Mamma, nuppa den!

Signe låter för jäkla söt när hon pratar. Många ord säger hon precis som de ska sägas, men en del är fortfarande lite omkastade. Tex när hon ska säga Öppna så säger hon Nuppa. Det är jätteroligt och vi skrattar varje gång hon kommer med nåt som ska öppnas och hon ropar att vi ska nuppa den :)

Signe har full koll på vad de flesta på förskolan heter och även deras föräldrar! Mamma Malin sa Signe för nån vecka sedan, vems mamma är det frågade vi. Englas mamma. Jaha. Javisst var det så. Såklart. Fröknarna sa imorse att hon har otrolig koll på allas föräldrar.

Igår när jag lämnade Signe kom en pojke som heter Ville som går på hennes avdelning fram och tog henne i handen när de gick ifrån kapprummet. De gick och kikade på varandra, hand i hand, fram till "gymparummet". Så söta! Och idag stod hans storasyster och väntade på Signe när hon kom. Då berättade hon att Ville brukade pussa och krama Signe och att han pratar om Signe hemma så att deras mamma undrade vem Signe och Signes mamma var. De är väl för goa!

Signe gillar ju verkligen att vara på förskolna, igår hade de haft "gymnastik" och Signe hade sprungit runt och skrattat som en toka. Men imorse när jag sa att vi skulle åka till förskolan sa hon "näe" varje gång. Jag frågade om någon var dum på förskolan och hon svarade att jo, Einar. Einars namn kom upp igår också då jag frågade om det var någon på förskolan som brukade knuffas, hon har börjat knuffa på mig och Per, Signe svarade att Einar knuffas... Så jag frågade Stina som tog emot oss imorse om det kan ligga någon sanning i det hon säger. Och jo, det kan nog visst ha varit så att Einar har knuffats lite. Vi får hoppas att det är rätt oskyldigt :) För idag hade hon knappt velat följa med Per hem! Hon hade velat vara inne på jordgubben med de lite större barnen, nästa avdelning, hela dagen.

Helgen kommer jag och Signe att spendera i Sala med mina gymnasiekompisar! Vi träffades i maj sist utan barn och nu är det dags i Sala med barn. Vi är tre som har barn med två månaders mellanrum mellan varje. Jag har berättat för Signe att vi ska hälsa på Hannes och Neo på lördag och att vi ska åka bil länge eftersom de bor långt borta. Ikväll när hon skulle sova babblade hon som vanligt om allt och inget och då konstaterade hon: Neo Hannes, långt borta bilen. Det ska bli jättemysigt att komma iväg och träffa tjejerna och även att barnen ska få träffas och leka lite.

Ikväll var mamma och pappa här och lekte med Signe. Vi lärde att man ska räkna medan man väntar på att de andra ska gömma sig när man leker kurragömma. Så Signe stod och räknade till 10 varje gång. Det är så långt hon kan räkna. Och hon kan räkna väldigt fort! När det var hennes tur att gömma sig kröp hon alltid fram när mamma började leta. Det såg så roligt ut! Mamma låtsades inte se henne först så Signe gick bakom mamma och letade efter sig själv. Signe tyckte det var väldigt roligt och ville göra det flera gånger. Varje gång samma sak. Hon gömde sig på samma plats och kröp fram precis när mamma skulle börja leta för att visa vart hon fanns. Gojäntan!


Vi har en tjej som älskar broccoli. Och idag hade de fått ansiktsmålning på förskolan. Signe var en kattunge :)



Kommentarer
Postat av: Johan

Haha! Ett sånt litet broccolimonster! :D

2009-10-30 @ 20:37:30
Postat av: jessika

jag skrev till den anonyma, så låt inte så sur !

Postat av: jessika

ok, hade inte förväntat mej att du tog åt dej som det lät som du gjorde med tanke på att du sällan kommentarar mina inlägg. hade väntat mej att ngn som kommenterar ofta skulle skriva menar jag, eftersom det va ngn sån jag syftade på när jag skerv "aldri annars inte är anonym" men dååååå vet jag

2009-10-31 @ 00:24:31
URL: http://blondinii.blogg.se/
Postat av: EliN

hej hej

Tänkte höra med dej om du skulle vara intresserad av att skämma bort dej och 3vänner med att prova Mary Kays hudvårdsprodukter?

Jag har precis blivigt Fristående Hudvårdskonsult för dom och skulle vara kul att komma hem till dej och visa deras produkter.



Självklart ska du som värdinna få en present av mej från Mary Kay sortimentet.



2009-11-03 @ 10:51:36
URL: http://elingranath.blogg.se/
Postat av: Malin

Jo två löner är väl alltid bra, fast det handlar ju om vad man är van med...

2009-11-03 @ 20:41:52
URL: http://malinsundqvist.blogg.se/
Postat av: IISABEL

hej :)

vilken fin blogg du har! Diggar den starkt!

kram

http://onlyisabel.blogg.se

http://onlyisabel.blogg.se

2009-11-06 @ 22:32:02
URL: http://onlyisabel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback