Brödbak

Sommarvärmen fortsätter! Idag har det vart jättevarmt ute. Jag, Per och pappa var och spelade golf några timmar mitt på dagen, då det var som varmast, så mamma var här och lekte med Signe.

I eftermiddag har vi grillat och Per har vart på både golfträning och innebandymöte. Så jag och Signe har kikat på fåren och hästarna. Eller en häst iaf. Grannen höll på att duscha av honom så vi stod och kikade en stund. Han passade på att bajsa på deras gräsmatta och Signe pekade flera gånger på det och flinade. Hon går fortfarande och vinkar till toaletten ibland!

Signe fick ta sig en bad innan det var dags för läggning. Kommer nog bli många bad eller iaf att hon får ducsha nu framöver om det fortsätter vara varmt. Inge mysigt att lägga sig klibbig av solkräm.

Jag håller på att baka ett nytt sirapsbröd ur Lailas receptbok. Men jag vet inte om det bli nå bra... Under första jäsningen hände inte speciellt mycket. Det blev då ingen "dubbel storlek" fast jag jäste i en timme! Och nu har de snart jäst i 40 minuter på plåten, sen ska limporna in i ugnen i 30-40 minuter. Det tar tid med sånt bröd! Inte undra på att jag bakar enkelt filbröd utan jäsning annars. Men har bakat det så många gånger nu, så det kändes att det var dags med nåt nytt. Vi köper faktiskt nästan aldrig bröd numera!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vart har du receptet på filbröd? Ja vill baka det :)

Postat av: Sara

Testa hälsobrödet jag la ut, bakade det igår! Enda disken blev en bunke, en trägaffel och ett dlmått. Himla smidigt, tacka vet jag bikarbonat :)

2009-06-24 @ 09:37:49
URL: http://strawberrydaquiri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback