Jag vill bajsa på pottan mamma



På midsommarafton hände något smått otroligt! Vi har inte alls börjat med någon potträning för Signe, utan mest haft den framme så att hon har kunnat sitta på den när hon vill. Vi har berättat att man kissar och bajsar i den istället för blöjan. Eftersom hon visade ett visst missnöje när jag provade sätta henne på den för ett tag sedan när hon skulle till att bajsa har vi inte provat igen. Men så hade vi ätit mellis på midsommarafton och jag tyckte det var dags för henne att bajsa, så jag frågade om hon inte skulle göra det. Då tågade hon iväg till badrummet och kommer ut med pottan!
Jag frågar om hon vill sitta på pottan och då nickar hon.

Vi läser lite i Luddeboken och under tiden bajsar Signe! Sedan ställer hon sig upp och tittar på bajset, tänker först ta i det men ångrar sig och viftar avvärjande med händerna och säger tzzzza som betyder Izzi! Mamma och pappas hund. Signe har nämligen hittat bajs efter Izzi på deras gräsmatta som hon fick på händerna, och det blev hon väldigt besvärad över och gillade det inte! Och nu såg hon antagligen likheten, eftersom hon direkt nämnde Izzis namn. Och det hände för 2 veckor sedan!

Iaf, jag och Per berömmer henne såklart sedan ska vi spola ner det i toan. Signe vinkar hejdå till bajsen och sedan dess har hon gått in många gånger till toaletter och vinkat :) Och varje gång hon ser bottan säger hon dutt (slut/borta) och sträcker ut med händerna.
 
Hon har inte bajsat någon mer gång på pottan, men däremot kissat. Vi kände att det är väl lika bra att haka på litegrann iaf nu när hon visade sitt eget intresse så tydligt.

Kommentarer
Postat av: Elin S

Ha ha, vad rolig hon är:)

2009-06-22 @ 20:30:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback