Ledsen lucia

Igår var det luciafirande på Signes förskola. Det gick sådär.

Parametrar som gjorde att chanserna för ett lyckat luciafirande inte var så goda.

1. Signe har inte varit på förskolan på 1,5 vecka.
2. Vi åt sen lunch, vilket gjorde att vi inte hann med någon middag. Signe fick tomtegröt och allt blev fel. Det skulle vara mer mjölk, mer kanel och till slut ville hon ändå inte ha gröten. Det blev tårar ett tag innan vi kunde lösa det genom att läsa en bok. Hon fick i sig gröten.
3. I och med att tidsplanen sprack vid gröten var det väldigt stressigt med att byta kläder. Firandet skulle vara ute i -10 grader så det behövdes en del varma kläder under lucialinnet. Signe blev som en michelingubbe och hon ville inte ha lucialinnet. Mera gråt med andra ord.
4. Vi lyckades svänga in på parkeringen någon minut sen för att upptäcka att Signe har somnat. Uppvaknandet går dock bra och hon ställer sig med barnen i luciatåget.

Men efter några sånger vill hon inte mera och kommer gråtandes mot mig, samtidigt som hon ramlar. Lilla snuttan. Det var synd om henne! Allt hade varit tok och hon ville vara med mamma och ha sin napp och snutt...
Hon sa sen i bilen att hon hade tittat på alla pojkar och flickor för att hitta sin mamma, pappa och bebis.

Luciafirandet är 17,30 på kvällen vilket gör att flera är trötta, säkert många som har fått stressa med maten, plus att det är ute och det behövs en hel del kläder under. Nu är firandet inte så långt så jag hade kanske inte behövt klätt Signe med så många lager, men man vill ju inte att de ska frysa när de står still och sedan är det fika efteråt. Även det ute. 


Kommentarer
Postat av: Ida F

En sån fin liten lucia!! Ingrid var lucia på dagis hon med =) sötisar! Hoppas allt går bra med Nora och Signe och än en gång grattis! Ska du inte önska dig något dyrt till Nora ;-)??kraaaaam

2010-12-14 @ 22:54:51
Postat av: Frida

Tack gumman! Haha något dyrt säger du? Minsann! ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback