Sömntutan våran!

Nora är en riktig sömntuta! Det är väldigt lämpligt såklart :) Det bästa är att hon sover timtals i babysittern eller i vagnen inne under dagarna. Signe sov också väldigt mycket när hon var så liten, men hon behövde sova på oss för att kunna sova länge. När man lade ifrån sig henne så vaknade hon ganska snabbt igen. Jag hoppas att hon fortsätter kunna sova bra i vagnen när den står inne eller senare i vaggan och sängen. Det känns lite bökigare att behöva gå ut med vagnen när man har en till liten hemma. Signe kunde bara sova bra i vagnen ute när hon blev större. Hon fick sova ute när det var -28 grader minns jag, med snuttefiltar av fleece över kinderna. Men det gick bra det med, hon sov gott och var varm när hon kom in :)

Signe hade också rätt många vakentimmar på kvällen, Nora sover sig igenom kvällarna också. Men inatt fick vi sota för det... Hon hade inte bajsat riktigt på kvällen, för hon bara sov, så inatt mellan kl 3-5 ungefär bytte jag fyra blöjor! Hon kunde inte komma till ro och somna utan ville tutta fastän hon precis hade ätit. Det resulterade i en hel del bajs och även ett rätt rejäl spya innan hon kunde somna gott :) Till råga på allt så vaknade Signe tjugo över sex imorse! Vi har fått väcka henne tis-tors den här veckan mellan 7,30-8 för att hinna till förskolan i tid. Men när hon kan sova, då sover hon minsann inte!
Men Nora har annars sovit bra på natten. Hon somnar om direkt efter hon har ätit och det dröjde inte många nätter förrän jag var van att hon låg där. Så jag somnar väldigt lätt jag med. Lite för lätt, då jag kan somna medan hon äter. Då kan det ju hända att hon har bajsat och så får hon ligga där och sova med sin blöja tills jag vaknar till lite senare... stackarn! Så hör jag att hon bajsar när hon äter får jag verkligen fokusera för att hålla mig vaken. Gudars vad mycket bajsprat det blev! Men det är mycket blöjbyten på en lite bebis :)

Men vi införskaffade oss en tv till sovrummet för en vecka sedan så Signe fick ligga i vår säng och titta på barntv medan jag kunde slumra till lite.

Tillbaka till Noras sömn. Det har verkligen gått bättre än vad jag trodde att lämna och hämta Signe på förskolan, för Nora sover sig igenom på- och avklädningar! Första dagen somnade hon när jag hade satt henne i bilstolen inne, hon sov genom lämningen, genom besöket på Konsum, genom avklädning hemma och sedan vidare i 2 timmar tillsammans med mig i sängen!
När vi skulle hämta Signe igår var hon tvungen att få mat innan vi åkte. Jag tog upp henne och visade att hon ville äta, men hon öppnade inte ögonen. Hon åt med ögonen stängda. Jag bytta blöja och klädde på henne utekläderna och tjejen hade inte ens tittat upp en gång! Sedan fortsatte hon sova i vagnen efter att jag hade klätt av henne när vi kom hem! Verkligen skönt att hon inte vaknar lätt, då får jag och Signe lite tid till att äta frukt och läsa böcker när vi kommer hem.

Har jag sagt att det är helt ljuvligt med en liten bebis? Det är så himla härligt att få lukta på den här underbara tjejen! Hon är så himla go och jag vill verkligen inte att hon ska bli stor!

Vi var och vägde och mätte idag på bvc. Hon har gått upp till 3940 gram från 3672 på 11 dagar och vuxit 2 cm på längden till 52 cm. Hon blir en rund och go bebis :) Signe vägde 4020 när hon var 12 dagar.

Här kommer två bilder på vår minsta goskrutt!


Kommentarer
Postat av: cissi

Söt snöre! Linn sa efter att Signe fick en lillesster att nästa gång ville hon oxå ha en lillasystar haha

Postat av: Anonym

Men gud va söt! :)

Har per redan börjat jobba igen alltså?

2010-12-17 @ 19:11:44
URL: http://mammaannamaria.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ha ha karlar!!!! :) jonas hade hunnit med både en match och åkt till Uppsala o köpt en bil när Stella var 10 dagar. En annan vill knappt åka iväg en sekund nu :)

2010-12-17 @ 20:50:53
URL: http://mammaannamaria.blogg.se/
Postat av: Anonym

Neo sa ikväll innan Jonas åkte: Pappa ja tycker du kan vara utan jobb och indybandy :) Då skulle mitt hjärta smält o ja hade slutat direkt!

2010-12-17 @ 20:51:39
URL: http://mammaannamaria.blogg.se/
Postat av: jessika

määän vad fin hon är :)

2010-12-17 @ 21:55:50
URL: http://blondinii.blogg.se/
Postat av: Sofia S

Vilken tur ni har som fått två gudomligt söta prinsessor! skönt att det går så bra :) Man blir faktiskt liiiite bebissjuk.. Är Nora lik Signe när hon var liten?

2010-12-18 @ 12:01:54
URL: http://sofiasannefur.blogg.se/
Postat av: bitte

Hej har just nu en tävling där 2 personer har chans att vinna varsitt presentkort på 1000 kr hos Nelly

2010-12-18 @ 22:51:28
URL: http://www.lovemercury.se/?p=1845

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback