hon har inte kräkts nåt mer, däremot har jag tappat räkningen på hur många gånger hon har suttit på toaletten. Säkert 15-20. Så fort hon har fått i sig lite vatten har det blivit till att springa till toa. Hon har varit fantastiskt duktig! Varje gång har hon sagt att hon är bajsnödig och endast en gång har det kommit i blöjan, annars har hon lyckats hålla sig tills hon kom upp på toaletten. Väl där har det bara runnit ur henne. Som vatten. Hon har ju inte ätit något alls nästan, så det är väl kanske inte så konstigt. 
Jag är väldigt tacksam över att hon har diarré och inte kräks iaf. Det är sjuttio resor värre. Vi har ju verkligen haft tur i och med att hon säger till så duktigt också, men nu när det blir natt blir det nog värre. Jag hoppas det stannar upp lite.

Hon sov bara i en halvtimme efter "lunch". Hon vaknade och sa att hon hade ont i magen, sen var det toaletten som gällde. 

Hon somnade utan välling på två sekunder ikväll strax efter 19. Efter 45 minuter vaknade hon och hade ont i magen. Hon var väldigt besvärad, säkert eftersom hon var nyvaken + att hon inte hade bajsat i blöjan under dagen, innan hon lyckades få ur sig det hon behövde i blöjan. Hon la sig ner på mattan medan jag hämtade en ny blöja och tvättservetter. När jag kom tillbaka sov hon. Så trött och slut. Vi lyckades få i henne en mun päronjuice och 100 ml välling innan hon slocknade på nytt i sängen. 
Hon har inte haft någon feber idag, kanske lite förhöjd temp, tempen visade strax över 38 när det var dags att sova. Tur det iaf.

Hörde att magsjukan som går nu är väldigt förrädisk och familjemedlemmar har insjuknat 30-40 timmar efter att den första i familjen började visa symptom. Känns inge roligt alls. Vi får se hur den här natten blir och om jag behöver stanna hemma ifrån jobbet imorgon. Handsprit ska man tydligen ha vid sånna här tillfällen. Det är ju tur att man har sån jädra bra koll. Suck. Jag äter vitlök, vitpeppar och hälsofil. Vi får se hur långt det räcker.

Signe jämrar till och vrider på sig titt som tätt. Hon har nog ont i sin lilla mage. Som just nu är mindre än vanligt.

Kommentarer
Postat av: Karin

Trist med denna magsjuka, allra trist när små söta barn för det.



Hoppas hon blir piggare snart och att ni slipper få det /Karin

Postat av: Anonym

Ett tips, ge henne inte välling. Det retar tarmen, majsvälling ska det vara isåfall annars kan det bli långdraget!

2010-02-22 @ 08:32:59
URL: http://mammaannamaria.blogg.se/
Postat av: Anonym

Nej jag hade heller ingen aning förr, men så fick Neo magsjuka när han var runt 7 månader och han drack på av sin välling och det gav aldrig med sig så vi åkte upp då hade varit dålig en vecka, så sa doktorn det så vi började med majsvälling. Dan efter var det bra :) Att dom inte hade kunnat säga det på rådgivningen tredje dagen vi ringde???

Tack så mycket för det :) Magen är mest tung och besvärlig nu, bebis idag tack!

2010-02-22 @ 14:05:44
URL: http://mammaannamaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback