Mat ur flaska

Den 18/12 fick Nora testa att äta ur flaska. Jag pumpade ur och Signe och Per fick ge henne. Signe fokuserade dock mer på hockeyn på tvn och tyckte det räckte efter en minut eller så :)

Nora mumsade på och det gick jättebra! Signe fick nog inte mat ur flaska förrän hon var en 8 veckor kanske, men jag ville testa redan nu med Nora så att vi vet att det funkar om jag och Signe vill åka iväg tillsammans på något och så var jag tvungen ner på stan en sväng och fixa med lite julsaker. Och även om Nora ofta sover långa stunder känns det bättre att lämna Per med lite mat än helt utan.

Är det någon som har koll på hur mycket de äter när de är såhär liten? Det känns dumt att pumpa ur alldeles för mycket om man bara ska ha till en måltid. Någon som ger ersättning kanske, som har koll på det? När man ammar så har man ju verkligen noll koll på hur mycket de får i sig. Man märker bara om de är nöjda eller inte när de har tuttat klart.


Kommentarer
Postat av: Anonym

He he hade samma problem första gången jag skulle åka nånstans, ja pumpade ur 50, men hon hade sovit hela tiden så ja vet inte riktigt alla fall :)

Det varierar säkert från gång till gång också, om dom ska äta tre rätters eller en liten efterätt bara :)

Postat av: Sara

På BB sa de att man kan räkna med att de ökar mängden mat med ca 10ml/dygn första dagarna. Johannes, som nu är 7 veckor gammal, får i sig ca 130ml vid en "stor måltid" nu. För att ta det säkra för det osäkra skulle jag väl råda dig att pumpa ur runt 100 ifall Nora blir jättehungrig :)

2010-12-23 @ 20:32:48
URL: http://chrissangel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback