Långsovning



Som ni ser har vi tagit en liten pulkatur idag och kikat på fåglarna här på tomten. Det där stackars fågelbordet börjar se ut mer och mer som ett spökhus! Alldeles förfallet... Kvalitén på Rustas grejer är kanske inte den bästa. Men fåglarna är nog nöjd så länge de får mat.

Signe vaknade vid sex imorse och vi bestämde oss för att bara låta henne sova en gång idag. Hon började bli lite trött i vanlig tid men vi tog på oss kläderna och tog en pulkatur vid halv tio istället och då var det inga problem att hålla henne vaken fram till lunch. Behövde inte gå många meter förrän hon somnade i vagnen vid tolv. Kvart i två började hon gråta, och det hördes direkt att hon letade efter nappen. Jag hade precis duschat så jag drog på mig morgonrocken, vevade en handduk runt skallen och hoppade i Pers skoterstövlar som går högt upp på benet. Man brukar va tvungen att vagga om henne lite om hon vaknar till, och det hördes att hon inte var färdigsoven. Det gick bra, hon somnade om och det var tur att det var plusgrader i skuggan... Även tur att hon sover på baksidan så att ingen granne kunde se mig.

Sen sov hon så länge att jag till slut vart tvungen att väcka henne! Halv fyra fick det räcka till. Så det var tur att hon somnade om, annars hade hon aldrig orkat till kvällen.

Vi hade blivit bjudna på mat hos svärföräldrarna idag, för Christina fyller år imorgon och Per åker till fjällen imorrn bitti. Det var skönt att slippa laga mat en vardag. Signe busade som vanligt runt och lekte med det mesta hon kunde hitta.

Imorgon förmiddag blir det en tur till öppna förskolan. Var längesen vi var där nu, och imorrn har de ju bara öppet på förmiddagen, men eftersom Signe bara ska sova en gång så funkar det ju kanon! Så länge hon inte vaknar vid fem vill säga...

Somnade bra ikväll med. Vågade inte dra ner rullgardinen utifall det var den som spökade... Får prova en annan dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback