Fullt upp framöver

Idag har det regnat. Hela dagen. Det har nog inte vart uppehåll ens en sekund. Det är Rock Weekend här i Kilafors, tusentals besökare som campar i tält och husvagn. Stackars dom. Såg en kille utanför Ica idag som hade converseskor. Smart. Hans polare tejpade fast en Icapåse runt hans fot innan han stoppade tillbaka den i den troligen redan dyngblöta skon. Man får inte vara dum. Varför använda ett par stövlar liksom?

Vi har bara vart inne idag. Var till Signes farmor och farfar på eftermiddagen och fick mat. Per däremot trotsade regnet och gick ut och spelade 6 hål imorse. Sen fick det räcka. Jag skulle också med, men blåst och regn är inte min melodi. Framförallt inte tillsammans.

Igår var vi också bara hemma. Per var ju i Uppsala och tävlade så jag och Signe var ensamma. Vi trotsade duggregnet och gick ut så att Signe fick plaska i lite vattenpölar och hälsa på hästarna. På eftermiddagen tog vi en tur till färghandel och Karlssons varuhus. Jag köpte en ny, lite mindre, pensel för jag har bestämt mig för att måla om vitrinskåpet. Funderade ett tag på att sälja det och köpa ett nytt litet. Men det finns inga bra, så jag målar om istället och flyttar det till en annan vägg. Jag har börjat tejpa på glaset nu, det tar sin tid kan jag säga! När det gällde tejpen snålade jag inte. Valde en blå, fin, som kan sitta i upp till sex veckor (utomhus i sol och regn dessutom). Man behöver inte dra bort den innan färgen torkar. Den kostade 83:- den andra hälften så mycket. Men om jag måste måla tre gånger, så hade jag behövt tejpa TRE gånger. Kan lova er, det vill man inte.

Jag kom på att jag var tvungen att börja med vitrinskåpet lite lätt nu, för i slutet på augusti börjar jag jobba, och hur ska man hinna med saker då?! På måndag åker jag och Signe till Småland för jag ska spela Lag-SM i golf. Vi kommer hem sent på lördagen, kanske natten mot söndag för att sedan åka till Arlanda på måndag kväll och flyga till Frankrike på tisdagen. Så det blir fullt upp framöver och troligen inte så mycket bloggande.

Jag har slut med utrymme på usb-minnet, och min kamera var totalt full så jag var tvungen att bränna över bilder på skiva istället. Jag vågar inte radera massa bilder på kameran utan att ha gjort någon back-up längre. Det misstaget har jag vart med om förrut... Tre skivor gick det åt för att bränna bilder från 23 aug-31 maj. 700 MB x 3. Jisses. Det funkar inte. Måste införskaffa mig fler usb minnen. Om man lägger över bilderna på en extern hårddisk som man ansluter via usb istället för att lagra på datorn måste man göra back-up på dom ändå? Eller kan en extern hårddisk också krascha? Annars känns det som ett väldigt bra alternativ. Hur gör du? 

Kommentarer
Postat av: Lina

Hej,

det där med backup är ju skitjobbigt tycker jag. Extern hårddisk ska vi också inhandla snart, har en som är alldeles fö liten nu när man vill lägga över både bilder och filmer.

Men de kan också krascha!! Vad fan är det som håller egentligen?! Skivor blir ju repiga och kan slarvas bort också, suck.

Känns som att papper är det som håller längst, men det är ju inte direkt så att man skriver ut alla bilder...:)



Ha en härlig semester efter SM och lycka till med spelet nu i veckan!



Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback