Oenig rådgivning

Bör de inte vara eniga på rådgivningen? När jag ringde i eftermiddags hade Signe 40 graders feber, hon satt i min famn och sjuksköterskan hörde att hon andades flåsigt. Hon var alltså lite påverkad av febern. Ändå menade hon på att jag absolut inte fick ge henne mer ipren förrän det hade gått 6 timmar, dvs om en dryg halvtimme. Däremot kunde vi varva med alvedon och ipren, med tre timmars mellanrum.

När vi la Signe hade hon 38,7 och vi bestämde oss för att inte ge alvedon utan vänta och se om febern gick upp när iprenen var påväg ur kroppen. Känns dumt att stoppa i henne alvedon om det inte behövs.

Signe vaknade vid 21, satt upp i hennes säng och gnällde. Hon ville komma upp. Hon kändes mycket varmare så troligen låg tempen på uppåt 40. Ja räknade snabbt att det var 5,5 timme sedan hon fick ipren så jag gav henne igen, la ner henne i sängen och hon somnade om direkt. Sen kom jag på att jag hade räknat fel. Det var bara 4,5 timme sedan jag hade gett henne ipren.

Eftersom den förra sköterskan sa att man absolut inte skulle tumma på tidsintervallen kände jag mig tvungen att ringa rådgivningen igen. Fick vänta i nästan 10 minuter för att få höra att det inte alls är någon fara eftersom de brukar säga att det är ok att ge ipren igen efter 4 timmar om febern är väldigt hög! GAAAH! Hade jag inte kunnat få höra det första gången jag ringde idag?


Kommentarer
Postat av: Anonym

Näe vet du vad!! Usch! Det kommer bli annat när jag e klar syster :) :)

Postat av: Anonym

Näe vet du vad!! Usch! Det kommer bli annat när jag e klar syster :) :)

2009-10-13 @ 22:48:09
URL: http://mammaannamaria.blogg.se/
Postat av: Sara

Usch man kan bli tokig på allt som har med sjukvård att göra! Hoppas ni fått ordning på febern nu och att Signe piggnar på sig snabbt, lillskruttan!



Japp det är perfekt, är jätte glad! Dessutom får jag betalt för det, rätt mycket för att passa en hund speciellt med tanke på att jag hade gjort det gratis :) Ska ha henne varannan vecka och jag får i stort sätt bestämma när och hur själv så det är super bra!

2009-10-14 @ 10:58:16
URL: http://strawberrydaquiri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback